Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-01, 09:42   #1321
SDesign
Raczkowanie

Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

-

Edytowane przez SDesign
Czas edycji: 2009-07-31 o 10:33
SDesign jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:46   #1322
ree
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tyska04 Pokaż wiadomość
U mnie dalej cisza;/ ani maila ani kasy
u mnie tez narazie nic ale trzeba poczekać bo maja więcej niż 10 niezadowolonych projektantów:p
ree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:49   #1323
SDesign
Raczkowanie

-

Edytowane przez SDesign
Stary 2009-07-01, 09:55   #1324
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Z tego co mi się wydaje, to po prostu właściciel konta kasuje komentarze w profilu
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 09:58   #1325
SDesign
Raczkowanie

-

Edytowane przez SDesign
Czas edycji: 2009-07-31 o 10:49
Stary 2009-07-01, 10:00   #1326
Bazylides
Raczkowanie

witam wszystkich - piszę pierwszy raz i chciałam tylko dodać do całej tej nieprzyjemnej sytuacji, że nie można tego tak zostawić!

powinniśmy odczekać jeszcze do końca tygodnia, od poniedziałku zacząć wysyłac do nich poleconymi listami to Ostateczne Przedsądowe Wezwanie do zapłaty, do którego wstawiła wcześniej linka jedna z dziewczyn (super pomysł - dziękuję pięknie!).
Potem odczekać kolejny tydzień i spróbować jakoś się zrzeszyć i złożyć na nich zbiorowy pozew. Przydałby sie osobny wątek żeby tutaj nie zaśmiecać i zeby każdy kto wejdzie na forum mógł go znaleźć (muszę przyznać, ze miałam kłopoty ).
Przykra sprawa bo ludzie wyglądają na miłych ale widzę, że oszukanych artystów jest bardzo dużo i nie można tego tak zostawić. Na oko widać, że suma idzie w tysiące - jak ogłoszą upadłość to zostaniemy z ręką w nocniku - a zbiorowo powinno się udać odzyskać pieniadze.

pozdrawiam Joanna

Edytowane przez Bazylides
Czas edycji: 2009-10-02 o 22:04
Bazylides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 10:04   #1327
SDesign
Raczkowanie

-

Edytowane przez SDesign

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 10:39   #1328
Bazylides
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SDesign Pokaż wiadomość
Nie można tego tak zostawić, żeby czuli się bezkarni - są bezczelni.
ja właśnie założyłam specjalny profil na NK - wysłałam już zaproszenia wszystkim z listy od pana Longina - zapraszam do zrzeszania się, może się przestraszą jak zobaczą takie wspólne działanie i w końcu nam zapłacą - jak nie to przynajmniej będziemy w jednym miejscu i łatwiej będzie pomyśleć nad jakimś wspólnym pozwem itp
Joanna

dopisujcie się - http://nasza-klasa.pl/profile/27082894

Edytowane przez Bazylides
Czas edycji: 2009-10-02 o 22:04
Bazylides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 11:22   #1329
ree
Raczkowanie

mam pytanie do Pań które zostały przyjęte do modnej . Jakie preferencje ma ta galeria tylko wrapy? Czy jeszcze takie ''klasyczne'' kolczyki z nakładkami i tp. Bo nie moge sie zdecydowac co umiescic w zgloszeniu i oczywiscie co puzniej tam wystawiac jesli uda mi sie dostac.
Stary 2009-07-01, 11:28   #1330
VivienA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ree Pokaż wiadomość
mam pytanie do Pań które zostały przyjęte do modnej . Jakie preferencje ma ta galeria tylko wrapy? Czy jeszcze takie ''klasyczne'' kolczyki z nakładkami i tp. Bo nie moge sie zdecydowac co umiescic w zgloszeniu i oczywiscie co puzniej tam wystawiac jesli uda mi sie dostac.
Ja nie robię Wrapów a wysłałam zdjęcia dosyć klasycznej biżuterii, takiej raczej na co dzień (tyle że z dosyć drogich materiałów).I udało się
VivienA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 11:38   #1331
ree
Raczkowanie

Dziękuje za odpowiedz ja wysłałam troszkę wrapów ale to takie początki mało skomplikowane:P i trochę klasycznej zobaczymy jak sie nie dostane to trudno musze pracowac i probowac dalej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 11:55   #1332
Roxy80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VivienA Pokaż wiadomość
Ja nie robię Wrapów a wysłałam zdjęcia dosyć klasycznej biżuterii, takiej raczej na co dzień (tyle że z dosyć drogich materiałów).I udało się
Długo czekałaś na odpowiedź?

Ja wysłałam już drugie zgłoszenie ( pierwsze w marcu br) drugie 29.06 , ale nie dostałam żadnej odp. ani na pierwsze, ani na drugie , a szkoda bo zawsze pozostaje jakaś wątpliwość typu czy zgłoszenie dotarło,
Roxy80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 12:16   #1333
eruraina89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggdik Pokaż wiadomość
Miałam podobną sytuację,przez parę lat mieszkałam w Niemczech, miałam podany nr konta mojego szwagra i dla żadnej z galerii nie stanowiło to najmniejszego problemu.
Pozdrawiam
Dziekuje za pozytywna wiadomosc!
Wiec teraz czas zakasac rekawy, wziasc sie do pracy i powysylac zgloszenia Gdy fotki beda juz gotowe zaprezentuje je na forum..same ocenicie efekty

Pozdrowienia
eruraina89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 13:21   #1334
tyska04
Rozeznanie

Wow dostąpiłam tego zaszczytu i zostałam wyrzucona z Wyla haha wysyłają z tej okazji jakiegoś pożegnalnego maila bo ja nic nie dostałam
tylko zrozumcie kiedy zechcę znowu z sobą być "
tyska04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 13:43   #1335
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

To kiedy imprezka?
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 13:47   #1336
tyska04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kulkam Pokaż wiadomość
To kiedy imprezka?
Chyba powinna być Ale to jak już dostanę od nich swoje pieniądze
tylko zrozumcie kiedy zechcę znowu z sobą być "
tyska04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 13:57   #1337
VivienA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roxy80 Pokaż wiadomość
Długo czekałaś na odpowiedź?

Ja wysłałam już drugie zgłoszenie ( pierwsze w marcu br) drugie 29.06 , ale nie dostałam żadnej odp. ani na pierwsze, ani na drugie , a szkoda bo zawsze pozostaje jakaś wątpliwość typu czy zgłoszenie dotarło,
Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko.
Czekałam od czwartku do poniedziałku.Bardzo szybko odpowiedzieli.Trudno mi powiedzieć czy odpisują na każde zgłoszenie,bo jestem "świeża" i nie mam rozeznania za bardzo.Ale życzę powodzenia
VivienA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:01   #1338
SDesign
Raczkowanie

-

Edytowane przez SDesign
Czas edycji: 2009-07-31 o 10:38
Stary 2009-07-01, 15:06   #1339
Roxy80
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Czekałam od czwartku do poniedziałku.Bardzo szybko odpowiedzieli.Trudno mi powiedzieć czy odpisują na każde zgłoszenie,bo jestem "świeża" i nie mam rozeznania za bardzo.Ale życzę powodzenia
Dzięki. Szybciutko Ci odpowiedzieli. Gratuluję, bo prace masz bardzo fajne. Widziałam je na Wyl.
Z tego co tu wyczytałam niestety nie zawsze odpowiadają, a szkoda, bo zawsze pozostaje niepewność, czy zgłoszenie doszło czy też nie. Z innych galerii przynajmniej przychodzi mail zwrotny typu "Bardzo dziękujemy za wypełnienie formularza zgłoszeniowego itd", a z modnej niestety nic.
Stary 2009-07-01, 15:29   #1340
Candi
Rozeznanie

oj laski, tak trudno mi napisać pm?
Roxy, nic nie doszło, z 29.06 mam jedno zgłoszenie, na które odpowiedziałam. chyba że to ode mnie mail nie dotarł [jesli wysłałaś zdjęcia sieczki na linkach]

macie ten komfort, że nie jestem anonimowym właścicielem galerii, tylko siedzę z Wami na forum od 3 lat prawie i trochę dziwnie mi się czyta o samej sobie per "oni"
Candi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 15:42   #1341
Roxy80
Raczkowanie

Sorry Candi, nie chciałam Cię urazić. Sieczka niej jest moja. Czytałam wcześniejsze Twoje wypowiedzi na temat przysyłanych zgłoszeń i jak na nie reagujesz, dlatego nie pisałam na priva. A moje podejrzenie, że mail nie doszedł wynika z tego, że gdy wysłałam zgłoszenie wyrzuciło mnie z powrotem do formularza

Edytowane przez Roxy80
Czas edycji: 2009-07-01 o 15:45
Stary 2009-07-01, 16:24   #1342
Becia0d
Raczkowanie

Nie mogę sobie pozwolić na objechanie Wyla na ekspo i wyrzucenie bo wtedy już na pewno nie zobaczę swoich pieniędzy.. Jakby to było ze 40 zł to dawno bym tak zrobiła ale wiszą mi już ponad 700;/ przelewów od kwietnia brak, ale za to dotkliwie będę ich szantażować i zasypywać niemiłymi mailami

W kupie siła! zniszczymy ich! nie zadziera się z rozwścieczonymi artystkami!

My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej- na miotle!
Becia0d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 16:36   #1343
agaffa
Zadomowienie

GG do agaffa

udało się !
odpisali !
:
Witamy, Serdecznie przepraszamy za bardzo duże opóźnienie w rozliczeniu oraz brakiem odpowiedzi na maile. Całość Państwa rozliczeń została już przelana i najpóźniej jutro t.j. 2 lipca powinna dotrzeć na wskazany rachunek bankowy. Zdajemy sobie sprawę, że sytuacja, która miała miejsce jest niedopuszczalna i dołożymy wszelkich starań aby przyszłe rozliczenia odbywały się terminowo. Aktualne problemy wynikały ze zdarzeń jednorazowaych i nie powinny mieć miejsca w przyszłości. Jeszcze raz serdecznie przepraszamy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 16:36   #1344
Candi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Roxy80 Pokaż wiadomość
Sorry Candi, nie chciałam Cię urazić. Sieczka niej jest moja. Czytałam wcześniejsze Twoje wypowiedzi na temat przysyłanych zgłoszeń i jak na nie reagujesz, dlatego nie pisałam na priva. A moje podejrzenie, że mail nie doszedł wynika z tego, że gdy wysłałam zgłoszenie wyrzuciło mnie z powrotem do formularza
hue hue żartowałam przecież. wiesz, "oni" brzmi trochę jak "ONI" - kosmici ze światłem i latającym spodkiem

kobietki, skupmy się na odzyskaniu pieniędzy z Wyl - ja dostałam swoje, przez przypadek z resztą - ale nie będę wnikać w szczegóły - wysłałam przedwczoraj czy jakoś tak kolczyki sprzedane w czerwcu i zastanawiam się, co będzie z czerwcowymi wypłatami...
Candi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 16:40   #1345
ree
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaffa Pokaż wiadomość
udało się !
odpisali !
:
Witamy, Serdecznie przepraszamy za bardzo duże opóźnienie w rozliczeniu oraz brakiem odpowiedzi na maile. Całość Państwa rozliczeń została już przelana i najpóźniej jutro t.j. 2 lipca powinna dotrzeć na wskazany rachunek bankowy. Zdajemy sobie sprawę, że sytuacja, która miała miejsce jest niedopuszczalna i dołożymy wszelkich starań aby przyszłe rozliczenia odbywały się terminowo. Aktualne problemy wynikały ze zdarzeń jednorazowaych i nie powinny mieć miejsca w przyszłości. Jeszcze raz serdecznie przepraszamy.
dostałam identyczny meil ciekawe czy z następnym rozliczeniem będzie tez taka jazda:/ bo mi jeszcze trochę wisieć beda:/
Stary 2009-07-01, 16:55   #1346
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaffa Pokaż wiadomość
udało się !
odpisali !
:
Powiało optymizmem, bo przyznaję, że na razie tylko ta galeria mnie ratuje Wysłałam wczoraj drugie zgłoszenie do Modnej-ale jakoś nie wierzę w to, że się dostanę więc na razie zostaje tylko Wylęgarnia do której na chwilę obecną i tak żadnych prac wystawiać nie zamierzam..
Swoją drogą ciekawe co to za zdarzenia jednorazowane
confused women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 16:58   #1347
ree
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Powiało optymizmem, bo przyznaję, że na razie tylko ta galeria mnie ratuje Wysłałam wczoraj drugie zgłoszenie do Modnej-ale jakoś nie wierzę w to, że się dostanę więc na razie zostaje tylko Wylęgarnia do której na chwilę obecną i tak żadnych prac wystawiać nie zamierzam..
Swoją drogą ciekawe co to za zdarzenia jednorazowane
zdarzenie jednorazowe '' pojechaliśmy do Egiptu za wasza kasę'':p
Stary 2009-07-01, 17:28   #1348
Becia0d
Raczkowanie

Tata mi podpowiedział całkiem skuteczny pomysł..
Kiedyś była afera że można było płacić za prąd/gaz w kasie w sklepie, i pośrednik zbierający te pieniądze wcale nie wpłacił ich do zakładu energetycznego. I zakład żądał wciąż płatności od tych ludzi..

Taka sama sytuacja jest z wylęgarnią, czyli pośrednikiem. Tylko my (jak zakład energetyczny) nie mamy kasy za nasze wyroby.. Ale możemy ich załatwić w następujący sposób:
Wysłać do nich maila, że w związku z brakiem przelewów, jestem zmuszona żądać od osób które zakupiły ode mnie biżuterię, płatności za nią na moje konto (bez marży), lub zwrotu produktów.
I wysłać do klientów za których nie dostałyśmy rozliczenia polecone z opisem zaistniałej sytuacji i taka treścią. Wtedy i oni zaczną się z nimi dochodzić.

My kobiety jesteśmy aniołami, a gdy się nam podetnie skrzydła, lecimy dalej- na miotle!
Stary 2009-07-01, 17:30   #1349
Vildi
Rozeznanie

A ja wczoraj napisałam do Wyla z dwoma pytaniami.
Zaczęłam pomalu się stamtąd wynisić, jednak jak na złośc kobitka kupiła korale. postanowiłam je do niej wysłać- bo czego ona winna? To bedzie najprawdopodobniej moje ostatnie zrealizowane zamówienie....
Jednak adres wydał mi się straszliwie dziwny!
Więc wykorzystałam są sytuację i napisałam do Wyla maila z pytaniami:
1. czy ten adres na pewno jest dobry
2. kiedy oddadzą mi pieniądze

Własnie otrzymałam wiadomość
Oczywiscie adres ejst wporządku
A drugiej części maila jakby nie widzieli....
I co mi po ich pozdrowieniach? :|

i najnowszy - 3
Vildi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 17:43   #1350
Becia0d
Raczkowanie

ooo.. dostałam właśnie identycznego maila jak dziewczyny wyżej..
ciekawe że raczyli odpisać właśnie teraz jak zagroziłam że sprawa lada chwila trafi do sądu.. i że wykopali sobie grób, artystki są wściekłe, oraz doniosłyśmy do mediów.. tylko ciekawe czy przelewy rzeczywiście się pojawią.. jak nie to plan nr 2 z zaangażowaniem klientów i zciągnięciem kasy od nich..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości