|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Sweetpinky Gratulacje!!!
![]() ![]() A mi zostalo jeszcze 110 dni i jak na razie to licze na to ze szybko mina! upal sytaszny, nie ma czym oddychac zrobilam obiad i w domu mam saune ![]()
#512 |
Zakorzenienie
|
No masakra jakaś dziś jest
![]() Już nie wiem co ze sobą zrobić - czy leżeć czy chodzić, nic mi się nie chce ![]() Mąż poszedł trawę kosić, bo przez wcześniejszy okres deszczowy narosła jak szalona ![]()
#513 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Witam w gronie "magazynierów" ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Ja mam mieszane uczucia. Z jednej strony poraziła mnie dzisiaj świadomość, że zostały tylko 3 miesiące do rozwiązania ![]() Byłam dziś w lumpiku i kupiłam 3 czapeczki, parę skarpetek-niedrapek i parę skarpetko-bucików. Nawet 4 zł za nie nie dałam ![]()
![]() |
#514 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
Ja mam 90% wyprawki z lumpa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro po wizycie u dentysty też skoczę do mojego ulubionego i może coś wyszperam - akurat będzie dzień dostawy ![]() A teraz idę pod letni prysznic, bo już nie wyrabiam, może to mnie trochę orzeźwi ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Pusto tu jakoś..... ![]()
![]() |
#516 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pusto, pusto. Nie było mnie jakiś czas, bo musiałam wybyć z domu, potem najeść się truskawek z bitą śmietaną. Wreszcie siadłam do komputera, a tu tylko dwa posty... Chyba te upały tak na nas wpływają.
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Ja w najbliższym czasie poukładam do szafki te ciuszki, na każdą półkę konkretny rozmiar i wtedy będę wiedziała co mi jeszcze potrzeba
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Właśnie przeczytałam o kolejnej katastrofie samolotu ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 | |||
Wtajemniczenie
|
Nie mogę z pracy odpowiadać na Wasze posty - coś mi szwankuje, więc nadrabiam dopiero w domu
![]() Gratuluję wszystkim Mamuśkom udanych wizyt i zdrowych brzdąców ![]() Cytat:
![]() Może to dziwnie zabrzmi ![]() Gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bebecar ma dosyć fajną gondolę (dzisiaj widziałam go pierwszy raz) ale też cena już jest wyższa. Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-07-01 o 20:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Zadomowienie
|
Byłam z mamą u lekarza, ma spore problemy neurologiczne, depresję...Wróciłam do domu zdołowana. Wiedziałam, że jest źle, ale nie myśląłam że aż tak. Ale historia pudla nawet mnie rozbawiła
![]() Cytat:
Jak tam ciacho, smakowalo? Gratuluję!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Rozeznanie
|
Gratuluje
![]() ![]() ![]() Cytat:
Nika- u nas chyba nie ma tych fotelików baby relax Ja sie zastanawiam , czy do quinny speedi pasuja jakies inne foteliki oprócz maxi cosi, czy tylko pasują maxi cosi, moze któras z was sie orientuje?? ![]() Ciasto pyszne wyszło ![]() ![]() Tequillko dzieki za przepis ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Zadomowienie
|
Witam Kochane mamusie!
Nie wiem czy tak dawno mnie nie było, ale piszecie jak szalone! ![]() W takim tempie nie jestem w stanie Was czytać ![]() Byłam w poniedziałek w drogerii i przemiła Pani ekspedientka - też w ciąży uświadomiła mnie w kilku kwestiach o czym spieszę donieść. Poszłam tam by kupić jakies preparaty dla kobiet w ciąży, aby moja skóra po porodzie przypominała tę sprzed porodu. Napaliłam się na serię Dax Cosmetics mama ze względu na cenę. Po pierwsze, wszystkie takie produkty można stosować po 4 m-cu ciąży. Po drugie w/w seria okazała się zawierającą alkohol i kofeinę co jest bardzo niewskazane dla kobiet w ciąży i nie powinna być dopuszczona do sprzedaży. Zaczęłyśmy szukać informacji o przeprowadzonych badaniach i nie znalazłyśmy, a jak stwierdziła ekspedientka (która jest po kosmetologii i skład dla niej tzn. te wszytskie łacińskie nazyw nie są obce) skoro jej nie ma tzn. że są nieprzebadane, ale mogą być dopuszczone. Poleciła mi, żebym lepiej nie używała takich nieprzebadanych. Ciąża to szczególny okres i nie trzeba ryzykować. A alkohol był na wysokiej pozycji w tym kosmetyku, więc tym bardziej ![]() Zakupiłam więc Pharmaceris M Bustfirm - do cycorów. Drogi, bo 45zł, ale duża butla z pompką, poza tym dziewczyna powiedziała, że też to ma i jest baardzo wydajne. Kupiłam też fissan - krem przeciw rozstępom skóry za 19zł. Ponoć nie ustępuje w niczym temu z serii Pharmaceris M do brzucha/ud/pośladków, ale od razu mogę powiedzieć: jest potwornie tłusty i megadługo się wchłania. Dziewczyna dała mi próbki 4x15ml tego z Pharmaceris M i pod względem wchłanialności jest super ![]() I jeszcze: szukam czegoś na opuchnięte nogi. Z tego wszystkiego nie kupiłam żadnego kremu ![]() Ale się rozpisałam. Uff! ![]()
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2009-07-01 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A mleka nie piję wcale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję Pinky ![]() ![]()
![]() |
#523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja stosuję Ziaję Mamma Mia i Vichy, oba są super! Vichy co prawda kosztuje koło 90zł, ale Ziaja już tylko 13! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny jesteście kochane
![]() oczywiście, że opiłam ![]() ![]()
#525 |
Wtajemniczenie
|
a ja znów usnąć nie mogę, nawet już mleko piłam
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | ||||||||
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!
Melduje się nocny kara-marek ![]() Dopiero o tej porze temperatura do życia, bo w dzień straszliwe były dziś u nas upały... Zrobiłam więc sobie wakacje i relaks nad wodą ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My też rozważamy zawsze kwestię zgodności imienia z nazwiskiem, a że nazwisko specyficzne, to i imię musi być odpowiednie ![]() Dzisiaj moje dwie przyjaciółki oprotestowały Kosmę i Kirę, głosując za Wiktorem i Konstancją ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje!!! ![]() Cytat:
Wózek + fotelik oraz meble mamy przynajmniej wybrane. Jeszcze tylko musimy dokanać zakupu ![]() Cytat:
![]() Obyś przetrwała lekko do porodu! ![]() Cytat:
Na dzień faktycznie za bardzo przylepiał by mi się do ubrań i spływał w takie upały, więc stosuję naturalne oleje z witaminą E. Cytat:
![]() Jedyne złe opinie, jakie słyszałam, to że Fissan potrafi uczulać, więc od III trymestru zastanawiam się, czy go na wszelki wypadek nie odstawić na rzecz samych olejków... Ale dzisiaj baluję po nocy ![]() To rozgrzewka przed weekendem ![]() Wszystkim rannym ptaszkom, które mnie jutro przeczytają, życzę pięknego dnia! ![]()
![]() |
#527 |
Rozeznanie
|
GRATULUJE
![]() ![]() Chyba z Chicago upal do Polski powedrowal ![]() ![]() ![]() Dochodzi godz 22 to czas isc pod prysznic i spac ![]() Wy niedlugo bedziecie juz powoli wstawac to zycze wam Milego Dnia ![]()
#528 |
Zadomowienie
|
Hello
Bardzo mało sypiam teraz w 3 trymestrze... Wieczorem nie mogę zasnąć do ok. 1 -2 w nocy, potem ze dwa razy wstaję do toalety, a koło 5-6 jestem już na nogach ![]() ![]() Czy Wy też macie takie objawy czy jestem nienormalna? Chyba nie ma sensu tego zrzucać na upaly, bo zanim nastąpiły było bardzo podobnie. No nic... wezmę samochód i pojade na zakupy, dobrze że Tesco jest całodobowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak mnie zszokowałaś, ze aż zaczęłam się wczytywac w skład mojego kremiku przeciwko rozstępom (Perfecta mama). Nie ma w nim ani kofeiny ani alkoholu. Dodatkowo chwalą się pozytywną opinią Instytutu Matki i Dziecka. Zresztą po co kofeina w kremach na rozstępy? Ona pomaga zwalczyc cellulitis, ale rozstępy to chyba nie bardzo. Cytat:
![]() Jak na mój gust: Kosma, Kira, Wiktor - ok. Konstanja - ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie ja juz od 6.00 na nogach bo moja maleńka mnie skopała z rana
![]() Sweetpinky gratuluje magistra. A my juz dzisiaj sie wprowadzamy ![]() ![]() Co do kremów na rozstępy ja używam Fissanu i Ziaj jak dla mnie są dobre. Uciekam na śniadanie miłego dnia zycze
#531 |
Zakorzenienie
|
Cześć - widzę, za oknem, że szykuje się kolejny upalny dzień
![]() Zbieram się właśnie do dentysty, mam nadzieję, że wrócę przed największym skwarem ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-07-02 o 06:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też dzisiaj idę do dentysty, ale dopiero po pracy.
![]() |
#533 | |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam!!!!
100 dni do porodu!!!!!!!!!!!!! ![]() wczoraj czułam się źle do wieczora, mąż mi zrobiła herbatki miętowej, dał herbatniczki, położył do wyrka i zasnęłam jak dzidzia...nawet na siku nie wstałam.... ![]() za to rano biegłam do wc bo jak Lenka przyłożyła pierwszego kopniaczka w pełen pęcherz to myślałam, że będzie eksplozja ![]() dziś mam mnóstwo pracy, 3 dni do przyjęcia!!!! sprzątanie, menu...eehh ![]() Cytat:
![]() ja swój wózek też podnoszę jedną ręką i jedną ręką mogę prowadzić, choć nie ma skrętnego koła ( a może właśnie dlatego?) . I na co się zdecydujecie? trudny wybór? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Rozeznanie
|
Sweetpinky gratuluję Pani magister
![]() Kashin przesłodka kołyska ![]() Robię podobne danie tylko zamiast riccotty dodaje fetę. Też dobre ![]() Fotelik chcemy kupić Mutsy safe to go albo traveller, ale jeszcze nie wiemy jaki kolor. Ja wybrałam gondolkę, więc mąż będzie miał przywilej wybrania koloru fotelika ![]() Bazę do samochodu kupimy jeżeli okaże się, że się go ciężko montuje. Fasoleczka zacznij pić mleko ![]() ![]() Pij mleko będziesz wielka ![]() Pochwal się zakupami noooo..... Tequillla dobra jesteś ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kikunia81 Czas edycji: 2009-07-02 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#536 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja używam tylko oliwki ... oprócz rozstępów na piersiach i posladkach nie mam narazie nigdzie. Skórę mam z ogromną tendencją do rozstępów, więc prędzej czy póżniej, smarując czy nie smarując się pojawią ... Zresztą patrzac na wszystkie moje koleżanki, które mają już dzieci, te co się smarowały i co się nie smarowały, każda ma rozstępy ... Co dziwne, to zależy też od naszej skóry, trochę od genów ... moja mama nie ma nawet jednego rozstępu, nawet jeden kreski, czy to na piersiach, czy na brzuchu, udach, czy pośladkach ... a mnie przeorało już jak dorastałam ![]() Cytat:
![]() Co do imion to Wiktor bardzo ładne, Konstancja też mi się podoba. Kofeina wybiela w pewien sposób rozstępy ... sprawdziłam to, jak jeszcze nie byłam w ciąży ![]() Rozstepy nie robią się tylko od rozciąganej skrówy, robią się też, gdy ta porozciągana skóra się kurczy! Wtedy powstają nawet częściej ...
![]() |
#537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!! Moje drogie, III trymestr w pełni - niepowstrzymana senność mnie ogarnia i to uczucie ogromnej ciężkości, do tego ból biodra - w sobotę mam wizytę u ortopedy- bóle krzyża i ogólnie kiepskie samopoczucie - oto jak się czuję w ostatnich miesiącach ciąży...a będzie jeszcze gorzej..grrr..Ale co tam, DAMY RADE!!!! Na szczęście Gabunia troskliwie opiekuje się mną, kooffane dziecko
![]()
#539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A zakupami się pochwalę, ale myślałam, że wczoraj uporam się ze sprzataniem, nie wyszło ... i cały czas w pokoju mam porozwalane, i szkoda mi rozkładac tych nowych rzeczy, jak taki brud ... Pochwale się napewno, tylko najpierw posprzatam ... Ps. Już wiem, gdzie będzie stało łóżeczko ![]()
![]() |
#540 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.