Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-02, 11:23   #4141
gissh
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Najlepsze jest to, że kliknęłam, zobaczyłam o co chodzi i teraz mam smaka na te krewetki
Ale w ciąży nie można chyba, więc muszę się obejść ze smakiem
Czyli reklama odniosła zamierzony skutek
Pozdrawiam w ten upalny dzień

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 11:24   #4142
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Tak, wtedy dobrze jest wziac magnez i troche odpoczac
Magnezu nie mogłam znaleźć, bo ogólnie nie biore, więc wzełam No-spe

Cytat:
Ja dzisiaj robię papryki faszerowane mięsem i ryżem w sosie pomidorowym
to brzmi BAAARDZO smakowicie
prosze podaj przepis, jesli oczywiście masz ochote
Cytat:
Tak jak Karenina pisała dobrze wziąć magnez, ale jak Ci bardzo dokucza, to no-spa też Ci nie zaszkodzi. Najlepiej połóż się i odpocznij i się nie denerwuj.

Ale w ciąży nie można chyba, więc muszę się obejść ze smakiem
Moze dlatego, że dziś xle spałam, Tz został u mnie a mam bardzo malutki łozko wiec sie okropnie gnieździlismy i co chwile budziłam

Krewetek nalezy unikać

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 11:29   #4143
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
U mnie tak samo nikt sam z siebie nie zauwazył
Bo nam sie wydaje, ze jak my widzimy to wszyscy widzą, a jak sie okazuje tak wcale nie jest

Cytat:
Dziewczyny odpowiedzcie mi jak to jest z tym twardym brzuszkiem, bo dzis mam twardy, głownei na dole, gdzie jest pecherz i nie wiem, moze No-spe zazyję
ale po co no-spe? Boli Ci coś? Wzięłaś już - czytałam, ale po co, ja bym lepiej kupila sobie magnez żeby mieć pod ręką. Wiem że można no-spe w ciazy, ale po co nadużywać?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 11:34   #4144
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Bo nam sie wydaje, ze jak my widzimy to wszyscy widzą, a jak sie okazuje tak wcale nie jest

ale po co no-spe? Boli Ci coś? Wzięłaś już - czytałam, ale po co, ja bym lepiej kupila sobie magnez żeby mieć pod ręką. Wiem że można no-spe w ciazy, ale po co nadużywać?

Z reguły nie biorę zadnych leków i nie brałam od początku ciąży, jedynie te No-spe co mi lekarz kiedys kazał. No i dzis wziełam. Ale przeszło mi, brzuch juz jest miekki

Stary 2009-07-02, 11:44   #4145
zmarzenka
Raczkowanie

A ja złapałam okropnego doła. Wczoraj pokłóciłam się z TZ i ciocia z którą mieszkamy podsumowała mnie wczoraj - No bioderka też masz duże. Zupełnie jak by mi powiedziała ale masz wielką dupę.
Wyryczałam się dziewczynie w pracy i już mi trochę lepiej, ale idę dziś na wizytę do gina i tak się deneruję jakby to było pierwszy raz.
Trzymajcie kciukasy.
Brak poczucia cudzego humoru.
zmarzenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 11:54   #4146
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
to brzmi BAAARDZO smakowicie
prosze podaj przepis, jesli oczywiście masz ochote
To tak jakbyś gołąbki robiła, ale zamiast pakować do kapusty, to pakujesz to papryk.
Już się pokazały te blado żółte papryki, nie są drogie, u mnie za około 7 zł za kg, a je bardzo lubię, bo są bardzo aromatyczne.
Więc odcinasz paprykom ten "szerszy koniec", wyciągasz nasiona i powstaje ci taki "koszyczek" do którego pakujesz farsz.
Jeśli chodzi o farsz, to każdy robi inaczej. Ja daję zmielone mięso i ryż
(ugotowany), do tego dodaję trochę pokrojonej papryki i czosnek, przyprawiam,wszystko mieszam, żeby się trzymało razem wbijam jajko. Faszeruję tym papryki, potem je duszę i podaję z sosem pomidorowym ( pomidory albo przecier plus przyprawy), albo ten sos dodaję w trakcie duszenia do papryk. Można też zapiec je w piekarniku, ale ja wolę duszone, bo są delikatniejsze i bardziej miękkie.

Cytat:
Z reguły nie biorę zadnych leków i nie brałam od początku ciąży, jedynie te No-spe co mi lekarz kiedys kazał. No i dzis wziełam. Ale przeszło mi, brzuch juz jest miekki
Wiadomo, że nie nadużywamy leków, czasami lepiej wziąć tę no-spe, które jest bezpieczna w ciąży, niż się denerwować. A tak przeszło i już.

Mnie z kolei od dwóch dni boli podbrzusze, trochę jak na okres, tylko bardzo leciutko, tzn, nie przeszkadza mi to w funkcjonowaniu i nic na to nie musiałam brać, ale po prostu czuję, że mam brzuch, jeśli rozumiecie o co mi chodzi .
Czy mam się martwić czy to normalne, bo się macica rozciąga?

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 11:59   #4147
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
To tak jakbyś gołąbki robiła, ale zamiast pakować do kapusty, to pakujesz to papryk.
Już się pokazały te blado żółte papryki, nie są drogie, u mnie za około 7 zł za kg, a je bardzo lubię, bo są bardzo aromatyczne.
Więc odcinasz paprykom ten "szerszy koniec", wyciągasz nasiona i powstaje ci taki "koszyczek" do którego pakujesz farsz.
Jeśli chodzi o farsz, to każdy robi inaczej. Ja daję zmielone mięso i ryż
(ugotowany), do tego dodaję trochę pokrojonej papryki i czosnek, przyprawiam,wszystko mieszam, żeby się trzymało razem wbijam jajko. Faszeruję tym papryki, potem je duszę i podaję z sosem pomidorowym ( pomidory albo przecier plus przyprawy), albo ten sos dodaję w trakcie duszenia do papryk. Można też zapiec je w piekarniku, ale ja wolę duszone, bo są delikatniejsze i bardziej miękkie.

Wiadomo, że nie nadużywamy leków, czasami lepiej wziąć tę no-spe, które jest bezpieczna w ciąży, niż się denerwować. A tak przeszło i już.

Mnie z kolei od dwóch dni boli podbrzusze, trochę jak na okres, tylko bardzo leciutko, tzn, nie przeszkadza mi to w funkcjonowaniu i nic na to nie musiałam brać, ale po prostu czuję, że mam brzuch, jeśli rozumiecie o co mi chodzi .
Czy mam się martwić czy to normalne, bo się macica rozciąga?

Dziękuję za przepis napewno niedługo to zrobie, bo brzmi apetycznie

A co do brzucha to ja mam wrażenie ze mi coś cisnie na pecherzu i na jajnikach i to jest własnie głownie rano. I dzis miałam brzuch własnie twardy, głownei podbrzusze, takie nabrzmiałe.

Stary 2009-07-02, 12:11   #4148
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, Wam też te krewetki tak wyskakują?Bo mi to strasznie na nerwy działa
Mnie też denerwują krewetki

Ale teraz mam smaka na takie faszerowane papryki Kurcze tylko jak przychodzę zmęczona z pracy, lodówka pusta, to nie ma szans na takie pyszności. Pewnie dzień jak co dzień, czyli spaghetti albo zapiekanka makaronowa

A ja się wzięłam za sposób, i na razie noszę jeszcze moje zwykłe bluzki sprzed ciąży, które opinają mi trochę brzuch, żeby był bardziej widoczny! hehe i wtedy w pracy mi mówią komplementy, że ładnie mi rośnie!

zmarzenka - nie przejmuj się ciocią! Jesteśmy piękne i tyle, nie ma co się smucić, pewnie zazdrosna i tyle!

Cytat:
Napisane przez konspiracja
Mam taką prośbę do Paczki:
Czy mogłabyś pisać normalną trzcionką i normalnymi kolorami? Tego sie po prostu nie da czytać...

Ja tez się przyłączam do prośby!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 12:17   #4149
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witajcie mamusie w ten upalny dezien

Wczoraj po raz pierwszy moj Tz poczul kopniecia naszej niuni, dwa razy poczuł i bylo mu zal ze tylko tyle tyle ale bym strzasznie szczesliwy ze mogl wreszcie poczuc bo do tej pory sie mu nie udalo moze niunia teraz bedzie czesciej dawas znac o sobie tak mocno to Tz bedzie mogl czuc

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 13:44   #4150
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Domi ja też mam twardy brzuch i to nawet często jak pojem to zawsze mam twardy biore witaminy gdzie jest magnez ale nic mi to nie daje. Musze jak bede 22lipca powiedzieć lekarzowi.

Pietrusia super uczucie ja też już bym chciała, ale jeszcze nic może za dwa tyg. już coś poczuje

Papryczki są pyszne mama mi kiedyś takie robiła bombrusia smaka mi zrobiła
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 14:01   #4151
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Maria w zestawie witamin jest mało magnezu czasem tylko 10% zapotrzebowania, możesz brać dodatkowo, zobacz tylko ile np 20 % jedna tabletka
ja teraz mam brac dwie tabletki to jest 40% plus 10 w zestawie, przy pierwszej ciąży to pamiętam, czym dalej to mi zwiększał dawki
my generalnie jesteśmy na etapie kiedy brzuch zaczyna się "stawiać" czyli sa skurcze nazwy nie pamiętam, ale już któraś o tym pisała
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 14:12   #4152
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

magda pisze że magnez zawiera w elevicie 100,00mg
a do picia magnez też można zażywać?
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 14:32   #4153
martaN23
Zadomowienie

mam pytanie odnosnie witamin dla kobietek w ciąży czy to rożnica które się bierze bo mi doktor kazał jakieś kupić zastanawiam się nad Prenatal classic czy któraś z was bierze takie?i czy później brać jeszcze do tego magnez?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 14:35   #4154
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Ja biore Falvit i do tego dodatkjowo biore magnez tak mi moj gin zalecil

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 14:45   #4155
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Maria ja też bioorę falvit i tam jego jest 30,00mg a to daje wg ulotki 10 % dziennego zpotrzebowania
mi sie wydaję, ze to nie ma znaczenia czy tabletka czy płyn
kwestia jakie witaminy to powiem tak każda ma inny organizm i ten sam zestaw może byc różnie przyswajany przez każdą z nas więc Marto chyba musisz spróbować i zobaczyć - jak wyniki będa dobre to pewnie spełna swoją rolę polecony przez Twojego lekarza
teraz sama kupiłam sobie falvit, mój gin nie miał zastrzeżeń, przy pierwszej polecił mi maternę i brałam - a mała była wielka (różne opinie czytałam na temat materny/teraz już jej nie ma)
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 14:48   #4156
domi7ks
Zakorzenienie

a mi nie kazał żadnych, dlatego też jutro moja mama i pobiera krew. jak wyniki wyjda zblizone do ostatnich to nie bede nic kupowała, ale jak cos nie tak to kupuje witaminy i basta

Stary 2009-07-02, 14:49   #4157
82gosia
Raczkowanie

Ja biorę Feminatal i oprócz tego jeszcze magnezB6 3 x dziennie - zalecenie lekarza. Dodatkowo nospę 3 x dziennie.
Skurcze na tym etapie są normalne, ale lepiej ich nie lekceważyć!
82gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 15:04   #4158
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Wczoraj po raz pierwszy moj Tz poczul kopniecia naszej niuni, dwa razy poczuł i bylo mu zal ze tylko tyle tyle ale bym strzasznie szczesliwy ze mogl wreszcie poczuc bo do tej pory sie mu nie udalo moze niunia teraz bedzie czesciej dawas znac o sobie tak mocno to Tz bedzie mogl czuc
Teraz to już coraz częściej będzie czuł
Wczoraj, jak Mały zaczął kopać, to przyłożyłam brzuch do brzucha TŻ i poczuł to. Prawie tak jakby dzidziol był u niego w brzuchu, bardzo mu się podobało

Cytat:
Napisane przez 82gosia Pokaż wiadomość
Ja biorę Feminatal i oprócz tego jeszcze magnezB6 3 x dziennie - zalecenie lekarza. Dodatkowo nospę 3 x dziennie.
Skurcze na tym etapie są normalne, ale lepiej ich nie lekceważyć!
Ja też Feminatal +DHA i magnez tak samo jak Ty, ale to już kiedyś pisałam.
Z tymi skurczami, to ja mam mieszane uczucia. Niby to normalne, ale jak mi brzuch twardnieje, to się zawsze niepokoję.

Dobrze, że zdążyłam przewietrzyć Małego, bo zaczęło błyskać i grzmieć.
I czerwoną porzeczkę sobie kupiłam

Stary 2009-07-02, 15:42   #4159
tarasia
Wtajemniczenie

te papryczki nadziewane brzmią bardzo smacznie! Ja jednak dzisiaj robię kurczaka w sosie curry... pierwszy raz w życiu i mam nadzieję, że będzie zjadliwy

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 15:49   #4160
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

czesc dziewczyny,

alez wy rosneicie w oczach(co widac na zdjeciach mi wciaz jeszcze brakuje 2,5 kg do wagi przedciazowej ale to dlatego, ze bardzo zle znosilam pierwszy trymestr i schudlam wtedy 7 kilo.za to brzuszek jest juz coraz bardziej widoczny a Bombel juz na dobre sie tam rozszala
widze, ze tu na forum przewaga chlopcow - ja tez czuje, ze bedziemy miec synka ale o tym dowiemy sie dopiero przy porodzie

a na koniec mam takie szybkie pytanie: dlaczego nalezy unikac krewetek w ciazy bo w sumie pierwszy raz o tym slysze?
nawet niedawno czytalam raport z badan przeprowadzonych przez naukowcow z Uniwersytetu Harward, ze kobiety jedzace w ciazy produkty zawierajace kwasy omega3(w tym wlasnie krwetki) urodzily dzieci z wyzszym ilorazem inteligencji, z lepsza pamiecia oraz lepsza koncentracja nic tez, ktore nie jady owocow morza... ciekawe ile w tym prawdy oczywiscie nikt nie mowi o wcinaniu sushi czy innych surowizn bo wiadomo, ze to szkodliwe dla dzieciaczkow.

no w kazdym razie jakos nie moge znalezc informacji o szkodliwosci krewetek w ciazy.

pozdrawiam cieplo(i duszno

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 16:11   #4161
82gosia
Raczkowanie

Mi się wydaje, że krewetki można jeść, tylko nie te surowe!
Ryby są bardzo zdrowe, ja dziś na obiadek mam właśnie łososia
82gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 16:15   #4162
brombusia
Zakorzenienie

Hm, ja gdzieś czytałam, że nie powinno się jeść owoców morza.
A krewetki to przecież owoce morza.

Stary 2009-07-02, 16:25   #4163
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez zmarzenka Pokaż wiadomość
A ja złapałam okropnego doła. Wczoraj pokłóciłam się z TZ i ciocia z którą mieszkamy podsumowała mnie wczoraj - No bioderka też masz duże. Zupełnie jak by mi powiedziała ale masz wielką dupę.
Wyryczałam się dziewczynie w pracy i już mi trochę lepiej, ale idę dziś na wizytę do gina i tak się deneruję jakby to było pierwszy raz.
Trzymajcie kciukasy.
Ciekawe jakie ma ta ciocia "bioderka" i to wcale nie bedac w ciazy..?

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie w ten upalny dezien

Gratulucje pierwszego kontaktu maluszka z tatusiem

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
my generalnie jesteśmy na etapie kiedy brzuch zaczyna się "stawiać" czyli sa skurcze nazwy nie pamiętam, ale już któraś o tym pisała

"Skurcze Braxtona-Hicksa są nieregularne i niebolesne. Z czasem staną się silniejsze, bo muszą przygotować macicę do porodu. Wzmacniają ją, ustalają pozycję dziecka i pomagają w procesie skracania się szyjki macicy.

Napięcie może trwać nawet dwie minuty, choć zazwyczaj czas jednego skurczu nie przekracza 30 sekund. Im bliżej porodu, tym skurcze stają się bardziej odczuwalne, częstsze i trudno je odróżnić od skurczów porodowych. Jeśli oprócz rytmicznych, coraz częstszych skurczów czujesz ból brzucha lub w okolicy krzyża, to najprawdopodobniej rozpoczął się poród.
"

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
a na koniec mam takie szybkie pytanie: dlaczego nalezy unikac krewetek w ciazy bo w sumie pierwszy raz o tym slysze?
nawet niedawno czytalam raport z badan przeprowadzonych przez naukowcow z Uniwersytetu Harward, ze kobiety jedzace w ciazy produkty zawierajace kwasy omega3(w tym wlasnie krwetki) urodzily dzieci z wyzszym ilorazem inteligencji, z lepsza pamiecia oraz lepsza koncentracja nic tez, ktore nie jady owocow morza... ciekawe ile w tym prawdy oczywiscie nikt nie mowi o wcinaniu sushi czy innych surowizn bo wiadomo, ze to szkodliwe dla dzieciaczkow.

no w kazdym razie jakos nie moge znalezc informacji o szkodliwosci krewetek w ciazy.

Mi tez gin cos mowil o niejedzeniu owocow morza ogolnie, ale nie pamietam dlaczego i wiem, ze duuuzo kobiet je je...moze chodzilo mu bardziej o surowe owoce morza..?

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 16:25   #4164
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

Cytat:
Napisane przez 82gosia Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że krewetki można jeść, tylko nie te surowe!
Ryby są bardzo zdrowe, ja dziś na obiadek mam właśnie łososia
u mnie tez dzis losos chyba bedzie

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 16:26   #4165
NadiaM
Raczkowanie

Witajcie dziewczynki Nie było mnie parę dni, cały czas jakieś akcje budowlano-remontowe ... tyle napisałyście, że nie wiem, cz nadrobię ... ale podglądałam wszystkie piękne brzusie - gratuluję mój też grzecznie rośnie i najbardziej kocham te motylki w brzusiu Nie mogę się doczekać prawdziwych kopniaczków

Dziewczyny, wiem, że temat wózków był już poruszany tu, ale mam konkretne pytanie. Czy możecie polecić jakieś solidny wózek "terenowy" ? Mieszkam na miastem i musi być stabilny i przez wszystko przejeżdżać Będę wdzięczna za rady
NadiaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 17:20   #4166
fruzia01
Raczkowanie

a ja mam *******a i żadne krewetki mi nie straszne

my dzisiaj obchodzimy połowinki 20 tygodni skończone, przed nami ta druga cięższa połowa ciąży; wczoraj urządziliśmy polowanie na dzidzie - mąż trzymał ręce na moim brzuchu i czekał aż poczuje kopniaczka; musiał uzbroić się w cierpliwość, ale jak wreszcie poczuł... miło było patrzeć na jego szczęśliwą minę dla niego to pierwszy namacalny kontakt z dzieckiem

ps. dzięki za opinie w sprawie adaptera do pasów, chyba zrezygnuje z tego gadżetu

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez fruzia01 Pokaż wiadomość
a ja mam *******a i żadne krewetki mi nie straszne
aaa, czemu nie moge podać nazwy tego dodatku do przegladarki, ktory blokuje wyskakujące okienkowe reklamy? czemu nazwa została zastąpiona gwiazdkami? to jakas sprzeczność z regulaminem? ktokolwiek widział ktokolwiek wie???
fruzia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 19:37   #4167
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gusiec Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny,
ja tez czuje, ze bedziemy miec synka ale o tym dowiemy sie dopiero przy porodzie
czemu dopiero przy porodzie? nie chcecie wiedzieć wcześniej? czy nie ma takiej możliwości?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 20:57   #4168
domi7ks
Zakorzenienie

Mamusie mam pytanko...
Czy leci Wam jakis płyn z piersi?dzis zauwazyłam kilka kropel, nawet mój Tz widział na wlasne oczy...nie wiem czy to nie za szybko...

Stary 2009-07-02, 21:09   #4169
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że temat wózków był już poruszany tu, ale mam konkretne pytanie. Czy możecie polecić jakieś solidny wózek "terenowy" ? Mieszkam na miastem i musi być stabilny i przez wszystko przejeżdżać Będę wdzięczna za rady

Przedwszystkim taki wozek musi miec kola pompowane i byc dobrze amortyzowany...np. Jumper X...

Cytat:
Mamusie mam pytanko...
Czy leci Wam jakis płyn z piersi?dzis zauwazyłam kilka kropel, nawet mój Tz widział na wlasne oczy...nie wiem czy to nie za szybko...
Kochana, nie martw sie - to przed-mleko i mi lecialo troche juz kolo 14 tyg...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-02, 21:13   #4170
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Kochana, nie martw sie - to przed-mleko i mi lecialo troche juz kolo 14 tyg...

ufff, ja sie bałam, że to za szybko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości