zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy! - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-04, 14:36   #1681
katarynka84
Przyczajenie

Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

http://www.pierwsze-objawy-ciazy.e-z...4f9972e55401cf
Na tej stronie są podane objawy ciąży Ale generalnie piszą o prawdopodobnych objawach.. ale nie o pewnych.
katarynka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 16:57   #1682
eliame
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martinad Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z ta temperatura w ciazy? Czy to jest jakas regula? Jezli nie jest podwyzszona to znaczy ze w ciazy sie nie jest czy to zalezy od kobiety? Mi sie wydaje ze logiczniejsza odpowiedzia jest ta druga no ale moze ktoras z Was sie orientuje jak to wyglada?
Babeczka na naukach przedmałżeńskich mówiła, że podwyższona temperatura zawsze się pojawia, bo poziom hormonów i te procesy zachodzące w organizmie to powodują. Jednak wartość tej podwyższonej temperatury będzie inna w zależności od kobiety.

eliame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 23:31   #1683
Martinad
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Objawow ciazy juz wole nie czytac bo pozniej mi sie WYDAJE ze mam wiekszosc z nich
Mam takie twarde piersi, wieksze sutki i czuje duzo wieksza wrazliwosc - czasem wrecz bol ale wmawiam sobie ze to obajwy przed okresem chociaz nigdy az takich nie mialam..
No ale w sumie odstawilam tabletki nie tak dawno to moze jakis zmiany we mnie zachodza
Martinad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 10:25   #1684
tadex
BAN stały

Cytat:
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Objawow ciazy juz wole nie czytac bo pozniej mi sie WYDAJE ze mam wiekszosc z nich
Mam takie twarde piersi, wieksze sutki i czuje duzo wieksza wrazliwosc - czasem wrecz bol ale wmawiam sobie ze to obajwy przed okresem chociaz nigdy az takich nie mialam..
No ale w sumie odstawilam tabletki nie tak dawno to moze jakis zmiany we mnie zachodza
Po odstawieniu tabletek miałam takie same objawy @ przyszła w terminie więc nie sadze by to była ciąża ... ale może trzymam kciuki
tadex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 17:26   #1685
Martinad
Raczkowanie

Tedex odebralas mi nadzieje! abuu..
To jest moj 3 cykl bez tabletek a w poprzednich tego nie bylo.. Ty tez tak mialas?
Stary 2009-05-05, 18:03   #1686
tadex
BAN stały

o jej kurcze nie chciałam ci jej odebrac przepraszam trzymam dalej kciuki ja jestem dopiero jeden normalny cykl po tabsach i nie rozpoczełam jeszcze starań.... czekam i cos się boje czy się oczysciłam z toksyn
ale tak maiłam przed @ ból piersi twarde sutki wrażliwe na dotyk stanik nawet mnie drażnił nie mogłam na cyce sie połozyc mimo ze sa malutkie ból podbrzusza i wzdęcia dziwne taki wzdety brzuch.... moja siostra nawet ze chyba w ciązy jestem ze mam takie obiawy a tu @ przyszła jak w zegarku co do godziny poważnie!

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

a i co przed tabsami nie pamiętam takich obiawów przed @ może juz zapomniałam brałam je rok i 3 mies. ale cos nie przypominam sobie

Edytowane przez tadex
Czas edycji: 2009-05-05 o 18:02
Stary 2009-05-05, 20:49   #1687
Martinad
Raczkowanie

Tedex nie przejmuj sie.. moze to i lepiej nie miec nadzeji aby uniknac rozczarowan ale to sie nie da!
Poprzednim razem przed okresem nie mialam problemow (po odstawienieu tabletek) no ale kto wie.. Tez mnie dziwnie brzuch pobolewa wiec powiem szczerze ze Twoja hipoteza wydaje sie byc bardziej wiarygodna..
Turdno uwierzyc ze zaszyby jakies zmiany w organizmie 7 dni po domniemanym zaplodnieniu..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-06, 10:14   #1688
tadex
BAN stały

trzymam za ciebie dalej kochana kciuki , 7 dni moze byc ze juz się odczówa jakis zmiany trudno mi powiedziec bo nigdy w ciąży nie byłam ale jak rozmawiam z moją mama (pielęgniarką) to ona przez 3 miesiące jak była ze mną w ciązy nic nie czuła wiec to chyba indywidualna sprawa. Ja zaczynam starania od dzis myśle że mój mąz nie będzie padnięty ....
Stary 2009-05-06, 22:04   #1689
Martinad
Raczkowanie

Moja kolezanka jest teraz w 7 tygodniu i obajwy zaczela odczuwac juz o 3ciego. Mowila ze byc moze iz wszczesniej juz jej cos dokuczalo ale robila test i wyszedl negatywny wiec nie przypuszczala ze to ciaza, co moglo spowodowac ze je ingorowala

Hehe Tedex trzymam kciuki za Ciebie i nie zamecz meza!
Stary 2009-05-07, 07:41   #1690
leilala
Raczkowanie

a u mnie przyszly wyniki kolejnych badan i okazalo sie,ze jednak mam pco ;/ i dostalam jakies leki w zwiazku z podwyzszona insulina........ wiec biore : spironol, androcur, yasminelle i glycocostam. boze, jak stara baba ;/
leilala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 12:23   #1691
tadex
BAN stały

Cytat:
Moja kolezanka jest teraz w 7 tygodniu i obajwy zaczela odczuwac juz o 3ciego. Mowila ze byc moze iz wszczesniej juz jej cos dokuczalo ale robila test i wyszedl negatywny wiec nie przypuszczala ze to ciaza, co moglo spowodowac ze je ingorowala

Hehe Tedex trzymam kciuki za Ciebie i nie zamecz meza!
ehhh mąz nie dał się zamęczyć ani nawet dotknąc był tak padnięty po pracy więc kurcze dalej nic żadnych prób ale może dziś kurcze tak zwlekamy i zwlekamy troche się boje bo to 2 miesiąc od odstawienia ale chyba trzeba napoważnie zaczac u mnie 11dc i sluzy jak na lekarstwo nic ani ciągnącego praktycznie żadnego sucho....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 10:38   #1692
Martinad
Raczkowanie

Tedex z tym sluzem to jest dziwnie czasem. Ja mialam normalny sluz dopiero w 2 cyklu po odstawieniu tabletek. Wyczytalam tez ze tego sluzu czasem trzeba szukac troszeczke 'glebiej' bo on nie zawsze z nas wyplywa..
Ja dalej mam obolale i nadwrazliwe piersi, wczoraj robilam test ciazowy (8 dzien) ale nic nie wykazal Malpy tez ani widu ani slychu.. To jest okropne!
Jestem taka rozczarowana! Juz bym wolala ta @ dostac na czas i przynajmniej wiedziec na czym stoje Ja juz nawet misia kupilam dla bejbika.. nie moglam sie oprzec
Stary 2009-05-08, 10:53   #1693
tadex
BAN stały

Cytat:
Tedex z tym sluzem to jest dziwnie czasem. Ja mialam normalny sluz dopiero w 2 cyklu po odstawieniu tabletek. Wyczytalam tez ze tego sluzu czasem trzeba szukac troszeczke 'glebiej' bo on nie zawsze z nas wyplywa..
Ja dalej mam obolale i nadwrazliwe piersi, wczoraj robilam test ciazowy (8 dzien) ale nic nie wykazal Malpy tez ani widu ani slychu.. To jest okropne!
Jestem taka rozczarowana! Juz bym wolala ta @ dostac na czas i przynajmniej wiedziec na czym stoje Ja juz nawet misia kupilam dla bejbika.. nie moglam sie oprzec
o kurcze az tak go wyczekujesz a ile ci się spóznia@ /? wiesz testy czasem zawodzą może wybierz sie i zr.ob badanie z krwi jeśli długo ci sie spóznia okres. Ja wczoraj zaliczyłam 1 próbe ale nic nie czuję zadnych zmian no w sumie wieczór tylko minął ale na filmach zawsze na 2 dzień wymiotują cha cha smieje sie oczywiscie z tego , trzymam za ciebie kciuki juz niedługo napewno bobo przytuli sie do pluszaka
Stary 2009-05-08, 13:59   #1694
Martinad
Raczkowanie

Dzieki Tedex
Hehe no to fakt w filmach zawsze na drugi dzien juz czuje hehe.
Wiesz w sumie mi sie spoznia 2 dzien ale ja nigdy nie mialam regularnych cykli wiec poczekam ze 2 tygodnie jeszcze i zrobie drugi test. Jak @ sie nie pojawi w miedzy czasie to wybiore sie do lekarza.
Tedex ile masz lat jesli moge wiedziec?
Stary 2009-05-08, 14:02   #1695
tadex
BAN stały

Cytat:
Dzieki Tedex
Hehe no to fakt w filmach zawsze na drugi dzien juz czuje hehe.
Wiesz w sumie mi sie spoznia 2 dzien ale ja nigdy nie mialam regularnych cykli wiec poczekam ze 2 tygodnie jeszcze i zrobie drugi test. Jak @ sie nie pojawi w miedzy czasie to wybiore sie do lekarza.
Tedex ile masz lat jesli moge wiedziec?
jasne że możesz 24 a mężatka od 3 lat więc myśle że to już czas na dzidzię
Stary 2009-05-08, 15:45   #1696
Martinad
Raczkowanie

No pewnie! Kazdy wiek jest dobry o ile jestes juz na to gotowa Ja mam 25 i niecaly rok po slubie ale z mezem jestem juz 8 lat wiec mysle ze to czas najwyzyszy.. Matko ja oszaleje z tego wszystkiego!
Stary 2009-05-08, 15:58   #1697
tadex
BAN stały

Cytat:
No pewnie! Kazdy wiek jest dobry o ile jestes juz na to gotowa Ja mam 25 i niecaly rok po slubie ale z mezem jestem juz 8 lat wiec mysle ze to czas najwyzyszy.. Matko ja oszaleje z tego wszystkiego!
Nie spokojnie a może dziś zrób test dla spokojności choć one hmmm nie zawsze sa dobre ale sie uspokoisz ile taki teści z 7 zł i masz jakaś pweność.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

no ja z mężem jestm 4.5 roku w sumie ale własnie trzeba czuć ze to juz ten czas.
Stary 2009-05-08, 16:12   #1698
Martinad
Raczkowanie

Tedex ja mam cala szuflade testow ciazowych z tym ze czasam one nie wykrywaja ciazy wczesnie jak po 14 dniach od zaplodnienia. To zalezy od testu i wogole wiec ja moze go za szybko zrobilam i musze jeszcze odczekac no ale nie chce sie nastawiac. Te rozczarowania sa okropne!
Stary 2009-05-08, 16:57   #1699
tadex
BAN stały

wierze zawsze są one straszne te nasze rozczarowania bez wzgledu na to co chcemy osiągnąc jak coś idzie nie po naszej mysli jest przykro.....
ja wczoraj miałam 1 próbę więc jak u ciebie po 14 dnich od zapłodnienia potencjalnego nic nie pokazuje tu u mnie juz całkiem nic nie pokarze nawet nie minęło 24 h wiec nie ma oczym tu gadać ja w domku nie mam oni pół testu kurcze u mnie sa koszmarnie drogie od 5 euro w zywż ale spokojnie czekam do @ ma sie pojawić a lepiej żeby nie i to z powodu ciaży a nie innych 25 maja więć jeszcze kupe czasu przede mną...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-09, 13:21   #1700
Martinad
Raczkowanie

Ja tez nie mieszkam w Polsce i tez sa drogie tak samo jak i testy ovu ale kichac na to.. A gdzie mieszkasz? Ja w Irlandii..
Po 24 godzinach to nawet ciazy jeszcze nie ma.. hehe najwszesniejsze testy dopiero po 6/7 dniach pokaza i to musial by byc tzw. pre-test. Te normalne strumieniowe to dopiero od 1 dnia spoznionej miesiaczki.
U mnie dopiero 10 dni minelo ale juz sie coraz bardziej nastawiam na to ze w ciazy nie jestem bo mi sie cera pogorszyla itd.. wiec pewnie @ niedlugo zawita
Stary 2009-05-09, 14:10   #1701
tadex
BAN stały

Cytat:
Ja tez nie mieszkam w Polsce i tez sa drogie tak samo jak i testy ovu ale kichac na to.. A gdzie mieszkasz? Ja w Irlandii..
Po 24 godzinach to nawet ciazy jeszcze nie ma.. hehe najwszesniejsze testy dopiero po 6/7 dniach pokaza i to musial by byc tzw. pre-test. Te normalne strumieniowe to dopiero od 1 dnia spoznionej miesiaczki.
U mnie dopiero 10 dni minelo ale juz sie coraz bardziej nastawiam na to ze w ciazy nie jestem bo mi sie cera pogorszyla itd.. wiec pewnie @ niedlugo zawita
ja mieszkam w Niemczech a powiedz jak u was lekarze sa nasawieni na pomoc w zajsciu w ciąże bo w niemczech bardzo pomagają choć ja jeszcze nie korzystałam z ich pomocy (ale ide teraz 13 maja na wizyte), to widze i słyszałam od znajomych ze tu sie tym problemem bardzo przejmują. Słuchaj jak okres ci sie spóznia mówie ci zrob ten test bo sama sie nakrecam i jestem ciekawa a cera wiem ze może się pogorszyc jak jest sie w ciązy.
Ja mam 13dc i nic zero śluzu jakiego kolwiek czy płodnegio czy nie nic sucho wczoraj był rozciągliwy i lepiki przzroczysty ale nie wiem czy to nie po stosunku jakies tam resztki wypływaja ze tak to nazwę temperatura w mnie ok 36,6 a jutro niby przypada dzien owulacji i co u mnie nic nie wiem czy wogule je mam.

Edytowane przez tadex
Czas edycji: 2009-05-09 o 14:11
Stary 2009-05-10, 13:02   #1702
Martinad
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tadex Pokaż wiadomość
ja mieszkam w Niemczech a powiedz jak u was lekarze sa nasawieni na pomoc w zajsciu w ciąże bo w niemczech bardzo pomagają choć ja jeszcze nie korzystałam z ich pomocy (ale ide teraz 13 maja na wizyte), to widze i słyszałam od znajomych ze tu sie tym problemem bardzo przejmują. Słuchaj jak okres ci sie spóznia mówie ci zrob ten test bo sama sie nakrecam i jestem ciekawa a cera wiem ze może się pogorszyc jak jest sie w ciązy.
Ja mam 13dc i nic zero śluzu jakiego kolwiek czy płodnegio czy nie nic sucho wczoraj był rozciągliwy i lepiki przzroczysty ale nie wiem czy to nie po stosunku jakies tam resztki wypływaja ze tak to nazwę temperatura w mnie ok 36,6 a jutro niby przypada dzien owulacji i co u mnie nic nie wiem czy wogule je mam.
Szczerze mowiac to nie wiem jacy sa lekarze tutaj i jakie podejmuja kroki w leczeniu bezplodnosci bo ja latam do mojego lekarza w Polsce. Mam do niej ogromne zaufanie i poki nie zajde w ciaze to chyba bede sie leczyc u niej. Dostalam numer telefonu to jednej pani doktor tutaj - mowia ze jest rewelacyjna, wiec moze sie kiedys do niej wybiore. Jak zajde w ciaze to napewno bo latac sie w cazy nie powinno.
Co do testu to obliczylam ze okres powinnam dostac mniej wiecej w nastepny weekend wiec chyba sie wstrzymam jeszcze z tym testem. Nie chce sie nastawiac ale zastanawaia mnie sprawa z moimi piersami Bola mnie juz ponad 2 tygodnie a do okresu jeszcze tydzien wiec jakos bardzo szybko by te objawy wystopily! Z drugiej jednak strony nie mam na nich bardziej widocznych zylek jak to niby we wczesnej ciazy sie dzieje ani tez nie mam podwyzszonej temp. - juz przestalam mierzyc. Pozostaje mi czekac...
Stary 2009-05-14, 22:04   #1703
Martinad
Raczkowanie

Hey Tedex!
Jak tam starania u Ciebie?
U mnie chyba nic z tego bo @ przyszla wczoraj Jest bardzo dziwna i to tez mnie martwi

Edytowane przez Martinad
Czas edycji: 2009-05-14 o 22:07

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-15, 13:14   #1704
tadex
BAN stały

Cytat:
Hey Tedex!
Jak tam starania u Ciebie?
U mnie chyba nic z tego bo @ przyszla wczoraj Jest bardzo dziwna i to tez mnie martwi
Witaj ja byłam u gina przed wczoraj i jakoś mi moje narzady intymne bardzo podrazniła że mnie piecze bardzo
Kurcze jednak przyszła@
A czemu jest dziwna?? czasem w ciązy tez się ma krwawienie przypominające okres.
Ja narazie się wstrzymałam od zbliżen z moim M bo jak pisałam piecze mnie troche tu i ówdzie
Ale jak mitylko przejdzie zaraz się bierzemy do intensywnej pracy
trzymam za ciebie kciuki i po @ do roboty.
ja tez do tej pory jezdziłam do Pl do gina ale postanowiłam sie przezucić na tych tutaj tym bardziej jak widze ze takie stare babki mają małe dzieci i to 1 więc pomyślałam ze w razie nie powodzen zawsze ta medycyna zachodnia bardziej jest rozwinięta a i tu mam ubezpieczenie.
Stary 2009-05-15, 19:03   #1705
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Nie poddawajcie się dziewczyny! Na pewno się uda!
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-16, 13:42   #1706
Martinad
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tadex Pokaż wiadomość
Witaj ja byłam u gina przed wczoraj i jakoś mi moje narzady intymne bardzo podrazniła że mnie piecze bardzo
Kurcze jednak przyszła@
A czemu jest dziwna?? czasem w ciązy tez się ma krwawienie przypominające okres.
Ja narazie się wstrzymałam od zbliżen z moim M bo jak pisałam piecze mnie troche tu i ówdzie
Ale jak mitylko przejdzie zaraz się bierzemy do intensywnej pracy
trzymam za ciebie kciuki i po @ do roboty.
ja tez do tej pory jezdziłam do Pl do gina ale postanowiłam sie przezucić na tych tutaj tym bardziej jak widze ze takie stare babki mają małe dzieci i to 1 więc pomyślałam ze w razie nie powodzen zawsze ta medycyna zachodnia bardziej jest rozwinięta a i tu mam ubezpieczenie.
Hey Tedex,
Co do @ to wlasnie taka mialam nadzieje.. ze moze jednak jestem w ciazy ale zrobilam wczoraj test i nic.. a malpa sie 'rozkrecila' wiec wszystko wrocilo do normy :/ ((
Ja tez mam tutaj ubezpieczenie i chyba wybiore sie do tej slawnej ginekolog tutaj w przyszlym tygodniu..
Wiesz co ja sobie dzisaj ide kupic taki monitorek plodnosci, sa z PERSONA i CLEAR BLUE.
Stwierdzilam ze warto bo ja sie lepiej czuje psychicznie jak wiem ze ta owulacja byla - nawet jesli sie nie udaje. Ostatnim razem kupilam testy ovu ale podejrzewam ze starania jednak dluzej potrwaja wiec taki monitorek mi sie przyda.... ah...
Stary 2009-07-01, 10:23   #1707
malaaniaa
Raczkowanie

cześć dziewczyny! ja tak może z innej beczki... jak z waszymi włosami? moje od pewnego czasu okropnie wypadają. na skroniach szczególnie strasznie mi się przerzedziły:/ nie biorę narazie nic na PCO bo póki co nie było większej potrzeby, ale w najbliższym czasie wybieram się do gin. żeby coś z tym zrobić. Chciałam Was zapytać, czy leki takie jak Diane35 i inne stosowane przy PCO hamują wypadanie włosów? jak jest w RZECZYWISTOŚCI? czy włosy, ktore mi wypadły do tej pory chociaż częściowo odrosną?
A Wam, Kochane, życzę powodzenia!
malaaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 11:24   #1708
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaaniaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! ja tak może z innej beczki... jak z waszymi włosami? moje od pewnego czasu okropnie wypadają. na skroniach szczególnie strasznie mi się przerzedziły:/ nie biorę narazie nic na PCO bo póki co nie było większej potrzeby, ale w najbliższym czasie wybieram się do gin. żeby coś z tym zrobić. Chciałam Was zapytać, czy leki takie jak Diane35 i inne stosowane przy PCO hamują wypadanie włosów? jak jest w RZECZYWISTOŚCI? czy włosy, ktore mi wypadły do tej pory chociaż częściowo odrosną?
A Wam, Kochane, życzę powodzenia!
Na wypadajace wlosy lekarz zalecil mi wit.PP. Musisz na wizycie wspomniec o tych wlosach. (jest to jedna z nieliczych witamin na recepte)

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 13:16   #1709
cherrry2009
Zakorzenienie

Witam, za jakiś czas pewnie dołączę do tego wątku, od dłuższego czasu wypadają mi włosy, miłam już torbiele na jajnikach więc poszłam do lekarza i poprosiłam o zrobienie badań, nie znam jeszcze całości wyników ale wczoraj będąc w miejscu gdzie robiłam badania dowiedziałam się że na pewno już wiadomo że testosteron jest podwyższony, obawiam się wyników Coraz częściej myślę o dziecko i nie wyobrażam sobie że mogłabym go nie mieć Jakie były wasze objawy przez które zgłosiłyście się do lekarza? Czy powinnam się już obawiać wiedząc o podwyższonym testosteronie ?
Stary 2009-07-01, 23:17   #1710
Viva88
Przyczajenie

Hej dziewczyny jestem nowa na watku choc nie taka nowa w temacie;-/ W lipcu albo w sierpniu ide na badania do szpitala:-( Prawdopodobnie mam pcos chociaz lekarze sami nie wiedzą.Na usg liczne pęcherzyki ale budowa i wielkośc jajników prawidłowa,hiperinsuliniz m lekki i za duzo Dhea,natomiast testosteron,androstendion i dhea-s w normie.@ mam co jakies 40 pare dni ,czyli moze nawet nie tak zle.Może po paru latach doczekam sie diagnozy i leczenia prawidlowego.Jestem szczupła i cere mam w miare ale owłosienie koszmarne...jeszcze rok temu bylo calkiem okay,gdyby Ci lekarze wiedzieli co robia moze by nie doszlo do tego takiej sytuacji jak jest teraz:-( ehhh
Viva88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości