...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana... - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-06, 17:57   #3631
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala
Dot.: ...Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana...

Cytat:
Napisane przez Evick Pokaż wiadomość
A ja robię sobie fazę utrwalającą na czas urlopu z rodzinką. Ponad 2 tygodnie - będzie odrobione za 2 kg. Boję się, że przytyję. Ale wydaje mi się, że zalecenia, to zalecenia. Dwie królewskie uczty w tygodniu, makaron, kuskus... stracha mam. Będę dawać znać jak leci.
trzymam kciuki Na wakacjach nie ja zawsze przybieram na wadze Najbardziej kuszą mnie lody owoce, no i piwko, wino tudzież inne alkohole

Ciekawa jestem czy naprawde waga nam się utrzyma...

P.S. Ale bym zjadła makaron!!!

mądrala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 18:28   #3632
Elliannia
Zakorzenienie

Madrala, wg mnie normalnie, wcale nie za dużo

Ja nigdy jakaś strasznie głodna nie byłam, mnie całe życie gubiły ciacha, placki i czekolada - a normalne jedzenie to taki dodatek był, i tak naprawdę zatęskniłam za nim jak byłam na Cambrige, marzyłam, po prostu marzyłam o pomidorze i śliniłam się do kanapek lokatorki

Mi brakuje w tej diecie ryżu - do dań z mięsem i warzywami to byłby super dodatek, przeżyłabym nieposolony... albo chociaż makaron sojowy No i brak owoców jest ciężki, zwłaszcza że teraz sezon na truskawki, czereśnie, arbuzy... w sumie się zastanawiam nad arbuzem, bo bardzo moczopędny jest, i praktycznie w całości 'przepływa'... ciekawe czy z tego zastanawiania się wyjdzie konsumpcja

Edytowane przez Elliannia
Czas edycji: 2009-07-06 o 18:53 Powód: Wyedytowałam post w złym wątku :D
Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 18:42   #3633
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elliannia Pokaż wiadomość
Madrala, wg mnie normalnie, wcale nie za dużo

Ja nigdy jakaś strasznie głodna nie byłam, mnie całe życie gubiły ciacha, placki i czekolada - a normalne jedzenie to taki dodatek był, i tak naprawdę zatęskniłam za nim jak byłam na Cambrige, marzyłam, po prostu marzyłam o pomidorze i śliniłam się do kanapek lokatorki

Mi brakuje w tej diecie ryżu - do dań z mięsem i warzywami to byłby super dodatek, przeżyłabym nieposolony... albo chociaż makaron sojowy No i brak owoców jest ciężki, zwłaszcza że teraz sezon na truskawki, czereśnie, arbuzy... w sumie się zastanawiam nad arbuzem, bo bardzo moczopędny jest, i praktycznie w całości 'przepływa'... ciekawe czy z tego zastanawiania się wyjdzie konsumpcja

Wy tu mówicie o wyjazdach nad morze, a ja już po wakacjach - i była sobie taka okrągła kluska w bikini i miała głęboko to, ile waży i co kto o niej myśli Nie przejmować mi się strojami, mendy Za granicą babeczki naprawdę mają gdzieś to, czy im coś wypływa czy nie, i takie trzeba mieć podejście, zawsze mi się to podobało, czy to na plaży, czy na ulicy, i u nas też musimy w końcu do tego doprowadzić, żeby wytykanie palcami było tępione, a nie te pare kilogramów więcej

I pamiętajcie, że kula to kształt idealny
No zesz cholera jasna! Mobilizujesz mnie do diety i o arbuzie myslisz? O grzeszku? Ty idz i sie wstydz! :P

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 18:48   #3634
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
No zesz cholera jasna! Mobilizujesz mnie do diety i o arbuzie myslisz? O grzeszku? Ty idz i sie wstydz! :P
Ale arbuz jest taki... piękny... soczysty... apetyczny.... i różowy - jak mam o nim nie myśleć?

Stary 2009-07-06, 18:50   #3635
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

aaaa przestańcie z tym arbuzem

Elliannia, ja to sie tam ZA BARDZO tym tłuszczykiem nie przejmuje, bo w zeszyłm roku też miałam trosze za dużo tu i tam i jakoś o tym zobaczyłam jak widziałam te niemki na plazy te, to się juz w ogóle niczym nie przejmują, a że byłam w Chorwacji to było ich tam spooorooo
Ale dla wlasnego lepszego samopoczucia wolałabym mieć jak najmniej tłuszczyku

A poza tym, nie da sie ukryć jednej ważnej rzeczy jaką są PROPORCJE Bo jeżeli ma się w miare ok, biust, to wtedy dodatkowe fałdki na brzuchu sie tracą, ale jeżeli ma się malutki (a ja niestwty taki posiadam i nic z tym zrobic nie moge ) to wtedy proporcja są zupełnie inne...

Edytowane przez mądrala
Czas edycji: 2009-07-06 o 18:55
Stary 2009-07-06, 18:52   #3636
Elliannia
Zakorzenienie

Kurcze ja się patrzę i wyedytowałam post w złym wątku To o wakacjach miało być na inny Do czego człowieka myśli o arbuzie doprowadzają

Stary 2009-07-06, 20:07   #3637
mimee
Raczkowanie

nie wytrzymałam i weszlam na wagę po tym obżarstwie weekandowyma tam 3kg więcejfakt ze już wieczór i cały dzień coś jem, ale ludzie kochani 3kg!!!!!!!!!!!!!!!dobrze, ze wymiary bez zmianmam nadzieję, ze po oopróznieniu brzuszka z zalegającego pokarmu wszystko wróci do normy
meta - 63
givenchy ange ou demon tendre
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=513746

cel realizuje się poprzez działanie
machina ruszyła
mimee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 21:00   #3638
justyna2639
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellisa Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie serdecznie.Na diecie jestem od piatku,we wtorek ostatni dzień uderzeniowej i potem 5 dni z warzywkami.Spodobała mi sie ta dieta.Właściwie to nigdy tak naprawde zadnej nie stosowałam.Ta jest pierwsza.Cieszy mnie że widzę juz efekty na wadze no i brzuszek bardziej płaski.Taki spadek wagi motywuje.A jak poczytałam jeszcze Wasze wypowiedzi i jak pięknie spadacie z wagi to napewno też wytrwam.W grupie łatwiej.Trzymam za nas kciuki
Witam Fajnie, że udało Ci się już zobaczyć dobre strony tej diety, mam nadzieję, że uda Ci się utrzymać w postanowieniu, bo myślę, że każda z nas na początku jest zachwycona, kiedy kilogramy ładnie spadają. Ale gdy przychodzi czas na II lub III fazę to jest już gorzej... Mam nadzieję i życzę Ci tego żebyś wytrwała i osiągnęła swój cel, zresztą każdej z nas tego życzę

Ja już po kolacji jestem, był kurczak z plackami i (niestety) mały pomidor. Musiałam bo bym się chyba zamuliła. Pocieszam się tylko tym, że w niektórych przepisach Dukan używa warzyw jako przypraw, więc jeden mały pomidor szkody wielkiej mi nie zrobi.
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 21:49   #3639
Rajskie mniam
Raczkowanie

[QUOTE=mimee;13120353]nie wytrzymałam i weszlam na wagę po tym obżarstwie weekandowyma tam 3kg więcejfakt ze już wieczór i cały dzień coś jem, ale ludzie kochani 3kg!!!!!!!!!!!!!!!dobrze, ze wymiary bez zmianmam nadzieję, ze po oopróznieniu brzuszka z zalegającego pokarmu wszystko wróci do normy[/QUOT
Mimee mialam podobnie po 2 dniach spadlo ; teraz mam fajnie jestem sama przez 5 dni wiec gotowanie dla rodzinki odpada
PYTANIE-dostala od mamy takie mieso z wolowiny pisze- tatar wolowy z morlin - robila któraś z was coś z tego czekam na jakis przepis?????plissssssssss
Rajskie mniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-06, 21:49   #3640
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna2639 Pokaż wiadomość
Witam Fajnie, że udało Ci się już zobaczyć dobre strony tej diety, mam nadzieję, że uda Ci się utrzymać w postanowieniu, bo myślę, że każda z nas na początku jest zachwycona, kiedy kilogramy ładnie spadają. Ale gdy przychodzi czas na II lub III fazę to jest już gorzej... Mam nadzieję i życzę Ci tego żebyś wytrwała i osiągnęła swój cel, zresztą każdej z nas tego życzę

Ja już po kolacji jestem, był kurczak z plackami i (niestety) mały pomidor. Musiałam bo bym się chyba zamuliła. Pocieszam się tylko tym, że w niektórych przepisach Dukan używa warzyw jako przypraw, więc jeden mały pomidor szkody wielkiej mi nie zrobi.
Mnie zdziwiła cebula w przepisach do pierwszej fazy, ale jak pozwala to czemu oszczędzać?

Stary 2009-07-06, 22:23   #3641
ijklmn
Przyczajenie

mimee, justyna2639 dziękuję, zawsze to jakoś inaczej gdy ktoś powie że "wynik"który się osiągnęło jest dobry

a co do owoców a w szczególności arbuza do mnie uśmiechał się za każdym razem gdy otworzyłam lodówkę, ale się zmobilizowałam pochwałami od niektórych dziewczyn i go nie tknęłam

mnie jak na razie najbardziej przeraża etap utrwalani, bo przy moim założeniu że schudnę 30 kg to ten etap będzie u mnie trwał 300 dni zresztą nie będę się martwiła na zaś

mam jeszcze jedno pytanko odnośnie serków homogenizowanych, na które zdecydowałyście się?
ijklmn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-06, 22:35   #3642
lewaloff
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to lewaloff

Cytat:
Napisane przez justyna2639 Pokaż wiadomość
w książce są przepisy na sosy, w tym sos pomidorowy ze świeżych pomidorów lub pomidorów z puszki jak kto woli. Ja idąc za przepisem z książki jadła wczoraj i dzisiaj na kolację wątróbkę z cebulą i szalotką w occie malinowym, dzisiaj była nawet lepsza niż wczoraj. a jutro może dorsz, tylko nie wiem czy curry czy w sosie musztardowym
Stary 2009-07-06, 22:38   #3643
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rajskie mniam Pokaż wiadomość
Mimee mialam podobnie po 2 dniach spadlo ; teraz mam fajnie jestem sama przez 5 dni wiec gotowanie dla rodzinki odpada
PYTANIE-dostala od mamy takie mieso z wolowiny pisze- tatar wolowy z morlin - robila któraś z was coś z tego czekam na jakis przepis?????plissssssssss
Z morlin? na tacce? przezroczystej? eee... to ten, nie dobry jest! oddaj mi
(jezeli jest chude, to korniszona posiekanego, posiekana cebulke, zoltko jajka pieprzu i zjadaj z tym calym chlebkiem dunkana albo samo )

* wg. przepisow dozwolone sa korniszony i cebula, jajca tez

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2009-07-06 o 22:39
Stary 2009-07-06, 23:25   #3644
Elliannia
Zakorzenienie

No zjadłam sobie budyń ze słodzikiem

Stary 2009-07-07, 05:31   #3645
justyna2639
Zakorzenienie

Dzień dobry Ja już po śniadaniu jestem, były tylko dwa placki z szynką. Nie miałam za bardzo jak tam się postarać, bo ciężko się teraz nawet obrócić w mojej kuchni... No a dziś dopiero pierwszy dzień remontu... Trzeba jakoś dać radę.
Zaraz idę na jazdę, mam na 8 i liczę że nie będzie dużego ruchu, bo czuję, że jakaś roztrzepana jestem dziś... Oj może nie będzie tak źle.
justyna2639 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 08:23   #3646
roxi1980
Zakorzenienie

Dziewczyny, przepraszam, że ja z takim pytaniem, ale muszę...
Czy macie zaparcia będąc na samych proteinkach?? Ja pierwsze dwa dni miałam biegunkę, a teraz od 4 dni NIC dosłownie nic... SHIT!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 09:08   #3647
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, że ja z takim pytaniem, ale muszę...
Czy macie zaparcia będąc na samych proteinkach?? Ja pierwsze dwa dni miałam biegunkę, a teraz od 4 dni NIC dosłownie nic... SHIT!
Ja miałam biegunkę do przez trzy dni, a teraz już 5ty dzień nic dzisiaj jest mój ósmy dzień :/ I właśnie też miałam pytać, czy to normalne, bo mi wydaje się dziwne :/

Właśnie no shit moja droga, no shit

Stary 2009-07-07, 09:20   #3648
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam biegunkę do przez trzy dni, a teraz już 5ty dzień nic dzisiaj jest mój ósmy dzień :/ I właśnie też miałam pytać, czy to normalne, bo mi wydaje się dziwne :/
Przynajmniej nie jestem sama (zawsze sobie można znaleść powód do radości )

Cytat:
Właśnie no shit moja droga, no shit
hehe

A wogóle to się pochwalę, bo jest czym - wczoraj oparłam się frytkom, od których jestem jakby uzależniona... zrobiłam mężowi 2 porcje i nic nie ruszyło mnie

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2009-07-07 o 09:24
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 09:27   #3649
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Dziewczyny, ALE jest to ABSOLUTNIE NORMALNE, ze na diecie pozbawionej blonnika macie zaparcia. Pyknijcie sobie parafinki, otrebow czy herbate na zaparcia (ale nie za duzo, ja na zaparcia bardzo lubie figure z senesem, bo bardzo mi smakuje, mam jeszcze syrop bezcukrowy na zaparcia, ale nie wiem czy przy dunkanie go mozna, bo jest w nim glownie wyciag ze sliwki).

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2009-07-07 o 09:34

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-07, 09:51   #3650
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

na zaparcia herbatki, regulavit albo wlasnie figura. tylko strzezcie sie tych z kruszyna!!!!

Ciagle jeszcze nie dotarlam do piekarnika (zreszta sasiad urwal w nim raczke) ani nawet do patelni. A takie dobroci wczoraj nakupilam, cala lodowa zapchana mieskiem i lososiem, i serkami, nawet maslanke lowicza znalazlam. TaZ ma prikaz nie ruszac, bo on ma cala szafke czekolad i innego swisntwa a to MOJE (my precioussssssssss). I to jest normalnie niesprawiedliwe, bo TaZ to nie je, on zre jak dziki osiol a chudy jest jak szczapa. Ile on cukru i slodyczy i wegli i wszystkiego co mu w lapki wpadnie, jak kosiarka rotacyjna jest. A ja bylebym troche sobie pofolgowala to od razu w dupsko idzie. Buuuuu

Ogolnie lenia mam i nie chce mi sie pracowac. Poszlabym do domku i urzadzala swoje M1

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 09:55   #3651
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
na zaparcia herbatki, regulavit albo wlasnie figura. tylko strzezcie sie tych z kruszyna!!!!
Kruszyna jest okropna... Senes jest pyszny, bo dzikiej rozy dodaja. I to jedyna herbata ktora mi smakuje rownie jak lipton...

A wiecie ze za 6 dni minie mi miesiac jak niepale? JAk ten czas szybko leci.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2009-07-07, 09:57   #3652
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Wczoraj strasznie mnie kusiło na coś niedozwolonego i przeżyłam ;0 dziś na obiad jem gotowane mięsko z rosołu
nigdzie nie mogę kupić foremek do muffinek

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 12:51   #3653
mimee
Raczkowanie

no dziś juz zdecydowanie lepiej, waga poranna tylko kg więcej od stanu wyjściowegomam nadzieję, ze do jutra wszystko się wyrówna

Rajskie ja co prawda zawsze sama robię tatara tzn sama mielę mięso, bo jakoś nie ufam tym paczkowanymale tak jak szpieg napisała = żółtko, cebulka, korniszonek, sól, pieprz. czasem jak mięso jest za suche to dodaję wody i oliwy (teraz samej wody). ale w tych paczkowanych to podejrzewam ze wody jest pod dostatkiem

ja mam dziś dzień nabiałowo-rybny - serek wiejski, twaróg ze szczypiorkiem, kefir, dorsz wędzony, na obiad panga, na kolację jajka z farszem łososiowymaż mi zbrzydnie na tydzień co najmniej
meta - 63
givenchy ange ou demon tendre
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=513746

cel realizuje się poprzez działanie
machina ruszyła
mimee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-07, 14:17   #3654
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
nigdzie nie mogę kupić foremek do muffinek
silikonowych, klasycznej blaszki czy papilotek? bo jakby co to mogę pomóc
Stary 2009-07-07, 15:53   #3655
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

No i kolejny dzien wyszedl nie-dukanowy. Nie dalam juz wczoraj rady nic ugotowac i liczylam na hotelowa stolowke. I mi zaserwowali: ryz z jajkiem, ziemniaki z serem, hod-dogi i ciacha francuskie z warzywami. Do wyboru. Zjadlam troche ale czuje sie paskudnie.

Dzis juz postaram sie zrobic jakiegos steka, miesko sie juz rozmraza.

Musze szafe wytrzasnac. Tak sobei mysle moze by plocienna? Cos najtanszego byle sie tylko zmiescic bo wlascicielka na pewno nic nam nie kupi.

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 16:07   #3656
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

Witam dukanki

Ja dzisiaj standardowo czyli ser biały, szynka, na obiad ryb, a w miedzyczasie serek wiejski i activia naturalna.
A teraz kawa ze słodzikiem i mleczkiem 1,5%.

Ide szukać wakacji Był ktoś w Turcji???

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

Ciagle jeszcze nie dotarlam do piekarnika (zreszta sasiad urwal w nim raczke) ani nawet do patelni. A takie dobroci wczoraj nakupilam, cala lodowa zapchana mieskiem i lososiem, i serkami, nawet maslanke lowicza znalazlam. TaZ ma prikaz nie ruszac, bo on ma cala szafke czekolad i innego swisntwa a to MOJE (my precioussssssssss). I to jest normalnie niesprawiedliwe, bo TaZ to nie je, on zre jak dziki osiol a chudy jest jak szczapa. Ile on cukru i slodyczy i wegli i wszystkiego co mu w lapki wpadnie, jak kosiarka rotacyjna jest. A ja bylebym troche sobie pofolgowala to od razu w dupsko idzie. Buuuuu

Ogolnie lenia mam i nie chce mi sie pracowac. Poszlabym do domku i urzadzala swoje M1
Wiloqn wiem o czym mówisz i uważam ze to NIEPRAWIEDLIWE też bym sobie chciała jeść sbie ciacha, pizze, makarony i zeby mnie nie ruszało

Stary 2009-07-07, 16:30   #3657
Mania1991
Raczkowanie

CZEŚĆ wIATAM BARDZO SERDECZNIE WŁĄSNEI DZIS ZOSTAŁAM NAMÓWIONA NA DIETKE pROTEINOWĄ... POCYZTAŁM TROSZKE O NIEJ I MAM ZAMIAR OD JUTRA ZACZĄĆ WIEC TRZYMAJCIE KCIUKI JESTEM POD WRAZENIEM ILE SCHUDŁY NIEKTÓRE Z PAN! NA TEJ DIECIE ! JA MUSZE ZRZUCIC AZ 25KG! NEI WIEM CZY MI SIE UDA

POZDRAWIAM

MaNia
Mania1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 16:36   #3658
lewaloff
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mania1991 Pokaż wiadomość
JA MUSZE ZRZUCIC AZ 25KG! NEI WIEM CZY MI SIE UDA
myśl pozytywnie! musi się udać, jak nie teraz, to kiedy, jeśli nie nam, to komu
Stary 2009-07-07, 16:38   #3659
mądrala
Zakorzenienie

GG do mądrala

No to witamy, powodzenia i trzymamy kciuki
Dietka jest naprawde bardzo fajna a im więcej masz do zrzucenia, tym szybciej Ci te kg polecą

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez lewaloff Pokaż wiadomość
silikonowych, klasycznej blaszki czy papilotek? bo jakby co to mogę pomóc
A gdzie można kupić takie papierowe??? Bo formę teflonową to mam, ale tych papierowych nie moge nigdzie kupic

Stary 2009-07-07, 16:43   #3660
Mania1991
Raczkowanie

NIO TAK TEŻ MYŚLE wiec od jutra startuje Buziaki ***

MaNia
Mania1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości