|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy
![]() ![]()
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
ja mam pytanie, jak dodaje się wiadomości do aukcji, często widze, że jest jakaś wiadomośc i pisze Dodano 2009-04-02 11:09, nie umiem tego znaleść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Po prostu jest to dodany tekst po przez edycję w trwającej juz aukcji - musisz edytować trwającą aukcję i napisać w niej to,co chcesz dodać.
Ktokolwiek widział podobne buty? Chodzi mi o mocniej wycięte,z odkrytym palcem/peep toe czarne ![]()
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
problem z allegro
Od 2 tygodni wyjaśniam sprawe z allegro, zablokowali mi konto z którego korzystałam dłuższy czas odkrywając, że kiedyś (5 lat temu) miałam kilka w tym dwa bylo nieopłacone na kwote 50zł. Miałam wtedy 15 lat i trochę tam namieszałam. Na dodatek zablokowali konto mojej mamie, które bylo założone na zupełnie inny adres niż mój, gdyz juz nie mieszkamy razem, dostałam w odpowiedzi, że konto zostało zablokowane gdyż uznali że to moje. To jest jakaś masakra nie można się tymi ludźmi wogole dogadać, wysłałam im nawet skany dowodów osobistych na dowód że jest nas dwie. Korzystamy co prawda z jednego komputera ale bez przesady, nie wiem co mam zrobić a ich serwis jest mi potrzebny do zycia jak tlen.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z allegro
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...hlight=allegro |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Wtajemniczenie
|
Kliknij zmien
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY MAM PROŚBĘ.
czy jest możliwa zmiana hasła do konta w allegro? jesli tak to, gdzie mogę je zmienić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
moje allegro->moje konto->ustawienia->dane konta allegro i tam juz będziesz wszytsko miała
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Zaplacic zalegle 50zl
Nie zdziw sie jak dostaniesz od nich list z windykacji.
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
zapłaciłam, ale sie upierają, że nie odblokują
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
A co ci powiedzieli, ze dlaczego nie odblokuja?
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
za jakies złamanie regulaminu, ale nie napisano mi o co dokładnie chodzi, wiec wysłałam kolejne zapytanie, ale nie rozumiem czemu zablokowali tez konto mojej mamy, powiazali je z moim pewnie dlatego ze korzystamy z jednego komputera ale bez przesady, wyssali sobie z palca ten zarzut, to jakies ich domysły
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
czy wiece gdzie mogę znalezc tresc ustawy o swiadczeniu usług prze taki portal jak allegro? szukam w necie ale ciezko mi idzie
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Od 2 tygodni wyjaśniam sprawe z allegro, zablokowali mi konto z którego korzystałam dłuższy czas odkrywając, że kiedyś (5 lat temu) miałam kilka w tym dwa bylo nieopłacone na kwote 50zł. Miałam wtedy 15 lat i trochę tam namieszałam. Na dodatek zablokowali konto mojej mamie, które bylo założone na zupełnie inny adres niż mój, gdyz juz nie mieszkamy razem, dostałam w odpowiedzi, że konto zostało zablokowane gdyż uznali że to moje. To jest jakaś masakra nie można się tymi ludźmi wogole dogadać, wysłałam im nawet skany dowodów osobistych na dowód że jest nas dwie. Korzystamy co prawda z jednego komputera ale bez przesady, nie wiem co mam zrobić a ich serwis jest mi potrzebny do zycia jak tlen.
Nie mieszkacie razem to w jaki sposób korzystacie z jednego komputera? ![]() Cytat:
Jeśli tak to nie ma co liczyć na odblokowanie konta, bo oni będą się upierać, że to Ty korzystałaś z obu kont. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
list aktywacyjny zostal wyslany na adres mamy, mozliwosci finansowe nie pozwalaja na 2 komutery i 2 lacza internetowe a ze mieszka blisko i czesto u mnie bywa to korzysta z netu u mnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie dotyczące prowizji.
Na stronie jest wyjaśnione ale nie jestem do końca pewna, bo coś dużo mi wychodzi Przykład 1. Obliczenie prowizji w aukcji jednoprzedmiotowej: sprzedana 1 sztuka, cena końcowa 7500 zł 4% z pierwszych 50 zł ceny końcowej = 2 zł plus 3% z części ceny końcowej pomiędzy 50,01 zł a 1000 zł = 28,50 zł plus 1,5% z części ceny końcowej pomiędzy 1000,01 zł a 5000 zł = 60 zł plus 0,5% kwoty powyżej 5000 zł, czyli 2500 zł = 12,50 zł Razem: 103 zł Jeśli wystawiam przedmiot np. za 200zł to płacę 3 % prowizji czy 4%+ 3%= 7% ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Cena końcowa za 1 sztukę / Prowizja od sprzedaży Do 50 zł / 4% ceny końcowej 50,01-1000zł / 2 zł plus 3% kwoty powyżej 50 zł Cena za sprzedany przedmiot to 200zł - 4%*50zł=2zł - 3%*150zł=4,5zł RAZEM 6,5zł Może ktoś bardziej znający się na rzeczy zweryfikuje czy dobrze zrozumiałam te obliczenia... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam taki problem.
Od dłuższego czasu za wygrane aukcje płace "płatnością allegro" i przez to zdobywałam punkty payback, ale dziś chciałam się dowiedzieć ile tych punktów już mam ale odsyłali mnie do ich strony głównej. I dowiedziałam się że trzeba być zalogowanym na tej stronce, a ja nie byłam. I niewiem czy te punkty mi przepadły czy jednak je naliczyli ![]() A jak nie czy można jakoś "odzyskać"? Aha i jak wchodze na moje konto i w zakładke Payback to tam jest napisane, że mam nazwe użytkownika chociaż nigdy na tej stronce nie zakładałam konta tylko dopiero dziś to zrobiłam. I już niewiem co mam o tym myśleć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
Ja co prawda nie płace przez płatności allegro i dokładnie nie wiem jak to będzie wyglądało w Twojej sytuacji, ale dla mnie wydaje się logiczne, że aby zdobywać punkty trzeba mieć założone konto
![]()
![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic może ktoś inny będzie wiedział więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny,..ostatnio wylicytowałam u jednej sprzedającej 2 komplety bielizny...każdy za bardzo niską cene...5,50 sztuka...wyslalam maila z pytaniem czy koszt za przesylke jest jeden a otrzymałam maila o takiej treści
"Dzień dobry, przepraszam, że tak pózno, ale byłam na wakacjach. Przyznam szczerze, że mam dylemat z tym kompletem, bo dałam za niego kilkadziesiąt razy więcej złotych, niż Pani zalicytowała. W tej sprawie kontaktuje się z allegro, konkretnie chodzi o to, czy sprzedawca, może odwołać sprzedaż jeżeli go cena zlicytowana jest poniżej wartości produktu. Mam wyrzuty sumienia, że sprzedaję ją tak tanio. Czy mogłaby Pani jeszcze poczekać do środy? Pozdrawiam" nie mam pojęcia co mam o tym sądzić...czy rzeczywiście może mi odmówić sprzedaży tej bielizny skoro ja ją zalicytowałam za taką cenę?? Aukcje były wystawione od 1 zł i obie wygrałam....
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli na aukcjach nie było podanych cen minimalnych, umowa jest wiążąca i powinnaś otrzymać przedmioty za sumę,za jaką wygrałaś licytacje. Sprzedająca jest sama sobie winna,że nie zabezpieczyła się wcześniej, ustanawiając cenę minimalną,za jaką byłaby skłonna sprzedać towar.
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Ona nie ma prawa odmowic ci sprzedazy tej bielizny!! Niewazne czy wygralas ja za zlotowke czy za 50zl! Aukcja jest wygrana i ona musi ci bielizne sprzedac za taka cene. Niewazne ile za nia dala w sklepie.
Od tego jest cos takiego jak "cena minimalna" by sie zabezpieczyc przed sprzedaza za zbyt niska cene. Jezeli sprzedajaca o tym nie wie, to jej strata. Allegro jej odpowie, ze musi ci sprzedac , wiec sie nie martw. Jesli mimo to odmowi, zglaszasz sprawe do allegro i wystawiasz jej negatywa. Nawet sad uznal, ze aukcja to jest pewnego rodzaju umowa i trzeba sie z niej wywiazac. Byla niedawno sprawa babki ktora wylicytowala samochod za grosze a sprzedawca nie chcial go sprzedac tak tanio. Sad oglosil, ze kupujaca ma racje, wylicytowala i juz. A jak sprzedajacy zrobil blad wystawiajac samochod od zlotowki to jego problem.
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
dziękuję Wam bardzo za odpowiedź...ja również uważałam że skoro za tyle wylicytowałam to musi mi sprzedać...ceny minimalnej nie było ustalonej...ale wolałam się upewnić i Was poradzić..jeszcze raz dzięki za odpowiedzi
![]()
![]() |
#747 |
catch me if I fall.
|
hej, moze mi pomozecie, bo mam watpliwosc co zrobic.
Sprzedalam użytkownikowi X torebke. To bylo 10 dni temu, od tej pory nie mam wplaty i zero kontaktu - telefon milczy, brak odpowiedzi na maila chociaz widze ze X logowal sie do allegro 2 dni temu. Chcialam wystapic o zwrot prowizji, ale powodem jest brak kontaktu wiec najpeirw trzeba wyslac przypomnienie i czekac 4 dni. A potem dopiero ubiegac sie o zwrot. Czy moge wystawic powtornie torebke juz teraz, czy musze czekac do konca procedury zwrotu prowizji?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze czekam aż Allegro zwróci mi prowizję, a puźniej znowu wystawiam przedmiot.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozesz torebke wystawic juz teraz, problem bedzie tylko jesli on wplaci kase a ty tymczasem sprzedasz ja innej osobie
![]() |
![]() |
#750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aukcję wystawiam ponownie gdy otrzymam zwrot. Wolę nie zadzierać z allegro, bo wiem że dla nich najmniejszy powód może być pretekstem to zablokowania konta. Edytowane przez Deborah100 Czas edycji: 2009-07-11 o 10:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.