|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
ja teraz nawet jak będę musiała mieć jakąś nową plombę (na razie wszystkie mam zdrowe) to zrobię sobie kolorową plombę dla dzieci, różową brokatową
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
||
|
|
|
#1112 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
choc mam nadzieje, ze dobrze bedzie![]() Cytat:
, wiec bedzie pozno, ehhh...Martwie sie co bedzie pozniej, bo maly chyba na zdjeciach bedzie tatusia ogladal , TZ mowi, ze bedzie go bral ze soba![]() Cytat:
Wiec nie tylko niemowlata szkodzi, ale i kobieta w ciazy, wiec nie pozostaje nic innego jak przezucic sie na wode ze szklanych butelek ![]() Tak sobie czytam o szkodliwosci plastiku to dochodza do tego zabawki, a nawet okna PCV . Zastanawiam sie czy np. gryzaki dla niemowlat sa bezpieczne , a jesli nie no to co kupic
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-08 o 20:57 |
|||
|
|
|
#1113 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie dzis boli głowa, chyba od tej pogody
|
|
|
|
|
#1114 |
|
Zadomowienie
|
Łoj, a mi się sączy i sączy ..i sączy i sączy.....wściec się można.Może to przez to, że piję mnóstwo wody, po porodzie picie wody ma znaczenie, a przed?Jedni mówią, że ma, a inny - że nie. Jak to ze wszystkim - JEDEN POWIE TAK A DRUGI INACZEJ.
Gabrysia Edytowane przez Orzeszek.1 Czas edycji: 2009-07-08 o 21:32 |
|
|
|
#1115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też bym znowu gdzieś pojechała...Jaki fotelik? Cytat:
![]() Byłam dziś w lumpie i kupiłam za 3 zł skarpetki-niedrapki, skarpetko-buciki i koszulkę z długim rękawem (nowiuteńka, bo miała nawet metkę sklepową). Buciki i koszulka są na Boże Narodzenie - na koszulce napis po angielsku "moja pierwsza Gwiazdka", a buciki czerwone z misiem-Mikołajem ![]() Jesteśmy po wizycie u gina. Wszystko w porządku. Jelita mnie bolą, bo je uciska rosnąca i podnosząca się macica. Glukozą mam się nie przejmować, ale na następną wizytę mam zrobić obciążenie 75 g. USG zwykłe było nagrywane na płytkę, ale dużo nie widać, bo jak zwykle dziecko było spokojne i chowało się w zakamarkach macicy. Brzdąc przekroczył już wagę 1 kg. Wielkością pasuje do tygodnia ciąży. Ja natomiast od ostatniej wizyty przytyłam 1,7 kg.
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-07-08 o 21:32 |
|||
|
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
a mi się sączy już od 2 miesięcy, ciągle wkładki:/ śpię bez stanika więc ledwo wyrabiam z praniem piżamek:/ a najlepsze to , że wcale nie ma pewności że od razu po porodzie będę miała pokarm dla maluszka... no i są różne czynniki wpływające na niemożność karmienia... moja mama nie karmiła mnie bo w jednej piersi miała mało pokarmu, w drugiej ma wciągnięty sutek i nie chciałam jeść no i jej pokarm zanikł, a z moją siostrą było inaczej... miała pokarm, ona chciała ssać, ale moja mamę kilka dni po powrocie do domu wzięli do szpitala z krwotokiem (źle wyczyszczona macica) i też przestała karmić, pokarm zanikła... znajomy miał skazę białkową, tez go mama nie mogła karmić, a ciocia nie miała siary, dopiero na 3 dzień po porodzie miała mleczko i karmiła synka bez problemów
|
|
|
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie dzwonil moj Skarb jest juz spowrotem w Belgii
Wiec moze przed 24 00 zdazy .Kurcze jak mi sie nudzi juz nawet w szczurka pogralam i doszlam do drugiego poziomu |
|
|
|
#1118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1119 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pościel dla mnie za bardzo "wzorzysta". Cytat:
ale teraz coraz bardziej myślę pod kątem funkcjonalności i na początek na pewno kupimy prześcieradło (wiadomo musi być), usztywniany rożek, kocyk i pościel 2-częściową czyli poduszka i kołdra. I tyle chyba wystarczy.Cytat:
Później Roan Marita i Jedo Bartatina. No i dalej te wszystkie delikatniejsze czyli X-lander, Tako, Coneco. My w sobotę robimy jeszcze raz wycieczkę za wózkiem i mam nadzieję, że podejmiemy już decyzję. Póki co rozważamy właśnie Roana (mąż bardziej jest za Adborem ze względu na tą dużą gondolę, ale mi wizualnie podoba się Marita). Cytat:
Co prawda chciałam zwykłą TT, ale teraz to chyba wezmę tą samą co Ty.Cytat:
ale jednak wolę je mieć swoją "w razie czego" żeby w szpitalu nie karmili jakimiś cudactwami.No i mi się nic nie sączy, nawet jedna kropelka nie poleciała do tej pory
|
|||||
|
|
|
#1120 |
|
Rozeznanie
|
ale też bez paniki, zdarzają się przypadki-wypadki że karmić się nie da, ale ogólnie to nie takie skomplikowane jak się wydaje... ważna zdrowa zbilansowana dieta i czas na karmienie (bo pracując np ciężej karmić) ja osobiście bawarek pić nie mam zamiaru bo nie cierpię
hehe myślę że z tym karmieniem jakoś się samo ułoży, chyba że dzidziuś nie będzie chciał, no to trudno, natura sobie sama prawa ustala
|
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Poczytałam Was dzisiaj. Pisać mi się za bardzo nie chciało, ale to pewnie przez samopoczucie. Od wczoraj męczy mnie biegunka i biodra bolą tak, że ciężko mi chodzić, zwłaszcza teraz na wieczór... Biodra już mnie jakiś czas dręczą, ale do tej pory ciężko mi było spać i przewracanie na drugi bok sprawiało problem. Nie wiem czy to przez to, że dzisiaj po sklepach połaziłam...
Kupiłam tą oliwkę z BD przeciw rozstępom, bo już nie miałam się czym mazać. Pooglądałam kosmetyki dla niemowląt i patrząc na nie jeszcze bardziej zgłupiałam Jakaś kobieta mnie zaczepiła żebym jej doradziła co kupić bo córka w ciąży zagrożonej i musi leżeć a ja sama zielona przed tymi półkami stałam ![]() Kikunia co do imion to ja wybrane miałam już jako nastolatka i małża przed faktem dokonanym postawiłam. Zawsze mówiłam, że córka będzie Lena a synuś Alan. Nawet wesoło z powodu Alana było bo mam kolegę o tym imieniu z którym bardzo się lubię i zawsze się śmiałam, że gdyby nie to, że ma tak na imię jak mój przyszły syn to mogłabym sie z nim spotykać ![]() Dzisiaj młody zaserwował tatusiowi takiego kopsiura, że tatuś sie wystraszył
|
|
|
|
#1122 |
|
Rozeznanie
|
ja mam juz butelki kupione (dostałam w prezencie) razem ze smoczkami na dalsze tygodnie. Butelki są przeciw kolkowe, o anatomicznym kształcie co podobno pozwala dokarmiać dziecko butelką, nie zniechęcając do piersi. Moja ciocia powiedziała że przyda mi się jak będę chciała gdzieś sama wyjść (mogę zostawić swój pokarm) lub gdy zdarzy się że zjem cos "szkodliwego" , będę miała okazję napić się alkoholu lub gdy po prostu tatuś będzie chciał nakarmić dzidziusia. ja tam wolę butelkę mieć, w sumie z dzieckiem kojarzą mi się smoczki , pieluchy i butelka
|
|
|
|
#1123 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Znam dziecko z rodziny patologicznej (teraz ma jakieś 10 lat) wychowane bez komputera i wszelkich nowinek technicznych. Jak biorę do siebie dzieci siostry to zawsze mówię im, żeby się z tym chłopcem bawiły, bo strasznie mi tego dziecka żal, więc nie raz i nie dwa bywał on u mnie z całą zgrają dzieciaków i chłopaki jak to chłopaki a to w jakieś wyścigi grają a to w inne pierdoły i on pomimo, że jeden z najmłodszych i chyba jako jedyny komputera nie posiadający zostawia ich zawsze w tyle ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
dla niego wszystkie są takie same ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Idę się umyć, może jeszcze zajrzę. |
|||
|
|
|
#1124 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jutro mam wizytę, też jestem ciekawa ile już nasza Malutka przybrała . No i muszę zapytać o te moje twardnienia brzucha, ale pewnie tak jak u Ciebie okaże się, że to wszystko normalne w ciąży i niepotrzebnie się przejmuję ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
i też widzi różnicę w prowadzeniu, funkcjach itp.
|
|||
|
|
|
#1125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. 10latek to juz pewnie dawno skonczylby wszystkie poziomy, bo ja nie jestem dobra "w te klocki" No nic zobaczymy ja troche teraz pogram a synus za trzy latka skonczy za mamusieTZ dzwonil 15min temu i jeszcze czekal w kolejce na rozladunek (przed nim byly trzy busy ), kazal mi isc spac, ale chce mu jedzonko podgrzac, bo no dzis zjadl tylko dwie kanapki w poludnie jeszcze umrze mi z glodu. Juz sporo schudl i zaczynamy wygladac juz jak Flip i Flap |
|
|
|
|
#1126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia u dentysty, ja idę znowu za tydzień, ale zawsze biorę znieczulenie Cytat:
![]() Cytat:
A potem zobaczymy
|
|
#1127 |
|
Zadomowienie
|
Precious mój wózek jest firmy Alu-cross mojego modelu na necie nie widziałam w nastepną sobotę będe miała go w domu to zrobie fotki.
Mam nadziej że jutro pani poczestuje mnie znieczuleniem bo inaczej to wbiję się w ten fotel, pierwszy raz idę do niej ale podobno jest bardzo miła uciekam do łóżka, dobranoc.
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-07-08 o 23:24 |
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się znowu nie chce spać
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
Mi też się nie chce ale już pleczki bolą mnie od siedzenia na necie, nie ma męża bo by mi stopy wymasował
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę coś poczytam, może zasnę w trakcie ![]() Aniago - o której masz wizytę w przyszły piątek ? Dobranoc
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Hello
nie mogę spać mąż wyszedł a ja sie rozbudziłam, już przed 5 jadłam śniadanie chyba zaraz jeszcze pójdę spać bo co tu robić tyle czasu ![]() Cytat:
A ten późniejszy kupimy lepszy. wybrałam brązowy bo mam brązowy wózek w kremowe groszki a fotelik wygląda tak
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() W końcu się dziś wyspałam ![]() U nas zmiana pogody na chłodniejszą - dziś zaledwie 15 stopni jest
|
#1133 |
|
Zadomowienie
|
I ja sie dzisiaj wyspałam jem sniadanie i na 10.00 do dentysty jadę, normalnie ciarki mam na ciele
jutro idę na glukozę lekarz dał mi dawkę 75 g.Miss.hot ja mam wizytę na 14.00 ale jak bys miała czas sie spotkać to bym przyjechała wcześniej do Lublina ![]() Faktycznie u mnie też chłodno jakos sie zrobiło.
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
#1135 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Jestem w 24 tyg ciąży planowany termin mam na 29 października . Lekarz powiedział, że będzie CHŁOPCZYK, ale sie jeszcze nie nastawiam bo powiedział też, że to niepewne Ale imiona juz mam dla dzieciaczków Chłopczyk: Fabian a dziewczynka: Lena Już się nię mogę doczekać
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
Ok, nie ma sprawy. Dziekuje za kciuki
|
#1137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1138 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie o poranku!!!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na pewno się dogadacie Cytat:
ja mam swojego najlepszego na świecie męża! Cytat:
bo już się zaczęłam martwić ...Cytat:
Cytat:
![]() kochana, super, że wszystko dobrze, a maleństwo rośnie pięknie Cytat:
|
|
|
#1139 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o 7 złapał mnie paskudny skurcz łydki, wyskoczyłam z łóżka narobiłam hałasu, ale mąż i pies mnie olali i spali dalej. Ciekawe czy jak zacznę rodzić to też będą spali niewzruszeni Boli mnie ta łydka do teraz![]() U nas też niższe temperatury, ale tak pada, że nie wiem jak po zakupy pójdę. Nawet okna nie mogę mocniej otworzyć, bo zaraz podłoga zalana. Cytat:
|
||
|
|
|
#1140 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Wlasnie wstalam, ale sie nie wyspalam cala noc sie budzilam . Poszlismy spac ok 01 20 w nocy i mimo, ze rano udalo mi sie zasnac to kiepsko sie czuje. TZ wyszedl jak zawsze ok 05 00, martwie sie jak tak krotko spi, bo to zaczyna byc niebezpieczne w koncu caly dzien dzis spedzi za kolkiem .Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

, masz wspanialego meza a ja juz zaczelam wierzyc, ze tacy mezczyzni zdarzaja sie tylko w marzeniach. W Twoim przypadku sprawdza sie powiedzenie, ze w zyciu kobiety najpiekniejszych jest 9 miesiecy
choc mam nadzieje, ze dobrze bedzie
, wiec bedzie pozno, ehhh...
. Zastanawiam sie czy np. gryzaki dla niemowlat sa bezpieczne
, a jesli nie no to co kupic
Też bym znowu gdzieś pojechała...
.

No nic zobaczymy ja troche teraz pogram a synus za trzy latka skonczy za mamusie
za wizytę
"Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. "