Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-01, 22:27   #1081
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Pannom Młodym 2010 wszystko jedno jaki będzie tytuł wątku - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
dziś dostali wszyscy maila, że za tydzień w sobotę wszyscy maja się stawić na szkolenie i jeszcze na kwartalne cośtam.
Myślę, że ten pensjonat, kóry wybraliśmy na pewno wygląda tak jak wygląda, bo wzięlismy taki lepszy z klimą w pokojach, na miejscu można wypożyczyć rower i jest 400 m od jeziora i na zdjęciach wszystko wyglada spoko a ja nie jestem z tych narzekających i nie sądzę, że nagle zacznę narzekać.

Byłam z bratem na rowerku oczywiście w białych szortach a jeździlismy po błocie i troche uwaliłam spodenki, ale nie bardzo, bardziej mi sie błocisko przyklejało do łydek Ale zrobilismy sporo km, musze kupic licznik do roweru, ale wszystkie ponad 50 zl kosztuja i mają jakies kosmiczne funkcje a ja bym chciała tylko dystans i ew. średnią prędkość. Ale sobie dziś pojeździłam, super byłoI chyba nawet sie opaliłam

A i jeszcze coś, nie będę musiała kupowac płatków róż, bo mam mnóstwo róż w ogrodzieMyślicie, że moga być różnokolorowe płatki czy tylko bordowe?Bo mam różne kolory róż, ale różnokolorowe tez chyba będą wyglądac spoko, zwłaszcza na cz-b.
Ja uważam, że jeśli masz białą suknię bez takich dodatków jak moje to spokojnie możesz mieć różnokolorowe płatki
Ja mam trochę problem bo na mó ślub róże jeszcze nie zakwitną (choć Ty chyba masz tydzień po mnie.. ale może masz inne odmiany)
I wymyśliłam.. obserwując w tym roku ogród mojej mamy, że będę polowała na bordowe piwonie sąsiadów
Mój TZ jak widzi mnie przy kompie to od wejścia mówi: no nie a Ty znowu na tym wizażu.. a jak mu czasem pokazuję co piszemy mówi: no nie.. czy wy nie macie o czym gadać... a było wtedy o Kaśce i niewyżytości Tadzia... Mój TŻ pytał wtedy czy aby ja też pisze o tym co my lubimy "robić"
Stary 2009-07-02, 00:09   #1082
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
chyba nie znam nikogo komu by wodka smakowała
ja tez
wodka moze byc poprostu mniej albo bardziej ohydna

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Za dobrze macie... jakieś rowerki, zachody słońca, simsy... a ja tu kurde nad magisterką siedzę, bo 2 rozdziały muszę w poniedziałek oddać, a dopiero mam pół pierwszego
I tak sobie zerkam co piszecie i jestem zła na siebie, że się wcześniej za to nie zabrałam - miałabym wakacje
No to się wyżaliłam i wracam do pisania
ja mam na szczescie oddac I rozdzial we wrzesniu (tzn. mial byc do czerwca... no ale ostatecznie moze byc tak zeby bylo do konca semestru), wiec postanowilam sobie, ze napisze go w lipcu, bo w sierpniu wyjezdzamy... ciekawe co wyjdzie z mojego postanowienia

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Lain jak tam Twoje kitki, bo się tż pyta
rosna jak na drozdzach na prawde tyle jedza, ze az mi czasem trudno uwierzyc jak one to w tych swoich malych brzuszkach mieszcza jedza chyba ze 3 razy wiecej na glowe niz Benio
a Benio juz sie praktycznie przyzwyczail, ale roznica pokolen jednak jest widoczna bo on nie lubi takich zabaw jak one - lapanie ogona itp. bardzo sie denerwuje jak go gonia albo chca mu zlapac ogon a jak lataja napuszone po pokoju, robia fikolki, skacza bokiem i sie tluka to juz w ogole patrzy na nie z zazenowaniem w oczach
no i robia sie coraz bardziej tlusciutkie no ale przeciez nie bede kociat dietowac... niech jedza ile chca - w koncu takie sa zalecenia moze sie za bardzo nie roztyja (na zalaczonym obrazku - jedna z paru drzemek w ciagu dnia)

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
wyobraziłam sobie taką akcję wpada TŻ po pracy, rzuca aktówkę i pyta "kochanie, wiesz może jak tam kotki Lain?"

Cytat:
dziś dostali wszyscy maila, że za tydzień w sobotę wszyscy maja się stawić na szkolenie i jeszcze na kwartalne cośtam.
Myślę, że ten pensjonat, kóry wybraliśmy na pewno wygląda tak jak wygląda, bo wzięlismy taki lepszy z klimą w pokojach, na miejscu można wypożyczyć rower i jest 400 m od jeziora i na zdjęciach wszystko wyglada spoko a ja nie jestem z tych narzekających i nie sądzę, że nagle zacznę narzekać.

no to dobrze to ujelam - chamowe im robia
a moj TZ jest zawiedziony, bo jego placowka juz nie bedzie w soboty otwarta... a on sobie lubil przyjsc w sobote posiedziec przed obiadkiem i zgarnac kase jak za caly dzien

ja tam wychodze z zalozenia, ze dopoki nie zobacze na zywo to nie place z reszta chyba madrze robie, sadzac po roznych doniesienaiach o zaliczkach zaplaconych 'pensjonatom', ktore istnieja tylko na stronie www no i jednak lubie miec ta mozliwosc rezygnacji bez zadnych konsekwencji

Cytat:
Ale zrobilismy sporo km, musze kupic licznik do roweru, ale wszystkie ponad 50 zl kosztuja i mają jakies kosmiczne funkcje a ja bym chciała tylko dystans i ew. średnią prędkość. Ale sobie dziś pojeździłam, super byłoI chyba nawet sie opaliłam
ja mam taki: http://www.hike.pl/product.php?produ...cat=453&page=1
i w sumie zadowolona z niego jestem (odziedziczylam po TZcie bo on stwierdzil, ze chce lepszy no tak, ja moge miec gorszy... )

Cytat:
A i jeszcze coś, nie będę musiała kupowac płatków róż, bo mam mnóstwo róż w ogrodzieMyślicie, że moga być różnokolorowe płatki czy tylko bordowe?Bo mam różne kolory róż, ale różnokolorowe tez chyba będą wyglądac spoko, zwłaszcza na cz-b.
jasne ze moga byc roznokolorowe
heh ale bedziesz miala oskubane roze w ogrodzie po slubie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (47,7 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-02 o 00:38
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 00:10   #1083
lain
Zakorzenienie

no, a my dzis zrobilismy inauguracje sezonu plywackiego tzn. TZ zrobil - przeplynal jezioro tam i z powrotem (i nawet stwierdzil, ze idealna temperatura wody ), a ja posiedzialam z piwkiem na kocyku poogladalismy zachod slonca, a pozniej skoczylismy do takiej fajnej restauracji polozonej na wzgorzu, gdzie sobie na tarasie zjedlismy po salatce i popatrzylismy na polowke ksiezyca alez bylo romantycznie

a jutro powrot do ksiazek
Stary 2009-07-02, 00:50   #1084
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Witam!
Cytat:
tez mi się nie podoba, ale pasuje do Ciebie, bo Ty masz wszystkie w tym stylu
Wszystkie? Dopiero pierwszy raz zmieniłam
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
właśnie przez to, że nie wsadzałam muszę cos nawymyslać tylko, żeby nie było, że w ciązy jestem hahahah
Nic w ogóle nie piszcie o tym. Temperatura mi spadła, ale @ nadal nie ma

Byłam dzisiaj u babci na 80 urodzinkach. Tyle ludzi się zebrało, że nie wiem. Najważniejsze, że solenizantka była zadowolona
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 00:58   #1085
BlackAngel
Adwokat diabła

Lain, ale kociaki mają pozy do spania.. a myślałam, ze tylko te moje domowe tak śpią w dziwnych pozycjach..

nie spać, zwiedzać

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 01:30   #1086
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

zdaję jutro o 10:30
łączony, najpierw teoria potem praktyka
nie denerwuję się w ogóle, bo z racji choroby dużo od siebie nie wymagam
ale jakbyście nie miały co robić to trzymajcie kciuki
Stary 2009-07-02, 07:19   #1087
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Muszę Cię niestety rozczarować. To się nie mnoży. To jest częstotliwość, czyli taktowanie. Nauczyłam sie tego jak kupowałam lapka. To mówi o szybkości procesora. Im wyższe taktowanie, tym więcej operacji komputer wykonuje w jakimś tam czasie. Jeśli jest podane, że procesor musi mieć 2,4, to tyle musi mieć, bo pewnie gra będzie zamulać.
Albo nie pójdzie wcale tak jak u mnie.. Ja mam core duo 1,6 i nawet się nie raczyła uruchomić...

Cytat:
Ja sprbuje o Tobie pomysec..
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 08:36   #1088
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
no, a my dzis zrobilismy inauguracje sezonu plywackiego tzn. TZ zrobil - przeplynal jezioro tam i z powrotem (i nawet stwierdzil, ze idealna temperatura wody ), a ja posiedzialam z piwkiem na kocyku poogladalismy zachod slonca, a pozniej skoczylismy do takiej fajnej restauracji polozonej na wzgorzu, gdzie sobie na tarasie zjedlismy po salatce i popatrzylismy na polowke ksiezyca alez bylo romantycznie

A u nas jutro roczek po zaręczynach

a u nas pogoda iście chorwacka... 31-32 stopnie i możliwe burze po południu... barany zakute jakby ne mogło rano padać kiedy siedzi się zamkniętym w pomieszczeniu a po południu gdy człowiek wreszcie wychodzi z biura...może sobie byćgorąc upał i skwar..w sam raz na letnie wstępne opalanko

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-07-02 o 08:44
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 08:38   #1089
szana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość

Normalnie jak dostaniesz dwóję, to tę dwóję masz wpisaną do indeksu i do karty egzaminacyjnej. A jak we wrześniu zdasz poprawkę, to w karcie egzaminacyjnej jest na poprawkę osobne miejsce, a w indeksie, to gdzieś obok można dopisać, albo minejszymi literkami pod spodem (pod tą dwóją).
dziękuję

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
no tak, teściowie oczywiście zamieszkają wtedy w tym naszym małym domku a my w duuużym ale.... ale chodzi o to ze tżta dom jest takim centrum wszechśwoiata jakby- to znaczy jego rodziny i zawsze tam wszyscy przyjeżdżają tzn całe rodzeństwo rodziców i sobie wchodzą wiecie no jak to do rodzenstwa- bez pukania, kiedy im się zachce, każda wigilia czy święta to spotkanie u tżta w domu i ja się boję że jak ja przejmę ten dom to ja będę musiała urządzać te całe spotkania rodzinne cotygodniowe nie wiem no... fajnie by mieć cały dom ale swój dom a nie czyjś

kupiliśmy Wyborową w rodzinie było głosowanie która ludziom najbardziej smakuje i większością głosów wybrana została wyborowa- zamówiona i w piątek odbieramy

a tak w ogóle to kupiliśmy z tżtem dziś odkurzacz tż już poodkurzał sobie nim pokój i działa jak ta lala więc kolejny sprzęcior do domu odhaczony na liście juhuuuuuu mama ma chętkę nam jeszcze mikser kupić więc kto wie co będzie jutro
no to rzeczywiście się zastanów co do tego domku,żebyś potem nie marudziła ,że Ci ludzie wchodzą do domu kiedy chcą mnie by to też przeszkadzało. Z drugiej strony każdy będzie wiedział,że Wy młodi to chyba do Was tak nie będą co?
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
fajnie było w poradni rodzinnej
opowiadaj
Cytat:
kolorowe wg mnie mogą być jak najbardziej będzie urozmaicenie

Wilczyca trzymam kciuki

eh słonko pięknie świeci a ja muszę się uczyć może wyjdę sobie przed balkon na podwórko i poczytam tam notatki
szana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 08:45   #1090
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Lain, ale kociaki mają pozy do spania.. a myślałam, ze tylko te moje domowe tak śpią w dziwnych pozycjach..
heh jak jest goraco to przyjmuja najsmieszniesze pozy

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
A u nas jutro roczek po zaręczynach
gratuluje

u nas 31 lipca bedzie 3,5 roku po zareczynach i rowno rok do slubu

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez szana Pokaż wiadomość

no to rzeczywiście się zastanów co do tego domku,żebyś potem nie marudziła ,że Ci ludzie wchodzą do domu kiedy chcą mnie by to też przeszkadzało. Z drugiej strony każdy będzie wiedział,że Wy młodi to chyba do Was tak nie będą co?
jak sie tak przyzwyczaili to nie sadze zeby mieli tyle wyczucia
ja bym sie pochlastala gdybym miala rodzine ktora wbija mi sie na kwadrat () bez zapowiedzi. uwazam, ze jest to mega niegrzeczne i nie znioslabym czegos takiego
zebym ja we wlasnym domu nie miala swietego spokoju, bo a noz ktos zadzwoni do drzwi i mi przerwie akcje na stole w kuchni

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
eh słonko pięknie świeci a ja muszę się uczyć może wyjdę sobie przed balkon na podwórko i poczytam tam notatki
lacze sie w bolu - tez musze sie dzic uczyc
no ale pewno zanim sie w koncu zbiore to troche minie, bo jeszcze trzeba sniadanko zjesc, pocwiczyc, wziac prysznic...
Stary 2009-07-02, 08:47   #1091
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
heh jak jest goraco to przyjmuja najsmieszniesze pozy

gratuluje

u nas 31 lipca bedzie 3,5 roku po zareczynach i rowno rok do slubu

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

ja bym sie pochlastala gdybym miala rodzine ktora wbija mi sie na kwadrat () bez zapowiedzi. uwazam, ze jest to mega niegrzeczne i nie znioslabym czegos takiego
zebym ja we wlasnym domu nie miala swietego spokoju, bo a noz ktos zadzwoni do drzwi i mi przerwie akcje na stole w kuchni
No co Ty.. u nas takie cuda nie przechodzą... u nas jak ktoś do kogoś przyjeżdza... nawet przejazdem to najpierw łaskwie dzwoni.. choćby po to by zobaczyć czy ewentualny gospodarz jest w domu
ale mnie osobiście raczej by to nei przeszkadzało... ja lubie jak ktoś przyjeżdza.. poza tym uważam, że dom TZ-ta rodziców to centrum waszego rodzinnego wszechświata Tańciu.. a gdy to będzie Wasz dom.. raczej nie sądzę że odziedziczy tę centrumowatość.. centrumowatość podąży za rodzicami TZ.. take jest moje osobiste własne automoniczne zdanie
a co do kitków
mója niunia tak fajnie śpi... na pleckach z brzucholkiem na wierzchu i łapuńki tak pozginane w paluszkach... jak chomiczek
ślicznie wygląda... ale jest taka koszmarnie towarzyska
coś chce i od razu komunikuje to na cały regulator
lezie przez pokój z wielkim miałkotem na mordce....

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2009-07-02 o 08:50
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 08:51   #1092
lain
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty.. u nas takie cuda nie przechodzą... u nas jak ktoś do kogoś przyjeżdza... nawet przejazdem to najpierw łaskwie dzwoni.. choćby po to by zobaczyć czy ewentualny gospodarz jest w domu
u mnie tak samo i to nie dzwoni godzine przed przyjazdem tylko pare dni wczesniej sie zapowiada

Cytat:
a co do kitków
mója niunia tak fajnie śpi... na pleckach z brzucholkiem na wierzchu i łapuńki tak pozginane w paluszkach... jak chomiczek
moj Benio jest taki rozgadany z reszta z nim mozna sobie pogadac - mowisz cos do niego a on odmiaukuje a ja juz rozumiem ten jego koci jezyk, bo w zaleznosci od intonacji wiadomo czego chce
Stary 2009-07-02, 08:52   #1093
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tak samo i to nie dzwoni godzine przed przyjazdem tylko pare dni wczesniej sie zapowiada

moj Benio jest taki rozgadany z reszta z nim mozna sobie pogadac - mowisz cos do niego a on odmiaukuje a ja juz rozumiem ten jego koci jezyk, bo w zaleznosci od intonacji wiadomo czego chce
No to ja muszę chyba dłużej posłuchać mojej niuni bo na razie wszystko sprowadza się albo do: daj mi jeść, albo pogłaskaj... w zależności czy jest przed czy po jedzeniu
Stary 2009-07-02, 09:00   #1094
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:

Też wczoraj zrobiłam inauguracyjne "otwarcie sezonu pływackiego" Tylko woda super ciepła nie była

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-07-02 o 09:06
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:01   #1095
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Też wczoraj zorbiła minauguracyjne "otwarcie sezonu pływackiego" Tylko woda super ciepła nie była
a ja wczoraj inauguracje sezonu opalaniowego zrobilam... stwierdzialm, ze przegladanie notatek w gorącu moze odbywac się z korzyscia dla mojej opalenizny
Stary 2009-07-02, 09:10   #1096
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Też wczoraj zrobiłam inauguracyjne "otwarcie sezonu pływackiego" Tylko woda super ciepła nie była
dla mojego TZ byla w sam raz, ale on ma specyficzne odczuwanie temperatury lubi zimna wode nawet chetnie przystapilby do klubu morsa gdyby mial na to czas
Stary 2009-07-02, 09:10   #1097
chilanes
Zakorzenienie

no ja byłam w pracy, więc po pracy miałam już tylko siłę i ochotę na kompiel w chłodnej wodzie ale.... za jakieś 2 tygodnie powinnam mieć urlopik, to wtedy się przypalę sa sa sa
Stary 2009-07-02, 09:12   #1098
obca7
Wtajemniczenie

cześć Widać, że sezon wakacyjny się zaczął, bo strasznie mało piszecie Ja nadal wkuwam różne pierdoły Niech już ten tydzien minie i następny się zacznie. zostanie mi tylko jeden egzamin i wakacje

Cytat:
ja tez
wodka moze byc poprostu mniej albo bardziej ohydna
Dokładnie hehehe Mnie ostatnio wódka odrzuca, nawet na weselu nie piłam. Fuj
Cytat:

Ale fajnie masz Zazdroszczę. Ja mam tak bliziutko jeziorko i często robie tam wypady. Ale przez tą #$% sesję nie ma kiedy. W przyszłym tygodniu
Cytat:
Też nie lubię niezapowiedzianych gości. Ale moi znajomi zawsze dzwonią wcześniej i nie ma problemu. Ja też zawsze się umawiam kilka dni wcześniej
Bo sama nie lubię jak ktos mi wpada do domu a ja np. nie mam posprzatane, bo akurat dzisiaj sobie daroiwałam, bo byłam zmęczona albo coś. hehhehe jestem wyczulona na tym punkcie
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:12   #1099
szana
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

lacze sie w bolu - tez musze sie dzic uczyc
no ale pewno zanim sie w koncu zbiore to troche minie, bo jeszcze trzeba sniadanko zjesc, pocwiczyc, wziac prysznic...
zawsze jest cień szansy,że będzie im dziwnie wchodzić do młodych a nie do rodziców ale też w to wątpię no dokładnie-też tak jest u nas,że każdy dzwoni czy jesteśmy w domu. Tancia zawsze może udawać ,że ich nie ma,pozamyka się i niech se dzwonią kurcze ale jak se tak pomyślałam-jak Ty to napisałaś-akcja na stole a tu gość w dom hhhhhhh nie no przegięcie

ja już trochę zaczęłam się uczyć ale też chyba wezmę prysznic bo jest gorąco albo pierw pójdę się powygrzewać a potem wskoczę pod prysznic
Lain głupio zabrzmi ale ciesze się,że nie jestem sama w cierpieniu

mój kocurek chyba poczuł się znowu młody bo zaczął ganiać mi po pokoju bez celu
Lain Twoje kociaki pewnie już nie śpią co?
a Benio gdzie?

Cytat:
ale mnie osobiście raczej by to nei przeszkadzało... ja lubie jak ktoś przyjeżdza.. poza tym uważam, że dom TZ-ta rodziców to centrum waszego rodzinnego wszechświata Tańciu.. a gdy to będzie Wasz dom.. raczej nie sądzę że odziedziczy tę centrumowatość.. centrumowatość podąży za rodzicami TZ.. take jest moje osobiste własne automoniczne zdanie
a co do kitków
ciekawa jestem jak to będzie u Tanci,może rzeczywiście naród będzie zbierał się w tym małym domku u rodziców gdy tam zamieszkają ale jeśli tam nie mają za tyle miejca to imprezy i tak będą organizowane u Tanci

hehe kotki to mają te swoje pozy niezłe no,już Wam kiedyś wklejałam fotę jak mój lubi spać
Stary 2009-07-02, 09:33   #1100
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Dokładnie hehehe Mnie ostatnio wódka odrzuca, nawet na weselu nie piłam. Fuj
ja to w ogole nie jestem w stanie czystej pic po pewnej pamietnej nocy kiedy troche przeholowalam... taki uraz zostal

Cytat:
Ale fajnie masz Zazdroszczę. Ja mam tak bliziutko jeziorko i często robie tam wypady. Ale przez tą #$% sesję nie ma kiedy. W przyszłym tygodniu
my wlasnie nie tak bliziutko mamy to jezioro, bo 19km w jedna strone trzeba jechac. ale TZ lubi sobie tak po pracy pojechac w ramach odprezenia - poplywac, polezec na plazy, popatrzec na zachod taka forma relaksu po calym dniu za biurkiem

Cytat:
ja już trochę zaczęłam się uczyć ale też chyba wezmę prysznic bo jest gorąco albo pierw pójdę się powygrzewać a potem wskoczę pod prysznic
Lain głupio zabrzmi ale ciesze się,że nie jestem sama w cierpieniu
ja na razie zjadlam sniadanie
nie zabrzmialo glupio

Cytat:
mój kocurek chyba poczuł się znowu młody bo zaczął ganiać mi po pokoju bez celu
Lain Twoje kociaki pewnie już nie śpią co?
a Benio gdzie?
one to juz druga ture biegow teraz odbywaja. pierwsza jest o 5 rano jak moi rodzice wstaja do pracy - wtedy tez oni wstaja i biegaja az padna. druga tura jest jak ja wstane choc pewno jeszcze jakies pol godzinki i bedzie spanie
a Benio na balkonie probuje na krzesle znalezc chwile spokoju biedny... gdzie sie nie polozy to przybiegaja te dwa male galgany i halasuja
wlasnie Czesio przyszedl na przytulanki

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-02 o 09:43
Stary 2009-07-02, 09:45   #1101
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
ja to w ogole nie jestem w stanie czystej pic po pewnej pamietnej nocy kiedy troche przeholowalam... taki uraz zostal

my wlasnie nie tak bliziutko mamy to jezioro, bo 19km w jedna strone trzeba jechac. ale TZ lubi sobie tak po pracy pojechac w ramach odprezenia - poplywac, polezec na plazy, popatrzec na zachod taka forma relaksu po calym dniu za biurkiem
one to juz druga ture biegow teraz odbywaja. pierwsza jest o 5 rano jak moi rodzice wstaja do pracy - wtedy tez oni wstaja i biegaja az padna. druga tura jest jak ja wstane choc pewno jeszcze jakies pol godzinki i bedzie spanie
a Benio biedny na balkonie probuje na krzesle znalezc chwile spokoju biedny... gdzie sie nie polozy to przybiegaja te dwa male galgany i halasuja
Ja mam uraz do żołądkowej gorzkiej. Już nigdy nie wypiję. Ale to wyłacznie moja wina, ze cierpiałam, bo nic nie zjadłam przed wypiciem Teraz praktycznie w ogóle alkoholu nie tykam, od czasu do czasu jedynie jakieś winko.
Ja nad jeziorko mam 10 km I tak jak mówisz też lubię jeździć tam żeby się zrelaksować Biorę książkę, kocyk i się opalam Ja chce nad jeziorko
Ale te Twoje kociaki słodziutkie Dzięki Tobie chyba polubię kociaki.
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 09:52   #1102
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam uraz do żołądkowej gorzkiej. Już nigdy nie wypiję. Ale to wyłacznie moja wina, ze cierpiałam, bo nic nie zjadłam przed wypiciem Teraz praktycznie w ogóle alkoholu nie tykam, od czasu do czasu jedynie jakieś winko.
Ja nad jeziorko mam 10 km I tak jak mówisz też lubię jeździć tam żeby się zrelaksować Biorę książkę, kocyk i się opalam Ja chce nad jeziorko
Ale te Twoje kociaki słodziutkie Dzięki Tobie chyba polubię kociaki.
Barbi, Jino, Pershing, Duduś, Maciek, Mila, Ogonek, Kasia i Burasek to są prawdopodobnie wszystkie koty które w tej chwili przebywają w domku mojej cioci z Warszawy... pomyśl lain gdzie Twój Benio znalazł spokój w takim stadzie
Barbi i Jino są najstarsze(bo to rodzeństwo) a reszta to dzieci Barbi ze szlajanek... Była jeszcze Honda.. mama Barbi i Jina ale zwiała pewnego dnia z domu zostało uznane że zjadły ją kuny mieszkające w pobliżu. Moja ciocia mieszka pod Piasecznem w domku takim małym bodaj 150 m2. z ogródkiem i tak dalej ..
Stary 2009-07-02, 09:54   #1103
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uważam, że jeśli masz białą suknię bez takich dodatków jak moje to spokojnie możesz mieć różnokolorowe płatki
Ja mam trochę problem bo na mó ślub róże jeszcze nie zakwitną (choć Ty chyba masz tydzień po mnie.. ale może masz inne odmiany)
I wymyśliłam.. obserwując w tym roku ogród mojej mamy, że będę polowała na bordowe piwonie sąsiadów
nie wiem jakie mam odmiany, ale teraz te bordowe i ciemnoróżowe(takie, że prawie bordowe), kremowe i herbaciane są tak max rozwinięte, więc półtora tygodnia wcześniej chyba będę mogła pare płatków skubnąć.

Cytat:
ja mam na szczescie oddac I rozdzial we wrzesniu (tzn. mial byc do czerwca... no ale ostatecznie moze byc tak zeby bylo do konca semestru), wiec postanowilam sobie, ze napisze go w lipcu, bo w sierpniu wyjezdzamy... ciekawe co wyjdzie z mojego postanowienia
ja miałam oddać tylko konspekt teraz, bo miałam dopiero w letnim semestrze seminarium, ale mam zamiar w wakacje napisać część teoretyczną, ale to raczej we wrześniu dopiero, bo teraz mi się nie chce. W marcu juz chcę mieć gotową pracę.

Cytat:
no to dobrze to ujelam - chamowe im robia
a moj TZ jest zawiedziony, bo jego placowka juz nie bedzie w soboty otwarta... a on sobie lubil przyjsc w sobote posiedziec przed obiadkiem i zgarnac kase jak za caly dzien
mój ma jedna sobotę w miesiącu pracującą i 4 godzinki ma siedzieć, ale przynajmniej jeden dzień w tygodniu wolny, to już jest w ogóle super, bo jutro ma calutki dzień dla mnie a tego mi brakowało.

Cytat:
ja mam taki: http://www.hike.pl/product.php?produ...cat=453&page=1
i w sumie zadowolona z niego jestem (odziedziczylam po TZcie bo on stwierdzil, ze chce lepszy no tak, ja moge miec gorszy... )

jasne ze moga byc roznokolorowe
heh ale bedziesz miala oskubane roze w ogrodzie po slubie
no wlasnie masz taki za 79 zł a mi żal(chyba pierwszy raz w życiu) wydac tyle na to, jak zależy mi tylko na dwóch funkcjach.
A ogród nie będzie źle wyglądała, bo mamy róże różnych odmian i mamy też takie malutkie krzewy z różami, których nie będe skubaćPoza tym mamy jeszcze mnóstwo innych kwiatów

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Witam!

Wszystkie? Dopiero pierwszy raz zmieniłam
no to wszystkie jeden

Cytat:
no to powodzenia

Dlaczego Wy w wakacje wstajecie o 8 rano
Stary 2009-07-02, 09:55   #1104
szana
Zadomowienie

Cytat:

ja na razie zjadlam sniadanie
nie zabrzmialo glupio

a Benio na balkonie probuje na krzesle znalezc chwile spokoju biedny... gdzie sie nie polozy to przybiegaja te dwa male galgany i halasuja
ooo taki relaksik to by się przydał urządzimy sobie taki z TŻ w przyszłym tygodniu,jeśli pogoda pozwoli pojedziemy na cały dzień nad morze i się powylegujemy albo nad jakieś jeziorko

smacznego ja kontynuuję naukę

aaa hehe już mają swój rytuał poranny a miauczą już? czy narazie dziwne odgłosy tylko?:P
biedny Benio, mój Łatek go rozumie doskonale,też woli leżeć ,spać ,odpoczywać za to Kubuś(siostry piesek) przybiega co jakiś czas do niego i szczeka na niego,po czym odskakuję gdy Łatek się obudzi i biegnie z powrotem a za chwilę znowu przybiega i próbuję Łatka zaczepić łapą albo ugryść to ten biedak musi wskoczyć gdzieś wyżej np na parapet i tam sobie słodko zasypia znowu

Ja wstaję wcześnie bo nauka nie daje mi spać;/

Edytowane przez szana
Czas edycji: 2009-07-02 o 10:00
Stary 2009-07-02, 10:03   #1105
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Barbi, Jino, Pershing, Duduś, Maciek, Mila, Ogonek, Kasia i Burasek to są prawdopodobnie wszystkie koty które w tej chwili przebywają w domku mojej cioci z Warszawy... pomyśl lain gdzie Twój Benio znalazł spokój w takim stadzie
chyba popelniby sepuku
no ale coz - wiek robi swoje... 2 miesieczne huligany i ponad 11 letni stateczny kocur... roznicy ukryc sie nie da

Cytat:

mój ma jedna sobotę w miesiącu pracującą i 4 godzinki ma siedzieć, ale przynajmniej jeden dzień w tygodniu wolny, to już jest w ogóle super, bo jutro ma calutki dzień dla mnie a tego mi brakowało.

no moj tez sobie mogl odbierac za ta sobote dzien w tygodniu, ale zazwyczaj nie odbieral

Cytat:
Dlaczego Wy w wakacje wstajecie o 8 rano
nie wiem jakos tak mam ze jak nie trzeba to wstaje skoro swit a jak musze to sie zebrac nie moge

Cytat:
aaa hehe już mają swój rytuał poranny a miauczą już? czy narazie dziwne odgłosy tylko?:P
juz cos probuja miauczec, cos sie z tego wylania, ale jeszcze to bardziej takie piszczenie jest
za to zawodowo umieja syczec - Benio ich nauczyl

no, chwila spokoju - cale towarzystwo grzecznie zasnelo

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-07-02 o 10:04
Stary 2009-07-02, 10:05   #1106
kubusewa
Zakorzenienie

No to powiem Ci ze albo masz extra nasloneczniony ogród różan yalbo masz jakieś wczesne odmiany..Ja specjalnie poszłam na działke w sam weekend odpowiadający mojemu i nie widziałam żadnych róż które nadawałyby się do oskubania
a tak swoją droga to jak należy naszykować takie płatki.. rzeczywiście tydzień przed będziesz zbierała ??
bo ja ot tak myślałam najwcześniej w czwartek przed ślubem.. no ale ja to się nie znam ??

a my wczoraj poszliśmy nawiedzić księdza w kancelarii a ten się schował za tabliczką: czynne od 18:30 a że my byliśmy o 16:30 no to daliśmy sobie spokój i nie poszliśmy drugi raz... Tz mówi że sam pójdzie.. na dniach
Stary 2009-07-02, 10:07   #1107
lain
Zakorzenienie

Cytat:
No to powiem Ci ze albo masz extra nasloneczniony ogród różan yalbo masz jakieś wczesne odmiany..Ja specjalnie poszłam na działke w sam weekend odpowiadający mojemu i nie widziałam żadnych róż które nadawałyby się do oskubania
a tak swoją droga to jak należy naszykować takie płatki.. rzeczywiście tydzień przed będziesz zbierała ??
bo ja ot tak myślałam najwcześniej w czwartek przed ślubem.. no ale ja to się nie znam ??
ja to bym radzila zbierac rano przed slubem bo platki roz szybko sie niszcza i chyba najlepiej potrzymac je w lodowce... tak mi sie wydaje

dobra, rozkladam mate i zabieram sie za cwiczenia miesnie na brzuchu - robcie sie!
Stary 2009-07-02, 10:08   #1108
szana
Zadomowienie

dobrego nauczyciela mają syczenie jest bardzo przydatne

niech śpią, Tobie przyda się spokój
mój też śpi na mojej wersalce wczoraj wcisnął mi się na krzesło za plecami i ja miałam tylko kawałek dla siebie bo ten się rozłożył i co jakiś czas poszturchiwał mnie łapą

ok wracam do kategorii pracy...
Stary 2009-07-02, 10:13   #1109
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
dobrego nauczyciela mają syczenie jest bardzo przydatne

niech śpią, Tobie przyda się spokój
mój też śpi na mojej wersalce wczoraj wcisnął mi się na krzesło za plecami i ja miałam tylko kawałek dla siebie bo ten się rozłożył i co jakiś czas poszturchiwał mnie łapą

ok wracam do kategorii pracy...
moja niunia jak odczuła brak karmiciela regularnego (dla niej regularne karmienie to karma nonstop w misce) gdy ja otwierałam drzwi.. przez pierwsze dni syczała i zwiewała za lodówke
po jakimś czasie już tylko syczała.. a teraz mam wrażenie że jak tylko wyjde mała zasypia na wycieraczce przed drzwiami (caly czas mowa o drzwiach wejsciowych do mieszkania)
Gdy przychodzi moj TZ to wyjatkowo bacznie mu sie przyglada i jest w stanie alarmu biegowego za kanape..Kiedyś teżstrasznie na niego syczała.. ale kazałam mu ją nakarmić to
się niunia opamiętała i teraz przyłazi mu na kolana do głaskania
lain zainspirowałaś mnie aż też sobie zrobię brzuszki
Stary 2009-07-02, 10:17   #1110
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
no moj tez sobie mogl odbierac za ta sobote dzien w tygodniu, ale zazwyczaj nie odbieral

a to mój ma w każdym tygodniu jeden dzieńTo mi sie w tej pracy podoba

Dziś znów taki upał, że masakra. Dobrze, że nie muszę nigdzie jechać.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
nie będe zbierać tydzień przed, po prostu tydzien temu był rok do slubu i roże juz były, o to mi chodziło.Płatki to mozna zebrać przed wyjściem przecież w dzień ślubu
NIe wiem co wpływa na róże, ale rodzice je podcinają, nawożą i faktycznie mamy nasłoneczniony ogród, cień jest dopiero wieczorem a on rana jest słoneczko.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości