|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
Więc jakby nie patrząc od przełożonego się zaczyna a potem po sznureczku. Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-06 o 23:44 |
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba pora spać....
dobranoc
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po okresie próbnym praktycznie od razu dostałam umowę na czas nieokreślony, bo tak naprawdę co to komu szkodzi, i tak w razie dłuższego zwolnienia lekarskiego płaci zus, tak samo w przypadku urlopu macierzyńskiego. Po powrocie do pracy i tak zawsze można zwolnić niewygodnego pracownika, czy to na umowie na czas określony czy nieokreślony. Moja teściowa jest też na emeryturze i pewnie nie byłoby problemu, żeby zajmowała się małym, ale ja bym nie chciała. Już wolałabym zatrudnić obcą nianię, której bez skrępowania mogłabym zwrócić uwagę itd. Na szczęście mąż zarabia dość dobrze, do tego moja mama też mnie troszkę sponsoruje, więc jakoś damy sobie radę. |
|
|
|
|
#905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zadomowienie
|
Ja się obudziłam z bolacym brzuchem
tzn.boli mnie jak chodzę już sama nie wiem czy to brzuch czy kości. Wczoraj był upał a dzisiaj pada od samego rana.
|
#907 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ufff - jeden wydatek mniej Też chyba zapytam jeszcze lekarza o tą lewatywę Cytat:
Widzę, że tylko moje dziecie bucików nie będzie miało ![]() Cytat:
Poza tym wreszcie porozmawialiśmy szczerze na ten temat (w końcu przetrawiliśmy informacje) i zostajemy przy porodzie rodzinnym. Mąż chce byc ze mną - chce wiedziec, że w razie czego może cos zrobic, jakoś pomóc a nie tylko sterczec pod drzwiami. Ja boję się przechodzic przez to sama, a jeżeli ktoś bliski ma byc ze mną to tylko on. Jest jedyną osobą, która nie działa mi na nerwy, gdy jestem w ciężkim stresie Zgadzam się całkowicie co do wody(choc sztuczne preparaty też, niestety, mnie nie ominęły). Do picia TYLKO wody wysokozmineralizowane. Pijam zwykle Muszyniankę, czasem Kryniczankę albo Słotwinkę. Te wody przede wszystkim MAJĄ SMAK w odróżnieniu od całej reszty paskudztw. Coś mnie dziś tknęło, gdy mój wzrok padł z rana na glukometr i zmierzyłam sobie poziom glukozy. No w kosmos odjechany , a 3 tygodnie temu robiłam obciązenie i wszystko było dobrze![]() Powtórzę jutro, jak wyjdzie podobnie, to zadzwonię do gina i zapytam czy powtórzyc obciążenie przed piątkową wizytą... |
|||
|
|
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A za 6 dni obrona Dobrze, że w piątek miałam energię i opracowałam materiał prawie cały Nic to zrobiłam sobie kawkę, może będzie lepiej
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Ale się rozpisałyście wczoraj na wieczór
![]() Jak się Wam spało? Bo mi okropnie. Obudziłam się po 2 i dwa razy wstawałam do ubikacji, bo mnie skręcało w jelitach. W dodatku było okropnie duszno. Dopiero nad ranem zrobiło się chłodniej, no ale o 6 trzeba było wstawać No i dalej mam kiepskie samopoczucie z powodu wyników glukozy. Boję się cukrzycy ciążowej, bo nie chcę klocka urodzić ani mieć w przyszłości większego prawdopodobieństwa utrwalenia cukrzycy. Zaczynam ograniczać słodkie (chociaż i tak nie było tego dużo na co dzień). Ale to chyba nie wszystko Spytam jutro lekarza.
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, potem w nocy często się budzę, drętwieje mi prawa ręka.... grrr dużo tego Malinko - mam nadzieję, że będzie dobrze, zobaczymy jak wyjdzie drugie badanie
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Hello, ale miałam okropną noc (z tego co czytam nie tylko ja)
nie mogłam wogóle usnąć, przysnęłam po 3 w nocy ![]() w dodatku mój synek stwierdził, że jak mama nie śpi to i on może nie spać i strasznie szalał mi po brzuchu więc i dlatego nie mogłam przysnąć, ehhh ten mój bąbel ![]() dziś mam "sprzątanie świata": mieszkanie i balkon, heh balkon... to nie balkon tylko składowisko gołębiowego gów... Tak więc dziś małż czyści i zakładamy pułapki tzn rozciągamy żyłki by bały się siadać i kolorowe wiatraczki dziecięce ![]() wczoraj zamówiłam przez neta fotelik-nosidełko
|
#912 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kosmetyków...powoli zaczynam już myśleć o kompletowaniu takich rzeczy, bo wiecie co?? Już na początku ciąży dopadło mnie takie uczucie, że nie donosze do końca tej ciąży - myślę że się wcześniej wysypię...Dlatego wolę mieć już wszystko wcześniej. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I w ten sposób posiedzę jeszcze 3 lata w domku.
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czemu uważasz, że nie donosisz?
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz, mam takie dziwne przeczucie, nie wiem jak to wytłumaczyć, do tego jeszcze doszedł ten bolesny niedzielny skurcz. Może to intuicja, może tylko panikuję i wszystko będzie ok. Ale coś czuję, że do 40tc niunia nie będzie czekać, ale jak będzie to czas pokaże...
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co? przestałam bać się porodu, teraz jestem na etapie strachu czy podczas narkozy nie podmienią mi dzidziusia ![]() ![]() w dodatku cały czas nie wiem czy podczas kąpieli ściąga się napletek małemu czy nie, bo w sieci krążą różne opinie kto ma synka i mnie uświadomi
|
|
#916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Daj trochę deszczyku ![]() U nas w nocy była burza, akurat jak z pieskiem na siu musiałam wstać, a od rana znowu duszno. Już mam dosyć tej pogody
|
|
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#918 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() każdy mówi coś innego ja znalazłam taki artykuł: http://dziecko.interia.pl/pierwsze-m...hlopca,1128053 i z niego wynika, że nie ściągać, ale ja dla bezpieczeństwa zapytam najpierw położną jak przyjdzie do mnie do domu, a potem jeszcze pediatrę. |
|
|
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dziewczyny w nocy się rozpisałyście! wyspałyście się chociaż? ![]() ja dziś nie mam w ogóle pomysłu na obiad ![]() macie jakieś pomysły na szybkie danie, bo coś nie mam dziś ochoty stać w kuchni
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Irysowa ma synka, więc trzeba by się jej zapytać, bo szczerze mówiąc ja też nie mam pojęcia jak to z tym jest.
U nas było ładnie do tej pory, teraz zbiera się na deszcz, a nawet burzę.
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-07-07 o 10:12 |
|
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko znajomi i imprezy im w głowie
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#925 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Zapytam dziś o tą lewatywę ale z tego co się orientuję to w tym szpitalu gdzie ja rodzę to każdej kobiecie przed porodem robią Cytat:
. Cytat:
Widzę że został poruszony wczoraj temat urlopów macierzyńskich i wychowawczych. Powiem Wam szczerze że mnie też przeraża wizja zostawienia pół rocznego malucha pod opieką obcej osoby Teściowa mieszka 250 km od nas a mamy nie mam. Urlop wychowawczy też raczej nie wchodzi w grę bo od połowy stycznia siedzę na zwolnieniu także gdybym się jeszcze zdecydowała na wychowawczy to pewnie ciężko mi będzie wrócić do pracy po tak długiej przerwie Zobaczymy jak to wszystko się ułoży....Dziś zaczynamy 30 tydzień
Michalinka jest już z nami Edytowane przez margolcia1006 Czas edycji: 2009-07-07 o 10:20 |
|||
|
|
|
#926 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wiem jak Wy, ale mnie już włączyła się faza przeżywania bycia mamą..
w kółko zastanawiam się jak to będzie, jakie to musi być cudowne uczucie być mamą, mieć dziecko, dla którego zrobiło by się wszystko... zaczynają mnie sny już dręczyć dziś śniło mi się że mam już dziecko, że moja mama odebrała je ze szpitala, ale koniec końców nie zobaczyłam dziecka ![]() zastanawiam się czy będę dobrą matką...
|
|
|
#927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój mąż jest jedynakiem i szczerze mówiąc nie jest mu z tym dobrze, wolałby mieć jeszcze jakieś rodzeństwo, ale cóż.. ja natomiast mam brata o 8 lat starszego ode mnie, różnie mędzy nami było, ale od kiedy poszedł na studia (wieeeleee lat temu), zżyliśmy się ze sobą i zawsze możemy na siebie liczyć - to jest coś pięknego! Na domiar wszystkiego on ma już 2 dzieci i też same dziewczynki hihi, tak więc to już chyba tradycja rodzinna że rodzą się dziewczynki hihi
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
juz wiem co zrobie na obiadek!
ryż z jabłuszkami pycha będzie
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aliisanka - nie możesz myśleć w kategoriach dobra/zła matka - będziesz najlepszą dla swojego dziecka i tego się trzymajmy !!!
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedną siostrę i czterech braci ![]() i na każdej imprezie rodzinnej jest super wesoło ![]() są bardzo ze sobą zżyci, spotykają się non stop a trzech ze sobą nawet pracuje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

wyprowadzę pieska na ostatnie siusiu i idę spać (mój na wyjeździe służbowym) dobranoc 
tzn.boli mnie jak chodzę już sama nie wiem czy to brzuch czy kości. Wczoraj był upał a dzisiaj pada od samego rana.

No i dalej mam kiepskie samopoczucie z powodu wyników glukozy. Boję się cukrzycy ciążowej, bo nie chcę klocka urodzić ani mieć w przyszłości większego prawdopodobieństwa utrwalenia cukrzycy. Zaczynam ograniczać słodkie (chociaż i tak nie było tego dużo na co dzień). Ale to chyba nie wszystko
, potem w nocy często się budzę, drętwieje mi prawa ręka.... grrr dużo tego