|
|
#241 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Dot.: z jasnego br±zu \ ciemnego blondu na rudy
Dziêkujê za odpowiedzi : ) Przepraszam, jestem baardzo leniwa jak widaæ ;p Ooo muszê spróbowaæ tej p³ukanki : )
|
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Kupi³am dzi¶ kwiaty hibiskusa ale nie jestem pewna co do proporcji : )
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
ju¿ wiem - na 60g osobi¶cie dawa³am 2 szklanki i siê polewa³am pod prysznicem, który wygl±da³ potem, jakby stado wyg³odnia³ych wampirów napad³o tam swoj± ofiarê
piêkny kolor mia³a ta p³ukanka, moje w³osy po niej te¿ znowu muszê sobie j± zrobiæ. zaszalejê na koniec roku, a co
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Hi hi : ) Dziêkujê, zrobiê w pi±tek zaraz po zakoñczeniu roku : ) Mm.. a czy przy ka¿dym myciu s± widoczne ¶lady zbrodni ? :p
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
powiem Ci szczerze ¿e nie pamiêtam
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
a jaka nazwa takiej p³ukanki?
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
kupuje siê zió³ka - hibiskus - w spo¿ywczym i siê je zaparza
|
|
|
#248 |
|
fit-doradztwo :)
Wiadomo¶ci: 43
|
Dot.: Z ciemnego brazu na rudy...
S³uchajcie, by³am u fryzjera w Ella fryz w Bia³ymstoku, super babka tam jest i dobra³a mi kolor- zrobi³am próbê na pa¶mie w³osów. Farba pokryje ciemne w³osy, o ile nigdy nie by³y farbowane farb± ani szamponem!
![]() Teraz mam tylko w±tpliwo¶ci, czy ryzykowaæ, bo lubiê swój kolor, a d³ugo bêdê do niego wracaæ. Wszyscy mnie siê pytaj±, czy farbowa³am w³osy, a to s± moje naturalne... Nie wiem, chyba do odwa¿nych ¶wiat nale¿y. |
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 49
|
Hej dziewczyny ! Mam do was prosbe jak myslicie jaki to jest odcien farby bo chcialabym takie miec ale nie mam pojecia jaka farbe kupic..
![]() Wklejam zdjecie ![]() http://www.zeberka.pl/img_users/1220882803.jpg |
|
|
|
|
#250 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 11
|
dekoloryzacja i rudy!!! jak przej¶æ do jasnego z³otego br±zu ??? nie wiem co robiæ???
Witam
Ju¿ jestem po dekoloryzacji... niby zadowolona, bo pozby³am siê tych czarnych paskud .... ale efekt nie wyszed³ taki jak chcia³am i co teraz ????pomó¿cie proszê.... jak± szamponetkê lub farbê na³o¿yæ, ¿eby pozbyæ siê tych rudo¶ci, a jednocze¶nie ¿eby kolor nie wyszed³ ciemny!!!!???? Mam wra¿enie, ¿e wyrzuci³am 200 z³ w b³oto (((((((( do³±czam foto moich w³osków .... i dziewczyny ...wiem, ¿e farba z w³osów po dekoloryzacji siê szybko wyp³ukuje... czyta³am gdzie¶ na forum, ¿e ¶wietna jest farba bardzo jasny popielaty blond, który rudo¶ci pokrywa i lekko rozja¶nia w³osy ... mo¿e wiecie co¶ na ten temat???? ps. przepraszam za mój fryz hehe, ale zdjêcie zrobi³am z samego rana po wyj¶ciu z ³ó¿ka ....upsss:/
Edytowane przez Barbelunia Czas edycji: 2009-08-03 o 09:36 |
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 446
|
Dot.: dekoloryzacja i rudy!!! jak przej¶æ do jasnego z³otego br±zu ??? nie wiem co ro
Chyba jest ju¿ ca³y w±tek nt dekolorozyzacji i co potem
![]() Mam ten sam problem co Ty ale... mi moja fryzjerka mówi³a w³a¶nie, ¿e po dekoloryzacji w³osy STRRRASZNIE ³atwo i szybko ³api± kolor i raczej cie¿ko to wyp³ukaæ. £atwo wiêc sobie zrobiæ znowu czerñ na g³owie nawet br±zem. |
|
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 160
|
Dot.: dekoloryzacja i rudy!!! jak przej¶æ do jasnego z³otego br±zu ??? nie wiem co ro
zgadzam siê z tob±,ja mia³am dekoloryzacjê z czerni u fryzjera, ale wysz³y pomarañczowo miedziane w³osy i na to fryzjerka na³o¿y³a mi ciemny br±z
efekt niestety taki ¿e w³osy szybko z³apa³y kolor i wysz³y znów czarne z ja¶niejszym odrostemlepiej na³o¿yæ co¶ z poziomu ciemnych blondów ,bo br±zy mog± z³apaæ na czarno |
|
|
|
|
#253 |
|
Przyczajenie
|
![]() ![]() Nie wiem czy ryzykowaæ nak³adanie koloejnej farby???Jedno jest pewne Naturalne w³osy najpiêkniejsze i zero problemu!!! ))) zdjêcie ronione w ¶wietle dziennym .... same oceñcie co tu z tym zrobiæ??? kolor nie jest z³y, ale nie taki jaki chcia³am ...bu
Edytowane przez Barbelunia Czas edycji: 2009-06-29 o 14:32 |
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam rudo-br±z no ale nie chcê teraz eksperymentowaæ ¿eby nie zrobiæ sobie znów czerni na g³owie :| I Tobie te¿ nie radzê bo bêdziesz ¿a³owa³a :| Lepiej przecierpieæ trochê. Ja my¶la³am np nad jak±¶ p³ukank± czy szamponem Joanny dla blondynek, który blond w³osom ma nadawaæ platynowy odcieñ- mo¿e na moich rudawych chocia¿ zneutralizowa³ by ten ciep³y odcieñ? Wolê zimne kolory, w ciep³ych kasztanach i rudo¶ciach nie wygl±dam dobrze:| Za to Tobie chyba dobrze w tym kolorku jaki masz teraz Serio
|
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
czikicziki dziêki za rady no i oczywi¶cie za komplement, od razu siê lepiej poczu³±m ![]() ![]() chyba masz racjê i dam moim w³osom odpocz±æ te¿ my¶la³am o takiej p³ukance i mo¿e tego spróbuje... je¶li nie, zostawiê jak jest i przecierpiê tego rudzielca w lustrze hehe )) pozdrawiam
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 947
|
co do samego postêpowania dalej dostaniesz rady w w±tku zbiroczym
ale ja musze powiedziec, ze fenomenalnie wysz³a na tobie ta dekoloryzacja,. sliczny kolor ci wyszed³ mi siê totalnie podoba, nie rusza³abym nawet
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bior±c pod uwagê to, ¿e dekoloryzacjê robi³am w pi±tek to w miarê szybko siê oswoi³am Radzê te¿ przecierpieæ Naprawdê s± OK ![]() Ja mo¿e przy okazji zrobiê zdjêcie swoim kud³om i wrzucê. |
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie ruszam wiêc nic!!! DDDDDD
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
dziewczyny poradzcie !
fryzjerka powiedzia³a ze moje w³osy sa przefarbowane... mog³abym uzyæ takiego(klik) bajeru zeby sie pozbyc kilku warstw farby? W³osy nie ch³on± mi juz odzywek, sa suche, pusz± sie po prostownicy i czasem sa jakby gumowe w dotyku. Po umyciu sa szorstkie, wygladam niczym wokalista The Cure i nijak nie da sie tego rozczesac. U nasady sa tluste i pojawia sie ³upie¿. Oprocz tego paradoksalnie fryzjerka powiedzia³a ze moje wlosy sa w dobrej kondycji. Tylko za duzo farby. Wax juz nie dziala, nawet powiedzia³abym ze daje odwrotny efekt. HELP ! ![]()
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 306
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 947
|
Cytat:
![]() ale naprawdê muszê jeszcze raz : dekoloryzacja to na ogó³ koajrzy mi siê z ró¿nokolorowym sianem a Ty ma po tym po prostu konkretny kolor no ³adnie to wygl±da
|
|
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
Kupi³am farbê Palette ¶wietlista mied¼ (nr.390) Chcia³abym siê dowiedzieæ jaki mniej wiêcej wyjdzie mi kolor w³osów po zafarbowaniu i bez dekoloryzacji. W za³±czniku dodajê swoje zdjêcie(ja to ta po prawej)
Za³±cznik 2357191 |
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 875
|
jezeli nie farbowalas wczesniej wlosow a tak wyglada t kolor powinien wyjsc podobny jak na farbie..nieco ciemniejszy
|
|
#264 |
|
Przyczajenie
|
To bêdzie moje pierwsze farbowanie
Dziêkujê bardzo za odpowied¼
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
nie trzymaj farby za dlugo na wlosach
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
ooo w³a¶nie a to mo¿e byæ powodem ¿e mi tak wypadaja ?
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 307
|
bez roznicy czy trzymasz 10 minut dluzej. to i tak chemia, i regularnie farbujac wlosy to jest powodem ich wypadania. zakup sobie skrzyp.
tyle co pisze
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
farbujemy to nam wypadaja wiadooomo..ale ma na to wplyw tez nasza dieta i rozne inne czynniki zewnetrzne
![]() a farbe trzymamy tyle ile pisze..ani mniej ani wiecej ![]() ja radzilabym Ci kupowac farbe delikatniejsza np loreala np ta co 10 minut sie trzyma na glowie..mlodziutka jestes i szkoda wlosow a palette jednak jest mocna farba..
|
|
#270 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja trzymam 45 , od lat tak robieCytat:
ta wiem ¿e te¿ tutaj dochodzi.z tym ¿e od jakiegos mc. wypadaj± dramatycznie kol. jak us³ysza³a ile trzymam i co ile farbuje pow. ¿e to farba..i z¿e mam zmienic
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

piêkny kolor mia³a ta p³ukanka, moje w³osy po niej te¿
znowu muszê sobie j± zrobiæ. zaszalejê na koniec roku, a co

efekt niestety taki ¿e w³osy szybko z³apa³y kolor i wysz³y znów czarne z ja¶niejszym odrostem

te¿ my¶la³am o takiej p³ukance i mo¿e tego spróbuje... je¶li nie, zostawiê jak jest i przecierpiê tego rudzielca w lustrze hehe