|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1142 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A my od wczoraj oficjalnie rozpoczęliśmy urlop tyle że pogoda jakoś mało wakacyjna ![]() ![]() Idziemy teraz na spacerek. Wieczorkiem bede nadrabiać zaległości ![]() Buziaki!
![]() |
#1143 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane Bąbelki
![]() nie ma to jak ktoś zepsuty humor od rana i to dzięki własnej matce... ale co tam, stwierdziłam, że nie mam zamiaru się smucić, teraz najważniejsza jestem ja i dziecko, i to że mamy obok wspaniałą osobę która opiekuje się nami jak nikt inny! i to jest najważniejsze, a inne kłopoty, których nie stwarzam ja, i na które nie mam wpływu, się nie liczą! i mam zamiar z tym podejściem przejść resztę ciąży ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() mnie znowu boli główka ![]() ![]() ja mam dzis wizyte u ginka, ale ide tylko po skierowanie jak zawsze, jedynie co mnie cieszy to położna bedzie słuchać serduszka dzidziusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedynym pocieszeniem jest dzisiejsze USG 4D, w końcu obejrzymy sobie dokładnie tego naszego brzdąca hihi Cytat:
![]()
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
jeszcze raz wstałam
![]() tym razem pospałam ![]() Witam nową mamuśkę ![]() Nika dziękuję ![]() co do pepka, linii i sutków... pępek mi już wystaje ale jak narazie od góry przez co dostał ksywkę kaczorek bo wygląda jak dziubek ![]() linię mam bladą na całym brzuchu a od jakiegoś czasu nie to, że mi się sączy tylko w tych żłobieniach w sutkach mam coś takiego zaschniętego przypominającego cukier ![]() .... ale jaja...własnie dzwonił kurier od fotelika, że już paczkę przywiózł, nie byłoby problemu ale ja podałam adres rodziców i tam zostawiłam kasę ![]()
![]() |
#1148 | |
Raczkowanie
|
witam!
A mnie sie dzis snilo ze widzialam przez brzuch raczke naszej Emilki, taka malutka i slodka! juz sie nie moge doczekac az ja bede mogla przytulic ![]() Ale jeszcze 3 dlugie miesiace, wiec musze uzbroic sie w cierpliwosc! Cytat:
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Jak zwykle siadam do Wizażu po drugim śniadaniu. Dzisiaj czuję się trochę lepiej. W każdym razie na wszelki wypadek mam ze sobą Nospę. Ale najlepiej by było, gdybym wylądowała w toalecie wreszcie na dłuższe posiedzenie
![]() Witam nową Mamusię na naszym wątku.
#1150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
O! Cichopek już urodziła.
Piszecie, że nie możecie doczekać się przytulenia własnego dziecka. A ja, szczerze mówiąc, jestem przerażona, że czas tak szybko leci i że za już 3 miesiące zamiast naszej dwójki, trochę na luzie żyjącej, będzie nas trójka i życie przewróci się o 180 stopni. ![]()
#1152 |
Zadomowienie
|
Hej Laski, widze ze sumiennie podtrzymujecie watek
![]() Ktos pisal ze w nocy nie moze spac- znam ten bol... ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam
#1153 |
Zakorzenienie
|
klaudiaaa!
![]()
#1154 | |
Zakorzenienie
|
słuchajcie a mi się dziś śniło, że żyłam w takim swiecie bajkowym prawie jak z Andersena i mieszkałam w domku z moją matką i najmłodszą z sióstr - no i byłam w ciąży z Lenką. no i matka mówi : wyjmij już to dzieck oz brzucha, troszkę się nim nacieszymy a potem włożysz je z powrotem do czasu porodu.
Więc wyjęłam to dziecko z brzucha ( okazało się, że ma oczy mojego męża i pomyslałam tylko: jejku, ale będzie zawiedziony, bo cały czas powtarza: wiem, że ona będzie miałą twoje oczy) i takie ciemne włoski, strasznie dużo. ubrałysmy Lenkę i mama w takim starodwnym wózeczku wystawiła je na ulice ( po co nie wiem) chodziłam tam i sprawdzałam, czy mała śpi, ale za którymś razem wychodzę i ..nie ma...biegłam ulicą i płakałam pewna że ktoś mi zabrał dziecko!!! wpadam do domu i krzycze od progu " Lenka is gone! ( tak tak, po angielsku!) Matka mówi do mnie: spokojnie , coś ci pokaże... i potem szłyśmy na górę krętymi schodami- całe schody w malunkach księżniczek i wróżek i motylków...a na górze pokoik jak z baśni cały korowy , pełen motyli itp itd, a tam śpi spokojnie moja Lenka... dziwny sen, co????????? Cytat:
zmykam bo dziś mam gościa ![]() Malinko, takie lęki chyba są normalne, choć ja musze przyznać, że baaardzo nie mogę się doczekać..ale wiem też że powinniśmy ten czas teraz wykorzystać dla siebie na maksa, właśnie dla nas dwojga.
![]() Okruszek rosnie ![]() http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-07-09 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | ||||||||
Zadomowienie
|
Hej Mamuśki
Cytat:
Cytat:
Oj kusicie dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jutro, jak Ty postanowiłam puść na glukozę tylko ja mam dawkę 50, muszę dziś kupić i kupeczek na siusiu ( krępuje mnie oddawanie kupeczka z własnymi siusiam ... i zawsze tego unikałam, dopiero teraz oddaję, kiedy jestem w ciąży) Cytat:
![]() Fabian ładne imię, też mi się podoba, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Witolda, a Lena...kolejna Lena ![]() Cytat:
![]() a tymi bzdurami typu linia, pępek i sączenie się nie przejmuj, najważniejsze, że brzuchol rośnie ![]() linia i pępek to coś co mnie np. bardzo się nie podoba i czego się obawiałam, ale całe szczęście, że linia cienka i ledwo co widoczna jest, a pępek, no cóż...aż tak bardzo nie wystaje i źle nie wygląda ale zdecydowanie wolałam go w wersji pierwotnej. Cytat:
Cytat:
![]() A nam dziś przywieźli piękny drewniany, porządny stół, co wygląda jak ława ale można go na korbce podnieść i rozłożyć na większy. W końcu zjem normalnie obiad a nie jak japonka na ziemi lub schylona by dosięgnąć do talerza ![]() ![]() ![]() teraz szukamy chętnych na zakup narożnika ... ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Zakorzenienie
|
Nikuś, Ty to masz sny
![]() Mnie "bierze" na przytulenie własnego dziecka, gdy widzę je na USG trójwymiarowym (wczoraj tylko z profilu). Póki co cieszę się, że jeszcze jakoś normalnie funkcjonuję i mogę dużo rzeczy robić, że mogę się z mężem "przytulać" ![]() ![]()
#1157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-09 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że coś się zmieniło ![]() Cytat:
![]() Nika niezły sen ![]()
![]() |
#1159 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie. od niedawna podczytuję was trochę, dzis postanowilam dołączyć. to moja pierwsza ciąża i nasze pierwsze dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też miałam dziś dziwny sen, tzn. synek nasz jeszcze mi się nie śnił, ale śniło mi się jak starałam się o względy mojego kochanego, co w rzeczywistości było odwrotnie (to taki przekręcony powrót do przeszłości) tak się napaliłam, że jak mój wpadł teraz do domku na chwilę, to myślałam, że ubranie z niego zedrę...niech tylko wróci... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o 360 stopni jakby było to by się nic nie zmieniło ![]() Witam nową mamusię ![]()
![]() |
#1163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tymi ciuszkami się nie przejmuj, ja też oprócz łóżeczka nic jeszcze nie mam kupionego dla dzidzi. Co to pajacyk, body, kaftanik - nie wiem, dla mnie wszystko to to samo. Przyjdzie czas, że w końcu i mnie przypyli - to się za to wezmę - nic na siłę. Wiele dziewczyn ma już skompletowaną wyprawkę, więc pewnie pomogą, zresztą już nie raz wklejana tu była lista potrzebnych rzeczy, choćby na początku tyg. o ile się nie mylę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
hehe
![]() heh, mężuś już odebrał fotelik, ale jestem ciekawa jak wygląda ![]()
#1166 |
Raczkowanie
|
jestem w 28 tygodniu, i spodziewamy się synka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie masz sięco martwić - ja też nie wiedziałam co mam kupować, ale z czasem gdzieś coś poczytałam - np na wątkach mamuś, które rodzą wcześnie - i wiem więcej ![]() ![]()
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
a co do kupowania wypraki, to do sklepu trzeba iść uświadomionym , bo panie w sklepie sprzedaja wszystko co maja w zanadrzu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1170 |
Raczkowanie
|
"kilka rzeczy zamówiłam dzis przez internet, jakos ich raczej super, bo jedna z tych rzeczyw idzialam w sklepei wczoraj, tylko jakos nie moglam sie zdecydowac. a łóżeczko i wózek mozna dostac od reki, czy trzeba zamawiac? i podobno szkoda kupowac zbyt wczesnie, zeby nie stalo nie uzywane przez okres gwarancji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.