|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
kachula wow jaki Ty masz juz duzy brzusio!!!
Dziewczyny orientujecie sie moze na co zwracac uwage przy kupnie pralki? Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-06-30 o 18:45 |
|
|
|
#4022 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i są rzeczywiście ciemniejsze, a tak to bez zmian.Cytat:
Ostatnio - w moim otoczeniu - miałam dowód na to, że stres naprawdę negatywnie może wpłynąć na ciążę... wiem, nie da się go uniknąć. Ale staraj się mieć dobre myśli!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podobno w 30 tc to trochę za późno na "pamiątkową płytkę" bo dzidziuś jest za duży, żeby go całego na ekranie uchwycić. Lepiej parę tygodni wcześniej iść. Cytat:
A mnie ten upał strasznie męczy - chcialam żeby było ciepło, ale ten przeskok jest zabójczy, i zawroty głowy są, i słabo ogólnie, i głowa rozbolała... ech, i tak źle i tak niedobrze... Zaharia, no powiedz powiedz, ile miałaś w talii, niechżę się podołuję
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domis bo ja ogolnie bylam wieksza przed ciaza i teraz jeszcze 7 kg na + wiec poszlo wszedzie w buzie nogi i brzucholek
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Witam. U mnie dzien gorący i słoneczny- troche duszno i ale nie narzekam
Jutor wybieram sie na USG genetyczne (połowkowe) i mam nadzieję ze po tych wszystkich moich stresach z dzidzią też jest wszystko dobrze.Gratuluje Madzi córeczki- chociaż nie zdziwniłabym sie jak by wam bobas psikusa zrobił i urodził sie z siusikiem (znam 2 takie przypadki tzw dziewczynek które w efekcie okazały sie byc chłopacami) Ale najważniejsze ze czujecie sie dobrze i że dzidzia zdrowa Dudziakowa Słonce Ty Nasze-trzymaj sie dzielnie ![]() Jesli chodzi o ubranka dla chłopców to ja jako mama z pięcioletnim stażem w kupowaniu chłopięcych ubrań powiem że też można oszalec z zachwytu ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaczęłam dzisiaj 16 tydzień, a brzuszek rośnie jak szalony!
W ciągu kilku dni naprawdę sporo mi urósł, podczas gdy całe ciałko trochę mi poleciało, bo miałam bardzo dużo ruchu. Wczoraj zostałam zmierzona wzdłuż i wszerz przez Panią w salonie sukien ślubnych i ciekawa jestem ile trzeba będzie zrobić zapasu na rosnący brzuszek ![]() Moje piersi się nie powiekszyły i mam nadzieję, że to nie nastąpi, bo i tak są duże z rozmiarem DD. A gdyby jeszcze urosły, to potem zostałaby mi tylko sflaczała skóra pewnie ![]() Ech, chciałabym być taka szczuplutka, jak niektóre z Was na zdjeciach ![]() Ja mojego zdjęcia to chyba w ogóle nie wstawię, bo trzeba by szukać ciążowego brzuszka pod wałkami tłuszczyku
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ravenne- grtulacje!!! ale sliczny brzuszek, wygodne mieszkanko dla bobaska. z tym usg polowkowym to prawde mowic nie znam sie ![]() :c onfused: ale tutaj posylaja wszystkie ciezarne pomiedzy 22 t.c a 25 t.c. i jest to badanie szczegolowe. 2d, 3d, 4d. ale z tego co wiem to dziewczyny mieszkajace w niemczech tez w tym okresie ida na to badanie.domi- nic sie nie martw ja tez 1 cm nad pepkiem mam mniej niz na wysokosci, mierz tam gdzie najgrubiej, a macica i tak sie podnosi, sama zauwazysz, ze z kazdym kolejnym tygodniem brzuszek bedzie wyzej. kachula- juz w pelni zapewne korzystasz z przywileji ciezarnej, duze wygodne m1 sliczne wygladacie siostrzyczki.belladona- talia??? nie, nie powiem ale dodam, ze problem z zakupem spodni mam dosc wielki, a to ze wzgledu na roznice pomiedzy pasem a ![]()
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Kachulka z tym wielorybkiem to przesadzasz, moim zdaniem jesteś szczupła
Zahario to obie takie "grubaski" jestesmy to gdzie te zdjecia pod palmami
|
|
|
|
#4029 |
|
Raczkowanie
|
hmmm przecie Kachulka napisała, która jest na zdjęciuuuu
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit:to ja zle czytam, to kachulka masz faktycznie duzy brzuszek wow kurde mój to taki mikro
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-06-30 o 20:04 |
|
|
|
|
#4031 |
|
Rozeznanie
|
zdjecie z palmami, postaram sie, ale do sesji bede musiala zaprosic kumelke, moj tz - artysta - niepraktykujacy, ale do robienia zdjec nie nadaje sie
![]() wy o palmach a ja juz myslami jestem w polsce ![]() juz nie moge sie doczekac spotkania z rodzinka i przyjaciolmi ![]() ![]()
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi siostra to ta szczuplejsza ja jestem bardziej obfita
|
|
#4033 |
|
Zakorzenienie
|
Kachulka a na avatarze to tez Ty? bo avatar jest podobny do siostry a siostra jest w którym tygodniu ciąży/no to ładnie, bedziecie miały dzieci z tego samego roku
|
|
|
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny
a ja schizę załapałam totalną. bo sobie obliczyłam, przypomnialam, że 7 dni przed zapłodnieniem miałam robiony rentgen szyjnego odcinka kręgosłupa ![]() i teraz siedzę i się zamartwiam, że dzidziowi mogło zaszkodzić... Niby jest napisane w większości miejsc, że nie ma to wpływu przed ciążą, tylko już W, ale wiecie, jak to jest a pech chciał, że to pierwsze prześwietlenie od 4 lat (((
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
Ravenne gratuluje ci zdanego egzaminu, jestesmy z ciebie dumne
![]() Kachula jaki ty masz wielki brzuszek, ja tez taki chce miec, a tymczasem niebawem zacznie sie 19 tydzien a tu taki mały , a wcale chuda nie jestem, wyglądam tylko jakbym sie bardziej najadła
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domi w avku tez ja tylko to zdjecie z przed ciazy wiec duzo chudsza tam bylam a siostra jest o 3 tyg wiecej niz ja wiec sie smiejemy ze ona przenosi tydzien ja tydzien szybciej urodze i beda oba dzidziolki razem i jeszcze fajne jest to ze siostra bedzie miala corke a ja synka i to beda pierwsze wnuki dla naszych rodzicow i odrazu parka
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Kachula kochana pięknie, normalnie promieniejesz
Zaharia, to ile masz w talii? Pewnie 17 cali jak Scarlet O'Hara Cytat:
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Ravenne gratuluje obrony.
Sliczny masz brzusio. Kachula masz tez ladny brzuszek, przynajmniej nie mozna sie pomylic, ze to ciaza. Domi, co do tego mierzenia, to sa rozne metody. Najwazniejsze, zeby byl przyrost obwodu, bo to znaczy, ze macica sie prawidlowo rozwija. A 2 cm pod pepkiem, to nie bylabym pewna, czy przyrost nie pochodzi z rozszerzajacych sie bioder ![]() Belladonna, roentgen przed ciaza nie szkodzi. Szkodzi tylko w czasie ciazy. Zreszta i tak w tej chwili technika przeswietlen jest tak rozwinieta, ze podawana jest bardzo niska dawka promieniowania. Nie powinnas sie nic martwic Mialam dzis szalona noc, przez co zmeczona jestem. Najpierw jakos niewygodnie bylam ulozona, to sie obudzilam, potem mnie burza obudzila, pozniej znow mialam sen, ze przez skore widze dokladnie raczki, nozki, rysy twarzy mojego malenstwa i sie przestraszylam, czy to nie szkodzi malenstwu i tez sie obudzilam. Takze dzis wygladam makabrycznie i sincow pod oczami nie udalo mi sie zamaskowac makijazem A tak w ogole to nie cierpie pogody tu u mnie. Przez to, ze mamy duuuze jezioro to przez 95% lata jest mglisto i parno, i nie ma czym oddychac. Na dodatek znow zaczynaja mi nogi puchnac
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to źle? ![]() : confused:kurde...nie wiem nic o tym... |
|
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie wiem
robie jak mi intuicja podpowiada ![]() Mysle ze nie ma roznicy. Najwazniejsze, zeby malenstwo bylo zdrowe
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja wlasnie na poczatku miałam bardzo nisko zgrubienie, teraz z każdym dniem mam wrazenie, ze jest wyzej, tak jak pisała zaharia, czyli maica sie podnosi ![]() Moj brzuch tak nizutko byl gruby, a teraz grubieje coraz wyzej |
|
|
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Witam Mamusie!
Parno dziś, że można paść!!! Kachula- brzusio masz fajoski, nie ma przynajmniej wątpliwości, ze jesteś w ciąży, tak jak jest to w moim przypadku. Czasem muszę się bardziej wypinać, żeby było coś widać! I super, ze z siostrą jesteście prawie równo w ciązy!!! Będzie się razem kuzynostwo wychowywało!!! Zaharia- przyznaj się do swoich wymiarów!!! Belladona - u mnie dokładnie jest tak samo na badaniu, moja ginekolog i specjalista od USG!!! To jest fajne, i tez mam za darmo, wtedy mam pewność, że 2 lekarzy się nie może pomylić. domi- przy zakupie pralki kierowałabym bym się, aby była wodo i energo-oszczędna, żeby dobierała ilość wody do ilości włożonych ubrań. I opcja pranie delikatne jest ważna. A ja jeszcze się nie mierzyłam w talii, muszę nadrobic zaległości. Ale weszłam dziś rano na wagę i od początku ciąży przytyłam niecałe 3 kg, To chyba w normie? Czy za mało? miłego dnia Mamusie |
|
|
|
#4043 |
|
Rozeznanie
|
Ja myślę, że 2 cm od pępka to właśnie to miejsce, gdzie brzuszek ciążowy jak najbardziej ma prawo sobie rosnąć i zwiększać obwód.
Do bioder trochę mi za daleko. Ale to tylko moje zdanie. Ja, tak jak kachula, cieszę sie ciążą i nie przejmuje się już kilogramami. A nawet fajnie, że w koncu nie muszę się tym przejmować Dzidek jest najważniejszy. Wcześniej jeszcze bałam sie jak będę wyglądała w sukni ślubnej z brzuszkiem, myślałam, że jak gruba beza, ale tak naprawdę nieskromnie powiem, ze właśnie z tym brzuszkiem będę wyglądała super! Strasznie jestem ciekawa która z nas pierwsza urodzi! ![]()
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Mi piersi tez urosły sporo. Ale są fajne, Tż zachwycony , sutki wielkie fakt, ale jeszcze różowe ,troszkę żylek ale nie wygląda to źle. Najważniejsze że przestały tak boleć, w pierwszym trym. byłam "niedotykalska"Cytat:
Cytat:
No to piekna noc Guciu... To przez te pogodę. Mnie coś też pobolewa jedna noga... ![]() Domi nie stresuj się, najważniejsze żeby przyrost BYŁ. A u mnie 18 tc i brzuszek tez wychodzi powoli na prowadzenie. Tylko dla Tż wciąż mało![]() W piątek idziemy oglądac dzidziusia, nie mogę się doczekać.
|
|
|
#4045 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
Regularnie was podczytuję GRATULUJĘ ślicznych brzuszków Jak ten czas leci, aż trudno uwierzyć - połowa ciąży już za większością z nas ![]() Belladonna tu masz linka co do rtg, więc głowa do góry ![]() http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,2660549.html A najlepiej powiedz o tym lekarzowi. Widzę, że mamy przewagę mężczyzn na forum, więc i ja zapisuję się do tej niebieskiej ligii Pogoda u nas fatalna, duchota na przemian z burzami - wyokńczyć się można. W nocy nie da się spać przez to dzień do A do tego komary, TZ 2 razy w nocy z odkurzaczem za nimi latał Dziewczyny a wy jak się czujecie? Czy oprócz zwykłych witamin ciążowych bierzecie jeszcze coś? Ja wczoraj dostałam Fenoterol. Dużo się o nim naczytałam i o jego skutkach na samopoczucie. Czy znacie ten lek? |
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam kochane
u nas parnie i duszno a ja niestety musze zbierac sie na uczelnie... ![]() kachula brzusio super U mnie juz totalnie widac, ze ciazowy...nie mozna go juz z niczym pomylic... ![]() Wydaje mi sie tez, ze od weekendu mam skurcze Braxtona- Hicksa... musze sie popytac gina jak czesto moga wystepowac...Cytat:
Pamietaj tylko, zeby nie dotykac sutkow ![]() Co do mierzenia brzuszka to u mnie macica jest juz nad pepkiem Milego dnia mamusie
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Elalank dzieki za odp, delkiatne pranie dodoalam do paramterow i sprawdzalam czy pralka, która mam na oku je ma (ma, na szczescie)
![]() Sexybody od pepka to mam jakies 10-15 cm biodra ![]() Konspiracjo jestem ciekawa jak u dzidzisuia i czekam na relacje ![]() 82gosia gratulejszyn chłopczyka kolejnego )Karenika wklej swój brzusio, który dokladnie tydzien jestes? |
|
|
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlaczego?? ![]() Jak Mama?
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4050 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=[B]konspiracja[/B];13034265]Ja przyznam szczerze nic specjalnego (moj standard to wit. c, maggnez i folik), ale hemoglobina mi leci w dol, zobaczymy co na to powie lekarz. A co to za lek?
Fenoterol to silniejszy lek rozkurczowy, podaje się go od połowy ciąży, do tej pory brałam duphaston. Poza tym to biorę MagneB6, Potas (bo mam niedobory), Feminatal DHA. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

juz i nabrzmiale
buzka
i są rzeczywiście ciemniejsze, a tak to bez zmian.
Nie mowiac juz nawet, ze powinnam sie uczyc do egzaminow a o nauce moge zapomniec...
jak idziecie z Tz to oboje widzicie dzidziusia, czy np. głownie Tz? U mnie Tz, mi to czasem lekarz wykreci monitor, ostatnio mało się tam nie popłakałam, bo chciałam widzieć więcej.