|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3122 |
Zadomowienie
|
Swoją drogą, ciekawe, kiedy w sklepach pojawią się nowe biustonosze Freji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, pozwole sobie zadac ci pytanie ![]() ![]() ![]() Edit: wlasnie znalazlam przy jednej aukcji wysylke 'signed-for' moze to to? ![]()
mój wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1167361 Edytowane przez magd00sinek Czas edycji: 2009-07-05 o 00:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Oluskka Czas edycji: 2009-07-05 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,w jakim rozmiarze brać panache confetti przy wymiarach 70/96? Myślicie,że 70G będzie za luźne? :/ Znalazłam do kupienia za 59zł. i aż żal nie wziąć.
Luizka, widziałam na balkonetce że Ty masz ten model, napisałaś że obwód ścisły ... Może Ty mi poradzisz?;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | |
Rozeznanie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13093856]tak, wszystkie inne to zwykłe listy, ale osobiście nigdy mi jeszcze nic nie zginęło :P[/QUOTE]
Mi niestety taki zwykły list z Shock Absorberem zaginął, także teraz zawsze staram się jeśli jest taka możliwość brać signed for. Jeśli kupujesz w sklepie i zaginie przesyłka, to wysyłają towar ponownie lub zwracają koszty. Z tym, że tylko raz jest taka szansa na rekompensatę (przynajmniej tak jest w bravissimo). Próbuj z polskim 60B lub brytyjskim 28B, z tym, że trudno taki rozmiar dostać (nie wiedzieć czemu, bo 60A jest, 60c jest, a 60B to już niekoniecznie), więc można pokombinować z sąsiednimi rozmiarami: np. Panache Cleo 28C, Atlantis 30a. Cytat:
![]() Ja mam 64cm pod biustem i na najluźniejszej haftce w obwodzie czuję się komfortowo (nie gniecie, ale i trzyma), na ostatnią też się zapnę, ale po pewnym czasie czuję, że jest za ciasno. Myślę, że z obwodem 70 mogłabyś spróbować (chociaż pewnie 65 bylłby lepszy), ale miseczka G nie będzie za duża? G jest na 101,5 cm, chyba F byłaby odpowiednia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
A jak ja mam 74-6/86 to jaki rozmiar byście mi polecały? 65D czy może 70C albo 65E?
![]()
Edytowane przez _Paulinka_ Czas edycji: 2009-07-05 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Rozeznanie
|
o, cóż za wspaniałomyślny wątek.
pomożecie ? pod biustem mam 67, a w biuście 94. Różnica - 27 cm. Obliczyłąm, że musze nosić rozmiar 65 G, czy aby na pewno ? czy to G, ze wzgledu na tak mały obwód, nie będzie zbyt małe ?
#3134 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13096087]No na pewno zdarzają sie takie przypadki, ale z drugiej strony jeżeli na każdej przesyłce mam placić z 20zł więcej to przesada :P To już może mi ta 1 na 20 paczek zaginąć bo i tak bardziej mi się to opłaca ![]() ![]() Oczywiście wszystko zależy od ilości i wartości zakupów. gdybym zalicytowała stanik za 50zł, to signed for bym nie brała ![]() Cytat:
w brytyjskich stanikach twój rozmiar to: 28(60)GG, w ścisłych modelach możesz spróbować z 30(65)FF. w polskich stanikach: 60K , w ścisłych modelach 65I. Zmierz jeszcze obwód biustu w pochyleniu (tzw. biust w zwisie). Jeśli w zwisie wyjdzie Ci ponad 99cm trzeba będzie zwiększyć miseczkę o 1 rozmiar. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3136 |
Zakorzenienie
|
wczoraj w esotiqu mierzylam staniki 65 D ale mialy z amala miske. i przymierzylam kilka 70 D. znalazlam jeden scisliwiec ktory w spoczynku ma 63cm i jest na mnie super. tak sie ciesze
![]() poluje teraz na masquerade aragon ale na allegro jest tylko 30 E i boje sie ze bedzie za duzy ![]()
#3137 |
Zakorzenienie
|
W spoczynku to nie ma co sprawdzać- ważne do ilu się obwód rozciąga. Co z tego, że przed rozciągnięciem będzie miał 56cm (jak któraś z moich starych 70 Konrada), skoro można go będzie rozciągnąć do 80cm albo i więcej?
O straplessach effuniakowych nie przeczytałam jeszcze tej info na szufladzie, że za 2 tygodnie dopiero. Szkoda ![]() Oby za 2 tygodnie faktycznie były, bo na lato strapless effuniakowy (o ile nie zrobiony na wzór ceratowych wzorów plunge) mi się marzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203...13,Urlop_.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 |
Przyczajenie
|
Hej,
Ja mam dość duży biust i zaopatruję się w tych sklepach. Nie zdarzył się żebym nie była zadowolona i żeby mi źle doradzili. WASZAK Salony Bielizny ul.Poznańska 6 62-020 Swarzędz, Centrum Handlowe E.T.C. WASZAK Salony Bielizny ul.Zamenhofa 133 61-131 Poznań, Pasaż RONDO - 1 piętro, przy "Selgros" Może komuś z Poznania się przydadzą te namiary. Pozdrawiam, Ada |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 |
Wtajemniczenie
|
Ado, a jakie firmy tam można kupić i czy można tam dostać staniki na przykład z miseczką H? Generalnie bardziej szczegółowo napisz jaka jest rozmiarówka. Czy są obwody poniżej 70 i miski choćby powyżej polskiego H.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Przyczajenie
|
Zaobserwowałam, że mają rozmiarówkę od A-G i chyba od 75-95, ale z tego co mi wiadomo z niektórych linii mają 70 i 100, a także miseczkę H, ale to akurat nie moje rozmiary, więc nie gwarantuje.
![]() W ofercie mają takie firmy jak: Speidel, Selmark, Anita, Samanta, Felina, Vamp!, no i jeszcze Taubert, Pill, Sunflair, Opera. Z tego co wiem mają jeszcze ładny wybór produktów dla mężczyzn, ale to jako ciekawostka. Hmm, oprócz bielizny, piżam, mają też szlafroki i ręczniki Joop! i Cawo Frottier. Nie wiem co jeszcze mogę napisać... Pozdrawiam, Ada |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zakorzenienie
|
hej
mam panche sienna 30 dd i jest chyba ok. oraz panche oaisis czarna 30 d i jest chyba za mała miska. a obwód to mogę dość mocno odciągnąć, choć i tak widze miłą róznice ![]() jeśli z 30 dd chciałbym na mniejszy obwód czyli 28 to miska E? postarma się zrobić zdjęcia i dorzucić, ale to jutro. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zalozylam dzis stanik, ktory mam juz od jakiegos czasu i prosze Was o ocene. Bardzo ladnie unosi mi piersi, ale chyba miseczka jest za mala.
Na metce mam napisane 36/80, cokolwiek to znaczy. Moze rozmiar ogolny 36, bo taki nosze? |
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Już na pierwszy rzut oka stanik ma: za duży obwód (widzisz jak Ci się z tyłu podnosi pod wpływem ciężaru piersi? to znaczy, że zamiast na obwodzie trzyma Ci się na ramiączkach, a tak być nie powinno; poza tym taki podjeżdzający obwód pogrubia nawet najszczuplejsze dziewczyny, bo podnosi się razem ze skórą, której ruszać nie powinien) za małą miskę (po pierwsze fiszbina pod pachą zaczyna się w miejscu, w którym już od jakichś 2-3 cm masz pierś - czyli na chłopski rozum zamiast mieć tę pierś w miseczce masz ją pod pachą; po drugie - fiszbiny na mostku powinny dotykać mostka, a nie sobie wisieć w powietrzu, to jest i efekt za dużego obwodu i za małej miseczki) Teraz zmierz się ciasno pod biustem i luźno w biuście (może być w miękkim staniku) i możemy Ci mniej więcej powiedzieć jakiego rozmiaru staniczka powinnaś szukać, żeby sobie nie masakrować pięknych piersi czymś takim jak to co masz na sobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kompletna klapa ![]() A jakie masz wymiary? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Wtajemniczenie
|
O rany, myslalam, ze troche lepiej to wypadnie.
![]() Moze jutro smigne do sklepu i bede szukala 70E, bo tak mi tu wczesniej dziewczyny poradzily. ![]() Dziekuje za opinie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym słabiuteńki wybór, obwody od 75? to ja już bym chyba poszła na ryneczek :/ Felinę można sobie poobserwować na balkonetce, w końcu ktoś pokazuje jak cudne buroszare ohydne namioty za koszmarną ilość kasy próbuje wciskać ta firma :/ A dla odmiany z Samanty miałam przed uświadomieniem ładny staniczek, niestety 75e ![]() Dziewczyny, byłam odebrać mojej mamie zakupy zrobione w Lupoline (ktoś kojarzy?). Taki łódzki sklep z bielizną (rozmiarówka rynkowa :/ ). Staniki mają przecudnej urody czasami, ale rozmiary - ma-sa-kra. Moja mama uświadomić się nie daje i nosi "bo ładne". No i jestem na miejscu, odbieram jej te staniczki i pytam się dziewczyn pracujących tam czy firma planuje poszerzyć rozmiarówkę do jakichś normalnych rozmiarów, powiedzmy przy obwodach 70 miseczki do G, H (no już nie chciałam ich drażnić większymi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
mam zdjęcia, panche oaisis 30d
może ramiączka powinny być wyżej? Jeszce nie ustawiałam. ciężko tak samemu robić zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Konto usunięte
|
braworka - bułkuje - masz za małą miskę - cycek ucieka ci pod pachę i wylewa się.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.