|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: WIELKI problem z kotem robiącym kupe poza kuwetą
na moje nieszczęście nie mam ogródka i w dodatku mieszkam w bloku
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na persach i krewnych persów się nie znam, ale moze kot ma problemy zdrowotne- np. przytkane zatoki (gruczoły) przyodbytowe? Lub nie pasuje mu typ kuwety, moze wolałby krytą (jeśli ma odkrytą i na odwrót). Jeśli chodzi o problemy z zachowaniem, to moge polecić http://www.czarny-kot.pl/index.php?o...d=77&Itemid=39 http://animalia.pl/produkt,6265,Feliway_Dyfuzor.html |
|
|
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
Mojemu Pysikowi zdarza się być w kuwecie, natomiast tylna cześć ciała z lekka wystaje i kupsko ląduje na podłodze. Cóż, biore szczotke i zmiatam. I zaznaczam, kuweta nie za mała, taka, wielkości dziecinnej wanienki
. Po prostu czasami tak się ustawi ![]() Nayomist Irys robi kupę bardzo śmiesznie. Przednie łapy opiera o brzeg kuwety i tak na stojąco......... No i ten zawsze trafia
|
|
|
|
|
#454 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak pozbyć się zapachu moczu
szukałam podobnego wątku ale nie znalazłam - z pewnością to info pomoże wielu osobom
Polecam preparat: PREPARAT BIO-STALFRIS Z HOLANDII PREPARATU DO USUWANIA ODORU URYNY. MIŁO PACHNĄCY KONCENTRAT DO SPORZĄDZANIA ROZTWORU Z WODĄ W STOSUNKU 1: 9 JEST BARDZO WYDAJNY I NIEZWYKLE SKUTECZNY. DZIAŁANIE - ROZKŁAD AMONIAKU NA SKŁADOWE BEZWONNE - POLECANY DO STAJNI, KLATKI, KOCIEJ TOALETY I KAŻDEGO NIEŁADNIE "PACHNĄCEGO" MIEJSCA. NIE POZOSTAWIA ŻADNYCH PLAM - SKUTECZNIE ZNIECHĘCA DO PONOWNEGO "ZNACZENIA MIEJSCA" środek ten rozkłada mocz a nie maskuje jego zapach |
|
|
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak pozbyć się zapachu moczu
jestem tu nowa i zabardzo się nieznam ale czy to nie jest reklama (spam)
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja nie jestem ani ze strony producenta ani ze strony dystrybutora, kupiłam, sprawdziłam i piszę sama zaczynałam od wody z octem itd, dopiero na miau przeczytałam o tym preparacie, zakupiłam, sprawdziam i moge napisać - warto nie było tu takiego tematu więc założyłam wątek dla informacji równie dobrze można mnie posądzic o reklamę karmy dla kota TASTE OF THE WILDE - pisałam wszędzie, że jest super a teraz sama mam problemy bo brakuje jej w sklepach internetowych a niby gdzie się mozna dowiedzieć o dobrych preparatach i nie wszystko co jest zachwalane to od razu reklama (spam) Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-07-07 o 16:50 |
|
|
|
|
|
#457 |
|
Konto usunięte
|
ciekawe:
2 NH3 - > N2 + 3 H2 |
|
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
czyli nie jest to preparat do kuwet, skoro odstrasza koty by nie znaczyły w miejscu spryskania?
szukam czegoś do kuwety, niestety neutralizator zapachów z Certechu stosowany do kuwety nie odpowiada jednemu z moich kotów, gdy go wsypię do kuwety to kotu on śmierdzi i załatwia się poza kuwetą czyżby to był zwykły roztwór amoniaku? przecież on ma koszmarny "zapach"!
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2009-07-09 o 13:53 |
|
|
|
|
#459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja daję kilka kropli przy myciu kuwety |
|
|
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Postaram się nabyć ten preparat i go wypróbować.
Mam młodego kocura,który ma silne poczucie terytorializmu i znaczy teren nie tylko wokół domu,ale w samym domu również próbuje znaczyć swój rewir ![]() Co prawda staramy się go pilnować,ale nie zawsze nam się to udaje
|
|
|
#461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli zasika tapicerkę i mocz przesiaknie w gąbkę to może cudu nie zdziałać bo wiadomo musiałby preparat dostać się tam gdzie mocz wodę z octem mozna wsadzić między bajki |
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Woda z octem nie działa
|
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#465 |
|
Przyczajenie
|
Mam prawie rocznego kocura którego wziełam z domu tymczasowego. Kot od samego początku był nauczony korzystać z kuwety. Jednak od niedawna kiedy któryś z mieszkańców wychodzi z domu a kot nie zostaje wypuszczony (nie wypuszczamy go ponieważ ucieka) wtedy obsikuje cały przedpokój, podłoge, buty wszytsko. Kot był kastrowany a wychodzi na to że nadal znaczy swoje terytorium. Opróćz takich sytuacji kot normalnie załatwia sie do kuwety, choć nadzwyczaj często stolec robi dosłownie obok kuwety, stojac w niej łapkami. Wykazuje bardzo duże zainteresowanie życiem poza domem, wykorzystując każdą nadażającą sie okazję do ucieczki. A jeśli już sie z nim wyjdzie czy to na rękach czy puści swobodnie na np 20 min potem kot godzinami siedzi od drzwiami i miauczy a potem pod nimi sika.
Kot dosyc kiepsko toleruje próby jakiego kolwiek kontaktu gryząc i drapiąc, poczym za chwile sam przychodzi i kładzie się na kolanach. Jest on bardzo humorzasty, bo tak jak mówiłam przed chwilą kiedy chce sie go pogłaskać od razu gryzie.... poczym za chwile przychodzi na pieszczoty, czy spać przy łóżku w nocy. |
|
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
być może podobnie jest z twoim kotem. warto tez by obejrzał go lekarz, bo np problemy z układem moczowym mogą dawać takie objawy jak niechęć do kuwety.
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
moja Miłka robi w kuwecie i co z tego, jak nie trafia
|
|
|
|
|
#468 |
|
Kici kici miau miau
|
a moze kuwetka zamknieta?
|
|
|
|
|
#469 |
|
Zakorzenienie
|
Taką właśnie mam zamiar kupić przy wypłacie
![]() Miłczak wiecznie jakaś taka jest nieogarnięta
|
|
|
|
|
#470 |
|
BAN stały
|
Niestety ja mam podobny problem z moim kotem co opisane w tym wątku. Mam dwuletniego, niewykastrowanego kocura. Cieszyłam się, że nie znaczy terenu moczem, ale od pewnego czasu robi cos gorszego. Prawie każdej nocy, robi kupę w korytarzu tuż przy moich drzwiach do sypialni
Ma do dyspozycji dwie duże kuwety, ale to niczego nie zmienia. Zachowuje się tak tylko w nocy kiedy wszyscy śpią. Psikałam już te miejsca zapachowym odświeżaczem żeby do odstraszyć, szorowałam domestosem, ale to nie pomaga. Czy on w ten sposób znaczy teren? Możliwe żeby robił to ze złośliwości? Może ktoś podpowie mi jak go tego oduczyć. Dodam, że kupiłam mu zakrytą kuwetę, ale nie chciał do niej wchodzić, więc musiałam daszek zdjąć.
|
|
|
|
|
#471 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj kot zesikał sie na stół.... a przed chwilą za fotel.... nie wiem czemu to robi kuewtę ma czystą i od poczatku kiedy go wzieliśmy, jakoś w wieku 3miesięcy załatwiał się do kuwety. A jakoś od lutego tak właśnie sika po mieszkaniu... rodzice sa już co raz bardziej wkurzeni i jak tak dalej będzie będą go chcieli oddać a ja tego rzecz jasna nie chce...kocham go ale trzeba go jakoś nauczyć że tak robić nie wolno...Przed chwilą jak sie zesikał pościerałam to i chusteczke mu dałam do kuwety a to miejsce przetarłam octem, a czy oprócz zamknietej kuwety, większych ilości kuwet czy pójścia do weterynarza (co zrobie) są jeszcze jakieś sposoby? |
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
najpierw weterynarz, na 99% kot jest chory. Żwirek może mu nie odpowiadać. Idź do tego weta zamiast pisać na forum.
|
|
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kocica też uwielbia porządnie zakopać to co zrobiła
![]() I wtedy dookoła pełno piasku leży, ale nawet nie myślałam, żeby ja tego oduczać ![]() Myślę za to o zakupie większej kuwety, a o tym, że istnieją zamknięte nawet nie wiedziałam
|
|
#474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#475 |
|
Przyczajenie
|
Byłam z kotem u weterynarza, bo miała miejsce bardzo nieprzyjemna sytuacja - mianowicie (dalej nie wiem jakim cudem) mój Mruki uciekł na pole i zaatakowały go dzikie koty. A że wcześniej nigdy nie wychodził i kontaktu z innymi kotami też nie miał nie wiedział że ma sie bronić czy uciekać.... wiec po 9h znalazłam go w strasznym stanie
. Ale byłam z nim już pare razy u wterynarza i wszytsko dobrze . Jednocześnie opowiedziałam weterynarzowi całą sytuacje z problemem z sikaniem. Pani powiedziała że możliwości jest kilka: np że został zbyt późno wykastrowany...lub że podczas kastracji zostało nie zauważone ukryte 3 jądro co sie zdarza lub ze właśnie ma jakieś problemy z wypróżnianiem sie i trzeba zrobić badania które pani mi nie była w stanie powiedzieć gdzie w krakowie można zrobić???A jeszcze nie dawno wymyśliłam nową teorie dlaczego sika poza kuwetą .... Mieszkam na parterze z bliskim dostępem na zewnątrz ..a ostatnimi czasy przesiaduje u nas pod drzwiami dziki kocur ... i sadze że znaczy terytorium... wtedy mój kot czuje sie zagrożony i rónież je znaczy. Czy myślicie ze to możliwe? A i tak jest coraz lepiej bo dzisiaj już 2 razy sie załatwił normalnie do kuwety |
|
|
|
|
#476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem co ma do czynienia późna kastracja z problemami z sikaniem jezeli czuje obcego kocura to może znaczyć teren i tak na pewno się dzieje ![]() poszukaj mu kropli dr. Bacha - po nich powinien sie uspokoić i przestać znaczyć ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- http://drbach.pl/index.php/t/zwierzeta Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-07-30 o 18:30 |
|
|
|
|
|
#477 |
|
Zadomowienie
|
Kot siusia mi na łóżko...help :/
Hej.
Mam kota, 6 letniego, syberyjskiego kocurka, wykastrowanego. Kot ma generalnie charakter indywidualisty (nie dotykaj mnie, nie łap mnie, nie głaszcz mnie, idź sobie) - jesli nie liczyc sytuacji kiedy jest głodny (kochana mamusiu, jestes taka wspaniala, spojrz na moj piekny ogonek, mozesz mnie wyduźdać ile chcesz) albo kiedy chce sie bawic (bawi sie w chowanego i berka)... mieszkamy w wieżowcu, w zatłoczonej okolicy, na wysokim piętrze - a więc ja go nie wypuszczam samego na zewntąrz, czasem jedynie na smczy wychodzi na spacer - ale zdarza sie to rzadko - bo - nie umie spacerowac - od razu chce uciec mi na kolana albo do klatki ...boi sie... nawet jak jest na spacerze nigdy sie na zewnątrz nie zalatwia, musi miec swoja kuwete. no i kuwete ma zawsze czysta... i normalnie robi w niej siusiu i kupke. ale czasem cos mu pada na mozg i idzie na moje łóżko , siada i robi siusiu.... juz raz musialam zmieniac materac. ale nie znaczy terenu, tylko po prostu robi siusiu. tak raz na tydzien, jak go nie przypilnuje... niestty łóózka sie nie da wymyć dokladnie, wiec zawsze bedzie smierdziec... jakie sa przycyzny jego zachowania? co robic?
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kot siusia mi na łóżko...help :/
Jak długo to trwa, tzn. od kiedy kot zaczął posikiwać na łóżko??? Takie zachowanie jest niepokojące i może oznaczać kłopoty z pęcherzem lub drogami moczowymi u kocurka. Polecam zrobienie badań moczu i krwi, to powinno wyjaśnić sytuację
|
|
#479 |
|
Rozeznanie
|
to nie wpuszczaj kotka do pokoju
|
|
|
|
|
#480 |
|
Wtajemniczenie
|
albo może to oznaczć jakieś problemy zdrowotne SUK - trzeba zrobić badania
albo kotek zrobił się "mściwy" i odreagowuje na łóżku (może dzieje się to po jakiejś konkretnej sytuacjai np. po "praniu" kota?) kup odstraszacz w płynie i przez jakiś czas pryskay po łóżku nie będzie spał w łóżku ale też nic na nim nie zrobi po jakimś czasie odstaw odstraszacz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

. Po prostu czasami tak się ustawi

Zapraszam 

lub ze właśnie ma jakieś problemy z wypróżnianiem sie i trzeba zrobić badania które pani mi nie była w stanie powiedzieć gdzie w krakowie można zrobić???