Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-01, 16:25   #511
nimitz
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
hej
Obroniłam się :bounce :
Sweetpinky Gratulacje!!! teraz musisz to opic!! soczkiemoczywiscie

A mi zostalo jeszcze 110 dni i jak na razie to licze na to ze szybko mina!
upal sytaszny, nie ma czym oddychac zrobilam obiad i w domu mam saune Niech sie te upaly juz skoncza!!
Stary 2009-07-01, 16:30   #512
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

No masakra jakaś dziś jest
Już nie wiem co ze sobą zrobić - czy leżeć czy chodzić, nic mi się nie chce

Mąż poszedł trawę kosić, bo przez wcześniejszy okres deszczowy narosła jak szalona

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 17:19   #513
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
hej

Witam w gronie "magazynierów"

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki właśnie wróciłam ze sklepu z wózkami ; Co sądzicie o Jumperze X?
To będzie nasz wózek.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony poraziła mnie dzisiaj świadomość, że zostały tylko 3 miesiące do rozwiązania, ale z drugiej strony zaczynam się czuć ogromniasto i lepiej by było mieć już końcówkę i więcej nie rosnąć...

Byłam dziś w lumpiku i kupiłam 3 czapeczki, parę skarpetek-niedrapek i parę skarpetko-bucików. Nawet 4 zł za nie nie dałam
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 18:09   #514
eloteteie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orzeszek.1 Pokaż wiadomość
Och ja bym chciała żeby ten nasz maluszek był już na świecie - już powoli mam dość bycia w ciąży i ciążowych dolegliwości.
Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
kurcze ja to nie mam żadnych ciązowych dolegliwości, chyba odchorowałam swoje w ! trymestrze, albo musze poczekać do rozpoczęcia III trymestru. w każdym razie póki co czuję się ok ( za wyjątkiem dnia dzisiejszego- ale to chyba ten upał...)
Mnie też oszczędziło - nie miałam żadnych dolegliwości, ani na początku ciąży, ani teraz. Brzuszek malutki, plecy nie bolą, nudności brak - mogłabym powiedzieć, że bez zmian w stosunku do tego, co miałam na codzień No może poza tym, że bardziej na siebie uważam

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Byłam dziś w lumpiku i kupiłam 3 czapeczki, parę skarpetek-niedrapek i parę skarpetko-bucików. Nawet 4 zł za nie nie dałam
Pogratulować nosa do wyszukiwania okazji!
Ja mam 90% wyprawki z lumpa
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 19:53   #515
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez eloteteie Pokaż wiadomość
Lumpki to dobra rzecz
Jutro po wizycie u dentysty też skoczę do mojego ulubionego i może coś wyszperam - akurat będzie dzień dostawy

A teraz idę pod letni prysznic, bo już nie wyrabiam, może to mnie trochę orzeźwi

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Pusto tu jakoś.....

Stary 2009-07-01, 20:00   #516
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Dziękuję Ja póki co też mam tyle procent ciuszków dziecięcych upolowanych w lumpeksach.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Lumpki to dobra rzecz
Jutro po wizycie u dentysty też skoczę do mojego ulubionego i może coś wyszperam - akurat będzie dzień dostawy

A teraz idę pod letni prysznic, bo już nie wyrabiam, może to mnie trochę orzeźwi

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Pusto tu jakoś.....
Oj, dobra! Ale ostatnio mniej szaleję, bo nie wiem, ile czego mam

Pusto, pusto. Nie było mnie jakiś czas, bo musiałam wybyć z domu, potem najeść się truskawek z bitą śmietaną. Wreszcie siadłam do komputera, a tu tylko dwa posty... Chyba te upały tak na nas wpływają.
Stary 2009-07-01, 20:17   #517
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Oj, dobra! Ale ostatnio mniej szaleję, bo nie wiem, ile czego mam
Ja w najbliższym czasie poukładam do szafki te ciuszki, na każdą półkę konkretny rozmiar i wtedy będę wiedziała co mi jeszcze potrzeba
Cytat:
Pusto, pusto. Nie było mnie jakiś czas, bo musiałam wybyć z domu, potem najeść się truskawek z bitą śmietaną. Wreszcie siadłam do komputera, a tu tylko dwa posty... Chyba te upały tak na nas wpływają.
No dokładnie - upały zniechęcają do robienia czegokolwiek

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Właśnie przeczytałam o kolejnej katastrofie samolotu http://fakty.interia.pl/swiat/news/d...lotu,1331246,4

Stary 2009-07-01, 20:19   #518
precious_81
Wtajemniczenie

Nie mogę z pracy odpowiadać na Wasze posty - coś mi szwankuje, więc nadrabiam dopiero w domu

Gratuluję wszystkim Mamuśkom udanych wizyt i zdrowych brzdąców

Cytat:
Mówiłyście o zaparciach w ciąży- od kiedy łykam żelazo to zamiast zaparć, wypróżniam się po 2-3 razy dziennie )
Ja się zastanawiam czy biegunka która ostatnio mnie męczy nie ma związku właśnie z żelazem, zbiegło się to w czasie gdy zaczęłam je przyjmować
Może to dziwnie zabrzmi ale Orzeszku normalnie się załatwiasz czy też "biegunkowo"?

Cytat:
hej
Gratulacje No to opijamy

Cytat:
Napisane przez Foka29 Pokaż wiadomość
Ja to dopiero miałam pierwsze skojarzenie rodem z horroru.
Myślałam, że ten pudel wpadł pod kosiarkę podczas koszenia trawnika

Domyśliłam się, że jednak nie o to chodzi, bo by nam tu tak radośnie tego nie głosiła

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki właśnie wróciłam ze sklepu z wózkami ; Co sądzicie o Jumperze X?
Akurat dzisiaj też odwiedziliśmy już chyba ostatni sklep w naszym mieście i były w nim Jumpery - stały obok Implasta, Coneco i Bebecar i wydaje mi się, że Jumper ma najwężdzą gondolę. Babka twierdzi, że wszystkie mają takie same wymiary ale Jumper sprawa takie wrażenie bo po bokach jest bardzo dużo materiału, no ale jakby nie patrzeć zajmuje on miejsce w gondoli Jak dla mnie bardzo fajnie się prowadzi, ale za to jest ciężko go "podbić" gdybyś chciała np. wjechać na krawężnik (np. Marita jest dla mnie o wiele lżejsza - potrafię postawić ją na tylnych kołach jedną ręką), za to mój mąż stwierdził, że Jumper prowadzi mu się gorzej przez te skrętne koła i woli właśnie Maritę.
Bebecar ma dosyć fajną gondolę (dzisiaj widziałam go pierwszy raz) ale też cena już jest wyższa.

Edytowane przez precious_81
Czas edycji: 2009-07-01 o 20:20
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 20:23   #519
Tequillla
Zadomowienie

Byłam z mamą u lekarza, ma spore problemy neurologiczne, depresję...Wróciłam do domu zdołowana. Wiedziałam, że jest źle, ale nie myśląłam że aż tak. Ale historia pudla nawet mnie rozbawiła
Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
a mi zostało 79 dni

Mam pytanie jakie macie foteliki do samochodu ??
Bo ja zastanawiam sie nad kupnem maxi cosi żeby pasował mi do quinny, bo mamy pozyczony fotelik od koleżanki ale on nie pasuje do quinny.
Ja mam maxi cosi cabrio. Pasuje mi do Mutsy. Mamy też bazę easy base do samochodu, żeby nie trzeba było go przypinać pasami. Wypróbowywałam go na misiu, na razie nie mam zastrzeżeń. Udalo nam się go kupić sporo taniej, bo mieliśmy zniżkę w sklepie ze wzgledu na zakup razem z wózkiem. Kolor mamy taki: http://www.sklepbambino.pl/product-p...und-Green.html

Jak tam ciacho, smakowalo?

Cytat:
hej
Obroniłam się
Gratuluję!!!!!
Stary 2009-07-01, 20:24   #520
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
hej
Gratuluje

Cytat:
my mamy fotelik baby relax - dostaliśmy razem z wózkiem właśnie quinny. pasuje do niego idealnie.
za około roczek na pierwszą długą podróż do polski zamierzamy kupić porządny fotelik z prawdziwego zdarzenia. póki co starczy ten
Dzieki za odp. odnośnie fotelików.
Nika- u nas chyba nie ma tych fotelików baby relax
Ja sie zastanawiam , czy do quinny speedi pasuja jakies inne foteliki oprócz maxi cosi, czy tylko pasują maxi cosi, moze któras z was sie orientuje??

Ciasto pyszne wyszło, mój mąż (cukiernik) sie nim zachwycał
Tequillko dzieki za przepis .
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 20:33   #521
DianaM
Zadomowienie

Witam Kochane mamusie!
Nie wiem czy tak dawno mnie nie było, ale piszecie jak szalone!
W takim tempie nie jestem w stanie Was czytać

Byłam w poniedziałek w drogerii i przemiła Pani ekspedientka - też w ciąży uświadomiła mnie w kilku kwestiach o czym spieszę donieść.
Poszłam tam by kupić jakies preparaty dla kobiet w ciąży, aby moja skóra po porodzie przypominała tę sprzed porodu.
Napaliłam się na serię Dax Cosmetics mama ze względu na cenę.
Po pierwsze, wszystkie takie produkty można stosować po 4 m-cu ciąży.
Po drugie w/w seria okazała się zawierającą alkohol i kofeinę co jest bardzo niewskazane dla kobiet w ciąży i nie powinna być dopuszczona do sprzedaży. Zaczęłyśmy szukać informacji o przeprowadzonych badaniach i nie znalazłyśmy, a jak stwierdziła ekspedientka (która jest po kosmetologii i skład dla niej tzn. te wszytskie łacińskie nazyw nie są obce) skoro jej nie ma tzn. że są nieprzebadane, ale mogą być dopuszczone. Poleciła mi, żebym lepiej nie używała takich nieprzebadanych. Ciąża to szczególny okres i nie trzeba ryzykować. A alkohol był na wysokiej pozycji w tym kosmetyku, więc tym bardziej

Zakupiłam więc Pharmaceris M Bustfirm - do cycorów. Drogi, bo 45zł, ale duża butla z pompką, poza tym dziewczyna powiedziała, że też to ma i jest baardzo wydajne.
Kupiłam też fissan - krem przeciw rozstępom skóry za 19zł. Ponoć nie ustępuje w niczym temu z serii Pharmaceris M do brzucha/ud/pośladków, ale od razu mogę powiedzieć: jest potwornie tłusty i megadługo się wchłania.
Dziewczyna dała mi próbki 4x15ml tego z Pharmaceris M i pod względem wchłanialności jest super Jak skończę próbki to go kupię. Kosztuje 33zł.

I jeszcze: szukam czegoś na opuchnięte nogi. Z tego wszystkiego nie kupiłam żadnego kremu Ekspedientka używała tego z serii AA dla przyszłych mam, ale powiedziała, że nie poleca, bo dla niej efekt był zerowy. Może Wy macie jakieś typy?

Ale się rozpisałam. Uff!

Edytowane przez DianaM
Czas edycji: 2009-07-01 o 20:35
DianaM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 20:38   #522
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
No niestety

Spokojnie - grunt to cierpliwość - znam pracę kurierów od "zaplecza" i nie zawsze jest tak, że dojedzie na konkretną godzinę

Zjadłam banana i jogobellę i leżę....
Nie, no jak zadzwonił i powiedział, że będzie ... to był Ten akurat słowny był, a zdarzają się różni. I wszystko się zgadza ...

Cytat:
Dziś zaczynamy 25 tc i przeczytałam, że "Wcześniaki urodzone w szóstym miesiącu ciąży wspomagane najnowocześniejszą aparaturą są już w stanie przeżyć. Dzięki rozwojowi medycyny udaje się ratować coraz młodsze maluchy."
też to czytałam ... medycyna idzie do przodu

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Tequilllko, tak mi zrobiłaś smaka na śniadanie Twoje, że specjalnie szłam do sklepu, po bułeczkę pszenną
i obecnie zajadam bułeczkę z dżemem truskawkowym od babci, i mleczko pycha

podziwiam Was szczerze Kochane!
ja ledwo o 9.20 zwlekam się z łóżka a Wy już tak raniutko na nóżkach!
na dodatek od wczoraj mam bardzo niskie ciśnienie 100/60, i głowa mnie ćmi, wziełam dziś znów tabletkę, bo to męczący ból, w nocy troszkę mnie brzuch pobolewał, chyba zaczyna dziś się rozpychać, wszystko się rozciąga chyba już
no i nie uwierzycie! przerzuciłam się z mleka 0% na 3,2%
a ja zawsze tak dokładnie liczyłam kalorie!
ale to 3,2 % jest takie smaczne...

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

wiecie co wyczytałam?
że mamy biorące witaminy w ciąży, rodzą większe dzieciaczki
Ja biorę witaminy od początku i moja dzidzia niby malutka ... więc to chyba się nie sprawdza
A mleka nie piję wcale

Cytat:
ja piję mleko półtłuste czyli 2 % bo te 3,2 % to dla mnie troszkę za ciężkie...

dziewczyny wogóle nie mam apetytu wypiłam kawęz mlekiem, zjadłam parę kęsów ciasta i po prostu mi nic nie wchodzi buuuuuuuuuuuuuuuu
To przez pogodę. Ja też jem mniej niź zwykle ... ale to ten upał tylko i wyłącznie

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
Tak, zwracajcie uwagę na towarzystwo witaminy C w otoczeniu żelaza Ja np. codziennie piję szklaneczkę naparu pokrzywy z cytrynką. Dla niektórych brzmi kosmicznie, ale mi to naprawdę smakuje. I jest bardzo orzeźwiająca. Nie jem żadnego mięsa, a wyniki mam bardzo dobre, aż położna uwierzyć nie może.

Dziewczyny, nie mogę się napatrzeć na te zdjęcia w 3D. My się na nie nie zdecydowaliśmy, ale cudownie jest pooglądać te Wasze skarby. I klejnoty

Podobno na dworze jest skwar, ale ja na szczęście tego nie czuję. Zrobiłam obiadek i odpakowałam kołyskę, która dzisiaj przyszła i to właściwie wszystko czego dzisiaj dokonałam. Lenia mam .
Pościel dostałam gratis, nie wiem czy jej będę używać, bo wygląda na jakąś taką "niedorobioną". Nikowa o wiele ładniejsza

PS. Ostatnie dwa dni pracowałam nad arkuszem w Excelu obrazującym czego nam brakuje dla Malucha - co, za ile, w jakiej ilości itp. Wyniki są przerażające Czy któraś ma jakiś sprawdzony system Lotto?
Śliczna kołyska

Cytat:
hej
Gratuluję Pinky

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 21:01   #523
eloteteie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Kupiłam też fissan - krem przeciw rozstępom skóry za 19zł. Ponoć nie ustępuje w niczym temu z serii Pharmaceris M do brzucha/ud/pośladków, ale od razu mogę powiedzieć: jest potwornie tłusty i megadługo się wchłania.
Oj, o Fissanie słyszałam niedobre rzeczy, znam kilka przypadków brzuchów pooranych rozstępami pomimo stosowania Fissanu. Nie chcę Cię martwić, ale mi wszyscy odradzali Fissan, ale to pewnie nie reguła...

Ja stosuję Ziaję Mamma Mia i Vichy, oba są super!
Vichy co prawda kosztuje koło 90zł, ale Ziaja już tylko 13!
eloteteie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 21:04   #524
sweetpinky
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny jesteście kochane
oczywiście, że opiłam ... picolo brzoskwiniowym

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-01, 22:58   #525
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

a ja znów usnąć nie mogę, nawet już mleko piłam
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 00:08   #526
karamari
Rozeznanie

Hej dziewczynki!
Melduje się nocny kara-marek
Dopiero o tej porze temperatura do życia, bo w dzień straszliwe były dziś u nas upały... Zrobiłam więc sobie wakacje i relaks nad wodą

Cytat:
Napisane przez margolcia1006 Pokaż wiadomość
My też tak zrobiliśmy. Kupiliśmy łóżeczko z materacem kokos-pianka-gryka. Tylko teraz się zastanawiam na której stronie dziecko powinno spać? Tam gdzie jest gryka czy kokos?
Ja czytałam wczoraj na stronie jednego ze sprzedawców materacy, że do 6 miesiąca na kokosie, a potem na gryce. Trudno mi ocenić, na ile wiarygodne są takie opinie.

Cytat:
To jest kolejne ważne kryterium do wyboru imienia.Powinno pasować do nazwiska. Mąż ma klasyczne polskie nazwisko, więc Stanisław będzie pasowało jak ulał.

Ech, wymądrzam się, a tak naprawdę to kierowałam się wyłącznie emocjami.
Foczko, gratuluję pięknego Stanisława o cudnych klejnotach!
My też rozważamy zawsze kwestię zgodności imienia z nazwiskiem, a że nazwisko specyficzne, to i imię musi być odpowiednie
Dzisiaj moje dwie przyjaciółki oprotestowały Kosmę i Kirę, głosując za Wiktorem i Konstancją Trudny wybór, w sumie nie chcemy robiś kuku dzidzi na starcie...

Cytat:
Napisane przez kashin Pokaż wiadomość
Tak, zwracajcie uwagę na towarzystwo witaminy C w otoczeniu żelaza Ja np. codziennie piję szklaneczkę naparu pokrzywy z cytrynką. Dla niektórych brzmi kosmicznie, ale mi to naprawdę smakuje. I jest bardzo orzeźwiająca. Nie jem żadnego mięsa, a wyniki mam bardzo dobre, aż położna uwierzyć nie może.
Przybij piątkę!

Cytat:
Mam pytanie jakie macie foteliki do samochodu ??
Bo ja zastanawiam sie nad kupnem maxi cosi żeby pasował mi do quinny, bo mamy pozyczony fotelik od koleżanki ale on nie pasuje do quinny.
My jeszcze nie mamy ani fotelika, ani wózka - ale do Quinny planujemy właśnie Maxi Cosi

Cytat:
hej
Gratulacje!!!

Cytat:
Zostało mi 72 dni!!! Ale ten czas szybko leci. A nic poza ubrankami nie mamy - ani wózka, ani mebelków, nic a nic A widzę, że tu wszyscy są jakoś lepiej zorganizowani
Mogę Cię pocieszyć, że ja dopiero w zeszłym tygodniu kupiłam pierwsze ubranka i to jeszcze nie komplet.
Wózek + fotelik oraz meble mamy przynajmniej wybrane.
Jeszcze tylko musimy dokanać zakupu

Cytat:
85 dni do rozwiązania yoopiiiii!!! Och ja bym chciała żeby ten nasz maluszek był już na świecie - już powoli mam dość bycia w ciąży i ciążowych dolegliwości. Aż śmiać mi się chce jak sobie przypomnę co mówiłam przed ciążą: JA TO BYM MOGŁOA CHODZIĆ CAŁE ŻYCIE W CIĄŻY - dziś mówię stanowczo- NIE! Oby do porodu
Jakie dolegliwości ciążowe?
Obyś przetrwała lekko do porodu!

Cytat:
Ja używam Fissanu na noc od 4 miesiąca - najpierw rozgrzewam go w dłoniach, a potem masuję od ud po biust. Daje super poślizg do masażu i na ciało po kąpieli całkiem nieźle się wchłania. Może mam bardziej suchą skórę?
Na dzień faktycznie za bardzo przylepiał by mi się do ubrań i spływał w takie upały, więc stosuję naturalne oleje z witaminą E.

Cytat:
Oj, o Fissanie słyszałam niedobre rzeczy, znam kilka przypadków brzuchów pooranych rozstępami pomimo stosowania Fissanu. Nie chcę Cię martwić, ale mi wszyscy odradzali Fissan, ale to pewnie nie reguła...
U mnie za wcześnie na oceny, ponieważ dopiero zaczęłam 7 miesiąc i wszystko jeszcze przede mną... Ostatnio czytałam, że rozstępy potrafią się robić nawet po porodzie Na mój babski rozum to nielogiczne - wtedy skóra się obkurcza, a nie rozciąga, a rozstępy powstają wskutek rozciągania?
Jedyne złe opinie, jakie słyszałam, to że Fissan potrafi uczulać, więc od III trymestru zastanawiam się, czy go na wszelki wypadek nie odstawić na rzecz samych olejków...

Ale dzisiaj baluję po nocy
To rozgrzewka przed weekendem

Wszystkim rannym ptaszkom, które mnie jutro przeczytają, życzę pięknego dnia!
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 03:57   #527
bea83
Rozeznanie

Cytat:
hej
GRATULUJE

Chyba z Chicago upal do Polski powedrowal w zeszlym tygodniu ja umieralam z nadmiaru upalu a w tym tygodniu wy a tutaj sie schlodzilo i mamy cieplo zamiast upalu

Dochodzi godz 22 to czas isc pod prysznic i spac

Wy niedlugo bedziecie juz powoli wstawac to zycze wam Milego Dnia

Mój synek - Szymon

Moja córeczka Natalia - ur. 29.09.2009 3680 g / 57 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/a7c86e5c1c.png
bea83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 04:48   #528
Tequillla
Zadomowienie

Hello
Bardzo mało sypiam teraz w 3 trymestrze... Wieczorem nie mogę zasnąć do ok. 1 -2 w nocy, potem ze dwa razy wstaję do toalety, a koło 5-6 jestem już na nogach . O spaniu w dzien nie ma mowy, nie zasnę choćbym godzinę leżała bez ruchu
Czy Wy też macie takie objawy czy jestem nienormalna? Chyba nie ma sensu tego zrzucać na upaly, bo zanim nastąpiły było bardzo podobnie.
No nic... wezmę samochód i pojade na zakupy, dobrze że Tesco jest całodobowe Zdążę wrocić przed upałem
Stary 2009-07-02, 05:39   #529
Foka29
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też oszczędziło - nie miałam żadnych dolegliwości, ani na początku ciąży, ani teraz. Brzuszek malutki, plecy nie bolą, nudności brak - mogłabym powiedzieć, że bez zmian w stosunku do tego, co miałam na codzień No może poza tym, że bardziej na siebie uważam
(...)
Mnie przez pół roku oszczędzało. Poza lekkim jadłowstrętem w I trymestrze, to był luzik. W III trymestrze niestety mam pełna klasykę objawów typowych dla tego okresu ciąży

Cytat:
(...)Napaliłam się na serię Dax Cosmetics mama ze względu na cenę.
Po pierwsze, wszystkie takie produkty można stosować po 4 m-cu ciąży.
Po drugie w/w seria okazała się zawierającą alkohol i kofeinę co jest bardzo niewskazane dla kobiet w ciąży i nie powinna być dopuszczona do sprzedaży. Zaczęłyśmy szukać informacji o przeprowadzonych badaniach i nie znalazłyśmy, a jak stwierdziła ekspedientka (która jest po kosmetologii i skład dla niej tzn. te wszytskie łacińskie nazyw nie są obce) skoro jej nie ma tzn. że są nieprzebadane, ale mogą być dopuszczone. Poleciła mi, żebym lepiej nie używała takich nieprzebadanych. Ciąża to szczególny okres i nie trzeba ryzykować. A alkohol był na wysokiej pozycji w tym kosmetyku, więc tym bardziej
(...)
Co ta kobieta Ci naopowiadała?
Tak mnie zszokowałaś, ze aż zaczęłam się wczytywac w skład mojego kremiku przeciwko rozstępom (Perfecta mama).
Nie ma w nim ani kofeiny ani alkoholu. Dodatkowo chwalą się pozytywną opinią Instytutu Matki i Dziecka.
Zresztą po co kofeina w kremach na rozstępy? Ona pomaga zwalczyc cellulitis, ale rozstępy to chyba nie bardzo.

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
(...)Foczko, gratuluję pięknego Stanisława o cudnych klejnotach!
My też rozważamy zawsze kwestię zgodności imienia z nazwiskiem, a że nazwisko specyficzne, to i imię musi być odpowiednie
Dzisiaj moje dwie przyjaciółki oprotestowały Kosmę i Kirę, głosując za Wiktorem i Konstancją Trudny wybór, w sumie nie chcemy robiś kuku dzidzi na starcie...
jeszcze nie mamy ani fotelika, ani wózka - ale do Quinny planujemy właśnie Maxi Cosi
(...)
Dzięki!

Jak na mój gust: Kosma, Kira, Wiktor - ok. Konstanja -
Foka29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 06:19   #530
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie ja juz od 6.00 na nogach bo moja maleńka mnie skopała z rana
Sweetpinky gratuluje magistra.
A my juz dzisiaj sie wprowadzamy nareszcie bo juz miałam dość tego sprzatanie. Poukładam sobie wszystko dla malenstwa i bede wiedziała co mi brakuje, łóżeczko wstawimy jak mąż wrócił ale miejsce już jest
Co do kremów na rozstępy ja używam Fissanu i Ziaj jak dla mnie są dobre.
Uciekam na śniadanie miłego dnia zycze
Stary 2009-07-02, 06:51   #531
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cześć - widzę, za oknem, że szykuje się kolejny upalny dzień
Zbieram się właśnie do dentysty, mam nadzieję, że wrócę przed największym skwarem

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-07-02 o 06:59
Stary 2009-07-02, 07:27   #532
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Akurat dzisiaj też odwiedziliśmy już chyba ostatni sklep w naszym mieście i były w nim Jumpery - stały obok Implasta, Coneco i Bebecar i wydaje mi się, że Jumper ma najwężdzą gondolę. Babka twierdzi, że wszystkie mają takie same wymiary ale Jumper sprawa takie wrażenie bo po bokach jest bardzo dużo materiału, no ale jakby nie patrzeć zajmuje on miejsce w gondoli Jak dla mnie bardzo fajnie się prowadzi, ale za to jest ciężko go "podbić" gdybyś chciała np. wjechać na krawężnik (np. Marita jest dla mnie o wiele lżejsza - potrafię postawić ją na tylnych kołach jedną ręką), za to mój mąż stwierdził, że Jumper prowadzi mu się gorzej przez te skrętne koła i woli właśnie Maritę.
Bebecar ma dosyć fajną gondolę (dzisiaj widziałam go pierwszy raz) ale też cena już jest wyższa.
To jest kwestia subiektywna. Ja nie miałam takiego problemu z Jumperem. Trzeba samemu obejrzeć wózek i się do niego przymierzyć. Widziałam dużo wózków i jedynie przy Jumperze nie mam żadnych wątpliwości.

Cytat:
Zakupiłam więc Pharmaceris M Bustfirm - do cycorów. Drogi, bo 45zł, ale duża butla z pompką, poza tym dziewczyna powiedziała, że też to ma i jest baardzo wydajne.
[...]
Dziewczyna dała mi próbki 4x15ml tego z Pharmaceris M i pod względem wchłanialności jest super Jak skończę próbki to go kupię. Kosztuje 33zł.
Jaki drogi! Ja za swój nie dałam 39 zł.

Zgoda, jeśli chodzi o wchłanialność - rewelacja!

Cytat:
Cześć - widzę, za oknem, że szykuje się kolejny upalny dzień
Zbieram się właśnie do dentysty, mam nadzieję, że wrócę przed największym skwarem
U mnie już upalnie Ja nie wiem, jak wytrzymam dziś w pracy. W domu mam nie lepiej - 4 piętro, sypialnia i dzienny od zachodu, więc teraz latem bardzo długo mamy słońce, a mieszkanie się nagrzewa.

Też dzisiaj idę do dentysty, ale dopiero po pracy.
Stary 2009-07-02, 07:54   #533
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cześć dziewczynki

Cytat:
U mnie za wcześnie na oceny, ponieważ dopiero zaczęłam 7 miesiąc i wszystko jeszcze przede mną... Ostatnio czytałam, że rozstępy potrafią się robić nawet po porodzie Na mój babski rozum to nielogiczne - wtedy skóra się obkurcza, a nie rozciąga, a rozstępy powstają wskutek rozciągania?
Jedyne złe opinie, jakie słyszałam, to że Fissan potrafi uczulać, więc od III trymestru zastanawiam się, czy go na wszelki wypadek nie odstawić na rzecz samych olejków...

to prawda mi sie porobiły roztępy na brzuchu po porodzie, ale myśle że dlatego bo przestałam sie smarować, dobrze że są nie wielkie,a ja w ciąży smaruje sie oliwką dla dzieci i jak narazie nowych rozstępów nie widać
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 08:04   #534
Nika1980
Zakorzenienie

Witam!!!!

100 dni do porodu!!!!!!!!!!!!!

wczoraj czułam się źle do wieczora, mąż mi zrobiła herbatki miętowej, dał herbatniczki, położył do wyrka i zasnęłam jak dzidzia...nawet na siku nie wstałam....
za to rano biegłam do wc bo jak Lenka przyłożyła pierwszego kopniaczka w pełen pęcherz to myślałam, że będzie eksplozja

dziś mam mnóstwo pracy, 3 dni do przyjęcia!!!! sprzątanie, menu...eehh ale i energii mam więcej...u nas oczywiście upał...

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość

właśnie to pokazuje jak indywidualną sprawą jest "wyczucie wózka".
ja swój wózek też podnoszę jedną ręką i jedną ręką mogę prowadzić, choć nie ma skrętnego koła ( a może właśnie dlatego?) .
I na co się zdecydujecie? trudny wybór?

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Byłam z mamą u lekarza, ma spore problemy neurologiczne, depresję...Wróciłam do domu zdołowana. Wiedziałam, że jest źle, ale nie myśląłam że aż tak. Ale historia pudla nawet mnie rozbawiła
oj Tequillko....

Cytat:
Gratuluje

Dzieki za odp. odnośnie fotelików.
Nika- u nas chyba nie ma tych fotelików baby relax
Ja sie zastanawiam , czy do quinny speedi pasuja jakies inne foteliki oprócz maxi cosi, czy tylko pasują maxi cosi, moze któras z was sie orientuje??

Ciasto pyszne wyszło, mój mąż (cukiernik) sie nim zachwycał
Tequillko dzieki za przepis .
oj ja niestety nie wiem... na pewno baby relax pasuje i maxi cosi, musiałabyś zapytać w sklepie...

Cytat:

jamam jeden i ten sam balsam na rostępy i do biustu i do brzucha i posladki i biodra też smaruję. Nazywa się Palmer's i jest super, przynajmniej mi pasuje. po pierwszej butli, miałam zamiar kupić vichy ale tak się związałam z Palmersem, że kupiłam go ponownie

Cytat:
Hello
Bardzo mało sypiam teraz w 3 trymestrze... Wieczorem nie mogę zasnąć do ok. 1 -2 w nocy, potem ze dwa razy wstaję do toalety, a koło 5-6 jestem już na nogach . O spaniu w dzien nie ma mowy, nie zasnę choćbym godzinę leżała bez ruchu
Czy Wy też macie takie objawy czy jestem nienormalna? Chyba nie ma sensu tego zrzucać na upaly, bo zanim nastąpiły było bardzo podobnie.
No nic... wezmę samochód i pojade na zakupy, dobrze że Tesco jest całodobowe Zdążę wrocić przed upałem
o rety...ja tam śpię jak dziecko

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 08:09   #535
Kikunia81
Rozeznanie

Sweetpinky gratuluję Pani magister

Kashin przesłodka kołyska
Robię podobne danie tylko zamiast riccotty dodaje fetę. Też dobre

Fotelik chcemy kupić Mutsy safe to go albo traveller, ale jeszcze nie wiemy jaki kolor. Ja wybrałam gondolkę, więc mąż będzie miał przywilej wybrania koloru fotelika
Bazę do samochodu kupimy jeżeli okaże się, że się go ciężko montuje.

Fasoleczka zacznij pić mleko Ja piję codziennie pół litra, a witaminy jem sporadycznie jak mi się przypomni i mam małego tłuścioszka w brzuchu
Pij mleko będziesz wielka

Pochwal się zakupami noooo.....

Tequillla dobra jesteś o 6 rano na zakupach Przynajmniej kolejek nie będzie do kasy

Edytowane przez Kikunia81
Czas edycji: 2009-07-02 o 11:38
Kikunia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 08:18   #536
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczynki!
Melduje się nocny kara-marek
Dopiero o tej porze temperatura do życia, bo w dzień straszliwe były dziś u nas upały... Zrobiłam więc sobie wakacje i relaks nad wodą

Ja czytałam wczoraj na stronie jednego ze sprzedawców materacy, że do 6 miesiąca na kokosie, a potem na gryce. Trudno mi ocenić, na ile wiarygodne są takie opinie.

Foczko, gratuluję pięknego Stanisława o cudnych klejnotach!

Przybij piątkę!

My jeszcze nie mamy ani fotelika, ani wózka - ale do Quinny planujemy właśnie Maxi Cosi

Gratulacje!!!

Mogę Cię pocieszyć, że ja dopiero w zeszłym tygodniu kupiłam pierwsze ubranka i to jeszcze nie komplet.
Wózek + fotelik oraz meble mamy przynajmniej wybrane.
Jeszcze tylko musimy dokanać zakupu

Jakie dolegliwości ciążowe?
Obyś przetrwała lekko do porodu!

Ja używam Fissanu na noc od 4 miesiąca - najpierw rozgrzewam go w dłoniach, a potem masuję od ud po biust. Daje super poślizg do masażu i na ciało po kąpieli całkiem nieźle się wchłania. Może mam bardziej suchą skórę?
Na dzień faktycznie za bardzo przylepiał by mi się do ubrań i spływał w takie upały, więc stosuję naturalne oleje z witaminą E.

Ale dzisiaj baluję po nocy
To rozgrzewka przed weekendem

I wzajemnie
Ja używam tylko oliwki ... oprócz rozstępów na piersiach i posladkach nie mam narazie nigdzie. Skórę mam z ogromną tendencją do rozstępów, więc prędzej czy póżniej, smarując czy nie smarując się pojawią ...
Zresztą patrzac na wszystkie moje koleżanki, które mają już dzieci, te co się smarowały i co się nie smarowały, każda ma rozstępy ...
Co dziwne, to zależy też od naszej skóry, trochę od genów ... moja mama nie ma nawet jednego rozstępu, nawet jeden kreski, czy to na piersiach, czy na brzuchu, udach, czy pośladkach ... a mnie przeorało już jak dorastałam

Cytat:
Mnie przez pół roku oszczędzało. Poza lekkim jadłowstrętem w I trymestrze, to był luzik. W III trymestrze niestety mam pełna klasykę objawów typowych dla tego okresu ciąży

Co ta kobieta Ci naopowiadała?
Tak mnie zszokowałaś, ze aż zaczęłam się wczytywac w skład mojego kremiku przeciwko rozstępom (Perfecta mama).
Nie ma w nim ani kofeiny ani alkoholu. Dodatkowo chwalą się pozytywną opinią Instytutu Matki i Dziecka.
Zresztą po co kofeina w kremach na rozstępy? Ona pomaga zwalczyc cellulitis, ale rozstępy to chyba nie bardzo.

Dzięki!

Jak na mój gust: Kosma, Kira, Wiktor - ok. Konstanja -
Nacierpiałam się w I trymestrze, wymioty po 15 razy dziennie, jadłowstręt, jedyne co jadłam, to kisiel, zgaga, mdłości, zawroty głowy ... okropnie to wspominam. A od 13 tygodnia jestem ideałem kobiety w ciąży. Nic mi nie dolega, żadna zgaga, żadne mdłości, nic ... oprócz lustrzycy

Co do imion to Wiktor bardzo ładne, Konstancja też mi się podoba.

Kofeina wybiela w pewien sposób rozstępy ... sprawdziłam to, jak jeszcze nie byłam w ciąży

Cytat:
Cześć dziewczynki

to prawda mi sie porobiły roztępy na brzuchu po porodzie, ale myśle że dlatego bo przestałam sie smarować, dobrze że są nie wielkie,a ja w ciąży smaruje sie oliwką dla dzieci i jak narazie nowych rozstępów nie widać
Rozstepy nie robią się tylko od rozciąganej skrówy, robią się też, gdy ta porozciągana skóra się kurczy! Wtedy powstają nawet częściej ...

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-07-02, 08:24   #537
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Hello
jesteś szalona Tequillko ja mam tylko problem z zasnięciem w nocy, wczoraj usnęłam ok 2, ale rano i dzien mogę spać ile wlezie
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 08:24   #538
Orzeszek.1
Zadomowienie

Dzień dobry!!!! Moje drogie, III trymestr w pełni - niepowstrzymana senność mnie ogarnia i to uczucie ogromnej ciężkości, do tego ból biodra - w sobotę mam wizytę u ortopedy- bóle krzyża i ogólnie kiepskie samopoczucie - oto jak się czuję w ostatnich miesiącach ciąży...a będzie jeszcze gorzej..grrr..Ale co tam, DAMY RADE!!!! Na szczęście Gabunia troskliwie opiekuje się mną, kooffane dziecko
Stary 2009-07-02, 08:27   #539
Fasoleczk4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Sweetpinky gratuluję Pani magister

Kashin przesłodka kołyska
Robię podobne danie tylko zamiast riccotty dodaje fetę. Też dobre

Fotelik chcemy kupić Mutsy safe to go albo traveller, ale jeszcze nie wiemy jaki kolor. Ja wybrałam gondolkę, więc mąż będzie miał przywilej wybrania koloru fotelika
Bazę do samochodu kupimy jeżeli okaże się, że się go ciężko montuje.

Fasoleczka zacznij pić mleko Ja piję codziennie pół litra, a witaminy jem sporadycznie jak mi się przypomni i mam małego tłuścioszka w brzuchu
Pij mleko będziesz wielka
Ja biorę witaminy od początku i moja dzidzia niby malutka ... więc to chyba się nie sprawdza
A mleka nie piję wcale
Pochwal się zakupami noooo.....

Tequillla dobra jesteś o 6 rano na zakupach Przynajmniej kolejek nie będzie do kasy
Aliisanko niestety mleko nie przejdzie mi przez gardło ... jest to niemożliwe, próbowałam już samo mleko, z płatkami, na ciepło ... nawet kakao mnie odrzuca, tak samo jak pomidory
A zakupami się pochwalę, ale myślałam, że wczoraj uporam się ze sprzataniem, nie wyszło ... i cały czas w pokoju mam porozwalane, i szkoda mi rozkładac tych nowych rzeczy, jak taki brud ...
Pochwale się napewno, tylko najpierw posprzatam ...

Ps. Już wiem, gdzie będzie stało łóżeczko narazie do września leży złożone, ale ... miejsce już swoje ma!

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Stary 2009-07-02, 08:37   #540
19martusia86
Zadomowienie

Cytat:
U mnie już upalnie Ja nie wiem, jak wytrzymam dziś w pracy. W domu mam nie lepiej - 4 piętro, sypialnia i dzienny od zachodu, więc teraz latem bardzo długo mamy słońce, a mieszkanie się nagrzewa.
Nie ma chyba nic gorszego niż okna od zachodu... tragedia. Znam ten ból niestety. Dlatego przy wybieraniu mieszkania kierowałam się głównie stroną na którą są okna. Będzie wschód-słoneczko z rana i święty spokój niestety dopiero od października.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Cześć dziewczynki

Ja teraz też oliwki używam, bo już mi zapach nie przeszkadza. Akurat za niedługo mi się skończy więc muszę się rozglądnąć za jakimś smarowidłem
19martusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości