Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-01, 08:42   #451
Orzeszek.1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

No i się zapisałam na USG na Targową. Mam termin za tydzień w czwartek A co mi tam, zawsze to będzie jakaś pamiątka

Zapowiadają u nas burze i silny wiatr..och jak wspaniale!!!!! W końcu na chwilę się ochłodzi!!!! Już widzę chmurki na horyzoncie-yoopiii!!!!!
Stary 2009-07-01, 08:44   #452
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Gratuluję dużego synka, waży podobnie do mojego Ja mam łożysko I stopień dojrzałości, ale nie czytałam o tym, więc nawet nie wiem jaka jest skala i co dokładnie oznacza. Wie ktoś może?
Znalazłam coś takiego http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...4,3521045.html

Nika fajnie, że jesteś zadowolona, a dziś się nie przemęczaj i odpoczywaj

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 08:51   #453
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Hehe! Może dlatego, że Raczek Raczka zrozumie

Ja też nie mam pragnień co do prezentu urodzinowego. Przestałam myśleć o sobie, tylko o własnym dziecku. Ale moja mama stwierdziła, że ja jestem jej dzieckiem i ona myśli o mnie, tak jak ja myślę o swoim i dlatego prezent ma być dla mnie. A ja oprócz ostatniej płyty Depeche Mode nic nie mam na "liście prezentowej"

Fajny pomysł z tą skarbonką

Czekam na relację ze szkoły rodzenia.
ja mam też w lipcu urodzinki i też nie mam nic co chciałabym dostać poza rzeczami, które chcę dla małej...poza tym naprawdę... mam wszystko

Cytat:
Napisane przez 19martusia86 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam co to co dzisiaj naklikałyście.
Jestem już po wizycie. Młody rośnie. Wizytę jak zwykle przespał No i ułożony jest główką w dół, więc pod tym względem też ok (no chyba, że coś mu strzeli do głowy i jeszcze się obróci ).
Sama sobie kuku zrobiłam... nauczyłam psa dziadostwa i teraz mam za swoje. Suńka nie pozwala mi opuszczać domu bez niej. Jak chodzę w dresie to ok , ale jak tylko wyciągam rzeczy z szafki żeby się przebrać to nie odpuszcza mnie na krok, łapie mnie za nogawki a jak wyjdę to drze się pod drzwiami.
SUPER!!!

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Pięknie Nika

Cieszę się z dobrych wieści

Ja też już po wizycie - w sumie jest ok, ale mam nakaz więcej leżeć (nie wiem dokładnie dlaczego - coraz gorzej od tej mojej lekarki się czegoś dowiedzieć . Dostałam znowu Nospę Forte i mam brać do następnej wizyty
Tętno dziecka ok, serduszko pięknie bije
A lekarkę chyba zmienię - zresztą już zdecydowałam się na zmianę szpitala i pasuje mi nawet zmienić gina - mam namiar na kompetentną doktor - prowadzi ciążę mojej siostrze ciotecznej
Nic to - jutro będę do niej dzwonić i się jakoś umawiać

U nas trochę padało, teraz słońce i duszno, ale kolejna chmura się zbliża
nie powiedziała ci dlaczego masz leżeć????

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Niko, Ty to masz talent! Piękna kołderka i świetny jest ten wzór materiału Jak dla mnie wszywanie suwaków to już wyższa szkoła jazdy
Może się wkrótce zbiorę i uszyję te zasłony... Tymczasem dzisiaj przeorganizowałam wszystkie swoje skarby, a małżonek znalazł drzwi do autka (bo były wgniecione) - normalnie, wicie gniazdka pełną parą
Miłego wieczoru!
oj tam zaraz talent, przecież to akurat prosta rzecz trzeba tylko obszyć dookoła i zamek wszyć i tyle. żałuję,że maszyny do szycia nie mama, ale z drugiej storny to szycie rączkami mnie relaksuje...

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
hej ja po wizycie dzidzia dalej jest dziewczynką no i w końcu się obróciła (uff) Rośnie sobie zdrowo, pokopała aparat USG hehe.

na sląsku upały i burze, nie wyrzymuję juz:/ szczególnie w nocy duchota...

Nika - śliczna kołderka
super wieści, cieszę się, że wszystko ok!
za komplement dziękuję

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Nika nie przejmuj się mną no co Ty ja to wszystko wiem, już naprawdę sporo wyczytałam i dziś pogadałam ze znajomą ginekolog. Wiem jakie są skutki cc. Jedną rzecz mi powiedziała, która może obrazić niektóre przyszłe mamy, że ..."te co chcą świadomie cc tylko po to by sobie ulżyć są głupie i myślą tylko o sobie a nie o zdrowiu maleństwa, że są egoistkami". <--- żeby nie było to nie są moje słowa.

Trzymajcie za mnie kciuki jutro, przez to wszystko jakoś chyba słabo umiem
Pinky, wiesz już pewnie że ja tak mam i nawet wirtualnie się do ludzi przywiązuje, więc nie umiem się nie przejmować.

pod słowami twojej ginki podpisuję się obiema rękami!!!!!

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość

Nika śliczna kołderka! Zainspirowałaś mnie! Jutro wybiorę się do sklepu z materiałami i sama uszyję drugi komplet pościeli dla Michalinki (jeden już zamówiłam w internecie więc nie ma odwrotu).
wow, cieszę się bardzo, dziękuję za komplemencik ja jeden też kupię normalnie w sklepie

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
To jest kolejne ważne kryterium do wyboru imienia.
Powinno pasować do nazwiska. Mąż ma klasyczne polskie nazwisko, więc Stanisław będzie pasowało jak ulał.
Ech, wymądrzam się, a tak naprawdę to kierowałam się wyłącznie emocjami.

Da się, ale nie pod wpływem czynników mechanicznych (przeciskanie się) ani nie pod wpływem stresu, tylko przy pomocy mutagenów - niektórych związków chemicznych czy promieniowania.
Zmiany te są mocno przypadkowe. To nie jest tak, że zmienia się DNA w całym organizmie a zmiany idą w jakimś ściśle określonym kierunku. Żeby zmienić całe DNA to ja nie wiem jak wielką dawkę promieniowania by trzeba było zastosować.

A teraz relacja!!!!
Staś do skorych do współpracy nie należy.
Leżał jak składak z rękami i nogami przy twarzy usiłując zasłonić widok. Nieźle mu, niestety, wychodziło.
Opis: Ciąża jednopłodowa płci męskiej, aktywne ruchy.... TERAZ UWAGA.... położenie główkowe (czułam, że inaczej kopie ostatnio - skupił się na żołądku, a odpuścił pęcherz)!!!
Wymiary odpowiadają 30 tc, chłop waży około 1440 g i wszystkie narządy ma w normie.
W normie też jest ilość płynu owodniowego, a łożysko mam II stopień dojrzałości, poza ryzykiem przodowania.

Zdjęcia:
1. Klejnoty Stanisława.
Przed badaniem lekarz pytał nas czy znamy/chcemy znać płeć. A to pierwszy widok, jaki się nam ukazał. Musiałabym byc ślepa na jedno oko i niedowidząca na drugie, żeby się nie zorientować, że to chłop jak dąb.

2. Relaks z nogą w oku.
Przez większą cześć badania trzymał w oczach i ustach wszelkie kończyny jakimi go Matka Natura obdarzyła. Tu ku naszej uciesze tylko jedna kończyna i widoczna buźka.

3 i 4. Buźka i złośliwy jęzor .
Na koniec dosłownie na chwilę odsłonił twarz. Udało się uchwycić buźkę, a na kolejnej fotce pokazał nam języczek i znów się złożył jak scyzoryk.
kochana ty się kierowałaś emocjami a ja.... SNEM no imię i tak pasuje do nazwiska więc jest ok

kochana Grześjest śliczniutki jak malowanie i spory ! najważniejsze , że zdrowy!!!

Co do DNA to ja się aż tak nie znam....

Cytat:

Czyli dobrze mi się wydawało.
Hamowanie ekspresji niektórych genów.
Właściwie faktycznie można to nazwac zmianą struktury, ale twierdzenie "zmienia strukturę DNA" w tłumaczeniu jest mocno mylące.
Byłam przekonana, że pismak bredzi coś o zmianie sekwencji nukleotydów, a to byłaby bzdura do potęgi...
To ma sens.
tak mi się wydawało...

Cytat:
Dziś zaczynamy 25 tc i przeczytałam, że "Wcześniaki urodzone w szóstym miesiącu ciąży wspomagane najnowocześniejszą aparaturą są już w stanie przeżyć. Dzięki rozwojowi medycyny udaje się ratować coraz młodsze maluchy."
w moich książkach tak właśnie piszą

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 08:55   #454
margolcia1006
Rozeznanie

Cytat:
Dostaliśmy 2 płyty: jedną z filmikiem i komentarzami lekarza, drugą ze zdjęciami. Do tego szczegółowy opis wszystkich narządów (1 str.), wydruki z programu do pomiarów USG wraz z podanymi normami (4 str.).
Wizyta trwała około 30 minut.
Wszystko punktualnie, miła atmosfera, KLIMATYZACJA... Lekarz bardzo sympatyczny, robi wrażenie kompetentnego, odpowiada chętnie na wszelkie pytania.
Polecam
A do jakiego lekarz byliscie zapisani?

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Dzień doberek!!! Cała noc przebiegła pod znakiem burzy, u nas grad nie padał, tylko dyszcz.Spaliśmy przy otwartych oknach żeby troszkę ochłodzić mieszkanko. Samoloty latały baaardzo niziutko, no ale nie ma się czego dziwić - niezła burza była na wysokościach )
Mówiłyście o zaparciach w ciąży- od kiedy łykam żelazo to zamiast zaparć, wypróżniam się po 2-3 razy dziennie )
Dziś znów upał.....ojojojjj....

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

A gdzie dokłądnie robiłaś to USG?Ile zapłaciłaś?
Qrcze ja musialam odstwić witaminy z żelazem bo po nim mialam gigantyczne zaparcia

Cytat:
Centrum Praga, ul. Targowa 80/82.
250 zł.... no ale to, niestety, standard.
Jak na Warszawę to powiedziala bym że cena normalna
Stary 2009-07-01, 09:00   #455
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
(...)kochana Grześjest śliczniutki jak malowanie i spory ! najważniejsze , że zdrowy!!!
(...)
Dziękuję
A Grześ to mój mąż - ale faktycznie też jest śliczniutki

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
A do jakiego lekarz byliscie zapisani?
(...)
Salam Salti
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:00   #456
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
nie powiedziała ci dlaczego masz leżeć????
Próbuję sobie przypomnieć naszą rozmowę i jakoś nie mogę zlokalizować odpowiedzi na to pytanie
Tzn nie to, że mam leżeć non stop, ale "częściej polegiwać" <- tak dosłownie powiedziała ginka

Cytat:
kochana Grześjest śliczniutki jak malowanie i spory ! najważniejsze , że zdrowy!!!
Nika - chyba chodziło Ci o Stasia
Grześ to mój synek

Stary 2009-07-01, 09:04   #457
Orzeszek.1
Zadomowienie

Jest jeszcze III stopień dojrzałości łożyska - oznacza to nie co innego jak gotowość łozyska do porodu ) Taki stopień dojrzałości pojawia się w 39-40 tygodniu ciąży.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Dziękuję

Salam Salti
Ooo, a ja nawet nie pytałam do kogo nas zapisała babeczka, ojjj tam, wszystko jedno - aby tylko zrobili to USG

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 09:05   #458
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
(...)Ooo, a ja nawet nie pytałam do kogo nas zapisała babeczka, ojjj tam, wszystko jedno - aby tylko zrobili to USG
Mnie się wydaje, ze to tylko jego gabinet, ale pewności nie mam.
Stary 2009-07-01, 09:14   #459
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
A teraz relacja!!!!
Staś do skorych do współpracy nie należy.
Leżał jak składak z rękami i nogami przy twarzy usiłując zasłonić widok. Nieźle mu, niestety, wychodziło.
Opis: Ciąża jednopłodowa płci męskiej, aktywne ruchy.... TERAZ UWAGA.... położenie główkowe (czułam, że inaczej kopie ostatnio - skupił się na żołądku, a odpuścił pęcherz)!!!
Wymiary odpowiadają 30 tc, chłop waży około 1440 g i wszystkie narządy ma w normie.
W normie też jest ilość płynu owodniowego, a łożysko mam II stopień dojrzałości, poza ryzykiem przodowania.

Zdjęcia:
1. Klejnoty Stanisława.
Przed badaniem lekarz pytał nas czy znamy/chcemy znać płeć. A to pierwszy widok, jaki się nam ukazał. Musiałabym byc ślepa na jedno oko i niedowidząca na drugie, żeby się nie zorientować, że to chłop jak dąb.

2. Relaks z nogą w oku.
Przez większą cześć badania trzymał w oczach i ustach wszelkie kończyny jakimi go Matka Natura obdarzyła. Tu ku naszej uciesze tylko jedna kończyna i widoczna buźka.

3 i 4. Buźka i złośliwy jęzor .
Na koniec dosłownie na chwilę odsłonił twarz. Udało się uchwycić buźkę, a na kolejnej fotce pokazał nam języczek i znów się złożył jak scyzoryk.
Najważniejsze, że wszystko dobrze. Zdjęcia super! Zwłaszcza pierwsze. Mój mały też mi wczoraj wdzięki w całej okazałości pokazał bo w pewnym momencie smignął tyłkiem w stronę aparatu do USG Szkoda, że mój nie widział, bo on dalej przekonany, że uwierzy,że chłopak jak się młody urodzi.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Piękne zdjęcia Normlanie napatrzeć się nie mogę. Moja Julitka na tym usg to tylko noga machała i buzie zakrywała ... Wszystkie zdjęcia takie same ... twarzy ale lepsze to niż nic

Wczoraj e-partner wysłał łóżeczko, materac i kołderki, a dzisiaj już o 9 ma przywieść jak głupie leciałam do bankomatu po pieniądze, bo myślałam, że będzie gdzieś na wieczór albo coś, a tu taka niespodzianka. Nawet śniadanie nie jadłam, bo muszę iść do sklepu, ale jak tu się ruszyć, jak paczka ma zaraz przyjśc
Też nie raz się sama uziemiłam w domu przez kuriera Ostatnio na psie żarełko czekałam

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Dzień doberek!!! Cała noc przebiegła pod znakiem burzy, u nas grad nie padał, tylko dyszcz.Spaliśmy przy otwartych oknach żeby troszkę ochłodzić mieszkanko. Samoloty latały baaardzo niziutko, no ale nie ma się czego dziwić - niezła burza była na wysokościach )
Mówiłyście o zaparciach w ciąży- od kiedy łykam żelazo to zamiast zaparć, wypróżniam się po 2-3 razy dziennie )
Dziś znów upał.....ojojojjj....

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

A gdzie dokłądnie robiłaś to USG?Ile zapłaciłaś?
Oj a mnie się żelazo skończyło niestety więc mam powrót do szarej rzeczywistości
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:14   #460
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Salam Salti
Cytat:
Próbuję sobie przypomnieć naszą rozmowę i jakoś nie mogę zlokalizować odpowiedzi na to pytanie
Tzn nie to, że mam leżeć non stop, ale "częściej polegiwać" <- tak dosłownie powiedziała ginka

Nika - chyba chodziło Ci o Stasia
Grześ to mój synek
dziewczynki!!!!!!! przepraszam za pomylenie Waszych synków....to tylko dowodzi, jak się dziś czuję: koncetracji zero i w dodatku znów się upał zaczyna...
no i wczoraj połowa z was jeszcze z tym meżem Grzesiem, teraz mi się wydaje, że wszystkie chłopczyki to grzesie ...głupia Nika..
przepraszam
miss hot -> synek Grześ
foczka -> synek Staś

Stary 2009-07-01, 09:22   #461
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
przepraszam
miss hot -> synek Grześ
foczka -> synek Staś
Nikuś nic się nie stało
Każdemu w końcu zdarza się przejęzyczenie

Idę zerwać sobie trochę truskawek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 09:36   #462
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Tequilllko, tak mi zrobiłaś smaka na śniadanie Twoje, że specjalnie szłam do sklepu, po bułeczkę pszenną
i obecnie zajadam bułeczkę z dżemem truskawkowym od babci, i mleczko
pycha

podziwiam Was szczerze Kochane!
ja ledwo o 9.20 zwlekam się z łóżka a Wy już tak raniutko na nóżkach!
na dodatek od wczoraj mam bardzo niskie ciśnienie 100/60, i głowa mnie ćmi, wziełam dziś znów tabletkę, bo to męczący ból, w nocy troszkę mnie brzuch pobolewał, chyba zaczyna dziś się rozpychać, wszystko się rozciąga chyba już
no i nie uwierzycie! przerzuciłam się z mleka 0% na 3,2%
a ja zawsze tak dokładnie liczyłam kalorie!
ale to 3,2 % jest takie smaczne...

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

wiecie co wyczytałam?
że mamy biorące witaminy w ciąży, rodzą większe dzieciaczki
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:37   #463
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Tequilllko, tak mi zrobiłaś smaka na śniadanie Twoje, że specjalnie szłam do sklepu, po bułeczkę pszenną
i obecnie zajadam bułeczkę z dżemem truskawkowym od babci, i mleczko
pycha

podziwiam Was szczerze Kochane!
ja ledwo o 9.20 zwlekam się z łóżka a Wy już tak raniutko na nóżkach!
na dodatek od wczoraj mam bardzo niskie ciśnienie 100/60, i głowa mnie ćmi, wziełam dziś znów tabletkę, bo to męczący ból, w nocy troszkę mnie brzuch pobolewał, chyba zaczyna dziś się rozpychać, wszystko się rozciąga chyba już
no i nie uwierzycie! przerzuciłam się z mleka 0% na 3,2%
a ja zawsze tak dokładnie liczyłam kalorie!
ale to 3,2 % jest takie smaczne...
UBÓSTWIAM MLEKO 2%, nie stronię też od 3,2%. Natomiast mleko 0% to dla mnie woda z farbą Ojejj, w końcu słońce showało się za chmury!!! YES YES YES!!!
Stary 2009-07-01, 09:40   #464
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
UBÓSTWIAM MLEKO 2%, nie stronię też od 3,2%. Natomiast mleko 0% to dla mnie woda z farbą Ojejj, w końcu słońce showało się za chmury!!! YES YES YES!!!
ja piję mleko półtłuste czyli 2 % bo te 3,2 % to dla mnie troszkę za ciężkie...

dziewczyny wogóle nie mam apetytu wypiłam kawęz mlekiem, zjadłam parę kęsów ciasta i po prostu mi nic nie wchodzi buuuuuuuuuuuuuuuu

Stary 2009-07-01, 09:43   #465
Orzeszek.1
Zadomowienie

ALIISANKO niezawsze tak jest. Znam lekarzy, którzy niezalecają rzadnych witamin bo "WITAMINY SZTUCZNIE NAPĘDZAJĄ MASĘ DZIECKA i dzieci rodzą się duże", a drudzy natomiast mówią że witaminy nie mają wpływu na masę dziecka. W mojej rodzinie zawsze była tendencja do rodzenia dużych dzieci, brałam witaminy w ciąży i urodziłam małe dziecko (3030g i 53cm), więc nie ma reguły.

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
ja piję mleko półtłuste czyli 2 % bo te 3,2 % to dla mnie troszkę za ciężkie...

dziewczyny wogóle nie mam apetytu wypiłam kawęz mlekiem, zjadłam parę kęsów ciasta i po prostu mi nic nie wchodzi buuuuuuuuuuuuuuuu
To pewnie przez tą pogodę.
Stary 2009-07-01, 09:49   #466
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
ALIISANKO niezawsze tak jest. Znam lekarzy, którzy niezalecają rzadnych witamin bo "WITAMINY SZTUCZNIE NAPĘDZAJĄ MASĘ DZIECKA i dzieci rodzą się duże", a drudzy natomiast mówią że witaminy nie mają wpływu na masę dziecka. W mojej rodzinie zawsze była tendencja do rodzenia dużych dzieci, brałam witaminy w ciąży i urodziłam małe dziecko (3030g i 53cm), więc nie ma reguły.
Orzeszku, czyli kolejny mit wymyślony dla zabawy
..Iskierką malutką..

Stary 2009-07-01, 09:58   #467
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Kończę drugie śniadanie - serek feta z pomidorkiem i ogórkiem małosolnym. Pychotka! A wczoraj znalazłam wreszcie polską mozzarellę z mleka pasteryzowanego

Witaminki to ja łykam co trzeci dzień od listopada.

Też piję to średnio tłuste mleko, czyli 1,5% lub 2%.

aliisanko, ja się zwlekam z łóżka tak wcześnie, bo na 7.30 chodzę do pracy. W weekendy wstaję najwcześniej o 9, ale i spać chodzę później. Jestem typową sową.

Ciekawe, czy sweetpinky jest już Panią Magister?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 10:08   #468
Nika1980
Zakorzenienie

tutaj w Holandii nie zaleca się wiatmin. moja położna powiedziała: łykaj kwas foliowy i tyle, jeśli się odżywiasz racjonalnie to dziecko weźmie co mu potrzebne.
witaminki wiec łykam na swoje własne ryzyko...

to mam je nadal łykać czy nie? a może co trzeci dzień? eeehh...

nadal nie mam apetytu ani siły na nic...pałetam się po domu...a miałam dziś zacząć sprzątać na przyjęcie ...cholerka...

Stary 2009-07-01, 10:10   #469
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna

Cytat:
super wieści, a zdjęcia bajka, podglądanie takiego malucha w brzuszku, to jak wejście do innego świata

Cytat:
Zapowiadają u nas burze i silny wiatr..och jak wspaniale!!!!! W końcu na chwilę się ochłodzi!!!! Już widzę chmurki na horyzoncie-yoopiii!!!!!
siedzę na działeczce 10 km od centrum miasta i tam upał i słońce, a u mnie rześkie powietrze, chmurki i kropi deszczyk

Cytat:
oj tam zaraz talent, przecież to akurat prosta rzecz trzeba tylko obszyć dookoła i zamek wszyć i tyle. żałuję,że maszyny do szycia nie mama, ale z drugiej storny to szycie rączkami mnie relaksuje...
myślałam, że na maszynie szyłaś, a tu proszę "własnymi ręcami" chylę czoła (tu w czapce)

Cytat:

wiecie co wyczytałam?
coraz bardziej przekonuję się, że to może być prawda ale jak każą łykać, to łykam...

Cytat:
nigdy nie piłam mleka 0%, zawsze 3,2, ostatnio zaczęłam pić 2 ale jakiejś szczególnej różnicy nie wyczułam, może dlatego, że samego nie piję tylko z płatkami i przyznam, że uzależniłam się od rannej miseczki mleka z musli lub kuleczkami nesquika

Cytat:
czasami tak bywa, nie przejmuj się pod wieczór może się rozkręcisz

a ja wczoraj byłam u endokrynologa, spojrzał na wyniki krwi, zrobił ze mną wywiad, zbadał dokładnie (śmieszne badania) . Wola guzowate są, mam się nie przejmować bo jest ok ale na wszelki wypadek, by wykluczyć wszystkie ewentualności skierował mnie na kolejne badania
Byłam z mamą więc po drodze zaciągnęła mnie do lumpiku i kupiłam sobie 5 naprawdę fajnych ciuszków za 58 zł. (ostatnio za 100 kupiłam 3 bluzeczki w normalnym sklepie) Tak się ucieszyłam z nowego dobytku, że zrobiłam remanent w szafie i powywalałam resztę przykusawych bluzeczek i sweterków. Teraz mnie czeka wyprawa w poszukiwaniu tych ostatnich ale póki co luzik, już wiem gdzie uderzać
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 10:12   #470
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
tutaj w Holandii nie zaleca się wiatmin. moja położna powiedziała: łykaj kwas foliowy i tyle, jeśli się odżywiasz racjonalnie to dziecko weźmie co mu potrzebne.
witaminki wiec łykam na swoje własne ryzyko...

to mam je nadal łykać czy nie? a może co trzeci dzień? eeehh...

nadal nie mam apetytu ani siły na nic...pałetam się po domu...a miałam dziś zacząć sprzątać na przyjęcie ...cholerka...
Możesz je łykać tak jak ja, czyli co trzeci dzień. Ja biorę tak z zalecenia lekarskiego.

Wczoraj miałam takie popołudnie. Ciekawe, jak będzie dzisiaj, bo coś mnie znowu w głowie zaczyna ćmić A mam tyle do roboty! dobrze, że dzidzia ma dużo energii, bo kopie wesoło
Stary 2009-07-01, 10:21   #471
Nika1980
Zakorzenienie

Malinko no to tak zrobię..będę tylko co trzeci dzień brać...

Sorejna dziękuję za komplemencik...

idę do sklepu , może spacer mi dobrze zrobi?

Stary 2009-07-01, 10:23   #472
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

A ja znikam sprzed komputera. Tylko mi to ćmienie w głowie wzmaga
Stary 2009-07-01, 11:04   #473
Kikunia81
Rozeznanie

Cytat:
Ech, cały tydzień mi truł, że chce miec klejnoty syna uwiecznione

Jeszcze 2 tygodnie temu też miałam pierwszy stopień. w którym jesteś tygodniu?
To określa "starzenie się" łożyska. Mam nadzieję, że II to w 29 tc jest ok. Jakby nie było to lekarz coś by powiedział...chyba
Mój mąż też taką wagę do klejnotów przywiązuje Ciekawe co by zrobili jakby mieli córeczki. czy też by się tak broszkami ekscytowali

Ja byłam u lekarza tydzień temu, to był wtedy 27 tc i 3 dni ( mam termin na 20/09) i mały już wtedy 1400g ważył, a łożysko było I st.

Cytat:
hmmm... tylko mało konkretnie, mogliby napisać do kiedy powinien być I st.

Cytat:
Mi też lekarz tak zalecił, tzn że nie mam się przemęczać, zrezygnować z obowiązków domowych i polegiwać na kanapce przed książką bądź tv. Powiedział, że może mi się wydawać, że mam dużo siły, ale tak naprawdę to wysiłek fizyczny może przyspieszyć poród i co z tego jak będę miała wysprzątany dom, jak dziecko przez całe życie będzie chorowite, będzie miało problemy z nauką itd, bo się za wcześnie urodziło. Myślę, że Twojemu lekarzowi też o to chodziło, tylko nie sprecyzował
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 11:11   #474
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ja też wczoraj miałam niskie ciśnienie 100/60 i dziś coś czuje, że tak samo mam

Cytat:
Ojejj, w końcu słońce showało się za chmury!!! YES YES YES!!!
Mam nadzieję, że i do nas te chmurki przyjdą na trochę

Stary 2009-07-01, 11:19   #475
Nika1980
Zakorzenienie

Wróciłam, lepiej mi trochę, kupiłam sobie pomidorki koktailowe i danonki - i zajadam. pycha.

u nas duszno , znów upał...

Cytat:

Mi też lekarz tak zalecił, tzn że nie mam się przemęczać, zrezygnować z obowiązków domowych i polegiwać na kanapce przed książką bądź tv. Powiedział, że może mi się wydawać, że mam dużo siły, ale tak naprawdę to wysiłek fizyczny może przyspieszyć poród i co z tego jak będę miała wysprzątany dom, jak dziecko przez całe życie będzie chorowite, będzie miało problemy z nauką itd, bo się za wcześnie urodziło. Myślę, że Twojemu lekarzowi też o to chodziło, tylko nie sprecyzował
co prawda to prawda... sluchać się lekarzy dziewczyny !

90 / 60 to moje normalne ciśnienie hehehe

Stary 2009-07-01, 11:51   #476
aniago25
Zadomowienie

U mnie gorąco że ledwo chodzę, co do witamin ja przestałam pic bo lekarz u którego byłam na 3D powiedział że przy takich wynikach jak ja mam nie ma sensu pić witamin jeśli mi hemoglobina spadnie ponizej 10 to mam wtedy brać, dosłownie powiedział że jak stać nas na taką wizytę to i na owoce też

Foka ale piekny Staś Mój mąż wczoraj śmiał się ze szwagrem że założą gang psitek bo on już ma dwie córki no i my teraz córka

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-07-01 o 11:53
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 12:04   #477
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

ja mam też niski hematokryt, i hemoglobinę, ale nie mówił żeby brać witaminki
biorę kwas foliowy 15 mg - tak duży ponieważ biorę leki na epilepsję, omega 3, i witamine C
ja dziś od rana na wysokich obrotach, wyprasowałam i zmieniłam pościel w sypialni, teraz wstawiłam pranie, jeszcze leczo na obiadek ugotuję, i łazienkę posprzątać muszę, niestety tak się kurzy że codziennie muszę wycierać
..Iskierką malutką..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 12:12   #478
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Ooo, a ja nawet nie pytałam do kogo nas zapisała babeczka, ojjj tam, wszystko jedno - aby tylko zrobili to USG
Mi sie wydaje ze tam tylko lekarz Salam Salti wykonuje usg, bo to jest jego prywatny gabinet.

Cytat:
wiecie co wyczytałam?
Co do tych witamin to ja w pierwszej ciąży nie brałam wogóle żadnych witamin bo wyniki badań miałam dobre a synek urodził sie z wagą( 4355 g i 58 cm) teraz biore witaminki i zobaczymy z jaką waga urodzi sie dzidziuś.

Ciasto z przepisu Tequilki już zrobione, chłodzi sie w lodówce, czekam na gościa, ma przyjść o 15, potem napisze czy dobre wyszło.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 12:16   #479
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
dziewczynki!!!!!!! przepraszam za pomylenie Waszych synków....to tylko dowodzi, jak się dziś czuję: koncetracji zero i w dodatku znów się upał zaczyna...
no i wczoraj połowa z was jeszcze z tym meżem Grzesiem, teraz mi się wydaje, że wszystkie chłopczyki to grzesie ...głupia Nika..
przepraszam
miss hot -> synek Grześ
foczka -> synek Staś
Nic nie szkodzi
Mnie też się często różne rzeczy mieszają, czegoś nie doczytam, coś sobie domyślę... A z wiekiem mi się ta dolegliwośc nasila Ale chyba za wcześnie na Alzheimera, co?

Cytat:
Mój mąż też taką wagę do klejnotów przywiązuje Ciekawe co by zrobili jakby mieli córeczki. czy też by się tak broszkami ekscytowali
(...)
Też mnie to zastanawia
Mój się zarzekał, że wszystko mu jedno - byle było zdrowe, ale jak w 24 tc dowiedzieliśmy się, że to chłopak to miałam wrażenie, że prawie podfrunął.
Ciekawe reakcje jak na "wszystko mi jedno"

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
(...)Foka ale piekny Staś Mój mąż wczoraj śmiał się ze szwagrem że założą gang psitek bo on już ma dwie córki no i my teraz córka
Dzięki

W rodzinie mojego męża zupełnie na odwrót - żadnych dziewczynek.

Cytat:
Napisane przez sorejna Pokaż wiadomość
super wieści, a zdjęcia bajka, podglądanie takiego malucha w brzuszku, to jak wejście do innego świata

(...)
Niesamowite.
Nasze mamy nie miały takich atrakcji.

Edytowane przez Foka29
Czas edycji: 2009-07-01 o 12:18
Stary 2009-07-01, 12:30   #480
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Na wyniki krwi, a konkretnie czerwone krwinki, wpływ ma kwas foliowy i żelazo, a z witamin witamina C, która pomaga absorbować żelazo. Łykanie co jakiś czas sztucznych witamin nie zaszkodzi, bo nie wszystkie witaminy i składniki mineralne uda się nam w odpowiedniej ilości dostarczyć organizmowi w jedzeniu, a niektóre składniki mineralne są nawet "wypłukiwane" przez np. kawę czy herbatę.

Dla mnie oglądanie dziecka przez zwykłe USG to już kosmos, a zobaczenie buzi w trójwymiarze rozczula jak nie wiem co... Aż się chce natychmiast to dziecko wziąć w ramiona...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości