|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Gothic, ostatnio nawet myślałam, że z chęcią zobaczyłabym Twoją kolekcję bo czytając Twoje posty miałam wrażenia, że masz chyba wszytsko o czym mogłabym zamażyć a tu proszę - czytasz w moich myślach
Cudowne te Twoje perfumowe dzieci. Trochę nas nawet łączy. Pozdrowienia dla Blac Sea BlackDee - wow ale wejście Ostatnie zdjęcie z czarnymi flaszkami wymiata i faktycznie brakuje tam chyba tylko Statkusa. Pięknie Cytat:
|
|
|
|
|
#3632 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety nie znam starej wersji, a i o istnieniu nowej dowiedziałam się zupełnie niedawno, mam ją dopiero od 2 tygodni, tak w różowej flaszce. Wg mnie kadzidło Statkusa jest jakby głębsze, bardziej "czarne" i długotrwałe, a u Williamson'a troche "płytsze", bardziej suche, no i skóry trzyma się krócej. Zrobiłam koleżance, która namiętnie używa Statkusa, odlewkę Williamson'a i z radością uznała, że w dzień, do pracy może ich używać, bo niektórzy z otoczenia nie akceptują Statkusa ze względu na dość mocny "ogon", więc teraz używa tych lżejszych w dzień, a te "cięższe" wieczorem i jest zadowolona
|
|
#3633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba zapoluję jak będę miała jakiś przypływ gotówki bo brzmi zachęcejąco |
|
|
|
|
#3634 |
|
BAN stały
|
dziękuję Wam wszystkim dziewczyny
![]() no to w takim razie porobie bardziej wyraźne fotki, ale jak dolecą do mnie pozostałe flaszeczki i zamieszcze je w albumie
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy imponujących zbiorach niektórych wizażanek, mojego w ogóle nie ma ![]() No, to wracam do pracy, coby na jakąś flaszeczkę zarobić
|
|
#3637 |
|
BAN stały
|
nie, o tych co już do mnie lecą swoja drogą to ile może lecieć paczucha ze stanów?![]() no co Ty, escritoro, mnie strasznie ciekawi Twoja kolekcja, zresztą już to wiesz...
Edytowane przez GothicAristocrat Czas edycji: 2009-07-05 o 14:14 |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3639 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Naprawdę, to, co piszesz daje kopa do dalszego smarowania recenzji. Cytat:
A zdjęcia... Miały być teraz, bo własnie dotarły oiststnie dwie flaszki tej rewolucji, ale nie będzie, bo Królewna zabiera mój aparat na wakacje. ![]() A taka byłaby okazja do spokojnego wypakowania zawartości toaletki... Cytat:
Twoja kolekcja to prawdziwa skarbnica zapachów wielkich - tyle prawdziwych ikon perfumiarstwa, tyle rarytasów i wreszcie tyle arcypięknych zapachów na raz.... To po prostu uczta dla oczu. Tak szczerze - wchodziłam tu już ze trzy razy i każda próba podsumowania Twojej skarbnicy w kilku zdaniach powodowała, że poddawałam się i postanawiałam wrócić później. Tym razem zdecydowałam, że podsumowań nie będzie, bo nie jestem w stanie tego zrobić z sensem. Po prostu napiszę, że witam Cię gorąco na Perfumach i mam nadzieję, że dla naszej przyjemności i pożytku zostaniesz tu dłużej i zechcesz dorzucić swoją wiedzę do naszej. Oj. Wyszło mi z zadęciem większym, niż planowałam. Proszę uwzględnić okoliczności łagodzące i to, że zgłupiałam od tego widoku.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2009-07-05 o 16:11 |
|||
|
|
|
#3640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I na początku ubiegłego roku, kiedy jeszcze tylko rozpoczynałam znajomość z niszowcami, to Twoja kolekcja dawała mi wiele inspiracji i ciągle wracałam, by ją oglądać i zachwycać się nią. Dziękuję
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkim pieknych i pachnacych kolekcji
Sam bym co niektore flaszki wykradlA teraz ja sie znow podziele swa skromna kolekcja lekko po faceliftingu ![]() Fot1.od lewej-2*TM A*men,YSL Nu edp,CdG Avignon,Max Mara Kashmina Touch,YSL Nu edp,Olivier Durbano Black Tourmaline,Penhaligon's Elixir,Cardinal by Heeley,L'artisan Tea For Two,Annick Goutal Ambre Fetiche Fot2.od lewej-Bvlgari Black,Paco Rabanne Black XS,YSL Opium PH edt,Mexx Diversity,L'artisan Safran Troublant,Hermes Elixir Des Merveilles,M.Micaleff Gaiac Fot3.od lewej-2*Gucci Gucci PH edt,Guerlain Aqua Allegoria Winter Delice,TM A*men,YR Nature Millenaire PH edt,Kenzo Jungle Elephant edp,YSL M7 Fot4.od lewej-Bvlgari BLV Notte PH,Bruno Banani Pure Man,Kenzo Kenzo PH,2*Givenchu Pi,YR Neonatura Cocon,Donna Karan Black Cashmere Fot5.od lewej-Cartier Le Baiser Du Dragon edp,Shiseido Feminite Du Bois edp,Lagerfeld Sun Moon Stars,Karl Lagerfeld Kapsule Woody,CK Euphoria Intenso Man,Fendi Fendi edt,Ermenegildo Zegna Zegna Intenso Fot6.od lewej-Dsquared He Wood,David Beckhman Intimately Night,TM Angel,Gucci Gucci by Gucci PH edt,balsam do ciala Donna Karan Black Cashmere,Victoria Secrets Dream Angels Heavenly edp ----------------------- Uffffffffffffffffff nie wiedzialem ze tyle tego mam ![]() Koniec i po raz kolejny przed wami sie obnazylem
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
Gothic - cudnie!
Nic więcej dodać nie jestem w stanie BlackDee - rewelacja! I znów ikonka musi wystarczyć ![]() Teziaku, taka kolekcja, że mogłaby być moja 13 sztuk mamy wspólnych, parę już miałam, kilka innych w planach ![]() Siostro zapachowa |
|
|
|
#3643 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję magdulenko
Cytat:
![]() Gratuluję
|
|
#3644 |
|
Szef ds. Wymianek
|
rany, jak sie watek w koncu ruszyl, to z takim impetem
![]() ale do rzeczy: BlackDee - wypasiona, ze tak mlodziezowo rzekne, kolekcja!! a co do miniatur - juz Cie uwielbiam i czcze ![]() tezo - kolejna piekna kolekcja! gratuluje i podziwiam
Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2009-07-06 o 11:13 |
|
|
|
#3645 |
|
Rozeznanie
|
Ach tak oglądam i mam obawy czy pokazywać moją 'kolekcje' bo przy tych wszystkich wspaniałych zbiorach to mój wygląda ubogo. Chociaż pomimo, że upatuję 3 kolejne zapachy to i tak mam wrażenie, że jest on miniaturkowy ale co tam
Tak więc oto moja kolekcja: Brazil Beat, I love love, jakaś mgiełka Yardley Fruit sensation, U by Ungaro, olejek zapachowy przywieziony z Tunezji, Christina Aguilera, B.U. |
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezu....chlopie ale masz kolekcje wlasnie stales sie moim meskim idolem lacza nas 2 flaszki - Opium dla facetow i Smok, i 2 ktore kiedys mialam : FdB (teraz mam tylko mgielke) i SMS Lagerfelda,eeeee i jeszcze odlewki Black B., Nu, Durbano, generalnie ![]() powiedz mi cos o Fendi klasyku, mozna to do czegos porownac? czaje sie na ten zapach i nie moge sie zdecydowac
|
|
#3647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wytłuściłam to co nas łączy, a to tylko to co sama posiadam. Wielu zapachów z Twojej kolekcji nie mam, ale baaardzo chętnie bym przygarnęła. Gratuluję - jest na co popatrzeć i co podziwiać Taką formę ekshibicjonizmu jak najbardziej popieram ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
. Taka dziewczęca i delikatna. I wcale nie musi być jakoś specjalnie liczna - wystarczy, że jest bardzo "Twoja"i daje Ci dużo radości. Flakoniki śliczne, choć zapachów zupełnie nie znam . Gratulacje
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-06 o 22:13 |
||
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
A to może przy okazji i ja pokażę moje flaszki, choć kilka moich zapachowych Siostrzyczek już je zna. Nie jest ich dużo i chyba dość dobrze je widać, więc opisywać nie będę
W tej chwili mam tylko "moje"zapachy, których z przyjemnością używam (wszystkie inne powędrowały w świat), natomiast jest kilka, które chciałabym mieć dla samego posiadania, choćby wszystkie kadzidlane pięcioraczki CdG, czy Armani Prive Bois d'Encens. Może kiedyś... Jako, że odlewki są słabiej widoczne zamieszczam ich spis (sorki za błędy - coś nie mogę się dziś obudzić ).Odlewki: CdG - Sequoia, CdG2 Man, Zagorsk, Avignon, Kyoto, Ouarzazate, Hinoki Lutens - Chene, Chergui; Durbano - Jade, Rock Crystal; Etro - Shaal Nur, Etra, IHP -Burning Leaves, Memory of Kindness; Voluspa - Vervaine Olive Leaf, Burmese Rosewood, Baltic Amber, Eau d’Italie - Eau d’Italie, Bois d’Ombrie, Baume du Doge, LesNez - Let Me Play The Lion, Diptyque - Eau Lente, M.Micallef - Black Sea, Bond No9 - New Haarlem, L’Artisan Parfumeur - Safran Troublant, Heeley - Cardinal, Penhaligons - Elixir, Cristiano Fissore - Cashmere For Men, Demeter - Bonfire, Zara - Amber, L’Occitane - Amber, Givenchy - OI, Nina Ricci - Belle de Minuit, Frapin - Terre de Sarment, Donna Karan - Wenge, Must de Cartier, Ginestet Le Boise, YSL - Opium PH. Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-07 o 10:40 |
|
|
|
#3649 |
|
Zadomowienie
|
GothicA, BlackDee, Teza, Daff
łał łał łał przyszywam się do Was siostrzanie piękne kolekcje i tak mi bliskie o Daff wiedziałam u Gothic przeczuwałam BlackDee powaliła mnie swoim wejściem a Teza zaskoczył baaardzo gratuluję! |
|
|
|
#3650 |
|
Rozeznanie
|
Dionejo poprosze I love love
![]() Daffodilko laczy nas 10 zapachow Jakis czas temu mialam tez Nu, Ambre Sultan i Prade, i Theoreme. Bardzo mi sie u Ciebie podoba. Czuje sie jak u siebie |
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Przestaję wchodzić na ten wątek bo mam oczy jak 5 złotych i ślinę po pas
BlackDee mocne wejście ![]() Teza, Daff pięknie u Was, chętnie bym coś podkradła gratulacje |
|
|
|
#3652 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Małgosiu791, GothicAristocrat, Wiko28, BlackDee, Tezo20, Daffodilko- gratuluję Wam wszystkim i każdemu z osobna. Piękne są Wasze kolekcje, w każdej znajduję moje miłości, pragnienia, tęsknoty... Brawo
|
#3653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() :sli na:![]() ![]() ![]() Proszę mnie natychmiast adoptować! I dać pozwolenie na używanie wszystkich tych cudów!
|
|
#3655 |
|
Zakorzenienie
|
Daff - piekna kolekcja
kolekcja bardzo bliska mojemu sercu
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przede wszystkim dlatego, że, jak piszesz, jest "Twoja". Też bardzo chciałabym taką mieć, ale jeszcze trochę mi brakuje.
|
|
#3658 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) Wstyd mi się przyznać, ale nie poznaje tych 2 czarnych flaszek między Stakusem a CdG Incense ![]() I jeszcze pytanie o Millenaire - gdzieś wyczytałam, że są podobne do OI, czy to prawda? Bo szaleję za OI i szukam czegoś bardziej dostępnego, choć o ile wiem, Millenaire też już jest wyjęte z produkcji ![]() Gratuluję takich wybornych zapachów
|
|
#3659 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Daf! jestem wstrząśnięta! ![]() oj pobuszowało by się ![]() tak własnie patrzę i z Twoich odlewek nie znam tylko 3 zapachów ( a i tak są na liście do stestowania)a co do butelek-mogłybyście jednak umieszczac spis bo nie każdy sie pokapuje po butlach ![]() więc zapytam: na drugim zdjęciu skrajna flaszka po lewej? a te dwie pod idolem?
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-07-07 o 20:01 |
|
|
|
|
#3660 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
no to teraz ja, bo dawno nic nie wklejałam
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

Cudowne te Twoje perfumowe dzieci. Trochę nas nawet łączy. Pozdrowienia dla Blac Sea
Ostatnie zdjęcie z czarnymi flaszkami wymiata i faktycznie brakuje tam chyba tylko Statkusa. Pięknie 

)nie raz Twoje recenze pchały mnie ku testom zapachów których nie znalam a wydawaly sie byc bardzo w moim guście. w ten sposob rowniez narodziła sie miłośc do Elixiru, no i przez Twojego probasa- miłość do konika trojanskiego, więc te trzy flaszki to po części również Twoja zasługa![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Proszę uwzględnić okoliczności łagodzące i to, że zgłupiałam od tego widoku. 

).