|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2641 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 971
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
dziewczynki a stosowala ktoras ampu³ki Revalid? sa na wypadanie ale ponoc dobrze sie sprawdzaja przy szybszym poroscie w³osów...
ja wczoraj kupilam ale tylko 5 sztuk..bo krysys mnie dotknal
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 812
|
dziewczyny musze sie pochwalic-zmierzylam wlosy i okazalo sie,ze przez 2tygodnie urosly o 1cm!!co dla mnie jest sukcesem bo 1cm to na miesiac rosly mi zawsze i nawet zdesperowana chcialam stosowac lek ze sterydem,ale dalam sobie spokoj, postanowilam wyluzowac,oczywiscie stosowalam to co od dluzszego czasu i wkoncu cos sie ruszyly te moje wloski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
KASIACZEK
Wrócê jeszcze na chwilkê do seboradinu. Je¶li chodzi o wysuszanie to sebo ma prawo podsuszaæ, bo ma w sk³adzie alkohol przecie¿, ale dziêki alkoholowi sk³adniki od¿ywcze s± transportowane wg³±b skóry. Ja robiê tak,¿e przed myciem k³adê na w³osy oleje, a po myciu i od¿ywce (masce nawil¿aj±cej porz±dnie)wcieram w skórê sebo na mokr± g³owê i nic mi siê nie wysusza. Skoro u niektórych z was w³osy s± na d³ugo¶ci wysuszone seboradinem to najprawdopodobniej s± zbyt s³abo nawil¿one lub k³adziecie go za du¿o na d³ugo¶ci i na koñcówki. Moja rada. Wiêcej olejów i masek nawil¿aj±cych na d³ugo¶æ w³osa a sebo tylko jako wcierka w skórê. Ja malujê w³osy. Ostatnio pofarbowa³am nawet dzieñ po dniu. Mam raczej krêcone sk³onne do przesuszania w³osy i naprawdê je¶li u¿ywa siê dobrych masek i olejów to mo¿na zlikwidowaæ tê sucho¶æ na d³ugo¶ci. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2009-07-12 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 309
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2645 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 535
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 556
|
Cytat:
a oleje wcierasz w skóre g³owy? ![]()
![]() |
#2647 |
Wtajemniczenie
|
Raczej nie, ale za specjalnie te¿ siê nie wystrzegam i zwykle co¶ tam trafia jednak i na skórê. Rycynê, ¿ó³tko i naftê na skalp.Do maski mo¿na te¿ dodaæ trochê hydromanilu z mazide³, je¶li kto¶ ma naprawdê bardzo suche. Zauwa¿y³am ¿e za du¿o keratyny nieco podsusza na d³ugo¶ci. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2009-07-12 o 20:58 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#2648 |
Wtajemniczenie
|
Na rycyne strasznie siê i to ¶miertelnie obrazi³am-wypadaly mi wlosy gar¶ciami(czego juz nie ma przy myciu bez olejku) i nic wielkiego nie wniós³
![]()
#2649 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 018
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | ||
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2651 |
Wtajemniczenie
|
Ja rycynê stosujê w 2 wersjach. Na skalp razem z naft±, ¿ótkiem i wit. A i E. Druga wersja to zmieszanie rycyny z olejami: migda³owym, jojoba, kokosowym, ³opianowym itp. Efekt: kokos zmieszany z innymi olejami nie zasklepia siê w mas³o i nie muszê wyskrobywaæ czy podgrzewac. Mam zamiar naby¶ wkrótce ja¶minowy, vatikê i palmowy. Obadam czy lepsze. Rycynê radzê zmieszaæ z czym¶ bo inaczej jest têpa i rzeczywi¶cie mo¿e ci±gn±æ w³oski i wyrywaæ. Po zmieszaniu z innymi jest oki.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
do w³osów nie s³u¿y, ale za to na rzêsach siê sprawdza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Wtajemniczenie
|
Dok³adnie
![]() A te kole¿anki,co zauwa¿y³y przyspieszenie wzrostu wlosa po olejku rycynowym(sa takie? ![]()
Uzale¿niona od Wiza¿u ![]() ![]() Staram siê spe³niæ marzenia...za d³ugo odk³adane ![]() Edytowane przez guniaaa Czas edycji: 2009-07-12 o 21:53 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
Majreg jaki sebo masz na my¶li?
![]() Eh dziewczêta jestem w tak beznadziejnym punkcie d³ugo¶ci,¿e zastanawiam siê czy ich nie ¶ci±æ lub co¶ "przekombinowaæ". Brakuje mi jeszcze 8 cm. I bardzo ale to bardzo bym chcia³a ¿eby mi do wrze¶nia takie urosly.... Ale to raczej nie realne :-( ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Gunia, ja romansuje z rycyn± od pocz±tku zapuszczania w³osów czyli od 1 stycznia. To ju¿ pó³ roku ![]() ![]() Teraz stosujê nieca³y tydzieñ vatikê i zaczynaj± lecieæ mi w³osy a wcze¶niej nie mia³am z tym problemu :/ eh... |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#2658 |
Zakorzenienie
|
Ehe mi przy aplikacji na pocz±tku du¿o lecia³o ale znalaz³am sposób- robilam du¿o przedzia³ków i star± szczoteczk± od tuszu do rzes wciera³am w skalp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Wtajemniczenie
|
hmm...w sumie mi nie o sama aplikacje chodzi,¿e wypadaja,ale juz np,przy splukiwaniu wlosow...chyba,zê to przez zla aplikacje?
![]() ![]() 2cm m-nie jest moim marzeniem...
#2660 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Seboradin Niger ten z rzodkwi±. Lotion oczywi¶cie. Szamponu i balsamu nie testowa³am. On mi porostu nie przyspiesza tylko zagêszcza i wzmacnia. W zasadzie nic mi jeszcze porostu nie przyspieszy³o niestety. 1 cm na miesi±c i ani milimetra wiêcej. Co do p³owienia to nie zwróci³am na to uwagi, ale je¶li przyspiesza to mi to nie przeszkadza, wrêcz pasuje, bo ostatnie moje farbowanie by³o nieudane. ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zakorzenienie
|
Majreg mo¿e i masz racjê... Mi w sumie po niczym nie lecia³y wlosy tylko przy rycynie jak ju¿ wspomnia³am czyli kawa³ czasu temu. Ale przy seboradinie przy przeró¿no¶ciach z czarn± rzep±, po wodzie brzozowej ani po masa¿u nie pamietam ¿eby nawet jeden w³osek mi wypad³ a wrêcz moje wlosy siê wzmocni³y i je¶li wypad³o mi 3 w³osy przy ich myciu to wtedy i tak by³o du¿o. W ogóle mi nie wypada³y dopóki nie dorwa³am w swoje rêce (a raczej wlosy
![]() Gunia: w takim razie mo¿e odstaw rycyne... Nie wiem co mo¿e byæ przyczyn±... Mo¿e aby temu zaradziæ trzeba przeczytaæ w±tek o olejku rycynowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 535
|
ja bez olejku rycynowego nie wyobra¿am sobie zapuszczania w³osów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A czemu? ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2664 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 640
|
Ja mieszam olejek rycynowy z oliwk± bambino dla niemowl±t, wtedy ³atwiej siê to nak³ada na w³osy, nie wyrywaj±c ich i ³atwo siê zmywa z w³osów. Stosujê olejek na 2 sposoby. 1 to nak³adam olejek z naft± i ¿ó³tkiem na g³owê w postaci maseczki,a 2 sposób to mieszanie oliwki bambino z rycyn±, zazwyczaj nak³adam to od po³owy w³osów w celu nawil¿enia. Obydwa sposoby s± bardzo dobre.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje w³osów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam w³oski - ostatnie podciêcie w³osów 10 pa¼dziernik 2011 rok. - obecna d³ugo¶æ to w³osy do ramion. CEL: W£OSY DO £OPATEK LUB D£U¯SZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
Ile cm rosna Wam w³osy na miesiac?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 812
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#2668 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 640
|
Mi niestety te¿ chyba rosn± 1 cm na m-c. Stosujê olejek rycynowy, robiê maseczki z ¿ó³tka, nafty i olejku 3 razy w tygodniu. Nak³adam wax 2 razy w tygodniu. Pijê dro¿d¿e, skrzyp, pokrzywkê. Za¿ywa³am kapsu³ki revalid, radical, skrzypovita. Stosujê ca³± seriê kosmetyków seboradin (ampu³ki, szampon, balsam, wcierka). To ju¿ taka natura moich w³osów, ¿e powoli rosn±, ale s± miêkkie, do¶æ dobrze nawil¿one, nie rozdwajaj± siê. To ogromny sukces. Jestem wytrwa³a i cierpliwa i nadal czekam, a¿ bêd± do po³owy pleców. W zesz³ym roku (by³ to sierpieñ) mia³am obciête do ucha. Teraz mam prawie do ramion (miesiac temu ¶cina³am koñcówki).
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje w³osów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam w³oski - ostatnie podciêcie w³osów 10 pa¼dziernik 2011 rok. - obecna d³ugo¶æ to w³osy do ramion. CEL: W£OSY DO £OPATEK LUB D£U¯SZE. Gosi@ |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Wtajemniczenie
|
No w³asnie te¿ siê dziwie i w¶ciekam...
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.