Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 cz. II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 12:15   #3481
monix0
Zakorzenienie

Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c

Czorno miałam pytac....ale mi z głowy wyleciało
czemu Ty na wszytskich zdjęciach na Nk jestes smutna??
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 12:20   #3482
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
Czorno miałam pytac....ale mi z głowy wyleciało
czemu Ty na wszytskich zdjęciach na Nk jestes smutna??
pytalas chyba wczoraj ale ja zapomnialam odpisac...
bo ja jak sobie zdjecie robie to tak jakos nie umiem sztucznie sie usmiechnac do samej siebie

czoornoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 12:39   #3483
lapochka81
Raczkowanie

Dzieñ dobry!!!
Gabriella - teraz wszyscy wiedza jakie Twoje mleczko dobre (bo pamietam, ze byly glosy, ze sie Kaja nie najada...)
Alkamor - zdjecie grupowe-
Emilka - slowianska urod - normalnie, jak pieknie to uslyszec fajnie masz, ze do pielegniarki na NK sie odzywasz a my szczepienie przekladalismy...bo wszystkie terminy zajete a pozniej musialam przelozyc, bo cos mi wypadlo...wiec jak sama nie pojde zwazyc Jasia to prawie 4 miesiac ominiemy!!!
Monix - u nas Jaskowi sie zdarza i tydzien kupy nie robic...i pozniej wiem, ze bedzie na 3 albo 4 pampersy...jak juz zacznie to tylko czekam...
Monix - Czornoo nie jest smutna...ona jest tajemnicza

Milego dnia!!! ja mam dzisiaj sprzatanie..bo bedzie wizytaCJA ludzi z mojego choru...a i tak dobrze, dom juz troszke zapuszczony
Pozdrowionka!!!
lapochka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 12:39   #3484
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
no jak gdzie?w miedzyczasie
mój by byl w takim szoku ze biszkopt by mu wypadł
w ogóle Dawid 2 dni kupy nie robił i Go karmie, a tu nagle taka torpeda leci ( az wyleciala z pampersa), fiutek w kupie, moje spodnie w kupie, podłoga w kupie, przewijak w kupie body, noga i reka Dawida w kupie
ale akcja

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Malpka lody robilas powiadasz? ... glodnemu chleb na mysli

Cytat:
Mialo byc w poniedzialek a my myslelismy, ze w srode, bez problemu poszlismy we wtorek.

Cytat:
Napisane przez czoornoo Pokaż wiadomość

a jakie lody
waniliowe dawałąm kiedyś przepis na forum zbereźniki

lece robić spagetti
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 12:53   #3485
Masako
Rozeznanie

Buziaczek- zgodnie z zaleceniami ekspozycja na gluten w 6 miesiacu, potem jak dobrze zniesie ekspozycje to mozesz dawac. jak nie masz pewności todaj mu chrupki kukurydziane i po sparawie

a mój aniołek całe rano śpi
a wczoraj go uśpić nie mogłam i weź tu coś z dzieckiem zaplanuj...

czoornoo a ja cie nie mam na NK, ładnie to tak?

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 12:59   #3486
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Napisane przez lapochka81 Pokaż wiadomość
Monix - Czornoo nie jest smutna...ona jest tajemnicza

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość

czoornoo a ja cie nie mam na NK, ładnie to tak?
no nie ladnie nie ladnie
szukajcie a znajdziecie

Stary 2009-07-13, 13:12   #3487
zanka205
Zakorzenienie

Filip ostatnio "jadł" Flipsy te kukurydziane
wiadomo że ciężko mu szło ale zjadł kilka i nic mu nie było
muszę mu tą kaszę mannę dać kiedyś

teraz jestem u rodziców, bo jednak dziadek nadal doprowadza mnie do szału więc wybyłam na cały dzień

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 13:19   #3488
fizjo83
Rozeznanie

GG do fizjo83

Dzien dobry!!
Korzystam gdy dziecko spia maz pracuje
Nawet nie probuje nadrabiac.
Powiem tylko ze Julka juz 3 razy pila soczek marchewkowy. 2 razy Hippa-maniam mniam,wczoraj utarlam marchew "targowa" wyycisnelam soczek i co??BleeeDziecko mi tym plulo i zaciskalo usteczka??Ktos zna przyczyne??Dodam ze bardzo slodka ta marchew byla.Dzis kupie Hippa i zobacze co bedzie.I sprobujemy tez soczku jablkowego.
Cos Wam chcialam jeszcze naskrobac ale nie pamietam-jakas nie do zycia jestem
masako emilko dzis oznaczylam TSH i FT4 Wynki jutro
lapochka Jasio sliczny!!!
To tyle na razie.Wpadne wieczorkiem!
Stary 2009-07-13, 13:22   #3489
monix0
Zakorzenienie

Czorno jak to zapomniałaś mi odpisac przez Ciebie zapomnialam ze pisalam
Lapochka szybkiego sprzatania, podziwiam Janka zeby tydzien kupy nie robic
Fizjo za wyniki

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-07-13 o 13:23
Stary 2009-07-13, 13:24   #3490
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Czorno jak to zapomniałaś mi odpisac przez Ciebie zapomnialam ze pisalam
moja wina... przepraszam

Stary 2009-07-13, 13:27   #3491
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
moja wina... przepraszam
Twoja Twoja
jak tam cm w pasie?bo u mnie standardowo do
Stary 2009-07-13, 13:38   #3492
...:::kizia:::...
Rozeznanie

Cytat:
no jak gdzie?w miedzyczasie
mój by byl w takim szoku ze biszkopt by mu wypadł
w ogóle Dawid 2 dni kupy nie robił i Go karmie, a tu nagle taka torpeda leci ( az wyleciala z pampersa), fiutek w kupie, moje spodnie w kupie, podłoga w kupie, przewijak w kupie body, noga i reka Dawida w kupie
ale akcja
znam to

Cytat:
Kizia, my tez chcemy sie wybrac od lasu narazie mala byla jedynie na gokardach, wakeboarding'u i nad jeziorem dzielna z niej kobieta!
mało w życiu zaznała jak do lasu nie pójdzie, to jej rozwój będzie w lesie

a ja byłam na zakupach z młodym. I jak ja nie cierpię uwag w stylu : "dziecko się męczy". Pani w sklepie mnie troską uraczyła taką, a Franko się nie męczył tylko podziwiał kolorowy asortyment sklepu.

Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki!
...:::kizia:::... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 13:45   #3493
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Masako Pokaż wiadomość

a mój aniołek całe rano śpi
a wczoraj go uśpić nie mogłam i weź tu coś z dzieckiem zaplanuj...
moja tez spi juz od 10 a co do planowania z dzieckiem to my oststnio ponad godzine wychodziliśmy z domu bo a to kupa, potem ona głodna potem sie zalała i znowu kupa aż kolega dzwonił pytac czy przyjezdzamy w końcu czy nie

Cytat:
Napisane przez fizjo83 Pokaż wiadomość

masako emilko dzis oznaczylam TSH i FT4 Wynki jutro
no to za wyniki

Cytat:
Twoja Twoja
nie do mnie pytanie ale u mnie tez do a najlepsze ze mąż mi ostatnio pojechał " ty to wciąż jestes gruba"

a wogóle to mierzyłąm wczoraj sukienki na wesele i moja ulubina okazała sie ciut za ciasna
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 13:53   #3494
czoornoo
Zakorzenienie

GG do czoornoo

Cytat:
Twoja Twoja
wiesz co? widze ze jestem duzo szczuplejsza ale miara pokazuje 92
musze jednak kupic nowa
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

nie do mnie pytanie ale u mnie tez do a najlepsze ze mąż mi ostatnio pojechał " ty to wciąż jestes gruba"

a wogóle to mierzyłąm wczoraj sukienki na wesele i moja ulubina okazała sie ciut za ciasna
szczery maz jest

moj tz caly czas mi mowi ze mi wpierd*li jak bardziej schudne

Stary 2009-07-13, 14:14   #3495
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Ja nie wiedzialam zeby mu juz dac cos do wszamania typu biszkopt, chrupki kukurydziane Zanka czemu sie nie pochwalilas ze dalas juz Filipowi chrupki....to ja bym tez dala a tak to ja ciemna jestem i nawet o tym nie pomyslalam bo myslalam ze to duzo za wczas jest i gapilam sie na ta rodzinke tz-ta wczoraj jak na wariatow a oni na mnie! Ale teraz mnie to zaciekawilo i chyba kupie paczke biszkoptow ale tych podloznych bo te okragle bedzie sie mu źle trzymalo i kupie chrupki kukurydziane i zobaczymy

Podnioslam oparcie w wozku Dawidowi ale nic z tego! Dawid zjeźdza z tego oparcia i nie umie jakos tak stabilniej sie przypasowac jeszcze sie odgina do tylu.....sprobuje po wieczor jeszcze raz bo jak narazie tz z Dawidem pojechali do babci a ja sprzatam................. ..zreszta wogole to widze ze tu dzis duzo osob sprzata co wy? w poniedzialek sprzatacie? a w sobote co zescie robily bo ja mam wytlumaczenie ze wczoraj mi nasyfili w domu bo gladzie na klatce schodowej robia i mam bialo w mieszkaniu do tego cala masa prania sie nazbierala do prasowania bo dzis posciagalam z suszarek

aaaaa wogole Zanka podeslij mi linka do tego schematu zywienia co wklejalas niedawno bo po padnieciu systemu nie mam juz nic w kompie i musze wszystko na nowo zbierac

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2009-07-13 o 14:24
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 14:16   #3496
anadun
Rozeznanie

Masako - najlepsze życzenia urodzinowe pamiętałam wczoraj, ale cały dzień netu nie było dzis dopiero ktoś rano z kablówki przyjechał.
Emzeta skoro chrzest tylko ze względu na dziadków, to ubierz dziecko na jasno - niech już do końca mają radość, że wszytko jak trzeba a to jasne ubranko świetne. Chyba się cieszę, że w mojej okolicy nie ma sklepu w stylu M&P bo to było ciężkie dla mojego konta
Co do gajerków to ja nie lubię małutkich dzieciaczków, nie chodzących w gajerkach białych, stylizowanych jak frak itp.. Jakoś mi się to nie podoba.
Za to "chusteczka" to już musi być biała, bo to "biała szata" i tu kolor od haftów ważniejszy
Kasza jaglana mówisz? próbowałam ją kiedyś gotować i strasznie gorzkie to było Może jakoś nieodpowiednio gotowałam
Ja też jak Gabi notuję Twoje sugestie
Nicolaj - super pomysł z tym wyszywaniem, ja tez mam bez imienia, moze teraz juz po chrzcie doszyje, a co
Lapochka wszystkiego najlepszego dla Janka z okazji 4 miesięcy a mały niezły przystojniaczek
Alkamor - niezła ta Twoja siostrzenica a mąż jeszcze lepszy z tymi gadkami prze sen
Zanka wspólczuję, myślałam, że dziadek choć na chwilę "zmądrzeje"
Fizjo za dobre wyniki badań
Gabi - świetne to patriotyczne body
Tyle, potem napiszę co u nas, bo się EMilowi mata własnie znudziła.
Stary 2009-07-13, 14:22   #3497
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
wiesz co? widze ze jestem duzo szczuplejsza ale miara pokazuje 92
musze jednak kupic nowa

szczery maz jest

moj tz caly czas mi mowi ze mi wpierd*li jak bardziej schudne

Nie przejmuj sie mezem....moj mi wciaz docina na temat brzucha ze mam cos z nim zrobic bo go brzydzic zaczyna taki bebzon to mu powiedzialam ze jak sie mu nie podoba cos to sie ma wyprowadzic albo ze o nastepnym dziecku niech zapomni na zawsze!!!!!!! Bo zamiast zrozumiec ze ten cholerny bebzon to nie jest moja wina to on mnie jeszcze dobija wiec mu kolejne dziecko kazalam urodzic samemu!
A co do ciuchow to ja tez mam troche za ciasne, spodnica z tamtego roku z kwietnia w ktorej bylam na weselu na pasie sie nie dopina a byla luźna, a spodnica ktora kupilam w jakms 3-4 m-cu ciazy tez sie zrobila obcisla jak i w pasie tak i w biodrach bo w biodrach mi przybylo jakies 4 cm a w pasie to nawet nie mierze i musze poszerzac spodnice......polowe ciuchow dalam juz kuzynkom bo albo sie w nie nie mieszcze albo sa za krotkie i podnosza mi sie na brzuchu odslaniajac go
Stary 2009-07-13, 14:38   #3498
monix0
Zakorzenienie

to ja sie juz wcale nie wypowiem na temat mojej wagi, jedyne co wiem to ze musze kupic nowa wage tym razem elektryczna, widzialam tanią na allegro, ale zastanawiam sie skad pewnosc, ze bedzie dobrze wazyc?
Stary 2009-07-13, 14:44   #3499
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
to ja sie juz wcale nie wypowiem na temat mojej wagi, jedyne co wiem to ze musze kupic nowa wage tym razem elektryczna, widzialam tanią na allegro, ale zastanawiam sie skad pewnosc, ze bedzie dobrze wazyc?

Ja mam wage na baterie elektroniczna ktora pokazuje kilogramy i gramy....ale ja jej nie ufam dlatego ze jak juz kiedys pisalam ona bez niczego sobie nalicza kilogramy jak nic na niej nie lezy ani nikt nie stoi, albo w roznych pomieszczeniach w domu wazy inaczej np w jednym rogu lazienki pokazuje inna wage a w deugim rogu jeszcze inna wage a w pokoju jeszcze inna

Wiecie co Dawida nie ma od godziny a ja juz za nim tesknie ale nie, nie, nie.....sama tego chcialam.....troche odpoczac od niego ide dalej sprzatac
Stary 2009-07-13, 14:51   #3500
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Ja mam wage na baterie elektroniczna ktora pokazuje kilogramy i gramy....ale ja jej nie ufam dlatego ze jak juz kiedys pisalam ona bez niczego sobie nalicza kilogramy jak nic na niej nie lezy ani nikt nie stoi, albo w roznych pomieszczeniach w domu wazy inaczej np w jednym rogu lazienki pokazuje inna wage a w deugim rogu jeszcze inna wage a w pokoju jeszcze inna

Wiecie co Dawida nie ma od godziny a ja juz za nim tesknie ale nie, nie, nie.....sama tego chcialam.....troche odpoczac od niego ide dalej sprzatac
czyli są do ?
Ja czasem tesnie jak Dawid spi nie jestem normalna!
zaraz ide na spacer
aaaa Buziak tez mam wytlumaczenie chcialam dzis sprzatac bo jak Tz jest w domu to sajgon robi, bałaganiarz z Niego straszny

Edytowane przez monix0
Czas edycji: 2009-07-13 o 14:53
Stary 2009-07-13, 14:52   #3501
anya_krk
Zakorzenienie

GG do anya_krk Wyślij wiadomość przez MSN do anya_krk

Cześć dziewczyny

Melduję, że podczytuję cały czas tylko moje młode dzisiaj marudne :|
ooo już ćwierka.
Stary 2009-07-13, 14:59   #3502
anadun
Rozeznanie

Moja waga elektroniczna też pokazuje różnie w zależności od tego, gdzie stoi. MOże to wina krzywej podłogi?
Monix a może bez ciągłego ważenia szybciej schudniesz i zaoszczedzisz na kupowaniu wagi

My dziś po wizycie u neonatologa. Waga 5800g (jak na Emila to super wynik) Wyniki krwi ok, badanie ogólne też, główkę już ładnie trzyma
Miluś się pośmiechał do pani doktor, do ludzi w poczekalni i w laboratorium Pytałam o rozszerzenie diety i sugerowała, żeby ja skończy 4 miesiące zacząć mu dawać powoli warzywa, owoce i zupki. I dawać to zamiast sztucznego mleka, którym dokarmiamy. I tak zrobimy
Stary 2009-07-13, 15:05   #3503
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

No ja sie nie waze bo jak sie zwaze to mam jeszcze wieksza depreche.....i po co mi to!

Wklejam zdjecie moich nowych wlosow.....tak wygladaja do mycia a potem bedzie szopa i sa skrocone bo byly dlugoscia do cycolow

Ps. zdjecia usuniete

Czas edycji: 2009-07-13 o 21:06
Stary 2009-07-13, 16:03   #3504
monix0
Zakorzenienie

Buziak ładnie wycieniowanme one wyglądają jakby na nich pasemka były jasne i ciemne, a Ty pisałaś ze jestes przed...
Anadun super Emilek przybiera, a co do wazenia to nie sądze choc to juz jakas obsesja waze sie 3 razy dziennie odkad wrocilam ze szpitala
Stary 2009-07-13, 16:24   #3505
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Pasemka robilam tydzien przed weselem ale juz sa takie wyblakle i chce je odnowic na tych zdjeciach koncowki wyszly tak jakby byly na czarno zrobione teraz po prostownicy te pasemka wygladaja ok ale jak wlosy wroca do swojej naturalnosci to juz takie ok nie beda....ja mam wlosy puszyste i beda wygladaly inaczej a mnie sie tak podoba bo mam taka mala i lekka glowe a jak umyje to kazdy wlos bedzie szedl w swoja strone i beda 2 razy grubsze
Aha a ciemne pasemka to sa moje naturalne wlosy czyli ciemny blond a na nie rzucone byly blond pasemka

Czas edycji: 2009-07-13 o 16:29
Stary 2009-07-13, 16:45   #3506
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Ja nie wiedzialam zeby mu juz dac cos do wszamania typu biszkopt, chrupki kukurydziane Zanka czemu sie nie pochwalilas ze dalas juz Filipowi chrupki....to ja bym tez dala a tak to ja ciemna jestem i nawet o tym nie pomyslalam bo myslalam ze to duzo za wczas jest i gapilam sie na ta rodzinke tz-ta wczoraj jak na wariatow a oni na mnie! Ale teraz mnie to zaciekawilo i chyba kupie paczke biszkoptow ale tych podloznych bo te okragle bedzie sie mu źle trzymalo i kupie chrupki kukurydziane i zobaczymy

Podnioslam oparcie w wozku Dawidowi ale nic z tego! Dawid zjeźdza z tego oparcia i nie umie jakos tak stabilniej sie przypasowac jeszcze sie odgina do tylu.....sprobuje po wieczor jeszcze raz bo jak narazie tz z Dawidem pojechali do babci a ja sprzatam................. ..zreszta wogole to widze ze tu dzis duzo osob sprzata co wy? w poniedzialek sprzatacie? a w sobote co zescie robily bo ja mam wytlumaczenie ze wczoraj mi nasyfili w domu bo gladzie na klatce schodowej robia i mam bialo w mieszkaniu do tego cala masa prania sie nazbierala do prasowania bo dzis posciagalam z suszarek

aaaaa wogole Zanka podeslij mi linka do tego schematu zywienia co wklejalas niedawno bo po padnieciu systemu nie mam juz nic w kompie i musze wszystko na nowo zbierac
Buziaczkku bo ja nie myślałam czy już dawać chrupki czy nie, raz zobaczyłam w sklepie i wzięłam pod wpływem impulsu
bo Filip tak te łapki obgryza więc pomyślałam, że jak poobgryza chrupki to przynajmniej smak będzie jakiś czuł
ale biszkoptów nie będę mu dawała, bo to słodycze i chyba na to za wcześnie
http://www.ptd.republika.pl/strony/karmienie.html
nie wiem czy to ta stronka ze schematem co wcześniej Ci pokazywałam czy nie, ale schemat ten sam
Filip coraz częściej jeździ z podniesionym oparciem, bo wtedy więcej widzi i jest spokój a jak leży to się denerwuje
za to jak widzę że śpiący się robi to opuszczam oparcie
Filip nie jeździ z oparciem podniesionym do 90 stopni, tak trochę mniej bo jednak słaby ma kręgosłup a nie chciałabym mu krzywdy robić
taki kompromis

Stary 2009-07-13, 16:56   #3507
sija
Zadomowienie

Hej ktoś mnie jeszcze pamięta?

dziś wyjątkowo nie odpiszę, bo za dużo tego, ale czytam codziennie i jestem na bieżąco

weekend miałam troche zwariowany bo i teście wpadli i siostra przyjechała z rodzinką więc było wesoło

Szukałam sobie troche wiadomości o rozszerzaniu diety i natknęłam się na całkiem fajnie zebrane informacje TUTAJ - to dla niemowląt karmionych piersią warto poczytać (są tu też opisane uboczne skutki złej reakcji na gluten)
Poza tym notuje sobie ważniejsze rzeczy z tego, co Wy piszecie

Przy okazji weekendowego podczytywania zastanowiła mnie jedna rzecz: może to i dobrze, że mamy tu dzieciaczki w troche różnym wieku (chyba mogę tak napisać, bo przy takich maluchach miesiąc czy 2 różnicy to bardzo dużo ) bo można się dużo dowiedzieć od mam starszych dzieci, ale z drugiej strony mam wrażenie, że troche to "nakręca" mamusie młodszych dzieci nie zrozumcie mnie źle, sama czuje się troche "nakręcona" mam ochote lecieć do sklepu i nakupić różnych soczków, obiadków, troche samam popichcić itp ale postanowiłam jeszcze poczekać, bo sporo czytałam o tym, że układ trawienny dziecka nie jest tak dobrze rozwinięty i nie bez powodu zaleca się rozszerzanie diety jak dziecko skończy pół roku (oczywiście u dzieci karmionych piersią)
a jak podczytałam o zamianie głębokiego wózka na spacerówkę to też bym chętnie potestowała, ale wiem, że jeszcze na to za wcześnie, chociaż mojemu dziecku mogłoby się to spodobać
tylko mi tu nie piszcie, że się czepiam czegoś lub kogoś, bo będą po prostu mam taki apel: dajmy naszym dzieciom rozwijać się w ich indywidualnym tempie, bez patrzenia i porównywania z innymi dziećmi, bo później, jak już zaczną biegać i marudzić przy jedzeniu to zatęsknimy wszystkie za czasami, kiedy nasze maluchy zadowalały się piersią/butelką i większość dnia spędzały na leżąco (napisała ta, co raz na pare dni pyta dziecka: kiedy Ty w końcu dorośniesz? )

a przy okazji: Ania siedzi tzn nie sama i tylko troszkę jej pozwalam narazie, ale jest bardzo chętna jak ją trzymam na kolanach tak, że jest oparta o mnie pleckami to od razu się zrywa do siadania i wystarczy jej podać rączki i siada i tak podtrzymywana może siedzieć i siedzieć (tylko troszkę się chwieje jeszcze) oczywiście jeśli ma w pobliżu stół to uderza w niego rączkami i szuka czegoś do ściągnięcia a jak się zmęczy to się opiera o mnie, odpocznie sekundkę i znowu chce siadać i na leżaczku ćwiczy siadanie
do tego ząbki coraz bliżej, choć to pewnie jeszcze potrwa, ale obgryza wszystko co się da, do jedzenia muszę ją namawiać

przepraszam, że ja tak tylko o sobie, ale teraz będę miała coraz mniej czasu na pisanie, więc będę wpadać tylko z jakimiś nowymi informacjami

dla wszystkich, gratulacje kolejnych miesięcznic , dla dzielnych bobasków na szczepieniach

sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-13, 17:24   #3508
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Buziaczkku bo ja nie myślałam czy już dawać chrupki czy nie, raz zobaczyłam w sklepie i wzięłam pod wpływem impulsu
bo Filip tak te łapki obgryza więc pomyślałam, że jak poobgryza chrupki to przynajmniej smak będzie jakiś czuł
ale biszkoptów nie będę mu dawała, bo to słodycze i chyba na to za wcześnie
http://www.ptd.republika.pl/strony/karmienie.html
nie wiem czy to ta stronka ze schematem co wcześniej Ci pokazywałam czy nie, ale schemat ten sam
Filip coraz częściej jeździ z podniesionym oparciem, bo wtedy więcej widzi i jest spokój a jak leży to się denerwuje
za to jak widzę że śpiący się robi to opuszczam oparcie
Filip nie jeździ z oparciem podniesionym do 90 stopni, tak trochę mniej bo jednak słaby ma kręgosłup a nie chciałabym mu krzywdy robić
taki kompromis

W tym schemacie pisze o biszkoptach ze od 9 miesiaca
Ja wyprobuje z chrupkami a biszkopty poczekaja no bo racja to jednak slodycze....w 9 m-cu dostanie
Stary 2009-07-13, 17:28   #3509
zanka205
Zakorzenienie

Buziaczkku chciałam dopisać wcześniej ale mi wizaż przestał działać
ale teraz piszę: Wyglądasz ślicznie w nowych włoskach

Stary 2009-07-13, 19:58   #3510
gabriellao0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lapochka81 Pokaż wiadomość
Dzieñ dobry!!!
Gabriella - teraz wszyscy wiedza jakie Twoje mleczko dobre (bo pamietam, ze byly glosy, ze sie Kaja nie najada...)
!!!
Kaja najdała się zawsze czasem na godzinę czasem na pięć minut czasem na 5 godzin ale zawsze się najadała.

Dziś stuknął nam dokładnie 7 dzień bez kupki , ale za to jak pierła to "ubrudziła" sobie tyłek więc liczę, że jutro już powinna się kupcia zjawić . Jak zawsze Kaja ma to gdzieś że kupki brak: brzuszek miękki, pierdzi dużo, sika normalnie, daje się pomasować czy nózkami "rowerek" robić. Po prostu musimy poczekać ehhhh (ale oczywiście już dziś połozną zawołałam aby ją obejrzała- tak na wszelki "W").

DZIEWCZYNY
jak czytam, że Wasze chłopaki potrafią (sorki za słowo) tak bezczelnie Wam dogadywać (niektórym), że duży brzuszek jeszcze został albo podobnie jakoś to . Jak tak można! Toż do choroby czyje dzieci urodziłyście! Sąsiadów?
Mój mąż cały czas mówi jak narzekam "się nie martw, wracasz do formy, powoli już! a co byś chciała - to dopiero 3,5 miesiąca!" a jak za długo narzekam to sie zbiera w siłach i wygania mnie na basen (bo na siłownie to mi się nie chce bo tam nudno i wcale człowiek nie chudnie) po czym przynosi mi ze sklepu wafle śmietankowe (półkilowe opakowanie) .
Nigdy nie usłyszałam od niego, że czegoś mam za dużo albo że coś jest nieładne itd. to już szybciej ja jemu coś głupiego przygadam paskuda

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Buziaczkku chciałam dopisać wcześniej ale mi wizaż przestał działać
ale teraz piszę: Wyglądasz ślicznie w nowych włoskach
mi też nawalał coś

a co do Buziaczkowych włosków to mnie sie mimo wszystko ten radosny uśmiech najbardziej spodobał
gabriellao0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości