|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Zimowe Listopadowo-Grudniowe
Cytat:
Teraz znikam na pare godzin ale na pewno dam znać jeżeli odpisze. u mnie 18 tc więc do piatego jeszcze 2 tygodnie |
|
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Tarasiu 5-ty miesiac z tego co mi wiadomo zaczyna się w 18 tygdoniu
Ja to sobie mysle juz od dłuższego czasu, ze jestem w piatym
|
|
|
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
brombusia trzymam kciuki i czekam na wieści po wizycie
|
|
|
|
#4564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1 miesiąc - 1-4 tygodzień, 2 miesiąc - 5-8 tygodzień, 3 miesiąc - 9-13 tydzień, 4 miesiąc - 14-17 tydzień, 5 miesiąc - 18-22 tydzień, 6 miesiąc - 23-27 tydzień, 7 miesiąc - 28-31 tydzień, 8 miesiąc - 32-35 tydzień, 9 miesiąc - 36-40 tydzień. |
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Malinko
Z tymi miesiącami to zawsze zamieszanie jest
|
#4567 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, ze ja nie planuje cc na moje zyczenie tylko musze urodzic przez cc, nie mam wyboru...niestety ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sie robi ![]() My mielismy aktywny weekend i nawet nie zblizalam sie do kompa... ![]() W sobote bylismy w Hanoverze i tz kupil mi stroj kapielowy wiec w niedziele poszlismy na basenik i wypluskalam sie za wszystkie czasy... Stroj nawet ladny... taki model jak na zdjeciu tylko ze kolor czerowny i wstawki na ramiaczkach i pod biustem ma jak panterka
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
Nie widzę zdjęcia kostiumu, wstaw proszę jeszcze raz. A mój wygląda tak. Nic specjalnego, ale muszę przyznać, że jest bardzo wygodny. Tylko, że taki typowy na basen sportowy, a potrzebowałabym jeszcze taki na plażę, jak pojedziemy nad morze.
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie czy Wam tez twardnieje brzuszek czasami? czy jest zawsze mieciutki?
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami twardnieje, ale rzadko. Zdarza mi się to jak szybko idę, albo się zdenerwuję, albo zrobię coś co wymaga ode mnie większego wysiłku. Ale szybko mija.
Domi, magnez bierzesz? Bo Mg jest dobry na twardnienie brzucha. A może to te skurcze przepowiadające, o których pisała Karenina? Braxtona-Hicksa? To nie jest nic niepokojącego, każdemu twardnieje od czasu do czasu.
|
#4571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() będzie dobrze ![]() Cytat:
no to czyli sama już nie wiem ![]() mam wizytę w ten czw i dobrze bo wczoraj obudziłam się o 4.15 nad ranem do łazienki i jak wróciłam do łóżka do tak mnie brzuch zaczął bolec z prawej str tak jak mnie zawsze bolał w czasie okresu a tu dziewczynka któraś pisała że to niedobrze jak tak boli i normalnie już mi się płakac chciało bo bolało mnie przez 45 min A wczoraj mój ukochany zabrał mnie do kina na Epoke trójkę i to nawet w wersji 3D i mówie Wam - super bajeczka he he a przede mną siedziała dziewczyna która miała już taaaki duży brzunio nawet Tż sie śmiał że ten nr siedzeń zarezerwowany dla ciężarnych
|
|||
|
|
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa.... wlasnie zobaczylam, ze zdjecie sie nie pokazalo i najwidoczniej z tej stron y nie mozna ich zaladowac... Tu link do strony sklepu http://www.baby-walz.de/L/1/Sucherge...mb3_search_pi1[searchstring]=badeanzug&dmc_mb3_search _pi1[subaction][search].x=0&dmc_mb3_search_pi1[subaction][search].y=0 a stroj mam taki jak ten w dolnym lewym rogu (brazowy z podwojnyi ramiaczkami) tylko w czerwonym kolorze ![]() Cytat:
|
|
#4573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki Dziewczyny tak jak mówisz Brombusia, jak się zdenerwuje albo szybko ide i ogólnie sie zmecze
|
||
|
|
|
#4574 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie poniedziałkowo!
Ja też nie odzywałam się przez weekend bo spędzaliśmy go aktywnie, wczoraj byliśmy u znajomych na wsi na grillu, więc się mała nawdychała świeżego powietrza. Cytat:
Ja do lekarza idę teraz w czwartek, mam nadzieję, że małej nic tam nie wyrosło ![]() Cytat:
Cytat:
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry mamusie poniedzialkowo
![]() Ja dzis jakby co to troche niekumata jestem, bo znow mialam jakas taka dziwna noc. Spac moglam doskonale, tyle, ze meczyla mnie zgaga a potem obudzil mnie skurcz nogi. Nie mam jednak takich typowych skurczy miesni, ale to jest cos takiego co idzie jakos od srodka kolana i wykreca mi noge do samych palcow. I diabelnie boli . Mam nadzieje tylko,ze to nie zapalenie zyl, bo pajaczkow nie zauwazylam.A zmeczona jestem prawdopodobnie przez poode. W sobote jeczsze zabami padalo i bylo zimno, a dzis mamy juz 28 stC. Zwariowac mozna I ostatnio baaardzo nie lubie poniedzialkow. Bo to poczatek tygodnia, bo musze siedziec w pracy, ktorej mam dosyc, bo jeszcze 4,5 tyg zanim przeprowadze sie na stale. I wszystko mnie do tego drazni. Czy to internet, czy to mail, czy nasz system sam w sobie, ktory jest tak powolny, ze szkoda gadac, albo wspolpracownicy, ktorzy przygladaja sie mojemu brzuchowi jakby byl niewiadomo jakim zjawiskiem . A chyba w 6tym mies ciazy jest to jaknajbardziej normalne. Chcialam wam tez powiedziec, zebyscie uwazaly z melisa i lawenda. Ja w sobote u znajomej napilam sie herbatki melisowo lawendowej i potwornie spadlo mi cisnienie, serce walilo mi jak oszalale i czulam jak mi cale wnetrze drzy. Na poczatku myslalam, ze to moja malenka i niezle sie wstraszylam. Ale udalo mi sie zasnac, rano wszystko przeszlo i malenstwo nadal sie ladnie rusza, wiec jestem juz spokojna. Madziq111, na razie raczej nie masz powodow do obaw. Moj lekarz na poczatku bardzo krecil glowa, bo zarodek zagniezdzil mi sie bardzo nisko i podejrzewal lozysko przodujace, ale na ostatniej kontroli okazalo sie, ze wszystko jest ok. Takze spokojnie czekaj na nastepna wizyte, tyle ze staraj sie oszczedzac Tak sobie poczytalam, ze wiele z was ma juz to przed-mleko. Ja dzis zaczynam 24 tc i do tej pory nic. mam nadzieje, ze bede miala dosc melka do karmienia
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-13 o 11:10 |
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
![]() Nie ma sprawy. Tylko magnez bierz. Karenina, ten link który podałaś nie prowadzi prosto do kostiumów ![]() Ale chyba znalazłam, czy to taki masz? http://www.baby-walz.de/group/23/dmc...il.a833.0.html Fajny
|
|
#4577 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I teraz jeszcze bardziej czekam, żeby Dzidź się wreszcie do nas odezwał - a ten mały uparciuch jak dotąd nic... Co do bolącego brzucha to u mnie ostatnio też się zaczęło... Generalnie nie jest to jakieś bardzo uciążliwe, raczej powiedziałabym, że po prostu "czuję" brzuch, więc myślę, że to nic złego... Zdecydowanie bardziej dokuczliwą dolegliwością u mnie jest to, że czasem - głównie jak nagle chcę się podnieść z łóżka - odczuwam taki przenikliwy, ostry ból w okolicach jajnika (najczęściej prawego), który trwa jakieś 10-15 sekund i ustępuje... Miałam już coś takiego na początku ciąży, potem na długo przeszło i teraz znowu... Czytałam trochę na ten temat i to prawdopodobnie rozciągające się wiązadła macicy i nie jest to nic poważnego. Niemniej jednak w piątek idę do ginki to się wypytam dokładniej... Pozdrawiam poniedziałkowo
|
|
#4578 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wizyte mam w nastepny poniedzialek i juz nie moge sie doczekac Cytat:
Cytat:
Jesli chodzi o liste to ja tez jestem za zeby ja troche odswiezyc U mnie ostatnio dzidzia daje ostro popalic, kilka razy kopnela mnie chyba w jakis nerw bo jak wrzasnelam i podskoczylam ze strachu. To tak wygladao jak by mnie ktps mocno palcem szturchnal w brzuch. Juz kilka razy mnie tak kopnela. Za pierwszym razem dostalo sie mojemu Tz-towi ze mnie straszy i ze wbija mi paluch w brzuch, dopiero mama mnie uswiadomila ze to dzidzia, ze ona tez tak miala ale tylko 2 razy a jmie juz jakies 4 razy tak kopnela. Boje sie ze jak pkijde gdzies miedzy ludzi i mnie tak kompnie, to ja wrzasne i beda patrzyc na mnie jak na wariatke Wy tez tak macie moze??
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niewiem czego mi brakuje bo magnez łykam...moze wapna-ale to juz drugi raz mnie tak chwyciło-kilka dni temu w prawa noge a dzis w lewą![]() Co do ciśnienia to ja melisy nie pije a ostatnio mierzyłam w aptece to mialam 77/52 W sumie ogólonie mam niskie cisnienie ale takiego jeszcze nigdy nie miałam- wiec troche sie wystraszyłam i nawet pytałam pani w aptece czy ten aparat jest sprawny- a ona ze tak...W kazdym razie jeszcze zyje i zaczełam pic teraz kawkę jedna dziennie
|
|
|
|
|
#4580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę trzymać kciuki w czwartek, żeby nic nie wyrosło ![]() Witaj Guciu Jakby to było zapalenie żył, to by Cię bolało cały czas. Co do lawendy to ja nie przepadam, a melisę piłam chyba 3 razy w czasie ciąży, trochę się ziółek boję . Dzięki za ostrzeżenie.Cytat:
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
A Madzia (mama Izy) miała gdzies wyjechac??bo cos chyba nie odzywała sie ostatnio...I zastanawiam sie co tam u Agusi sie dzieje
bo ona to juz wogóle zamilkła po maturze No i czekam na wieści od Dudzikowej- wiec jak bedziesz cos wiedziała Tarasiu to podziel sie z nami
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4583 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ślicznie Co do tego kopania, to mnie może nie boli, ale czasami zrobi to tak jakoś z zaskoczenia, że wydaję z siebie takie "ooo" Cytat:
Ja mam teraz trochę niższe niż przed ciążą, w piątek lekarz mi mierzył to miałam 120 ( tej drugiej wartości mi nie podał), przed ciąża zazwyczaj 130 . ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko u nich w porządku. PS> To mój 500 post na Wizażu Od teraz jestem już "rozeznana"
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2009-07-13 o 11:41 |
|||
|
|
|
#4584 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie witam poniedzialkowo ja tez lubie poniedzialki bo zaczynam kolejny tydzien ciazy a dzis to juz 25!!! yupiiii
Bede dzis tylko zagladac bo mam tz w domku Milego poniedzialku
|
#4585 |
|
Raczkowanie
|
Nedzia mi gin powiedział żeby sobie łyknąć kawkę na podniesienie ciśnienia i traktować to jako lekarstwo.
Wrócę do tematu wózkowego. Mamy maleńką windę i jedyny wózek jaki by się do niej zmieścił to Bebecar, ale jest ciężki i kosztuje ok. 2400 (gondola +spacerówka). Dowiedzieliśmy się z tz w sobotę że firma z Częstochowy Tako ma wypuścić serię wózków wąskich tylko trzeba poczekać. Wyglądają na porządnie zrobione. Gondola + spacerówka + foltelik i torba za 920 zł. Czy któraś z was oglądała te wózki?
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
własnie miałam ostatnio napisac ze wynalazłam kawę "fusiastą"bezkofeinow ą z jacobsa. Bardzo dobra, niewiele różni się od zwykłej "parzochy" a jest chyba zdrowsza no bo ta kofeina nie działa juz tak strasznie na dzidka jak w normalnej kawie. Od jakiegos czasu taką właśnie sobie piję z expressu z mleczkiem oczywiscie. Mniammm....
Jacobs ma drogie kawy ale głównie ta firma posiada takie kawy. Ma tez kawę o obniżonej zawartości kofeiny. W paczce jest pół kofeinowej i pół bezkofeinowej..tez jest dobra. Serdecznie polecam tym dziewczynom które przed ciążą były uzależnione od kawusi - tak jak ja
|
|
|
|
#4587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() poza tym bylismy wybierac wozek ale w sumei na nic sie nie zdecydowalismy. mielsimy upatrzony model - maxi cosi mura 3 ale kolory w kolekcji 2009 sa pprostu beznadziejne a z kolei kolory quinny buzz sa przefantastyczne ale jakos nie moge sie przekonac do modelu no i tak w kolko. jeszcze podoba nam sie polski wozek implast bolder 3 ale jednak wolalabym go obejrzec i dotknac przed zakupem a nie bedziemy mieli neistety juz takiej mozliwosci. a wy macie juz jakies typy? pozdrawiam poniedzialkowo |
|
|
|
|
#4588 |
|
Wtajemniczenie
|
cały czas Was kochane czytam
nigdzie nie wyjeżdżam bo i nie biorę teraz urlopu, planuję dopiero od 1 wrzesnia w domku, zobaczymy czy mi się uda w domu mam problem z wizażem - siada nam system a TŻ nie ma czasu, więc tylko w pracy a wiadomo tu różnie bywa z pisaniem u mnie nic nowego małe się wita i żegna codziennie i w ciągu dnia kopie głównie po pęcherzu, jakiś złośniczek a Domi ja to poproszę o zmianę po ostatnim usg na róż i Lenę - bo chyba Grześ stracił gdzieś swoje klejnoty i jak to powiedział gin "będzie zdrowe dziecko"tak generalnie to ciekawa jestem czy był pewny że to dziewczynka, że w efekcie tego nie powiedział ale co tam Iza będzie miała dzidzie i jej tam wsio ryba bo ma być dzidzia a ja się łapię na tym, ze mówię do chłopaka i tylko sama siebie poprawiam, bo jak dziewczynka to sie na mnie obrazi ![]() a Dudziakowa się nie odzywa, ciekawe co u niej? mam nadzieję, ze dobrze, brak wiadomości to dobra wiadomość? chyba Kachula trzymam kciuki za wizytę ale przecież jak ma być jak - DOBRZE i jest DOBRZE |
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Kachula, gratuluje kolejnego tc
![]() I zazdroszcze tz w domu ![]() Zmarzenka, ja bede kupowac wlasnie wozek TAKO, tyle ze model JumperX. Odpowiada mi funkcjonalnoscia i kolorystyka.
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-13 o 13:06 |
|
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
hej Dziewczynki, poprawilam Was juz wszytskie
Ja byłam na zakupach, kupiłam sobie pare rzeczy do mieszkanka, trzeba powoli zacząc kompletowac takie drobnostki ale troszke sie udźwigałam, mimo ze to nei było ciezkie, jednak goraco i wrociłam ledwo zywa![]() Kachula Tobie te tygodnie leca jak szalone wow gratulationCo do ruchów dzidziusia...ale Wam zazdroszcze tych szaleństw w brzuszku Ja jedynie czuje moja Dzidzie jak leze na plecach i połoze reke na brzuszku, wtedy uda mi sie zalapac na stukniecia i pukniecia. Ale tak, zeby czuc, że mi sie cos w srodku rusza to jeszcze nie bardzo. jedynie bulgotki, no i brzuszek swedzi![]() Gucia6
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

Ja to sobie mysle juz od dłuższego czasu, ze jestem w piatym

Więc będziemy rodzić razem

będzie dobrze 

. Mam nadzieje tylko,ze to nie zapalenie zyl, bo pajaczkow nie zauwazylam.

niewiem czego mi brakuje bo magnez łykam...moze wapna-ale to juz drugi raz mnie tak chwyciło-kilka dni temu w prawa noge a dzis w lewą