|
|
#751 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe PM
Cytat:
![]() Superowe te różowe, do kiecy będą w sam raz No i czekam na pozostałe linki.Cytat:
oprócz dwóch bo czekamy na adresy, ale 23 zaproszenia już poszły Nareszcie się coś ruszyło Mam nadzieję, że dojdą bo ja tak schizuję, ale ma powody bo np. koleżanka z Francji nie dostała do dzisiaj, ach ta nasza poczta
|
|
#752 |
|
Rozeznanie
|
hipka trzymamy kciuki
tz wrocil ze szkolenia i bardziej pdoobaja mu sie fioletowe ze wzgledu na kolor-na zdjeciu ze strony wygladaja troche jak ciemnoniebieskie a to jest jesniejszy fiolet no i on ma slabosc do takich obcasow jak w fioletowych butachbladorozowe zaloze napewno na wesele znajomych ktore mamy we wrzesniu i moze na slub, jeszcze do konca nie zdecydowalam, ale widze jak tz patrzy na te fioletowe zakochany a co do obcasa to maja 11cm wierzcie mi, chodze w nich 3 godziny po domu i czuje, nie moge zalozyc wkladek zelowych bo wtedy jest za ciasno w bucie wiec nic jak tylko rozchodzic i przyzwyczaic noge i taki jest plan ![]() winietki, podziekowania dla gosci i zawieszkii w zalaczniku, pomimo fioletowych butow nie bede zamawiala dodatkow w fioletach bo nie pasuje totalnie do sali, w maju widzielismy sale udekorowana w jasnych koloroch, byly wysokie szklane wazony i duze grube swiece w szklanych swiecznikach, rewelacja - czekam na zdjecia z wiktorowa jak otrzymam to wrzuce kosze chcemy takie http://decostudio.pl/product_info.ph...oducts_id=1618 z dekoracja cynamonowa ![]() worki na prezenty tutaj http://www.decorisus.pl/c/0/71/worki...0prezenty.html kieliszki ale nei wiem czy musimy zamawiac i czy chcemy miec jakies specjalnie dekorowane, tez w zalaczniku i tablice rejestracyjne - twoj wlasny projekt http://www.allegro.pl/item669386979_...z_na_zywo.htmlbogu niech beda dzieki SSR chyba jakos telepatycznie przekazalas cos mojemu tz, bo wlasnie powiedzial ze musi w koncu papier kupic i wydrukowac reszte zaproszen bo to juz przesada hahaah, dobrze, dobrze
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-06-30 o 22:17 |
|
|
|
#753 |
|
Raczkowanie
|
No witam
![]() no to ja jzu po 1szej przymiarce, ogolnie to myslalam ze bedzie wiecej uszyte a tu tylko hmm worek:p kurcze musialam kupic stanik pod kiecke bardotke do ktorych nie mam przekonania:p ale nie powinnien mi spasc:p judith8 to masz sie fajnie z ta poradnia, bo ja wlansie sobie zmierzylam temperature notuje potem musze wypelnic to cos co na dala no i na 4 spotkaniu bede pytana:p nie wiem czego sie bedzie pytac ale widac po niej ze babka taka nie fajna, z nia sie nie pojdzie dogadac:/ Judidhko ja jetsem z wielkopolksi a dookladnia hmm z ostrzeszowa a mieszkac bede w ostrowie wlkp![]() Jutro ide do ksiezulka dogadac sie czy moge przynosc w ratach papierki:p co ma byc to bedzie najwyzej nie da mi slubu i pojde do innego kosciola. No bo co 10.10 to moja wymarzona data moje i mojego tz imieninki![]() Hipka trzymam kciuki rowniez ![]() Judith buciki sliczne te rozowe bomba
|
|
|
|
#754 |
|
Rozeznanie
|
ej zamieszalyscie mi z butkami, tz mowi ze fioletowe i jedna z dziewczyn w watku o butach slubnych tez, a reszta na rozowe
![]() pilaa wspolczuje z poradnia, pewnie jak zrobisz wykres to bedzie cie pytac kiedy masz jakie dni i jak mialas odchylenia w temp to zapyta z czym to zwiane a to np. moze byc stres i takie tam - tak mi sie wydaje ze o to moze pytac; mi sie upieklo w tym teamcie naprawde szczescie mialam, bo drugie malzenstwo ktore prowadzi tez poradnie robi testy na zaliczenie tz powiedzial ze wyszedlby w tym momencie wogole to dziekuje wam za informacje odnosnie spotkan rejonowych, dowiemy sie jak pojdziemy do ksiedza, moze nas ominie i to ![]() zmykam zaraz bo u nas sie strasznie blyska a ja sie boje burzy troche, tak jak gabryna, zauwazylyscie ze dawno jej nie bylo?
Edytowane przez judith8 Czas edycji: 2009-06-30 o 22:43 |
|
|
|
#755 |
|
Rozeznanie
|
SSR no tak, jesli chodzi o poczte polska to wszystkiego mozna sie spodziewac, ale sadze, ze na terenie polski zaproszenia powinny dojsc. zreszta na pewno tak bedzie
![]() judith super te rzeczy pozamawialas a tak gabryny dawno nie bylo i BEAMI. a nasze zaproszenia sie robia wlasnie ok ide spac
|
|
#756 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hipka80 powodzonka jutro, trzymam kciuki Ja dzis po pierwszej jezdzie zle nie było, ale mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej.zlotko855 rozumiem ze sie stresujesz, każdy musi ta obrone przejsc. Nawet najgorsi wykładowcy, nie są tacy źli na obronie. Wierze ze bedzie dobrze, bede mocno trzymac kciuki. Czekam na te zdjecia zaproszonek, napewno sliczne bedą. Dzis do mnie pani dzoniła, ze juz grawerek jest zrobiony na obraczkach. Więc w kazdej chwili mozemy odebrac, ale sie ciesze
|
|
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
BEAMI ja jeszcze nie pozamawialam, zamowie wszystko pod koniec lipca poczatek sierpnia, ale mam swiadomosc ze jzu wybrane, oczywiscie jak tz byl w weekend ostatni na wyjazdowym spotkaniu z kolegami to ja rylam w necie
![]() a jaki ty masz grawer, nie wiem czy pisalas ale zapomnialam
|
#758 |
|
Raczkowanie
|
dzieki, dziweczyny, ale tym razem sie nie powiodło
, jestem taka zła, bo wszytsko ok, łuk zrobiłam, ale przy parowaniu zachaczyłam lusteriem o tyczke i takie są terminy. A ja już tak chciałabym na legalu jjeździć...judith, piekne dodatki, ja mam podobne, tylko właśnie w fioletach. Tak jak na zaproszeniach. i to chyba nawet z tej samej firmy - ja zamawiam z decorisus
|
|
#759 |
|
Raczkowanie
|
sorki za post pod postem, ale nie wgrała mi sie zawieszka
![]() BEAMI, dobrze bedzie, moim zdaniem prowadzenie auta to super sprawa
Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2009-07-01 o 08:49 |
|
|
|
#760 |
|
Rozeznanie
|
tak, tak decorisus
szkoda mi tego fioletu ale coz jak nie pasuje, to nie pasuje ![]() co do egzaminu to szkoda ale przynjamniej dobrze nauczysz sie robic ten manewr-trzeba szukac pozytywnych stron
|
#761 |
|
Raczkowanie
|
Swietne kosze judith.Ja jeszcze w decorisus chce zamówic ksiege gości, a migdałki bede sama robiła, tzn pakowała w tiul
|
|
#762 |
|
Rozeznanie
|
kosze bierzemy bo nic innego nam sie nie podoba, tz krecil nosem na cene ale mu powiedzialam zeby pomyslal ile placimy za zespol i za fotografa (sami placimy ale niewazne) i ze rodzicom musimy dac cos ladnego bo poprostu nie wypada i ja bym sie zle czula, a ja juz tak mam ze jak cos komus daje to mi tez sie musi podobac
![]() tylko teraz sie zastanawiam kiedy im te kosze dac, na weselu czy przed ![]() u mnie tz stwierdzil ze malo gosci bedzie bo pewnie zejdzie do 60 jak zaczna potwierdzac i nie ma co ksiegi gosci zamawiac, ale jeszcze nad tym popracuje i najwyzej zmieni zdanie
|
#763 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się muszę zapytać na sali w końcu, czy mamy jakieś specjalne kieliszki? Ale w sumie po co kupować nie wiadomo jakie, jak i tak się potrzaskają. Kosze też będziemy mieć dla rodziców, ale będę sama robić. Kupię w makro, przy okazji wódki, wini innych słodkości co potrzeba i ładnie zapakuję ![]() A tablice to nie wiem, tam gdzie mają samochód, który wypożyczamy mają też jakieś tablice. Bo w sumie po co wydawać. Chyba, że mi sie jakieś baaardzo spodobają ![]() A o co chodzi z tą telepatią? Bo nie zakumałam, dobrze, że TŻ sobie przypomniał o dodrukowaniu zaproszeń, ale gdzie tu moja zasługa? ![]() Cytat:
mam nadzieję, że wykonasz trafnego dla siebie i dla swoich nóg wyboru![]() Tak gabryny już dawno nie było, ciekawe co u niej? Cytat:
Tak wysyłaliśmy kilka za granicę (Niemcy, Hiszpania), ale tylko Europa. Mam nadzieję, że dojdą Obawiam się, żeby się gdzieś nie skulały w pociągu, bo to okrągłe tuby![]() Cytat:
A jaki masz grawer?Cytat:
![]() Cytat:
Co do księgi gości to fajna pamiątka, ale ja się obawiam, że moi goście to nie będą chcieli w tym uczestniczyć. Połowa zapomni okularów, druga połowa stwierdzi, że później się wpisz ei zapomni. Wolę się nie rozczarować i zabrać po weselu pustej księgi. A nie będe przecież chodzić i namawiać, wpiszsujcie sie bo to fajne:/ Kurczątko moze popytać dziewczyn, które juz miały wesela, jak im się te księgi gości sprawdzały?
|
|
#764 |
|
Raczkowanie
|
Masz racje SSR, ja sobie wymyśliłam ksiege gości, a to nie wiadomo czy ma sens
, poza tym u mnie daje sie też kartki z wpisannymi życzeniami to w sumie ksiega moze nie zdać egz, bo po co ludzie maja wymyslac po raz kolejny zyczenia.... pog adam z TZ, chocia zw sumie on powiedział, ze jak chce to zamówimy. Akurat temat ksiegi nie bardzo go interesuje
|
|
#765 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was wszystkie
![]() Dziewczyny do Was pierwszych się zwracam z tym pytaniem. Mianowicie od 21 czerwca jesteśmy zaręczeni Jak myślicie, czy udało by się zorganizować wszystko do października/listopada?
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
witaj,
Aneczka, musisz sie zorientować w miejscu gdzie chcecie mieć wesele, myśle , ze koniec października czy listopad nie są specjalnie obleganymi miesiacami niektorym ponoc uda sie organizować wszytsko w 3 - 4 miesiace albo zorganizować wesele razem z chrzcinami - moim zdaniem to też spoko opcja;-))powodzenia
|
|
#767 |
|
Raczkowanie
|
hipka80 szkoda, ze nieudało sie ale mam nadzieje ze ten 28 bedzie juz szczesliwy. Ja sie teraz ciesze ze poszłam mimo ze narazie tak troszki kalecze ale myslałam ze bedzie o wiele gorzej.
judith8 ale chociaz masz cos wybrane Grawerek mój TZ wybrała i nie chce mi powiedziec i sie dowiem jak odbierzemy to wam napisze. |
|
|
|
#768 |
|
Raczkowanie
|
Helo:
Dzisiaj byłam u ksiedza, przed dzwiami jak czekalam to myslalam ze ale weszlam powiedzialam o co kaman i wiecie coooo luzik, ksiadz mowil ze na wszystko mamy czas i najwyzej sie doniesie:p umwoil nas na spisanie protokolu 18lipca wiec musimy razem z tz isc do niego a reszta jak to sie mowi u nas zaś:p ulzylo mi jak nie wiem. moge sie teraz zabrac za obraczki, zaproszenia i zawiadomienia![]() Wam widze tez ida przygotowania i dobrze byle do przodu ![]() Hipka przykro mi ale wkoncu sie uda
Edytowane przez pilaa Czas edycji: 2009-07-01 o 15:06 |
|
|
|
#769 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz stwierdziła jednak, że mogła wybrać inną ![]() Cytat:
bardzo mi się podobają Cytat:
![]() Cytat:
aby tylko nic strasznego nie było tam wygrawerowane
|
|
#770 |
|
Rozeznanie
|
hipka szkoda, ale nastepnym razem bedzie na pewno lepiej
SSR mysmy mieli zamawiac te ksiegi gosci, ale nie pomyslalam o tym co napisalas, takze sprawa jeszcze do przemyslenia ![]() hej Aneczka, mysle ze powinno Wam sie udac, zalezy jeszcze z jakiej miejscowosci jestescie (czy w okolicy jest duzo lokali, gdzie mozna zrobic wesele). dobrym przykladem sa nasi znajomi, ktorzy zareczyli sie w czerwcu tez tego roku i zabrali sie za organizacje wesela i maja 2 tygodnie przed nami swoj slub takze wszystko mozliwe, ze Wam sie uda pilaaa super, ze u ksiedza nie bylo az tak strasznie jej my tez sie musimy wybrac do naszego, ale wczesniej po te wszytskie papierki musze pojechac.
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
Aneczka, mozna, ja w tydzien przelozylam slub z sierpnia na pazdziernik wiec mozna, znalazam nowa sale i kosciol, trzeba sie tylko porzadnie za to zabrac i byc wytrwalym
pilaa a widzisz... super ze stak gladko poszlo dziewczyny nie pamietam czy pisalysmy ale napiszcie mi jezeli to nie tajemnica ile placicie za osobe i czy macie dekoracje wliczona, jezeli tak to jaka bo ja dzisiaj zawalu dostalam, dowiedzialam sie ze nasza w kremach, szklane wazony wysokie plus kwiaty, szklane wysokie swieczniki plus grube swiece w nich, kosze z kwiatami przed wejsciem to daje okolo 3500pln, tz powiedzial ze oszaleli i mnie tez sie wydaje ze duzo, maja mi przeslac zdjecia i informacje co dokladnie jest w dekoracji ale powiedzieli ze ta opcja tak wychodzi bo jest b.duzo zywych kwiatow, zalamalam sie troche ale moze uda sie zrezygnowac z tych wielkich koszy wiklinowych z kwiatami - one prawie takie duze jak ja i wtedy sie zmniejsza koszty, zobaczymy czekam na infoto jak u was z cena za goscia i dekoracja my placimy 150pln/osobe i alkohol,soki, tort w naszym zakresie a dekoracja dodatkwoo platna
|
#772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale chyba teraz to już tak wszędzie...
19.08.2009 06.11.2011 11.08.2012 Edytowane przez mysia7a Czas edycji: 2009-07-01 o 23:12 |
|
|
|
|
#773 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla chcącego nie ma nic trudngo. Pewnie, że się da załtwić wszystko. Może na październik będzie problem, bo to coraz popularniejszy miesiąc, ale listopad to pewnie będą wolne terminy. Pytajcie, dzwońcie, piszcie i wybierajcie. Życzę powodzenia. A i w szale szukania sal i samochodów, nie zapomnijcie zrobić nauk przedmałżeńkich, żebyście się wyrobili Cytat:
![]() Cytat:
A tak się bałaś![]() Kurczątko my mamy problem, bo farorz wyjeżdża, a wikary się ślini aby miećnasz ślub. A my chcemy innych księży (Kiedyś wikary w naszje parafii i nasz kumpel). Teraz w lipcu farorz ma urlop i musimy czekać do sierpnia, żeby z nim gadać, czy się zgodzi na naszych księży i w ogóle. I znów się wszystko przesunie Cytat:
Cytat:
Za dekorację nic nie płacę, bo jest jakaś standardowa za młodymi, a że jest toleśniczówka i poroża i dziki naścianach to nic do tego nie pasuje. Jak chciaąlm kwiaty na stołąch to właściecielka powiedziała, że mają ozdobne patery z drewna rzeźbione na owoce i to dużmiejsca zajmuje a dekoracji dodatkowej nie potrzba. Nie chcęprzedobrzyć. Sorry ale 3,5 kafla w życiu bym nie dała
|
|
#774 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, SSR, judith8, zlotko855, hipka80, bardzo Wam dziękuję za dodanie otuchy, bo przyznam szczerze że trochę już spanikowałam. wczoraj okazało się, że zwolniła się bardzo fajna sala na 10.10.2009
|
#775 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tez sie zastanwiam co on wybrał na ten grawer Edytowane przez BEAMI Czas edycji: 2009-07-02 o 09:11 |
|
|
|
|
#776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zapomniałam się pochwalić, rozdaliśmy wczoraj 4 zaproszenia, jedno dla teściów - to był niewypał, bo ponoć przyszliśmy bez zapowiedzi i w ogóle, beznadzieja, zepsuli mi wczoraj humor, ale mniejsza o to. Pojechaliśmy do wujka TŻ i tam daliśmy im, synowi z żonką i zostawiliśmy drugiemu synowi, który jest w Wa-wie, ale kazał sobie zostawić u rodziców. Przyjęli nas bardzo serdecznie i zrobili wielkie wow i łał na nasze zaproszenia, że takich jeszcze nie widzieli i jak czytali miejsca gdzie mamy wesele i obiad w drugi dzień to zrobili jeszcze większe wow Także super, że się cieszyli. Wprawdzie nie dali odpowiedzi od razu, ale dopytywali się co i jak, kto jeszcze będzie, czy są przewidziane atrakcje wieczoru, jakmają się ubrać, bo jak my z TŻ łowimy ryby i mamy wesele nad jeziorem to biedni myśleli, że każemy im też łowić
23.11 2006 r. 03.10.2009 r. 08.03.2011 r. Edytowane przez SSR Czas edycji: 2009-07-02 o 09:59 |
|
|
|
|
#777 |
|
Rozeznanie
|
Aneczka szukaj zespolu albo dobrego dj i bedzie super
SSR no ja tez nie chce tyle wydawac, u nas znajomi jak placa za osobe to placa 170-180pln i dekoracje maja w cenie, wiec moze dlatego u nas jest dodatkowo, jakby przeliczyc roznice to wychodzi 1600-2400 roznicy przy 80 gosciach ale wlasciciele mowili ze tam naprawde bylo duzo kwiatow i dlatego taka cena, no ale ze sa ugodowi to czekam na zdjecia i bede pertraktowac, mi zalezy na tych wysokich wazonach, swiecach w szkalanych wazonach bo to cudnie wyglada
|
#778 |
|
Raczkowanie
|
ja place tak od 90 do 120 za osoboe, dokładnie nie wiem bo nie mam ulozone jecsez menu a cena zalezy wlansie od menu, a dekoracja jest wliczona jzu w koszty, oczywiscie alkohol, tort owoce i chyba placki:\ kurcze nie pamietam to ja musze dokupic.A i jescze napoje.
Musze sie wam pochwalic, dzisiaj z moim lubym bylismy zamawiac obraczki, wkoncu zamowilsimy ale po burzliwej naradzie:p bo kazdy chcial inna heh, niby do soboty milismy zcas wybrac bo nie zdazyliby nam zrobic do 8 sierpnia, no wiec tak dlugo siedzielismy az wybralismy ![]() bo nie wiem w sumie czy wiecie ja 8 sierpnia mam cywiliny zawsze chcialam miec cywilny wiec mamy oddzielnie a zeby nie zostawiac na czas gdzie bedzie nerwowo to stwierdzilismy ze na spokojnie cywilny bedzie kilka miesiecy przed koscielnym. a teraz pochwale sie obraczkami powiem tylko ze sa z zoltego zlota a w srodku biale zloto, nie znalazlam niestety innego zdjecia. |
|
|
|
#779 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() odebralam dzisiaj etole judith pytalas o cene za goscia w restauracji, wiec my placimy 195 zl za osobe ale za 2 dni (za pierszy dzien ok. 120 zl, za drugi ok 70 zl) dzieci do lat 12 za polowe ceny, a te mniejsze do lat 5 za darmo. w cene wliczone jest wszystko (5 czy 6 goracych dan, zimna plyta, owoce, ciasto, tort, napoje bez ograniczen - menu jeszcze nie ustalone) nas obchodzi wylacznie alkohol, dekoracja sali wliczona jest w cene, chyba ze bedziemy chciali inna to wowczas pokrywamy cene zakupow. wlasnie pasuje nam sie tam wybrac, by zobaczyc jakie maja dekoracje, by zdecydowac. takze za ta cene naprawde bardzo malo nas obchodzi tylko alkohol. takze judith mysle, ze duzo troche placicie za osobe + jeszcze dekoracja, targuj sie kochana jak nic ludzie przesadzaja z cenami, wesele to tylko niezly biznes dla nich aneczka super, ze na pazdziernik jest sala. daj koniecznie znac czy zespol tez da rade i dolanczaj do nas ![]() BEAMI ja tez jestem ciekawa grawerka ![]() SSR gratuluje rozdania pierwszych zaproszen szkoda ze tesciowie sie obrazili, ze przyszliscie bez zapowiedzi, ale za to z tego co piszesz u innych odwiedzanych bylo bardzo milo tak wogole jak tak piszesz o Twoich zaproszeniach i zachwytach ludzi nad nimi, to nie moge sie doczekac az je zobacze. ciekawa jestem jak wygladaja i jak tam popisalas to wszystko ![]() pilaa super obraczki
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
Ja płace 135 zł /os sama musze dokupic alkohol, napoje, tort i owoce. Dekoracje zapewniają mi ale jesli chce cos innego lub cos dodatkowo to na własną reke. Juz zamówiłam kwiaty na nasz stół bo chce miec zywe. Za poprawiny natomiast płace 35 zł, ale to klieny mojego TZ takto bysmy płacili 50 zł.
zlotko855 mam nadziej ze nam sie tą twoją etolką pochwalisz. pilaa bardzo ładne te obrączki A co do grawerku to mi sie wydaje ze to bedzie którys z tej listy co mi kiedys złotko855 wklejałas, bo on kiedys to przeglądał i chyba cos sobie upatrzył i prosił ze on cos dla nas wybierze. Ale co bede gdybac przekonamsie w weekend. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

No i czekam na pozostałe linki.

no i on ma slabosc do takich obcasow jak w fioletowych butach
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

tz powiedzial ze wyszedlby w tym momencie 

ale weszlam powiedzialam o co kaman i wiecie coooo luzik, ksiadz mowil ze na wszystko mamy czas i najwyzej sie doniesie:p umwoil nas na spisanie protokolu 18lipca wiec musimy razem z tz isc do niego a reszta jak to sie mowi u nas zaś:p ulzylo mi jak nie wiem. moge sie teraz zabrac za obraczki, zaproszenia i zawiadomienia
bardzo mi się podobają