|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
dzweczyny pomozcie podjąc decyzję ktory bukiet...
pierwzyjest to taki koty chciałam drugi w koncu zamówiłam bo sposobał mi sie u florystek jak poszlismy zamowic ten pierwszy a dzis znalazłam trzeci i juz głupia jstem bo nie wiem co robic oczywiscie kolorystyka brudny róż bordo i krem i troche zieleni
Edytowane przez anika222 Czas edycji: 2009-07-03 o 13:27 |
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dokładnie. Bo nie chce sie dzielić kasą na pół i chce robić sam na siebie. W ty sensie ja to rozumiem. Ale jako kumpel i co najważniejsze świadek mógł wytrzymać miesiąc. I tak mamy straszny sajgon ostatnio a tu jeszcze rozwiązywanie spółki teraz, papierkowa robota itd. ...
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Wybralismy menu, we wtorek jedziemy je podac. Myslicie, z ejest ok?? pasuje to do siebie??
Potrawy gorące: 1. rosół drobiowy tradycyjny z makaronem 2. kotlet z piersi kurczaka z ananasem i zurawiną, ziemniaki z wody z koperkiem, surówka z bialej kapusty 3. polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym, ćwiartki ziemniaczane, surowka z marchwi i jabłka 4. Udka nadziewane pieczarkami, ryż, surówka z kapusty pekińskiej 5. Karkówka pieczona w sosie mysliwskim, kluski sląskie, surówka z buraczków na zimno 6. barszczyk czerwony z pasztecikami Zimne przekąski: 1. półmisek mięs pieczonych (karczek, szynka i boczek pieczony) 2. miały byc sledzie ale ich nie chcemy i cos w zamian mysimy jeszcze wymyslec 3.półmisek jaj garnirowanych z łososiem i kawiorem 4. Schab nadziewany po warszawsku 5. łosoś zawijany w cieście nalesnikowym z kulkami melona 6. szczupak faszerowany w galarecie 7. Galantyna z kurczaka 8. udka nadziewane na slodko 9. Sałatka gyros 10. Sałatka jarzynowa 11. sałatka selerowa (z kukurydza, szyneczka, anansem itp) 12. pomidory, ogorki, papryka, grzybki itp. + lody na deser co wy na to?? |
|
|
|
#4204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i czy przy takim upieciu nic sie dla koronki nie stalo? Byly jakies dziury?Cytat:
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moze niech twoj z nimpogada aby sprawy rozwiązania społki odłozyc do momentu zakonczenia slubnego szału. po slubie twoj na spokojnie bedzie mogl sie tym zając, wspolniek powinien to zrozumiec bo zdaje mis ie ze są w bliskich kontakatch i sie przyjaznia skoro wspolnmika na swiadka poprosiliscie chyba ze wspolnik to dran i liczy na to ze w tym zamecie ze slubem jaki teraz macie bedzie mogl cos wiecej przy rozstaniu uskrobac dla siebie moi szefowie teraz tez rozwiazuja spolke i tez nie wiem co bedzie dalej
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
dania umiesciłam w kolejnosci ich podawania. Kurcze tyle czasu nad tym siedzielismy, za duzo rzeczy było do wyboru Justyna, dokaldnie, wasz świadek mógl poczekac, a TZ nie moze go popropsic byscie po slubie to załatwili?? a co teraz bedzie robił TZ?? dalej to samo?? |
|
|
|
#4207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sytuacja 1. Niektórzy mówią: "Po co mam potwierdzać, skoro nie przychodzę?? sytuacja 2. ja nie przychodzę bo będzie Pan X sytuacja 3. przyjeżdza ciotka której nie zapraszaliśmy i mówi: Moja córka jest stewardessą, ma dużo pieniedzy, zaproście ją... sytuacja 4. Siostra cioteczna, mieszka w Warszawie, my w Warszawie pracujemy. Niestety nie mogliśmy jej dać zaproszenia bo przez miesiąc próbowałam się z nią umówić, ale ciągle jest zajęta. Zaproszenie wysłalismy pocztą sytuacja 5. dzwoni ciotka. Wiesz, nie przyjdziemy bo wujek ma problemy z sercem. Mial już gdy zapraszaliście, ale nigdy nie odmawiamy od razu...szkoda, zawsze można było kogoś zaprosić... sytuacja 6... Zapraszaliśmy 206 osób, wiem-mnóstwo, ale myślę że zostanie ze150-160. Potwierdzenie było do 1 lipca, dzisiaj dzwonimy!
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie, ale goście
![]() Cytat:
W jednym miejscu, gdzie oderwała się pętelka była dziura w tiulu, ale miałam trochę oryginalnej koronki, więc w tym miejscu naszyłam (bo oryginalnie w sukni były na tym tiuli gdzie niegdzie kawałki koronek,więc nawet nie widać różnicy).
|
|
#4213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to z tą stuardessa mnie zabiło |
|||
|
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Agnes mowisz, ze cos gulaszowego??
musze czegos poszukac w tych propozycjach. na szczescie czego nie zjedza bedzie na poprawiny, bo tylko 2 pierwsze dania są na talerzach a reszta na paterach ogolnych (kilka na stole bedzie) |
|
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
anika drugi bukiet bedzie pasowal idealnie, ale ja bym zamiast storczykow, wiecej roz wczekila, takiej jak w trzecim bukiecie.
Pierwszy tez zuper
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
o widzisz u nas to wszystkie dania ida na indywidualne talerzyki nie ma na paterach wiec jest inaczej dlatego ja mam lżejsze menu bo wiem ze nie pojdzie to wszystko a dań tez mam 5 plus rosół no ale jak u Was patery no to rzeczywiscie to co zostanie bedzie na poprawiny ale i tak wydaje mi sie ze masz tego bardzo dużo tymbardziej ze masz bardzo bogata płyte zimną
|
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie jeszcze sobie z TZ popatrzymy na to menu i zobaczymy ![]() dzieki za rady
|
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie znalałam fajną poradę- co ładnie wygląda na zdjeciach... moze komuś się przyda
http://www.weselinka.pl/jakie-akceso...e-na-zdjeciach |
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my np bedziemy mieli śledzie bo chodz moze nie sa tak efektowne to bardzo popularne i duzo panów uwielbia je do wódki dlatego jestem pewna ze pojdaDziewczyny kto u Was bedzie wznosił 1 toast?? Wg mnie powinien byc to tata PM a jak to u Wa?? bedzie to klasyczny toast czy cos innego?? i w ktorym momencie po obiedzie i przed pierwszym tancem?? Nie pisze tu o toascie szampanem po wejsciu do sali. Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2009-07-03 o 15:07 |
|
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
u nas sledzi nikt nie chciał, bo jak bedzie gorąco to mogą miez za intensywny zapach, a zreszta jak ktos zje, to potem tez bedzie od niego tymi sledzimu czuc
do do salatki selerowej to mój TZ tez ja uwielbia. a do toastu... nie mam pojecia. u nas nie ma toastów (chyba) Dziewczyny chce sobie zamówic jednak tego saksofoniste do domu. bedzie mi gral przy wyjsciu. rodzice mówia aby wziąc go tez do kosciola, ale jakos sama nie wiem. ładnie by saksofon w kosciele wyglądal (a raczej brzmiał) ?? |
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie pewnie teściu bo on jest dobry w publicznych wystąpienieach
![]() magda bylam na slubi8e gdzie ave maryja bylo na saxofobnie grane i jest cudne. a grał brat młodej
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kurcze TZ daje mi w tym wolna ręke i ja juz sama nie wiem ale mendelona to juz musowo na organach prawda?? na saksofonie nie bedzie miało takiego brzmienia. No i co z wejsciem? lepiej saksofon czy organy?? bo oni chyba graja tylko na wejsciu, potem ave maria i mendelson tak?? |
|
|
|
|
#4223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie by nie przeszedł. A przed oczepinami nie ma ciepłej kolacji? Jakiś barszcz czerwony z uszkami, bogracz? Łosoś tez bym u mnie nie przeszedł, woleli by pstrąga. A tort kiedy? ciastka, kawa? ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Ja bym miała dylemat między 2 a 3. Generalnie rzecz biorą wolałbym 3 ale drugi taki mało spotykany jest i też coś ma w sobie ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Madziu Ja będę miała skrzypka. Tylko posłuchaj i wyobraź sobie jak idziesz do ołtarza... http://www.youtube.com/watch?v=bWeG8X1ABlw mnie aż ciary przechodzą... |
||
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetka ciasta, kawa, herbata bedą non stop i do woli na oddzielnym stoliku.
te dania sa podawane co 2 godzinki od goodz 18.30 (bo na 17 mam slub) po oczepinach wypada wiec ze bedzie danie nr 5 a ok 3.30 danie nr 6. ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- tort jest o 1 w niocy (po oczepinach) przed oczepinami danie nr 4 ![]() ale jak pstraga polozysz na jajkach?? łosos jest cieniutki |
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie dałam bym pstrąga na jajka
![]() Aaa bo Ty masz ślub o innej godzinie to wszystko jasne. Ja mam o 12 więc inaczej na to patrzę ![]() i u mnie po oczepinach ok 24-1 jest kolacja ciepła. W sumie mimo,że gastronomie skończyłam to się jak najmniej martwię o jedzenie. Bo jakbym zaczęła o tym myśleć i przestrzegać wszystkich zasad, nerwowo bym nie wytrzymała. Zostawiam wszystko Restauracji. Oprócz menu. Menu Ja wybieram z TŻ i ma być pięknie podane, a o której i kiedy i jak to oni wiedzą ![]() |
|
|
|
#4226 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
W koncu mam chwilke na nadrobienie zaleglosci. Od wesela minelo juz prawie tydzien a jeszcze i tak duzo spraw mamy do zalatwienia, i tak ciagle latamy praca dom zakupy i cieszenie sie malzenstwem Super jest miec meza, ciagle zerkam na obraczke )W srode bylismyh ogladac zdjecia u fotografa, mielismy wybrac 120 bo tyle mielismy wliczone w cene ale byly takie sliczne ze w koncu bedziemy miec 220 hehe i 500 zl zaplacimy wiecej ale warto prawdopodobnie dzisiaj juz dostaniemy albumy albo maxymalnie do niedzieli ![]() Teraz pora na moja relacje ![]() A wiec tak zaczne od piatku, mielismy od rana urwanie glowy , jak wstalismy o 6 rano tak polozylismy sie dodpiero o 24, najpierw spowiedz, potem odebralismy ciasto dla gosci trzeba bylo je pokroic i popakowac w pudelka i zwiezc na sale, potem mielismy spotkanie z kolesiem od pokazu tanca z ogniami bo to zorganizowalismy dla gosci jako niespodzianke, i potem pojechalismy do kwiaciarni zobaczyc wiazanki i odebrac kwiaty dla rodzicow i zawiezc na sale, rozlozyc winietki, i tak zlecialo do wieczora ![]() Spalismy kazde w swoim domku, szybko usnelam bo bylam zmeczona, obudzilam sie o 3 w nocy bo byla straszna burza, i sobie mysle ze bedzie lipna pogoda, ostatecznie wstalam o 7 rano, cos tam zjadlam, umylam wlosy i pojechalam do fryzjera ktorego mialam na 8:30 i potem w tym samym miejscu makijaz, strasznie dlugo zeszlo i w domu bylam po 13, gdzie juz o 14 mial przyjechac TZ. I wlasnie w tym momencie dopiero zaczelam sie stresowac, zalozylam suknie, i tutaj wpadka hehe zapomnialaam zalozyc podwiazki :P i dopiero zczailam to w kosciele Jak juz sie ubralam to czekalam na TZ , gdy w koncu wprzyjechal , dal mi wiazanke, sliczna, ja sie poplakalam ze szczescie jak go zobaczylam Dalismy sobie buziaki poprzytulalismy sie chwile, i bylo blogoslawienstwo, ktore tez nie obylo sie bez lez ![]() Potem juz do kosciola, troche bylismy przed czasem, stalismy w przedsionku i witalismy sie z goscmi, i zaczela grac schola dzieciaca, wszedl ksiadz i szlismy sobie pomalutku do oltarza przysiega wyszla lajcikowo kazdy mowil ze bylismy bardzo wyluzowani, z obraczkami tez nie bylo problemu ![]() Potem zyczenia i na sale, i weselicho Otanczyslimy sie duzo , jedzenia bylo strasznie duzo, kazdy mowil ze az za duzo, i dlatego zostalo nam bardzo duzo jedzenia i wodki tez duzo zostalo. Zespol spisal sie swietnie kazdy chwalil i sale, i jedzenie i nas ze slicznie wygladamy, czulam sie jak ksiezniczka ![]() O 22 byl tort, po torcie podziekowania dla rodzicow, a potem zaproszzenie na zewnatrz na pokaz fire dance, kazdy stal jak wmurowany , wiec bardzo sie udala nasza niespodzianka ![]() Wesele skonczylo sie kolo 3, polozylismy sie po 4 i od razu usnelismy :P Z wpadek to jeszcze moj brat przy dekoraccji samochdu zapomnial zamontowalicc tablic z napisem nowozency :P a moj maz zapomnial wziasc nr telefonu do kolesia ktory mial odwozic ludzi z wesela busem, ale jakos zdobylismy potem ten numer , na szdczescie ;P W niedziele odpoczywalismy, troche bylismy u moich rodzicow troche u tesciow. W poniedzialek mielismy sesje zdjeciowa, wiec od rana znowu fryzura makijaz i wyjechalismy o 12, pojechalismy na zamek, potem do sandomierza, jeszcze do dworku takiego z parkiem i na most kolejowy ![]() Pogoda zarowno w dniu slubu jak i w plener byla super ![]() Zdjecia od fotografa sa po prostu boskie, jak bedziemy miec to wrzuce napewno, a narazie wklejam zdjecie amatorskie hehe
|
|
|
|
#4227 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() troche mnie nie bylo, wiec nadrabilam to co napisalyscie. duuuuzo tego oczywiscie na poczatek wszystkim PM z zeszlej soboty i kwiatuszkowi zycze wszystkiego najlepszego i duuuuzo milosc przy boku mezula ana pisalas ostatnio, ze zostalo nam 100 dni teraz zostaly 3 miesiace agatka, dekoderka, gold wasze swiadkowe super panienskie Wam przygotowaly, a twoja bielizna agatka baaardzo sexy super zdjecia tez atomufka zdjecia super. piekneie wygladaliscie kzabeczka sliczne zdjecia slubne a jak duzo platków piekniemartucha twoja suknia jest wrecz stworzona dla Ciebie ![]() madzia zdjecia super, zreszta moje zdanie juz poznalas ![]() myszka maj, katunia, kaska87 gratuluje obrony ![]() zaneta piekna macie sale weselna taka elegancka. bardzo mi sie podoba. agatka super, ze sie przeprowadzacie do mieszkanka swojego ![]() strobiluska ja mam obrone dzien przed toba tez juz mam dosc tych notatek. tak mnie tez wkurza ta rekalama z krewetkami ![]() anika widze, ze tez masz maly rozmiar stopy. tez mam 34 i wkladki zelowe sa dla mnie poprostu zbawienne, bo czasem dodaja rozmiaru stopie madzia te wkladki sa przyklejane ania dostaniesz je tez w rosmanie diya a ty kupilas te wkladki zelowe do butow. zadowlonona jestes? ja z ponczochami mam problem. mam takie chude nogi, ze mi zjezdzaja, nawet te samonosne. mozecie polecic jakies dobre marki? nie znam sie zbytnio. a tak u mnie z nowosci to: - odebralam swoja etole. jest w koncu gotowa - zaproszenia pomalutku sie robia. mamy narazie polowe gotowa - umowilam sie na poniedzialek na probny makijaz
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
I raczej postawiam na dania tradycyjne.
Bo Twoje jak dla mojej rodziny byłyby wyszukane. Większość jest z dolnego śląska i mimo, że znają kluski śląskie to i tak wolą kartofle. No a moim zdaniem kluski śląskie rolada i surówka to podstawa ![]() Nikomu nie dogodzimy, ważne aby smakowało. Na 18stke u siostry zrobiłam m.in pierś z kurczaka z pieczarkami i z serem, to też tego nie znali a u Nas to pospolite jest. Ale smakowało i dokładkę chcieli. |
|
|
|
#4229 |
|
Rozeznanie
|
I fotka
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Lustereczkooo
![]() Ja tez będę płakać jak zobaczę mojego przystojniaka w garniaku. Uwielbiam jak jest taki elegancki I myślę,że wesele bez wpadek to nie Wesele. ![]() Właśnie co do zapomnienia. To chyba sobie zrobię listę co muszę wziąć w dniu ślubu. O CZYM WŁAŚNIE MĘŻATKI ZAPOMINALIŚCIE? Żeby Ja nie zapomniała? ~~*~~ Złotko dziękuje. Sala jest cudowna i zespół też. Wypróbowaliśmy wszystko na studniówce ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Lustereczko ![]() SUKNIA PRZEPIĘKNA. Zdecydowanie mój styl i podoba mi się strasznie to na szyję ![]() Dół ciut inny będę miała ale góra no prawie identyczna. Miałaś do niej bolerko,czy bez byłaś? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

Ale odratowałam