|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. II
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;13167137]Dostałam dzisiaj George cleo (30GG) i Ruby pink Fifi czarny (30FF)
o dziwo oba od biedy dobre - tzn fifi na styk baardzo mocno - ale zostaje ze mną, bo komplet za 110 zl i jeszcze taki ładny ![]() Gorege bardzo ładnie kształtuje biust (nawet u mnie - a na mnie żadne balkonetki nie leżą:P) ale niestety fiszbiny duuużo za szerokie - wogóle ten biustonosz wyglądał jakby był ze 3 rozmiary za duże, no ale był wypełniony... może kiedyś spróbuję jeszcze z cleo bo widać mają potencjał :P ale na razie już kasiorki brak[/QUOTE] gratuluję udanych zakupów ![]() ![]() Cytat:
![]() 1. miseczka jest sporo za mała, za płytka - fiszbina powinna być jakieś 2 cm dalej, to ciałko pod pachą to też twój biust i powinno być zakryte. 2. obwód dużo za luźny - mimo zamałości miseczki Ci odstają. Zobacz co się stanie, jak ramiączka podciągniesz do góry o 2cm. Rozumiem, że staniki kosztują sporo, ale naprawdę lepiej wydać więcej kasy i mieć jeden dobry stanik niż wydać mniej, a nie mieć żadnego dobrego. Nie musisz wcale kupować stanika za 200zł, 60-70zł jest już kwotą, za którą kupisz dopasowany stanik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli pasuje Ci 75C to może jednak powinnaś brać 70D/E, w pierwszym lepszym bieliźniaku kupisz stanik w takim rozmiarze w cenie do 50zł, obwody 60-65 ciężko dostać dlatego są droższe Atalntica nie polecam, tam musiałabyś brać chyba 70E a nie wiem czy taki produkują, jeśli dla mnie na 68/82 było dobre 70C, no i są mocno rozciągliwe ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- raczej nie, a chodziłaś już w nim? sprawdź czy nie masz przypadkiem śladów od fiszbin z boku na piersiach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bikini mam 75 C, bo nie zwracała uwagi na to, ze moze byc za luzne czy cos takiego...;/ czyli lepiej jak wybiore się do wykłego sklepu z bielizną niz do atlanticu? musze to szybko załatwic bo we wtorek rano wyjezdzam na 2 tygodnie i wychodzi na to, ze nie mam żadnego dobrego stanika ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- niewiem gdzie isc po te bustonosze;/ moge wydac te 200 zł, ale nie moge zamówic przez internet, bo wyjezdzam i nie zdazy do mnie dotrzec ![]() a z sklepów, które podane sa w 1 poscie, to nie ma mojego miasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zadomowienie
|
Witam, dziewczyny!
Zacznę od tego, że ostatnio przybyło mi się parę kilo (z czego się cieszę, bo zawsze miałam niedowagę) i wyruszyłam na poszukiwania, by 70C zamienić na 70D. Jednak w mojej mieścinie równie dobrze mogłabym pytać panie ekspedientki czy widziały Yeti ![]() pod biustem: luźno - 72, ciasno - 69 w biuście: wyprostowana - 89, w pochyleniu - 90 Wg tych wymiarów jeśli chodzi o polskie rozmiary elektroniczny brafitter pokazuje mi 60H, a tymczasem wg tabelki to jest rozmiar na 87 w biuście. Na dodatek kupowałam do tej pory obwody 70 i może nie były jakoś super dopasowane (bez wysiłku odciągam na jakieś 8cm), ale też nie jeździły mi po plecach - mam po zdjęciu ślad tuż poniżej łopatek, raczej na wysokości dolnej krawędzi miseczki. Więc bardziej bym się skłaniała do polskiego 65F/G i brytyjskiego 30E. Nie wiem już co myśleć, wizja odsyłania dziesiątek staników mnie przeraża...w dodatku z gotówką cieniutko, nie zamierzam co prawda robić sobie krzywdy wyrobem stanikopodobym, ale z próżnego i Salomon nie naleje... z przydatnych informacji może jeszcze to, że migrować u mnie zdecydowanie nie ma co. Edytowane przez havana Czas edycji: 2009-07-09 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
Przy moich wymiarach to 65E polskie czy angielskie by pasowało?
#3337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na Śląsku jest ich trochę. ![]() A jak nie, to może zacznij od tańszych firm, typu Curvy Kate. Polskie 65E, angielskie 65DD (30DD). ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3338 |
Zadomowienie
|
Niestety, najbliższe jest mi Bielsko, a z tego co wyczytałam na lobby małobiuściastych o obwodach 65 tam nie słyszano.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam zapytać czy ktoś się oreientuje jakie są ceny w Amazonce w Poznaniu, bo jutro najprawdopodobniej tam będę i chciałabym wiedzieć na ile sie przygotować. ;D
#3340 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moim zdaniem lepiej kupić ciaśniejszy z trochę za dużą miseczką, niż luźniejszy z za małą, najważniejsze żeby fiszbiny okalały całą pierś i celowały w pachy, żeby krawędź miseczki nie wbijała się w pierś i żeby ze luźny obwód nie podjeżdżał z tyłu, jeśli te warunki są spełnione to nie ma znaczenia z jakiej firmy jest stanik ![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() byłam za to w Yoshi koło Fontanny czekolady, mająm(>100zł) Freya, Panache, z tańszych (ok.70-100) Comexim, Dalia, Konrad edit: strona Yoshi: http://www.yoshi-lingerie.pl/pl/flashset.html ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-07-09 o 14:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Rozeznanie
|
dziewczyny rozmawialam z moja kumpela i ona mnie wysmiala jak powiedzialam jej ze mam rozmiar 65D ona powiedziala jak to jets mozliwe skoro ona mna duzo wiekszy biust odemnie i ma rozmiar C ... nie rozumiem tego ...
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3343 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
65D jest dużo mniejsze niż np 85D ![]() poza tym koleżanka pewnie nosi źle dobrany stanik ![]() ![]() Edytowane przez simeri Czas edycji: 2009-07-09 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Próbowałam uswiadomić moją mamę co do tych literek. Moja mama ma duży biust i na bank nosi zły rozmiar. Jej staniki wyglądają jak atrapy, a nie biustonoesze. Kupuje 95 D. Kiedy powiedziałam, że mój rozmiar to 60f/ff to zapyatała jak to?, bo przecież ma większy biust odemnie. Nie można patzreć tylko na literki, literka literce nie równa przy różnych obwodach. Wiem, truizmy piszę, ale tak mnie wkurza, że niektóre dorosłe kobiety nie wiedzą o co chodzi i katuja się złymi rozmiarami i nie dociera do nich ten fakt, boshe... Jeszcze będę moja teściową próbowała uświadomić, na razie robie podchody ![]() Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2009-07-09 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a ile będe musiała zapłacic za stanik w sklepie 6 zmysł?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ostatnio kupiłam tango II plunge 28f i tango II balkonetkę 28e na dopasowanej. Plunge ok, trochę bułkuje, ale pewnie 28ff byłby troszkę za duży (mam freye eleanor pistacjową 28ff i tak troszke koronka u góry jest nie wypewłniona). Natomist balkonetka odesłana, bo za mała. Za oba zapłaciłam 203 zł, bo przesyłka gratis, także nawet ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zakorzenienie
|
a w ogóle przymierzyłam gorset, który miał za duże miseczki, po wygarnieciu do nich piersi miseczki są o wiele za małe
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3350 |
Wtajemniczenie
|
przejrzałam "conieco" i wybrałam kilka modeli:
http://duzabielizna.pl/shop/index.ph...-246-1-gorseks http://duzabielizna.pl/shop/index.ph...a-475-gorsenia http://duzabielizna.pl/shop/index.ph...i-060-gorsenia szukam białego stanika a że to moje pierwsze zakupy po uświadomieniu ![]() na balkonetce nie znalazłam niczego odnośnie gorseni więc może któraś z was ma jakieś doświadczenie z tymi stanikami dodam że chce wziąć rozmiar 70h przy wymiarach: 75/95 ----------------------------------------------------------------------- dopiero teraz przejrzałam rozmiarówkę ![]() ![]() Edytowane przez fifiorek Czas edycji: 2009-07-09 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() eleanor jest chyba raczej dużomiseczkowa albo przynajmniej w tym fasonie często koronka się marszczy, ja myślę że tango 28ff byłoby dobre, może wklej zdjęcia w tym 28f Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
nie wiem jak z rozciągliwością Gorsenii, to 75 pod masz bardzo ciasno mierzone i na wydechu? może lepsze by było 65, ale chyba nie produkują, może coś z Mileny? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Raczkowanie
|
Heh na razie wiem, że ma 90 pod biustem, wymiar w biuscie pozostaje tajemnicą
![]() Fotki tango II plunge zamieszczę, ale teraz nie mam jak. Wiem, że lepiej większy, ale ja zostałam kompletnie bez staników i coś mi mówi, że narazie jestem na pograniczu f i ff. Jak zmigruje to będę celować w ff. Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2009-07-09 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
DOMator
|
Zaczęłam lekturę wątku po odnalezieniu linku w podpisie wirlandii, w której rozpoznałam Weronikę po metamorfozie (na duży plus
![]() Zmierzyłam się, policzyłam rozmiar na elektronicznym bra-fitterze i wyszło na to, że moje staniki nie są najgorzej dobrane. Po pierwszym (niedokładnym) pomiarze wyszło mi, że są idealne - 75C, ale kiedy zmierzyłam się drugi raz bardzo dokładniewyszło mi 70F, albo angielskie 3E/34D. No cóż angielskie 34D od m&s mam i muszę dokładnie wygarnąć piersi, żeby go wypełnić. 75C np. z esotique jest na mnie dobry, ale w takim razie będę musiała sprawdzić jak leży stanik o mniejszym obwodzie i większej miseczce. Mam to szczeście, że moja mama pomagała mi kupować pierwsze staniki i zwracała uwagę jak leżą, mówiła o tym, żeby poprawić piersi po założeniu stanika, ułożyć je i dzięki temu uniknęłam w życiu staników, których fiszbiny kończyły się w połowie piersi i deformowały je zamiast formować. Nie toleruję takich, które powodują wałeczki i inne "dodatki" do swojej bytności. W efekcie wchodzę do przymierzalni z naręczem bielizny do mierzenia, a wychodzę ze sklepu z niczym, bo każdy ma jakąś chociażby malutką wadę. I tak jak wy dziwię się koleżankom o większych biustach, że noszą miseczki B/C, bo boją się D ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Raczkowanie
|
Własnie nie byłam pewna jak to jest z ta migracją. Jeśli tak jest to już nie będę myśleć o 28f, ale o 28ff. Mam jeszcze eleanor (28ff) jak pisałam i comexim 60g. One są deko za duże. Z tym tango plunge to wzięłam rozmiar 28f, bo raz, że nie było ff, a dwa, że nie byłam pewna jaki mam rozmiar.
Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2009-07-09 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wg tabelki powinno się brać miskę większą o 2 oczka, ale to już musisz sama sprawdzić, który będzie lepiej leżeć, w każdym razie lepsza da duża miseczka niż za mała ![]() ja też wczoraj przymierzałam naręcze staników i wyszłam z niczym, bo tylko jeden był prawie dobry i szkoda mi było nawet 20zł na niego Cytat:
![]() a z migracją jest różnie, jedne ją mają, inne nie mają, jedne mają wcześniej inne później, zależy ile się ma tłuszczyku nie tam gdzie trzeba i czy się wygarnia i wmasowuje. (ja jestem dość szczupła, nie jestem fanką przesadnego wygarniania i wmasowywania, więc na migrację nie liczę, chociaż przybyło mi 1-2cm z samego faktu że przestałam się ściskać pushupami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3358 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Wtajemniczenie
|
pół dnia dziś spędziłam żeby coś znaleźć i nic
![]() nie mam już cierpliwości ... może kiedy indziej przysiąde |
![]() ![]() |
![]() |
#3360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zobacz tutaj > mapa dobrych sklepów 2. stanikologia nie jest nauką ścisłą. Nie zawsze tabelkowy rozmiar jest dobry, trzeba próbować, próbować, próbować! 3. nie poddawaj się, pomyśl, jak w tej chwili Twój biust cierpi ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.