|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Nie wiem jak się do tego ma kontrol, ale wydaje mi się że z nimi akurat nie było by problemu, gorzej z kierowcą i współpasażerami.
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Tzn sa ale z reguly na malych kolkach, albo dwa z tylu duze i dwa male z przodu . A jak ja szukam na 4 duzych pompowanych to tylko jedna firma je produkuje
|
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko jak patrzę na to to kudłate łażące po moim domu i próbuję sobie ją w kagańcu wyobrazić to padam ze śmiechu Moja jest niebezpieczna bo robi od razu hyc na kolana i daje buziaki |
|
|
|
|
#1475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#1476 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() :dzie kuje:---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wiekszosc ludzi niestety nie potrafi i potem w programach TV szukaja roznych specow zeby Yorka okielznac U nas wszystkie Yorki sa trzymane na smyczach , to rzadkosc zeby York byl grzeczny i na wszystko nie dziamal![]() York morderca Jak widac nie ktorzy nie powinni miec psa...choc smieszny jest jak jest wsciekly
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-13 o 13:23 |
||
|
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
byłam dzisiaj w lupiku i się powstrzymać nie mogłam - bo kupiłam buciki takie malusie ( wiem że do niczego są nie potrzebne)mięciuchne taka sztywniejsza skarpetka nike za całe 12 zł i co najlepsze jeszcze z metkami
alisanka wózek jest świetny i super wygląda ale cena mnie powala na łopatki
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-07-13 o 13:21 |
|
|
|
#1478 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, pytałyście o nieprzemakalne prześcieradło
ja kupiłam dokładnie takie: http://www.bobosklep.pl/bobas-8211-n...ow-p-4979.html a jak to u Was jest ze śpiworkami? Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-13 o 13:22 |
|
|
|
#1479 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Szkoda, że w Polsce nie ma takich ogrodzonych "wybiegów" dla psów, żeby móc je spokojnie spuścić ze smyczy. Teraz jak idę na spacer z moim małym krzykaczem to jak widzę psa biegnącego bez smyczy to się boję. Mam świadomość, że moja mała prowokuje głośnym szczekaniem, ale kiedy zbliża się jakiś pies to zawsze biorę ją na ręce i wiem, że krzywda może stać się zarówno małej jak i mi. Miałam jedną sytuację, kiedy uciekałam przed staffem z nią. Cytat:
![]() Cytat:
Też mi brakuje takich wyznaczonych miejsc, bo nie każdy ma ogród, żeby wypuścić psa. |
||||
|
|
|
#1480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Yorki to przebrzydłe cwaniaki reagujące wybiórczo na komendy (bynajmniej nasza) jeśli ma w czymś interes to się słucha jeśli nie to udaje, że nie słyszy. Do tej pory spotkałam się z czymś takim tylko u setera.
|
|
|
|
|
#1481 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jaki ma uśmiech zębaty ![]() nasza psinka to aniołek ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- tak, za 24.50 |
|
|
|
|
#1483 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko zależy od miasta w którym sie mieszka. Duży pies w Częstochowie ma mieć bilet normalny. Co do książeczki to mogą chcieć sprawdzić szczepienie na wściekliznę. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
postanowiłam, piesa mimo kagańca pojedzie po wyniki badań ze mną. Ona tak niewinnie wygląda, że nikt nie śmie pomyśleć, że mogłaby coś zrobić. Zresztą jak pisałam jest naprawdę bardzo grzeczna (pijaków tylko nie lubi a to dlatego, że kiedyś jak byłam z nią na spacerze zaczepił i pobił mnie taki jeden. złamał mi nos ale bez przemieszczenia więc według prokuratora za mała szkodliwość społeczna by oskarżyć takiego typka z urzędu ) książeczkę i aktualne szczepienia mam m.in. papierek od szczepień na wściekliznę |
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, nasz tez czasem udaje, ze nie slyszy szczegolnie jak wyczuje krolika . A najlepiej lubi krolicze nory i wrzuca do nich swoje pileczki tenisowe , teraz juz rzadko kiedy zabieramy pileczki do lasu![]() On tez ludzi uwielbia i do kazdego by sie lasil ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Szukam wlasnie przepisu na jakies ciasto i znalazlam przepis na "cycki tesciowej" http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/cycki_tesciowej/ |
|
|
|
|
#1486 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cycków teściowej się nie spodziewałam ![]() Szczerze powiedziawszy to miałam obawy, że z wychowaniem Yorasa będzie dużo gorzej. Czytałam, że Yorki nie przepadają za dziećmi, więc z przyczyn oczywistych miałam lekkiego stresa, ale że ona z euforią reaguje na widok dziecka, a im mniejsze tym lepiej, obawy mi przeszły. Niewątpliwie mały uparciuch z niej czasem mam wrażenie, że terriery z kotami są spokrewnione. ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1487 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam!! kupiłam śliczne wiklinowe koszyczki do pokoju Lenki, jeden duży na zabawki, i mniejsze do komody na skarpetki i przybory toaletowe. bardzo łądnie się komponują, ale muszę jeszcze uszyć do nich ładne wyłożenie materiałem. i będzie cacy
![]() kupiłam mnóstwo ciuszków dla sióstr , bo będziemy robić paczkę i kilka ubranek dla Lenki , już na rozmiar 62 a niech tam.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zawsze chciałam mieć psa, ale im się starsza robię tym bardziej lubię mojego kota hihihi ![]() właśnie dzwonili do drzwi , chcieli mi ubezpieczenie pogrzebowe sprzedać ......... masakra.......a i od 24 ytg ciązy dziecko też jest pod to ubezpieczenie podpięte....jeeeeezzzzzuu uuuuuuu....akurat dziś mi tego trzeba...
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-07-13 o 14:36 |
||||
|
|
|
#1488 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem, co się ze mną dzieje ... Całe dnie mogłabym przeleżeć, przespać ... najchętniej głowy od poduszki bym nie podnosiła
Czym się rozbudzić??
|
#1489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śpię ile wlezie, później mogę nie mieć takiej możliwości.
|
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana, jak Ci się chce spać i leżeć to idź lepiej pośpij i poleż, korzystaj póki możesz a może idź na spacerek? albo zrób jakieś ćwiczenia? ja jak poćwiczę to się rozbudzam ![]() idę do sklepu po jakieś owocki
|
|
|
#1491 |
|
BAN stały
|
WItajcie kochane
Ja przepraszam za nieobecnosc ale niestety....wyladowalam w szpitalu... ![]() bo te krzyze mi zyc nie daly....ale teraz juz jest dobrze.... ![]() biedny Mikołaj....bo bardzo płakał za mną...... ale juz jestem wiec sie cieszy jak nie wiem co...odrazu mi pokazal nowe zabawki ehhehe ![]() nie wiem co u was ale mam nadziej ze nadrobie... buzka ![]() |
|
|
|
#1492 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1493 |
|
Zadomowienie
|
Nika przepiękna rodzina z Was
![]() Co chodzi o rzeczy uzywane ja nigdy nie miałam oporów , ja mam od siostry łózeczko, fotelik, krzesełko do karmienia i wiele innych rzeczy ,nowy kupilismy wózek . A gdzie Miss.hot? pewnie już świetuje
Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-07-13 o 15:27 |
|
|
|
#1494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana, to ty się nie przejmuj nadrabianiem nas, bo takie siedzenie przy kompie też pewnie dobrze na kręgosłup nie robi- tylko leż sobie ile możesz. biedny synuś, na pewno tęsknił za mamą...trzymaj się cieplutko!!! Cytat:
Cytat:
miss hot pewnie oblewa mgr ![]() my podobnie. mam pytanie - oglądałam dziś pieluszki , bo już podjęliśmy z mężem decyzję, że najpierw przez parę dni będziemy używać tych pieluszek jednorazowych na bazie kukurydzy, a potem jak najszybciej chcemy przejść na pieluszki wielorazowe. pamiętam, że pisałyście o muślinie, ale ja tu znalazłam tylko pieluszki wielorazowe typu "100% bawełna". czy takie też są dobre? ich cena jest bardzo zachęcają
|
|
|
#1495 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!
Śliczne macie brzuszki Aż od razu mi jaśniej na duchu, jak tu do Was zaglądam Bo mam dzisiaj dzień naburmuszenia Cały weekend przez chmurną, przedburzową aurę leżakowałam, czytałam w łóżku i bimbałam z mężem![]() Tak się cieszyłam na tę nową falę upałów, ale zamiast się obudzić w świetnym nastroju, od rana chodzę zstresowana (że z niczym nie zdążę?), wściekła (że nic nie gotowe?) i ogólnie zła Od początku ciąży nie miałam takiego nastroju, a różne były sytuacje, gdy musiałam siedzieć do godz. 24 w pracy albo miałam straszne mdłości I trymestrze... Nie wiem, co teraz mi się stało![]() Co do zwolnienia lekarskiego i kontroli ZUS-u to owszem, słyszałam o nalotach przy tzw. 1. Barbarzyńcy.
|
#1496 |
|
Rozeznanie
|
Ratujcie!!!!!!
Co można kupić na prezent dla chłopczyka w wieku 5,5 miesiąca??? Ostatnio na naszej-klasie odnalazła mnie koleżanka ze szkoły i tak się dogadałyśmy, że ona już ma synusia, a ja rodzę we wrześniu. I zaprosiła mnie do siebie, w środę ją odwiedze, chce mi przy okazji oddać już pare niepotrzebnych rzeczy, ciuszków itd. Więc jej kupię czekoladki, a małemu???? Co można takiemu dzieciątku kupić????
|
#1497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jednorazówki są u nas czeskie na bazie bambusa - też zamówiłam na wypadek wszelki - szpitalowy, nagły przy wyjściach itd. Z materiałoznawstwa jestem słaba, ale wydaje mi się, że muślin to 100% bawełny Coś jak tetra? Może ktoś jest bardziej uświadomiony niż ja.Weź może kilka na próbę, to zobaczysz, czy okażą się dobre Zawsze możesz wykorzystać pod główkę, do przecierania, mycia, do wózeczka itd.Ja zamówiłam też Bambino Mio - wydaje mi się, że ta firma jest też dostępna w Holandii. Mają takie grubsze przeszywane pieluszki i do tego te majteczki-otulacze, co by nie przeciekało ![]() U nas popularna jest też szwedzka Imse Vimse i niemiecka Disana. Możesz się zainspirować ich nazewnictwem i opisami.
|
|
#1498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś wypada data porodu naszego pierwszego Okruszka, trcohę mnie to dobija, staram się odwracać swoje myśli od tego, ale chyba się nie da. czuje, że jak mąz wróci do domu to będę dwie godziny ryczeć.... Cytat:
na pewno coś znajdziesz, nawet sympatyczna maskotka jest ok Cytat:
właśnie w sklepie widziałam tylko te bawełniane ( pisze na nich, że można je też używać do wycierania dziecka) albo flanelowe ( wydawały mi się baardzo grube i cięzkawe) to siadam szperać na stronach www, coś czuję, że trzeba je będzie zamawiać, bo w sklepach nic innego nie widziałam kurcze
|
|
|
#1499 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nikuś
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
Karamari dziękuję
faktycznie wymienione przez ciebie firmy są tu dostepne, bambino mio sprzedają tylko organiczną bawełnę, ale mają fajny wybór wszystkiego no i mają też pieluszki wielorazowe już uformowane. na ich stronie jest adres sklepu w moim mieście. disana ma pieluszki bambusowe. myślę, że kupię po 10 zwykłych bawełnianych, 10 bambusowych, 10 uformowanych pieluszek z organicznej bawełny.... lecę ćwiczenia robić bo jakoś późno się robi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

i w razie problemów z kontrolą będę robić wielkie oczy
albo wielkie, smutne i błagające o litość 

. A jak ja szukam na 4 duzych pompowanych to tylko jedna firma je produkuje

)
.
, teraz juz rzadko kiedy zabieramy pileczki do lasu