|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
cześć
Cytat:
może w przypadku Twoich leków też tak jest Cytat:
a jeżeli chodzi o skarpetki też tak myślałam, ale znalazłam je na jakiejś liście wyprawkowej i stwierdziłam że może jednak lepiej się zaopatrzyć
|
|
|
#1442 | |
|
Raczkowanie
|
I'm back!
Kurczaki, nawet nie śmiem przypuszczać że zdążę zaległości nadrobić w 1 dzień. W dodatku ruszyliśmy pełną parą z urządzeniem pokoiku, więc co chwilę coś tu grzebiemy, po coś jedziemy i tak w kółko. No ale baaaaaaardzo się z tego powodu cieszę, w końcu to już 33 . I jeszcze rozpoczęłam sesję prania ciuszków, bo w końcu dorobiłam się komody, w której mogę je pochować. Sporo tego... Zatem niech ta wizyta będzie zapowiedzią mojego rychłego (oby) powrotu. Tymczasem zmykam do pracy. Cytat:
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
a to nasza rodzinka
![]() PS: ja też idę teraz ładnie układać ciuszki w komodzie. na pranie jeszcze za wcześnie a potem do miasta !
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-07-13 o 11:02 |
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Nikuś, w weekendy wcale dużo nie piszemy. Tequillko, uf! to dobrze, że to tylko upławy. Ciekawe, czy miss.hot jest już po obronie? (miała ją na 9.00)Co do ZUSu, to zależy od oddziału i ludzi tam pracujących. Słyszałam, że "robią naloty" na te ciężarne, które długo są na zwolnieniu. Co do skarpetek, to na pewno przydadzą się, gdy śpioszki czy pajac będą ciut za duże na dziecko.
|
#1445 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz to nawet nie mieszkam w naszym mieszkanku tylko w hotelu 3 km dalej, bo wreszccie zaczął się remont naszej kuchni Dziś ostatni raz oglądałam boazerię w kuchni i przedpokoju i nie macie pojęcia jak mnie ten fakt cieszy!!! Na zwolnieniu jestem od 3 miesięcy i nikogo nie było. Zresztą dziwi mnie ten cyrk z kontrolami. Jak mi udowodnią, że nie było mnie w domu? W końcu jak jest wpisane "chory ma leżec" i faktycznie ma leżec plackiem, to nie będzie się zrywał do każdego dzwonka bo by zgłupiał: ulotki, listonosz, domokrążcy, Świadkowie Jehowy etc. Jak nie jestem umówiona z kimś albo nie czekam na kuriera to mam dzwoniący domofon w głębokim poważaniu. Cytat:
Dziś w szkole 3 godzinny wykład o laktacji i karmieniu piersią. Aż tyle trzeba na to poświęcic??? Wydawałoby się, że to takie naturalne.
|
|||
|
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby naturalne, ale okazuje się, że potem wynikają z tego problemy z dzieckiem, brodawkami i samą laktacją.
|
|
#1447 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tym bardziej, że przecież nie szalejesz na tym zwolnieniu, nie pracujesz gdzieś na boku u konkurencji ![]() Cytat:
Bardzo mi się spodobał ten zestaw pościeli: http://www.allegro.pl/item677531617_..._60_11_cz.html i http://www.allegro.pl/item686795404_...ratis_5cz.html ale tak sobie myślę, że w przypadku kołyski baldachim odpada, prawda? Zresztą zawsze byłam przeciwna baldachimom, dopóki tego nie zobaczylam... bo tak słodko wyglada w tym komplecie... ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Nikuś, piękne zdjęcia
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#1449 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja na zwolnieniu lekarskim mam, że mogę chodzić, ale i tak większą część dnia siedzę w domu. Na zwolnieniu jestem od końca lutego i żadnej kontroli nie miałam. Ja także nikomu nieumówionemu nie otwieram drzwi, więc nawet jak się ktoś do mnie pofatyguje to niestety go nie wpuszczę. |
||
|
|
|
#1450 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
muszę się ukrywać, chodzić po jakichś kanałach, okropieństwo ![]() Cytat:
Ja też bardzo lubię kolor pomarańczowy i bardzo często się tym kolorem otaczam podobnie mam z zielonym.Ja też już muszę torbę do szpitala spakować, na wszelki wypadek, będę się lepiej czuła jak torba będzie gotowa. Lista dla małża z zakupami też już prawie gotowa, więc gdybym się faktycznie pośpieszyła to będzie sobie musiał poradzić. Cytat:
![]() Mojej mamy bokser też biega bez uwięzi ale, ze to psisko znane w okolicy to straż miejska w tym wypadku w ogóle nie reaguje tylko zawsze jest komentarz "a gruby jak zwykle bez smyczy" no, ale Nero to chodząca łagodność w dodatku teraz do kompletu łazi z nimi jeszcze kot ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie z kopniakami różnie, dzisiaj o 5 jak małż do pracy wychodził dostałam takiego strzała w jajnik, że mi łzy w oczach stanęły. Młody jednak głównie pływa i matki nie dręczy nadmiernie. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Też otwieram drzwi tylko wtedy jeśli się kogoś spodziewam. |
|||||||||
|
|
|
#1451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Dziewczynki za odpowiedzi
Ja po prostu lubię martwić się na zapas, zwłaszcza, że nigdy w takiej sytuacji nie byłam ale już mnie uspokoiłyście ![]() Lekarz powiedział mi, że mam odpoczywać a ja i tak nie czuję sie na siłach, żeby wybierać się na jakieś wycieczki, więc za daleko i na długo z domu wychodzić nie będę. Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1452 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do skarpetek, wydaje mi się , że się przydadzą. poza tym nie jest to wielki ywdatek wieć lepiej mieć kilka na wszelki wypadek ![]() no własnie ciekawe co z miss hot ..... Cytat:
ja też będę miała takie długie zajęcia z laktacji Cytat:
Cytat:
![]() .............. co do psów: wogóle mnie nie przekonuje argument typu on lata bez smyczy bo to wrodzona łagodność...moją siostrę pogryzł pie gdy była mała i przez jakiś czas dostawała naprawdę ataku paniki jak taka " wrodzona łagodność " podchodziła bez smyczy obwąchać. W Holandii są wyznaczone miesjca gdzie psa można bez smyczy spuścić a w innych miejscach, na przykład parkach gdzie bawią się dzieci pies ma być na smyczy. i to uważam za słuszne, bo to , że wy kochacie tego pieska i że jest "łagodny" ni znaczy, że ktoś inny może to widzieć w ten sposób, nawet jeśli pies podchodzi tylko powąchać. osobiście uwielbiam psy ( za wyjątkiem dużych psów- te lubię , gdy są co najmniej 5 metrów ode mnie)
|
|
|
#1453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj małż mnie zabrał na budowę obejrzeć nasze mieszkanko i dwa ON-ki się do mnie przyczepiły Wielkie jak diabli Nie mogłam się od skubańców uwolnić-pieszczot im się zachciało
|
|
|
|
|
#1454 |
|
Zadomowienie
|
buuu a to mnie zmartwiłaś... bo myślałam, że taki prezent sobie zażyczę. No trudno, poszukam czegoś innego. A powiedz co jest nie tak z tą pościelą? kolory sa inne czy kiepski materiał?
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Martusiu, ja nie chciałam cię urazić, po prostu napatrzyłam się na różne sytuacje gdy ludzie spuszczają takiego bydlaka ( wybaczcie określenie, ale niektóre psy są olbrzymie) a potem okazuje się, że piesek czymś się zafascynuje i taki obywatel głos sobie zdziera a pies ma to w nosie. a potem widzę jak gość próbuje psa odciągnąć i ledwo daje radę bo ten waży więcej niż ja nawet teraz w 28 tyg ciązy...
po zaobserwowaniu kilku takich sytuacji nabrałam jakiejś wewnętrzej urazy do wielkich psów. bo małego to przynajmniej weźmiesz za przysłowiowe fraki i tyle ![]() najwidoczniej ja jestem "kocia" hihihi poukładałam rzeczy Lenki w szufladach komody i w szafie...śliczny pokoik , zjadłam jogurcik, jabłko i zmykam do miasta
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja posprzątałam i się nudze
na obiadek dziś ugotuję rosołek...mąż do 17 w pracy.. chyba z nudów zacznę prasować
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#1457 | ||
|
Zadomowienie
|
Hejka Mamki
Cytat:
![]() Proszę bardzo Bo ja to chaotyczna trochę jestem i stąd ten pomysł tematycznych zakupów i tak to przynajmniej we wszystkim się połapię. a Tobie należy się medal bohaterki - ratownika (gorzej jak byś z niego placuszka zrobiła... )Jaka wzorowa rodzinka ![]() Cytat:
Co do zwolnienia, ja jestem na nim od 7 tyg. ciąży i kontroli żadnej nie miałam, a nawet jakby chcieli zrobić kontrolę to i tak w miejscu stałego zameldowania by mnie nie zastali Ja dziś samiusia aż do środy wieczorem ale to w sumie dobrze, trochę odpocznę od gotowania, sprzątania i zajmę się sobą. Ok 15 jadę po wyniki z krzywej cukrowej, chciałabym zabrać psa i tak się właśnie zastanawiam, czy jadąc autobusem muszę mieć dla psa kaganiec? i bilet normalny czy ulgowy się kasuję? któraś z Was się orientuje
Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-13 o 12:30 |
||
|
|
|
#1458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo mieszkajac w Polsce auto nie bylo mi potrzebne i szkoda mi bylo kasy, a teraz TZ kupuje tylko nowe auta, bo w Leasing starych wziac nie moze.Wiesz wiem, ze niektorych nie stac na nowe i wybieraja uzywane, ale sa rzeczy na ktorych nie powinno sie oszczedzac, a juz na pewno nie na zdrowiu i nie daj Boze zyciu najblizszych Mysle, ze na temat rzeczy uzywanych kontra nowe nie mamy co rozmawiac, kazdy rodzic ma swoje sumienie i to tylko wylacznie jego sprawa co kupuje Ja wole kupic nowe i za rok je sprzedac Oczywiscie rowniez zgadzam sie z Malinka Ps. Nie porownujmy uzywanych ciuszkow, wozkow, mebelkow itp. itd. do uzywanych fotelikow... Ps.ale na pisalam Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-13 o 12:44 |
|
|
|
|
#1459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do jazdy z psem to kaganiec obowiązkowo (nawet dla Yorka |
||
|
|
|
#1460 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie dot. śpiworków; Jakie śpiworki kupujecie? w sklepach dużo jest takich śpiworków, w których są otwory na rączki. Nie wiem czy to dobry pomysł, a może lepszy będzie śpiworek 3w1 (śpiworek, rożek, kocyk) ?
Jaki jest Wasz wybór
|
|
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki
ja wpadłam na chwilkę bo w mieszkaniu syf a ja przed ekranem nadrabiam weekendowe zaległości Wczoraj mieliśmy maraton sportowy - rano spacer z pieskiem potem basen i na końcu wybraliśmy się nad jezioro z pieskiem co by popływała i leczyła tą dysplazje bioder.. najgorsze jest to że kuleje na przednią łapę wiec pewnie jeszcze jest dysplazja łokciowa ja się załamie.. kurcze kasy nie ma a psu trzeba kupić karmę leczniczą która mało nie kosztuje bo aż 245 zł za jedyne 14 kg :-O a tak pozatym: fasoleczka śliczny brzusio taki sporawy już a wózeczek bardzo ładny i nie wydaje mi się aż taki duży. DianaM GRATULUJE!!!!! pamiętam jak ja się stresowałam magistrem ale jakoś poszło traz możesz się skupić na dzidzi. Miss.hot trzymam mocno kciuki za obronę - musi być dobrze!
|
#1462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane, a widziałyście, słyszałyście o tym wózku?
http://dino.sklep.pl/nowy/casualplay...ro-p-2985.html bo ja Go pierwszy raz widze i jakoś mi wpadł w oko ![]() ale wygląd to przecież nie wszystko ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
bo u Siebie wszystko porobiłam i się nudze, a siedzenie jest takie żmudne
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i w razie problemów z kontrolą będę robić wielkie oczy albo wielkie, smutne i błagające o litość
|
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pies moze podejsc obwachac drugiego psa dopiero po wyraznej aprobacie wlasciciela drugiego psa . Spotkanie z dogami bylo dla nas wczoraj kompletnym zaskoczeniem jak i dla ich wlascicieli, bo wyszli nam zza zakretu, zza drzew. Normalnie do takich sytuacji tu nie dochodzi Ale wina byla po ich stronie, bo jak mozna sposcic tyle psow na raz , przeciez wiadomo, ze wystarczy jeden ktory pogoni, a reszta sie wtedy przylacza i nawet karny pies moze nie posluchac
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Zadomowienie
|
ktoś pytał o kopniaczki ja nie czuję już takich typowych kopniaczków, tylko raczej wyciąganie, przeciaganie się młodego. Często jakaś część ciała próbuje wydostać się przez mój brzuch tylko nigdy nie wim co to może być bo albo jakaś gula albo podłużne coś
|
#1467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, te male terierki czesto przez wlascicieli traktowane jak pluszaki, sa czasem agresywne i niebezpieczne , szczegolnie trzeba na kostki uwazacJa juz chyba wole spotkac 9 dogow na swojej drodze niz 9 rozwscieczonych yorkow Powiem wam ciekawostke w Belgii kaganca nie kupisz , nie ma nie sa potrzebne
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Zadomowienie
|
Żartownisiu, piękny ten jeżyk i taki malutki
![]() Sorejna tak myślałam o tym sklepie na gdańskiej i chyba tam pojadę dzięki za pamięć, jeżeli chodzi o spiworki pani u której zamawiałam wózek mówiła że najlepiej pytać się we wrześniu i wetdy będą takie ocieplane z kożuszkiem Ja zamierzam wszystko wyprać, łącznie z rożkami, ochraniaczami , pościelą kocykami itd.
|
#1470 |
|
Wtajemniczenie
|
tak piszą o gondoli do tego wózka:
GONDOLA
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

i się kompletnie na tym nie znam.

Zatem niech ta wizyta będzie zapowiedzią mojego rychłego (oby) powrotu. Tymczasem zmykam do pracy.

jakieś koszmary, najpierw o kłótni z mamą ( o mycie wanny
) a potem, że ona umarła