|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Czorno miałam pytac....ale mi z głowy wyleciało
czemu Ty na wszytskich zdjęciach na Nk jestes smutna?? ![]() ![]() ![]()
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Cytat:
bo ja jak sobie zdjecie robie to tak jakos nie umiem sztucznie sie usmiechnac do samej siebie
|
|
#3483 |
|
Raczkowanie
|
Dzieñ dobry!!!
Gabriella - teraz wszyscy wiedza jakie Twoje mleczko dobre (bo pamietam, ze byly glosy, ze sie Kaja nie najada...) Alkamor - zdjecie grupowe -![]() Emilka - slowianska urod - normalnie, jak pieknie to uslyszec fajnie masz, ze do pielegniarki na NK sie odzywasz a my szczepienie przekladalismy...bo wszystkie terminy zajete a pozniej musialam przelozyc, bo cos mi wypadlo...wiec jak sama nie pojde zwazyc Jasia to prawie 4 miesiac ominiemy!!!Monix - u nas Jaskowi sie zdarza i tydzien kupy nie robic...i pozniej wiem, ze bedzie na 3 albo 4 pampersy...jak juz zacznie to tylko czekam... Monix - Czornoo nie jest smutna...ona jest tajemnicza ![]() ![]() ![]() Milego dnia!!! ja mam dzisiaj sprzatanie..bo bedzie wizytaCJA ludzi z mojego choru...a i tak dobrze, dom juz troszke zapuszczony ![]() Pozdrowionka!!! |
|
|
|
#3484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
waniliowe dawałąm kiedyś przepis na forum zbereźniki![]() lece robić spagetti
|
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
Buziaczek- zgodnie z zaleceniami ekspozycja na gluten w 6 miesiacu, potem jak dobrze zniesie ekspozycje to mozesz dawac. jak nie masz pewności todaj mu chrupki kukurydziane i po sparawie
![]() a mój aniołek całe rano śpi ![]() a wczoraj go uśpić nie mogłam i weź tu coś z dzieckiem zaplanuj... czoornoo a ja cie nie mam na NK, ładnie to tak?
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
no nie ladnie nie ladnie ![]() szukajcie a znajdziecie
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Filip ostatnio "jadł" Flipsy te kukurydziane
wiadomo że ciężko mu szło ale zjadł kilka i nic mu nie było muszę mu tą kaszę mannę dać kiedyś teraz jestem u rodziców, bo jednak dziadek nadal doprowadza mnie do szału więc wybyłam na cały dzień
|
#3488 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!
Korzystam gdy dziecko spi ![]() Nawet nie probuje nadrabiac. Powiem tylko ze Julka juz 3 razy pila soczek marchewkowy. 2 razy Hippa-maniam mniam,wczoraj utarlam marchew "targowa" wyycisnelam soczek i co??Bleee Dziecko mi tym plulo i zaciskalo usteczka??Ktos zna przyczyne??Dodam ze bardzo slodka ta marchew byla.Dzis kupie Hippa i zobacze co bedzie.I sprobujemy tez soczku jablkowego.Cos Wam chcialam jeszcze naskrobac ale nie pamietam-jakas nie do zycia jestem ![]() masako emilko dzis oznaczylam TSH i FT4 Wynki jutro![]() lapochka Jasio sliczny!!! To tyle na razie.Wpadne wieczorkiem!
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
Czorno jak to zapomniałaś mi odpisac
przez Ciebie zapomnialam ze pisalamLapochka szybkiego sprzatania, podziwiam Janka zeby tydzien kupy nie robic ![]() Fizjo za wyniki
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-13 o 13:23 |
|
|
|
#3490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Twoja Twoja
![]() jak tam cm w pasie?bo u mnie standardowo do
|
#3492 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak do lasu nie pójdzie, to jej rozwój będzie w lesie![]() a ja byłam na zakupach z młodym. I jak ja nie cierpię uwag w stylu : "dziecko się męczy". Pani w sklepie mnie troską uraczyła taką, a Franko się nie męczył tylko podziwiał kolorowy asortyment sklepu.
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do planowania z dzieckiem to my oststnio ponad godzine wychodziliśmy z domu bo a to kupa, potem ona głodna potem sie zalała i znowu kupa no to za wyniki ![]() nie do mnie pytanie ale u mnie tez do a wogóle to mierzyłąm wczoraj sukienki na wesele i moja ulubina okazała sie ciut za ciasna
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co? widze ze jestem duzo szczuplejsza ale miara pokazuje 92
![]() musze jednak kupic nowa Cytat:
moj tz caly czas mi mowi ze mi wpierd*li jak bardziej schudne
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiedzialam zeby mu juz dac cos do wszamania typu biszkopt, chrupki kukurydziane
Zanka czemu sie nie pochwalilas ze dalas juz Filipowi chrupki....to ja bym tez dala ![]() ![]() Podnioslam oparcie w wozku Dawidowi ale nic z tego! Dawid zjeźdza z tego oparcia i nie umie jakos tak stabilniej sie przypasowac jeszcze sie odgina do tylu.....sprobuje po wieczor jeszcze raz bo jak narazie tz z Dawidem pojechali do babci ![]() co wy? w poniedzialek sprzatacie? a w sobote co zescie robily ![]() bo ja mam wytlumaczenie ze wczoraj mi nasyfili w domu bo gladzie na klatce schodowej robia i mam bialo w mieszkaniu do tego cala masa prania sie nazbierala do prasowania bo dzis posciagalam z suszarek aaaaa wogole Zanka podeslij mi linka do tego schematu zywienia co wklejalas niedawno bo po padnieciu systemu nie mam juz nic w kompie i musze wszystko na nowo zbierac
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-13 o 14:24 |
|
|
|
#3496 |
|
Rozeznanie
|
Masako - najlepsze życzenia urodzinowe
Emzeta skoro chrzest tylko ze względu na dziadków, to ubierz dziecko na jasno - niech już do końca mają radość, że wszytko jak trzeba a to jasne ubranko świetne. Chyba się cieszę, że w mojej okolicy nie ma sklepu w stylu M&P bo to było ciężkie dla mojego konta Co do gajerków to ja nie lubię małutkich dzieciaczków, nie chodzących w gajerkach białych, stylizowanych jak frak itp.. Jakoś mi się to nie podoba. Za to "chusteczka" to już musi być biała, bo to "biała szata" i tu kolor od haftów ważniejszy ![]() Kasza jaglana mówisz? próbowałam ją kiedyś gotować i strasznie gorzkie to było Może jakoś nieodpowiednio gotowałam Ja też jak Gabi notuję Twoje sugestie Nicolaj - super pomysł z tym wyszywaniem, ja tez mam bez imienia, moze teraz juz po chrzcie doszyje, a co ![]() Lapochka wszystkiego najlepszego dla Janka z okazji 4 miesięcy Alkamor - niezła ta Twoja siostrzenica Zanka wspólczuję, myślałam, że dziadek choć na chwilę "zmądrzeje" Fizjo za dobre wyniki badań ![]() Gabi - świetne to patriotyczne body Tyle, potem napiszę co u nas, bo się EMilowi mata własnie znudziła.
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie mezem....moj mi wciaz docina na temat brzucha ze mam cos z nim zrobic bo go brzydzic zaczyna taki bebzon ![]() to mu powiedzialam ze jak sie mu nie podoba cos to sie ma wyprowadzic albo ze o nastepnym dziecku niech zapomni na zawsze!!!!!!! Bo zamiast zrozumiec ze ten cholerny bebzon to nie jest moja wina to on mnie jeszcze dobija wiec mu kolejne dziecko kazalam urodzic samemu! A co do ciuchow to ja tez mam troche za ciasne, spodnica z tamtego roku z kwietnia w ktorej bylam na weselu na pasie sie nie dopina a byla luźna, a spodnica ktora kupilam w jakms 3-4 m-cu ciazy tez sie zrobila obcisla jak i w pasie tak i w biodrach bo w biodrach mi przybylo jakies 4 cm a w pasie to nawet nie mierze
|
|
|
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
to ja sie juz wcale nie wypowiem na temat mojej wagi, jedyne co wiem to ze musze kupic nowa wage tym razem elektryczna, widzialam tanią na allegro, ale zastanawiam sie skad pewnosc, ze bedzie dobrze wazyc?
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wage na baterie elektroniczna ktora pokazuje kilogramy i gramy....ale ja jej nie ufam dlatego ze jak juz kiedys pisalam ona bez niczego sobie nalicza kilogramy jak nic na niej nie lezy ani nikt nie stoi, albo w roznych pomieszczeniach w domu wazy inaczej np w jednym rogu lazienki pokazuje inna wage a w deugim rogu jeszcze inna wage a w pokoju jeszcze inna Wiecie co Dawida nie ma od godziny a ja juz za nim tesknie ale nie, nie, nie.....sama tego chcialam.....troche odpoczac od niego ide dalej sprzatac
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czasem tesnie jak Dawid spi nie jestem normalna!zaraz ide na spacer ![]() aaaa Buziak tez mam wytlumaczenie chcialam dzis sprzatac bo jak Tz jest w domu to sajgon robi, bałaganiarz z Niego straszny
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-07-13 o 14:53 |
|
|
|
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Melduję, że podczytuję cały czas tylko moje młode dzisiaj marudne :| ooo już ćwierka.
|
#3502 |
|
Rozeznanie
|
Moja waga elektroniczna też pokazuje różnie w zależności od tego, gdzie stoi. MOże to wina krzywej podłogi?
![]() Monix a może bez ciągłego ważenia szybciej schudniesz i zaoszczedzisz na kupowaniu wagi ![]() My dziś po wizycie u neonatologa. Waga 5800g Miluś się pośmiechał do pani doktor, do ludzi w poczekalni i w laboratorium
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
No ja sie nie waze bo jak sie zwaze to mam jeszcze wieksza depreche.....i po co mi to!
Wklejam zdjecie moich nowych wlosow.....tak wygladaja do mycia a potem bedzie szopa i sa skrocone bo byly dlugoscia do cycolow ![]() Ps. zdjecia usuniete
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-13 o 21:06 |
|
|
|
#3504 |
|
Zakorzenienie
|
Buziak ładnie wycieniowanme
one wyglądają jakby na nich pasemka były jasne i ciemne, a Ty pisałaś ze jestes przed...![]() Anadun super Emilek przybiera
|
#3505 |
|
Zakorzenienie
|
Pasemka robilam tydzien przed weselem ale juz sa takie wyblakle i chce je odnowic
na tych zdjeciach koncowki wyszly tak jakby byly na czarno zrobione a mnie sie tak podoba bo mam taka mala i lekka glowe i beda 2 razy grubszeAha a ciemne pasemka to sa moje naturalne wlosy czyli ciemny blond a na nie rzucone byly blond pasemka Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2009-07-13 o 16:29 |
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo Filip tak te łapki obgryza więc pomyślałam, że jak poobgryza chrupki to przynajmniej smak będzie jakiś czuł ale biszkoptów nie będę mu dawała, bo to słodycze i chyba na to za wcześnie http://www.ptd.republika.pl/strony/karmienie.html nie wiem czy to ta stronka ze schematem co wcześniej Ci pokazywałam czy nie, ale schemat ten sam Filip coraz częściej jeździ z podniesionym oparciem, bo wtedy więcej widzi i jest spokój a jak leży to się denerwuje za to jak widzę że śpiący się robi to opuszczam oparcie Filip nie jeździ z oparciem podniesionym do 90 stopni, tak trochę mniej bo jednak słaby ma kręgosłup a nie chciałabym mu krzywdy robić taki kompromis
|
|
#3507 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ktoś mnie jeszcze pamięta?dziś wyjątkowo nie odpiszę, bo za dużo tego, ale czytam codziennie i jestem na bieżąco ![]() weekend miałam troche zwariowany bo i teście wpadli i siostra przyjechała z rodzinką więc było wesoło ![]() Szukałam sobie troche wiadomości o rozszerzaniu diety i natknęłam się na całkiem fajnie zebrane informacje TUTAJ - to dla niemowląt karmionych piersią warto poczytać (są tu też opisane uboczne skutki złej reakcji na gluten)Poza tym notuje sobie ważniejsze rzeczy z tego, co Wy piszecie ![]() Przy okazji weekendowego podczytywania zastanowiła mnie jedna rzecz: może to i dobrze, że mamy tu dzieciaczki w troche różnym wieku (chyba mogę tak napisać, bo przy takich maluchach miesiąc czy 2 różnicy to bardzo dużo ) bo można się dużo dowiedzieć od mam starszych dzieci, ale z drugiej strony mam wrażenie, że troche to "nakręca" mamusie młodszych dzieci nie zrozumcie mnie źle, sama czuje się troche "nakręcona" mam ochote lecieć do sklepu i nakupić różnych soczków, obiadków, troche samam popichcić itp ale postanowiłam jeszcze poczekać, bo sporo czytałam o tym, że układ trawienny dziecka nie jest tak dobrze rozwinięty i nie bez powodu zaleca się rozszerzanie diety jak dziecko skończy pół roku (oczywiście u dzieci karmionych piersią)a jak podczytałam o zamianie głębokiego wózka na spacerówkę to też bym chętnie potestowała, ale wiem, że jeszcze na to za wcześnie, chociaż mojemu dziecku mogłoby się to spodobać ![]() tylko mi tu nie piszcie, że się czepiam czegoś lub kogoś, bo będą a przy okazji: Ania siedzi tzn nie sama i tylko troszkę jej pozwalam narazie, ale jest bardzo chętna jak ją trzymam na kolanach tak, że jest oparta o mnie pleckami to od razu się zrywa do siadania i wystarczy jej podać rączki i siada i tak podtrzymywana może siedzieć i siedzieć (tylko troszkę się chwieje jeszcze) oczywiście jeśli ma w pobliżu stół to uderza w niego rączkami i szuka czegoś do ściągnięcia i na leżaczku ćwiczy siadanie ![]() do tego ząbki coraz bliżej, choć to pewnie jeszcze potrwa, ale obgryza wszystko co się da, do jedzenia muszę ją namawiać przepraszam, że ja tak tylko o sobie, ale teraz będę miała coraz mniej czasu na pisanie, więc będę wpadać tylko z jakimiś nowymi informacjami , dla dzielnych bobasków na szczepieniach
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym schemacie pisze o biszkoptach ze od 9 miesiaca Ja wyprobuje z chrupkami a biszkopty poczekaja no bo racja to jednak slodycze....w 9 m-cu dostanie
|
|
|
|
|
#3509 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczkku chciałam dopisać wcześniej ale mi wizaż przestał działać
ale teraz piszę: Wyglądasz ślicznie w nowych włoskach
|
#3510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś stuknął nam dokładnie 7 dzień bez kupki , ale za to jak pierła to "ubrudziła" sobie tyłek więc liczę, że jutro już powinna się kupcia zjawić ehhhh (ale oczywiście już dziś połozną zawołałam aby ją obejrzała- tak na wszelki "W").DZIEWCZYNY jak czytam, że Wasze chłopaki potrafią (sorki za słowo) tak bezczelnie Wam dogadywać (niektórym), że duży brzuszek jeszcze został albo podobnie jakoś to . Jak tak można! Toż do choroby czyje dzieci urodziłyście! Sąsiadów? Mój mąż cały czas mówi jak narzekam "się nie martw, wracasz do formy, powoli już! a co byś chciała - to dopiero 3,5 miesiąca!" a jak za długo narzekam to sie zbiera w siłach i wygania mnie na basen (bo na siłownie to mi się nie chce bo tam nudno i wcale człowiek nie chudnie) po czym przynosi mi ze sklepu wafle śmietankowe (półkilowe opakowanie) .Nigdy nie usłyszałam od niego, że czegoś mam za dużo albo że coś jest nieładne itd. to już szybciej ja jemu coś głupiego przygadam ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() a co do Buziaczkowych włosków to |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

-
?
05.07.2008
no nie ladnie nie ladnie

nie jestem normalna!

,
dla dzielnych bobasków na szczepieniach