|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe PM
moim skromnym zdaniem
, na dolnej powiece nie ma co robić kreski ciemnej, jasna wewnątrz zupełnie wystarczy fajne te cienie - a dzieki tym drobinkom efekt jest taki...glamour jeszcze raz powiem, ze bardzo mi sie podoba
Edytowane przez hipka80 Czas edycji: 2009-07-09 o 14:57 |
|
|
|
#842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
):- przede wszystkim troszkę mocniej wymodelowałabym buziaka brązerem (ale tylko ciut mocniej) i dała więcej różu na policzki, najlepiej w zgaszonym, brudnym różu, - obowiązkowo coś matującego na nosek, zwłaszcza skrzydełka, i czółko, - sztuczne rzęski, pięknie powiększają oko - na usta, na środek dolnej wargi dałabym śladową ilość jasnoróżowej megatrwałej pomadki-delikatnie to wklepała; ładnie modeluje to usta, dodaje świeżości, teraz są ciut za jasne. A w ogóle to piękna z Ciebie dziewczyna
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie powtorze - super ze ci sie podoba
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
zlotko855 bardzo ładny makijaż, co do tej kreski na dole- wydaje mi się że jak obrysujesz oczko choć do połowy to może być dosyć widoczne (zwłaszcza na zdjęciach) , a z kreską na górze- będzie bardziej naturalnie- delikatniej.
Co do moich przygotować- rozpoczęłam "walkę z salonami ślubnymi" Kościół, restauracja, kamerzysta, DJ zamówieni.. Nad autem się zastanawiamy... Wczoraj przyszły moje zaproszenia... w wolnej chwili cyknę fotkę i wkleję. Ahhh fotograf też zamówiony- wstępnie sesja w plenerze, jak pogoda dopisze, a jak nie to w studiu. Kosmetyczka i fryzjerka też zamówiona - niebawem przejdę się do niej i coś wymodzimy z włoskami i makijażem- moja sprawdzona znajoma więc mam do niej pełne zaufanie
|
|
|
|
#845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieki![]() i dziekuje za rady. hmm wlasnie tutaj bylam troche blada. musze pojsc na solarium, a ze chodzilam za zabiegi kwasem migdalowym to opalanie sobie odpuscilam i buzke mam blada. - wiecej zgaszonego rozu, ok ![]() - a czy bibulki wystarcza na ten swiecacy noc i czolo? czy poprosic ta pania, by nalozyla jakis matujacy fluid? - zastanawialam sie nad sztucznymi rzesami i niby doszlysmy do wniosku, ze jednak nie, bo oko bedzie "ciezke", ewentualnie myslalam, by doczepic tak z 2-3 kepki rzesz w zewnetrznych kacikach, co sadzicie dziewczyny? czy lepiej faktycznie cale rzesy wydluzyc? - pomadka - ok ![]() a co u Ciebie? jak przygotowania? nie odzywalas sie dawno:/
|
|
|
#846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w takim razie jeszcze pomysle nad kreska, ale ta kreska na dole rozjasniajaca dodawala lekkosci i blasku. zycze powodzenia w szukaniu sukni, masz juz jakis umyslony fason? najwazniejsze rzeczy macie zalatwione. a obraczki juz macie? nad jakim autkiem myslicie? BEAMI dziekuje a u Ciebie jak kochana?
Edytowane przez zlotko855 Czas edycji: 2009-07-09 o 16:22 |
|
|
|
|
#848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W przeciwnym razie, ja bym na wszelki wypadek pokryła buzię cienką warstwą np Kryolana Anti-Shine, dla pewnościO, kępki to jest myśl, sama doczepiałam mojej przyjaciółce na ślub Na pewno wygląda to subtelniej.Moje przygotowania idą powolutku, mamy już wymarzoną salę :www.dworlegionistow.pl, dj-a, fotografa www.przemekbialek.pl (zakochałam się w niektórych ujęciach ![]() TŻ nie ma jeszcze nic, no, poza narzeczoną ![]() A ślub przełożony na 26.06. 2010
|
|
|
|
|
#849 |
|
Rozeznanie
|
voodia zdjecia sa piekne. super fotografprzykejalas kepki? czy jestes moze jakas wizazystka, kosmetyczka? pamietam, ze przekladaliscie slub ale myslalam, ze na pazdziernik 2010, a tu widze czerwiec fajnie, bo szybciej i mniej jednak czekania
|
|
#850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fotograf mnie zachwycił, do tego w kontakcie w realu to bardzo konkretny facet, takich ludzi lubię Będzie ślub w czerwcu, oby nie lało i nie było 30-stopniowych uapłów, poproszę tak o 23 stopnie Celsjusza
|
|
|
|
|
#851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czerwiec zazwyczaj jest ladny i pogodny, wiec watpie by byl deszcz ![]() ja narazie lece, bo musze sie cos pouczyc do obrony dzisiaj nic nie zrobilam jeszcze w tym kierunku. TZ sie na mnie denderwuje.wpadne pozniej
|
|
|
#852 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
) nie zapewniałem w umowietaki mały wywód chciałbym napisać w związku z makijażem ślubnym ![]() czasy się zmieniły i przyszła moda na ostry fotograficzny makijaż, jest to fajne i super wygląda, jednak co zauważyłem Pm boją się tego jak będzie on wyglądał na zdjęciach i jak się będą z nim czuły ,czy aby nie zbyt agresywnie?. Absolutnie nie, wręcz przeciwnie, doda "życiu" oczom i przy bardziej intensywnej fotoedycji nie zniknie on całkowicie a będzie zauważalny. Ponadto wiadomo że w chwili obecnej większość fotografów maksymalnie wykorzystuje światło zastane a lampy używa w ekstremalnych warunkach, co wpływa również na stopień naświetlenia i potrzebną później korekcję, również w tym przypadku intensywny makijaż jest na plus. tak więc przyszłe Panny Młode nie bójcie się intensywnego makijażu a będzie na pewno na plus )pozdrawiam Edytowane przez przemekbialek Czas edycji: 2009-07-09 o 18:30 |
|
|
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
ssr - a to jesteś w wieku mojego TŻ. to odmłodziłam Cię o 1rok
a co do butów to ja też chcę z zaokrąglonym, na pasku obowiązkowo i obcas do 5cm i super jakby mi się udało też z kwadratowym. Także ja bym takie wybrała i przede wszystkim chodzi o to , żeby było wygodne.A ogólnie to po mału wracam do zdrowia, boli jeszcze, nie moge się przemęczać, mam odpoczywać, dużo rzeczy ne mogę robić. więc na razie utknęłam .. ale z myślą, że po mału ze wszytskim zdązymy![]() a ta hala, gdzie mierzyłaś butki to jak mogę wiedzieć to gdzie jest? złotko - makijaż rewelacja ![]() ja nie mam jeszcze upatrzonej fryzury, ani makijażu-zobaczę na próbnych, na które pojadę w sierpniu. co do włosów to nie chciałabym mieć upiętych do końca, ale nie wiem jak będę w tym wyglądała. jak będę miała zaproszenia to również dołączę fotki. pogoda 3go X ma być ładna, bez deszczu i koniec ![]() hipka - cieszę się, że pomogłam ![]() co do kamerzysty to również nie wiem jeszcze czy będzie przy przygotowaniach-musimy to ustalić ale pewno któryś z nich będzie.
Edytowane przez fretka82 Czas edycji: 2009-07-09 o 18:42 |
|
|
|
#854 |
|
Raczkowanie
|
zlotko855 jeśłi moge wtracic swoje 3grosze
to tak ja bym absolutnie nie radzila czarnych kresek wew oka gdyrz zmniejszy je a masz bardzo ladne, jakis podklad matujacy tak, cos zebys sie nie swiecila no i jak najbardziej kilka kepków rzes, mysle ze nie bedzie az tak widac a za to oko bedzie ladnie wygladac
Edytowane przez pilaa Czas edycji: 2009-07-09 o 20:32 |
|
|
|
#855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz każda z nas umaluje się tak żeby pasował makijaż a przede wszystkim musimu sie w nim dobrze czuć.Ja wiem,że mój makijaż będzie dość ostrawy i mocny,ponieważ ja takie lubię i dobrze się w nim czuję ale co będzie??tego nie wiem LOULOU witam cię,opowiadaj jak tam przygotowania... ZLOTKO twój makijaż bardzo mi się podoba,jest delikatny i moim zdaniem pasuje do ciebie i ja bym już nic w nim nie zmieniała,ale najważniejsze jest byś się w nim dobrze czuła. Powiem wam dziewczyny że jesteście bardzo kochane i przyjazne dla innych... :-* Dziewczyny z 17.10.09 Zostało na 100 dni!!!!!! ha ha ha mamy studniówkę
|
|
#856 |
|
Raczkowanie
|
Witam Serdecznie
ja też się przyłączę do tego zacnego grona (bo chyba mnie tu jeszcze nie było) ślubuję 17.10. tego roku o 17 i na początek mam wielką prośbę jakiś czas temu na wizażu widziałam taką długaśną "listę spraw do załatwienia", ale teraz nie mogę tego znaleźć, czy możecie mi podpowiedzieć na jakim wątku znajdę to "cuuś" bo pora pospisywać to czego nam jeszcze brakuje pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#857 | |
|
Rozeznanie
|
fretka, pilaa, gabryna - dzieki dziewczyny.
dobrze, ze wkleilam tutaj te fotki, bo kazda z was miala cenne uwagi tego, ze sie swiecilam wogole nie zauwazylam (chyba bylam tak zauroczona makijazem ), zreszta nawet mama, ani kumpela tego nie zauwazyly, wiec tym bardziej sie ciesze, ze to wychwycilyscie![]() tak wiec zostanie tak jak jest. dokleje sobie te kepki no i z tym matujacym podkladem cos trzeba bedzie zadzialac, szminka rozowa na srodku dolnej wargi i tyle czesc kasius, mam gdzies liste o ktora pytasz. znajde ja tylko i zaraz wkleje ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Ślub i wesele w pigułce – przygotowania od A do Z 1. PANNA MŁODA - buty (wesele i poprawiny), wkładki żelowe do pantofelków, + zapasowe białe buty (gdyby złamał się obcas) - rajstopy / pończochy - podwiązka - bielizna - suknia ślubna - suknia na poprawiny - bolerko + inne - welon, stroik do włosów, kwiatek we włosy - biżuteria (na wesele i poprawiny) - zestaw podręczny (igła nici, zapasowe rajstopy, tabletki przeciwbólowe, chusteczki, kosmetyki do poprawy makijażu, środki higieny, plastry opatrunkowe + agrafki + guziki (nie powinien się żaden guzik oderwać) + TAŚMA KLEJĄCA + wsuwki do włosów... itp. - inne .............. woda na zaschnięte gardełko w torebce u świadkowej , teczka na koperty z kasą , torebeczka na grosze, 2. PAN MŁODY - buty (na wesele i poprawiny) - bielizna - koszula (na wesele i poprawiny) + spinki do mankietów - musznik, krawat (na wesele i poprawiny) - garnitur (na wesele i poprawiny) - pasek do spodni - inne ............... krem na wargi dla przyszłego męża (z nerwów może mu wyschną)... - ręcznik, gdyby ktoś się mocno pocił podczas tańców wywijańców, niektórzy mają "rzadką" skórę ) 3. OBRĄCZKI - zakup obrączek - grawerowanie - poduszeczka na obrączki - inne ......................... ........ 4. URODA - fryzjer (wybór fryzury, stroik we włosy, wsuwki do włosów, cyrkonie we włosy) +ROZPINANA BLUZKA (np. na guziczki) do Fryzjera - manicure - makijaż - solarium + inne zabiegi na ciało - inne ......................... .............. 5. ZAPROSZENIA, ZAWIADOMIENIA, WINIETKI, ZAWIESZKI NA WÓDKĘ, AKCYZA NA WÓDKĘ, NALEPKI NA PUDEŁKA OD CIASTA, PODZIĘKOWANIA, KSIĘGA WESELNA, LISTA GOŚCI, MENU ... ITP. (jeśli robimy samodzielnie) - papier (kolor, gramatura) - ozdoby (np. wstążki atłasowe / tiulowe, tasiemki, atłasowe serduszka i obrączki, wiersze, cytaty, aforyzmy) - wydruk, cięcie, skład - inne ......................... ........ 6. SALA WESELNA - umowa / wstępna lista gości - ustalenie menu (przywitanie, obiad, kolacja, dania ciepłe i zimne, przystawki, ciasta i tort weselny ... inne) - ustawienie stołów - owoce na stół (patery) - pudełka na ciasta (+ kartony na jedzenie, jeżeli ktoś zabiera jedzenie do domu po weselu) - ozdoby na stół w sali weselnej (winietki, świece świeczniki, serwetki, słodycze, płatki róż, kwiaty, wazony, małe prezenty dla gości + podziękowania za przybycie.... inne) - ozdoby na stół Młodej Pary (świece, kwiaty, płatki róż....) - ozdoby na krzesła Młodej Pary (tiul, atłas, kwiaty) - ozdoba za Młodą Parą (np. serce z balonów, z kwiatów... inne) - ozdoby na salę (balony, łuki i kolumny z balonów, obrączki z balonów, inicjału z balonów lub innych, tiul, wstążki, kwiaty żywe / sztuczne ... inne) - wejście na salę (ozdoby, usadzenie gości jeżeli są winietki, plansza weselna... inne) - otoczenie sali (parking, ochrona) - nocleg / pokój dla Nowożeńców - noclegi dla gości - transport dla gości (autokar, bus, taxi, inne) - inne ... (np. WC) ......................... ................... 7. SAMOCHÓD MŁODEJ PARY - wynajęcie / pożyczenie - paliwo - kierowca - wystrój (przód, tył, klamki, tablice rejestracyjne, ozdoby tylniej szyby, balony, kwiaty wstążki, puszki od piwa ;-))) (puszki na sznurku) + szampan + kieliszki) - cukierki na bramy dla dzieci - wódka na bramy - inne ......................... ... 8. KWIATY - bukiet Panny Młodej - bukiet Świadkowej / Druhny / dla dzieci - stroik do włosów - butonierka (dla Pana Młodego, dla świadka , ew. dla Taty, Teścia) - kwiaty do ozdoby samochodu Młodej Pary - kwiaty do ozdoby kościoła (ołtarz, ławki, ołtarz boczny NMP, wejście do kościoła, płatki róż do sypania, płatki róż na dywan ..) - kwiaty na Stół Młodej Pary (sala) - kwiaty na stoły dla gości weselnych (sala) - kwiaty na podziękowania dla rodziców - płatki róż - inne ........... 9. WIECZÓR PANIEŃSKI / KAWALERSKI - organizacja - menu 10. OPŁATY USC I KOŚCIELNE; DOKUMENTY - znaczki skarbowe - podanie o ślub konkordatowy - świadectwo / akt urodzenia Ona i On - świadectwo Chrztu Ona i On - świadectwo I Komunii św. Ona i On - świadectwo Bierzmowania Ona i On\ - opłata za Ceremonię Ślubną (protokół) - zapowiedzi + (spowiedź - nie płaci się ale trzeba o niej pamiętać Młoda Para + świadkowie) - organista (lub inna muzyka w kościele) - wystrój kościoła (kwiaty) - sprzątanie - inne ......................... ....... - świadectwo katechizacji / z religii (ze szkoły) - nauki przedmałżeńskie - poradnia rodzinna - dowody osobiste (Młodej Pary i świadków) - inne ......................... ......... 11. FOTOVIDEO - umowa - spacer przedślubny - kamera - zdjęcia / fotoreportaż - plener - akcesoria do pleneru: tiul (welon), jedna róża. Jeżeli plener jest na łonie natury; białe prześcieradło, aby suknia się nie pobrudziła przy siadaniu np. na trawkę, + bańki mydlane (podobno piękne zdjecia wychodzą z tęczowymi bańkami) - album - ramki do zdjęć (jak ktoś daje zdjęcia na podziękowanie dla rodziców) - inne ....................... 12. ZESPÓŁ NA WESELE / DJ - umowa (wesele + poprawiny) - wybór Pierwszej Piosenki - wybór muzyki - wybór zabaw weselnych na oczepiny - inne ......................... .......np. niespodzianki w czasie wesela 13. ALKOHOL I NAPOJE - wódka na wesele (zawieszki na butelki, akcyza) - wódka na rozdanie (konkursy, nagrody, bramy) - piwo - wino - szampan, kieliszki do szampana - napoje gazowane - soki / napoje niegazowane - woda mineralna - inne ......................... ....... 14. parasolki 15. uśmiech na twarzy i serce pałne miłości 16. ryż 17. zaklepać urlop w pracy + podróż poślubna 18. komórka i numery tel do fotografa i kamerzysty + do orkiestry....w razie, jak się nie jedzie na sesję razem
|
|
|
#858 |
|
Raczkowanie
|
na samym początku chciałam loulou i kasius serdecznie powitać! no i oczywiście chwalcie się swoimi sukniami, kwiatami... doświadczeniami!
Aneczka78 u nas też nie będzie kamerzysty. Ani ja ani mój TŻ nie chcieliśmy. Postawiliśmy na fotografa. Zlotko855 bardzo fajny ten Twój makijaż. Ja chyba będę umalowana podobnie, bo pani makijażystka, powiedziała, że wykorzysta ciepły róż, pokazywała mi ten kolor, całkiem ciekawy. Ja próbnego makijażu nie robię, bo to sprawdzona pani. A tak ogólnie co do makijażu ślubnego, to chyba poza tym, abyśmy czuły się w nim dobrze, to drugą bardzo ważną rzeczą jest, abyśmy wyglądały pięknie. Co oznacza, że czasem z kosmetykami, kolorami itd. nie można przesadzić. Pozdrawiam! |
|
|
|
#859 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to fajnie.Niestety nie mam ![]() Cytat:
![]() A co pogody to właśnie będziemy mieć polską złotą jesień ![]() Cytat:
Cytat:
Skąd jesteś i gdzie ślubujesz?Cytat:
![]() Makijaż masz rewelacyjny ![]() Nic nie zmieniaj Ale Ty żeś jest urodziwa no, no![]() Kosmetyczka poleciła mi swoją kumpelę fryzjerkę (na jesień mają mieć wspólny salon kosmetyczno-fryzjerski, bo póki co to każda w oddzielnym) Mam nadzieję, że się dogadamy i jako tako to wyjdzie Ale zapisana jeszcze do niej nie jestem:/Tak, tak to ja się zabijam w balerinkach na prostej drodze, wczoraj w sandałach sportowych sobie skręciłam nogę. Także już postanowione biorę te kwadratowe masywne obcasy ale stabilne No chyba, że mi pan nie dowiezie to wtedy będę kombinować. Ale dobrze mówisz, że nie zwraca się uwagi na buty PM, bo ich po prostu nie widać![]() Cytat:
Cytat:
Hala targowa w Tarnowskich Górach, wiesz gdzie to? Cytat:
|
|
#860 |
|
Raczkowanie
|
Zlotko855 -dziękuję bardzo o to mi chodziło
SSR- jestem z kujawsko-pomorskiego a dokładnie z Nakła i tam będzie ślub i wesele właściwe na chwilę obecną mamy załatwioną salę, kościół, orkiestrę, fotografa i kamerzystę. Ja już mam sukienkę a Tż garnitur i to byłoby tyle wiec sporo brakuje a czasu coraz mniej suknia Agnes 4715/800 została przeze mnie odkupiona |
|
|
|
#861 |
|
Raczkowanie
|
kasius,loulou Witajcie w naszym gronie
![]() SSR szkoda, moim zdanie wygoda najważniejsza. Voodia lokal masz bardzo ładny, a zdjęcia śliczne. Bedziecie mieli świetną pamiątke. Nasz fotograf jest młody i powiedział ze zrealizuje nam wszytko co zaplanujemu. kasius sukieneczka ładna, alez ona duży tren nieźle to wygląda. Moja suknia matylko leciutki trenik z koronki. |
|
|
|
#862 |
|
Raczkowanie
|
kasius tak tak sukienka bardzo ladna, ciekawi nie jak wyglada z podpietym trenem
ja osobiscie nie mam zadnego trenu.Laski trzymac kciuki ide zalatwiac fotografa:p mam nadzieje ze nie bedzie zadnych problemow i bedzie wsio oki
Edytowane przez pilaa Czas edycji: 2009-07-10 o 10:36 |
|
|
|
#863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
abys wróciła zadowolona
|
|
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
pilaa, BEAMI -miło, że sukienka się podoba tren jest pokaźy i mam nadzieję że jakoś sobie z nim poradzę. Tren jest zdejmowany więc ja napewno go zdejmę przed pierwszym tańcem i szczerze mówiąc nie wiem jak wyglada podpięty bo jeszcze tego nie próbowałam
|
|
|
|
#865 |
|
Raczkowanie
|
kasius, mas zpodobną sukienkę do mojej
to znaczy ja jej jeszcze nie kupiłam, ale jak do tej pory najbardziej mi się podobała.
|
#866 |
|
Raczkowanie
|
nie myślałam nigdy,ze będę mieć tak "okazałą" suknię, byłam zdecydowana na bardziej skromne wielkością i ilością ozdób ale jednak ta mnie urzekła i pojechalam po nią pod Poznań - warto było
|
|
|
|
#867 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
![]() kasiuha jestesmy blondynkami, wiec pewnie ten zastaw kolorystyczny na slub najbardziej nam pasuje ? ja czulam sie idealnie w tym makijazu, tym bardziej, ze na codzien maluje sie moze nie mocno ale lubie kreski![]() SSR ja sie wlasnie obawiam, ze ta tiara jest za duza moze nie wyszla tak na zdjeciu, ale jest wysoka. nie gubi sie we wlosach, wrecz przeciwnie, dlatego chce wyzej koka zeby ta tiara byla mniejsza optycznie i tak na tle wlosow byla wpieta podobnie jak na zdjeciach, ale nieco inaczej![]() kasius suknia jak prawdziwa ksiezniczka tez jestem ciekawa tego trenu ![]() pilaa i jak poszlo z fotografem? mam nadzieje, ze wszystko pomyslnie?
|
|
#868 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No a kieca fajna ale taka duża ![]() tak, tak stawiam na wygodę ![]() Cytat:
trzymam, daj później znać![]() Cytat:
Cytat:
Była dziś na spotkaniu ze świadkową obgadałyśmy całe wesele i w końcu dałam jej zaproszenie, a i zjadłyśmy puchar lodowy-a miała być dieta . Dobrze, że mam kogoś kto mnie rozumie .
|
|
#869 |
|
Raczkowanie
|
buu
przesuniete spotkanie na poniedziales :p ehh znowu musze czekac , no trudno czasem tak wyjdzie.
|
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
kasius śliczna ta suknia, bardzo mi sie podoba!
zlotko855 ja też bardzo lubię "kreski", na co dzień.pozdrawiam Was kobietki! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

, na dolnej powiece nie ma co robić kreski ciemnej, jasna wewnątrz zupełnie wystarczy

lampa je tak naswietlila
):
co sie stalo? mam nadzieje, ze nic strasznego i wszystko sie ustabilizuje pomalutku 

dzisiaj nic nie zrobilam jeszcze w tym kierunku. TZ sie na mnie denderwuje.

a co do butów to ja też chcę z zaokrąglonym, na pasku obowiązkowo i obcas do 5cm i super jakby mi się udało też z kwadratowym. Także ja bym takie wybrała i przede wszystkim chodzi o to , żeby było wygodne.
ale z myślą, że po mału ze wszytskim zdązymy
to tak ja bym absolutnie nie radzila czarnych kresek wew oka gdyrz zmniejszy je a masz bardzo ladne, jakis podklad matujacy tak, cos zebys sie nie swiecila
abys wróciła zadowolona