tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-10, 23:57   #3391
Fufka
Zakorzenienie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
może niedokładnie czytam ale nie wiem na którym opakowaniu jesteś. coś takiego może się utrzymywać nawet do 4 opakowania, może a czy powinno to lekarzem nie jestem. wiem że przez pierwsze 3 miesiące to spoko. wydaje mi się że to zwyczajne krwawienie. od 21 tabletki krwawienie a ten 'okres' się nasilił przy 4 tabletce? Ja krwawilam lekko lekko lekko przez 2 miesiące, proponuję po prostu poczekać bo tabletek nie powinnaś sama odstawiać
tak to pierwsze opakowanie. martwię się, bo to mój debiut z tabsami. do tej pory było wszystko ok, tzn. na początku miałam krwawienie przez kilka dni, ale potem był spokój, do tej nieszczęsnej 21 tabletki. przyznam, że liczyłam, że w ogóle nie dostanę ani plamienia, ani krwawienia (między 1 a 2 opakowaniem) jak niektóre dziewczyny, a tu taki psikus nie mam zamiaru ich odstawiać, ale chciałabym mieć pewność, że najbliższe zabawy nie będą skutkowały bobasem i ta w ogóle czuję się nieco zawiedziona moim organizmem
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 00:02   #3392
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
tak to pierwsze opakowanie. martwię się, bo to mój debiut z tabsami. do tej pory było wszystko ok, tzn. na początku miałam krwawienie przez kilka dni, ale potem był spokój, do tej nieszczęsnej 21 tabletki. przyznam, że liczyłam, że w ogóle nie dostanę ani plamienia, ani krwawienia (między 1 a 2 opakowaniem) jak niektóre dziewczyny, a tu taki psikus nie mam zamiaru ich odstawiać, ale chciałabym mieć pewność, że najbliższe zabawy nie będą skutkowały bobasem i ta w ogóle czuję się nieco zawiedziona moim organizmem
Fufka bez nerwów są przypadki (ja ) krwawienia/plamienia przez cały miesiąc, używaj zatem do woli - te plamienia/krwawienia nie zmniejszają skuteczności tabsów
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 00:11   #3393
Fufka
Zakorzenienie

dziękuję bardzo, dobranoc
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 08:33   #3394
alalicja
Przyczajenie

ojoj...
u mnie dzis wieczorem bedzie ostatnia placebo, niestety okresu nie dostałam jak narazie. tabletki brałam jak nalezy ale stresik nie odstępuje gdy dochodze do ostatniej białej tabletki bez krwawienia..
kurcze, to moj 3 blister, na poprzednich zawsze miedzy 2-3 placebo .... och

może zmiana klimatu ma tu cos do rzeczy.... sama juz nei wiem,
czekam
alalicja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 11:32   #3395
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
tak to pierwsze opakowanie. martwię się, bo to mój debiut z tabsami. do tej pory było wszystko ok, tzn. na początku miałam krwawienie przez kilka dni, ale potem był spokój, do tej nieszczęsnej 21 tabletki.
a jak pierwsze opakowanie to wszystko się może zdarzyć jeżeli się denerwujesz to dla twojego komfortu psychicznego możesz używać prezerwatyw, jest to (moim zdaniem) niepotrzebne, ale jeżeli się denerwujesz to może cię to uspokoić :P

No ja już mam 5 opakowanie, okres mi się nigdy nie spóźnił... wręcz mam go co do godziny...

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 11:32   #3396
montyl18
Przyczajenie

czy to normalne ze zamiast okresu wystepuje takie plamienie( raczej brazowe) i takie skape.... koncze 3. opakowaniu????????
montyl18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 11:52   #3397
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez montyl18 Pokaż wiadomość
czy to normalne ze zamiast okresu wystepuje takie plamienie( raczej brazowe) i takie skape.... koncze 3. opakowaniu????????
normalne więc nic tylko się cieszyć

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez alalicja Pokaż wiadomość
ojoj...
u mnie dzis wieczorem bedzie ostatnia placebo, niestety okresu nie dostałam jak narazie. tabletki brałam jak nalezy ale stresik nie odstępuje gdy dochodze do ostatniej białej tabletki bez krwawienia..

czekam
to może być zmiana klimatu...
poza tym spokojnie - ja 3 m-ce z rzędu (jak brałam YAZ) też miałam okres jak w zegarku, a za 4 razem 2 dni później także relax
Stary 2009-07-11, 14:34   #3398
Karolcia593
Raczkowanie

Hej ja dzisiaj dostałam okres.. i zaczne brać tabletki Yaz o 16:30 bo taką se ustaliłam pore... są to mje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i czytając te wszystkie skutki uboczne troche sie przeraziłam... ale mam nadzieje ze mój organizm dobrze je przyjmnie pozdrawiam
Karolcia593 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 15:14   #3399
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia593 Pokaż wiadomość
Hej ja dzisiaj dostałam okres.. i zaczne brać tabletki Yaz o 16:30 bo taką se ustaliłam pore... są to mje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i czytając te wszystkie skutki uboczne troche sie przeraziłam... ale mam nadzieje ze mój organizm dobrze je przyjmnie pozdrawiam
heh.. dziwną porę wybrałaś no ale skoro Tobie pasuje
Stary 2009-07-11, 16:04   #3400
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
i nadal zostaję przy swoim i zdania o Tobie nie zmienie! byłaś, jesteś i zapewne będziesz NIEMIŁA, że się tak delikatnie wyrażę .
to tyle, życzę miłej nocy
ja cie kobieto znikad nie kojarze - ale widze jestem dla ciebie jakims waznym elementem zycia

napisz sobie to gdzie popadnie jak zwyklas bo juz zauwazylam ze gdzie popadnie na mnie wrzucasz - popraw sobie samopoczucie.

Bey.

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 16:12   #3401
Karolcia593
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
heh.. dziwną porę wybrałaś no ale skoro Tobie pasuje

No bo stwierdziłam ze to taka neutralna pora: bo rano nie bo jak bede miała szkołe to lipa jak zapomne a całkiem wieczorem tez nie bo jak bedzie jakas impreze to tez moge zapomniec heheh
Stary 2009-07-11, 17:57   #3402
Blame
Przyczajenie

Ja biorę o 8 rano
Zawsze o tej porze jestem w domu to nie mam się o co martwic że zapomnę , a jak wakacje to budzik, tabletka i dalej spac
Blame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 17:58   #3403
maya23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alalicja Pokaż wiadomość
ojoj...

czekam
Spoko!!!!
To co napisalas ,moglam napisac ja!
mamy identyczna sytuacje!Wlasnie godz.temu dostalam @ !!!!
...i Ty tez podskoczysz z radosci
maya23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 19:32   #3404
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
ja cie kobieto znikad nie kojarze - ale widze jestem dla ciebie jakims waznym elementem zycia

napisz sobie to gdzie popadnie jak zwyklas bo juz zauwazylam ze gdzie popadnie na mnie wrzucasz - popraw sobie samopoczucie.

Bey.
Słoneczko? Ty masz jakiś problem?
Oprócz tego, ze Twoja siostrzenica czy ktokolwiek zna Twoje hasła do kont na różnych portalach?
I dziwisz się, że na Ciebie naskoczyłyśmy? Coż..

Powracając do istotnych tematów.
Jestem na 3cim tygodniu 3 opakowania. Wszystko w jak najlepszym porządku
Jeśli moje wakacyjne plany się zrealizują, bedę łączyc 4 opakowanie z 5. No i pozniej wizyta u gina po zapas recept
Stary 2009-07-11, 21:00   #3405
Karolcia593
Raczkowanie

Jeśli moje wakacyjne plany się zrealizują, bedę łączyc 4 opakowanie z 5. No i pozniej wizyta u gina po zapas recept [/QUOTE]

I tak bez zadnych skutków ubocznych?? wszystko ok ?? ja wziałam dzisiaj pierwszą tabletke zobacze jak to bedzie..
Stary 2009-07-11, 21:18   #3406
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaktusica Pokaż wiadomość
Słoneczko? Ty masz jakiś problem?
Oprócz tego, ze Twoja siostrzenica czy ktokolwiek zna Twoje hasła do kont na różnych portalach?
I dziwisz się, że na Ciebie naskoczyłyśmy? Coż..
wiesz co.. jak Ci ktoś w rodzinie albo znajomi pozwalają się tak do siebie odzywac to prosze bardzo ale do mnie się tak nie odzywaj bo sobie tego nie życzę

a co do tych haseł - nie znasz opcji "zapamiętaj" czy masz grata zamiast sprzętu przed sobą ?!
nie wiem ludzie czy was czasem ktoś odwiedz czy może w lochach siedzicie ale ja jakoś nie robię z domu twierdzy, lodówek na kłodkę nie zamykam i wszystkiego nie chowam jak mnie ktoś odwiedza

dziwie się ludziom którzy wyzywają innych ludzi nic nie wiedząc - może ciebie nie dziwi np. to że ktoś skopie murzyna za to że jest czarny albo coś w tym stylu ale tak naskakiwanie na ludzi mnie dziwi i sądze, że to całkiem dobra cecha

a swoją droga : MOŻECIE SKOŃCZYĆ NA MNIE NASKAWIWAĆ ?!?! SPRAWA ANI CIEBIE ANI TEJ DRUGIEJ WIZAŻANKI NEI DOTYCZYŁA A SIĘ MARTWICIE JAKBY KTOŚ CONAJMNIEJ WASZE AKTY BEZ ZGODY ROZPOWSZECHNIŁ. CHYBA STRONE WCZESNIEJ GŁOWNA ZAINTERESOWANA SKONCZYLA SPRAWA A WY DALEJ ODPUSCIC NIE POTRAFICIE.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2009-07-11 o 21:21
Stary 2009-07-11, 21:24   #3407
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
wiesz co.. jak Ci ktoś w rodzinie albo znajomi pozwalają się tak do siebie odzywac to prosze bardzo ale do mnie się tak nie odzywaj bo sobie tego nie życzę

a co do tych haseł - nie znasz opcji "zapamiętaj" czy masz grata zamiast sprzętu przed sobą ?!
nie wiem ludzie czy was czasem ktoś odwiedz czy może w lochach siedzicie ale ja jakoś nie robię z domu twierdzy, lodówek na kłodkę nie zamykam i wszystkiego nie chowam jak mnie ktoś odwiedza

dziwie się ludziom którzy wyzywają innych ludzi nic nie wiedząc - może ciebie nie dziwi np. to że ktoś skopie murzyna za to że jest czarny albo coś w tym stylu ale tak naskakiwanie na ludzi mnie dziwi i sądze, że to całkiem dobra cecha

a swoją droga : MOŻECIE SKOŃCZYĆ NA MNIE NASKAWIWAĆ ?!?! SPRAWA ANI CIEBIE ANI TEJ DRUGIEJ WIZAŻANKI NEI DOTYCZYŁA A SIĘ MARTWICIE JAKBY KTOŚ CONAJMNIEJ WASZE AKTY BEZ ZGODY ROZPOWSZECHNIŁ. CHYBA STRONE WCZESNIEJ GŁOWNA ZAINTERESOWANA SKONCZYLA SPRAWA A WY DALEJ ODPUSCIC NIE POTRAFICIE.
ostatni raz Cię proszę, skończ...
a kaktusicy akurat dotyczy to bardziej niż mnie...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 21:29   #3408
lily92920
Zakorzenienie

POMOCY!
Jestem na 5 opakowaniu, dzisiaj brałam 14 tabsa. Zanim go wziełam byłam w toalecie i zobaczyłam, ze mam krwawienie. Tzn. takie brązowe plamienie, jak pierwszego dnia okresu zawsze mam. Nie zapomniałam żadnego tabsa, ŻADNEGO!!! Nie moge iść do lekarza, bo we wtorek wyjezdzam z rana, a moja babaeczka przyjmuje we wtorki i piątki po 15!!!
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 21:33   #3409
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lily92920 Pokaż wiadomość
POMOCY!
Jestem na 5 opakowaniu, dzisiaj brałam 14 tabsa. Zanim go wziełam byłam w toalecie i zobaczyłam, ze mam krwawienie. Tzn. takie brązowe plamienie, jak pierwszego dnia okresu zawsze mam. Nie zapomniałam żadnego tabsa, ŻADNEGO!!! Nie moge iść do lekarza, bo we wtorek wyjezdzam z rana, a moja babaeczka przyjmuje we wtorki i piątki po 15!!!
hm, a może zadzwoń do niej i spytaj co masz robić? bo na 5. opakowaniu takie krwawienie w środku 'cyklu' nie może się pojawiać.
Stary 2009-07-11, 21:45   #3410
ana11
Przyczajenie

Hej , ja wlasnie jestem na 4 opakowaniu Yaz i juz wiem nie sa dla mnie.Obolale piersi, sennosc, dretwienie nog i rak, cellulit. Wracam do Logestu ale nie jestem pewna czy musze skonczyc to opakowanie czy po prostu przerwac??
ana11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-11, 21:48   #3411
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana11 Pokaż wiadomość
Hej , ja wlasnie jestem na 4 opakowaniu Yaz i juz wiem nie sa dla mnie.Obolale piersi, sennosc, dretwienie nog i rak, cellulit. Wracam do Logestu ale nie jestem pewna czy musze skonczyc to opakowanie czy po prostu przerwac??
najpierw skończ opakowanie Yazu...
Stary 2009-07-11, 21:52   #3412
kaktusica
Raczkowanie

Cytat:

Łoooo Hahahahahahhahahahaha

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolcia593 Pokaż wiadomość
Jeśli moje wakacyjne plany się zrealizują, bedę łączyc 4 opakowanie z 5. No i pozniej wizyta u gina po zapas recept

I tak bez zadnych skutków ubocznych?? wszystko ok ?? ja wziałam dzisiaj pierwszą tabletke zobacze jak to bedzie.. [/QUOTE]

Bez zadnych! Nic nic
Ani plamień, ani jakis migren, zmiennych humorów, nic nic
Jestem baaardzo zadowolona
Stary 2009-07-11, 23:18   #3413
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rosaline Pokaż wiadomość
hm, a może zadzwoń do niej i spytaj co masz robić? bo na 5. opakowaniu takie krwawienie w środku 'cyklu' nie może się pojawiać.
No właśnie. Miesiąc temu na 4 opakowaniu zapomniałam 8 tabsa i wzielam go po jakis 14 godzinach i tez mialam takie brazowe plamienie przez kilka dni, skontaktowalam sie z babeczka, podalam jej wyniki badan i powiedzialam o tych plamieniach, a ona ze tak moze sie dziac, wyniki sa ok wiec mozna jechac na YAZ'ie dalej, ale wtedy rozumiem, zapomnialam, krwawienie moglo wystapic. Od jakiegos czasu boli mnie cos po lewej stronie, jakby jajnik. W sierpniu ide na wizyte, zobaczymy, co powie pani doktor...

Edytowane przez lily92920
Czas edycji: 2009-07-11 o 23:21
Stary 2009-07-11, 23:55   #3414
kinia927
Przyczajenie

stosuje Yaz od niecałego miesiąca, są to moje 1. tabletki antykoncepcyjne. nie zauważyłam skutków ubocznych, prócz plamienia z pochwy i to przy braniu różowych tabletek, moja ginekolog powiedziała że może pojawić się coś takiego przy białych tabletkach, nieaktywnych. Mam się czym przejmować, czy to raczej normalne, bo organizm się przyzwyczaja do hormonów? Proszę o szybką odpowiedz osobę, która ma jakieś pojęcie na ten temat. będę wdzieczna. pozdrawiam
kinia927 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 00:01   #3415
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinia927 Pokaż wiadomość
stosuje Yaz od niecałego miesiąca, są to moje 1. tabletki antykoncepcyjne. nie zauważyłam skutków ubocznych, prócz plamienia z pochwy i to przy braniu różowych tabletek, moja ginekolog powiedziała że może pojawić się coś takiego przy białych tabletkach, nieaktywnych. Mam się czym przejmować, czy to raczej normalne, bo organizm się przyzwyczaja do hormonów? Proszę o szybką odpowiedz osobę, która ma jakieś pojęcie na ten temat. będę wdzieczna. pozdrawiam
Ty też miałabyś jakieś pojęcie na ten temat gdybyś ulotkę przeczytała. bo z tego co piszesz, to nie masz żadnego pojęcia jak te tabletki działają...
Stary 2009-07-12, 00:07   #3416
kinia927
Przyczajenie

ulotkę przeczytałam. plamienie jest obfite z towarzyszącym bólem brzucha, a ginekolog ostrzegała mnie przy braniu nieaktywnych tabletek a nie różowych. Chciałam się poprostu upewnić czy to normalne i liczyłam bardziej na wsparcie kobiet, nie na taka odpowiedz.
kinia927 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 00:19   #3417
Rosaline
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinia927 Pokaż wiadomość
ulotkę przeczytałam. plamienie jest obfite z towarzyszącym bólem brzucha, a ginekolog ostrzegała mnie przy braniu nieaktywnych tabletek a nie różowych. Chciałam się poprostu upewnić czy to normalne i liczyłam bardziej na wsparcie kobiet, nie na taka odpowiedz.
to w ulotce jest napisane, że plamienie się może zdarzać, w wątku też wiele razy o tym pisałyśmy...
Stary 2009-07-12, 08:04   #3418
alalicja
Przyczajenie

ufff
Wczoraj wieczorem dostałam @ ... Zapewne opóźnił mi się przez zmianę klimatu.

Jeden wniosek jaki się nasuwa- to taki że tym tabletkom naprawde można zaufac i nie ma po co panikowac ale coż.. troche mam to wpisane w naturę.

Maya23- cieszę się, że i Ty i ja dostałysmy to co chciałysmy hihi

Nawiązując do tematu poruszanego tj skutków ubocznych.
Niestety.. Humory humory humory.. ale można to znieść i TŻ jakoś tez to znosi. Wkońcu coś za coś. aa no i czasem bolą mnie piersi, ale nie w takim stopniu żebym mogła narzekac.

Ps. Dziś zaczynam 4 opakowanie.. Yaz służy
alalicja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-12, 11:15   #3419
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marwari Pokaż wiadomość
ostatni raz Cię proszę, skończ...
a kaktusicy akurat dotyczy to bardziej niż mnie...
Może poproś kilka stron dyskusji o skończenie bo widzę jedni mają przyzwolenie na poruszanie teog tematu w kółko a innych straszysz...

Ja nikogo nie zezwałam, nikogo nie obrażam a ktoś na mnie naskakuje i się do tego przyznaje. To jest ok tak ?

Rozumiem teraz dziewczyny moga sobie na mnie wrzucać ile chcą i im słowa nie powiesz a jak ja im na to odpowiem to moja wina tak ?

na 111 stronie, po Twojej prośbie skończenia sprawy ja się pierwsza nie odezwałam....

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2009-07-12 o 11:21
Stary 2009-07-12, 11:26   #3420
lily92920
Zakorzenienie

Cytat:
Może poproś kilka stron dyskusji o skończenie bo widzę jedni mają przyzwolenie na poruszanie teog tematu w kółko a innych straszysz...

Ja nikogo nie zezwałam, nikogo nie obrażam a ktoś na mnie naskakuje i się do tego przyznaje. To jest ok tak ?

Rozumiem teraz dziewczyny moga sobie na mnie wrzucać ile chcą i im słowa nie powiesz a jak ja im na to odpowiem to moja wina tak ?

na 111 stronie, po Twojej prośbie skończenia sprawy ja się pierwsza nie odezwałam....
Nie chce sie mieszać, bo mnie to nie dotyczy, ale skonczcie już dziewczyny. Tu mamy pisać o tabsach, a nie o tym, kto jest chamski a kto nie. Chamstwo jest wszedzie i nie bedziemy robić zbiorowego dochodzenia, bo wina zawsze leży po obu stronach.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości