|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() ![]() Co do pierwszego sie nie zgodze, bo jednak dziewczyny mdleja co nie ktore przy porodzie i sadze, ze to wlasnie spowodowane jest niesamowitym bolem ![]() Oczywiscie zgodze sie, ze od bolu sie nie umiera (choc ja pewnie umre ![]() A o bolu zapomina sie jak o kazdym innym nawet tym po stomatologu, bez znieczulenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
zmykam na dół walczyć z bałaganem po przyjęciu....boże pomóż ....
![]() ![]()
![]() |
#813 |
Wtajemniczenie
|
w weekend panowała cisza, ale teraz nadrobicie pisanie co?
![]() idę jakieś śniadanie zjeść ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#815 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sliczny brzuszek i sweterek ![]()
![]() |
#816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że tak o tym piszesz. na przyjęciu romawiałam z koleżanką, Polką, ona tu dwójkę urodziła i też mówiła o swoich porodach w bardzo pozytywny sposób. boli owszem ( wszystkie to wiemy) ale - powiedziała mi- przecież to nie jest bezsensowny ból, "dzięki niemu" rodzi się na świat nasze dziecko. ja staram się sobie powtarzać codziennie, że dam radę, że jestem silna, że dziecko jest silne itp ![]() teraz to naprawdę muszę iść na dól..a tak mi się nie chce.,..przyjęcia są fajne, ale czy ktoś mógłby po nich sprzątać.... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |||
Zakorzenienie
|
Witam w poniedziałek! Jestem właśnie pod śniadaniu, czyli po pierwszym posiłku od prawie 15 godzin. Rano byłam na pobieraniu krwi i oczywiście glukozie 50. Dobrze, że miałam kawał cytryny ze sobą. Blee!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- O, qrcze! Mam dziś "studniówkę" ![]()
![]() |
#818 |
Zadomowienie
|
witam
![]() a my bylismy na mazurach, w pieknym pensjonacie nad samym jeziorem... cudo.. grila to mam dosyc do konca tego sezonu ![]() ale wypoczelam.... tylko teraz czeka mnie sterta prania i sprzatanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Rozeznanie
|
poniżej zamieszczam zdjęcia, żebyście mogły zobaczyć, że to naprawdę żadne cudo. Mąż wyczytał tylko, że dziecko może 50 razy dłużej na słońcu w niej przebywać, więc mówił do synka: wychodź szybko z tego brzucha bo mama chce nas do Egiptu zabrać
![]() Korzystając z tego, że i tak musiałam rozpakować aparacik zamieszczam zdjęcia wózka, łóżeczka i wczoraj zakupionych kocyków w normalnych cenach ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#821 |
Rozeznanie
|
czapka
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Rozeznanie
|
pozostałe zdjęcia
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miała skierowanie na cc z powodu zbyt wielkiego dzidziusia jak na nią ale debilni lekarze kazali rodzić naturalnie. Była przywiązana do łóżka ![]() ![]() ja dopiero teraz wstałam ![]() ![]() Malin gratuluję 100 dniówki ![]() ja swoją w sobotę przegapiłam ![]() Orzeszku mam nadzieję, że dziś już jest dobrze ![]()
![]() |
#824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja dziś 30 tydzień zaczynam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
nieźle, ja dopiero 27
![]()
![]() |
#826 | ||
Zadomowienie
|
Ładny brzusio!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może jest taką "cwaniarą", bo rodziłam się miesiac wcześniej i ważyłam raptem 2700 g. ![]() Przechodzę kolejną fazę paniki jeżeli chodzi o poród. ![]() Już sobie wszystko w głowie poukładałam: poród rodzinny, ZZO i wszystko będzie miodzio. Szkoła Rodzenia jednak odziera mnie ze złudzeń, że może byc miło. Największym szokiem było dla mnie, że nie robią lewatywy, nawet na życzenie - bo kobietom to uwłacza (no cóż sama jeszcze pół roku temu tak myślałam ![]() ![]() ![]() ![]() No to jeszcze nie wpadam w panikę, tylko pytam, czy sama mogę sobie to zrobic. Dowiaduję się, że lewatywa przyspiesza skurcze i bezpośrednio przed porodem nie wolno jej wykonywac bez profesjonalnej kontroli nad sytuacją. No i mój domek z kart runął. Może dziwna jestem, ale nie wyobrażam sobie nawet mojego wyjątkowo kochającego i tolerancyjnego męża patrzącego jak obs... wszystko dookoła. Z drugiej strony... nie chce byc sama ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Wtajemniczenie
|
Kochana gdzie kupiłaś taką piękną pościel, i co to za łóżeczko?
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czytałyście? http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...rzez_ojca.html Odkąd jestem w ciąży strasznie poruszają mnie takie informacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- cudowne zakupy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() też nie lubię pstrokacizny ![]() Kupiłam ją w hurtowni dziecięcej pod Poznaniem, kosztowała ok. 200 zł. Niestety na Allegro takiej nie widziałam, a szukałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- w weekend kolejny raz zobaczylam wozek quinny speedi SX P- kolejny raz sie zakochalam. wczesniej odrzucialam ten model z powodu nie przekladajacej sie na druga strone raczki. jednak posluchalam Was i jeszcze zapytalam jedna moja kolezanke i chyba jestem sklonna przymknac oko na ta nierozkladana raczke ![]() a co Wy myslicie o tym wozeczku?: http://www.allegro.pl/item676006813_...piw_torba.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zadomowienie
|
witajcie dziewczynki
Piękne zakupy zrobiłyście ach ach cudo... a to łóżeczko Kikunia i ta pościel poprostu się rozmażyłam Nika fajnie ze przyjęcie się udało Sorejna - widzę że dopadł cię teraz szał wybierania wózka - ja zamówiłam x landera zielonego w koła i już wuybór wózka za mną... wogóle chyba już wszystko mam no chyba że jestem czegoś nieświadoma - no może kosmetyki i chusteczki do pupy - no właśnie jakie pampersa?
#833 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam z wynikami testu obciązenia 75g glukozy.Uffff, wyniki w normie. Po krótkim spacerze, jaki sobie zafundowałyśmy z Gabi, jestem tak padnięta, jakbym przynajmniej 10 kilosów zeszła. Chyba jakieś niskie ciśnienie jest, bo ciągle spać się chce.
woman31 widzę że quinny jest dośc lekki i niezajmuje dużo miesca po złożeniu.Dla mnie bomba
#834 | |||||
Zakorzenienie
|
uuuufff doprowadziłam domek do porządku !!
![]() Cytat:
![]() ![]() taaaak, urodzinki się bardzo udały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
poza tym naprawdę uważam, że słuchanie takich historii nam nie pomaga się dobrze przygotować do porodu. na pewne rzeczy nie mamy wpływu np. na błędy lekarskie....niestety.... Cytat:
o to się nie martwię... mnie najbardziej- bardziej od bólu porodowego- martwi to, czy holenderskie położne faktycznie wszystko dokłądnie przed porodem sprawdzą... Cytat:
ja jestem wielbicielka quinny , więc mnie nie pytaj, bo ja jestem na tak ![]() ale ta CENA!!! masakra...w życiu bym tyle nie dała.......... Kikunia zakupki słodkie!!!!!!!
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-07-06 o 12:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#836 |
Raczkowanie
|
mishot, aniago super zdjęcia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kikunia pościel jest cuuuuuuuuuuuudownaaaaa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- malin30 gratuluje studniówki!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() A ja swoją przegapilam ![]() ![]() ![]() ![]()
Prosze o głosik: https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...il-433492.html 21.10.2009r. waga: 3190; długość: 53 cm; godz. 16:05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Zaczęła mnie boleć głowa
![]() I do tego ten dziwny ból podbrzusza, grrr Nic mi się nie chce ![]()
#838 | |
Rozeznanie
|
orzeszek, ja dzisiaj też jakaś ospała jestem, bez mocy w ogóle. W przeciwieństwie do dnia wczorajszego, kiedy rozpierała mnie energia. Dzisiaj nie mogę się zmusić nawet do zrobienia obiadu.
woman31 wózeczek suuuuuper. Ja zanim kupiłam mutsiego też rozważałam quinny, tylko niestety nie mogłam w Poznaniu znaleźć sklepów, w których mogłabym zobaczyć na żywo. A o jakim kolorze myślisz? malin30 gratuluję studniówki ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
100 dni... Teraz to już z górki
![]() Coś mało dzisiaj piszecie ![]() Nasza koleżanka, która rodziła w maju, stwierdziła, że więcej się bała porodu niż to było warte. Więc nie ma co panikować, bo jedna kobieta będzie wspominała poród jako najgorszy dzień w życiu, a inna przeciwnie - że bezboleśnie, chociaż rodziła bez znieczulenia.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.