|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
No i
Pediatra na urlopie więc otwarte między 8 a 12, a my byliśmy o 14...No nic, poczekamy do jutra i jak nie będzie poprawy to startujemy rano.Nicola, dzięki za radę, kupię Smectę Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2009-07-08 o 15:44 Powód: poprawka |
|
|
|
#1352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki-szczęśliwe mamy i ich szkraby
![]() Cytat:
ja bym nie umiala chyba jak bylo?? tzn. nie o szczegoly mi chodzi tylko nie bylo ci jakos tak dziwnie?? ![]() kolejny solenizant ![]() nasz wczesniaczek kochany ![]() Cytat:
i jaka praktyczna ![]() chcialabym prosiaczka, albo kubusia puchatka ale mam 2 tygryski i to dostal w tym samym dniu na szczescie drugie spioszki sa wieksze
|
|
#1353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Daj znać co ci powie pediatra na te rzadkie kupki. No właśnie, my też zaszaleliśmy raz. Shit, mam nadzieję, że nie o jeden raz za dużo... Normalnie nie wyobrażam sobie co by było gdyby...
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
My jutro smykamy na usg przezciemiaczkowe i na szczepienia.
Dawidek i Jasio już jakie duże chłopaki
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas dzisiejszy dzien minal spokojnie..maly praktycznie przespal caly dzien, chyba pogoda wszystkich tak lula.. W nocy dzis za to byla u nas okropna burza, na szczescie synek sie nie obudzil, ja przykrywalam sie koldra a tż zastawial uszka maluszka bo tak strasznie trzaskalo... myslalam ze umre ze strachu...dawno takich burz nie byloaguha ja uzywalam laktatora recznego z aventu ale bolala mnie reka od co 3-godzinnego odciagania...wiec zainwestowalam w elektryczny z medeli i odciaganie szlo ekspresowo i bardziej komfortowo Ale ja nie karmilam piersia, tylko odciagalam i dawalam z butli.Seona odnosnie wit. K podawalam tylko jak maly dostawal moje mleko, ale to tylko pare razy, wiec nie moge sie wypowiadac jak ja znosil, bo akurat wtedy nic mu nie dolegalo... przy sztucznej mieszance odstawilam. superzabula ja mam lezaczek z fisher-price lezaczek-bujaczek ale kosztowal z wysylka 260 zl...sa fajniejsze hustaweczki-bujaczki ale to sa juz drozsze zabaweczki Z tego co ja mam jestem bardzo zadowolona. Maly uwielbia w nim lezec, oglada sobie zabaweczki, ruszajac sie sam sie buja, gada do zawieszonych zabawek i sie smieje A taki mam lezaczek: http://www.allegro.pl/item674903950_..._wibracje.htmlJesli chodzi o kupki, to moj ogolnie nie ma problemu podczas ich robienia, ale calymi dniami czasem sie prezy wygina ale to moze ta kolka bardziej mu dokucza ![]() buziaczki dla synka z okazji 2miesiecznicy ![]() aniu szkoda, ze ten polski sab simplex nie jest tak skuteczny... Z tego co sie dowiedzialam, to okazalo sie ze moj synek wcale nie ma takich strasznych kolek, bo straszne kolki to jak dziecko placze i zanosi sie przez cala noc..takze nie moge narzekac Mam nadzieje ze po 3 m-cu juz mu nic nie bedzie dolegacJesli chodzi o mleczko z cycusia ja odciagalam ponad litr na dobe ![]() Ty tez bardzo ladnie odciagasz Odnosnie snu Twojej corci, to baaardzo dlugo Ci spala...jesli chodzi o kupki, to ciezko mi powiedziec cos na temat kolorku, moj caly czas robi zolte... marika ciesze sie ze ze sluchem malego wszystko dobrze Tak sie martwilas bidulkosashka no zdziwilas mnie z tym okresem, ciekawe ile moj potrwa.. narazie mam 3 dzien..gosik nie bardzo wiem czym rozni sie biegunka u maluszka bo dzidzia na piersi robi rzeczywiscie rzadkie kupki, czasem wodniste, wiem bo jak dawalam synkowi moje mleczko, to strzelal wrecz taka woda czesto. Ale mysle, ze na pewno przy biegunce beda towarzyszyc takie objawy jak niepokoj, apatia dziecka, bole brzuszka brak apetytu...tak mi sie wydaje. Jesli chodzi o @ to roznie to bywa nawet przy karmieniu piersia ![]() malutka jaki Twoj Dawidek juz duzy, caluski dla niego z okazji 3 miesiecy ![]() pakusia tygrysek Twoj slodziutki ![]() boszenko bardzo fajnie masz z tym, ze Blaneczka sie soba zajmuje a zabaweczka swietna, zastanawiam sie czy ten ogrodeczek nawet niejest lepszy od maty edukacyjnej bo cos w tym stylu chcialam mojemu malemu kupic
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-07-08 o 19:25 |
|
|
|
#1356 |
|
BAN stały
|
ratunku
mały ma mega kolke walczymy z mama i tz od 17 ( strasznie płacze i jest na maxa zmeczony
|
|
|
|
#1357 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy za zyczonka i caluski Aguska fajowy ten lezaczek nie znam sie musze popatrzec i poszukac, chcialabym zeby Maly go polubil bo tak to bedzie strata pieniedzy, a nie mam gdzie sprawdzic pozostaja mi poszukiwania, zaraz zajrze na allegro, a jutro moze przejade sie po sklepach...musze cos kupic, zeby go troche zajac jezeli chodzi o mate edu to Jasiek na razie nie jest zbytnio zainteresowanyPogoda do bani, caly dzien lalo u nas, mam nadzieje ze jutro bedzie ladnie bo dzis nie bylismy na spacerku
![]() Juz Wam pisalam, ze chodze na basen i musze Wam jeszcze napisac ze jestem tak wymeczona wieczorem, ze szok normalnie padam z nog, woda wymecza. A tu trzeba miec jeszcze czas dla Tz-a po pierwszych dosc komicznych i troszke bolacych przytulankach zrobilam sie niewyrzyta hihihhi Tz-owi chyba to pasuje![]() ![]() Nie wiem czy chwalic, zeby Malemu sie nie odwidzialo, ale od paru nocy budzi sie tylko na 1 karmienie
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-07-08 o 20:38 |
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Troche drogi, sa tansze na all ale takie np tylko do lezenia, ja jednak chcialam zeby mial choc troszke wiecej bajerowSuper ze z tż sie Wam fajnie uklada a basen wymecza oj tak, ze Ty jeszcze masz sile na basen
|
|
#1359 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy za życzenia i całuski Zrobiliśmy synkowi prezent na skończone 3 miesiące i pojechaliśmy do fotografa na małą sesję, jutro odbieram zdjęcia to się pochwalę ![]() jak Wam to się udało zrobić Cytat:
ciocia na pewno będzie zachwycona, ale Kubusiowi chyba nie podpasował strój ![]() Cytat:
Cytat:
trzymam żeby to nie zaowocowało kolejnym dzidziusiem Cytat:
za dobre wyniki usg i ad. 2 Cytat:
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki moja mała jest zawsze niespokojna przez cały dzień , ale to co wyrabiała codziennie miedzy 18 a 23 to koszmar. Krzyk nerwy: ani na raczkach, ani leżeć i niewiadomo wogóle o co chodzi. Zainspirowana wypowiedzią Seony nie podałam jej dzisiaj wit K i mała pomarudziła (fakt :popłakała przez 10 minut) i zasnęła o 20!!!! Jest 22:20 a ona śpi
![]() |
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tak poza tematem...
Mam prośbe... Jeśli macie chwilke czasu czy mogłybyście zagłosować na moją pracę w konkursie Redd'sa, bo strasznie mi się podoba lampa, która jest nagrodą tygodnia :p Wiem, że może to troszkę zabawne, ale naprawdę się wkręciłam i muszę ją mieć hihih ![]() http://kreacjeredds.pl/votes/add/1073
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
malutka czekam na fotki z sesji z niecierpliwoscia
boszenko zalatwione!
|
|
|
|
#1363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1364 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mały strzelił wczoraj jeszcze kilka rzadkich kupek więc na wszelki wypadek dziś idziemy do lekarza. Coś za dużo ich zresztą jak na niego, ostatnimi czasy wystękiwał nie więcej niż jakieś 3-4 dziennie, wczoraj było 2 razy tyle. Ale czuje się raczej dobrze, jest marudny jak zwykle Od jakiegoś czasu nie mamy popołudniami ani chwili spokoju ciągle albo jest u mnie przy cycku albo u TŻ na rękach. I tak zawsze między 16 a 22-23...Nie da się odłożyć nawet na chwilę do łóżeczka Nie mamy ani chwili dla siebie, seksik raz na parę dni na biega i TŻ jest niepocieszony Echhh już się boję ząbkowania No a dziś Aleks kończy 2 miesiące Pakusia, no mam nadzieję że on jednak jeszcze za wiele nie rozumie Ale już naprawdę nie mieliśmy wyjścia bo mały praktycznie z rąk nie schodzi ![]() Nicola, no ja nie wnikałam w te skutki uboczne, powiedziała że przepisze nam to w ostateczności. Ale kobitka jest taka raczej średnio lotna, nie bardzo podoba mi się to co mówi i mam wrażenie że zatrzymała się już jakiś czas temu...Skoro Twoja jest sprawdzona to możesz jej ufać Aguśka, Aleks robi zawsze rzadkie kupki ale nie tak wodniste, no i dziwne że nagle dwa razy więcej. Nie jest apatyczny i zachowuje się jak zwykle więc mam nadzieję że nic się nie dzieje ale wolę popytać. Przynajmniej poznam drugiego pediatrę bo nasza na urlopie, może będę bardziej zadowolona No wiem że z @ różnie bywa ale miałam nadzieję...zresztą jakoś dziwnie bo miałam jeden dzień lekkich plamień, jeden krwawienia i od wczoraj nic Pojęcia nie mam czy to to czy nie to...Nyla, Malutka, TZ był zdesperowany on nam nie daje ani chwili Czekam na fotki, ale super Goo, no to super Boszenka, proszę bardzo |
|
|
|
#1365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Czekamy z niecierpliością na fotki ![]() Tez chce corci zrobić sesyjkę u fotografa, ale poczekamy aż troszke podrośnie jeszcze
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Dawno się nie odzywałam to wszystko przez brak czasu i te upały które już minęły ![]() byłam na wizycie kontrolnej po porodzie wszystko ok ![]() moja gin przepisała mi tabletki anty cerazette zaczne brać je w sierpniu jak maluch skończy 3 msc bo wczesniej moja gin odradza ciekawe jak będe się po nich czuła no i czy nie przytyje to będa moje pierwsze tabletki anty w życiu więc się stresuje troszke poza tym standardowo mój starszy syn jest chory angina ropna ![]() zastrzyki więc siedzimy cały dzień w domu powoli szalu dostaje oby do niedzieli uffff..boszenko oddałam głosik na Ciebie mój Antos grzeczniutki cały dzień pięknie śpi w nocy bo jak zje po 22 budzi się o 5 na mleczko ale no własnie od 2 tygodni od 19 do 22 marudzi myślałam ze to przez upał no ale teraz sie ochłodziło brzuszek Go nie boli głodny nie jest tylko ma taki kaprys że musi byc w tych godzinach na rączkach lub kolankach u mamusi nikt inny nie wchodzi w gre tylko widok mamay go uspokaja juz sama nie wiem czemu tak jest moze przez to ze nie śpi ze mna w nocy chce troszke czułości wieczorem![]() musze kończyć bo mały ssak się obudził na papu ![]() pozdrawiam wszystkie mamuśki i dzieciaczki buzka
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
Boszenko, oddałam dwa głosy.
![]() Pozdrawiam Was wszystkie szczęśliwe Mamusie. My z Marcelkiem powolutku do przodu, niestety badanie słuchu wciąż mu nie wychodzi (byliśmy w Olsztynie), teraz na kolejne się umówić musimy na takie ABR jakieś we śnie. Dzisiaj jak się uda to na rehabilitację zapiszę bo ma asymetrię i wzmożone napięcie. ;/ Z brzuszkiem dalej problemy, a dokładnei z florą bakteryjną, kupi rzadkie jak woda cały zcas, piana z pupci nie raz mu leci, bąble w kupce, ostatnio była też i krew, ślad zielony w kupce wczoraj, gazy męczą go bardzo, ciężko mu czasem aż jeść... Na lekach od początku. Ktoś pytał o Debridat. Mój mały go przyjmuje i ubocznych od tego nie ma żadnych, wręcz mu pomaga. Poza wszystkim to rośnie zrowo, duży i długi jak ja. ;P Ciuszki już od sporego czsu nakładam mu na 3-6 msc. A stópki też ma długie po mnie. Normalnie tak jak jego 6msc wujek. Hehe. Piękny i kochany jest. Jestem szczęśliwa.Ja cała w rozstępach po tej opuchliźnie. Nogi oporane, ze szok. Chodzę na laser, 10 kończę i po 2-3 tyg będą efekty. W sumei już teraz trochę widzę. Stosuję do tego krem złuszczający, który w salonie kupiłam, za TYLKO 175zł. ;/ No i jeszcze zwykły peeling oraz fissan (bosz, jak ciężko go wsmarować). Od 20 tego msca będę chodzić na basen by wrócic do formy. Ale niestety ta przyjemnosć jest diablo droga, nawet strój jak na moje yce najtańszy był za uwaga: 329 zł. Zdzierstwo! No ale co ja poradzę ze stannikiem 70H? xD Nie no na ogromne to nei wygladają, ale taka miara niestety... Ech, poza tym chodze na fizjoterapię (lasery, prądy, solux) bo mi kręgosłup siadł po ciąży i porodze, niedługo wizyta kolejna u neurologa, miałam być na chemii, ale karmię piersią więc odpada... chociaż ni ewyklucza, ze będzie to konieczne. ![]() Ktoś z Was bierze Azalię?? Bo mi od tego diabelstwa zapalenie skóry na głowie się dostało. Musze się umawiać do dermatologa. Bolą Was szwy po nacięciu/pęknięciu? Bo mnie czasem tak. Jakie zabezpieczenie stosujecie?Hehe, a wiecie, że ja z ubezpieczenia dostałam 280zł za pobyt w szpitalu? ![]() A jak u Was seksik? Bo u mnie jeszcze cudniej niż przed... Nie wiedziałam, że tak może być.
|
|
|
|
#1368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Jesteście kochane A do mnie dzisiaj przyszło nosidełko... O takie cuś... http://allegro.pl/item681667044_nosi...a_prezent.html Włożyłam w nie Bąbelinke i.... ![]() Dziecko było w takim szoku, że nie wiedziało co się dzieje... Pochodziłyśmy tak sobie troszkę i mała była mega zadowolona, a jak ją wyjęłam z nosidła to zaczęła płakać ![]() Moje dziecko to wiecznie żądne wrażeń ![]() No i nosidełko całkiem fajne, solidnie wykonane i ładne, ale... obawiam się, że np. na upały to się w ogóle nie nadaje, bo i dziecko i ja będziemy strasznie upocone.. ![]() Cytat:
Mnie już boli gardło od śpiewania Cały czas chodzę i śpiewam "pieski małe dwa", bo Blanka mi spokoju nie daje i uspokaja się tylko jak mamuśka fałszuje (ma dziecko ubaw... ) ![]() Gratulacje dla Aleksa z okazji dwumiesięcznicy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Vila napisz proszę coś więcej o tym laserze, bo strasznie mnie to zaintrygowało.. Tez się męczę z rozstępami, ale zaczęłam się smarować preparatem Lierac Centimetric..podobno skuteczny.. Mam nadzieję, że szybko będą efekty Ja też mam już wykupioną Azalię... I to kilka opakowań (dopiero zacznę stosować...) Kurcze.. mam nadzieję, że nie będę mieć żadnych skutków ubocznych...
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka teraz doczytałam...
Super pomysł z tą sesją ![]() Aż zacznę męczyć mojego TŻa, żebyśmy też się na coś takiego skusili... ![]() Czekam z niecierpliwością na fotki ![]() PS. Tak z ciekawości... Jaki jest koszt takiej sesji?
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u pediatry, mały na oko wyglada ok i nie ma objawów odwodnienia. Mam mu dawać Lacidobaby, dziś 2 saszetki a od jutra po jednej. Jeżeli nadal kupki będą rzadkie kazała jutro jechać do szpitala dziecięcego na gazometrię żeby wykluczyć biegunkę rotawirusową
Matko, mam nadzieję że to nie to Braliśmy pierwszą dawkę szczepionki przeciw rotawirusom więc w razie czego może coś go chroni...Ponoć to cholerstwo wszędzie można złapać a już najszybciej w szpitalu Więc wolałabym uniknąć tej wizyty, oby do jutra kupki były gęstsze Przy okazji pomierzyliśmy małego, Aleks waży już 4450 g i ma 57 cm A najlepsza przygodę miałam w drodze powrotnej. Weszłam do apteki pod blokiem po Lacido, przy dwóch okienkach stały 3 osoby. Przy jednym dwie kobiety a przy drugim staruszek. Stanęłam tak pośrodku coby pilnować gdzie szybciej, po chwili weszła jeszcze jedna kobieta, wyciągnęła portfel i zaczęła podchodzić żeby stanąć za staruszkiem. I w tym momencie dziadek odwrócił się, złapał ją za rękę i zaczął krzyczeć że ma złodzieja I że miał przy sobie 2 000 a ona mu je ukradła Baba zbaraniała bo nie zdążyła się nawet do niego zbliżyć A on popatrzył na mnie i mówi że albo ona go okradła albo ja I że nikogo nie wypuści i coby dzwonić na policję Normalnie jaja, mama pod apteką ze śpiącym młodym a ja jako złodziejka w środku Zaczęłyśmy tłumaczyć staruszkowi że żadna z nas go nie okradła ale przecież nic do niego nie docierało. Twierdził że miał zwitek kasy w kieszeni a teraz nie ma Tamta babka wywlokła wszystko z torebki i pokazała całą zawartość, opróżniła kieszenie ale dziadek się upierał. Aptekarki zadzwoniły po policję Przyjechało dwóch przystojniaków w cywilu, jeden z blachą na szyi żeby było widać że jednak policja Wylegitymowali nas, pokazałam zawartość torebki, spisali dane i wypuścili nas do domu Nie wydawali się przekonani słowami dziadka że on an codzień nosi przy sobie po 2000 bo co w tym dziwnego...A już myślałam że wyląduję w komisariacie w dodatku z dzieckiem No cóż, staruszek pewnie cierpi na demencję i albo wymyślił te pieniądze albo zostawił je w domu...Bercia, oj biedny ten Twój synuś ![]() Vila, mam nadzieję że badania słuchu wyjdą jednak ok ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- A propos, lekarka stwierdziła że rozpuściliśmy małego No ale z drugiej strony przez 2 miesiące przytył prawie 2 kilo, chyba waga nie rosłaby tak książkowo gdyby za mało wysysał? On ssie po trochu ale na okrągło, podejrzewam że wysysa po trochu całą zawartość ![]() Boszenka, no mam nadzieję że on się zacznie trochę sam bawić bo paść można |
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Ogłaszam wszem i wobec, całemu narodowi oraz wszystkim Wizażankom
![]() Sms od Kaaliny!!!!!!!!!!! "Dziś o 10:20 przyszła na świat sn nasza c óreczka, ważyła 3370 g i mierzyła 53 cm. Urodziłam bez nacięcia z jednym małym pęknięciem "Chyba wątek można ostatecznie zamknąć ??? Wzruszająca chwila. Nasza ostatnia Mamusia rozpakowana i czekamy na Odchowalni Rozaliontko można dopisać Kaalinę do listy![]() A ja powoziłam dzisiaj moje dziecko na balkonie, zaraz po karmieniu o 11 i śpi mi do teraz!!! Bez zmiany pieluchy, bez karmienia Mleko mi już cieknie Dosłownie mam tyle mleka że mogłabym wykarmić afrykańską wioskę A moje dziecko też przejawia afrykańskie korzenie Witamin nie chce, śpi najchętniej w samej pieluszce i kaftaniku, w śpiochach i pajacach tylko płacze i kopie nóżkami i trzeba mu wyciągać Żadnych czapek, skarpetek, rękawiczek, nic Dosłownie najszczęśliwsze to jak jest gołe i wesołe i przy cycu![]() Cytat:
Ja nie umiem inaczej uspokoić dziecka niż cycem wiem, że to złe i lekarka też mi tak samo powiedziała jak Tobie: że dziecko powinno nauczyć się ssać przez 20 minut i opróżnić całą pierś, bo później ono tylko się bawi Ale jak odstawiam ją po 20 minutach to jest ryk, wyk, płacz, krzyk i ona otwiera buzie, ssa palce bo jest głodna Ja moją ważę przed i po karmieniu to zjada ok. 130 ml i to w różnym czasie: czasem po 30 minutach a czasem dopiero po godzinie. Nie wiem od czego to zależy ![]() Dziewczyny, Nicola, Aguśka, Villa, Pakusia podziwiam Was, że Wy macie i siłę i ochotę na seks Bo u mnie może i czas by się znalazł, ale z ochotą kiepsko![]() Co do antykoncepcji to osobiście znam przypadek Mamy, która ma dwoje dzieci z jednego roku Zaszła w ciążę w 7 tygodniu po ciąży Była po wizycie u gin. dostała pozwolenie i dawaj z mężem Okres nie przychodził, myślała, że będzie później bo cały czas karmiła, ale dopiero jak przestała chudnąć i w 3 miesiącu poczuła ruchy dziecka to skojarzyła co się dzieje Ma dwóch synów: jeden ze stycznia, drugi z października chyba![]() Goo mam nadzieję, że Twoja Córeczka również uspokoi się bez witaminy K. Nicola, Ty pisałaś, że pytałaś się TŻ, czy wyobraża sobie życie bez Tosi. Mój też nie wyobraża już sobie. Natomiast ja tak Mam czasem takie chwile kryzysowe, że szok tęsknie za chwilami kiedy byliśmy tylko we dwoje żeby swoich naywków jej nie nauczyły itp.
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-07-09 o 16:12 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Gosik
![]() A co do Aleksa...trzymam mocno kciuki, żeby Lacidobaby pomogło ![]() No właśnie.. Ja też widziałam nosidełka w sklepach i wychodziły o wiele drożej Ale to akurat dostaliśmy w prezencie od dziadków i byłam w szoku co do jakości! Gruby materiał, solidne wykonanie, mocne pasy...i najważniejsze-zagłówek dla małego dziecka,do potrzymywania główki (dzięki czemu można używać już od urodzenia). Co prawda nosiłam małą tylko jakieś pół godzinki, więc prawdziwą opinię będę mogła wydać dopiero za jakiś czas ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Kalinko gratulacje ![]() Muszę znaleźć listę Rozalintki i skopiować na pierwszą stronę, bo ja pewnie jakieś byki walnęłam
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Doris i Kaliny rozpakowywanie czas zamknąć
![]() Gossik ale numer z tym dziadkiem ![]() dla mamuś które używają fotelik Maxi Cosi Cabrio mam pyt do kiedy się używa ta wkładkę dla noworodka? bo mój mały bardzo źle się z tą wkładką czuję nie może sie ruszać nie wiem czy mu jej już nie wyjąć. |
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Kaalinaa, gratulacje !!!
Seona, no właśnie, ja go ciągle dostawiam do cycka jak zaczyna płakać bo nie mam siły nosić I co mam niby robić...Mój nawet przy cycku portafi ssać palca I rzadko ssie długo, przeważnie trochę i zaczyna przysypiać. A ja z nim tak siedzę i godzinę czy dłużej...Boszenka, to wypróbuj nosidełko dogłębnie i daj znać Mnie by się nawet w domu przydało do dźwigania
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mam pytanko, czy orientujecie sie czy moge przewozic malego w foteliku na przednim siedzeniu?? oczywiscie tylem do kierunku jazdy.. Bo jak sama z nim gdzies jade to jak jest z tylu to go nie widze ![]() malutka super z tymi zdjeciami Czekamy na fotki maluszka z sesji![]() gosik buziaczki dla Aleksa z okazji 2 miesiecy ![]() a moj Filuś tez ostatnio na rekach ladnie usypia a co go odlozymy do lozeczka to budzenie i placz ;] odnosnie kupek, mam nadzieje ze pomoze ten lek, obyscie nie musieli isc do szpitala bo tam to dopiero maly moze sie zarazic. Jesli chodzi o szczepienia p/ rotawirusom, ja jestem im przeciwna jednak, bo maja duzo objawow ubocznych. Czy te wodniste stolce zaczely sie u malego po szczepionce moze?? A co do tego staruszka, to mialas kochana przejscie ![]() boszenko glos swoj oddalam Nosidelko fajne no i nie drogieVila witaj Sporo masz tych roznych zabiegow, jak Ty znajdujesz czas na nie? Jesli chodzi o szwy to tamgdzie peklam w srodku czasem mnie pobolewa, no a seksik po porodzie rzeczywiscie duzo lepiej smakuje
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka można ale musisz taki spec kluczykiem poduszkę z przodu wył
|
|
|
|
#1377 | |||
|
Zakorzenienie
|
WIELKIE GRATULACJE DLA KALINKI
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje ze dzisiaj juz tez pieknie ![]() Cytat:
![]() i gratki dla Aleksa piekna waga
|
|
#1378 |
|
Zadomowienie
|
kaalina GRATULACJE!!!! boszenko prosze o blizsza relacje z uzytecznosci nosidelka po paru uzytkowaniach moj Tz chce sobie takie kupic i powiem ze cena zacheca do kupnaAguska mozesz jezdzic z malym z przodu jezeli nie masz tam poduszki lub gdy ja wylaczysz gossik nie no dziadek zaj... bym go chyba ukatrupila jak by mnie policja za to zwinela, na szczescie maz z branzy to bym zaraz do niego dzwonila ![]() Tak ogladam zdjecia tych naszych pociech na NK i stwierdzam, z pelna swiadomoscia, ze udaly nam sie dzieciaczki!!!
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2009-07-09 o 22:07 |
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Kaalina gratuluje!!!
Dziewcvzynki dziekuje za odpowiedz w sprawie przewozenia maluszka z przodu
|
#1380 |
|
Raczkowanie
|
Mała wczoraj 1 raz usnęła o 20 ale też pierwszy raz budziła się w nocy i ryczała. Więc ja wolę żeby nie spała do 23 a potem spokój. Byłam dzisiaj z małą u mojej ukochanej doktorki (prywatnej) Zbadała małą (przypominam żę w przychodni pani dr. wymyśliła nam żółtaczkę i zakażony pęcherz) i wszystko ok. Mimo że w posiewie mamy bakterię to lekarka stwierdziła że to z kupki bo jakieś miano jest niskie i coś tam , coś tam. Mała ... hm... duża waży 5410g , a przypominam że dopiero w piątek skończy 7tygodni. Wszystko jest ok. Pani doktor opieprz**a mnie że jestem na diecie i kazała jeść wszysko, a tylko na nabiał uważać. Skasowała 100zł a ja nawet 200zł bym dała za spokój na duszy
Więc ja dzisiaj do McDonaldsa pomknęłam i wrąbałam BicM.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

Pediatra na urlopie więc otwarte między 8 a 12, a my byliśmy o 14...No nic, poczekamy do jutra i jak nie będzie poprawy to startujemy rano.

jak bylo?? tzn. nie o szczegoly mi chodzi 
Z tego co sie dowiedzialam, to okazalo sie ze moj synek wcale nie ma takich strasznych kolek, bo straszne kolki to jak dziecko placze i zanosi sie przez cala noc..takze nie moge narzekac
musze popatrzec i poszukac, chcialabym zeby Maly go polubil bo tak to bedzie strata pieniedzy, a nie mam gdzie sprawdzic

żeby to nie zaowocowało kolejnym dzidziusiem 

Zabki
Pojęcia nie mam czy to to czy nie to...
SYNEK
)
Przy okazji pomierzyliśmy małego, Aleks waży już 4450 g i ma 57 cm
??? Wzruszająca chwila. Nasza ostatnia Mamusia rozpakowana i czekamy na Odchowalni
Mleko mi już cieknie