Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-29, 20:16   #1741
xMisery
Raczkowanie

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

u mnie było ' po bożemu' tudziez klasycznie tudziez w pozycji misjonarskiej. i nie zamieniłabym jej na żadną inną podczas pierwszego razu. a szczegolnie na pewno nie na ' na jezdzca'. lubie tą pozycję, ale przekonałam sie do niej dopiero po paru miesiącach...
xMisery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 20:19   #1742
Paola19
Przyczajenie

Ja na swoim przykladzie moge Ci powiedzieć , że orgazmu nie miałam za pierwszym razem ale to nie jest najważniejsze ... najważniejsza jest bliskość i ta troska o to zeby nie bolało i żeby było cudownie jak już powiedziałam , orgazum nie miałam za pierwszym razem ale i tak było cudownie :P a z tego co tutaj czytałam to nie byłam jedyną która nie miała orgazmu za pierwszym razem ....

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

ja wolałam na początku na jeźdźca bo wtedy zawsze mogłam przerwać gdyby coś za bardzo bolało ... ale jak już napisałam wyżej po paru chwilach i tak znalazłam się na dole i to właśnie wtedy było najlepiej może dlatego , że lubie czuć jego skórę na mojej skórze
Paola19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 20:23   #1743
xMisery
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paola19 Pokaż wiadomość

ja wolałam na początku na jeźdźca bo wtedy zawsze mogłam przerwać gdyby coś za bardzo bolało ... ale jak już napisałam wyżej po paru chwilach i tak znalazłam się na dole i to właśnie wtedy było najlepiej może dlatego , że lubie czuć jego skórę na mojej skórze
u mnie to zbyt skomplikowana sytuacja była, zebym miala jakis wybor. ;pp . wyszło baaardzo spontanicznie. po koncercie Plateau, po domówce u mnie w domu, zostalismy jeszcze u mnie. troszkę zalkoholizowani, ja byłam zestrachana, a on doswiadczony. pozwoliłam mu przejąc inicjatywę po prostu. nawet wolałam, zeby tak było. wiedzialam, ze on wie co robi i ja tego chciałam. a inne pozycje zostały do odkrycia na inne razy.
xMisery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 20:36   #1744
rata_hono
Przyczajenie

ech, to pozostaje mi tylko czekać na NIEGO...

All I wanted was to know I'm safe

Don't want to lose the love I've found

Remember when you said that you would change

Don't let me down...

rata_hono jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 20:42   #1745
Yui
Raczkowanie

GG do Yui

Mój pierwszy raz był cudowny...
Było to jakieś pół roku temu z kawałkiem..
On był bardzo delikatny i nic mnie nie bolało.
Poza tym byłam i jestem przekonana że Go kocham i chcę z nim spędzić resztę życia
Dziś mieszkamy sobie razem i jest super
Yui jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 20:43   #1746
Paola19
Przyczajenie

Wiadomo każdemu odpowiada co innego mi było dobrze tak jak było za nic w świecie nie zamieniłabym tego na coś innego a gdybym mogła cofnąć czas to zrobiła bym tak samo jak wtedy
Stary 2009-06-29, 20:48   #1747
rata_hono
Przyczajenie

tez bym chciala za jakis czas sie tu pochwalic i byc zadowolona z tego pierwszego razu

Don't let me down...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-29, 20:54   #1748
Paola19
Przyczajenie

na każdego przyjdzie miejsce i czas
Stary 2009-06-29, 21:56   #1749
koteczek697
Przyczajenie

Talking Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy!

czesc ;p
u mnie wyszlo tak ze ja chcilam byc na dole (wkoncu to byl pierwszy raz ) ;p ..chyba czulam sie pewniej ale stwie3rdzilam ze nie bylo najlepiej .jakos nie wygodnie;p ..ale zalezy jak lezy ..moj facet np. chcial by bym byla u gory ale jakos nie jestem zdecydowana ;p . a wogole nie da sie tego zaplanowac, wychodzi to dopiero pozniej ;p .
koteczek697 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-29, 22:24   #1750
xblackxshadowx
Rozeznanie

Ja mam nadzieję, że też niedługo się pochwalę swoimi przeżyciami. Jak jutro znajdę czas to pójdę się zapisać do gina.
Mój TŻt się obawia, że sprawi mi bólu, bo nie chce krzywdzić osoby, którą kocha, ale ja się na to przygotowuje, że może boleć ^^ mam nadzieję że nie będzie ;]
xblackxshadowx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-30, 08:33   #1751
hotiie
Gość

Dot.: Mój pierwszy raz

hym. mój pierwszy raz jak to uważałam był z odpowiednim facetem (lecz niestety pomyłką był) miałam 16lat on 21 . byliśmy ze sobą 5msc, ciągłe pieszczoty ok. pomyślałam że może czegoś nowego spróbować i stało się nie sprawił mi pierwszy raz przyjemności ...Dużo krwi . ; / i takie tam. wogole miła atmosferka była 2msc. później się rozeszliśmy wyjechałam do Londynu . Jakieś 1 msc temu spotkałam go przypadkiem i znowu zaczeła się znajomość (tylko koleżeńska nic więcej)

Ze swoim TŻ jestem juz prawie 2 lata , ale niestety jeszcze do niczego pomiędzy nami nie doszło. .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-30, 20:36   #1752
Paola19
Przyczajenie

dlaczego niestety ? Ty nie chcesz czy on ? a może po prostu jeszcze sie nie złożyło ?
Stary 2009-06-30, 21:02   #1753
rata_hono
Przyczajenie

moze nie chcą sie spieszyc

Don't let me down...

Stary 2009-06-30, 21:25   #1754
Paola19
Przyczajenie

a no chyba, że tak. bo to "niestety" zrozumiałam tak jak by coś się działo nie tak :P ale nie mnie w to wnikać
Stary 2009-07-01, 12:49   #1755
Sylure
Przyczajenie

A ja mam takie pytanie...

Jak uważacie, jeśli dziewczyna nie jest biologicznie dziewicą, ale w wyniku gwałtu... może mówić o swoim pierwszym razie, jeśli zrobi to po tym z tą odpowiednią osobą?

Naturalnie, mówię o sobie :/ Mam z tego powodu ogromne kompleksy, że nie jestem "czysta" i to nie z własnej woli...

Mój Chłopak wie, mówi, że dla Niego jestem "dziewicą" (wiem, że zawsze chciał sie związać z taką dziewczyną, sam jest prawiczkiem), ale jak mam to przyjąć...? Źle się z tym czuję...
Mam 17 lat i minęło już 3, a ja dalej sobie z tym nie radzę i boję się, że kiedyś, gdy będę tak blisko ze swoim chłopakiem zachowam się nienaturalnie, mimo, że jest dla mnie czuły i bardzo wyrozumiały....

Wiem, że to może nieodpowiedni wątek, ale nie chciałam zakładać nowego
Sylure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 14:14   #1756
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylure Pokaż wiadomość

Jak uważacie, jeśli dziewczyna nie jest biologicznie dziewicą, ale w wyniku gwałtu... może mówić o swoim pierwszym razie, jeśli zrobi to po tym z tą odpowiednią osobą?

Naturalnie, mówię o sobie :/ Mam z tego powodu ogromne kompleksy, że nie jestem "czysta" i to nie z własnej woli...

Mój Chłopak wie, mówi, że dla Niego jestem "dziewicą" (wiem, że zawsze chciał sie związać z taką dziewczyną, sam jest prawiczkiem), ale jak mam to przyjąć...? Źle się z tym czuję...
Mam 17 lat i minęło już 3, a ja dalej sobie z tym nie radzę i boję się, że kiedyś, gdy będę tak blisko ze swoim chłopakiem zachowam się nienaturalnie, mimo, że jest dla mnie czuły i bardzo wyrozumiały....

Wiem, że to może nieodpowiedni wątek, ale nie chciałam zakładać nowego
Współczuję

już wielokrotnie pisałyśmy, że dziewictwem dla jednego (konserwatywnego) będzie błona, a dla innego stan umysłu, który jest ważniejszy. w Twoim wypadku, to już w ogóle...
Stary 2009-07-01, 14:30   #1757
Ochmistrz
Raczkowanie

Cytat:

Oczywiście, że pierwszy raz przed Tobą I Twój chłopak ma absolutną rację traktując Cię tak jak opisujesz. Przeczytaj sobie ten artykuł: http://www.dziennik.pl/kobieta/artic..._w_ciaze_.html, a zwłaszcza końcówkę.
Błona naprawdę nie jest wyznacznikiem 'dziewictwa'. Dużo ważniejsze jest to, co masz w głowie. A Ty przecież nie podjęłaś jeszcze decyzji o współżyciu...
Jeśli zaś chodzi o Twoje samopoczucie - koniecznie wybierz się do psychologa. On pomoże Ci się uporać z traumą. Szkoda Twojego życia. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego najlepszego.
Ochmistrz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 17:16   #1758
Sylure
Przyczajenie

Dziękuję bardzo za odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez Ochmistrz Pokaż wiadomość
Jeśli zaś chodzi o Twoje samopoczucie - koniecznie wybierz się do psychologa. On pomoże Ci się uporać z traumą. Szkoda Twojego życia. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego najlepszego.
Zastanawiałam się nad wizytą u psychologa, jednak to dla mnie kłopotliwe... Może jednak powinnam, bo jest coraz gorzej

W każdym razie, dziękuję za radę i dobre słowo.
Stary 2009-07-01, 20:16   #1759
IloveNY92
Przyczajenie

a więc ja swój pierwszy raz przeżyłam niecałe 2 miesiące temu. jejku co to był za dzień ogółem było wspaniale, z chłopakiem jestem oczywiście po dziś dzień a zrobiliśmy to po pół roku znajomości u niego w domu. : )
IloveNY92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 21:08   #1760
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Zastanawiałam się nad wizytą u psychologa, jednak to dla mnie kłopotliwe... Może jednak powinnam, bo jest coraz gorzej

W każdym razie, dziękuję za radę i dobre słowo.
Popieram taka wizyte. Istnieje stereotyp ze do psychologa chodza tylko ludzie umyslowo chorzy lub przy depresji a tak nie jest! Psycholog to nie psychiatra. Psycholog pomoze Ci uporac sie z tymi fatalnymi przezyciami i pozwoli ujrzec cala sprawe w innym swietle. Dzieki takiej fachowej rozmowie mozesz w przyszlosci wcale nie odczuwac skutkow tego zdarzenia np. w zwiazku czy np. sprawach intymnych.
Sprobuj! Nic nie stracisz a wiele mozesz zyskac
Ale koty to potęga.
Co Wizaż robi z Kobietami?
Odpowiedź:
Farmaceutka
meggara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 01:22   #1761
Sylure
Przyczajenie

Wiem, że taka wizyta mogłaby mi pomóc. Nic nie mam do stracenia...
Czytałam artykuł. Jest to jakieś pocieszenie

Dziękuję wszystkim za pomoc
Stary 2009-07-02, 11:20   #1762
rata_hono
Przyczajenie

A ja mam kolejne pytanie oczywiscie czysto teoretyczne
czy chłopak jest w stanie wyczuć że dziewczyna jest dziewicą, że ma błonę? przy założeniu że nie poleje sie krew ani nic innego sie nie stanie co pomogloby mu sie domyslic.

Don't let me down...

Stary 2009-07-02, 12:09   #1763
baterflay
Przyczajenie

Podobno czasami błona jest tak cienka że poprostu nie da się jej wyczuć..dlatego wydaje mi się że chyba nie ma jakis specjalnych sposobów na domyslania.A dlaczego pytasz..?

Nie rozumiem dziewczyn które piszą że niestety nadal są dziewicami..ani tych które swój 1 raz przezywaja tylko po to zeby nimi nie byc...Moim zdaniem to jest chore bo powinno sie to zrobic z kims kogo naprawde sie kocha i komu mozna zaufac..Sama mam chłopaka i od dłuższego czasu to rozważamy ale mysle ze jezeli oboje bedziemy na to naprawde gotowi to to sie stanie,i nic nie bd planowac.Jestesmy razem juz ponad rok i jakos zbytio nam sie do tego nie spieszy..On szanuje moje zdanie na ten temat i dlatego wiem ze pomimo ponad 2 miesiecznego rozstania(jego fascynacja inna:/)bd ze soba do konca..

Dziewczyny nie robcie tego tylko dlatego zeby zatrzymac przy sobie chlopaka..

Edytowane przez baterflay
Czas edycji: 2009-07-02 o 12:45
baterflay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 15:11   #1764
xblackxshadowx
Rozeznanie

Ach, wreszcie się wybrałam do ginekologa ^^
Teraz tylko czekać na okres i wypróbować NR ^^
xblackxshadowx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 15:22   #1765
hotiie
Gość

hym. pytalyscie sie czemu jeszcze pomiedzy nami nic nie doszlo;D
a wlasnie dlatego ze nie chcemy sie spieszyc warto poczekac. nie chce z nim byc tylko po to zeby uprawiac z nim sex. przeciez to nie jest najwazniejsze w zwiazku . mu to tez pasuje ze jestesmy razem i nie zmuszamy sie do niczego ; ) . radze nie zatrzymywac chlopaka tylko na sex.;] pozdrawiam ...
Stary 2009-07-02, 18:37   #1766
madelaine701
Raczkowanie

GG do madelaine701

A ja wcale miło nie wspominam swojego pierwszego razu ... gdybym mogła cofnąc czas chętnie poczekała bym z tym do czasu kiedy poznałam swojego obecnego partnera, który jest czuły delikatny i nie myśli tylko o sobie ... dlatego dziewczyny zanim pójdziecie z kimś do łóżka 3 razy się zastanówcie czy nie bedziecie żałować ...
Czas załagodzi tamten żal, to pewne już to znam...
madelaine701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 18:48   #1767
Paola19
Przyczajenie

Co do tego czy facet może poznać , że dziewczyna jest dziewicą kiedy nie pojawi się krew... wydaje mi się, że to można rozpoznać również po zachowaniu ... bo chyba dziewczyna , która robi to pierwszy raz zachowuje się inaczej , niż ta której nie jest to pierwszy raz ale to tylko moje zdanie
Stary 2009-07-02, 20:18   #1768
baterflay
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madelaine701 Pokaż wiadomość
A ja wcale miło nie wspominam swojego pierwszego razu ... gdybym mogła cofnąc czas chętnie poczekała bym z tym do czasu kiedy poznałam swojego obecnego partnera, który jest czuły delikatny i nie myśli tylko o sobie ... dlatego dziewczyny zanim pójdziecie z kimś do łóżka 3 razy się zastanówcie czy nie bedziecie żałować ...
mysle ze to jest swieta prawda..mam koleżanke ktorej chłopak po niecalym tygodniu bycia razem postawil warunek ze albo w ciagu 3 m-cy bd sie z nim kochac albo sie rozstana...oczywiscie wykopala kolesia tego samego dnia i nie zaluje...uwazam ze kazda madra dziewczyna na jej miejscu zrobilaby dokladnie to samo...

Prawda jest jedna i niezmienna...chlopakowi powinno zalezec na dziewczynie a nie na seksie..
Stary 2009-07-02, 20:58   #1769
linaya
astro-loszka

Jak wspominacie swoj pierwszy raz?
dość miło

Czy nadal jestescie razem?
Nie.

Po jakim czasie znajomosci uprawialyscie sex?
Po 1 roku i 4 miesiącach bycia razem. Byliśmy dla siebie pierwszymi partnerami.

Czy bylo Wam fajnie?
A i owszem

W jakiej pozycji to robilyscie i gdzie ?
W specjalnie wynajętym do tego celu i na tę okazję pokoju w hotelu, spędziwszy tam całą noc. Najpierw długo rozmawialiśmy. Potem długo się pieściliśmy, aż w końcu to zrobiliśmy
Stary 2009-07-02, 21:03   #1770
baterflay
Przyczajenie

no to widze ze w tym przypadku wszystko bylo perfekcyjnie zaplanowane...pokoik hotelowy..cala noc razem...hmmm...tylko pozazdrosci..a ile mialas lat..?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości