|
|
#481 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie aparatki
. Mam pytanie ponieważ w sierpniu lece na wakacje do Londynu i jest to mój pierwszy lot w sensie z aparetem na ząbkach . I czy któraś z was wie jak się przechodzi przez bramki czy aparat zapika ? . Ja niestety myśle ze zapika bo jest metalowy , a jak już zapika to czy przepuszczają normalnie widząć aparat na zębach czy musza przeszukać i obmacać że tak brzydko powiem ? Z góry dziękuje
|
|
|
|
|
#482 |
|
BAN stały
|
Dot.: Kolorowe gumki na nasze aparatki ortodontyczne :))
A ja mysle ze nie zapika
jest wiele ludzi na swiecie ktorzy maja roznego rodzaju mmetale w ciele bo maja sruby endoprotezy etc i chyba normalnie przez bramki przechodza Bo to stal chirurgiczna ktora nie powinna byc wylapywana mysle ze nasze aparatki sa z tego samego bo np nie wchodza w reakcje ze slina.
|
|
|
|
|
#483 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich tutaj zebranych ;]
Sądzę że nie zapika bo ja przechodziła przez taką bramkę (co prawda nie było to na lotnisku ) i nic nie zapikało ![]() Szczerze wam się dziwie że wybieracie pojedynczy odcień jednego koloru. Dopiero trzy razy miałam zmieniane gumki ale za każdym razem mam przynajmniej 3 kolory na aparacie(podobno jestem artystka ;p) Co dziwne podczas roku szkolnego kiedy miałam zmieniane kolory wszyscy znajomi zachwycali się moim aparatem (raczej temu że jest kolorowy ;p). Ja miałam jak narazie tak: -cały kolorowy(każdy ząbek inny a mam aparat jak na razie tylko na górę więc żółty, 2 rodzaje zielonego, fioletowy, niebieski, różowy, pomarańczowy i coś tam dalej ;p) -fioletowo-turkusowo (bardziej morski)-różowy (po dłuższej debacie koleżanki stwierdziły że różowy najlepszy ;p) -żarówiasto różowo-żółto-pomarańczowo (dzisiaj zmieniałam ;]) Zęby bolą okropnie a jeszcze między jedynki wsadzono mi taką sprężynkę bo po 2 miesiącach miały się same wyprostować ale jakoś nie chciały;p. 19 sierpnia bede miała dół więć będę cała aparatka a nie tylko pół. |
|
|
|
|
#484 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A co do wybielania i piaskowania - tak, od razu ma robic wszystko po zdjęciu aparatu, cenowo nawet na początku leczenia wspominała, że wszystko jest wliczone w cene aparatu i wizyt, ale różnie to jest... Na pewno upewnie się na nastepnej wizycie i spytam ją. Szczerze mówiąc do dziś nie mogę uwierzyc, że tak szybko przy moim zgryzie wszystko się ładnie ułożyło, bo miałam stłoczenie zębów co się = dwie 4 wyrwane, bo kły wystawały mi jak u zombie. + wysuniętą szczęke. Teraz mam całkiem fajne gumeczki, bo wzięłam sobie wszystkie kolory tęczy. ^^---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#485 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#486 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie aparatki i te przyszłe też.
![]() 15 lipca do Was dołączę, aparat stały na górę i dół. Trochę się boję, bo muszę wyrwać dwie górne czwórki (jedna już mi się ułamała). Mam nadzieję, że szybko przyzwyczaję się do nowego wyglądu. Jeszcze pytanie: Ile u Was trwało założenie aparatu i czy to jest bolesne? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
#487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że dołączysz do tak zacnego grona aparatek Co do pytań, to zakładanie aparatu (jednego łuku) trwa ok. 30-40 minut i jest bezbolesne.
|
|
|
|
#488 |
|
Przyczajenie
|
u mnie trwało to około 20 minut ale tylko jeden łuk.
U mnie bolało jak wkładała takie kawałki plastiku między zęby chyba to były separatory ;p takie fioletowe Nie ma się czego bać poprzykleja ci trochę tego i owego do zębów i już po strachu ;]
|
|
|
|
|
#489 |
|
Raczkowanie
|
u mnie zakładanie jednego łuku trwało ok 1 godz., także różnie bywa
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Tym razem gumki mam srebrne, dodaję fotki...
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
i ja się na takie zdecyduję w najbliższym czasie-żałuję,że teraz mam fioletowy łańcuszek zamiast tego srebrnego-przynajmniej aparat byłby bardziej delikatnijeszy,ale wszystko w swoim czasie
|
|
#492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I cieszę się, że Ci się podobają...
|
|
|
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
Jej, lubię na te Twoje zdjęcia patrzeć Karolink4
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo mi miło, dziękuję.!
|
|
|
#495 |
|
Wtajemniczenie
|
Świetny wątek! W srode mam zakladany aparacik na górę, a po operacji na dół i też się zaczęłam się zastanawiać jaki kolorek dać
I wymyśliłam fioletowy lub turkusowy Chyba że obydwa co drugi ząbek, co myślicie o takiej kombinacji?
|
|
|
|
|
#496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sam turkus na pewno będzie bardzo dobry, wszyscy wychwalają ten kolor Ja już prawie zdecydowałam, że jednak pierwszym kolorem będzie fiolet ![]() Możesz pokombinować tutaj: http://www.bryantorthodontics.com/bracepainter.html |
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Faktycznie mój pomysł z turkusowo-fioletowymi gumkami nie był dobry Ale sam turkus bądź sam fiolet - jak najbardziej na tak!
|
|
|
|
|
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam teraz niebiesko-fioletowy miks, mnie się bardzo podoba
. Na zdjęciu wygląda na taki bardziej turkus z jasnym fioletem - ale to wszystko przez to, że zdjęcie robione kamerką, a nie normalnym aparatem. W rzeczywistości ten niby turkus jest niebieskim (ale takim.. właśnie pod turkus podchodzącym haha), a ten jasny fiolet/róż jest ze dwa tony ciemniejszy i faktycznie jest fioletem . Miałam już sporo miksów, ale ten jest jednym z najlepszych . No, ale... o gustach się nie dyskutuje .
Mera Baadshah! Edytowane przez Aishwarya0 Czas edycji: 2009-07-06 o 14:56 |
|
|
|
|
#499 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do kolorów gumek to aparat noszę ponad rok i dwa razy miałam jasny błękit a oprócz tego tylko srebrne orto ma duży wybór gumek ale w ogóle nie podoba mi się efekt jakie dają kolorowe - może przez to że napatrzyłam się na kolegę, który ma dosyć duże zamki, zawsze widoczne kolorowe gumki i jeszcze w szkole jak jadł to nie dbał o umycie zębów, kolory jednak przyciągają wzrok...
|
|
|
|
|
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Ja myślę, że to tylko tak na zdjęciu wygląda
. Zamki mam tak.. na połowie zęba, na środku, że tak powiem, hehe . Na jedynkach tak samo, tyle, że trochę dziąsła mi opadły, więc może wydawać się, że są nieco wyżej (zamki oczywiście :P). Ale jednak jak dobrze popatrzeć, tak na żywo, a nie na zdjęcie - zamki są w połowie . A, i zdjęcie robione jest pod kątem, od dołu bardziej, i górna warga lekko nachodzi na zęby, więc może to dlatego . W każdym razie - uwierz na słowo, haha .
Mera Baadshah! Edytowane przez Aishwarya0 Czas edycji: 2009-07-06 o 20:17 |
|
|
|
|
#501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i faktycznie nie widać górnej części zębów, bo usta zasłaniają... wierzę na słowo!
|
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
Jak miło u Was widzieć aparaty
Mój został zdjęty ponad 3 lata temu. Niestety, nie nawybierałam sobie zbyt wielu gumeczek, bo nosiłam go tylko 9 miesięcy Dlatego najczęściej miałam bezbarwne Ale były też czerwone, białe, niebieskie i zielone Na któryś z meczy moja ortodontka pozakładała jednemu chłopakowi białą górę i czerwony dół - całkiem ciekawy efekt
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja siedziałam na fotelu 1,5h! I później czułam tylko moją porozciąganą na wszystkie strony twarz... Przy zakładaniu tylko góry, bo dołu nie mam.Ja mam teraz gumeczki zielone Tak sobie myślę, czy kiedyś orto nie zagadać o kilka kolorów, ale kurcze on ma nową pomocnicę i ona się tak dziwnie patrzy Jak wasi zareagowali, jak prosiłyście o kilka kolorów? Bo ja zazwyczaj mam jeden.
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
|
#505 |
|
Przyczajenie
|
Mnie na wstępie się pyta jakie kolorki
![]() Jeszcze sama dodaje, że na lato fajnie mieć jakieś kolorowe .W mojej szkole dosłownie czekają aż będe miała jakiś inny kolor ;p(w ogóle rewelacja była ze mi założyli ;p) Spytałam się czy ma świecące w ciemności. Powiedziała ze mi za miesiąc załatwi ;p Będą różowo-zielone z wstawkami tych swiecących w ciemności ;p |
|
|
|
|
#506 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
Tak czytam te wasze posty i czytam i mam kilka pytanek, bo niedługo będę miała aparat i chcę się zapytać czy nakładanie boli? Wiem, że to nie ten temat, ale odpowiedzcie ok?? I jeszcze idę w poniedziałek żeby ustalić plan leczenia to gdzieś tak kiedy mogą mi już zakładać aparat?? Jak to było u was?? A i jeszcze jak ortodontka mnie nie zapyta jaki chcę kolor gumek to ja mam zapytać czy w ogóle ma?? Z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#507 |
|
Przyczajenie
|
samo w sobie nie boli (mnie jedynie bolało wkładanie separatorów). W moim przypadku około 2 tyg czekałam na założenie aparatu dlatego, że miałam wyjazd w góry a po założeniu aparatu z jakiś tydzień miałam problemy z gryzieniem ;/. Gumki będzie miała na pewno ale spytaj się czy ma jakiś konkretny kolor, który chcesz.
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż nie było tak źle). Jak mnie się orto pyta o kolor gumek to ja" A jakie pan ma?", wtedy pokazuje i coś wybieramy
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
|
#509 |
|
Przyczajenie
|
dzięki wam
)
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
hej
poczytaj sobie najpierw https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=302074 a tutaj jest wątek o aparatch ortodontyczny i tam dziewczyny chętnie odpowiedzą na pytania na które nie znajdziesz w FAQ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=332427 pozdrawiam
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

. Mam pytanie ponieważ w sierpniu lece na wakacje do Londynu i jest to mój pierwszy lot w sensie z aparetem na ząbkach . I czy któraś z was wie jak się przechodzi przez bramki czy aparat zapika ?
. Ja niestety myśle ze zapika bo jest metalowy , a jak już zapika to czy przepuszczają normalnie widząć aparat na zębach czy musza przeszukać i obmacać że tak brzydko powiem ? Z góry dziękuje

jest wiele ludzi na swiecie ktorzy maja roznego rodzaju mmetale w ciele bo maja sruby endoprotezy etc i chyba normalnie przez bramki przechodza

Ja siedziałam na fotelu 1,5h! I później czułam tylko moją porozciąganą na wszystkie strony twarz... Przy zakładaniu tylko góry, bo dołu nie mam.
Jak wasi zareagowali, jak prosiłyście o kilka kolorów? Bo ja zazwyczaj mam jeden.
Chociaż nie było tak źle). Jak mnie się orto pyta o kolor gumek to ja" A jakie pan ma?", wtedy pokazuje i coś wybieramy