|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cześć Dziewczyny! Jeszcze raz dziękuję Wam za życzenia.
![]() Urodzinki przebiegły sympatycznie. U rodziców był pyszny obiadek i deser. Dostałam od nich lampę solną w kształcie piramidy (już stoi obok telewizora). Potem pojechaliśmy do Ustki na piwo (mama i mąż) i gofra (ja) w knajpce przy plaży z widokiem na zachód słońca i pokaz sztucznych ogni. Wczoraj natomiast pojechałam z mężem do Gdyni na zlot żaglowców i do Gdańska do Ikei. Było upalnie, ale dobrze się czułam. Wieczorem nawet nogi mi nie spuchły. Żaglowce były oczywiście przepiękne. Udało się nam wejść na pokład największego - rosyjskiego Sedova. Jak mąż przerzuci mi na kompa zdjęcia, to może coś tu wkleję. W Ikei kupiliśmy stół do pokoju dziennego (krzesła następnym razem) i trochę pierdółek dla brzdąca: grzechotkę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50112873 pozytywkę http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10109226 podkładkę do przewijania http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10142419 śliniaczki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40052105 i dwa ręczniki z kapturem http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10132255 , http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731 Inne rzeczy, które miałam na liście, okazały się na żywo w dotyku kiepskie, więc z nich zrezygnowałam. Chciałam jeszcze fotel z rattanu do sypialni, bo okazał się wygodny (rozpatrywałam to pod kątem siedzenia z dzieckiem do karmienia), ale były gdzieś wysoko w magazynie i nie mogliśmy go kupić. Może następnym razem się uda. Mąż teraz skręca stół, a jak skończy, to pijemy kawę i jedziemy do sklepu Tchibo. Ciekawa jestem, co jeszcze mają z tej oferty dla maluszków. Odezwę się później. Miłej niedzieli ![]()
#782 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy wczoraj na grillu - wszyscy zachwycali się moim brzuszkiem, a koleżanka zrobiła nam sesję zdjęciową na jeziorem
![]() A dziś boli mnie kręgosłup i ogólnie jestem jakaś osłabiona, czuję, że czeka mnie leżący dzień ![]()
#783 |
Zadomowienie
|
Miss.hot ale śliczne zdjęcia. Wczoraj moja kuzynka z siostrą stwierdziły że mam duży już brzuch jak na 6 mieisiąc ale jak patrze na twój to mi się wydaje że mam wielkosciowo podobny tylko mój troszke czubaty się zrobił.
Dziewczyny nic mi się nie chce dzisiaj robić, leże jeszcze w piżamce z nogami jak baloniki zaraz jadę do mamy na obiad, dobrze że mam blisko to nie muszę gotować ![]()
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja na chłopca mam bardziej rozlazły jeśli wierzyć w przesądy ![]()
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
hello
![]() wpadłam na chwilkę się przywitać ![]() grill się udał ![]() a zaraz jedziemy na spacer i na naszą działkę ![]()
#786 |
BAN stały
|
witam serdecznie
![]() ![]() U nas dzisaj sajgon.....heheeh bylismy na chrzcinach u mojego meza rodzinki....bylo wsumie fajnie.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a teraz ide sobie polezec bo mnie krzyz boli.... ![]() ![]() buziaczki. mis-piekne zdjecia.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Malinko ten przewijak dla Dzidzi ma ceratkowy spód czy jest cały z materiału? A ręczniki z kapturkiem były w większych rozmiarach? Cytat:
![]() My też musimy się w końcu na jakąś sesję wybrać, bo niedługo brzuszka nie będzie i nie będzie co fotografować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A dzisiaj leniuchujemy w domu cały dzień - w nocy dostałam strasznych bóli brzucha i teraz nie moge się ruszać bo zaraz mnie wszysto kłuje. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Malin udane zakupy
![]() Miss.hot piękne zdjęcia ![]() Wiecie co, jestem zawiedziona i zła zarazem, bo sprawa z wózkiem od znajomych znajomych nie wypaliła (na wózek podobno spadła półka ze słoikami i ![]() czy lepiej sama gondola, a na wiosnę lekka spacerówka, czy wózek 2,3 w jednym, jaki i za ile ![]() tak się cieszyłam, że tą najcięższą decyzję mam z głowy, a tu taka lipa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To masz taką samą figurę jak ja ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
No i właśnie dlatego mnie Tako interesuje. Pracuje tam znajoma i wózek kupowałabym przez nią po cenie dla pracowników. Myślę, że wyjdzie jakieś 30 % taniej niż w sklepie. Od początku tylko Tako mnie z tego względu interesuje. Teraz szala przeważyła się na Jumper X i on jest moim aktualnym faworytem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te kilka fotek to fajna pamiątka, ale i tak planujemy zrobić u profesjonalnego fotografa sesję, gdzieś na przełomie sierpnia/września ![]() Zdrzemnęłam się trochę, ale dalej jakaś zadżumiona chodzę ![]() Niech ten dzień się już kończy ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-07-05 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie jestem posiadaczka Tako Jumper X!! i jestem tym wozkiem zachwycona- kupilam go bezposrednio ze strony inetrentowe prodeucenta http://www.tako.net.pl/index.php?act...arch_pk&kat=69 kupilam ten 3 w1 z fotelikiem...... super sprawa sa te skretne przednie kola-prowadzi sie jednym paluszkiem ,a jesli komus to przeszkadza mozna je zablokowac amortyzator tez jest i dzieki temu na mojej wyboistej drodze z kamienia nie bedzie tak trzasc, a przede wszystkim dzieki pompowanym kołom... raczka tez ok do regulacji wiec napewno dopasuje sie do kazdego wzrostu, duzy kosz na zakupy i torba! ale powiem jak sie sprawdzil jak wyruszymy na 1 spacer juz za ok. miesiac mysle ![]()
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
Szukałam opisu na gg. I jeśli czarne wizje mnie nie prześladują, to już nie wiem sama... pierwsza lepsza strona i oto co znalazłam
Trzy bitwy nie równają się bólom jednego porodu.(Eurypides) |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Tylko takie rozmiary. Cytat:
Byłam dziś w sklepie Tchibo i kupiłam bawełniany kocyk w atrakcyjnej cenie, bo 40 zł bez grosza. http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHO...ctSKU=0017616# W Kappahlu też widziałam fajne kocyki po przecenie, ale że wpadnę tam jeszcze raz, bo zapomniałam kuponu zniżkowego, a mąż fajne spodnie mierzył, więc kupię go następnym razem. U nas dziś prawie cały dzień jest pochmurno, ale ciepło. Idziemy zaraz na spacer. Jestem już po kolacji. Następny posiłek jutro po 8... ![]() ![]() PS. miss.hot, ładne zdjęcia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Pusto tu dziś
![]() Dobrze, że już wieczór, bo jakoś mam dosyć dzisiejszego dnia - pogoda taka niewiadomo jaka - rano słońce potem deszcz i pochmurno, aż głowa mnie rozbolała ![]() Idę jeszcze poczytam trochę materiałów do obrony i pa lulu - jutro będzie lepszy dzień ![]()
#797 |
Zadomowienie
|
Mój wózek jest prawie identyczny jak ten Tako Jumper X tylko gondole mam dłuższą bo ma 89 cm i jestem bardzo z niego zadowlona jest narazie u teściów jak pojadę po niego za 2 tygodnie to wkleje fotki.
Dzisiaj poszłam z mamą na mszę wieczorną jak organista zaczą grać to myślałam że moja córcia wyjdzie z brzucha tak się wierciła a już na kazaniu chyba zasneła bo siedziała cichutko ![]()
#798 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My co prawda kupujemy "x w 1", bo znajomy załatwił nam dużą zniżkę na X-Landery (swoją drogą nie jestem do nich przekonana, ale jak możemy mieć o połowę taniej to chyba nie będziemy się zastanawiać). Na początku chcieliśmy Emmaljungę, ale ceny są kosmiczne, potem Delti Leo, ale nie wiem czy są jeszcze w sprzedaży, w W-wie nie mogę ich nigdzie znaleźć, teraz padnie pewnie na tego X-landera. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
Wstawać śpiochy
![]() Kikunia jestem ci bardzo wdzieczna za radę moje nóżki wygladają o niebo lepiej już 50 % opuchlizny mi zeszło i kostki widać ![]()
#800 |
Zadomowienie
|
A to mój brzuszek wczorajszy i ostatni zakup w lumpku
![]()
#801 |
Zadomowienie
|
Aniago25 - czy wystarczy rejestracja w UP? I wtedy przysługuje mi becikowe?
Ładny brzuszek, malutki jeszcze ![]() Edytowane przez eloteteie Czas edycji: 2009-07-06 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Miałam kiepską noc, nie mogłam zasnąć, a jak się już udało to się budziłam często ![]() W dodatku boli mnie prawa ręka i ciągnie podbrzusze ![]() Grrr Aniago - przecież do gina chodzisz prywatnie ? ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Ania piękny brzusio, a ten sweterek ![]() Swoją drogą w tym lumpku, którego odwiedzam jest mnóstwo ślicznych sukieneczek i rzeczy dla dziewczynek ![]()
#803 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
właśnie po wypiciu kawki w łóżku i orzeźwiającym prysznicu zeszłam na dół i.... ![]() W piątek mój mąż kupił lodówkę, używaną za jedyne 60 eu!! jest świetna, wielki zamrażalnik i wogóle duża i jak nowa... bo piwa i napoje w naszej by się nie zmieściły! w sobotę przyjechała moja siostra z synkiem i mężem , zrobiliśmy grilla i spędziliśmy super popołudnie, pogoda cudowna! siostra przywiozła obrazki do pokoju Leny, sama je zrobiła, są cudne i dwie wielkie torby ciuszków dla dziewczynki na pół roku i roczek od jej koleząnki, przepiękne ciuszki. w niedzielę , cały dzień piękne słońce, przyjęcie było baaaardzo udane, mieliśmy 25 ( amoże 30 ![]() ![]() pierwsi goście przyszli o 13 ostatnich pożegnaliśmy o 23 ![]() a dziś muszę sprzątać ![]() ![]() ![]() ![]() już was czytam ..... ![]()
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Widze, ze dzis zaspalam ![]() Ale mialam piekny sen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najlepszy sen mialam w weekend, snilo mi sie, ze jestem w Polsce i widzialam sie z moim bratem i jego zona, ktora ma niedlugo rodzic. Brzez jej brzuch widac bylo jej synka ![]() ![]() ![]() Sliczne macie brzuszki dziewczyny ![]() ![]() Uciekam sprzatac ![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-06 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
śliczny brzusio!!!
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wczoraj byłam odwiedzić w szpitalu moją przyjaciółkę, która nie niebawem będzie rodzić. Leży na sali obserwacyjnej na oddziale porodowym, więc usłyszałam dwoje rodzących się dzieci podczas mojej wizyty. Krzyków matek na szczęście nie było, może kilka takich krótkich. Koleżanka wspominała, że akurat dobrze trafiłam, bo czasami kobiety drą się wniebogłosy ![]() ![]() Przed szpitalem udałam się na zakupy do takiego dużego sklepu z art. dziecięcymi i kupując kilka rzeczy nie zauważyłam, że czapeczka którą wybrałam kosztuje bagatela prawie 50 zł. Zorientowałam się dopiero w domu, jadę ją dzisiaj oddać. Mój mąż jak to zobaczył to myślałam, że się poskłada ze śmiechu, pół dnia gadał do synka w brzuchu, że będzie miał najdroższą czapeczkę na wyjście ze szpitala w całej dzielnicy, że matka tak go kocha, że żadnych pieniędzy na niego nie szczędzi itd. Dobrze, że przyjmują zwroty (już tam dzwoniłam), bo byłam mega zła na siebie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy ona ma kryształki Svarowskiego? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, cieszę się że weekend Wam się udał. Ja wczoraj przeżyłam chwilę grozy - brzucholek zaczął mi twardnieć jak szalony, miałam też skórcze bolesne, do tego wszystkiego nie mogłąm złapać oddechu - TZ od razu poleciał po nospe (okazało się że nie mam jej w domu, ech), wzięłam dwie, cięsnienie podwyższone, myślałam że trzeba będzie jechać do szpitala. Gabi, jak TZ poleciał po leki, zaczęła mnie uspokajać (2, 5 letnie dziecko!!!!) mówiąc: SPOKÓJ, SPOKÓJ, NIE PŁACZ...Trzymała mnie za rękę, a ja nie mogłam wydobyć z sziebie rzadnego słowa, łzy lały się same. Po jakimś czasie wszystko ustąpiło, ale poczułam się bardzo osłabiona i dłuugo odpoczywałam. Pod koniec dnia wszystko wróciło do normy. Jeśli dziś będzie znów twardniał mi tak brzuszek, to pojedziemy do szpitala.
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-07-06 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Raczkowanie
|
A co to? Weekend minął i tylko dwie strony?
![]() ![]() Karamari mamy bardzo podobną kosmetyczkę mamowo-dzidziową i podobne podejście do sprawy ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Orzeszku, masz cudowną córeńkę....musiały to być straszne chwile ale nie martw się...może już sie nie powtórzy ... ![]()
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-07-06 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.