![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kreta
Wielkie dzięki
![]() Myslisz, ze wybierając Grecję najlepiej wybrac Kretę, czy moze inną wyspę?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Byłam na Krecie i na Santorini wiec trudno mi ostatecznie udzielić odpowiedzi na Twoje pytanie.. A na ile się wybierasz 2 tyg czy tydzień?
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
na 2 tygodnie.
To bedzie nasza pierwsza wycieczka zagraniczna, wiec bardzo to przezywam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Byłam na Krecie w zeszłym roku, właśnie we wrześniu i pogoda idealna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia jeśli na 2 tyg to wybrałabym Kretę jest tam sporo do zobaczenia na pewno więcej niż np. na Rodos, a możesz np wybrać się na 2 dni na Santorini jak ja, poczytaj wcześniejsze moje wypowiedzi w tym wątku, tam są opisy miejsc i inne przydatne informacje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z jakiego biura podrozy korzystaliscie?? ja sie zastanawiam nad Itaką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mieliśmy wycieczkę z Triady (dostaliśmy ją w prezencie ślubnym więc nie wybieraliśmy biura podrózy ![]() Nie korzystaliśmy z ich usług na terenie Krety, ceny wycieczek fakultatywnych mieli obłędne ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Moi rodzice mają znajoma w biurze (nie wiem jakim) i ma sie zapytac o jakąs oferte ale jesli nam sie nie bedzie podobała (bo ją zobaczymy) to wtedy sami możemy sobie cos wybrac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
kulbitku a mozesz mi powiedziec w jakim hotelu spałas tam, w jakim miescie i czy polecasz triade??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Ja bym raczej skupił się na recenzjach hotelu niż na Biurze podróży .
Biuro dowozi cie tylko na miejsce . Potem zobaczysz raz czy dwa rezydenta który bedzie chciał wcisnąć jakieś wycieczki i tyle.
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Spotkałam sie z takim stwierdzeniem, ze na Krecie jest syf. czy to prawda?? mam nadzieje, ze nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest wiele w internecie opisów z pobytu w konkretnych hotelach wystarczy tylko troche pogrzebac ![]() Może wybierz biuro, sprawdz jakie hotele proponuja i wtedy obadaj opinie o tych hotelach, nie sugeruj sie fotka z folderu, która zwykle nie wiele ma wspólnego z rzeczywistoscią ![]() Syf ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do syfu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam znajomych którzy byli na Rodos, wybrali hotel 2* bo był w świetnym zabawowym miescie i niestety na basenie mieli towarzystwo w postaci karaluchów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale masz racje, jednym podoba sie to, innym to. jednak mnie zastanowiło, czemu ta babka tak bardzo mi odradzała Krete. jak czytałam o niej w necie to nic o syfie nie słyszałam. ale wolałam sie upewnic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to była pracownica biura podrozy..? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
tak, mówiła, ze szefowa bardzo odradza Krete i, że jak juz jakas wyspa Grecka to Rodos.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogła tak mówic z kilku powodów.. ja w kazdym razie bym sie tym zbytnio nie sugerowała ![]() Kreta to przepiekne bardzo róznorodne miejsce ![]() Wybierz hotel z niezłymi opiniami i na pewno nie będzie źle ![]() Ja w hotelu tyle co spałam więc srednio mnie interesowała jak wygladał, byle było czysto ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uspokoiłas mnie troszkę ![]() zaraz czegos sobie poszukam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Czesc
![]() własnie ja się wybieram w te wakacje z Triadą na Krete ![]() ..na obóz, niestety sama moi przyjaciele boja sie latac samolotem czy tez maja juz plany, mam nadzieje ze wroce z wspanialymi wspomnieniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc,
Jesli jedziecie na 2 tygodnie to polecam Krete, troche wysp Greckich juz widzialam. Wszystko zalezy od tego co chcecie robic podczas urlopu, do opalania pogoda raczej murowana ![]() Po pierwsze jest to olbrzymia wyspa i wiele ciekawych miejsc do odwiedzenia, piekne wybrzeze i pasma gor powyzej 2000 mnp. Polecam wycieczke do Samarii - najlepiej kupic sobie normalne bilety na tamtejsze polaczenia autobusowe wychodzi najtaniej. Jedzie sie z rana autobusem na przelecz z ktorej zaczyna sie schodzic ok 18 km schodzenia w dół, piekne widoki. Dochodzi sie do morza i promem sie plynie do miejscowosci gdzie sa znowu podstawione autobusy ktore rozwożą do miejscowosci na Krecie. Wg mnie jedne z najladniejszych miast to Chania i Rethymnon czyli północno zachodnia część Krety. Bardzo duzo pieknych plaz. Mozna tez sie wybrac na wycieczki promem np na Santorini (piekne miejsce ale w mojej ocenie max 2 dni nie wiecej) Z zabytkow do zwiedzania na Krecie to m.in. pałac Knossos. Najlepiej pojechac do jakiegos fajnego hoteliku i na miejscu max za 30 euro wynajac auto i pojezdzic juz samodzielnie. (im wieksze miasto tym wiecej wypozyczalni i lepsze ceny, natomiast lepiej wynajac jakies male autko bo drogi sa czesto waskie i kręte) Ogolnie dla osob spragnionych wysp greckich polecam rejsy morskie, na prawde mozna sporo zobaczyc ![]() Edytowane przez rowan7 Czas edycji: 2009-06-21 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Kreta-Triada
Wybiera się ktoś z Was z Triadą na Krete?
![]() A moze ktoś już byl?! i zechce się podzielić wrazeniami? ![]() Piszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kreta-Triada
ja wybieram sięę na Krete z Triadąą ; ) wylatujee jużż jutroo, jak wrócę to podzielee się wrażeniami ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
W środę wróciłam z Krety i muszę przyznać, że jest to zachwycająca wyspa, cudowne widoki, nie ma mowy o jakimś syfie. Były to moje pierwsze wakacje za granicą, więc może nie mam porównania ale jedno jest pewne- jeszcze tam wrócę
![]() Korzystałam tylko z jednej wycieczki fakultatywnej a mianowicie rejs statkiem na piracką wyspę Gramvoussa oraz Lagunę Balos i był to strzał w dziesiątkę, po prostu zakochałam się w tym miejscu...
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Ja lecę w środę na 2 tygodnie, jestem ciekawa jak będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Kreta-Matala
Witam Wszystkich!
W tym roku wybieram sie na wakacje na Krete,a konkretnie do miasteczka zwanego Matala.Moze ktos z Was spedzil wakacje w tym miejscu i moglby podzielic sie swoimi spostrzezeniami odnosnie tego co warto zobaczyc gdzie pojechac jakie miejsca odwiedzic oraz jakie wziac filtry do opalania.Bedzie to moja pierwsza wyprawa na Krete takze bede wdzieczna za kazda cenna informacje! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.