|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cytat:
![]() ![]() Pączki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#212 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Brawo!
![]() Brawo! ![]() Cytat:
![]() A Amelka urocza, jakie ma dlugie wloski ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jejku, jakie dzisiaj mamy cisnienie, ruszam sie jak slimak ![]() Hej, Svinecka nie badz swinka, wez ze cos skrobnij, bo sie kolezanki niepokoja ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- O rany, co tu za pustka dzisiaj? ![]()
![]() |
#213 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
u mnie z tym brzuchem to tez przeboje tez sie dzidzius wypina a brzuch napina, chyba poprostu tak musi byc albo wina lata, fakt faktem jak to jedna z nas pisala jak sie troche pomasuje to przechodzi ale ponoc masowac sie nie powinno. co poza tym u mnie TŻ sie wkurzyl na doktora rodzinnego bo niechciał wypisac skierowania na badania, bo to z jego kieszeni na to idzie tak powiedział. TŻ stwierdzil ze przychodnia i lekarze sa dla ludzi a nie na odwrót, no i zawiózł mnie do swojej przychodni i tam sie zapisalam ( bez nerwow sie nie obyło bo mi sie płakac chciało z sentymentu ze w tamtej tyle lat sie bylo zapisanej i pozatym chyba hormony wziely góre). Najgorsze to ze zeby dziecko miało opieke to jeden z rodziców musi byc zapisany w tej samej przychodni. Do Lublina jezdzic z dzieckiem to jakos nie zabardzo, i połozna z Lublina do nas sie nie pofatyguje ehhh. No cóz narobiło się... i jeszcze walka z zusem i legitymacja druk dali do wypełnienia na zmiane nazwiska ale taki ze pozal sie Boze. Ehh i niewiem co dalej czy mi szef go wogóle wypełni, jak tam nic nie da sie rozczytac. Więc walcze z biurokracja i pralka ostatnio a mama sie juz w głowe puka ze 2 raz piore, ale tym razem w proszku dla dzieci, chyba mam manie natrctw bo boje sie zeby moje dziecko czegos nie dostało bo , ciuszki z lumpka. ale juz mi niewiele zostało, szkoda ze miejsca w szafie mało. gdyby nie to ze pranie rozwieszone to bym o deszcz sie pomodliła ![]()
#215 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, ze Twój małż się znieni jak malutka będzie na świecie! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Amelka jest po prostu boska!!!! ![]() Cytat:
![]() udanego wieczoru zyczę! ![]() skurcz mówisz? ... ja dalej nie wiem czy miałam dzisiaj te skurcze ![]() Cytat:
![]() UnholyOne tez dzisaij nie było ![]() A do mnie zadzwoniła babcia ... odebrałam, a Ona do mnie: a co Ty robisz w domu? Ja: a gdzie miałam być? Ona: no w szpitalu ... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() z uwagi na Twoje pranie ... nie poproszę o deszcz ![]() A przydał by się, bo własnie prasuje i padam - takie gorąco! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#216 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam wielka nadzieje, ze do dziecka bedzie jednak inny Cytat:
Nie wszystko mozna w zyciu miec. Tez nie moge wymagac od meza, ze bedzie mnie na rekach nosil ( a chcialabym ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#217 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
a to moja żyfafka na ścianie
![]() ... siostra sie postarała, bo jakby mmiała ją sama malować to chyba bym kręgosłup straciła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hejka
![]() sory, ze sie nie odzywalam ale nie mam kompletnie czasu bo teraz na szybko wszystko latam i zalatwiam przed porodem jak wariat ![]() Unholy troche zle wczoraj przekazala bo ja jej napisalam, ze wszystko napisze jak bede w domu bo jak rano wyszlam to jeszcze nie wrocilam - a ona napisala, ze pedze z wiadomosciami ![]() teraz tez dopiero weszlam do domu i od progu robie pranie, sprzatam itp.... no wiec tak.........rodzimy w czwartek ![]() ![]() ![]() z malym wszystko ok, wazy juz 3360 ![]() w czwartek jade na 9 rano, boje sie i ciesze ale najwazniejsze - nie robia masazu szyjki!!!! to sie juz tak nie boje ![]() gin powiedziala, ze w szpitalach to praktykuja bo przyspiesza porod ale to jest okrucienstwo dla kobiety i u nich tego nie robia - bo po co meczyc tak kobiete skoro sa inne sposoby na przyspieszenie ![]() a co sie najdziwniejszego dowiedzialam - szyjke mam peknieta wlasnie od masazu!! ![]() ![]() ![]() ![]() no ale teraz tego nie bedzie ![]() ale sie boje dzis przywoza materac i w koncu bede spac w sypialni ![]() a po jutrze juz TEN DZIEN ![]() a Unholy sie nie odzywala dzis bo byla caly dzien u rodzicow i odezwie sie wieczorkiem
#220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze! To już za dwa dni!!!! ![]() ![]() Mówisz, że szyjka od masażu popękała???? ![]() ![]() ![]() i zebyś przypadkiem nie zaczęła rodzić wcześniej jak zaczniejsz tak sprzatac wszystko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ale pamietam ten bol i jak w pewnym momencie blagalam polozna zeby wyciagnela ze mnie reke a ona zaczela sie na mnie drzec, nie wytrzymalam i wyciagnelam sama jej ta reke ![]() no ale ciesze sie, ze teraz tego nie bedzie
![]() |
#222 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a zyrafka cudna!! Cytat:
![]() dobrze ze nie bedziesz miec masazu skoro popekalas od niego...... i moze nie bedzie tak bolalo ![]() Kolezanki wlasnie poszly.......a ja mam stopy jak balony ![]() nic juz dzis nie robie-prasowanko bedzie jutro ![]() ja mam sumie dzisiaj caly czas twardy brzuch ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2009-07-07 o 20:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
BAN stały
|
svinecka, to super że wiesz już na czym stoisz i niedługo będzie po wszystkim - zazdroszczę, ale może mi Amelka zrobi niespodziankę i w czwartek też wyjdzie
![]() aniu żyrafki piękne ![]() ja już się żegnam bo jeszcze dziś męża siorka u nas nocuje i ma zaraz być - trzymajcie kciuki za jutrzejsze nasze ktg o 10 dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#225 |
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Nie mam siły, nic nie nadrobiłam i juz dzisiaj nie dam rady. Byłam dzisiaj z mamą na zakupach, kupiłam 2 koszule do szpitala, szlafrok, klapery pod prysznic i majtochy na co dzień. Potem tata z mamą coś załatwiali i zeby nie siedzieć samej u nich jedziłam z nimi i Bartusiem. Na koniec pojechałam jeszcze pod wieczór z małżem do rossmanna, kupiłam zapas zelu do stóp chłodzącego, waciki, chusteczki i jakies pierdółki. Upał mnie zmęczył i teraz jeszcze mam jakies mdłości. Z nowin od Kasi, pisała, ze jest na ginekologicznym, ma podłączonego holtera. Przepływy ok, za to Mała raz była owinięta pępowiną. Jutro ma odwiedzić ją jej gin. Svinecko, sorki. Ale zrozumiałam, że będziesz w domku wieczorem ("wszystko napisze jak będę w domku, bo cały dzień latam i jak rano wyszłam tak jeszcze nie wróciłam") Ale widocznie było juz późno i źle kontaktowałam. Ide się połozyć, bo kiepsko ze mną. Jeszcze nózki muszę pomoczyć, zmyc makijaż i nasmarowac się. A to jak dla mnie kupa roboty... Ucieszyłam się, bo Mama wzięła ode mnie 2 reklamówki ciuszków i poprasuje ![]() ![]() Dobrej nocki ![]()
#226 |
Zadomowienie
|
Svinecka o rany... już w czwartek...
Skierka powodzenia jutro ![]() Ania Żyrafka śliczna A ja spakowałam torbę :O Jeszcze kilka rzeczy muszę dopakować, ale to już z górki będzie. Braki spisane na kartce, wytłumaczone tż co gdzie jest... Więc już będę spokojniejsza... ufff o matko... jakoś nawet nie chce myśleć co nas czeka,... |
![]() ![]() |
![]() |
#227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i oczywiście juz dzisaij ![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli u Kasi dalej cisza ![]() ![]() ![]() Truheart pewnie dzisaij rodzi, bo nie odpisała na mojego smsa ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super mama -wyreczy sie troche ![]() ja chce jutro wszystko wyprasowac-nie bede tego odkladac..... kurcze szkoda mi Kasi ze musi lezec w tym szpitalu ![]() musze sie polozyc........juz tez jestem zmeczona ![]()
![]() |
#229 | ||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jestem strasznie nerwowa przez to, TZ tez, poklocilismy sie dzis ze 100 razy a wlasnie przed chwila siedzialam i plakalam bo przescieradlo lezy nie tak ![]() nerwy mi puszczaja Cytat:
![]() nooo ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- i w ogole chcialam kupic te kosze wiklinowe w jysku i oczywiscie juz nie bylo ![]() teraz szukam na allegro
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
czekoladka21 mnie tez boli krocze zwłaszcza jak źle siedze albo poleże troche, z wyrka jak sie zwleka to na czworaka mogłabym iść Boszeee jak stara babcia
![]() a taka połóżną to bym zastrzelila gdyby mi tak zdrowie zepsuła wiem wiem dobro dziecka ale fakt sa tez inne metody- ciemnota jeszcze jest w tej naszej polsce ja tez sie przyłączam do kciukasów ![]() ![]()
#231 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ...ale mnie zaskoczyłyście nowym wątkiem...widzę że Mamusie się rozpakowują ![]() ![]() ![]() U nas prawie wszystko w porządku, tzn. u mnie i Zuzi..Malutka rośnie jak na drożdżach, codziennie mam wrażenie że się zmienia i jest większa ![]() ![]() ![]() Ze mną juz też lepiej, miałam problem ze szwami...w piątek położna ściągnęła je...okazało się że miałam ich 11, 3 pękły i się rozeszły ![]() Poza tym to "prawie wszystko" to Tż...niestety mamy spore problemy...dlatego tez postanowiłam jechać do Rodziców...jednak nie ma to jak pomoc Mamy ![]() No nic, nie będę się już żalić...najważniejsze dla mnie jest teraz że Zuzia zdrowa i pięknie się chowa ![]() ![]() Pozdrawiamy Was gorąco Mamusie, Brzusie i Maleństwa...i całujemy z Zuzinką ![]() ![]()
#232 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karolinak ciesze sie, ze Zuzia sie tak pieknie rozwija
![]() a problemow z TZ wspolczuje ![]() ![]() lece do nowego wyrka dobranoc dziewczyny ![]()
#233 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ...
![]() Ja jeszcze na pół śpiąco ale chciałam Wam przekazać wieści od Tru smsa dostałam wczoraj o 23.22 ale już nie miałam siły włączać kompa ![]() Rodziłam od 11 do 22 ... jestem nieziemsko zmęczona! Ale mam juz mojego skarba przy cycu ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Karolinka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo (712 g, 31 cm) Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ---------------------- 26.05.09 - (31 tc) CC - Nataniel (1950 g, 46 cm mariolasl (Mariola, 34l, UK) ------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC - Antonio (1650 g, ?? cm) Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------- 20.06.09 - (38 tc) CC - Kubuś (4080 g, 56 cm) marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------- 23.06.09 - (39 tc) CC - Martynka(3570 g, 59 cm) megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ----------------- 23.06.09 - (39 tc) SN - Amelka (2850 g, 53 cm) Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) -------------- 26.06.09 - (40 tc) SN - Zuzia (3660 g, 53 cm) p4w (Ola, 26l, Szczecin) ---------------------------------- 29.06.09 - (40 tc) SN - Tomuś (3220 g, 54 cm) jusali (Alicja, 20l, war.-mazurskie) ------------------- 01.07.09 - (39 tc) SN - Joachim (2870 g, 53 cm) musicman (Małgosia, ?? l, łódzkie) ---------------- 01.07.09 - (39 tc) CC - Bianka(4300 g, 59 cm) eleeri (Aśka, 31 l, małopolskie) ------------------------ 04.07.09 - (41 tc) SN - Mateusz (3500 g, 56 cm) Truheart (Ola, 27 l, Łódź) ----------------------------- 07.07.09 - (40 tc) SN - Adaś (3620 g, 54 cm) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() 21 sztuk mamy aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------- t.p. 09.07.09 - Amelka ................ Adbor Ring ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel .................... Espiro Vector Air Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek ........... Tako Jumper GT miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano Finka09 (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? bibi23 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 22.07.09 - Alan ................... Tako Jumper X katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura ................... X-lander w. limitowana magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 24.07.09 - Maciek majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia .................. Vektor Air kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Nelly nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() 28 sztuk mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika .................. Tako Jumper X frida110 (Aśka, ?? l, ...) -------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Kinga ................... Roan Kortina Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) ---------------------------- t.p. 05.08.09 - Natan ................... Tako Jumper X czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - Sebastian mayaha (???, ?? l, podkarpacie) ---------------------------------- t.p. 10.08.09 - Zuzia UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - Kuba .................... Graco Tour Elite IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja ................... Mutsy Transporter Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś .................. Mikado Boston marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 26.08.09 - ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena Anielka_ (???, 25 l, ???) ------------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odpocznij dzisiaj moze, nie szalej, idz do kina, wyspij sie (wiem, latwo sie mowi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No tak, Mamy sa the best ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas znowu chlodniejszy dzien ![]() ![]()
![]() |
#238 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też nie mam umówionej położnej środowiskowej i nawet nie wiem, jak się za to zabrać i czasu też nie mam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mnie wczoraj tak kłuło mocno na dole, że myślałam, że urodzę ![]() ![]() Cytat:
![]() A u nas nie ma tego żelu, buuu... Kasia swoje odczeka, współczuję, ciekawe, jak dziś się sytuacja rozwinie ![]() Fajnie Ci z taką mamą ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My też się stęskniłyśmy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze kciuki, żeby udało się rozwiązać problemy między Tobą i Twoim TŻ-em ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Gratulacje Tru
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.