|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Ola-Unhola
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Dudipopka, może i nic by się nie stało, ale jestem do tego przyzwyczajona i tak nauczona
![]() ![]() Syla, to patrz bardziej na termin porodu wg Om ![]() Tak jestem sama w domu i się lenię. Ale pranie powiesiłam ![]() Co tu tak puściutko - wypoczywacie i dobrze. Trzeba korzystać z ostatnich chwil bez obowiązków ![]() Ciekawe jak Svinecka. Rano pisała mi smsa, że jedzie do szpitala, mama z teściowa trajkoczą. I prosi o trzymanie kciuków ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-07-09 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Evamoni, przestan sie zamartwiac czy do brze zrobilas czy nie. Ja bym sie na twoim miejscu nie zastanawiala. A teraz jak juz sie zdecydowałas to spokojnie czekaj na swoją niunie, bo spokój teraz jest ważny.
A ja zrobiłam dzis pranie (tzn. praleczka ![]() ![]() i myśle za co by się tu wziąc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
Svinecka trzymam
![]() ![]() Evamoni moim zdaniem też dobrze wybrałaś zwłaszcza że lekarz sam zaproponował ci cc żeby nie było komplikacji, wszystko będzie dobrze a jeśli dalej nie możesz się zdecydować to powiedz sobie tak, że jeśli dotrwasz do terminu planowanego to bedzie cc a jeśli maleństwo będzie chciało wyjść szybciej to urodzisz sn ![]() UnholyOne głowa do góry każdej z nas zdarzają się gorsze dni a ty jesteś wspaniałą mamuśką ![]() Ulcia ![]() skierka1981 dzień się jeszcze nie skończył może maleństwo zrobi Ci niespodziankę ![]() U mnie w końcu chłodniej się zrobiło ale jakoś moje samopoczucie marne od dwóch dni mały tak się ułożył że nóżkami wypycha mi centralnie pępek a mnie to tak boli że już mam dośc i na nic moje prośby żeby przestał cały czas trzyma stópkę na pępku ![]() ![]() ![]() ![]() Kochane pomóżcie mam zamiar kupić na all naklejki na ścianę do pokoiku małego ale nie mogę się zdecydować, cena jest taka sama pomóżcie który obrazek ![]()
#334 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem pierwszy jest ładniejszy ![]()
![]() |
#335 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak wogole to zalacz link bo naprawde mi sie spodobały. miałam cos namalowac ale moze lepsze beda takie naklejki ![]() Małż własnie dzwonil ze wygrał dwa bilety na Mistrzostwa Europy w żużlu w Tarnowie. Kocham żuzel i mam straszna ochote jechac (to jest w sobote) ale troche sie boje. Niby mamy miejsca w loży dla VIPow wiec chyba niemam sie co bac. Co myslicie? Chyba jednak pojade jak wszystko bedzie OK (na drugi dzien mam termin z OM ale z USG na 10-15 sierpnia - to tak dla przypomnienia) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#336 |
Zakorzenienie
|
mayaha oto link:
http://www.allegro.pl/item675836240_...ma_zoo_xl.html czyli póki co 2:0 dla pierwszego z tym że za drugim przemawia to że naklejki są większe i jest ich więcej zresztą wszystko w linku ![]() Kurcze pojechałabym bez zastanowienia a daleko masz do Tarnowa? Kochałam żużel jeszcze jak mieszkałam w mieście rodzinnym teraz został mi sentyment ![]()
Edytowane przez cashmeree Czas edycji: 2009-07-09 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja z takim może dziwnym pytaniem....
![]() Powiedzcie mi czy Wasze maleństwa też mają tak często czkawkę??? Moja mała potorfi mieć ją czasem po 3 razy dziennie a przy tym denerwuje się niemiłosiernie bo wierci się jak nie wiem co. Zastanawiam się czy to jes normalne.... ![]() ![]()
#338 | |
BAN stały
|
Cytat:
chyba cię uspokoję bo moja mała też potrafi mieć czkawkę 3-4x dziennie. teraz trochę rzadziej ma. i też chyba ją to z czasem denerwowało bo się kręciła ![]() cashmeree a mi się drugie podobają ![]() siedzę i myślę czy Amelka dziś wyjdzie czy nie.... moze w nocy coś się rozkręci - jak pomyślę że o może lada chwila to ![]() ![]() tak sobie policzyłam z ciekawości na tejj str ile mi zostało do porodu wg niej http://www.dziecko.haczewski.pl/inde...ok=2008&bg=000 cykle miałam dłuższe zawsze ale średnio ok 35 dni - czy to możliwe żeby termin był późniejszy niż ten wyliczony przez gin?? Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-07-09 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
skierka mi sie wydaje że jest możliwe bo gin wylicza to zawsze tak samo dzień ostatniej miesiączki - 3 m-ce + 7 dni a w haczewskim czy innych kalkulatorach biorą pod uwage długość cyklu a gin zazwyczaj tradycyjnie 28dni liczy
co do obrazka to mój tż też jest za drugim a ja się waham bo dla mnie ten dugi jest taki poważniejszy a pierwsze są takie dziecinne ![]() a słuchajcie powiedzcie mi jeszcze jaką torbe macie do szpitala tak mniej więcej jak dużą? bo ja nie wiem brać taką podróżną czy mniejszą szperam po all i znalazłam coś takiego i się zastanawiam czy mi wystarcy czy za mała?? http://www.allegro.pl/item675831278_...ty_bezowa.html
#340 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja mam taką o długości ok 60 cm i szerokości ok 25. w nią biorę rzeczy dla małej bo muszę mieć swoje do tego kocyk mały, kosmetyki moje, podkłady poporodowe, staniki, majtki, a do reklamówki żeby się przebrać na izbie przyjęć wrzucę koszulę, szlafrok kapcie. no tak żeby już wejść na salę potem. po prostu do torby biorę rzeczy na po |
|
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zakorzenienie
|
ja nie muszę brać podkładów i pieluszek czy kosmetyków i ciuszków dla małego bo u mnie to dają w sumie muszę mieć 2-3koszule , bielizne, ręczniki kosmetyki (typu mydło żel) wodę, kapcie, klapki, szlafrok . Ciuszki dla małego przyniesie mi tż na wyjście , tak sobie myślę że ta torba mi wystarczy a później mogę ją nosić jako "przybornik" dla małego
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- ide coś wszamać później się odezwę ![]()
#342 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Juz po wizycie...
Wyniki w normie.Tylko, ze ... Kubus jest 3 tygodnie wiekszy niz wynikaloby z terminu z OM I ma juz gleboko wstawiona glowke do porodu. Polozna powiedziala, ze na tej podstawie mozna wnioskowac, ze maly moze sie urodzic sporo wczesniej albo(co mi sie mniej podoba) moze byc duuuzy. Za 2 tygodnie mam nastepna wizyte I jesli maly utrzyma tempo wzrostu (I nadal bede w dwupaku) to bede miec jeszcze jedno usg. W zwiazku z tym maz kazal mi ostatecznie spakowac torbe I juz bedzie jezdzic w samochodzie I dokumenty caly czzas ze mna. I tyle u mnie. Trzymajcie Cie mamusie. Mam nadzieje, ze beda dzis kolejne dzieciaczki. :uscisk: dla mamus, zeby humorki sie poprawily I nie opuszczaly. ![]()
#343 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jakie party!!! Juz chyba z 20 osob chce zaprosic!!!! musze mu to z glowy wybic! Ja pewnie i tak bede ok. 5-7 dni w szpitalu. Dziekuje Wam wszystkim za super slowa otuchy! jestescie kochane ![]() Lekarz powiedzial, ze decyzja nalezy do mnie. Do niczego nie namawial, ani nie krytykowal. Takie suche informacje a ty sie kobieto mecz z decyzja. Wiecie co! Posprzatalam dzisiaj chalupe i cos mi pocieklo po nogach. Nie duzo, bez koloru, bez zapachu, zwykla woda ( siku to nie bylo ).Teraz mnie kluje zoladek, kibelek oblegam i ciagnie mnie jakby w nerkach ![]() Moze to juz? jak dojda regularne skurcze to jade do szpitala. Albo to organizm odreagowuje napiecie, stres jakim bylo podjecie decyzji o cc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
Ale mało piszecie.... A ja zrobilam zapiekanke z kurczakiem cukinia , kalafiorkiem i serem i teraz siedze i sie nudze.....Rozmyslam sobie nad ta moja wada wzroku i czy na pewno nic sie nie stanie przy porodzie naturalnym.....Jeszcze sie naczytalam na rioznych forach ze przy takiej wadzie jak moja -6 podobno(miesiac temu jeszcze bylo -4,5 wiec dziwna sprawa) czesto robia cesarki...tak zapobiegawczo zeby nic sie nie stalo. I teraz tylko mętlik mam.
#345 |
BAN stały
|
ja też przygarnęłam trochę w domku. pisała do mnie czekoladka że neta nie ma i pytała czy wiadomo co u svinecki?? no właśnie, ciekawe co u niej. na pewno już po
|
![]() ![]() |
![]() |
#346 |
Rozeznanie
|
svinecko trzymam kciuki nie martw sie będzie dobrze
![]() w kkońcu się troszke oderwa,lam od Mojej Myszki bo ciągle tylko jeść chce a od wczoraj strasznie marudzi i tylko przy cycku, co juz zaśnie przy cycku i chce ją odłozyć to znów ryk |
![]() ![]() |
![]() |
#347 |
Ola-Unhola
|
Svinecka do mnie pisała, ale kimałam i nie pisałam na forum.
13,34 "Rano przebili mi pęchęrz i leże cały czas z oksy. Mam skurcze i juz mam dość. Ale szyjka twarda i jak nie pójdzie to cięcie." Kasia pisze, że może wyjdzie w sobotę (tak po cichu na to liczy). W domu jak będzie w ruchu na pewno szybciej ja ruszy niż leżac w szpitalu. Chciałaby mieć to już za sobą.
#348 |
Zadomowienie
|
kurcze Svinecka znow się umęczy...
#349 |
Ola-Unhola
|
I niestety jeszcze sms od Eleeri:
"Cześć, nie zajrzałam na forum wczoraj i nie zajrzę dzisiaj, znowu jestem w szpitalu ![]() ![]() ![]() ![]() Zapytałam się jak to się stało, jak długo będzie w szpitalu i co z Małym. Dam znać jak odpisze. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Odpowiedź od Eleerii: "Ja sama jestem w szoku, w ciągu chwili miałam nogi słonia. Po wielu bojach zostałam przyjęta z młodym na patologię na ginekologii, choć chcieli mnie dać na chirurgię i to samą, bo dziecko miałoby zostać w domu. Ciągle robią mi badania. Co u Kasi? Ma już Laurkę?" "Dam znać jak się tylko coś dowiem, szczęście w nieszczęściu, że dziecko jest ze mną, bo już beczałam, że będę musiała go zostawić samego. Pozdrawiam Was cieplutko"
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-07-09 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
BAN stały
|
o jacie to nie za dobrze i u svinecki i u eleeri, trzymamy kciuki żeby było oki
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
ojej biedna Eleeri , oby wszystko było dobrze
#352 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja mam inne pytanie- czasem moje dziecko nagle wykonuje taki gwaltowny ruch, jakby wierzgniecie, albo jakby sie rozciagalo i przy tym zatrzeslo (tez tak czasem mam, gdy rano rozciagam stawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, zeby wszystko ulozylo sie pomyslnie ![]()
![]() |
#353 | |||
Wtajemniczenie
|
skierka, wg tego kalendarza to mam termin na 29 lipca czyli posrodku terminu z OM a z USG, bo w ubieglym roku mialam miesiaczki mniej wiecej co 45 dni (tzn raz 28 dni innym razem 60 dni...)
Cytat:
Do Tarnowa mam kawałek, chyba cos ok. 80 km. Chyba sie zdecyduje, tym bardziej ze dawno nie byłam, a poza tym po meczu ma byc jakas kolacja dla VIPow ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do wady ja mam -3. I sama wada jak powiedziala mi okulistka nie decyduje o tym czy powinno sie robic cc. Przeciwskazania do SN są gdy grozi np odklejenie siatkowki lub gdy cos jest nie tak z dnem oka. ja wlasnie we wtorek sie wybieram, bo mowila ze przed porodem w ostatnim m-cu pasuje sprawdzic czy nic sie zlego dzieje. Bo to sie zmienia. Svinecka, Kasia i eleeri ![]() ![]() ![]() Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-07-09 o 15:34 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Rozeznanie
|
Kochane, ostatnia dziewczyna z majowek-czerwcowek dzisiaj urodzila
![]() No to bierzemy sie do pracy, bez ociagania, prosze bardzo, w szeregu ![]()
#355 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Kasia, Eleeri, Svinecka
![]()
#356 |
Ola-Unhola
|
A teraz dobra wiadomośc:
"Marcel urodził się o 15.55 przez CC. 3320 i 56 cm. Jest sliczny i dostał 10pkt. Teraz go zabrali i dadzą mi go dopiero jutro" ![]() ![]() ![]() ![]() Pisałam o 15,52, czy coś się zmieniło, a tu proszę, 3 min później Marcelek na świecie. Jendak skończyło się cc. I dobrze nie męczyła się. Z twardą szyjką to mogło potrwać do wieczora.
#357 |
BAN stały
|
Svinecka, GRATULACJE
![]() ja piszę w imieniu czekoladki, wcześniej pisała ze trzyma kciuki za svineckę - jak widać skutecznie ![]() to się porobiło...a svinecka super że ma już za sobą...fajnie jej... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Ola-Unhola
|
Odpowiedź od Svinecki, na pytanie jak się czuje.
"Dziwnie. Nie mogli mi się wbić w kręgosłup, potem jak już podali znieczulenie to jakoś nie do końca złapało i czułam, że mi tną i spanikowałam i zaczęłam się dusić i babka podała mi coś w strzykawce przez wenflon i zasnęłam. Za chwile mnie obudzili i mówią, że już po. Ja się pytam ile spałam, a oni, że półtorej minuty ![]() ![]()
#359 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Brawo Svinecka! Witaj Marcelku ![]()
![]() |
#360 |
Wtajemniczenie
|
Skierka a co ty tutaj jeszcze robisz??? Chyba nam sie pierwsza "przeterminujesz" na watku. jak narazie same wczesniaki
![]() Eleeri ![]() Svinecka gratuluje Marcelka ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.