|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pedagodzy, studentki i studenci pedagogiki
Czy ktoś tu startował na UWr na wczesnoszkolną i jest na liście miedzy 1 a 50 miejscem?
![]() |
#812 |
Konto usunięte
|
(ściągnięte z JoeMonster)
Przepisy dla nauczycieli A.D. 1872 Odpowiedz sobie na pytanie: W którym roku chciałbyś nieść kaganek oświaty? W 1872 czy w 2003? Zanim odpowiesz, to musisz sobie zdawać sprawę, że w 2003 obcujesz ze współczesną młodzieżą a w 1872 musisz przestrzegać poniższych przepisów: 1. Nauczyciel każdego dnia powinien zadbać o to, aby lampy były napełnione a kominek czysty. 2. Każdy nauczyciel winien codziennie przynosić wiadro wody i kubeł węgla. 3. Pióra należy przygotowywać starannie. Końcówki piór można ostrzyc zgodnie z indywidualnymi upodobaniami wychowanków. 4. Nauczycielowi płci męskiej zezwala się na wykorzystanie jednego wieczoru w tygodniu na sprawy osobiste (bądź też dwóch wieczorów, jeśli regularnie uczęszcza do kościoła). 5. Po spędzeniu dziesięciu godzin w szkole, nauczyciele mogą oddać się czytaniu biblii lub innych pożytecznych ksiąg. 6. Nauczycielki, które wychodzą za mąż bądź angażują się w romanse dostaną natychmiastowe wypowiedzenie. 7. Nauczyciel, który pali, używa alkoholu w jakiejkolwiek formie, uczęszcza do kasyna lub domu publicznego, lub tez goli się u fryzjera dostarcza znakomitych powodów, by żywić poważne wątpliwości, co do jego wartości, zamiarów, prawości i uczciwości. 8. Nauczyciel powinien odkładać drobne sumy z każdej wypłacanej mu pensji, aby w latach starości nie stać się ciężarem dla społeczeństwa. 9. Nauczyciel wykonujący swą pracę sumiennie i wiernie przez 5 lat spodziewać się może podwyżki w wysokości dwudziestu pięciu centów tygodniowo, o ile zarząd wyrazi na to zgodę. Powyższe pytanie zadano podobno reprezentatywnej grupie nauczycieli i 99% odpowiedziało, że wolałoby nosić węgiel i strugać pióra w 1872 roku niż uczyć współczesną młodzież... A Ty w którym roku chciał(a)byś uczyć cudze dzieci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13184633]
6. Nauczycielki, które wychodzą za mąż bądź angażują się w romanse dostaną natychmiastowe wypowiedzenie. 7. Nauczyciel, (...) lub tez goli się u fryzjera dostarcza znakomitych powodów, by żywić poważne wątpliwości, co do jego wartości, zamiarów, prawości i uczciwości. [/QUOTE] ![]() A to nie wolno za mąż wyjść?! I dlaczego nie wolno się golić u fryzjera? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Konto usunięte
|
Alexandro, a doczytałaś w którym roku były takie przepisy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
No nie, przeczytałam tylko dwa zdania.
Oczywiście, że doczytałam, w którym to było roku ale to nie zmienia faktu, że nie rozumiem dlaczego to było be? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie dziewczyny
![]() wracam sie do Was z prosba o pomoc. Otoz niedlugo mam ostatni egzamin od ktorego zalezy to czy zdobede stypendium. Jednak mam z nim maly problem (tjaa + nerwy).. Czy orientujecie sie moze jakie sa RODZAJE zabaw integrujacych?
![]() |
#817 |
Przyczajenie
|
Witam! Mam pytanie odnośnie specjalizacji na studiach uzupełniających
magisterskich... Otóż, kończę licencjat (pedagogika, spec. szkolna) i chciałabym robić studia magisterskie na resocjalizacji oraz na innej specjalności również na pedagogice. Nie musi to być ta sama uczelni, tylko czy w ogóle coś takiego jest możliwe (bo będę mieć 1 pracę licencjacką, a chcę dostać się na dwie różne uczelni na dwie różne specjalizacje z pedagogiki)? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź!
![]() |
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzieś to miałam, jak znajdę to Ci napiszę na PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Przyczajenie
|
Nie mam pojęcia czy dobrze umiejscowiłam ten post i czy nie zostanę za to zlinczowana :-P
Ale jeśli któraś z Was, zna odpowiedź...
![]() |
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co... Szczerze powiem, że nie wiem. Na pewno możesz robić magisterkę na innej uczelni ale czy dwie na raz...? Dowiedz się na uczelni po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Przyczajenie
|
Heh, w sumie to masz rację
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#822 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś sie orientuje jak wygląda życie studenckie w Nowym Sączu I w Kielcach? Chciałabym sie poradzic jakiegos doswiadczonego Studenta-Forumowicza;P, gdzie lepiej studiować?? Ktore miasto bedzie bardziej przyjazne?
Dodam jeszcze ze chciałbym studiowac pedagogike (nauczanie początkowe z jezykiem angielskim) pozdr wszystkich i z góry dziękuję za pomoc ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- aaaaa jeszcze jedno: zostałam przyjeta na studia właśnie w Kielcach na Uniwersytet J. Kochanowskiego i w Nowym Sączu - tam w Wyższej Szkole Zawodowej, tam tez znajduje sie Instytut Pedagogiczny, są to studia stacjonarne w obu przypadkach prosze o szybką odp czy studiował tam ktoś? Bardzo prosze o rade, do jutra mam termin składania dok na Uniwerytet J. Kochanowskiego w Kielcach wiec czas nagli ... niestety z góry serdecznie dziękuję!! ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- czy ktoś moze orientuje sie w tym temacie? a może studiował na którejs z tych uczelni będę wdzięczna za odp... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Studiuje ktoś z Was pedagogikę
na Wyższej Szkole Pedagogiki i Administracji w Poznaniu?
![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
Większymi się nie dało?
PS: Studiuję na Wyższej Szkole czy w Wyższej Szkole? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() po 1 z tego co mi wiadomo to uczelnie głównie nie przyjmują z różnych specjalizacji nawet. Tak mi się słyszało-u mnie na uczelni, bo oni zrobili wyjątek- mówiono, że nigdzie nie przyjmują nawet po innych specjalnościach. Musi być np licencjat z wczesnoszkolnej to i na mgr mozna isc na wczesnoszkolna i przedszkolna. po 2 musisz się dowiedzieć w szkole. Ja jestem na filii UJK w Piotrkowie i tutaj takie wyjątki zrobili pierwszy raz ponoć.. i mają "bałagan" jak to oni nazywają. po 3 ja jestem po innej specjalności i muszę nadrobić różnice programowe ![]() Szczerze mówiąc nie wiem jak jest jeśli ze szkolnej przechodzisz na resocjalizację. Zorientuj się |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie, już wiem wystarczająco. Miłego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
U mnie na uczelni zrobili wyjatek w takim wzgledzie, ze przyjeli osoby po wczesnoszkolnej i terapii (lic.), na wczesnoszkolna i przedszkolna (mgr). Bez roznic programowych sie nie obeszlo. Ale z tego co wiem, bardziej zroznicowanych kierunkow nie przyjmowali z uwagi na zbyt duza rozbieznosc.
![]() |
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
Złożyłam papiery na pedagogikę specjalną ( rehabilitacja i edukacja osób z niepełnosprawnością intelektualną) i tutaj moje pytanie czy mogłabym pracowac np. w szpitalu psychiatrycznym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Rozeznanie
|
W szpitalu psychiatrycznym? Skąd ten pomysł. Na peweno nie! Wiesz co to jest niepełnosprawnosc intelektualna? Bo mam wrazenie, ze nie...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Chyba zartujesz sobie? W szpitalu psychiatrycznym po pedagogice specjalnej?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jane, że możesz. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
Od października rozpoczynam studia w Dolnośkąskiej Szkole Wyższej we Wrocławiu, kierunek pedagogika, specjalizacja poradnictwo pedaggoiczno-psychologiczne
![]()
![]() |
#834 |
Zadomowienie
|
To ja się dopisuję do studentek pedagogiki. Ukończyłam pedagogikę - resocjalizacja. Teraz będę się zmagać z kształceniem wczesnoszkolnym z wychowaniem przedszkolnym. Trzymam kciuki za wszystkie studentki no i studentów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Nie chwaliłaś się, że idziesz na pedagogikę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() O ile się nie mylę to za 2 lata wchodzi informatyka w klasach 1-3 więc się przydam :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Przyczajenie
|
Witam!
Od października zaczynam studiować pedagogikę...Buziaczki dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.