|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
wstawiam fotki ciuszkow ktore wczoraj dostalam
![]() 1- rozowy kompelcik z weluru z czapeczka rozm. 68 2- śpiworek z kurteczką rozm. 62-ale jest duzo wiekszy, bedzie w sam raz na chlodna jesien 3-biały cieply welurowy komplet na zime rozm. 68-72 4-sliczna seledynkowa sukienusia z majteczkami rozm. 68 5-2 sukienki z weluru-rozowa 62, zielona 68 6-komplecik -spioszki z bluzeczka i czapeczka z wełny 68 7-body 68 , cieple spodenki z polaru rozm. 74
#452 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Dzień dobry
![]() Czekoladko piękne ciuszki ![]() Unholy One, dobrze, że Bartuś już po wszystkim - jeszcze dziś i jutro i będzie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zadomowienie
|
Miramej myslalam o cesarce ale jak juz jest wszystko ustalone to ogranął mnie jakiś strach,...
Unholy dobrze ze juz jest po , Ucałuj dzielnego Bartusia od ciotek ![]()
#454 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zadomowienie
|
Tak widać ma byc i już
![]() Coś mój Malutek sie słabo wierci...A o 4 rano to tak się wiercił ze az sie obudziłam..Urwis Mały ![]()
#456 |
BAN stały
|
hej mamusie ![]() ja przez niego wstałam potem o 5 bo spać nie mogłam i zgłodniałam, no to co po\ierwsze co to odpalenie kompa i do kuchni, a potem czytałam co napisałyście. Unholy, to dobrze że już po zabiegu, teraz będzie tylko lepiej a potem Bartuś będzie się chwalił kolegom jaką to on miał operację ![]() czekoladko, zazdroszczę mebli, a te ciuszki cudo ![]() co do naszego wynajmowania czegoś na dłużej to jest problem, mąż najpóźniej w grudniu dostanie służbowe mieszkanie poza Olsztynem więc się nam nie op\łaca tu czegoś na dłużej wynajmować. a tu koleś w miarę mało bierze za pokój i jest ok nie mieszka z nami. także już zostaniemy tu, tylko ten problem z tym sierpniem...nie wiem, wczoraj się podłamałam, ale dziś już lepiej jest jakoś musi być...
oki zmykam, jeszcze mnie czeka obieranie wisionek na ciacho potem suwaczek mnie wkurza, muszę go potem usunąć ;-))) Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-07-11 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Rozeznanie
|
Czesc kobietki!
Unholy Cale szczescie juz po zabiegu. Niech sie szybko goi ![]() Czekoladko ciuszki sa przeslodkie. te sukieneczki ![]() A mysmy wczesnie wstali, maz pojechal grac w golfa, a ja robie pranie, sprzatam, a za chwile upieke muffiny jablkowe ![]() ![]() Gdzies czytalam, ze dziewczyna (termin na sierpien) skarzyla sie, ze boli ja po lewej stronie brzucha, poszla na wizyte- okazalo sie, ze dziecko z taka zazyloscia kopalo, ze zlamalo jej zebro ![]() ![]() ![]()
#458 |
Zakorzenienie
|
Witam serdecznie
![]() chcialam sie pochwalic ze dzidzia jest juz z nami w domku od poniedziałku ![]() no i wczoraj bylismy na szczepieniach ehhhh sama beczalam jak bobr jak maly został zaszczpeiony ale juz to mamy za soba i nawet nie gorączkował ! a to bynajmniej jest dobre ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
Cześć,
ja tylko na chwilkę, nawet nie czytam co napisałyście, mam zakaz siedzenia ![]() zrobiło mi się zakażenie w kroczu i wylazły mi szwy ![]() małż pojechał do ginki po antybiotyk w poniedziałek idę do niej na kontrolę i ma wtedy zadecydować, czy nie umieścić mnie znowu w szpitalu ![]() dzisiaj przychodzi położna więc może będę wiedzieć już dzisiaj ![]() Mam nadzieję, że u Was jest lepiej i noga Bartusia jest już zdrowa, niestety nie jestem w stanie niczego doczytać ![]() uciekam i nie wiem kiedy wpadnę ![]() Trzymajcie za mnie kciuki, proszę, bo już cierpnę na myśl o czyszczeniu i ponownym szyciu krocza ![]() ![]()
![]() |
#460 |
Zakorzenienie
|
Eleeri współczuję
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#462 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale ty masz przejścia... mam nadzieję że z dzieciątkiem jest wszystko w najlepszym porządku... Przede mną pracowity weekend. Dziś organizuje imieniny i gościwe przychodzą. Na szczęście pare osób odpadło (wesele w rodzinie) i będzie nas mniej. Zaprosiłam tylko rodziców i rodzeństwo z obu stron, i planuję grilla zrobić (pstrąg, skrzydełka i kiełbaski) placek upiekłam wczoraj, zaraz idę robić sałatkę, i czekam na tż jqak wróci żeby się wziął za odkurzanie, i przygoptowywanie stołu itp... A jutro idę na 25rocznice ślubu mojego chrzestnego... Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2009-07-11 o 11:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plecki mnie bolą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||
Raczkowanie
|
Jakie male cudenka! uwielbiam takie male cacka. Corcia bedzie na pewno pieknie wygladac. Mala modelka!
Cytat:
Cytat:
Dla Ciebie tez najlepsze zyczenia! Miramej mi tez sie nic nie chce. Zapal na sprzatanie minal. Robie co musze. Zreszta wszystko przychodzi mi teraz trudniej. Jak juz wdrapie sie na 2 pietro, to odpoczywam 15 minut, bo nie umiem zlapac oddechu. Schylic sie nie umiem i dodatkowo ta reka! juz tydzien palcow nie czuje w prawej dloni. Nawet sobie nie wyobrazacie jakie to wkurzajace! Na przyzly tydzien pozostawilam sobie poskladanie lozeczka - koszyka i przewijaka. Zamocuje zabawki, ubiore posciel i w czwartek jade po dzidziusia! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#465 | ||
Zakorzenienie
|
przy wyjściu ze szpitala ważył 3015g , a teraz w 11 dobie 3270g
![]() ja czuję się dobrze - mąż i mama mi pomagają, żebym mogła się wykąpać i jeść ![]() Tomuś coraz lepiej ssie - sutki już mnie tak nie bolą - dziś w nocy i rano wyzerował oba cyce - miałam stresa że się nie odnowi, ale właśnie pojadł więc jest ok ![]() mogę Wam polecić maść Medela z lanoliną na sutki - mimo że tomuś ładnie łapał razem z otoczką to od ciągłego ciumkania paliły mnie jak poparzone, a teraz jest lepiej myślę, że dzięki tej maści również Cytat:
![]() taka mała drzazga, a ile potrafi popsuć uważaj na siebie również ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#466 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzięki za info o maści, mam Bepanthen, ale gdyby nie dawał rady, będę wiedziała czego szukać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
Nataniel wczoraj byl wazony przy okazji szczepien wazy juz 3,350 gram prawdziwy kolos, zwłaszcza ze 6 ygodni temu wazy tylko 1980 !!
dziewcyzny mam pytanie czy noworodki maja zawsze ciepłe rączki i nózki ? ja takze sie ciesze ze jest w domku, juz nawet przeprowadzilismy sie do naszego domku od mojej mamy, no i zaczynam schizowac ze cos nie tak jest z małym ![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
BAN stały
|
hej, ułaziłam się po tesco a potem chcieli jeszcze doreala jechać . ale zrobiłam zakupy już wyłuskałam wiśnie na ciacho. teraz samo ciacho i godzinka w piekarniku. może mąż szybcij wróci to będzie miał niespodziankę bo się jeszcze nie wygadałam że ciacho będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Rozeznanie
|
Tak, za granicą przebywa...Już jest z nami
![]() ![]() Zobaczył małego to od razu: Ale on mały, ale ma nos zadarty, ale ma duże oczy.... Na ręce jeszcze nie brał, biedny śpi...24h bez snu, 1000km przejechał. Pozderki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
BAN stały
|
ale tu dziś cisza... ja zrobiłam ciacho - pyszne i obiadek już mam bo mąż zaraz będzie. wprawdzie nie robiłam kartaczy ale są ziemniaczki do tego sałatka i kurczak, też dobre a co...
także mówię dobranoc wam już, bo pewnie nie zajrzę. wieczór z mężem spędzę - ostatnie chwile wolności... Unholy mam nadzieję że u ciebie ok |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Zadomowienie
|
Oj widze że kazda dzis coś boli, ja dzisiaj wyjątkowo w dobrej formie
![]() Gizmiatko wspaniale ze Twój Skarb jest juz z Toba w domku ![]()
Nasz synek Tomuś od 18.08.2009 jest już z nami ![]() Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2009-07-11 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
hej dziewcxynki
stesknilam sie za wami mąż dowiozl mi laptopka wiec z grubsza was nadrabiam Wczoraj mialam depresje ![]() Nie wyjde do rozwiazania.Szkoda tylko ze nie wiem kiedy to nastapi bo jesli cisnienie mi nie spadnie to beda porod indukowac a jak spadnie to czekaja na nature. dziekuje za wszystkie kciuki i pozdrowienia. Polezalam w szpitalu, wyciszylam sie i skurcze mi przeszly.Gdybym w domu byla napewno inaczej toczyly by sie losy, a tu chodzic mi nie pozwalaja ![]() Aktualnie boli mnie glowa ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zadomowienie
|
biedna jestes Kasiu.. ale to nie bedzie trwać wieczność, w końcu się doczekasz swojego Maleństwa
![]() Lece z Tż na miasto pokulać się trochę ![]()
#474 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Unholy, Eleeri, Kasia
![]() Gizmiatkon cudownie ze juz oboje jestescie w domu ![]() Przede mna jutro ostatni dzien pracy ![]() Milego wieczoru ![]()
#475 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie sBonko [wieci, na [wiat przychodz nasze Dz
Pewnie ze musi byc dobrze, tylko ze czlowiek niezawsze umie sobie to racjonalnie wytlumaczyc.
Najserdeczniej gratuluje naszym nowym mamusiom ![]() Szkoda ze tak was malo, w koncu to weekend, bo steskniona jestem za wami, choc bylam na bierzaco z wami i kontakcie z Kikunia i UnholyOne
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Jestem dobę w domu i czuję się jak nowo narodzona (gdyby nie krocze ![]() ![]() ![]() Dziś rozpoczął się nawał mleka, dosłownie mnie zalewa i mimo, że mały jest żarłokiem to i tak musiałam dziś odpalić laktator, bo myślałam, żę ekspoloduję! no i niestety każde karmienie zaczyna się od bólu i czasem łez - wiedziałam, że będzie mnie to boleć ![]() Co do porodu to opowiem może jutro, bo już nie mogę usiedzieć.... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Eleeri ja się martwię, że z moimi szwami też jest coś nie tak - te zewnętrzne już się prawie wchłonęły, ale z wnętrza sterczą mi nitki,nie wiem czy one się wolniej wchłaniają czy coś tam znów pękło, bo jak przestaje działać przepisany lek przecibólowy to cierpię mocno...jak do wtorku mi nie przejdzie to jadę na kontrolę do gina. Cytat:
![]() ![]() Jutro może uda mi się coś ponadrabiać, tymczasem życzę wszystkim kolorowych snów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Rozeznanie
|
Witaj w domku Truheart!
![]() Mam nadzieje, ze laktacja sie ustabilizuje ![]() Kasiu trzymaj sie kochana dzielnie, juz niedlugo ![]() My zaraz jedziemy na wystawe do Amsterdamu ![]() Dobrego dnia wszystkim ![]()
#478 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() wczoraj mialam taki pracowity dzien ze nie moglam do was zajrzec......umeblowalism y sypialnie,pochowalam wszystkie rzeczy zbedne za komody-super bo miejsce wykorzystane a nic nie widac ze cos tam jest ![]() tak wiec dzisiaj byla nasza 1 nocka w naszej sypialni ![]() ![]() ale powiem wam ze przegielam znowu z tymi porzadkami-jak tż mnie opieprzyl jak wrocil z pracy, ze wszystko sama dzwigalam, przenosilam-nikogo w domu nie bylo to robilam bo tak by mama mnie ochrznila-ups ![]() i mialam potem efekt ze nie moglam zrobic kroku bo bolaly mnie pachwiny a o krzyzu to juz nie wspomne-moj tż tylko skomentowa"zebysmy jeszcze w nocy nie jechali na porodowke prze twoja glupote" ![]() porobie potem fotki- jak umeblowane jest ......dzielo artystyczne na scianie jeszcze nie skonczone, bo mamy 2 takie paski przez cala dluga sciane,ktore sa gladkie a reszta sciany ma strukture sztruksu i na tych paskach tż chce namalowac jakis wzorek ........ale to ma juz czas dla kazdej z osobna wielki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() sciskam mocno zeby czas szybko uplynal i zeby Laurka chciala wreszcie wyjsc ![]() Cytat:
![]() ![]() kurcze nie strasz z tym karmieniem ze boli, bo coraz bardziej sie boje...... ![]()
![]() |
#479 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że już jesteście w domu i że Adaś jest grzecznym i wyrozumiałym dzieckiem ![]() ![]() Jak czytam o tych biednych pociętych i poszytych kroczach, to płakać mi się chce ![]() Cytat:
![]() ![]() A za zbyt ciężką pracę baty Ci się należą, wiesz? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
![]() Ale sie nie wyspałam ,te chodzenie do łazienki co godzina chyba mnie wykończy, ale za miesiac bede tez wstawać w nocy ale w innym celu ![]() Współczuje wam tych biednych ponacinanych kroczy, 3mam kciuki zeby wszystko sie dobrze goiło... Czekoladko śliczne te ubranka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.