|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Dziewczyny a pytanko z innej beczki ;p jak ustawić ten suwaczek ;/ bo mi się jakoś nie udaje;/
|
#4352 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4353 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki kobietki za słowa otuchy
Tak siedzę w tej pracy i nie mogę się na niczym skupić, podczytuję tylko "M jak mama". W wydaniu lipcowym jest artykuł o prowadzeniu auta przez ciężarne i rada, żeby jeżdżąc, wybierać mniej wyboiste drogi. Myślicie, że codzienna jazda po baaardzo wyboistych drogach, a co za tym idzie gwałtowne podskakiwanie przez 80 min dziennie moze byc niebezpieczne? Ja tak niestety codziennie dojeżdżam do pracy i z powrotem i czasem aż wyklinhm te nasze polskie drogi. Nigdzie nie znalazłam informacji, że moze to być niebezpieczne dla Dzidziusia, ale troszkę się boje po przeczytaniu tego artykułu ![]() A co do opalania, ja na urlopie opalałam się tak 30 min do godziny na słoncu dziennie, ale nie non stop, tylko tak po 15 min. Z tym, że mam ciemną karnację i nigdy nie miałam żadnych nieprzyjemnosci zwiazanych ze słońcem, wiec nie bałam się. Dodatkowo pływałam i grałam z paletkami na słońcu. Brzuch oczywiście cały czas był schowany, nawet jak leżałam na plecach, to brzuszek przykrywałam mokrą chustą i kapeluszem.
Czarny kot już jest! Edytowane przez sexy body Czas edycji: 2009-07-07 o 16:31 |
|
|
|
#4354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę 2 rano i 2 wieczorem. Cytat:
![]() A Rufusek biedaczek pęta się po mieszkaniu w poszukiwaniu chłodnego miejsca.
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tymi dojazdami, to najlepiej zapytaj swojego gina.
|
|
#4356 |
|
Rozeznanie
|
Szkoda, że nie ma takiej infolinii, gdzie dyżurowaliby świetni, doswiadczeni ginekolodzy 24 h na dobę, a my mogłybyśmy do nich z każdą maleńką wątpliwoscią, z każdą najmniejszą obawą wydzwaniać ile wlezie
i pytać, i dręczyć, i dociekać![]() gucia ja siedzę sama w hmm... czymś pomiędzy pokoikiem a kantorkiem, więc nikt mnie nie widzi. Chyba pomyślę nad tym Rutinoscorbinem. Póki co nie mogę pozbyć się nawyku zakładania nogi na nogę, a wiadomo, że wtedy o żylaki łatwiej. Nie mówiąc już o tym, że paliłam przez ostatnie kilka lat.
|
#4357 |
|
Zadomowienie
|
kareninko gratuluje synusia
![]() Dudziakowa bądz dzielna - chłopcy sa silni-wiec Piotrus(Bartus lub Leon) na pewno da sobie rade Jesli chodzi o opalanie to ja jakos specjalnie słonca nie unikam- ale na opalanie tez ochoty nie mam-tzn tak zeby lezec plackiem Ja wczoraj zaczęłam 22 tydzien (lubie poniedziałki) a synus jest baaardzo aktywny wiec nie martwie sie poki co o niego bo go czuje prawie non stop
|
|
|
|
#4358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a my jesteśmy już po wizycie. Jestem tak jak kiedyś Domi zniesmaczona. Jeżeli chodzi o dzidzię to się dowiedziałam tylko tyle, że wszystko jest w porządku i gdyby tż się nie zapytał ile mierzy to nawet tego bym się nie dowiedziała (10 cm). tak mnie jakoś zbywał dzisiaj ten gin. żadnego zdjęcia nie dostałam ani nic... na płeć powiedział, że jeszcze za wcześnie - ale to z powodu starawego sprzętu - mają w Krynicy monopol bo jest tylko 1 prywatny gabinet i nawet w sprzęt nie zainwestują... |
|
|
|
|
#4359 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a odnośnie tych ruchów to ja nie czuję jeszcze tak dokładnie
Ale wiem kiedy się rusza, bo wtedy czuję taki ucisk w brzuchu i napięcie, no i ręką czuję takie wybrzuszenie, jakby kulkę(może główkę) nie wiem dokładnie. Nie wiem czy to jest normalne... Czasami czuję jakby coś się przekręcało i tak smyrało mnie ale to rzadko się zdarza. Czy wy też tak macie?? Dodam ze mam macicę dwurożną, czy to może być tym spowodowane??
|
#4360 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam serdecznie. Troszkę Nas nie było ale musiałam zakuwać do egzaminu. U mnie wszystko ok. Mały coraz częściej kopie a ja jestem spokojna że wszystko ok
Co do słońca to przyznam się że w sobotę trochę się opalałam. Brzuszek zakryty ale reszte posmarowałam kremem z faktorem 30 lub 20. Przebarwień nie mam ale zdziwiła mnie jedna rzecz a mianowicie stopy, okolice ramiączek od stanika i troszkę dekold były bardziej czerwone od reszty... wystraszyłam się ale na szczęście zaczerwienienie znikło. Myślę że następnym razem cała posmaruje się kremem 30 i to powinno pomóc. Ja osobiście bardzo lubie słoneczko i już nie mogłam patrzeć na siebie=bledziucha ![]() Dziewczyny mam jeszcze pytanie czy ktoś może wie czy w ciąży można używać takiego żelu nawilżającego Feminum? Zapomniałam zapytać doktorki a nie wiem czy używać czy lepiej nie. Cytat:
Giny to też ludzie, mają lepsze i gorsze dni.... swoją drogą to jak ja bym zgarniała 50 zł za 20 minut to bym raczej tych zły dni nie miała ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
![]() Czy ktoś wie w którym tygodniu dziecko się najczęściej obraca?? ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Mój miał 560. Ciekawe ile będzie na końcu. Lekarka mi niestety nie powiedziała jaki jest długi więc tego nie możemy porównać. Ale mój mały też jest ciut większy niż książkowa waga
|
|||
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Koreina ogromne gratulacje synka
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz ja juz chyba zaspana zmeczona jestem bo slabo kontaktuje
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karenina |
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki ![]() Cytat:
Zaraz padne...dziewczyny jestescie najlepsze! Kareninka jestem, milo mi...a poza tym to Kamila tak w ogole... ![]() Dziewczynki kochane, dziekuje Wam wszystkim za gratulacje ![]() Na razie mamy taka liste imion: Fabian Olivier Daniel Ja wpadlam tylko przelotem, bo jutro mam ostatnia prezentacje na uniwerku a pojutrze pierwszy duuuzy egzamin wiec siedze i mecze ksiazki... Obiecuje, ze od piatku bede bardziej aktywna
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2009-07-07 o 21:19 |
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaki sliczny badylek dziekuje ![]() ![]() A odnosnie przekrecania, to zauwazyłam ,ze wlasnei Pietrusia inaczej pisze Karenine. ja kiedyś kolezanke Chii przekrecałam na Chili i byłam pewna ze to jest napisane Chili za nie chii Kareninka powodzenia na egzaminie i prezentacji ![]() Imiona ładne, takie polskie, a co na takie imiona Tz?
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-07 o 21:21 |
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec dziekuje za poprawienie mnie i w razie potrzeby prosze o jeszcze
|
|
#4370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te imiona to wlasnie tz mi dzisiaj z pracy wyslal mailem jako jego propozycje...sa takie dosc miedzynarodowe i pasuja tez do nazwiska dzidzi Cytat:
Witaj w klubie zakreconych...ja dzisiaj uparcie probowalam otworzyc drzwi wejsciowe kluczem od skrzynki pocztowej...
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
To przepędź humora, taki piękny wieczór mamy
Wszystkie ładne Powodzenia na prezentacji i na egzaminie ![]() Pisałam Wam już kiedyś, że właściwie nie mam żadnych zachcianek ciążowych, ale okazuje się, że wszystkie ma mój TŻ. Oto co pochłonął dzisiaj po powrocie z pracy: obiad ( 2 x tyle co ja, a ja nie jadam jak wróbelek) potem czekolada mleczna, prawie cała ( bo mnie się trafiły tylko 2 kostki), następnie podebrał mi trochę truskawek, potem na kolacje zapiekał sobie parówki z serem ( sztuk 5), do tego chleb oczywiście niedawno ja zgłodniałam od tego patrzenia jak on je, więc postanowiłam wrzucić sobie do mleka garść muesli, to przylazł też do kuchni z zapytaniem, czy on może sobie też zrobić, bo mu smaka zrobiłam więc pochłonął miseczkę muesli z mlekiem. Ciekawe czy zgagi teraz też dostanie ? Od początku przytył już ponad 3 kg
|
#4372 |
|
Zadomowienie
|
fruzia01 ja odkad chodze do gin to zawsze mi mowiono, że ze wzgledu na oczy bede miec cc (-7,5 i -9,25). bylam u mojej okulistki, do ktorej chodze od dziecinstwa i potierdzila to. z tym, ze kazala mi koniecznie przyjsc za jakies 4 miesiace i wtedy mi wypisze potrzebne zaswiadczenia (moze ich waznosc jest ograniczona czy cos?, a moze po prostu chce miec pewnosc, ze przyjde na kontrole, bo bede tych zasw. potrzeboac- nie wiem
![]() katevalley tez mialam na 6ego, ale na USG wyszlo, ze 3, a znowu polozna karte ciazy wpisala 7 grudnia, wiec juz sama nie wiem . nastepna wizyte mam 27ego i wtedy tez mam sie umowic na USG, juz sie nie moge doczekac.
|
#4373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale tłumacze sobie ze moze to tylko moje subiektywne odczucie i ze jesli byłby jakis powod do niepokoju to lekarz sam poswieciłby mi wiecej czasu...
|
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to czekamy az mu urosnie bebolek...i dzidzia zacznie kopac |
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Też będe miec cesarke
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
Witam środowo
W najnowszym numerze M jak mama, wyczytałam, że wady wzroku są często nadużywane przez okulistów do wydawania zaświadczeń, że pacjentka ma rodzić przez CC. Często w szpitalu się nie zgadzają z opinią i każą jednak rodzić naturalnie. Tak było w przypadku mojej koleżanki, która miała wadę -10, i miała laserową operację na oczy, była umówiona na CC na poniedziałek, a zaczęła rodzić w sobotę i niestety- w szpitalu nie chcieli słyszeć cc i kazali jej urodzić Tyle, że pomogli jej próżnociągiem. I ma traumę po porodzie do dzisiaj... (bo oczywiście jej lekarz nie raczył odebrać telefonu i przyjechać do szpitala) ech... Obby Wam się udało!!! Ja nie mam szans na CC, chyba, że Dzidiza będzie miała 5 kg U mnie dziś leje i pogoda barowa Miłego dnia Mamusie |
|
|
|
#4377 |
|
Raczkowanie
|
Brombusia ale mnie rozbawiła historia pożeractwo twojego TŻ.
Ja obserwuję to samo u swojego mężusia. Wczoraj opchnął pół gara zupy grzybowej i jęczał, że gorącej to on nie lubi. Myślał by kto. ![]() Ja boleję nad jego apetytem bo rok walczyłam z dietetycznym gotowaniem żeby schudł, No i zrzucił 11 kg. A teraz cały wysiłek szlag trafi. Myszkuje tylko po szafkach i lodówce. Asioczka ja też pytałam gina o badanie moich wadliwych oczu. To bada się je i wystawia zaświadczenie przed końcem ciąży, żeby były jak najaktualniejsze. W szpitalu powiedzieli mi że zaświadczenie zaświadczeniem, a decyzję o cc i tak podejmuje lekarz przy porodzie.
Dwie są rzeczy, które czynią z pana Typ społeczny o wartości wzoru: Brak poczucia własnego komizmu, Brak poczucia cudzego humoru. Edytowane przez zmarzenka Czas edycji: 2009-07-08 o 09:14 Powód: dodanie |
|
|
|
#4378 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przyznam ze u mnie czasem potrafi być podobnie A poźniej sie reflektuje i pyta mój małż: "musisz jeść, kto tu jest w ciąży?"![]() Cytat:
![]() A dodam że chodzę do dobrego lekarza w moim wielkim mieście ![]() Cytat:
Elalank, chyba nie masz tak co żałować za CC... też mi sie kiedyś wydawalo że to lepsze rozwiazanie ale jak sie troche wczytałam w temat to chyba jednak nie. Zwłaszcza dla dzidzi. Wiec tylko wtedy jak naprawde nie ma innej mozliwości, to już trudno - musi byc cc.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-07-08 o 09:19 |
|||
|
|
|
#4379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiem, że jeszcze się naoglądam jak się urodzi ale teraz to jest takie szczególne, bo można podglądnąć co się dzieje w moim brzuszku. jak zapytałam gina, czy mogę zaprosić męża żeby oglądnął usg, to on odpowiedział " a po co?" tż i tak wszedł bo nalegałam ale jakiś taki niesmak mam po tej wizycie
|
|
|
|
|
#4380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dokładnie. Zyjemy od wizyty do wizyty, iczymy dni, godziny do niej, płacimy za nią wiec czegos oczekujemy ![]() Cytat:
buc. Z tym, ze mój Tz był od początku ze mną. Jestem wrogo do niego nastawiona po ostatniej wizycie. I tez gdyby nie to, że tez jest "niby" dobry, to bym go zmieniła. Ale już watpie, ze znalzłabym innego, z którego byłabym zadowolona tak naprawde, bo byłam u dwóch poprzednich swego czasu i tez mi do gustu nie przypadliEdytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-08 o 09:51 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

55kg 

Ale wiem kiedy się rusza, bo wtedy czuję taki ucisk w brzuchu i napięcie, no i ręką czuję takie wybrzuszenie, jakby kulkę(może główkę) nie wiem dokładnie. Nie wiem czy to jest normalne... Czasami czuję jakby coś się przekręcało i tak smyrało mnie ale to rzadko się zdarza. Czy wy też tak macie?? Dodam ze mam macicę dwurożną, czy to może być tym spowodowane??

Kareninka jestem, milo mi...a poza tym to Kamila tak w ogole... 

( bo mnie się trafiły tylko 2 kostki),