|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygotowania w toku bo ślub już w tym roku - PM-ki 2009 cz.12
a mi sie żadne kwiatki nie kojarza z pogrzebem przeciez na cmentarzu mozna spotkac mase różnych kwiatków
|
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta to bardzo dużo jak za napoje, my tyle na alkohol wydaliśmy
![]() . My będziemy mieli 60 osób i mamy 54 litry napoi gazowanych, 60l soków i po 27 litrów wód (gaz. i niegaz.). Napoje gazowane mamy Zbyszko Trzy..., soki z biedronki część i costa, a wody primavera. Za wszystko wyszło nam ok 200zł. Jestem zdania że na weselu nie powinno się podawać napoi typu cola, fanta, sprite. To wszystko jest za slodkie i zazwyczaj wypijane przez dzieci głównie. Ostatnio byłam na weselu gdzie wlaśnie były tego typu napoje i ja np. mało co piłam, na codzień nie pijam takich świnstw ![]()
|
|
#4473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak liczyłam ile możemy dać za nasze napoje to wyszło mi, że wydamy max 600 zl Cytat:
Również chcemy mieć wode gazowaną i bez gazu, do tego Coca-Cola lub Pepsi, bo z doświadczenia wiem, ze to idzie najwięcej zaraz po sokach, jakiś napój gazowany pomarańczowy, cytrynowy, trochę tonicu i to wszystko. Jakie macie te soki z biedronki? Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2009-07-06 o 17:29 |
||
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
No nie wiem czemu, zazwyczaj na pogrzeby kupuje się lilie
![]() Co do napoi to powiem Ci,ze ma odmienne zdanie. Może dlatego, że skończyłam gastronomię. Są ludzie którzy nie piją zwykłej wody i soku. Mam takich w rodzinie nawet. Tak mówisz prawdę, że gazowane jest nie zdrowe to fakt. A czy w tych czasach cokolwiek jest zdrowe?! Nawet jak podasz pomidory na kolacje to będą spryskane jakims badziewiem |
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
z biedronki mamy jabłko-mięta, z costy mamy pomarańcze, porzeczkę i grejpfruta. Z gazowanych mamy cytrynę, pomarańcze i czerwoną pomarańcze.
Napoje z biedrony są bardzo bardzo dobre, zawsze je pijemy, ale akurat była promocja na coste 5 zł za 2 sztuki, więc wzieliśmy co do coli i reszty...ja w ogóle nie pije gazowanych kolorowych napoi. Bo dla mnie to sam cukier. Ale wesele robi się wedle gustów gości. U mnie nie będzie bo dla mnie to przesada, jak ktoś chce to niech sobie kupi sam i pije ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : D![]()
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bzyczka my tez trafilismy na ta promocje costy
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2009-07-06 o 17:43 |
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie.
A Ja nie wiem jakie soki i jaka woda. Nie znam firmy. Wszystkim zajmuje się Restauracja. Oni podają i soki i wodę i napoje gazowane. Ja martwię się tylko o ciastka i alkohol. Teoretycznie. Bo praktycznie teść załatwił alkohol teściowa ciasteczka. Ja to chyba mam sobie za dobrze ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Mysza dokładnie PEPSI i COLA zawładneła światem. Mimo że ich nie pijam bo zwyczajnie nie lubię to na weselu będą jak i fanta sprite i woda gazowana i nie gazowana. Od koloru do wyboru. |
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
a co do kwiatów...to już dawno się odchodzi od tego że lilie czy kalie to tylko na pogrzeb. W sumie w wiązankach pogrzebowych pojawiają się również margerytki a dzieci je mają w wiankach komunijnych i bukiecikach
![]() tak samo goździki, ze wstążka asparagus i powrót komuny
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczka ale Ja nie pisze,że macie nie brac lili bo są na pogrzeb.
Wyrażam swoje zdanie na temat tych kwiatów. One mi się tak kojarzą i nic nie zrobię. A kalie, nawet nie wiedziałam ze na pogrzeb je się daje
|
|
|
|
#4481 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli chciałabyś coś wiedzieć masz jakieś pytania to pytaj. Sama od siebie nie wiem co mam poradzić na pewno to uśmiech przez cały dzień i zero nerwów, bo to wszystko psuje.
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
oj zaneta wydaje mi się że moje posty odbierasz jako atak na Ciebie...nie atakuje i tak samo nie napisałam że Ty mówisz żeby nie brać takich kwiatów. mogą ci się tak kojarzyć, nikt ci tego przecież nie broni, ale każdy ma swój gust i każdemu podoba się co innego
Post był tak ogólnie do wszystkich dziewczyn. Ja będę miała goździki. któraś dziewczyna nie chce kalii we włosach niech poczyta tutaj http://www.we-dwoje.pl/na;przekor;pr...ykul,8143.html kalie to inaczej cantedeski.
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Oj kochana Ja ataki?
Na co mi to ![]() Broń Boże Ja daleko od tego. Nie siędze tutaj,żeby ludzi atakować |
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
130.jpg Natomiast wiekszosc Mlodych naklada takie (a te nie sa juz modne i uwazam, ze sa wstretne) G933M.jpg U nas pierwotnie mialo byc max 120 osob. A teraz jest prawie 160...
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny ![]() no ja całą dekorację mam w różyczki więc różyczki zostawiłam choć te tulipany również pięknie wyglądają
|
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga.
Hahaha. Właśnie podobają mi się te drugie które są dla Ciebie paskudne. Chociaż widzę je bez tych dodatków jakieś tam falbanki czy coś Pójdę mierzyć i zobaczę które pasują. Dziewczyny mówią mi,że do mojej suknie nie pasuje bolerko to szukam rękawiczek. Gumowe założę i będzie spokój nie? |
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
no ja dzisiaj też mierzyłam rękawiczki na jeden palec....stwierdziłam, że wolę bez...pazurki zrobię sobie ładne i to mi wystarczy..
mam malutkie bolerko zrobione z tiulu takie samo jak dół sukni ( przeźroczyste z drobinkami mieniącymi się ) oby pogoda dopisała, choć na ten tydzień jest fatalna
|
|
#4488 |
|
Raczkowanie
|
hej
witam jak przygotowania???mam pytanko na 130 osób ile napojów? mam 140 l soków , mam zamiar dokupic jeszcze 24l to razem soków będzie 164l do tego 110l gazowanego picia, i woda gazow i niegaz po zgrzewca bo to najsłabiej idzie. jak myslicie?? starczy wesele 29,. 08. 2009 |
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi a możesz pokazać zdjęcie tego bolerka?
Ja je chętnie zobaczę. |
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilismy garnituur
W sunset suits za 1000zł - ubolewam ale tanszego nie znalezlismy, przynajmniej nie taki co by dobrze lezal na Tż. ![]() Garnitur jest welniany, z welny wysokoskretnej, faaajny, piekny, nie gniecie sie. Do tego ma kolor grafitowo-granatowy ![]() Spodnie leza jak nie powiem :cudo: Jeszcze zadne tak nie lezaly ![]() Marynarka do poprawek, ale wszystkie poprawki są w cenie zakupu Będziemy skracac spodnie, porzerzac je w pasie i na pupie ciutke. przeszywac guziki w marynarce i skracac rekawy ![]() Do tego przymierzyl kamizelke slubną i musznik ihihih Juz maam miejsce jedno i polece tam ![]() Sie nasmialam w tym salonie bo pani sprzedawczyni, mloda, swiezo po slubie - wiec nas rozumiala itp Co chwila mnie przepraszala ze dotyka Tż poprawiajac przyczepiajhac itp pokazuje fotke Tz, niesttey efektu nie ma. ![]() martucha nie bylabym soba jakbym nie zrobila zdjec Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2009-07-06 o 19:31 |
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
oj niestety miałam szyte na zamówienie i nie zrobiłam zdjęć
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Kalwia.
Właśnie Ja muszę się wybrać z moim TŻ to tego salonu. Już raz tam byliśmy i przymierzał garnitur,ale niestety za mały ![]() Teraz pewnie przyszły inne modele wiec będzie większy wybór. |
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta, wszystko rzecza gustu. Ja tych drugich, nawet gladkich bym nie zalozyla. Mieszylam i dla mnie sa straszne...
![]() Martucha, u mnie tez sie wykruszaja... Ale moj TZ to dzisiaj zlosnik. Udaje, ze spi. A ja nie mam zwyczaju odbierac jego telefonow.
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Ja wtedy bym też miała szyte na miarę i krawcowa by zrobiła.
Tylko potrzebuje wzoru ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Jaga Ja nie mierzyłam to nawet nie mogę stwierdzić które będą lepsze ![]() Ten Twój przyszły Teść to aparat
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
kliwia Tż prezentuje się świetnie. My za musznik z kamizelką daliśmy 230 zł. Na pewno znajdziesz w podobnej cenie
Dziewczyny ile butelek wina jest spakowane w kartonie? 12? Bo trafiłam na fajną promocje wina w hurtowni Eurocash jakby któraś była zainteresowana to jest tam wino Senorio Valan za 12,80, a Carlo Rosisi za 17, 07. Z tym, że tam trzeba cały karton kupić |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się pochwalę..my kupiliśmy kamizelke, musznik i butonierkę za całe 15 zł plus 7 zł za przesyłkę
![]() trafiła nam się na allegro a za te pieniążki warto ryzykować. Jesteśmy o 200zł bogatsi ![]() ![]()
|
|
#4499 | ||
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane!!! Tak się zdrzemnęłam po pracy, że zajęło mi to 1.5 godziny i dopiero wstałam
![]() ![]() ![]() W noc piętro niżej było włamanie, rodzina na wakacjach, niby wszystko pozamykane, sąsiadom wizjery gumami do żucia pozaklejali ![]() ![]() w sumie szczegółów nie znam, może jutro się czegoś dowiem. A jakby to u nas było?? Obrączki by nam ukradli!!! Szok po prostu!!!mka1987 i dekoderka nie martwcie się dekoderka ja nie mam rękawiczek, ponieważ nie podoba mi się takie połączenie, ale to jest kwestia gustu (o którym się nie rozmawia) i tego co się komu podoba AgatkaL twoja teściowa nic tylko ma jakieś klimakterium, słowo daję!!! Tyle nerwów wam zepsuła a teraz jakb nic się nie stało!!! Trzeba się cieszyć, że jest ok, bo już w sobotę BIG DAY!! Co do wspólnego mieszkania, to my mamy za sobą prawie 1.5 roku i jest ok!!!Też się wkurzałam na początku, bo ja muszę mieć wszędzie porządek i nie lubię jak mi jakieś rzeczy leżą na krześle, czy kubki zanetaa88 to masz zupełnie jak ja!!! Swoją batalię z MAJĄ i swoją suknią przeszłam z teściową, która bardzo mi pomogła!!! czytam dalej co napisałyście, bo nie umiem wklejać kilku cytatów na raz ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- ania20m i liliputek nie martwcie się martucha dzięki, o się martwiłam, że mało Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
a te paczuszki to zamiast ciasta weselnego dajecie?? Dziewczyny wiecie gdzie w Krakowie robią dobre ciasta i niedrogie paczki z ciastami dla gości? My tort mamy z BUCZKA i tam robią paczki po 60 i 80 dag a kilo ciasta kotuje ok. 21-22 zł. Edytowane przez groszek80 Czas edycji: 2009-07-06 o 21:21 |
||
|
|
|
#4500 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

mnie z pogrzebem kojarzy się kalia.

jak liczyłam ile możemy dać za nasze napoje to wyszło mi, że wydamy max 600 zl 

i czekam na dalszą relaccję i zdjecia. Moze masz jakieś rady?

Szok po prostu!!!