Październikowe PM :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-09, 14:54   #841
hipka80
Raczkowanie

Dot.: Październikowe PM

moim skromnym zdaniem, na dolnej powiece nie ma co robić kreski ciemnej, jasna wewnątrz zupełnie wystarczy
fajne te cienie - a dzieki tym drobinkom efekt jest taki...glamour
jeszcze raz powiem, ze bardzo mi sie podoba

Edytowane przez hipka80
Czas edycji: 2009-07-09 o 14:57
hipka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 15:51   #842
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zlotko855 Pokaż wiadomość

wklejam obiecane zdjecia.
prosze dziewczyny o opinie, czy faktycznie ten makijaz jest ok? w rzeczywistosci jest ciemniejszy i mocniejszy. zdjecia tak zupelnie nie oddaja tego jak wygladal. cienie nie sa perlowe lampa je tak naswietlila
Załącznik 2362615Załącznik 2362616Załącznik 2362617Załącznik 2362618Załącznik 2362619Załącznik 2362620
Załącznik 2362621Załącznik 2362622Załącznik 2362623Załącznik 2362624
Złotko, makijaż bardzo ładny, aczkolwiek ja bym ciut pozmieniała (mam bziola na punkcie mejkapu):
- przede wszystkim troszkę mocniej wymodelowałabym buziaka brązerem (ale tylko ciut mocniej) i dała więcej różu na policzki, najlepiej w zgaszonym, brudnym różu,
- obowiązkowo coś matującego na nosek, zwłaszcza skrzydełka, i czółko,
- sztuczne rzęski, pięknie powiększają oko
- na usta, na środek dolnej wargi dałabym śladową ilość jasnoróżowej megatrwałej pomadki-delikatnie to wklepała; ładnie modeluje to usta, dodaje świeżości, teraz są ciut za jasne.
A w ogóle to piękna z Ciebie dziewczyna
Voodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 16:02   #843
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hipka80 Pokaż wiadomość
moim skromnym zdaniem, na dolnej powiece nie ma co robić kreski ciemnej, jasna wewnątrz zupełnie wystarczy
fajne te cienie - a dzieki tym drobinkom efekt jest taki...glamour
jeszcze raz powiem, ze bardzo mi sie podoba
dzieki za rade, tez tak wlasnie myslalam, zeby oko nie bylo zbyt "ciezkie", wystarczy kreska na gorze tylko.
ja sie powtorze - super ze ci sie podoba

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 16:02   #844
loulou
Raczkowanie

zlotko855 bardzo ładny makijaż, co do tej kreski na dole- wydaje mi się że jak obrysujesz oczko choć do połowy to może być dosyć widoczne (zwłaszcza na zdjęciach) , a z kreską na górze- będzie bardziej naturalnie- delikatniej.
Co do moich przygotować- rozpoczęłam "walkę z salonami ślubnymi"
Kościół, restauracja, kamerzysta, DJ zamówieni..
Nad autem się zastanawiamy...
Wczoraj przyszły moje zaproszenia... w wolnej chwili cyknę fotkę i wkleję.
Ahhh fotograf też zamówiony- wstępnie sesja w plenerze, jak pogoda dopisze, a jak nie to w studiu.
Kosmetyczka i fryzjerka też zamówiona - niebawem przejdę się do niej i coś wymodzimy z włoskami i makijażem- moja sprawdzona znajoma więc mam do niej pełne zaufanie
loulou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 16:14   #845
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Voodia Pokaż wiadomość
Złotko, makijaż bardzo ładny, aczkolwiek ja bym ciut pozmieniała (mam bziola na punkcie mejkapu):
- przede wszystkim troszkę mocniej wymodelowałabym buziaka brązerem (ale tylko ciut mocniej) i dała więcej różu na policzki, najlepiej w zgaszonym, brudnym różu,
- obowiązkowo coś matującego na nosek, zwłaszcza skrzydełka, i czółko,
- sztuczne rzęski, pięknie powiększają oko
- na usta, na środek dolnej wargi dałabym śladową ilość jasnoróżowej megatrwałej pomadki-delikatnie to wklepała; ładnie modeluje to usta, dodaje świeżości, teraz są ciut za jasne.
A w ogóle to piękna z Ciebie dziewczyna
dzieki
i dziekuje za rady. hmm wlasnie tutaj bylam troche blada. musze pojsc na solarium, a ze chodzilam za zabiegi kwasem migdalowym to opalanie sobie odpuscilam i buzke mam blada.
- wiecej zgaszonego rozu, ok
- a czy bibulki wystarcza na ten swiecacy noc i czolo? czy poprosic ta pania, by nalozyla jakis matujacy fluid?
- zastanawialam sie nad sztucznymi rzesami i niby doszlysmy do wniosku, ze jednak nie, bo oko bedzie "ciezke", ewentualnie myslalam, by doczepic tak z 2-3 kepki rzesz w zewnetrznych kacikach, co sadzicie dziewczyny? czy lepiej faktycznie cale rzesy wydluzyc?
- pomadka - ok

a co u Ciebie? jak przygotowania?
nie odzywalas sie dawno:/

Stary 2009-07-09, 16:18   #846
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
witam

kasiuha - racja, ja tez tak mialam, ze jakos biel sukni uwydatniala bardziej jakby pewne mankamenty, natomiast nieco ciemniejsze byly cieplymi kolorami i jakos tak twarzowo i lepiej wygladaly
oczywiscie i zapewne nie jest to regula, tak jak SSR napisala

SSR tak tak tiare mam. zaraz wkleje fotki makijazu tez BEAMI koka chce cos takiego jak na zdjeciach, by dawal jakby tlo dla tiary, bo jest dosyc wysoka i nie chce jej miec tak poprostu na czubku glowy
super, ze masz kosmetyczke - oczywiscie czekamy na fotki z probnego ja oczywiscie na henne tez pojde i na regulacje.
tak jak ja masz nadal problem z fryzjerem:/

BEAMI co sie stalo? mam nadzieje, ze nic strasznego i wszystko sie ustabilizuje pomalutku rowniez trzymam kaciuki
BEAMI a co z obraczkami? byliscie w zeszly weekend po nie, bo nie wiem czy mi post uciekl czy co?

gabryna super, ze jestes i czytam, ze wyniki okazaly sie nie byc najgorsze takze ciesze sie razem z toba

SSR jesli czulas sie w tych butakch super wygodnie to jesli rozmiar bedzie dobry to bym wziela to ty kiedys pisalas, ze w balerinkach na prostej drodze potrafisz sie potknac? jesli tak to tym bardziej szczerze mowiac to na ilu weselach bylam to na zadnym nie zarwacalam w ogole uwagi na buty mlodej (no moze ostatnio w czerwcu zerknelam, bo juz ten temat mnie zaczal dotyczyc)

aneczka u nas kamerzysta bedzie. jeszcze nie wiem, czy wtedy jak bede sie ubierac, ale np wtedy bedzie na pewno fotograf. podobaja mi sie takie reportaze z przygotowan

czesc loulou
napisz jak tam przygotowania. pochwal sie fotkami

prosze dziewczyny o opinie, czy faktycznie ten makijaz jest ok? w rzeczywistosci jest ciemniejszy i mocniejszy. zdjecia tak zupelnie nie oddaja tego jak wygladal. cienie nie sa perlowe lampa je tak naswietlila
Załącznik 2362615Załącznik 2362616Załącznik 2362617Załącznik 2362618Załącznik 2362619Załącznik 2362620
Załącznik 2362621Załącznik 2362622Załącznik 2362623Załącznik 2362624
Śliczny ten makijaż, strasznie mi sie podoba idelanie jak dla mnie do ciebie pasuje
Stary 2009-07-09, 16:20   #847
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez loulou Pokaż wiadomość
zlotko855 bardzo ładny makijaż, co do tej kreski na dole- wydaje mi się że jak obrysujesz oczko choć do połowy to może być dosyć widoczne (zwłaszcza na zdjęciach) , a z kreską na górze- będzie bardziej naturalnie- delikatniej.
Ahhh fotograf też zamówiony- wstępnie sesja w plenerze, jak pogoda dopisze, a jak nie to w studiu.
Kosmetyczka i fryzjerka też zamówiona - niebawem przejdę się do niej i coś wymodzimy z włoskami i makijażem- moja sprawdzona znajoma więc mam do niej pełne zaufanie
dziekuje
w takim razie jeszcze pomysle nad kreska, ale ta kreska na dole rozjasniajaca dodawala lekkosci i blasku.
zycze powodzenia w szukaniu sukni, masz juz jakis umyslony fason?
najwazniejsze rzeczy macie zalatwione.
a obraczki juz macie? nad jakim autkiem myslicie?

BEAMI dziekuje
a u Ciebie jak kochana?

Edytowane przez zlotko855
Czas edycji: 2009-07-09 o 16:22
Stary 2009-07-09, 16:34   #848
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki
i dziekuje za rady. hmm wlasnie tutaj bylam troche blada. musze pojsc na solarium, a ze chodzilam za zabiegi kwasem migdalowym to opalanie sobie odpuscilam i buzke mam blada.
- wiecej zgaszonego rozu, ok
- a czy bibulki wystarcza na ten swiecacy noc i czolo? czy poprosic ta pania, by nalozyla jakis matujacy fluid?
- zastanawialam sie nad sztucznymi rzesami i niby doszlysmy do wniosku, ze jednak nie, bo oko bedzie "ciezke", ewentualnie myslalam, by doczepic tak z 2-3 kepki rzesz w zewnetrznych kacikach, co sadzicie dziewczyny? czy lepiej faktycznie cale rzesy wydluzyc?
- pomadka - ok

a co u Ciebie? jak przygotowania?
nie odzywalas sie dawno:/
Bibułki powinny wystarczyć jeśli Twoja skóra nie ma tendencji do przetłuszczania się W przeciwnym razie, ja bym na wszelki wypadek pokryła buzię cienką warstwą np Kryolana Anti-Shine, dla pewności
O, kępki to jest myśl, sama doczepiałam mojej przyjaciółce na ślub Na pewno wygląda to subtelniej.

Moje przygotowania idą powolutku, mamy już wymarzoną salę :www.dworlegionistow.pl, dj-a, fotografa www.przemekbialek.pl (zakochałam się w niektórych ujęciach), mam mejkapistkę, fryzjerkę, koncepcję na bukiet i obrączki
TŻ nie ma jeszcze nic, no, poza narzeczoną

A ślub przełożony na 26.06. 2010
Stary 2009-07-09, 17:13   #849
zlotko855
Rozeznanie

voodia zdjecia sa piekne. super fotograf
przykejalas kepki? czy jestes moze jakas wizazystka, kosmetyczka?

pamietam, ze przekladaliscie slub ale myslalam, ze na pazdziernik 2010, a tu widze czerwiec fajnie, bo szybciej i mniej jednak czekania

Stary 2009-07-09, 17:16   #850
Voodia
Wtajemniczenie

Cytat:
voodia zdjecia sa piekne. super fotograf
przykejalas kepki? czy jestes moze jakas wizazystka, kosmetyczka?

pamietam, ze przekladaliscie slub ale myslalam, ze na pazdziernik 2010, a tu widze czerwiec fajnie, bo szybciej i mniej jednak czekania
Nie, ale za młodszych lat parałam się modelingiem i zawsze podpatrywałam
Fotograf mnie zachwycił, do tego w kontakcie w realu to bardzo konkretny facet, takich ludzi lubię
Będzie ślub w czerwcu, oby nie lało i nie było 30-stopniowych uapłów, poproszę tak o 23 stopnie Celsjusza
Stary 2009-07-09, 17:31   #851
zlotko855
Rozeznanie

Cytat:
Fotograf mnie zachwycił, do tego w kontakcie w realu to bardzo konkretny facet, takich ludzi lubię
Będzie ślub w czerwcu, oby nie lało i nie było 30-stopniowych uapłów, poproszę tak o 23 stopnie Celsjusza
fotki beda super. wazne by fotograf umial nawiazac kontakt z mloda para, aby ta czula sie swobodnie i na luzie.
a czerwiec zazwyczaj jest ladny i pogodny, wiec watpie by byl deszcz bedzie pieknie

ja narazie lece, bo musze sie cos pouczyc do obrony dzisiaj nic nie zrobilam jeszcze w tym kierunku. TZ sie na mnie denderwuje.
wpadne pozniej

Stary 2009-07-09, 18:28   #852
przemekbialek
BAN stały

GG do przemekbialek Send a message via Skype™ to przemekbialek

Cytat:
hehe pogoda będzie ) nie zapewniałem w umowie

taki mały wywód chciałbym napisać w związku z makijażem ślubnym

czasy się zmieniły i przyszła moda na ostry fotograficzny makijaż, jest to fajne i super wygląda, jednak co zauważyłem Pm boją się tego jak będzie on wyglądał na zdjęciach i jak się będą z nim czuły ,czy aby nie zbyt agresywnie?.
Absolutnie nie, wręcz przeciwnie, doda "życiu" oczom i przy bardziej intensywnej fotoedycji nie zniknie on całkowicie a będzie zauważalny.
Ponadto wiadomo że w chwili obecnej większość fotografów maksymalnie wykorzystuje światło zastane a lampy używa w ekstremalnych warunkach, co wpływa również na stopień naświetlenia i potrzebną później korekcję, również w tym przypadku intensywny makijaż jest na plus.

tak więc przyszłe Panny Młode nie bójcie się intensywnego makijażu a będzie na pewno na plus)

pozdrawiam

Edytowane przez przemekbialek
Czas edycji: 2009-07-09 o 18:30
przemekbialek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 18:39   #853
fretka82
Raczkowanie

ssr - a to jesteś w wieku mojego TŻ. to odmłodziłam Cię o 1rok a co do butów to ja też chcę z zaokrąglonym, na pasku obowiązkowo i obcas do 5cm i super jakby mi się udało też z kwadratowym. Także ja bym takie wybrała i przede wszystkim chodzi o to , żeby było wygodne.
A ogólnie to po mału wracam do zdrowia, boli jeszcze, nie moge się przemęczać, mam odpoczywać, dużo rzeczy ne mogę robić. więc na razie utknęłam ..ale z myślą, że po mału ze wszytskim zdązymy
a ta hala, gdzie mierzyłaś butki to jak mogę wiedzieć to gdzie jest?

złotko - makijaż rewelacja i skorzystałabym jeszcze z rady Voodi dot. świecenia się. Owocnej nauki życzę

ja nie mam jeszcze upatrzonej fryzury, ani makijażu-zobaczę na próbnych, na które pojadę w sierpniu. co do włosów to nie chciałabym mieć upiętych do końca, ale nie wiem jak będę w tym wyglądała.
jak będę miała zaproszenia to również dołączę fotki.
pogoda 3go X ma być ładna, bez deszczu i koniec

hipka - cieszę się, że pomogłam

co do kamerzysty to również nie wiem jeszcze czy będzie przy przygotowaniach-musimy to ustalićale pewno któryś z nich będzie.

Edytowane przez fretka82
Czas edycji: 2009-07-09 o 18:42
fretka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 20:30   #854
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

zlotko855 jeśłi moge wtracic swoje 3grosze to tak ja bym absolutnie nie radzila czarnych kresek wew oka gdyrz zmniejszy je a masz bardzo ladne, jakis podklad matujacy tak, cos zebys sie nie swiecila no i jak najbardziej kilka kepków rzes, mysle ze nie bedzie az tak widac a za to oko bedzie ladnie wygladac

Edytowane przez pilaa
Czas edycji: 2009-07-09 o 20:32
pilaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 20:32   #855
gabryna
Raczkowanie

GG do gabryna

Cytat:
Napisane przez przemekbialek Pokaż wiadomość
hehe pogoda będzie ) nie zapewniałem w umowie

taki mały wywód chciałbym napisać w związku z makijażem ślubnym

czasy się zmieniły i przyszła moda na ostry fotograficzny makijaż, jest to fajne i super wygląda, jednak co zauważyłem Pm boją się tego jak będzie on wyglądał na zdjęciach i jak się będą z nim czuły ,czy aby nie zbyt agresywnie?.
Absolutnie nie, wręcz przeciwnie, doda "życiu" oczom i przy bardziej intensywnej fotoedycji nie zniknie on całkowicie a będzie zauważalny.
Ponadto wiadomo że w chwili obecnej większość fotografów maksymalnie wykorzystuje światło zastane a lampy używa w ekstremalnych warunkach, co wpływa również na stopień naświetlenia i potrzebną później korekcję, również w tym przypadku intensywny makijaż jest na plus.

tak więc przyszłe Panny Młode nie bójcie się intensywnego makijażu a będzie na pewno na plus)

pozdrawiam

Wiesz każda z nas umaluje się tak żeby pasował makijaż a przede wszystkim musimu sie w nim dobrze czuć.Ja wiem,że mój makijaż będzie dość ostrawy i mocny,ponieważ ja takie lubię i dobrze się w nim czuję ale co będzie??tego nie wiem

LOULOU witam cię,opowiadaj jak tam przygotowania...

ZLOTKO twój makijaż bardzo mi się podoba,jest delikatny i moim zdaniem pasuje do ciebie i ja bym już nic w nim nie zmieniała,ale najważniejsze jest byś się w nim dobrze czuła.

Powiem wam dziewczyny że jesteście bardzo kochane i przyjazne dla innych... :-*

Dziewczyny z 17.10.09 Zostało na 100 dni!!!!!!

ha ha ha mamy studniówkę

24.08.08 nasze zaręczyny

17.10.2009 nasz ślub
gabryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 20:38   #856
kasius
Raczkowanie

Witam Serdecznie
ja też się przyłączę do tego zacnego grona (bo chyba mnie tu jeszcze nie było) ślubuję 17.10. tego roku o 17
i na początek mam wielką prośbę jakiś czas temu na wizażu widziałam taką długaśną "listę spraw do załatwienia", ale teraz nie mogę tego znaleźć, czy możecie mi podpowiedzieć na jakim wątku znajdę to "cuuś" bo pora pospisywać to czego nam jeszcze brakuje

pozdrawiam serdecznie
kasius jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 21:32   #857
zlotko855
Rozeznanie

fretka, pilaa, gabryna - dzieki dziewczyny.
dobrze, ze wkleilam tutaj te fotki, bo kazda z was miala cenne uwagi tego, ze sie swiecilam wogole nie zauwazylam (chyba bylam tak zauroczona makijazem), zreszta nawet mama, ani kumpela tego nie zauwazyly, wiec tym bardziej sie ciesze, ze to wychwycilyscie
tak wiec zostanie tak jak jest.
dokleje sobie te kepki no i z tym matujacym podkladem cos trzeba bedzie zadzialac, szminka rozowa na srodku dolnej wargi i tyle (blyszczyk juz sobie kupilam na slub, taki sam jakim malowala mnie ta wizazystka)

czesc kasius, mam gdzies liste o ktora pytasz. znajde ja tylko i zaraz wkleje

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kasius Pokaż wiadomość
Witam Serdecznie
ja też się przyłączę do tego zacnego grona (bo chyba mnie tu jeszcze nie było) ślubuję 17.10. tego roku o 17
i na początek mam wielką prośbę jakiś czas temu na wizażu widziałam taką długaśną "listę spraw do załatwienia", ale teraz nie mogę tego znaleźć, czy możecie mi podpowiedzieć na jakim wątku znajdę to "cuuś" bo pora pospisywać to czego nam jeszcze brakuje

pozdrawiam serdecznie
o to chodzilo?:
Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z
1. PANNA MŁODA
- buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas)
- rajstopy / pończochy
- podwiązka
- bielizna
- suknia ślubna
- suknia na poprawiny
- bolerko + inne
- welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy
- biżuteria (na wesele i poprawiny)
- zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp.
- inne .............. woda na zaschnięte gardełko w torebce u świadkowej , teczka na koperty z kasą , torebeczka na grosze,

2. PAN MŁODY
- buty (na wesele i poprawiny)
- bielizna
- koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów
- musznik, krawat (na wesele i poprawiny)
- garnitur (na wesele i poprawiny)
- pasek do spodni
- inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża (z nerwów może mu wyschną)...
- ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę )

3.
OBRĄCZKI
- zakup obrączek
- grawerowanie
- poduszeczka na obrączki
- inne ......................... ........

4. URODA
- fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera
- manicure
- makijaż
- solarium + inne zabiegi na ciało
- inne ......................... ..............

5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA,
WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA,
PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie)
- papier (kolor, gramatura)
- ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy)
- wydruk, cięcie, skład
- inne ......................... ........

6. SALA WESELNA
- umowa / wstępna lista gości
- ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne)
- ustawienie stołów
- owoce na stół (patery)
- pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu)
- ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne)
- ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....)
- ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty)
- ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne)
- ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów,
obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne)
- wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne)
- otoczenie sali (parking, ochrona)
- nocleg / pokój dla Nowożeńców
- noclegi dla gości
- transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne)
- inne ... (np. WC) ......................... ...................

7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY
- wynajęcie / pożyczenie
- paliwo
- kierowca
- wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki)
- cukierki na bramy dla dzieci
- wódka na bramy
- inne ......................... ...

8. KWIATY
- bukiet Panny Młodej
- bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci
- stroik do włosów
- butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia)
- kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary
- kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..)
- kwiaty na Stół Młodej Pary (sala)
- kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala)
- kwiaty na podziękowania dla rodziców
- płatki róż
- inne ...........

9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI
- organizacja
- menu

10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY
- znaczki skarbowe
- podanie o ślub konkordatowy
- świadectwo / akt urodzenia Ona i On
- świadectwo Chrztu Ona i On
- świadectwo I Komunii św. Ona i On
- świadectwo Bierzmowania Ona i On\
- opłata za Ceremonię Ślubną (protokół)
- zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie)
- organista (lub inna muzyka w kościele)
- wystrój kościoła (kwiaty)
- sprzątanie
- inne ......................... .......
- świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły)
- nauki przedmałżeńskie
- poradnia rodzinna
- dowody osobiste (Młodej Pary i świadków)
- inne ......................... .........

11. FOTOVIDEO
- umowa
- spacer przedślubny
- kamera
- zdjęcia / fotoreportaż
- plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami)
- album
- ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców)
- inne .......................

12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ
- umowa (wesele + poprawiny)
- wybór Pierwszej Piosenki
- wybór muzyki
- wybór zabaw weselnych na oczepiny
- inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela

13. ALKOHOL I NAPOJE
- wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza)
- wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy)
- piwo
- wino
- szampan, kieliszki do szampana
- napoje gazowane
- soki / napoje niegazowane
- woda mineralna
- inne ......................... .......

14. parasolki
15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości
16. ryż
17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna
18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem

Stary 2009-07-09, 22:48   #858
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

na samym początku chciałam loulou i kasius serdecznie powitać! no i oczywiście chwalcie się swoimi sukniami, kwiatami... doświadczeniami!

Aneczka78 u nas też nie będzie kamerzysty. Ani ja ani mój TŻ nie chcieliśmy. Postawiliśmy na fotografa.

Zlotko855 bardzo fajny ten Twój makijaż. Ja chyba będę umalowana podobnie, bo pani makijażystka, powiedziała, że wykorzysta ciepły róż, pokazywała mi ten kolor, całkiem ciekawy. Ja próbnego makijażu nie robię, bo to sprawdzona pani.

A tak ogólnie co do makijażu ślubnego, to chyba poza tym, abyśmy czuły się w nim dobrze, to drugą bardzo ważną rzeczą jest, abyśmy wyglądały pięknie. Co oznacza, że czasem z kosmetykami, kolorami itd. nie można przesadzić. Pozdrawiam!
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 22:56   #859
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
Napisane przez pilaa Pokaż wiadomość
SSR no ęłasnie sa po rozwodzie jzu z 10 lat, i postanowili sie pobrac bo w razie czego nie maja di siebie zadnych praw mimo ze mieszkaja ze soba.
A to teraz już wszystko kumam No to fajnie.
Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
am.
SSR nie masz może zdjęc tych butków?
Niestety nie mam
Cytat:
Napisane przez hipka80 Pokaż wiadomość
SSR - to Ty skorpion jesteś skoro w listopadzie urodziny, czy już nie?
dziewczyny, kiedyś to ciepło musi przyjść - czerwiec, masakra, lipiec równie "dynamiczny", wiec październik na 1000000% bedzie ładny, słoneczny i BEZDESZCZOWY - zwłaszcza wszystkie soboty
Nie ja już w Strzelca wchodzę, 23listopad
A co pogody to właśnie będziemy mieć polską złotą jesień
Cytat:
Napisane przez Aneczka78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, właśnie miałam rozmowę z moim TŻ, bo on chce mieć kamerzystę już od początku w domu (będziemy się szykować u jego rodziców), a ja bym wolała żeby mi się obcy facet po domu nie kręcił jak się będę ubierać. Macie już to ustalone?
Z moimi będę to ustalać w sierpniu. Miało być że u mnie kamera a u TŻ fotograf, ale dzielą nas 3piętra więc będzie to i to u każdego z ans, chyba....
Cytat:
witam Wszystkie październikowe PM
z radością mogę się podłączyć do wątku
ślub bierzemy 24.10.2009r.
Cześć Skąd jesteś i gdzie ślubujesz?
Cytat:
SSR tak tak tiare mam. zaraz wkleje fotki makijazu tez BEAMI koka chce cos takiego jak na zdjeciach, by dawal jakby tlo dla tiary, bo jest dosyc wysoka i nie chce jej miec tak poprostu na czubku glowy
super, ze masz kosmetyczke - oczywiscie czekamy na fotki z probnego ja oczywiscie na henne tez pojde i na regulacje.
tak jak ja masz nadal problem z fryzjerem:/

SSR jesli czulas sie w tych butakch super wygodnie to jesli rozmiar bedzie dobry to bym wziela to ty kiedys pisalas, ze w balerinkach na prostej drodze potrafisz sie potknac? jesli tak to tym bardziej szczerze mowiac to na ilu weselach bylam to na zadnym nie zarwacalam w ogole uwagi na buty mlodej (no moze ostatnio w czerwcu zerknelam, bo juz ten temat mnie zaczal dotyczyc)
A masz taką maciupeńką tą tiarę, a jak wygląda w Twoich blond włoskach nie gubi się? Ja dopiero w sierpniu ruszę na polowanie diademów
Makijaż masz rewelacyjny Nic nie zmieniaj Ale Ty żeś jest urodziwa no, no
Kosmetyczka poleciła mi swoją kumpelę fryzjerkę (na jesień mają mieć wspólny salon kosmetyczno-fryzjerski, bo póki co to każda w oddzielnym) Mam nadzieję, że się dogadamy i jako tako to wyjdzie Ale zapisana jeszcze do niej nie jestem:/

Tak, tak to ja się zabijam w balerinkach na prostej drodze, wczoraj w sandałach sportowych sobie skręciłam nogę. Także już postanowione biorę te kwadratowe masywne obcasy ale stabilne No chyba, że mi pan nie dowiezie to wtedy będę kombinować. Ale dobrze mówisz, że nie zwraca się uwagi na buty PM, bo ich po prostu nie widać
Cytat:
Czekamy na foty zaproszeń. A jakie kroje kiecek wchodzą w rachubę? Nad jakim autkiem rozmyślacie?
Cytat:
Napisane przez fretka82 Pokaż wiadomość
ssr - a to jesteś w wieku mojego TŻ. to odmłodziłam Cię o 1rok a co do butów to ja też chcę z zaokrąglonym, na pasku obowiązkowo i obcas do 5cm i super jakby mi się udało też z kwadratowym. Także ja bym takie wybrała i przede wszystkim chodzi o to , żeby było wygodne.
A ogólnie to po mału wracam do zdrowia, boli jeszcze, nie moge się przemęczać, mam odpoczywać, dużo rzeczy ne mogę robić. więc na razie utknęłam ..ale z myślą, że po mału ze wszytskim zdązymy
a ta hala, gdzie mierzyłaś butki to jak mogę wiedzieć to gdzie jest?
Spoko odmłodzić możesz, gorzej w drugą stronę
Hala targowa w Tarnowskich Górach, wiesz gdzie to?
Cytat:
Witam Serdecznie

pozdrawiam serdecznie
Hejka, witamy. Skąd jesteś?

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-09, 23:28   #860
kasius
Raczkowanie

Zlotko855 -dziękuję bardzo o to mi chodziło
SSR- jestem z kujawsko-pomorskiego a dokładnie z Nakła i tam będzie ślub i wesele

właściwe na chwilę obecną mamy załatwioną salę, kościół, orkiestrę, fotografa i kamerzystę. Ja już mam sukienkę a Tż garnitur i to byłoby tyle wiec sporo brakuje a czasu coraz mniej

suknia Agnes 4715/800 została przeze mnie odkupiona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0001 - Kopia.jpg (67,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0004 - Kopia.jpg (105,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0003 - Kopia.jpg (88,5 KB, 42 załadowań)
Stary 2009-07-10, 09:51   #861
BEAMI
Raczkowanie

kasius,loulou Witajcie w naszym gronie

SSR szkoda, moim zdanie wygoda najważniejsza.

Voodia lokal masz bardzo ładny, a zdjęcia śliczne. Bedziecie mieli świetną pamiątke. Nasz fotograf jest młody i powiedział ze zrealizuje nam wszytko co zaplanujemu.

kasius sukieneczka ładna, alez ona duży tren nieźle to wygląda. Moja suknia matylko leciutki trenik z koronki.
Stary 2009-07-10, 10:08   #862
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

kasius tak tak sukienka bardzo ladna, ciekawi nie jak wyglada z podpietym trenem ja osobiscie nie mam zadnego trenu.
Laski trzymac kciuki ide zalatwiac fotografa:p mam nadzieje ze nie bedzie zadnych problemow i bedzie wsio oki

Edytowane przez pilaa
Czas edycji: 2009-07-10 o 10:36
Stary 2009-07-10, 10:48   #863
BEAMI
Raczkowanie

Cytat:
kasius tak tak sukienka bardzo ladna, ciekawi nie jak wyglada z podpietym trenem ja osobiscie nie mam zadnego trenu.
Laski trzymac kciuki ide zalatwiac fotografa:p mam nadzieje ze nie bedzie zadnych problemow i bedzie wsio oki
Tak więc trzymam kciuki abys wróciła zadowolona
Stary 2009-07-10, 11:42   #864
kasius
Raczkowanie

pilaa, BEAMI -miło, że sukienka się podoba tren jest pokaźy i mam nadzieję że jakoś sobie z nim poradzę. Tren jest zdejmowany więc ja napewno go zdejmę przed pierwszym tańcem i szczerze mówiąc nie wiem jak wyglada podpięty bo jeszcze tego nie próbowałam
Stary 2009-07-10, 13:16   #865
Aneczka78
Raczkowanie

kasius, mas zpodobną sukienkę do mojej to znaczy ja jej jeszcze nie kupiłam, ale jak do tej pory najbardziej mi się podobała.

Nasza Hanusia - 07.28.2010
Aneczka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 13:23   #866
kasius
Raczkowanie

nie myślałam nigdy,ze będę mieć tak "okazałą" suknię, byłam zdecydowana na bardziej skromne wielkością i ilością ozdób ale jednak ta mnie urzekła i pojechalam po nią pod Poznań - warto było
Stary 2009-07-10, 14:04   #867
zlotko855
Rozeznanie

witajcie

kasiuha jestesmy blondynkami, wiec pewnie ten zastaw kolorystyczny na slub najbardziej nam pasuje? ja czulam sie idealnie w tym makijazu, tym bardziej, ze na codzien maluje sie moze nie mocno ale lubie kreski

SSR ja sie wlasnie obawiam, ze ta tiara jest za duza moze nie wyszla tak na zdjeciu, ale jest wysoka. nie gubi sie we wlosach, wrecz przeciwnie, dlatego chce wyzej koka zeby ta tiara byla mniejsza optycznie i tak na tle wlosow byla wpieta podobnie jak na zdjeciach, ale nieco inaczej

kasius suknia jak prawdziwa ksiezniczka
tez jestem ciekawa tego trenu

pilaa i jak poszlo z fotografem? mam nadzieje, ze wszystko pomyslnie?

Stary 2009-07-10, 15:50   #868
SSR
Zadomowienie

GG do SSR

Cytat:
SSR- jestem z kujawsko-pomorskiego a dokładnie z Nakła i tam będzie ślub i wesele
właściwe na chwilę obecną mamy załatwioną salę, kościół, orkiestrę, fotografa i kamerzystę. Ja już mam sukienkę a Tż garnitur i to byłoby tyle wiec sporo brakuje a czasu coraz mniej
suknia Agnes 4715/800 została przeze mnie odkupiona
kasius a na którą macie ślub? A garnitur TŻ ma czarny?
No a kieca fajna ale taka duża
Cytat:
Napisane przez BEAMI Pokaż wiadomość
SSR szkoda, moim zdanie wygoda najważniejsza.
tak, tak stawiam na wygodę
Cytat:
trzymam, daj później znać
Cytat:
Tren jest zdejmowany więc ja napewno go zdejmę przed pierwszym tańcem i szczerze mówiąc nie wiem jak wyglada podpięty bo jeszcze tego nie próbowałam
Jak to te tren jest w ogóle od niej odpinany? Z tym się jeszcze nie spotkałam, zawsze myślałam, że podpinany.
Cytat:
SSR ja sie wlasnie obawiam, ze ta tiara jest za duza moze nie wyszla tak na zdjeciu, ale jest wysoka. nie gubi sie we wlosach, wrecz przeciwnie, dlatego chce wyzej koka zeby ta tiara byla mniejsza optycznie i tak na tle wlosow byla wpieta podobnie jak na zdjeciach, ale nieco inaczej
nie no chyba nie jest za duża a ile ma cm w najwyższym miejscu, mierzyłaś?

Była dziś na spotkaniu ze świadkową obgadałyśmy całe wesele i w końcu dałam jej zaproszenie, a i zjadłyśmy puchar lodowy-a miała być dieta. Dobrze, że mam kogoś kto mnie rozumie.

23.11 2006 r.
03.10.2009 r.
08.03.2011 r.
SSR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-10, 19:15   #869
pilaa
Raczkowanie

GG do pilaa

buu przesuniete spotkanie na poniedziales :p ehh znowu musze czekac , no trudno czasem tak wyjdzie.
Stary 2009-07-11, 10:39   #870
kasiuha
Raczkowanie

GG do kasiuha

kasius śliczna ta suknia, bardzo mi sie podoba!
zlotko855
ja też bardzo lubię "kreski", na co dzień.
pozdrawiam Was kobietki!
kasiuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości