|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Witam piątkowo Mamusie!
Cytat:
lucky - wstawiaj fotki!!!! Cytat:
Też nie wiem w co ubrać maleństwo jak będziemy jechać ze szpitala do domu, i przeraża mnie trochę to ubieranie takiej małej kruszynki, żeby nie zrobić krzywdy Widzę, że wszystkie pijecie kawkę, a ja kurcze sobie nadal nie pozwalam, choć w sumie nie mam nadal ochoty na kawę, ale czasem jednak mi tak zapachnie z ekspresu, że by się wypiło! karenina i kachula - to juz 24 tydzień!?! O naprawdę niedługo do porodu trzeba się szykować A teraz po biurkiem moje Maleństwo się odzywa- wreszcie!! Jutro wyjeżdżam na 5 dni więc potem nadrobię co naskrobiecie przez ten czas!!! buziaki |
||
|
|
|
#4502 |
|
Raczkowanie
|
Domi nie wiem czy ktoś inny oprócz autorki postu może go edytować, chyba będzie z tym problem.
A ja przy okazji pozdrawiam Dudziakową i jej synka! Dziewczyny macie piękne brzuszki Kareninka gratuluje sukcesów na uczelni. Ja zabieram się dalej za haftowanie, ostatnio to moje ulubione zajęcie, mała podczas tego kopie, że, aż miło
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, dziewczyny, stałam dzisiaj w kolejce w markecie za kobietą w zaawansowanej ciąży i miałam wielką ochotę zapytać ja kiedy zaczął jej rosnąć brzuszek i jaki miał kształt!
Tak mnie męczy ten kształt mojego brzuszka!
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co w nim niepokojacego?w którym jestes tyg
|
|
|
|
|
#4506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ludzie, ktorzy nie wiedza to patrzac na mnie nawet sie nie domyslaja - a to moj pierwszy Bombelek wiec chcialabym, zeby to bylo widoczne i oczywise dla calego swiata
|
|
|
|
|
#4509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam termin sn na 4.11 a poniewaz bede rodzila przez cc to moje malenstwo bedzie z nami juz okolo 20 pazdziernika ![]() Pewnie
|
|
#4510 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Ty za to poznasz swoje malenstwo dwa tygodnie wczesniej
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaz grudzien czy listopad wielkiej roznicy nie robi i trzeba sie nastawic na cieplejsze ubranka. Ja dokladnuie nie pamietam mojej wyprawki bo to juz 6 rok minie od porodu ale wiem ze na czas pobytu w szpitalu nic nie potrzebowalam- chociaz niektore szpitale maja limit pieluch i potem trzeba miec swoje. Przy wyjściu Kube ubierała mi połozna- na pewno mialam body skarpetki i spioszki, czapka i kombinezon(spiworek) no i kocyk. Taki kombinezon i tak bedzie potrzebny bo przeciez cala zima przed nami- a to najwygodniejsze. Pamietam ze miałam tez rozne kurteczki ale zdecydowanie łatwiej "wpakowac" dzidzie do kombinezonu![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- domi7ks chyba nie da sie przejąc- musiałabys załozyc nowy wątek i skopiowac nasza liste a potem jako autor mozesz wprowadzac zmiany |
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE LISTOPADOWE(33): Agusia_a9(Agnieszka,19, Trzebnica)tp.01.11 ......................... .....Filip ur.m. 21.12 Flowerspower (Ewelina,23,Częstochowa) tp. 01.11 .......................Jacek ur.m.17.12 Gusiec(Agnieszka,Glasgow)tp.02.11 .............................................. ..Antosia Magdawikp(Magda,35,Bełżyc e)tp.03.11........................................Lenaur.m.18.04 Jolusiaa(Mariola,30, Reading)tp.03.11......................... .................Mateuszek Katekatee(Kasia,24,Śląsk) tp.04.11......................... ......................Wiktor ur.m. 19.03 Karenina19(Kamila,25 ,Braunschweig)tp.05.11 .............................Andre ur.m. 07.08 Dudziakowa(Jaga,24 ,Krakow) tp.08.11......................... .................Leon/Bartek/Piotrek.m.18.09 Kachula27(Kasia,29,woj.Lubuskie)tp .02.11 ......................... .........ur.m.07.05 Sylvia28(Sylwia,28)tp.08.11 Gucia6(Ola,25, Bremen)tp.08.11.......................... ......................... ..Sandra Olivia ur.m. 01.01 Brombusia(Marcelina,29,Gorny Śląsk)tp.10.11 ......................... ...Gracjan? ur.m.29.05 Paczka22(Paulina,22,Gryfino)tp.10/15.11 ......................... .................ur.m.29.06 Seige(Maja,24)tp.11.11 Malina81(Daria,27,Bochnia)tp. 15.11 .......................... ...................ur.m.28.08 Pietrusia (Sylwia,24,Pilzno)tp. 16.11 ......................... .......................Kamilka ur.m.08.11 Pati18(Patrycja,21,Łódz)tp.18.11 ......................... ......................... .....ur.m. 13.09 Zmarzenka(Marzena,34,W-wa)tp.19.11 Fruzio01(Alicja,26,Poznań) tp.19.11 ......................... ......................... ur.m. lipiec Zuzanna12( Magda,26,Mississauga)tp.20.11 ......................... .............Olivia/Daniel Laskmar(Marta,27,Pruszków) tp.17.11 .......................... ....................ur.m. 22.02 Zaharia(Daga,Heraklion)tp.17.11 ......................... ......................... ..Miriam ur.m.06.03 Lucky1910 (Kasia,26,ok.Wawy) tp.20.11 ......................... ...............Natalia ur.m.19.10 Elalank(Ela,26,Poznań)tp.21.11 ......................... ......................... .......Hania,Lidia/Łukasz ur.m 10.04 Bravurka(Joanna,20,Lublin) tp.22.11 ......................... ........................ur.m.21.08 82gosia(Gosia,27,ok.Wrocławia)tp .23.11 Ravenne(Paulina,24,Opalenica)-tp.24.11 ......................... ............... Alicja ur.m.??.08 Kropka241(Ola,26,Kraków) tp.25.11 ......................... ......................Thomas Anthony ur.m.18.03 Mamrotka(Natalia,22,woj,Maz.)tp.26.11 .......................... ...............Gabrysiaur.m.31.05 Nedzia(Ania,30,Katowice)tp.27.11 ......................... ......................... .ur.m.14.01 Mysiaaaak(22)tp.27.11 ......................... ......................... ..................Bianka,Lena,Antosia/Kacper,Kornel ur.m.18.11 Olalicious07(Ola,21,Łódż)tp.27.11 ......................... ......................... .Blanka ur.m.07.01 Kamilla123(Kamila,27,Poznań)-tp.30.11 MAMUSIE GRUDNIOWE(18): Asioczka(Asia,25,woj.Świet.) tp.06.12 ......................... .........ur.m.07.09 Konspiracja-tp.06.12 Simpatica(Asia,22,Bełżyce)tp.13.12 Maria2008(Anna,31,Jaworzno)tp.13.12 ......................... .......ur.m.30.03 Domi7ks(Dominika,25,ok.Rz eszowa)t p.13.12 ......................ur.m.02.06 Gissh(Jola,27,Podkarpacie)tp.14.12 ......................... .............ur.m.18.07 Mountain(Karolina,30,Warszawa)tp.14.12 Carolans(Karolina,25,Szczecin)tp.15.12 Tarasia(Agata,26,Krynica)tp.17.12 ......................... ..............Nila/Leon ur.m.15.03 MartaN23(Marta,23,Świdnica)tp.18.12 ......................... .......ur.m.10.08 Aga_1981(Aga,27,ok.Krakowa)tp.18.12 ......................... .....ur.m.27.05 Kolanosia(Agnieszka,27,Włocławek)t p.19.12 ......................Lenka NadiaM(Nadia,28,okolice Wrocławia)tp.20.12 ......................ur.m.18.11 Xpressja(27,Wrocław)tp.21.12 2befree(Paulina,28,Toruń)tp.22.12 ......................... ...............Laura,Patrycja/Kondrad,Oskar ur.m.06.07 Sexbody(Ewa,24,Kielce)tp.24.12......................... ..................Kalina,Natasza/Nikodem ur.m.23.05 AsiCcccCA(Aśka,21)tp.25.12 ......................... .....................Adrianna,Danila/Gabriel Piotr Belladonna78(Wawa/Gdańsk)tp.29.12 Jil Sander-?
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-18 o 22:52 |
|
|
|
#4513 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie![]() pietrusia śliczny masz brzuszek Kachula gratuluje 6 misiąca ![]() Ja dziś się słabo czuje ![]() Ja upławy mam od początku ciąży, lekarz mi przepisał natamacyne i zażywam jak już musze
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Z ta lista to rzeczywiscie dobry pomysl, zeby ja troche odswiezyc.
Ale moze jednak wypadaloby zalozyc IIczesc naszego watku, zebyl ista byla na smym poczatku . Bo tak to ciezko znalezc. Nie za bardzo wiem jednak jakie sa reguly i po ilu postach sie nowa czesc zaklada.Tak przegladajac ta nasza liste zauwazylam, ze tak, chlopcy przewazaja, to juz bylo jakis czas temu wiadome, ale dziewczynek troche tez tam jest. Zreszta duzo dziewczyn listopadowych tez sie dlugo nie odzywalo, to moze jednak jest w miare po rowno ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-10 o 13:26 |
|
|
|
#4515 | |
|
Raczkowanie
|
Brombusiu, Domi, Kate, Guciu, Pietrusiu (mam nadzieję że nikogo nie pominęłam) - dziękuję za miłe słowa dotyczące mojego brzuszka (i figury
Cytat:
![]() Coś mi się kojarzy że kolejne części wątku zakłada się na Wizażu po 5000 postów... ale nie jestem pewna...
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Brzuchatki
Cieszę się, że jednak nie jestem wyrodną matką i częśc z Was też ta ma jak ja. Właśnie wróciłam od internisty, miałam EKG i wszystko w porządku Co do listy, to nową cześć można założyć po 5000 postów, nam już niewiele brakuje, więc nową część może założyć np. Domi i prowadzić listę, bo Dudziakowa wiadomo, ma co innego na głowie. Tarasiu, Ty masz kontakt z Dudziakową. Miałaś od niej jakieś wieści? Tak patrzę na tę listę i widzę, że są na niej osoby, które już dawno się nie odzywały. Co z nimi? Ja nie mówię, że każdy musi tu się tyle wywnętrzać co ja , ale każda z Mamuś przynajmniej raz na tydzień mogłaby się meldować, czy wszystko w porządku.
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja dzis tylko wpadam sie przywitac bo mam tz w domku wiec musze sie nim zaopiekowac ![]() Domi dobry pomysł z ta lista ja juz wlasnie ostatnio o tym myslalam ze robia sie male zaległosci ale ja raczej sie nie podejme bo ostatnie czasy coraz mniej bywam na wizazu wiec dobrze ze Ty przejełas obowiazki Dudziakowej na chwilke znim ona nie wroci A swoja droga ciekawe jak Dudziakowa i jej synus sie czuja Milego dzionka zycze mamusie brzuchatki Kareninko serdecznie gratuluje egzaminow i prezentacji
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki u mnie w podpisie będzie lista, oki?
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, dzieki za aktualizacje na liscie
A teraz takie pytanko z innej beczki i pewnie bardziej juz do mamus, ktore maja dzieci. Czasami wchodze sobie na strony nt. ciazy, jak przebiega, jak rozwija sie malenstwo itp., bo jestem tego ciekawa (skrzywienie zawodowe ). Czasami mowia one o tym, ze teraz powinnam skupic sie na zrobieniu tego czy tamtego, bo po porodzie nie bedzie na nic czasu (i wcale nie mam na mysli 'ograniczenia' wolnosci).Rozumiem, ze jak malenstwo bedzie juz na swiecie, to zajmie troche czasu, zeby oswoic sie z nowa sytuacja, ale czy rzeczywiscie nie bedzie sie mialo na nic czasu? Wiadomo, wyjscia we dwoje, imprezy itp na razie odpadaja, ale jakos nie potrafie sobie wyobrazic, ze musialabym zrezygnowac z pojscia do dentysty, czy laryngologa, kiedy jest taka potrzeba. Chcialabym tez rozwinac swoja wiedze nt. ziol i zapisalam sie na kurs, gdzie spotkania odbywaja sie w jeden weekend w miesiacu, a szkola jest niedaleko. Przeciez w takich przypadkach moge zostawic malenstwo z mezem. A do czego zmierzam. Literatura zdaje sie straszyc, czy tez rzeczywiscie tak bedzie, ze nie bede miala na nic czasu i bede musiala porzucic plany wlasnego rozwoju? No chyba, ze patrze na to wszystko w rozowych okularach, ze wydaje mi sie, ze bede w stanie wszystko pogodzic, bo przeciez nie zostaje z dzieckiem zupelnie sama i uwazam wszystko za kwestie dobrej organizacji . Ehh, taka optymistka ze mnie
|
#4520 |
|
Rozeznanie
|
gucia ja też chętnie poczytam co mamusie mają na ten temat do powiedzenia. Straszą, że w trakcie opieki nad małym dzieckiem nie ma sie czasu nawet na umycie włosów, czy wypicie kawy. I oczywiscie że dziecko to pożeracz pieniędzy.
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Domi świetny pomysl z ta lista w podpisie
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pietrusia, widze, ze bedziesz miala corcie prawie jako prezent urodzinowy
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-10 o 15:59 |
|
|
|
|
#4523 |
|
Rozeznanie
|
gucia to chyba zależy właśnie od organizacji i na pewno od charakteru. Bo przecież są osoby, które i bez dzieci i z małą iloscią obowiązków nie potrafią się zorganizować i ciągle brak im czasu, wiecznie są zabiegani, o czyms zapominaja, wracja sie po 5 razy, a zrobienie malutkiej rzeczy zajmuje im pół dnia.
I takie osoby z pewnością będą mówiły że przy dziecku to juz kaplica z czasem dla siebie. Ja wiem na pewno, że muszę mieć po urodzeniu dziecka jakieś spotkania z koleżankami czy wyjscia do kina bo inaczej nie zmusze się do zadbania o siebie i sie "zapuszczę". Czy to się uda - dowiemy sie już wkrótce. No i w koncu mamy TŻetów, chwalonych bardzo na tym forum. Obyśmy ich tak chwaliły również kilka m-cy po przyjściu na swiat naszych bejbików
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie sprawa wygladała tak ze Kuba przez 5 miesiecy miał kolki i faktycznie bylo cieżko-bywało nawet bardzo ciezko-ale wszystko jest do przezycia, poza tym nie kazde dziecko ma kolki i jednak wiekszosc maluchow przesypia sporą czesc dnia-wiec mamy maja czas na makijaz, kawke itp Nie ma co zakładac czarnych scenariuszy-poprostu trzeba sie nauczyc dostosowywac swoj dzien do rytmu naszego dziecka a na wszystko znajdziecie czas. Mi nawet przy "kolkowym" syku udało sie skończyc piąty rok studiów i napisac prace mgr-a nawet ją obronic na 5 |
|
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma za co ![]() Potem jak Dudziakowa worci, to zabierze liste z mojego podpisu Mam nadzieje, ze nie bedzie zła, ze torszke ją zmodyfikowałam![]() My z Tz zamówilismy dziś łozko A Tz zaczał niedawno nowa prace i pracuje z 20 kolesiami (narazie ma szkolenie) i jutro oni wymyslili jakies ognisko zapoznawcze. Wszyscy ida na 16, ja nie chce, żeby moj Tz szedł. Sam na ognisko..głupio to brzmi nawet ale nie moge mu zabronic. Mowi ze nawet wodki nie bedzie tam pil, tylko jak jzu cos to piwo i najpozniej do 20 wroci.Czy jaj estem nienormalna?ale smutna jestem pzrez to
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pozniej miewali jeszcze jakies spotkania i wyjazdy, ktore odbywaly sie niestety bezemnie. Musisz mu poprostu zaufac i zyczyc udanego spotkania
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem przyzywczajona, że chodzimy osobno po co jakies wieczorki zapoznawcze niby razem beda pracowac, niby wszyscy maja zony i dzieci, ale ja i tak nei chce zeby szedł![]() ale fajnie, że mnei rozumiesz
|
|
|
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znam ten problem doskonale. Tez tego nie lubie, ale zwykle w taki czas probuje zorganizowac sobie jakies wlasne spotkanko babskie
Ale tez jestem spokojniejsza jesli znam ludzi z ktorymi wychodzi.Ale z tym slubem to troche dziwne. Czy panna mloda byla jedyna kobieta tam Takze rozumiem twoja ciocie Pietrusiu, bo przeciez slub jest impreza towarzysko rodzinna.
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Tz mówi, ze to spotkanie jest całonocne całonocna impreza, a zaczyna sie o 16 w ogole nad takim jeziorkiem gdzies okolo 20 km od mojego miasta. Tz mowi, ze bedzie wracal z takim kolesiem, bo tamten napewno dlugo nie zostanie, ma dwojke dzieci![]() ja nie chce, zeby w ogole szedl, nie podoba mi sie to. Niel ubie takich sytuacji, jeszcze w moim stanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

. Bo tak to ciezko znalezc. Nie za bardzo wiem jednak jakie sa reguly i po ilu postach sie nowa czesc zaklada.
całonocna impreza, a zaczyna sie o 16