|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
nie mam zamiaru ich odstawiać, ale chciałabym mieć pewność, że najbliższe zabawy nie będą skutkowały bobasem i ta w ogóle czuję się nieco zawiedziona moim organizmem
|
|
|
|
|
#3392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
są przypadki (ja ) krwawienia/plamienia przez cały miesiąc, używaj zatem do woli - te plamienia/krwawienia nie zmniejszają skuteczności tabsów
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo, dobranoc
|
|
|
|
#3394 |
|
Przyczajenie
|
ojoj...
u mnie dzis wieczorem bedzie ostatnia placebo, niestety okresu nie dostałam jak narazie. tabletki brałam jak nalezy ale stresik nie odstępuje gdy dochodze do ostatniej białej tabletki bez krwawienia.. kurcze, to moj 3 blister, na poprzednich zawsze miedzy 2-3 placebo .... och ![]() może zmiana klimatu ma tu cos do rzeczy.... sama juz nei wiem, czekam
|
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli się denerwujesz to dla twojego komfortu psychicznego możesz używać prezerwatyw, jest to (moim zdaniem) niepotrzebne, ale jeżeli się denerwujesz to może cię to uspokoić :PNo ja już mam 5 opakowanie, okres mi się nigdy nie spóźnił... wręcz mam go co do godziny...
|
|
|
#3396 |
|
Przyczajenie
|
czy to normalne ze zamiast okresu wystepuje takie plamienie( raczej brazowe) i takie skape.... koncze 3. opakowaniu????????
|
|
|
|
#3397 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
poza tym spokojnie - ja 3 m-ce z rzędu (jak brałam YAZ) też miałam okres jak w zegarku, a za 4 razem 2 dni później także relax
|
||
|
|
|
#3398 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja dzisiaj dostałam okres..
i zaczne brać tabletki Yaz o 16:30 bo taką se ustaliłam pore... są to mje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i czytając te wszystkie skutki uboczne troche sie przeraziłam... ale mam nadzieje ze mój organizm dobrze je przyjmnie pozdrawiam
|
|
|
|
#3399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz sobie to gdzie popadnie jak zwyklas bo juz zauwazylam ze gdzie popadnie na mnie wrzucasz - popraw sobie samopoczucie. Bey.
|
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3402 |
|
Przyczajenie
|
Ja biorę o 8 rano
Zawsze o tej porze jestem w domu to nie mam się o co martwic że zapomnę , a jak wakacje to budzik, tabletka i dalej spac
|
|
|
|
#3403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To co napisalas ,moglam napisac ja! mamy identyczna sytuacje!Wlasnie godz.temu dostalam @ !!!! ...i Ty tez podskoczysz z radosci |
|
|
|
|
#3404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oprócz tego, ze Twoja siostrzenica czy ktokolwiek zna Twoje hasła do kont na różnych portalach? I dziwisz się, że na Ciebie naskoczyłyśmy? Coż.. Powracając do istotnych tematów. Jestem na 3cim tygodniu 3 opakowania. Wszystko w jak najlepszym porządku Jeśli moje wakacyjne plany się zrealizują, bedę łączyc 4 opakowanie z 5. No i pozniej wizyta u gina po zapas recept
|
|
|
#3405 |
|
Raczkowanie
|
Powracając do istotnych tematów.
Jestem na 3cim tygodniu 3 opakowania. Wszystko w jak najlepszym porządku Jeśli moje wakacyjne plany się zrealizują, bedę łączyc 4 opakowanie z 5. No i pozniej wizyta u gina po zapas recept [/QUOTE]I tak bez zadnych skutków ubocznych?? wszystko ok ?? ja wziałam dzisiaj pierwszą tabletke zobacze jak to bedzie.. |
|
|
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tych haseł - nie znasz opcji "zapamiętaj" czy masz grata zamiast sprzętu przed sobą ?! nie wiem ludzie czy was czasem ktoś odwiedz czy może w lochach siedzicie ale ja jakoś nie robię z domu twierdzy, lodówek na kłodkę nie zamykam i wszystkiego nie chowam jak mnie ktoś odwiedza dziwie się ludziom którzy wyzywają innych ludzi nic nie wiedząc - może ciebie nie dziwi np. to że ktoś skopie murzyna za to że jest czarny albo coś w tym stylu ale tak naskakiwanie na ludzi mnie dziwi i sądze, że to całkiem dobra cecha a swoją droga : MOŻECIE SKOŃCZYĆ NA MNIE NASKAWIWAĆ ?!?! SPRAWA ANI CIEBIE ANI TEJ DRUGIEJ WIZAŻANKI NEI DOTYCZYŁA A SIĘ MARTWICIE JAKBY KTOŚ CONAJMNIEJ WASZE AKTY BEZ ZGODY ROZPOWSZECHNIŁ. CHYBA STRONE WCZESNIEJ GŁOWNA ZAINTERESOWANA SKONCZYLA SPRAWA A WY DALEJ ODPUSCIC NIE POTRAFICIE.
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2009-07-11 o 21:21 |
|
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kaktusicy akurat dotyczy to bardziej niż mnie...
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
POMOCY!
Jestem na 5 opakowaniu, dzisiaj brałam 14 tabsa. Zanim go wziełam byłam w toalecie i zobaczyłam, ze mam krwawienie. Tzn. takie brązowe plamienie, jak pierwszego dnia okresu zawsze mam. Nie zapomniałam żadnego tabsa, ŻADNEGO!!! Nie moge iść do lekarza, bo we wtorek wyjezdzam z rana, a moja babaeczka przyjmuje we wtorki i piątki po 15!!! |
|
|
|
#3409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3410 |
|
Przyczajenie
|
Hej , ja wlasnie jestem na 4 opakowaniu Yaz i juz wiem nie sa dla mnie.Obolale piersi, sennosc, dretwienie nog i rak, cellulit. Wracam do Logestu ale nie jestem pewna czy musze skonczyc to opakowanie czy po prostu przerwac??
|
|
|
|
#3411 |
|
Zadomowienie
|
najpierw skończ opakowanie Yazu...
|
#3412 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hahahahahahhahahahaha ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
I tak bez zadnych skutków ubocznych?? wszystko ok ?? ja wziałam dzisiaj pierwszą tabletke zobacze jak to bedzie.. Bez zadnych! Nic nic ![]() Ani plamień, ani jakis migren, zmiennych humorów, nic nic ![]() Jestem baaardzo zadowolona
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie. Miesiąc temu na 4 opakowaniu zapomniałam 8 tabsa i wzielam go po jakis 14 godzinach i tez mialam takie brazowe plamienie przez kilka dni, skontaktowalam sie z babeczka, podalam jej wyniki badan i powiedzialam o tych plamieniach, a ona ze tak moze sie dziac, wyniki sa ok wiec mozna jechac na YAZ'ie dalej, ale wtedy rozumiem, zapomnialam, krwawienie moglo wystapic. Od jakiegos czasu boli mnie cos po lewej stronie, jakby jajnik. W sierpniu ide na wizyte, zobaczymy, co powie pani doktor...
Edytowane przez lily92920 Czas edycji: 2009-07-11 o 23:21 |
|
|
|
#3414 |
|
Przyczajenie
|
stosuje Yaz od niecałego miesiąca, są to moje 1. tabletki antykoncepcyjne. nie zauważyłam skutków ubocznych, prócz plamienia z pochwy i to przy braniu różowych tabletek, moja ginekolog powiedziała że może pojawić się coś takiego przy białych tabletkach, nieaktywnych. Mam się czym przejmować, czy to raczej normalne, bo organizm się przyzwyczaja do hormonów? Proszę o szybką odpowiedz osobę, która ma jakieś pojęcie na ten temat. będę wdzieczna. pozdrawiam
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3416 |
|
Przyczajenie
|
ulotkę przeczytałam. plamienie jest obfite z towarzyszącym bólem brzucha, a ginekolog ostrzegała mnie przy braniu nieaktywnych tabletek a nie różowych. Chciałam się poprostu upewnić czy to normalne i liczyłam bardziej na wsparcie kobiet, nie na taka odpowiedz.
|
|
|
|
#3417 |
|
Zadomowienie
|
to w ulotce jest napisane, że plamienie się może zdarzać, w wątku też wiele razy o tym pisałyśmy...
|
#3418 |
|
Przyczajenie
|
ufff
![]() Wczoraj wieczorem dostałam @ ... Zapewne opóźnił mi się przez zmianę klimatu. Jeden wniosek jaki się nasuwa- to taki że tym tabletkom naprawde można zaufac i nie ma po co panikowac ale coż.. troche mam to wpisane w naturę. Maya23- cieszę się, że i Ty i ja dostałysmy to co chciałysmy hihiNawiązując do tematu poruszanego tj skutków ubocznych. Niestety.. Humory humory humory.. ale można to znieść i TŻ jakoś tez to znosi. Wkońcu coś za coś. aa no i czasem bolą mnie piersi, ale nie w takim stopniu żebym mogła narzekac. Ps. Dziś zaczynam 4 opakowanie.. Yaz służy |
|
|
|
#3419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nikogo nie zezwałam, nikogo nie obrażam a ktoś na mnie naskakuje i się do tego przyznaje. To jest ok tak ? Rozumiem teraz dziewczyny moga sobie na mnie wrzucać ile chcą i im słowa nie powiesz a jak ja im na to odpowiem to moja wina tak ? na 111 stronie, po Twojej prośbie skończenia sprawy ja się pierwsza nie odezwałam....
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2009-07-12 o 11:21 |
|
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

nie mam zamiaru ich odstawiać, ale chciałabym mieć pewność, że najbliższe zabawy nie będą skutkowały bobasem

) krwawienia/plamienia przez cały miesiąc, używaj zatem do woli - te plamienia/krwawienia nie zmniejszają skuteczności tabsów

jeżeli się denerwujesz to dla twojego komfortu psychicznego możesz używać prezerwatyw, jest to (moim zdaniem) niepotrzebne, ale jeżeli się denerwujesz to może cię to uspokoić :P