Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dzieci" - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-07, 15:09   #211
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
ja tez
(...)

(...)
Dziewczyny nigdzie nie pojechalismy, ale zrobilysmy z mama 2 talerze pączkow
Zawsze raźniej

Pączki

Cytat:
Napisane przez evamoni Pokaż wiadomość
Bo to jest abstrakcja dla niego. Mam tylko nadzieje, ze sie zmieni po porodzie. Zreszta on nigdy nie byl zbyt wylewny. 8 lat malzenstwa go nie zmienily, to i pewnie teraz sie nie zmieni, no coz! widzialy galy co braly!
Może się zmieni, może nie , zobaczymy. A wcześniej Ci takie zachowanie nie przeszkadzało? A ja uważałam, że to, że mój Małż czyta Małemu książkę, mówi do Niego, "masuje Mu plecki" to nic nadzwyczajnego, a okazuje się, że może takim być. Myślę, że Twój Mąż może się zmienić, gdy córcia się urodzi

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
zjadłam zupke. Zaraz sie zabieram za robienie bułki maslanej bo dawno nie robilam, a na kolacyjke bedzie jak znalazł
A co to?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 16:22   #212
Tulipfever
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Odebrałam wynik, nie mam paciorka
Brawo!

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

... a ja zaponiałam napisac, ze bakterie z moczu przepędzone
Brawo!

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Karmienie idzie ok, najważniejsze że mała się najada i nie trzeba jej dokarmiać butelką Ja już siadam myślałam, że to nigdy nie nastąpi jest coraz lepiej,
Ciesze sie, ze czujesz sie coraz lepiej
A Amelka urocza, jakie ma dlugie wloski

Cytat:

Fajnie Wam, ze Wasi mezowie masuja Wam brzuchy.Moj zawsze byl zimnokrwisty i pracuje dlugo. Jak wieczorem przychodzi do domu to pada przed telewizorem. Szkoda, ze nie poswieci swojej corce troche czasu, nie pomasuje ja, nie mowi do niej. Zapytalam go a on na to, ze dopiero jak sie urodzi to bedzie to robil. Wygarnelam mu, ze jakbym miala urodzic male telewizorki, to by ciagle mnie glaskal.
Przykre....
Tym bardziej, ze juz nie bedzie mial wiecej okazji poczuc dziecko w brzuchu.
Wiesz, tak jak dziewczyny pisaly, kazdy facet jest inny. Moj maz tez nie glaszcze bez przerwy brzuszka (mojego ). Wiem, ze sie troszczy, zawsze pyta jak sie czuje, czasem nawet brzuszek ucaluje, ale nie wpatruje sie w niego godzinami, nie czyta ksiazeczek ani nie spiewa Tak jak kiedys pisalam, nie namawiam Go, nie wymagam niczego- niech sie ta wiez miedzy Nim a dzieckiem rodzi naturalnie i bez mojej ingerencji. Sa mezczyzni, ktorzy mniej ten brzuszek glaszcza, pepowiny nie chca przecinac , a niektorzy nawet boja sie byc przy porodzie- a pozniej sa rewelacyjnymi ojcami. Glowa do gory, cos czuje, ze Cie maz pozytywnie zaskoczy

Jejku, jakie dzisiaj mamy cisnienie, ruszam sie jak slimak

Hej, Svinecka nie badz swinka, wez ze cos skrobnij, bo sie kolezanki niepokoja

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

O rany, co tu za pustka dzisiaj?
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 17:13   #213
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
A co to?
Jak sama nazwa wskazuje - bułka maslana To taka słodka bułeczka, która najlepiej z dżemikiem truskawkowym smakuje. Albo jak kto woli z masełkiem i mleczkiem. Mniam mniam
Kolezanka dała mi przepis a ze nam posmakowała tak robie od czasu do czasu
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 17:14   #214
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

hej dziewczyny,
u mnie z tym brzuchem to tez przeboje tez sie dzidzius wypina a brzuch napina, chyba poprostu tak musi byc albo wina lata, fakt faktem jak to jedna z nas pisala jak sie troche pomasuje to przechodzi ale ponoc masowac sie nie powinno.

co poza tym u mnie TŻ sie wkurzyl na doktora rodzinnego bo niechciał wypisac skierowania na badania, bo to z jego kieszeni na to idzie tak powiedział. TŻ stwierdzil ze przychodnia i lekarze sa dla ludzi a nie na odwrót, no i zawiózł mnie do swojej przychodni i tam sie zapisalam ( bez nerwow sie nie obyło bo mi sie płakac chciało z sentymentu ze w tamtej tyle lat sie bylo zapisanej i pozatym chyba hormony wziely góre). Najgorsze to ze zeby dziecko miało opieke to jeden z rodziców musi byc zapisany w tej samej przychodni. Do Lublina jezdzic z dzieckiem to jakos nie zabardzo, i połozna z Lublina do nas sie nie pofatyguje ehhh.

No cóz narobiło się...

i jeszcze walka z zusem i legitymacja druk dali do wypełnienia na zmiane nazwiska ale taki ze pozal sie Boze. Ehh i niewiem co dalej czy mi szef go wogóle wypełni, jak tam nic nie da sie rozczytac. Więc walcze z biurokracja i pralka ostatnio a mama sie juz w głowe puka ze 2 raz piore, ale tym razem w proszku dla dzieci, chyba mam manie natrctw bo boje sie zeby moje dziecko czegos nie dostało bo , ciuszki z lumpka. ale juz mi niewiele zostało, szkoda ze miejsca w szafie mało.

gdyby nie to ze pranie rozwieszone to bym o deszcz sie pomodliła

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 17:23   #215
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
O! nie wiedzialam o tym! tez myslalam, ze to dzidzia sie wypina. Ale jak mam weza w brzuchu, to na pewno jest dziecko? raz mi sie udalo zlapac Mala za stopke. Tak na czucie z 4-5 cm miala. Az mi lezka w oku stanela!

Fajnie Wam, ze Wasi mezowie masuja Wam brzuchy.Moj zawsze byl zimnokrwisty i pracuje dlugo. Jak wieczorem przychodzi do domu to pada przed telewizorem. Szkoda, ze nie poswieci swojej corce troche czasu, nie pomasuje ja, nie mowi do niej. Zapytalam go a on na to, ze dopiero jak sie urodzi to bedzie to robil. Wygarnelam mu, ze jakbym miala urodzic male telewizorki, to by ciagle mnie glaskal.
Przykre....
Tym bardziej, ze juz nie bedzie mial wiecej okazji poczuc dziecko w brzuchu.
mój małż tez ostatnio sprawdzał jaką dużą stópkę ma nasz maluch

mam nadzieję, ze Twój małż się znieni jak malutka będzie na świecie!
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Karmienie idzie ok, najważniejsze że mała się najada i nie trzeba jej dokarmiać butelką Ja już siadam myślałam, że to nigdy nie nastąpi jest coraz lepiej,

p4w śliczny bobasek z Twojego Tomusia słodziachny

Oooo już się obudziła mała, lecę zanim krzyki nastąpią o zmianę pieluchy

No i foto mojej małej modelki Amelki
to super, ze nie musisz dokarmiać butelka!! ... no i że już siadasz

Amelka jest po prostu boska!!!! i jakie cudne ma włoski!!!
Cytat:
Dziewczyny nigdzie nie pojechalismy, ale zrobilysmy z mama 2 talerze pączkow
udalo mi sie poprasowac tylko wszystkie body ..........za pol godz. maja przyjsc te kolezanki wiec juz niczego sie nie chwytam, obiadek musze zjesc....

do tego mialam przed chwila skurcz!! bol okresowy ale jakis mocniejszy ze bolalo przy chodzeniu , brzych oczywiscie twardy i dalej taki jest ale bol juz minal.....

powiedzialam mamie a ona"zebys jeszcze dzis nie urodzila"

odezwe sie pewnie wieczorem jak kumpele pojda
mmmmmmmmmmm pączki!

udanego wieczoru zyczę!

skurcz mówisz? ... ja dalej nie wiem czy miałam dzisiaj te skurcze ...
Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Hej, Svinecka nie badz swinka, wez ze cos skrobnij, bo sie kolezanki niepokoja

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

O rany, co tu za pustka dzisiaj?
no własnie .... co ze Svinecka??????

UnholyOne tez dzisaij nie było

A do mnie zadzwoniła babcia ... odebrałam, a Ona do mnie: a co Ty robisz w domu?
Ja: a gdzie miałam być?
Ona: no w szpitalu ... wrrrr juz mnie zaczynają wkurzać takie hasła ... jak zaczne rodzić to pewnie wszyscy pod szpitalem będą stali

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
co poza tym u mnie TŻ sie wkurzyl na doktora rodzinnego bo niechciał wypisac skierowania na badania, bo to z jego kieszeni na to idzie tak powiedział. TŻ stwierdzil ze przychodnia i lekarze sa dla ludzi a nie na odwrót, no i zawiózł mnie do swojej przychodni i tam sie zapisalam ( bez nerwow sie nie obyło bo mi sie płakac chciało z sentymentu ze w tamtej tyle lat sie bylo zapisanej i pozatym chyba hormony wziely góre). Najgorsze to ze zeby dziecko miało opieke to jeden z rodziców musi byc zapisany w tej samej przychodni. Do Lublina jezdzic z dzieckiem to jakos nie zabardzo, i połozna z Lublina do nas sie nie pofatyguje ehhh.

No cóz narobiło się...

i jeszcze walka z zusem i legitymacja druk dali do wypełnienia na zmiane nazwiska ale taki ze pozal sie Boze. Ehh i niewiem co dalej czy mi szef go wogóle wypełni, jak tam nic nie da sie rozczytac. Więc walcze z biurokracja i pralka ostatnio a mama sie juz w głowe puka ze 2 raz piore, ale tym razem w proszku dla dzieci, chyba mam manie natrctw bo boje sie zeby moje dziecko czegos nie dostało bo , ciuszki z lumpka. ale juz mi niewiele zostało, szkoda ze miejsca w szafie mało.

gdyby nie to ze pranie rozwieszone to bym o deszcz sie pomodliła
hmmm ... ciekawa jestem jak to u mnie będzie z tą połozną ... wogóle nie mam pojęcia skąd ona ma przyjechac

z uwagi na Twoje pranie ... nie poproszę o deszcz
A przydał by się, bo własnie prasuje i padam - takie gorąco!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 18:06   #216
evamoni
Raczkowanie

GG do evamoni

Cytat:
Może się zmieni, może nie , zobaczymy. A wcześniej Ci takie zachowanie nie przeszkadzało? A ja uważałam, że to, że mój Małż czyta Małemu książkę, mówi do Niego, "masuje Mu plecki" to nic nadzwyczajnego, a okazuje się, że może takim być. Myślę, że Twój Mąż może się zmienić, gdy córcia się urodzi
Czasami przeszkadzalo, potem juz sie przyzwyczailam. Naturalnie, ze boli jak potrzebujesz czulosci, przytulenia i nie ma na kogo liczyc. Przed slubem troche sie staral, a potem juz siadl na i
Mam wielka nadzieje, ze do dziecka bedzie jednak inny

Cytat:
Wiesz, tak jak dziewczyny pisaly, kazdy facet jest inny. Moj maz tez nie glaszcze bez przerwy brzuszka (mojego ). Wiem, ze sie troszczy, zawsze pyta jak sie czuje, czasem nawet brzuszek ucaluje, ale nie wpatruje sie w niego godzinami, nie czyta ksiazeczek ani nie spiewa Tak jak kiedys pisalam, nie namawiam Go, nie wymagam niczego- niech sie ta wiez miedzy Nim a dzieckiem rodzi naturalnie i bez mojej ingerencji. Sa mezczyzni, ktorzy mniej ten brzuszek glaszcza, pepowiny nie chca przecinac , a niektorzy nawet boja sie byc przy porodzie- a pozniej sa rewelacyjnymi ojcami. Glowa do gory, cos czuje, ze Cie maz pozytywnie zaskoczy
On sam powtarza, ze czeka z niecierpliwoscia na Nelly, ze moglaby juz sie urodzic, planuje, ze bedzie ja kapal, przytulal i glaskal. A jak bedzie w praktyce, czas pokaze.
Nie wszystko mozna w zyciu miec. Tez nie moge wymagac od meza, ze bedzie mnie na rekach nosil ( a chcialabym ), celebrowal ciaze jak wlasna. Zycie obok toczy sie dalej. Mam ogromna nadzieje, ze maz sie zmieni. Dla niego ciaza a posiadanie dziecka to dwa rozne swiaty. W ciazy jestem ja, a dziecko bedzie nasze! Smutne, ale on tak mysli. Przy porodzie chce byc. Ciekawe czy jutro pojdzie ze mna do szpitala na planowanie porodu???? Prawda jest, ze ma ogromnie duzo pracy i nie bardzo moze sobie pozwolic na wyjscia, zmuszac go nie bede...Najwyzej sama podejme decyzje: ciac czy pchac
evamoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 18:09   #217
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Cytat:
z uwagi na Twoje pranie ... nie poproszę o deszcz
A przydał by się, bo własnie prasuje i padam - takie gorąco!
dziekuje i hmmm wiesz co ale pomodle sie o wiaterek dla Ciebie i moze mi szybcije pranko wyschnie dzieki niemu

17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-07, 18:10   #218
Ania0104
Zakorzenienie

a to moja żyfafka na ścianie
... siostra sie postarała, bo jakby mmiała ją sama malować to chyba bym kręgosłup straciła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg żyrafka.jpg (45,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg żyrafka (1).jpg (47,6 KB, 43 załadowań)

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-07, 18:34   #219
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hejka
sory, ze sie nie odzywalam ale nie mam kompletnie czasu bo teraz na szybko wszystko latam i zalatwiam przed porodem jak wariat
Unholy troche zle wczoraj przekazala bo ja jej napisalam, ze wszystko napisze jak bede w domu bo jak rano wyszlam to jeszcze nie wrocilam - a ona napisala, ze pedze z wiadomosciami a ze do domu wrocilam chyba o 2 w nocy to juz nie mialam sily na kompa
teraz tez dopiero weszlam do domu i od progu robie pranie, sprzatam itp....

no wiec tak.........rodzimy w czwartek w sumie to nie wiem czy sie bac czy cieszyc rozwarcia nie mam ale szyjka juz krotka i mieciutka - gin powiedziala, ze nie ma co dluzej czekac
z malym wszystko ok, wazy juz 3360 w tydzien przybral pol kilo masakra
w czwartek jade na 9 rano, boje sie i ciesze

ale najwazniejsze - nie robia masazu szyjki!!!! to sie juz tak nie boje
gin powiedziala, ze w szpitalach to praktykuja bo przyspiesza porod ale to jest okrucienstwo dla kobiety i u nich tego nie robia - bo po co meczyc tak kobiete skoro sa inne sposoby na przyspieszenie
a co sie najdziwniejszego dowiedzialam - szyjke mam peknieta wlasnie od masazu!! bo akurat powiedzialam do niej, ze moj syn byl taki maly i mi cala szyjka popekala i czy teraz nie bedzie gorzej a ona na to, ze szyjka nie popekala od porodu tylko od tego, ze tak mi ja mocno masowali

no ale teraz tego nie bedzie
ale sie boje

dzis przywoza materac i w koncu bede spac w sypialni musze jeszcze posprzatac cale mieszkanie, lazienki....kurcze nie mam czasu
a po jutrze juz TEN DZIEN

a Unholy sie nie odzywala dzis bo byla caly dzien u rodzicow i odezwie sie wieczorkiem
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 18:43   #220
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hejka
sory, ze sie nie odzywalam ale nie mam kompletnie czasu bo teraz na szybko wszystko latam i zalatwiam przed porodem jak wariat
Unholy troche zle wczoraj przekazala bo ja jej napisalam, ze wszystko napisze jak bede w domu bo jak rano wyszlam to jeszcze nie wrocilam - a ona napisala, ze pedze z wiadomosciami a ze do domu wrocilam chyba o 2 w nocy to juz nie mialam sily na kompa
teraz tez dopiero weszlam do domu i od progu robie pranie, sprzatam itp....

no wiec tak.........rodzimy w czwartek w sumie to nie wiem czy sie bac czy cieszyc rozwarcia nie mam ale szyjka juz krotka i mieciutka - gin powiedziala, ze nie ma co dluzej czekac

gin powiedziala, ze w szpitalach to praktykuja bo przyspiesza porod ale to jest okrucienstwo dla kobiety i u nich tego nie robia - bo po co meczyc tak kobiete skoro sa inne sposoby na przyspieszenie
a co sie najdziwniejszego dowiedzialam - szyjke mam peknieta wlasnie od masazu!! bo akurat powiedzialam do niej, ze moj syn byl taki maly i mi cala szyjka popekala i czy teraz nie bedzie gorzej a ona na to, ze szyjka nie popekala od porodu tylko od tego, ze tak mi ja mocno masowali

ale sie boje

dzis przywoza materac i w koncu bede spac w sypialni musze jeszcze posprzatac cale mieszkanie, lazienki....kurcze nie mam czasu

a Unholy sie nie odzywala dzis bo byla caly dzien u rodzicow i odezwie sie wieczorkiem
oooo znalzała się nasza zguba

kurcze! To już za dwa dni!!!! ... nie dziwie się ze się boisz ... ja to chyba wolę nie wiedzieć kiedy to będzie

Mówisz, że szyjka od masażu popękała???? To ja za chiny nie dam sobie zrobić masażu ... i małż będzie tego pilnował

i zebyś przypadkiem nie zaczęła rodzić wcześniej jak zaczniejsz tak sprzatac wszystko ... brrrrr ja się juz boję za Ciebie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-07, 19:07   #221
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
oooo znalzała się nasza zguba

kurcze! To już za dwa dni!!!! ... nie dziwie się ze się boisz ... ja to chyba wolę nie wiedzieć kiedy to będzie

Mówisz, że szyjka od masażu popękała???? To ja za chiny nie dam sobie zrobić masażu ... i małż będzie tego pilnował

i zebyś przypadkiem nie zaczęła rodzić wcześniej jak zaczniejsz tak sprzatac wszystko ... brrrrr ja się juz boję za Ciebie
nooo z tym masazem to tez jestem w szoku - fajnie mnie zalatwili
ale pamietam ten bol i jak w pewnym momencie blagalam polozna zeby wyciagnela ze mnie reke a ona zaczela sie na mnie drzec, nie wytrzymalam i wyciagnelam sama jej ta reke no to byl bol jakby ktos wlasnie mnie rozrywal - moze wlasnie wtedy pekla

no ale ciesze sie, ze teraz tego nie bedzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-07, 19:59   #222
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Pączki

Cytat:

mmmmmmmmmmm pączki!

udanego wieczoru zyczę!

skurcz mówisz? ... ja dalej nie wiem czy miałam dzisiaj te skurcze ...
Cytat:
... siostra sie postarała, bo jakby mmiała ją sama malować to chyba bym kręgosłup straciła
Lecą do was z predkoscia swiatla ostatnie paczkismacznego!!
a zyrafka cudna!!

Cytat:

nie bedzie
ale sie boje

o rany juz w czwartek , ja bym chyba juz siedziala jak na szpilkach
dobrze ze nie bedziesz miec masazu skoro popekalas od niego......
i moze nie bedzie tak bolalo

Kolezanki wlasnie poszly.......a ja mam stopy jak balony
nic juz dzis nie robie-prasowanko bedzie jutro
ja mam sumie dzisiaj caly czas twardy brzuch i znowu bolala mnie kosc cipna......

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2009-07-07 o 20:30
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 20:27   #223
skierka1981
BAN stały

svinecka, to super że wiesz już na czym stoisz i niedługo będzie po wszystkim - zazdroszczę, ale może mi Amelka zrobi niespodziankę i w czwartek też wyjdzie
aniu żyrafki piękne

ja już się żegnam bo jeszcze dziś męża siorka u nas nocuje i ma zaraz być - trzymajcie kciuki za jutrzejsze nasze ktg o 10
dobrej nocki
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 20:32   #224
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
svinecka, to super że wiesz już na czym stoisz i niedługo będzie po wszystkim - zazdroszczę, ale może mi Amelka zrobi niespodziankę i w czwartek też wyjdzie
aniu żyrafki piękne

ja już się żegnam bo jeszcze dziś męża siorka u nas nocuje i ma zaraz być - trzymajcie kciuki za jutrzejsze nasze ktg o 10
dobrej nocki
wedle zyczenia ja pierwsza trzymam hiii

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-07-07, 20:39   #225
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej

Nie mam siły, nic nie nadrobiłam i juz dzisiaj nie dam rady.
Byłam dzisiaj z mamą na zakupach, kupiłam 2 koszule do szpitala, szlafrok, klapery pod prysznic i majtochy na co dzień.

Potem tata z mamą coś załatwiali i zeby nie siedzieć samej u nich jedziłam z nimi i Bartusiem. Na koniec pojechałam jeszcze pod wieczór z małżem do rossmanna, kupiłam zapas zelu do stóp chłodzącego, waciki, chusteczki i jakies pierdółki. Upał mnie zmęczył i teraz jeszcze mam jakies mdłości.

Z nowin od Kasi, pisała, ze jest na ginekologicznym, ma podłączonego holtera. Przepływy ok, za to Mała raz była owinięta pępowiną. Jutro ma odwiedzić ją jej gin.

Svinecko
, sorki. Ale zrozumiałam, że będziesz w domku wieczorem ("wszystko napisze jak będę w domku, bo cały dzień latam i jak rano wyszłam tak jeszcze nie wróciłam") Ale widocznie było juz późno i źle kontaktowałam.

Ide się połozyć, bo kiepsko ze mną. Jeszcze nózki muszę pomoczyć, zmyc makijaż i nasmarowac się. A to jak dla mnie kupa roboty...

Ucieszyłam się, bo Mama wzięła ode mnie 2 reklamówki ciuszków i poprasuje . Zostana mi jeansiki, sweterki, bluzy i jakies drobiazgi

Dobrej nocki
Stary 2009-07-07, 20:43   #226
kamilka
Zadomowienie

Svinecka o rany... już w czwartek...
Skierka powodzenia jutro
Ania Żyrafka śliczna

A ja spakowałam torbę :O Jeszcze kilka rzeczy muszę dopakować, ale to już z górki będzie. Braki spisane na kartce, wytłumaczone tż co gdzie jest... Więc już będę spokojniejsza... ufff o matko... jakoś nawet nie chce myśleć co nas czeka,...
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-07, 20:44   #227
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
aniu żyrafki piękne

dobrej nocki
dziekuję

i oczywiście juz dzisaij bo jutro mogę jeszcze się z łóżka nie pozbierać
Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Hej

Byłam dzisiaj z mamą na zakupach, kupiłam 2 koszule do szpitala, szlafrok, klapery pod prysznic i majtochy na co dzień.

Potem tata z mamą coś załatwiali i zeby nie siedzieć samej u nich jedziłam z nimi i Bartusiem. Na koniec pojechałam jeszcze pod wieczór z małżem do rossmanna, kupiłam zapas zelu do stóp chłodzącego, waciki, chusteczki i jakies pierdółki. Upał mnie zmęczył i teraz jeszcze mam jakies mdłości.

Z nowin od Kasi, pisała, ze jest na ginekologicznym, ma podłączonego holtera. Przepływy ok, za to Mała raz była owinięta pępowiną. Jutro ma odwiedzić ją jej gin.

Svinecko
, sorki. Ale zrozumiałam, że będziesz w domku wieczorem ("wszystko napisze jak będę w domku, bo cały dzień latam i jak rano wyszłam tak jeszcze nie wróciłam") Ale widocznie było juz późno i źle kontaktowałam.

Ide się połozyć, bo kiepsko ze mną. Jeszcze nózki muszę pomoczyć, zmyc makijaż i nasmarowac się. A to jak dla mnie kupa roboty...

Ucieszyłam się, bo Mama wzięła ode mnie 2 reklamówki ciuszków i poprasuje . Zostana mi jeansiki, sweterki, bluzy i jakies drobiazgi

Dobrej nocki
szczęściara!!!

Czyli u Kasi dalej cisza ... ale się wysiedzi w tym szpitalu ... ale ta pępowina na Laurce to nie fajnie

Truheart pewnie dzisaij rodzi, bo nie odpisała na mojego smsa ... moze Adaś już na świecie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-07, 20:44   #228
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Hej

Dobrej nocki
zakupy udane widac, a mdlosci moze z przemeczenia
super mama -wyreczy sie troche

ja chce jutro wszystko wyprasowac-nie bede tego odkladac.....

kurcze szkoda mi Kasi ze musi lezec w tym szpitalu

musze sie polozyc........juz tez jestem zmeczona

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-07-07, 21:15   #229
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
o rany juz w czwartek , ja bym chyba juz siedziala jak na szpilkach
dobrze ze nie bedziesz miec masazu skoro popekalas od niego......
i moze nie bedzie tak bolalo
ja wlasnie siedze jak na szpilkach
jestem strasznie nerwowa przez to, TZ tez, poklocilismy sie dzis ze 100 razy
a wlasnie przed chwila siedzialam i plakalam bo przescieradlo lezy nie tak
nerwy mi puszczaja
Cytat:
aniu żyrafki piękne

dobrej nocki
trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Svinecka o rany... już w czwartek...
nooo

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

i w ogole chcialam kupic te kosze wiklinowe w jysku i oczywiscie juz nie bylo

teraz szukam na allegro
Stary 2009-07-07, 21:30   #230
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

czekoladka21 mnie tez boli krocze zwłaszcza jak źle siedze albo poleże troche, z wyrka jak sie zwleka to na czworaka mogłabym iść Boszeee jak stara babcia

a taka połóżną to bym zastrzelila gdyby mi tak zdrowie zepsuła wiem wiem dobro dziecka ale fakt sa tez inne metody- ciemnota jeszcze jest w tej naszej polsce

ja tez sie przyłączam do kciukasów i życzę Wam dobrej nocki

17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
Stary 2009-07-07, 21:58   #231
Karolinak82
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

...ale mnie zaskoczyłyście nowym wątkiem...widzę że Mamusie się rozpakowują GRATULACJE Jutro postaram się doczytać jednak kilka dni mnie nie było...i żałuję strasznie bo bardzo mi Was brakowało!!!! i mam tyyylllleeee do nadrobienia...nie wiem kiedy mi się to uda, bo od jakiegoś czasu jestem z Małą u moich Rodziców...tzn. oni przenieśli się na działkę na wakacje i tam też jesteśmy. Niestety nie mamy internetu na działce więc nie mogę Was czytać i pisać...
U nas prawie wszystko w porządku, tzn. u mnie i Zuzi..Malutka rośnie jak na drożdżach, codziennie mam wrażenie że się zmienia i jest większa Zaczyna już świadomie patrzeć na wszystkich Jest kochana i bardzo grzeczna
Ze mną juz też lepiej, miałam problem ze szwami...w piątek położna ściągnęła je...okazało się że miałam ich 11, 3 pękły i się rozeszły ale stosowałam specjalną kurację i mam nadzieję że jest lepiej...jutro się dowiem bo przychodzi położna...
Poza tym to "prawie wszystko" to Tż...niestety mamy spore problemy...dlatego tez postanowiłam jechać do Rodziców...jednak nie ma to jak pomoc Mamy

No nic, nie będę się już żalić...najważniejsze dla mnie jest teraz że Zuzia zdrowa i pięknie się chowa...mam nadzieję, że uda mi się wszystko nadrobić...ale ciężko będzie bo w czwartek wracam na działeczkę

Pozdrawiamy Was gorąco Mamusie, Brzusie i Maleństwa...i całujemy z Zuzinką Jutro się odezwiemy
Stary 2009-07-07, 22:59   #232
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Karolinak ciesze sie, ze Zuzia sie tak pieknie rozwija oby tak dalej
a problemow z TZ wspolczuje napewno wszystko sie ulozy

lece do nowego wyrka
dobranoc dziewczyny
Stary 2009-07-08, 06:11   #233
Ania0104
Zakorzenienie

Dzień dobry ...

Ja jeszcze na pół śpiąco ale chciałam Wam przekazać wieści od Tru

smsa dostałam wczoraj o 23.22 ale już nie miałam siły włączać kompa

Rodziłam od 11 do 22 ... jestem nieziemsko zmęczona! Ale mam juz mojego skarba przy cycu ma 54 cm i waży 3620 g. Super lekarz i położna oraz oczywiście dumny tata pozwolili mi to przetrwać!

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

Karolinka ... ciesze się ze Zuzia tak pięknie rośnie!!! ... współczuję tylko problemów z TZ-tem - to musi byc dla Ciebie ciężkie! ... ale żeby wszystko jak najszybciej się ułozyło!!!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-08, 06:29   #234
Ania0104
Zakorzenienie

Mamusie rozpakowane

Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo (712 g, 31 cm)
Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ---------------------- 26.05.09 - (31 tc) CC - Nataniel (1950 g, 46 cm
mariolasl (Mariola, 34l, UK) ------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC - Antonio (1650 g, ?? cm)
Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------- 20.06.09 - (38 tc) CC - Kubuś (4080 g, 56 cm)
marica5 (Marika, 23l, Chełmn) ----------------------- 23.06.09 - (39 tc) CC - Martynka(3570 g, 59 cm)
megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ----------------- 23.06.09 - (39 tc) SN - Amelka (2850 g, 53 cm)
Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) -------------- 26.06.09 - (40 tc) SN - Zuzia (3660 g, 53 cm)
p4w (Ola, 26l, Szczecin) ---------------------------------- 29.06.09 - (40 tc) SN - Tomuś (3220 g, 54 cm)
jusali (Alicja, 20l, war.-mazurskie) ------------------- 01.07.09 - (39 tc) SN - Joachim (2870 g, 53 cm)
musicman (Małgosia, ?? l, łódzkie) ---------------- 01.07.09 - (39 tc) CC - Bianka(4300 g, 59 cm)
eleeri (Aśka, 31 l, małopolskie) ------------------------ 04.07.09 - (41 tc) SN - Mateusz (3500 g, 56 cm)
Truheart (Ola, 27 l, Łódź) ----------------------------- 07.07.09 - (40 tc) SN - Adaś (3620 g, 54 cm)

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia.jpg (40,5 KB, 2 załadowań)

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-08, 06:30   #235
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE LIPCOWE

FASOLOWE TYCZKI
21 sztuk mamy

aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał
annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian
skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------- t.p. 09.07.09 - Amelka ................ Adbor Ring
ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------------------------------- t.p. 11.07.09 - Weronika
erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor
Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) ------------------------------------ t.p. 18.07.09 - Marcel .................... Espiro Vector Air
Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek ........... Tako Jumper GT
miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Nina
arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano
Finka09 (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ???
bibi23 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ???
agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 22.07.09 - Alan ................... Tako Jumper X
katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura ................... X-lander w. limitowana
magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 24.07.09 - Maciek
majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate
chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka
mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina
Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia .................. Vektor Air
kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej
evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Nelly
nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-08, 06:31   #236
Ania0104
Zakorzenienie

FASOLOWE POLE SIERPNIOWE

FASOLOWE TYCZKI
28 sztuk mamy

czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika .................. Tako Jumper X
frida110 (Aśka, ?? l, ...) -------------------------------------------- t.p. 01.08.09 - Kinga ................... Roan Kortina
Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba
anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider
elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja
cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) ---------------------------- t.p. 05.08.09 - Natan ................... Tako Jumper X
czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ???
ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ???
kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - Sebastian
mayaha (???, ?? l, podkarpacie) ---------------------------------- t.p. 10.08.09 - Zuzia
UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś
Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ???
AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka
lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria
viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel
Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - Kuba .................... Graco Tour Elite
IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ???
Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja ................... Mutsy Transporter
Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś
iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ???
Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon
zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ???
WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś .................. Mikado Boston
marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc
groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 26.08.09 - ???
Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ???
aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena
Anielka_ (???, 25 l, ???) ------------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ???

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2009-07-08, 06:40   #237
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Sliczna zyrafka

Cytat:

ale sie boje
Czyli juz jutro bedziesz miala synka przy sobie
Odpocznij dzisiaj moze, nie szalej, idz do kina, wyspij sie (wiem, latwo sie mowi ). Ale super!

Cytat:

dobrej nocki
Zaciskam

Cytat:

Dobrej nocki
Biedna Kasia, bedzie miala awersje do szpitali
No tak, Mamy sa the best

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
U nas prawie wszystko w porządku, tzn. u mnie i Zuzi..Malutka rośnie jak na drożdżach, codziennie mam wrażenie że się zmienia i jest większa Zaczyna już świadomie patrzeć na wszystkich Jest kochana i bardzo grzeczna
Ze mną juz też lepiej, miałam problem ze szwami...w piątek położna ściągnęła je...okazało się że miałam ich 11, 3 pękły i się rozeszły ale stosowałam specjalną kurację i mam nadzieję że jest lepiej...jutro się dowiem bo przychodzi położna...
Poza tym to "prawie wszystko" to Tż...niestety mamy spore problemy...dlatego tez postanowiłam jechać do Rodziców...jednak nie ma to jak pomoc Mamy

No nic, nie będę się już żalić...najważniejsze dla mnie jest teraz że Zuzia zdrowa i pięknie się chowa...mam nadzieję, że uda mi się wszystko nadrobić...ale ciężko będzie bo w czwartek wracam na działeczkę
Hej kochana! Wspaniale, ze tak sie Zuzia pieknie rozwija. Trzymam mocno kciuki za Wasza trojke, na pewno sie wszystko ulozy

Cytat:

Rodziłam od 11 do 22 ... jestem nieziemsko zmęczona! Ale mam juz mojego skarba przy cycu ma 54 cm i waży 3620 g. Super lekarz i położna oraz oczywiście dumny tata pozwolili mi to przetrwać!
Jak cudnie! Gratuluje!

U nas znowu chlodniejszy dzien Musze isc do pracy, a tam w czasie upalow trudno mi jest wytrzymac. Czy Wam tez sie kreci w glowie?
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-08, 07:25   #238
Miramej
Zakorzenienie

Cześć mamusie

Cytat:
Brawo!

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Najgorsze to ze zeby dziecko miało opieke to jeden z rodziców musi byc zapisany w tej samej przychodni. Do Lublina jezdzic z dzieckiem to jakos nie zabardzo, i połozna z Lublina do nas sie nie pofatyguje ehhh.
Naprawdę pediatra musi być z tej przychodni, gdzie należy jeden z rodziców?

Cytat:
A do mnie zadzwoniła babcia ... odebrałam, a Ona do mnie: a co Ty robisz w domu?
Ja: a gdzie miałam być?
Ona: no w szpitalu ... wrrrr juz mnie zaczynają wkurzać takie hasła ... jak zaczne rodzić to pewnie wszyscy pod szpitalem będą stali
(...)
hmmm ... ciekawa jestem jak to u mnie będzie z tą połozną ... wogóle nie mam pojęcia skąd ona ma przyjechac
Babcia wymiata
Ja też nie mam umówionej położnej środowiskowej i nawet nie wiem, jak się za to zabrać i czasu też nie mam

Cytat:
Czasami przeszkadzalo, potem juz sie przyzwyczailam. Naturalnie, ze boli jak potrzebujesz czulosci, przytulenia i nie ma na kogo liczyc. Przed slubem troche sie staral, a potem juz siadl na i
Mam wielka nadzieje, ze do dziecka bedzie jednak inny

On sam powtarza, ze czeka z niecierpliwoscia na Nelly, ze moglaby juz sie urodzic, planuje, ze bedzie ja kapal, przytulal i glaskal. A jak bedzie w praktyce, czas pokaze.
Nie wszystko mozna w zyciu miec. Tez nie moge wymagac od meza, ze bedzie mnie na rekach nosil ( a chcialabym ), celebrowal ciaze jak wlasna. Zycie obok toczy sie dalej. Mam ogromna nadzieje, ze maz sie zmieni. Dla niego ciaza a posiadanie dziecka to dwa rozne swiaty. W ciazy jestem ja, a dziecko bedzie nasze! Smutne, ale on tak mysli. Przy porodzie chce byc. Ciekawe czy jutro pojdzie ze mna do szpitala na planowanie porodu???? Prawda jest, ze ma ogromnie duzo pracy i nie bardzo moze sobie pozwolic na wyjscia, zmuszac go nie bede...Najwyzej sama podejme decyzje: ciac czy pchac
evamoni, myślę, że mąż może się zmienić, gdy Nelly już się urodzi , może zachowuje się tak, bo się boi i wstydzi się przyznać?

Cytat:
Ale cudna , Twoja siostra sama ją narysowała?

Cytat:
hejka
(...)

ale sie boje
To już jutro , ale się uwinęłaś , najważniejsze, że nie zrobią Ci tego masażu szyjki, skoro przez niego masz taką traumę i problemy , będziemy trzymać kciuki

H. MacLeod

.
Stary 2009-07-08, 07:25   #239
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Lecą do was z predkoscia swiatla ostatnie paczkismacznego!!
(...)
ja mam sumie dzisiaj caly czas twardy brzuch i znowu bolala mnie kosc cipna......
Może się dzisiaj załapię jeszcze na jednego
A mnie wczoraj tak kłuło mocno na dole, że myślałam, że urodzę

Cytat:
trzymajcie kciuki za jutrzejsze nasze ktg o 10

Cytat:
Hej

(...)

Dobrej nocki
Dzień bez zakupów dniem straconym
A u nas nie ma tego żelu, buuu...
Kasia swoje odczeka, współczuję, ciekawe, jak dziś się sytuacja rozwinie
Fajnie Ci z taką mamą

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
A ja spakowałam torbę :O Jeszcze kilka rzeczy muszę dopakować, ale to już z górki będzie. Braki spisane na kartce, wytłumaczone tż co gdzie jest... Więc już będę spokojniejsza... ufff o matko... jakoś nawet nie chce myśleć co nas czeka,...
A ja oprócz klapek pod prysznic mam wszystko do torby, ale nie mogę się wziąć za spakowanie, chyba się boję, że jak spakuję, to zaraz urodzę . Czekam jeszcze tylko na laktator

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

...ale mnie zaskoczyłyście nowym wątkiem...widzę że Mamusie się rozpakowują GRATULACJE Jutro postaram się doczytać jednak kilka dni mnie nie było...i żałuję strasznie bo bardzo mi Was brakowało!!!! i mam tyyylllleeee do nadrobienia...nie wiem kiedy mi się to uda, bo od jakiegoś czasu jestem z Małą u moich Rodziców...tzn. oni przenieśli się na działkę na wakacje i tam też jesteśmy. Niestety nie mamy internetu na działce więc nie mogę Was czytać i pisać...

Pozdrawiamy Was gorąco Mamusie, Brzusie i Maleństwa...i całujemy z Zuzinką Jutro się odezwiemy
Cześć Karola

My też się stęskniłyśmy , super, że Zuzia tak ładnie się rozwija, zdjęciem nie pogardzimy . 11 szwów? , mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej

I jeszcze kciuki, żeby udało się rozwiązać problemy między Tobą i Twoim TŻ-em

Cytat:
Dzień dobry ...

Gratulacje , tru swoje też odczekała

H. MacLeod

.
Stary 2009-07-08, 07:44   #240
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz

Gratulacje Tru

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości