|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
Cytat:
![]() __________________ I znow kolejna noc przeplakana przez tescia. Jak mnie ten czlowiek denerwuje... Wczoraj, jakoze juz wszystkich naszych gosci zaprosilismy zaczelismy zapraszac gosci ojca TZ. Pojechalismyy do dwoch rodzin, ktore mieszkaja obok siebie. TZ tam zachodzi, pyta sie o wujostwo, a oni... "A Pan to kto?" TZ zaczal sie wypytywac, gdzie reszta rodziny mieszka, bo oczywiscie ojciec TZ nic nam nie powiedzial, podal tylko dane personalne i na tymm koniec. Co ciekawe tamta rodzina tez nie za bardzo pamietala adres. Cos tam zaczeli pokretnie tlumaczyc, no ale niby wytlumaczyli. Pojechalismy... i wrocilismy z kwitkiem, bo nie wiedzielsimsy ktory to blok, ktora klatka, a nigdzie na drzwiach nie bylo informacji kto tam mieszka, tylko numery. A nie chcielismy latac po kazdej klatce i pukac do wszystkich drzwi szukajac tych ludzi... Pojechalismy do ojca TZ (wczesniej go nie bylo, bo pojechal balowac, a chcielismy wczesniej od niego info wyciagnac, gdzie Ci ludzie mieszkaja). Tez zaczal sie rzucac, ze z nami to jak z dziecmi, bo nie potrafimy gosci zaprosic. No rzesz kuzwa jego mac. A co? Na ulicach drogowskazy sa, gdzie do kogo droga prowadzi? Zaczal sie pytac kogo zaprosilismy. To powiedzialam, to on znow zaczal sie drzec, ze jednej osoby nie zaprosilismy, a obok tamtego wujostwa mieszka - JEGO ciotka. Ze on mowil, a my nie sluchamy, itd, itp. Na co ja, ze zrobilam tle zaproszen ile kazal. Wyciagnelam kartke z osobami, ktore podal i pomachalam mu przed nosem. Tam tej osoby nie bylo. Zamknal sie. Powiedzial, ze mamy dorobic i ze dzis wieczorem, po pracy z nim pojedziemy. TZ wzial dzis rano zaproszenia, bez tego dla tej ciotki. I ja dzis nie mam zamiaru nigdzie jechac. Od dwoch tygodni z rodzicami nie gadalam, a dzwonia do mnie co dzien a mnie ciagle w domu nie ma. Przez ojca TZ i TZ i ja chodzimy poddenerwowani. TZ mowi, ze jak ojcec jeszcze go wkurzy to odwola cale wesele, bo pierdzieli zyc w takim stresie. Oboje zamiast oczekiwac tego dnia z utesknieniem odbieramy to jako katorge. Oboje zagryamy zeby, ale to nas za wiele nerwow kosztuje. W nocy stres mi odpuszcza i wyje w poduszke... Nie o takim slubie i weselu marzylam. ![]()
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
ah i mamy juz menu
pierwszy dzien obiad pierwsze danie - rosół z makaronem drugie danie -rolada slaska -pieczen wieprzowa - piers z kurczaka w sosie cebulowym lub udziec z indyka - kaczka -kluski białe i ciemne -sos zabielany -kapusta biała gotowana -kapusta czerona gotowana -surówka -kompot brzoskwiniowy deser -kawa/herbata -lody z owocami i bita smietaną -kruche ciasteczka - owoce zakąska - płyta wedlin -plyta serowa -galaretki z drobiu -warzywa marynowane -salatki (dwie do wyboru) -łosoś wędzony -pieczen w sosie czosnkowym -sledz w zalewie korzennej -szynkowe rożkiw galarecie -pieczywo podwieczorek kawa/herbata tort ciasta deserowe pierwsza kolacja udko z kurczaka schab z grilla piers z kurczaka po cygansku zawijaniec szwajcarski warzywa: (pieczarki, kalafior, marchew lub fasola szparagowa) sałatka pekinska lub zielona sąłata w sosie smietanowym frytki/ziemniaki druga kolacja kotlet schabowy ozor wolowy szaszłyk drobiowy sałatka rozowa z pieczearkami lub warzywami do wyboru lub sałatka z makaronem tortellini czrszcz czerwony trzecia kolacja: do wyboru bogracz, flaczki pulpet w sosie pomidorowym lub gołąbki drugi dzien obiad -rozół lub zurek drugie danie podobnie jak w dniu poprzednim poczestunek kawa / herbata lody ciasta deserowe zimna płyta kolacja bigos barszcz czerwony do wyboru ktorkiet lub placek po węgiersku to tela
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie kochane, mi zaczęło sie latanie zwiazane z weselem - to najmniej przyjemne czyli zakupy - spozywka
moze w czwartek odbiore suknie ciagle mam problem z bukietem, podoba mi sie bukiet z kali ale nie chcila bym kali we wlosach a planowalam kwiatek we wlosy bo tosze szkoda kasy wydawac na diadem i co w takiej sytuacji? inny kwiat?
|
|
|
|
#4444 |
|
Zakorzenienie
|
jagus uszy do gory
![]() Nuie stresuj się tak tym ojcem ![]() Wierze ze mimo wszytsko wszytsko będzie pieknie ![]() Właśnie dzowniła Pani z salonu ze suknia przyjechała : W sobote mam przymiarke
|
|
|
|
#4445 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co prawda mieszkanie jest malutkie, ale w nowym budownictwie i w takiej cenie, że na początek poprostu idealne ![]() ale fajnie.. my z TŻ'tem na weekend byliśmy w zakopanym i w Tatralandii, tak cudownie było.. we wrześniu mieliśmy na Krete lecieć, no ale teraz przed nami urządzanie mieszkania, więc zobaczymy jak to będzie .. Cytat:
![]() jaga naprawde nie rozumiem ojca TŻ'ta, przeciez na weselu mają być ludzie którzy się będą cieszyć razem z Wami z tego że się pobieracie, a nie ktoś kto na TŻ'ta reaguje 'kim pan jest', no ale z tego co zauważyłam chyba nie tak łatwo mu przegadać, więc życze jak najłatwiejszego przebrnięcia przez te zaproszenia myszka_maj a czemu nie chcesz kalii we włosach? ja miałam i wydaje mi się że wyglądały ładnie, trzeba je tylko tak przypiąć żeby nie wyglądały jak uszy shreka chcesz to wkleje zdjęcie i bukietu i we włosach i butonierki TŻ'ta ![]() aaa dodam jeszcze, że wszyscy byli zachwyceni bukietem (wogóle kwiatami), mówili że taki inny niz wszyskie, po za tym trzymał się tydzień, dzięki temu mogliśmy jeszcze na plenerze mieć fotki z bukietem
Edytowane przez zielony_motylek Czas edycji: 2009-07-06 o 13:40 |
||
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
jagus z drugiej strony wydaje mi sie ze mozecie liczyc na to ze Ci co nawet nie beda pamietali kim jest Tz, odmowia przyjscia na slub
CZego wam zycze. bo darmozjadow nie akceptuję.
|
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zdjecie poprosze może mnie przekona, ale jakość wydaje mi sie ze bradziej pasowal by mi kwiatek okragły z platkami tak poprostu zawsze chciałam
|
|
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
zielony motylku,nie mylisz sie. Ojciec TZ uwaza sie za Boga, za jakies bustwo, ze jest najmadrzejszy, najwspanialszy i ogolnie naj. Dla mnie tez jest naj... najbwiekszym glabem pod sloncem.
kliwia, plonne nadzieje. Ta ciotka, ktora sie zapytala kim jest TZ po otrzymaniu zaproszenia powieziala, ze... przyjdzie
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
jagus
![]() zieliny motylek oo ja tez chce fotki we wlosach
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do teścia to dlaczego on Wam mówi kogo macie zaprosić? Chodzi mi o ta ciotkę od niego Dziwny teść. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Anika aż burczy mi w brzuchu. MMmm taka rolada i kluski śląskie no PYCHOTA! ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Myszka Mai właśnie dlaczego? Mnie się wydaję że kalia łądnie wygląda. Spróbuj na próbnej fryzurze! Kup jakąś w kwiaciarni nawet sztuczna i zobacz. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Motylek! Powiedz mi jakiec ceny w Tatralandi!? Chciałam tam właśnie jechać, ale boję się o pogode że nie dopisze ![]() I opłaca się na 1 dzień czy lepiej na weekend? |
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zielony motylku super, że wyprowadzacie się na swoje ![]() jaga Twój teść to rzeczywiście największy głąb. Tak mi przykro, że musicie sie tak przez niego stresować |
|
|
|
|
#4452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam pierwszy taniec
http://www.youtube.com/watch?v=6qd_j...eature=related Hahhaha. Tez macie ta reklame z Mc'donalds? krewetki;/ Denerwują mnie! ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Mysza a masz wybrany kolor bukietu?! Czy po prostu chcesz kalie i koniec?! |
|
|
|
#4454 |
|
Raczkowanie
|
o 16 mam ostatnią przymiarkę sukni
Miałam dzisiaj już sukienke odebrać, ale tylko zobaczę czy wszystko ok i zabiorę ją w czwartek przed ślubem![]() Dzisiaj też odbieram czekoladki na prezenty dla gości.
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam kilka kompozycji Kalia + róże
i najbardziej podoba mi się pierwszy bukiet. |
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze jeden.
Ten też mi sie podoba. |
|
|
|
#4458 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziwczyny
![]() ooo zanetka to widze, ze wy tez tak jak my, sale po studniowce macie my tak samo zreszta na kilku weselach tez tam juz bylismy i bardzo nam sie podobalo. kelnerzy tez bardzo mili - na prosby gosci nie narzekaja i caly czas usmiechnieci chodza, a na studniowce to sami na wodke do dzbankow przelewali jak to pan kierownik powiedzial - maturzysci to ich potencjalni klienci, wiec robia wszystko na najwyzsym poziomie, by tam wrocili. groszek i przez ta mala stope mam caly czas problem z kupnem butow. neska twoja probna fryzurka mi sie bardzo podoba makijaz tez bardzo ladny ja dzisiaj ide na swoj probny makijaz ![]() gucia kawalki super my zastanawiamy sie nad kawalkiem east west rockers dla siebie ale decyzja oczywscie jeszcze nie zapadla, jeszcze jest bob marley, ray charles takze myslimy oczywisce pionsenka na pierwszy taniec bedzie puszczona z plytki.moi rodzice tez maja 25 rocznice slubu, mysle ze zespol nam cos dla nich zaproponuje. jesli Twoj zespol tego nie zagra to przeciez mozecie piosenke puscic z plytki ![]() no tak kaska 87 gentelmen jet niepokonany ![]() rianka w sukni wygladasz pieknie anjadka to ja czekam na fotki ![]() kasiamaja gorset bardzo sexy ale ja bym go zalozyla dopiero na noc poslubna. pod suknie to moze byc niewygodne? (nie wiem, nie nosilam) i moze byc za goraco?kwiatuszek swietnie, ze sie odezwalas, ciesze sie, ze wszytsko sie udalo i ze goscie zadowoleni. czekam na fotki ![]() zaneta ten pierwszy taniec, ktory wlasnie wkleilas ogladalismy z TZ kiedys
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() owszem mam wybrany bukiet tzn. mam kilka propozycji (niekoniecznie aklie) jeszcze nie zdecydowlam sie na zaden wkleje propozycje z kaliami, albo wkleje wszystkie nad ktorymi sie zastanawiam moze cos doradzicie, 2 ostatnie zdjecia to kolory jakie mnie interesuja także wszytkie bukieciki utrzymane w kolorystyce różowej bądz bialo różowej |
|
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Złotko dokładnie sala sprawdzona i co najważniejsze My zadowoleni,.
Akurat na studniówce nic nie piliśmy,bo mój Tż był chory, ale bawiliśmy się świetnie. Na weselu nie mieliśmy okazji być, ale teściowie byli i są tez ogromnie zadowoleni. I co najważniejsze NIKT nie narzeka na Restauracje która wybraliśmy |
|
|
|
#4462 |
|
Raczkowanie
|
|
#4463 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ma ktora do podgladniecia jak robicie księgę do wpisów dla gosci czy czytą dajecie czy coś wpisujecie w nią?
nie mam pomysłu wcale a wcale to chyba przez to poweselne zmęczenie
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dzisiaj kupowaliśmy składniki do ciast ![]() mamy też wiejskie jadło na weselu rodzice wymyślilidekoracja kościoła ustalona bukiet wybrany i zamówiony taki sam jak ten 1 tylko dodatkowo ma takie przyozdobienie na zewnątrz jak ten 2 bukiecik ( w kolorze białym ) suknia do odebrania w następny czwartek dzisiaj byłam na przymiarce i ładnie już się prezentowała cała dekoracja - sala, kościół, samochód, bukiet ma tonację jasny róż plus biel i troszku bordo wszystko ładnie się prezentuje
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my mamy już prawie cały układ na pierwszy taniec zapewne będzie to kilka kroczków, jakiś obrót, ukłon, całus w rączkę i tańczymyMusimy kupić napoje, zastanawiam się ile czego kupić... Wiem, że musze policzyć więcej jak 2 litry na os. bo mamy jeszcze poprawiny, a poza tym może być bardzo gorąco i ludziom będzie chciało się pić. No i połowę ze wszystkiech napojów muszą stanowić soki, bo lepiej schodzą jak woda czy napoje gazowane. Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2009-07-06 o 15:53 |
|
|
|
|
#4466 |
|
Zakorzenienie
|
Mysza podoba mi się 3, 4 i ostatni.
Ale ten z białymi kaliami i różowymi różami co pokazałam też mi się podoba. Dobrze, że Ja znalazłam swój bukiet i go tylko trochę zmodyfikuję za radą florysty ![]() Właśnie odmówiły mi 4 os ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Stripii śliczny ten bukiecik. Pięknie to skomponowałaś. Ja właśnie też mam bukiet z dwóch 2 w 1 Kocham tulipany i powiem Ci ze ten drugi różowy jest PRZEŚLICZNY! ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Baja nie wiem jak CI pomóc, bo u mnie Restauracja tym się zajmuje. Ale z tego co wiem koleżanka wydała 2000 zł na napoje( gazowane i nie gazowane) a ślub miała 2 dni z poprawinami. Tylko,że to był grudzień... ![]() Miała 70 os. |
|
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
myszko_maj, co to za kwiaty na 2 zdjęciu, te białe?
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ustaliłam z Tż że żadnej księgi robić nie będziemy. Kartki i tak dostaniemy od gości - to będzie pamiątka i każdy wcześniej napisze jakiś wierszyk bądź życzenia. A tak będą wymyślali na poczekaniu. Pamiętam byłam na weselu i właśnie taka księga obiegała stół to goście nie wiedzieli co napisać i jedni coś wymyślili a inni tylko napisali imię i nazwisko. Albo jeden ze stołu napisał i wierszyk a reszta się pod tym podpisała. Więc doszliśmy do wniosku że damy sobie z tym spokój. Ja jak już bym robiła księgę to tylko napisałabym coś na pierwszej stronie. Że tego i tego dnia wzięli ślub ten i ten i jakiś wierszyk bądź cytat. ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Diya to jest Lila. Kojarzy mi się ze śmiercią |
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie niewiem dokładnie ale to coś podobne do lili
|
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
zaneta no co Ty, lilie są piękne
mnie z pogrzebem kojarzy się kalia.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

I ja dzis nie mam zamiaru nigdzie jechac. Od dwoch tygodni z rodzicami nie gadalam, a dzwonia do mnie co dzien a mnie ciagle w domu nie ma. 

ciagle mam problem z bukietem, podoba mi sie bukiet z kali ale nie chcila bym kali we wlosach a planowalam kwiatek we wlosy bo tosze szkoda kasy wydawac na diadem 

: 

oczywisce pionsenka na pierwszy taniec bedzie puszczona z plytki.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)