|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Raczkowanie
|
Dot.: BLIZNY: potrądzikowe i inne, redukcja przez kosmetyki, zabiegi- ZBIORCZY
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Raczkowanie
|
No hej
![]() ![]() - cierpliwość + zakaz wyciskania nawet najmniejszych zaskórników! ![]() - retinoidy (w moim przypadku atrederm 0,05% + do tego wszystko co wzmacnia działanie, co drugi dzień na noc) - FILTRY! rzeczy która powinna być na 1szym miejscu! latem to aplikacja ze 2 razy dziennie + unikanie takiego siedzenia na słońcu mój filtr to URIAGE HYSEAC ![]() - rano i wieczorem tonik bha o konkretnym stężeniu + d panthenol, ekstrakt z aolesu alantoina po prostu kompleksowe oczyszczanie (preparat główny róznie teraz szykuję się na cetaphil) - co 2gi dzień pelling tzn "salipeg" o stężeniu 30% świetnie oczyszcza i zapobiega nawrotom. - nawilżanie po atrederm żel.H + kw.linolowy, po salipegu A-derma EPITHALIE czy jakoś tak ![]() - w planach mam w zależności od siana mikrodermbrazje domową i po niej bezposrednio kw.migdałowy w konkretnym stęzeniu zamiast jednego salipega w tygodniu ![]() ![]() To tyle jeśli chodzi o sprawy zewnętrzne choć muszę dodać, że kusi mnie jeszcze sporo innych rzeczy choć narazie tyle m iwystarczy. Dla niektórych może się wydać trochę hardcorowo, ale ja znoszę to bardzo dobrze ![]() ![]()
![]() |
#603 |
Raczkowanie
|
oj kochana ale sie rozpisałaś
![]() wszytsko pięknie aniołku opisałaś tylko 1 rzecz!!!!! ja (mówię wyłącznie w swoim imieniu) jestem laik nie rozumiem się na tych nazwach !!! Może ktoś nazwie mnie głupią ale tak jest poprostu się nie znam i tyle ! mi trzeba podac konkretną nazwę atrederm ok to płyn wyczytałam w aptece online ale musze recepte skręcić i kupię ale te inne co piszesz salipeg nie wiem co to jak to robic itd!! I te inne kwasy nawilżenia tez nie wiem czy sa jakies gotowe produkty jesli nie to jak je robic skąd wziąść ?? ![]() prosze wybaczyc ale jestem poczatrkująca eksperymentująca ale chciala bym miec gładką twarz jak kazdy prawda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
Raczej kochany
![]() Partmix nie sugeruj się listą tego hardkorowca, bo twarz ci odpadnie ![]()
![]() |
![]() |
#605 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no dla mnie to troche przerażające takie rzeczy zrobie własnie tak na poczatek od czegos mniej drastycznego bo nie mam jakis ogronych problemów ![]() a już czuje jak mnie piecze twarz na samą myśl ![]() zastanawiałam się teżnad salidermem ale nie wiem boję sie mieszać. atrederm bede stosowała dopiero zimą bo teraz czeka mnie max opalanko wiec sie boję. Olka a co możesz powiedziec o salidermie?? bezpieczne to jest? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, rzeczywiscie Koko jest hardkorem
![]() ![]() 14.07 wybieram sie do dermatologa, mam nadzieje, ze uda mi sie wyciagnac Atrederm albo Zorac. Oprocz blizn, przebarwien, etc. mam jeszcze pare pryszczy ![]() Koko19891, mowisz o czyms takim http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...-tabletek.html ? Chodzi o jego wlasciwosci przeciwutleniajace? Partymix, ale chyba nie bedziesz opalac sie na zywca? Przy bliznach/przebarwiach/tradziku lepiej tego nie robic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Raczkowanie
|
na zywca to nie ale tak 15 20 filtr wiecej nie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Raczkowanie
|
oj ale mi miło
![]() ![]() ![]() Hmmm ja mam po prostu skórę stworzoną do takich ostrych eksperymentów.Atrederm daję co 2gi dzień i tak mi odpowiada choć na słońce specjalnie nie wychodzę bo ze względu na nauke nie mam czasu nawet! stąd do końca lipca żyję jak w bunkrze ![]() Partymix- saliderm nie jest zły, ale lepiej moim zdaniem samemu kupić kwasik peg czy spiryt i zrobić te 10%.Opalana na żywca nie radze bo ja efekty słońca to dopiero po roku zobaczyłem i uwierz mi, że jakbym mógł cofnąć czas... to nie latał bym po Tunezji bez filtra! Na rozszerzone pory jest mnóstwo sposób ziemie wulkaniczne glinki maseczki algi itp , ale to już chyba taka przypadłość i nie ma złoteg ośroda który spowoduję że będzie super.Jeśli już cie kusi te opalanie tak to może kup jakiś zesaw witamin i ten pycegnol żeby jakoś od środka też się chronić ![]() Olka- wiesz każdy jest inny ![]() ![]() jyyli- no ten tez może być choć proponuję na LU poczytać troszke o tych specyfikach i jak sama widzisz nie jest to tania suplementacja ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie radze nie robić sobie wielkich nadzieji, że kupi sie atre czy kwasy czy jakieś suplementy i po miesiącu będzie super 0,5 roku to min żeby widzieć efekt konkretny i komentarz osób czy znajomych.To coś podobnego jak na siłowni ćwiczę mam dietę biorę suplementy i pomimo, robię cykl 2 miesiące kupe pieniędzy a ja efektu jako tako nie widzę a tu po 0,5 roku nagle koszulka robi się ciasna ![]() ![]()
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak w innych dziedzinach
![]()
![]() |
![]() |
#610 | |
Raczkowanie
|
aniołku
![]() wypróbuje atre i saliderm i kwasy także chce zakupić na mazidłach.com choc nie bawiłam się nigdy w małego chemika wypróbuję Oczywiście wszystko po opalanku przed niczym gebusi nie samruję no chyba że cosik wyskoczy to maśc idzie w ruch ![]() filtry niskie bom blada jak trup albo Jaco hihhi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
No tak, cierpliwosc przede wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() Koko - ja akurat nie rozpaczam ze slonko mnie nie lubi, bo bledsza wygladam lepiej ![]() ![]() ![]() Partymix, jak wyjezdzasz do Tunezji to ja bym jednak wziela wiekszy filter. Jednak Tunezja jest na poludnie od Polski, czyli blizej rownika i tam slonce grzeje inaczej. Sama nigdy nie bylam, wiec nie wiem, moze 20 wystarczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 |
Raczkowanie
|
Ciężko jest mieć cierpliwość akurat w tych sprawach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z jakieś 2 lata temu "wpadła mi w oko" jedna dziewczyna fotomodelka ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez koko19891 Czas edycji: 2009-07-01 o 20:06 Powód: :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja tez bardzo chce sie pozbyc blizny i dziurek nawet juz nie tyle tych dziurek co własnie blizn. nawet ja nie drapie czy wyciskam to i tak mi się robi plama po pryszczu jak go zwalczę ![]() No z filtrem to sie zastanawiam może wezmę 30 napewno wezme czapkę i krem 50 na ryjek ale ciałko to tak 15, bom blada jak diabli powaznie a chcę sie opalić. Widzuiałam w aptece online ze skinoren bez recepty po 41 zł wiec nie musisz o nic prosić dermatologa. Gorzej z tym atredermem bo on na recepte. wiecie ja mam przepisany (pare lat temu , ) płyn składu nie podam bo nie pamiętam musiała bym do mamy dzwonic . ten płyn robia w aptece i kosztuje 5 zł to antybiotyk - wypala skóre jak nic , stosuję go punktowo na takie bolace podskórne krosty które nie zawsze na wierzch wychodzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Raczkowanie
|
Partymix.... no tak są gusta i guściki, ale wiesz mnie to ruszyło troszkę bo dla mnie gust to co innego.
Mnie właśnie też te polamki dręczą stąd jak pisałem trzeba oduczyć się wyciskania i zapobiec od środka żeby było jak najmniej do korekty.Próbowałaś ??
![]() |
#615 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jest cos co można stosowac od środka czyli tabsy i bez recepty czy konsultacji z lekarzem?? wiem że tam tabletki drożdzowe i inne poprawiające skóre włosy itd, brałam ale to troche placebo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#616 |
Raczkowanie
|
na początku trzeba by pomysleć o porządnym oczyszczeniu organizmu i zdrowszym trybie życia.Ja będę teraz eksperymentował z visaxinum i herbapol detoks oraz spirulina z chlorellą
![]() ![]()
![]() |
#617 |
Raczkowanie
|
no właśnie koko trzeba zdrowo sie odrzywiac
![]() ![]() ![]() Ja jedynie co biorę to witamin od a do z pije pokrzywe , lukrecję wiesiołek w tabletkach i zynk . A tak to nic widziałam w aptece tabletki na pryszcze tzn. przecie pryszcza acne coś tam ale czy to jest skuteczne i ma sens? ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- zastanawiam sie czy nie iśc na jakiś zabieg oczyszczający skóre do kosmetyczki ale nie wiem na jaki ![]() Czy zwykłe oczyszczanie mechaniczne plus ultradzwiękowe czy peeling kawitacyjny a może mikrodermabrazja??:confus ed: ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- koko znalazła te tabletki o to mi chodziło http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p21028-Visa...abletki_30_szt ale widze skład to same witaminy moze lepiej pić herbatke i brac zbiór witamin? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Raczkowanie
|
Wiesz do końca tak na prawdę nie wiadomo jak jest w tej kapsułce
![]() ![]()
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=25 Mysle, ze ten post moze pomoc przy wyborze suplementow
![]() Trzeba pamietac, zeby tez za duzo na raz nie brac, bo zadna tabletka nie jest obojetna dla watroby. Jesli watroba zacznie bolec, to najlepiej odstawic wszystko i brac witaminke c 3 razy dziennie. Drozdze szczerze polecam. Swego czasu pilam tylko je, zadnych wiecej tabletek, a mialam naprawde ladna skore. Teraz biore cynk z wit.a, selen z wit.e i pije drozdze. Stan cery sie powoli poprawia ![]() Jeszcze o czyms warto wiedziec: witaminki w tabletkach nie zastapia nam tych naturalnych, z pozywienia, mozna nawet takimi zrobic sobie krzywde. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Raczkowanie
|
jasne masz racje ja nie mogę pić wit a ale ostatnio znalazłam w swojej apteczce takie kapsułki zelowe wiec je przebijam szpilką i smaruję twarz . nie mogę bo obecnie jestem na etapie staran o bebika wiec wit a nie wskazana tak mi mówiła gin. jasne ze w małych ilościach tak ale zeby same nie brac wiec sie słucham
![]() ja tez pije wit c wraz z cynkiem musze poczytac o tych suplementach. ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- szkoda ze autor postu nie podał nazw konkretnych tabsów ![]() ja zaraz cos poczytam o tych witaminkach jak znajde dam znac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
Dobrze robisz ze sluchasz lekarza
![]() Mozesz sprobowac zapytac w aptece, moze beda mogli znalezc jakis preparat zawierajacy te wszystkie potrzebne rzeczy w jakichs rozsadych dawkach. Wszystkiiego osobno tez czasem nie oplaca sie brac, bo potem okaze sie, ze bierzemy garsc tabletek dziennie ![]() Jeszcze musze sie czyms pochwalic: zaczelam smarowac buzke na noc olejem rycynowym. Jestem po drugim razie. Nie ma zadnego zapchania, niespodzianki sie zmniejszyly. Cera jest duuuzo bardziej jednolita i rozjasniona, przez co mam wrazenie ze jest gladsza i przebarwienia sie zmniejszyly. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
W kazdej aptece i jest naprawde taniutki - za buteleczke 30g zaplacilam nie cale 2zl, a jest naprawde bardzo wydajny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Raczkowanie
|
Najlepiej sobie obliczyć zapotrzebowanie na te wszystkie witaminiki i te sprawy (jest taki program w exelu), gdzie wpisuje się tryb życia co się mniej więcej je i wtedy ładnie oblicza.
![]() ![]() A ten olejek hmm za tą cene jutro idę w poszukiwania hehe ![]()
![]() |
#627 |
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...183599&page=77
tutaj dałem fotki ![]()
![]() |
#628 |
Raczkowanie
|
koko nie jeden z trądzikiem marzy o takiej cerze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Raczkowanie
|
w świetle dziennym wygląda to gorzej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#630 |
Raczkowanie
|
ze 1989
![]() ![]() bedzie dobrze poprostu trzeba sie za siebie wziąść ![]() nie wiem czy dobrze zrobiłam ale kupiłam effeclar K troszkę kaski wydałam ale może warto próbowaliście ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.