|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
Cytat:
U nas na jednej scianie bedzie blekitne niebo z bialutkimi chmurkami i gwiazdkami swiecacymi w nocy
|
|
#4112 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was Dziewczyny czwartkowo,
przepraszam, że nie zdałam relacji wczoraj, ale byłam w domku bardzo późno, bo byliśmy jeszcze z tż na zakupach i u teściów. Dziękuję ślicznie za - dzidzia zdrowa i wszystko w jak najlepszym porządku. Tym razem nie dała pokazu w postaci machania wszystkimi możliwymi częściami ciała, bo spała. Niestety gin jej nie mierzył i nie mówił ile waży, więc nie wiem jak się zmieniła od ostatniej wizyty. Sprawdzał tylko po długości kości udowej wiek płodu - i znowu wyszło, że jest tydzień "młodsza" niż by wynikało z om. Płeć trudno było zgadnąć, mimo iż lekarz próbował podejść dzidzię z każdej strony. Może następnym razem.Radość z oglądania dzidzi przyćmiła mi informacja, że przytyłam 5kg od ostatniej wizyty. Nie ważę się codziennie, bo nie mam wagi w domu i to był dla mnie szok. Dlatego, że wcale się nie objadam, a tu taki skok Fakt, że ostatni miesiąc byłam na urlopie, więc mój styl życia zmienił się nagle na mocno stacjonarny, a i deszcze nie zachęcały do spacerów i taki jest efekt. Łącznie przytyłam od początku ciąży 7kg, a to nawet nie połowa. Wyszłam od lekarza i się poryczałam jak dziecko. Tż próbował mnie pocieszać, że dla niego jestem piękna i że taki urok tego stanu itd. Doceniam jego starania, ale i tak byłam przybita cały wieczór. Problem w tym, że ja od początku ciąży mam problem z akceptacją swojego zmieniającego się ciała, czuję się nieatrakcyjna i ta waga tylko pogłębiła ten dyskomfort. Myślałam, że to minie, ale niestety się pogłębia ![]() Wprawdzie nie znam jeszcze płci i wcześniej myślałam, że to może chłopak, ale im dalej w las, tym częściej myślę, że może być dziewczynka... |
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, nie smutac sie nam tutaj waga Jak maluchy pojawia sie na swiecie to zrobimy sobie akcje zrzucania dodatkowych kg i bedzie dobrze
|
|
#4114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, ze kolezanka moze ma racje? A w ktorym miesiacu jestes?? U mnie np. jest tak, ze teoretycznie mam na plusie 4 kg w 23 tyg, ALE moje biodra tak juz sie rozsunely, ze szkoda gadac...i co z tego co pokazuje waga skoro lustro pokazuje to co pokazuje..? Oczywiscie moj tz twierdzi, ze wcale nie i nawet ostatnio pokazal mi, ze w moje jeansy przed-ciazowe wchodze w biodrach wlasnie....sama juz nie wiem, mi sie wydaje, ze sie rozsunely i juz
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-07-02 o 09:06 |
|
|
|
|
#4116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki |
|
|
|
|
#4117 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
TYYYYYLE pięknych brzuszków! Mi też sie wszystkie podobają: Zaharii, Marii, Malinki- drobinki i Domi oczywiście. Piękne brzuszki, mam nadzieję że nikogo nie pominęłam. Cytat:
Zahario bylas szczuplutka i brzuszek masz malutki. Domi byla szczuplutka i brzuszek ma calkiem, calkiem juz w 16 tyg... U Kareniny też brzuszek szybko wyszedł. Z kolei inne dziewczyny pisaly, że dlugo brzuszka pod warstewą tłuszczyku nie było widac... Tu nie ma żadnych reguł Cytat:
I wreszcie z początkiem 5 m-ca powiedziałam w pracy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy mogłabyś pisać normalną trzcionką i normalnymi kolorami? Tego sie po prostu nie da czytać... Cytat:
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-07-02 o 09:22 |
|||||||
|
|
|
#4118 | |
|
Zakorzenienie
|
Do uslug... A tak na marginesie - nie jestem pewna, ale chyba zobaczylam wlasnie malego rozstepa na brzuszku...taki 2-3 cm...ale nie wiem jeszcze czy to na pewno to...![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
U mnie na uczelni zauwazyli w tamtym tygodniu czyli w 22 tc!! Slepoki jakies czy co..?
|
|
#4119 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam ja dziś zaczynam 23tc
Jeszcze tylko 17![]() ![]() Cytat:
Więc chyba zostaną naklejki![]() Muszę się porozglądać na allegro za jakimiś. Cytat:
Chociaż wszyscy gadają mi że nie moge tych mich 3 kg doliczyć to ja to i tak będę musiała zaraz po ciąży zrzucić.... Teraz bez przerwy zakuwam na egzaminy ale jak będę po to myślę że zaczne trochę ćwiczyć z tą płytką z m jak mama tylko nie wiem czy to już nie będzie za późno![]() Idziemy się uczyć Mój Wiki to przezemnie znienawidzi szkołe jak codziennie od ponad miesiąca musi coś zakuwać i jeżdzić na zajęcia
|
||
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież pokazywalaś zdjęcia i brzuszek tam był!
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam w klubie
Cytat:
Moj tz ma wieeeele zalet, ale akurat o talent plastyczny na pewno nie moge go posadzic.... ![]() Jak mi ostatnio narysowal slonia to zajelo mi z 5 minut zgadniecie co to moze byc...a moze to ja taka niedomyslna..? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Noooo wlasnie...a fotki pokazywalam jeszcze z chyba 15-16 tyg a oni dopiero TERAZ ! !
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-07-02 o 09:33 |
||
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Tobie nie wyskakują?
![]() Chodzi mi o tę reklamę z McDonaldsa, to okienko wyskakuje mi prawie cały czas. 2befree cieszę się, że dzidziolek zdrowy A kilogramami się nie przejmuj, tak jak pisała Karenina, często nie mamy na to wpływu. Przecież nie obżerasz się do nieprzytomności, więc sumienie masz czyste I jak? Byli zaskoczeni, czy się domyślali? Cytat:
![]() Muszę się pochwalić, że kliknęłam sobie wczoraj spodnie lniane ciążowe i tunikę. Zaraz mi się humor poprawił. Co prawda w bluzki swoje wchodzę bez problemu, bo zawsze lubiłam dłuższe i luźniejsze, ale z gatkami to już jest większy problem. Mały mi się chyba bokiem ułożył, bo czułam kopanie w podbrzuszu a od dzisiejszego ranka czuje je z boku.
|
|
#4123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka mi opowiadala, jak jej mama powiedziala o ciąży dopiero w 7 m-cu ![]() Dziewczyny czy Wam tez tak zmalał apetyt? Ja po pierwszym trym, gdy bylam CAŁY CZAS glodna, zaczynam jeść normlanie, jak przed ciażą, niby dobrze, ale czy Wy tez tak macie?
|
|
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki brombusia
Można na Was liczyć jak się ma gorszy moment A co do krewetek to mnie też wkurzają
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć będę namawiać tż-ta na zmiane tego odcienia bo jest strasznie piżdżący i kojarzy mi się z teściową bo ona takie kolory uwielbia Nawet dom z zewnątrz kiedyś na taki cukierkowy róż chciała pomalować..... |
|
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna kolezanka mowila, ze od tygodnia coś zaczela podejrzewać.
Ja sie zawsze inaczej ubieralam, a ostatnio same luźne rzeczy....A reszta zaskoczona. No ale teraz mam z głowy, dzis mam bluzkę ze sporym dekoltem i czuje sie wreszcie lepiej ![]() Wiecie co, mamy naprawdę fajnie bo teraz są te tuniki modne i jest ich spory wybór...
|
|
#4128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedynie aquaaerobic ale jakoś się boje bo w takiej wodzie to mogą różne rzeczy pływać. Także mi pozostaje jedynie poćwiczyć w domu
|
|
|
|
|
#4129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zauważyłam, że mi się trochę upodobania zmieniły, tzn. nie sięgam tak często po słodycze, przed ciążą nie lubiłam za bardzo wody mineralnej, wolałam soki albo ice tea, teraz po sokach mam zgagę, więc przynajmniej butelkę wody mineralnej wypijam dziennie. Ale to chyba lepiej dla mnie i dla Małego No i jeszcze mleko, kiedyś sporadycznie, teraz piję prawie codziennie, tak mi smakuje ![]() Cytat:
Wyglądałabym już zupełnie jak hipopotam
|
|
#4130 |
|
Raczkowanie
|
To są zajęcia w klubie fitness, ale specjalnie dla ciężarnych. Czyli bez skakania i szaleństw, raczej sama gimnastyka, rozciąganie i takie tam. Tak przynajmniej wynika z opisu
Idę pierwszy raz w środę, bo teraz była przerwa urlopowa, wtedy będę wiedziała więcej. Na pewno zdam relację
|
|
|
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
Ja jakieś dwa tygodnie temu pochwaliłam się dwóm koleżankom z pracy że będę mamusią
![]() Ale znowu trzy dni temu spotkałam się z koleżanką która mieszka w Anglii i która nie wiedziała o mojej ciąży i... nic nie zauważyła. A nawet jak jej powiedziałam to była zdziwiona ![]() Generalnie oprócz tych osób, którym powiedziałam o ciąży nikt jak dotąd sam jej nie zauważył - a to już przecież 17 tydzień i brzuch jest jak nic Ślepi ci ludzie czy co?
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dzis twardy brzuszek, czy Wy też tak czasem macie? Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-02 o 10:36 |
|
|
|
|
#4133 |
|
Wtajemniczenie
|
2befree tak jak dziuewczyny pisały, na przyrost wagi w ciąży prawie nie mamy wpływu - niestety. Każda chciałaby być zgrabna i powabna ale niestety ciałka musi trochę przybyć.
Nie przejmuj się tym. Znam dziewczynę, która w ciąży przytyła 30kg a teraz jest szczuplejsza niż przed ciążą! to teraz będziesz się czuła luźniej! macie jakiś pomysł na obiad? zupełnie nie mam koncepcji :/ |
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bede robiła spagetthi dziś |
|
|
|
|
#4135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj zrobiłam zrazy z wołowiny - mąż był zachwycony. Zawsze to miła odmiana od mięsa drobiowego. Polecam
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamcie a ja dzis od rana znowu na chwilke bo zaraz lece podpisac umowe o roletki bo okna wymienione a roletek brak jeszcze a przy tych temperaturach to ugotowac sie idzie a slonce mam od poludnia do wieczora wiec
w tym mieszkaniu normalnieZajrze wieczorkiem kochane
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odpowiedzcie mi jak to jest z tym twardym brzuszkiem, bo dzis mam twardy, głownei na dole, gdzie jest pecherz i nie wiem, moze No-spe zazyję
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, wtedy dobrze jest wziac magnez i troche odpoczac
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
heheheh Brombusia mnie tez te krewetki wkurzaja na maksa!!!!
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj robię papryki faszerowane mięsem i ryżem w sosie pomidorowym
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Najlepsze jest to, że kliknęłam, zobaczyłam o co chodzi i teraz mam smaka na te krewetki ![]() Ale w ciąży nie można chyba, więc muszę się obejść ze smakiem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

- dzidzia zdrowa i wszystko w jak najlepszym porządku. Tym razem nie dała pokazu w postaci machania wszystkimi możliwymi częściami ciała, bo spała. Niestety gin jej nie mierzył i nie mówił ile waży, więc nie wiem jak się zmieniła od ostatniej wizyty. Sprawdzał tylko po długości kości udowej wiek płodu - i znowu wyszło, że jest tydzień "młodsza" niż by wynikało z om. Płeć trudno było zgadnąć, mimo iż lekarz próbował podejść dzidzię z każdej strony. Może następnym razem.
Fakt, że ostatni miesiąc byłam na urlopie, więc mój styl życia zmienił się nagle na mocno stacjonarny, a i deszcze nie zachęcały do spacerów i taki jest efekt. Łącznie przytyłam od początku ciąży 7kg, a to nawet nie połowa. 

Przecież pokazywalaś zdjęcia i brzuszek tam był!