|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII
PONAWIAM PYTANIE:
Kochane czy ktoras z was ma moze w swoich zbiorach teksty podziekowan dla:rodzicow,siostry,brat a,dziadkow,swiadka i swiadkowej
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
a ja ponawiam pytanie z kawitacja i algami...
|
|
#153 |
|
Wtajemniczenie
|
dokladnie o jaki zabieg chodzi?
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie w pracy wykorzystujemy firme bilenda oraz zyaja
cosik o algach Algi to najbogatsze źródło substancji odżywczych - proteiny, aminokwasy, składniki mineralne tj. sód, fosfor, miedź, mangan, magnez, siarka, potas, jod, cynk, kobalt, brom, selen, chrom oraz witaminy A, B, C, D, E, K i fitohormony. Algi do pielęgnacji ciała ze względu na swój bogaty skład, obfitujący w wielocukry, witaminy i minerały mają szeroki zakres zastosowania: stymulują procesy zachodzące w skórze, nawilżają, oczyszczają głęboko, uzupełniają poziom minerałów, zmniejszają cellulit, hamują działanie wolnych rodników, zmniejszają tendencje do zastoju płynów, poprawiają krążenie limfatyczne, kwas alginowy ma zdolność wiązania toksyn, zapewniają właściwe odżywianie skóry i prawidłową regeneracje jej komórek. Algi na zimno To niepowtarzalna maska zawierająca odświeżający mentol, wyciąg z kasztanowca, glinki z oligo-elementami, witaminy A ,B, C, K, minerały z Morza Martwego i olejki aromoterapeutyczne. Wspomaga leczenie reumatyzmu i stawów. Snaniya - Kąpiel z algami Kąpiel ta jest pobudzająca i tonizująca. Poleca się stosowanie 2 - 3 razy tygodniowo. Nie powinno się brać zbyt gorących kąpieli, temp. wody powinna się wahać między 36 - 38°C. Skład: olejek sezamowy, migdałowy, aloes, ekstrakt z alg, tymianku, bluszczu, karotki, roślinne liposomy, ekstrakt z pestek grejpfruta, olejki eteryczne z: sosny, rozmarynu, cytryny, świerku, gałki muszkatułowej, wawrzynu, kolendry, imbiru, czarny pieprz, mięta pieprzowa. Garshan - Krem przeciw cellulitowi Zmieszane olejki eteryczne są bardzo skuteczne przeciwko otyłości i cellulitowi. Krem ma działanie stymulujące, poprawia koloryt i nadaje skórze elastyczność. To pozakomórkowe serum sprawia, że przepływ limfy znowu wraca do normy już po kilku zastosowaniach kremu. Skład: ekstrakt z: bluszczu, kasztanowca, tymianku, capsium frutescens, alg, aloesu, octu jabłkowego; olejki z: jojoby, kiełków pszenicy, słodkich migdałów, sezamu, wosk pszczeli, ekstrakt z pestek grejpfruta, olejki eteryczne z: pomarańczy, eukaliptusa, cytryny, imbiru, jałowca, lawendy. "Algi antycellulitowe" Algi antycellulitowe remineralizują, wpływają tonizująco na skórę, stanowią pułapkę dla wolnych rodników, poprawiają elastyczność i jędrność skóry. Dwa sposoby przygotowania preparatu: 1. Algi do pielęgnacji ciała – połączyć w proporcji 1:1 z letnią wodą i lekko wmasować lub nałożyć pędzlem na miejsca przeznaczone do zabiegu. 2. Algi antycellulitowe – połączyć w proporcji 1:3 z letnią wodą i lekko wmasować lub nałożyć pędzlem na miejsca przeznaczone do zabiegu. Ciało obłożone algami można owinąć prześcieradłem foliowym oraz zastosować koc termiczny na 30-40 minut. Po zmyciu preparatu delikatnie wklepać krem antycellulitowy. Zabieg należy powtórzyć 6-8 razy, 1 lub 2 razy w tygodniu. Guam Zabieg na bazie koncentratu z alg morskich. Zawarte w algach składniki, takie jak minerały i witaminy mają działanie silnie nawilżające i ujędrniające, przyspieszają rozkład tłuszczów. Kwas algowy ma właściwości wiązania toksyn. Kosmetyczna pokrywa algami miejsca dotknięte cellulitem, owija ciało folią i okrywa pledem. Po godzinie folię zdejmuje się a specyfik usuwa. Seria kompresów powinna składać się z kilku lub kilkunastu zabiegów. Aby zauważyć rezultaty trzeba poddawać się im 2-3 razy w tygodniu. Po zakończeniu serii raz w miesiącu trzeba powtórzyć zabieg dla podtrzymania efektu Zabieg Guam Zabieg o działaniu wyszczuplającym, ujędrniającym i antycellulitowym. Powoduje intensywne i stosunkowo szybkie efekty wyszczuplające, ujędrniające i antycellulitowe. Po 6-8 zabiegach zauważamy już bardzo wyraźną poprawę stanu skóry - gładkość, jędrność, blask, zmniejszenie pofałdowań (cellulitu) i rozstępów. Wyraźnie poprawia się także samopoczucie psychiczne i fizyczne, będące efektem detoksykacji i odżywienia komórek naszego ciała. W trakcie kuracji "błotem" organizm szybciej pozbywa się różnych toksycznych związków będących efektem ubocznym przemiany materii, stresu czy zanieczyszczonego powietrza, zażywania lekarstw i itp. Odpowiednie dawki witamin, minerałów (m. in. jodu) i innych aktywnych biologicznie związków obecnych w algach morskich daje niebywałe efekty odmładzające i wyszczuplające. Po takich zabiegach lepiej śpimy, wzrasta nasza energia, zmniejsza się sztywność stawów i kręgosłupa. Z uwagi na silne właściwości odtruwające guam zaleca się również po kuracjach antybiotykowych, zatruciach, osobom nadużywającym nikotyny, pijącym duże ilości kawy, alkoholu oraz prowadzącym siedzący tryb życia. Zabiegi z alg mają także właściwości lecznicze, o czym rzadko się wspomina. Zaleca się stosować je przy łuszczycy, łupieżu, bólach pleców i stawów. Należy również podkreślić, że zabiegi z alg mają charakter odmładzający. Efekty zabiegu guam: wyszczuplają; ujędrniają; zmniejszają lub likwidują cellulit; wygładzają skórę; zmniejszają rozstępy; dodają energii; zmniejszają bóle w okolicach karku i lędźwi; poprawiają elastyczność stawów; poprawiają jakość snu. Mieszanina alg dodatkowo wzbogacona jest w atomizowaną wodę morską, będącą źródłem makro i mikroelementów, przywracających fizjologiczną równowagę w skórze. polecam: EKSTRAKT Z PINE BARK 95% opis:Suchy ekstrakt z kory sosny nadmorskiej (Pinus pinaster Ai. syn. Pinus maritima) standaryzowany na zawartość proantocyjanidyn - 95%. Pine bark jest najsilniejszym ze znanych antyoksydantów pochodzenia roślinnego, silniejszym od witaminy E, witaminy C czy koenzymu Q10. Jest w stanie zregenerować nieaktywną witaminę C i ochronić witaminę E przed utlenieniem przedłużając okres działania obu związków w organizmie. Zawiera 40 biologicznie czynnych flawonoidów, w tym proantocyjanidyny. Proantocyjanidyny to oligomery i polimery katechiny oraz epikatechiny - inne nazwy to: procyjanidyny, pycnogenol lub skróty OPC, OPCs. Wykazują silną aktywność przeciwutleniającą i wyjątkową zdolność usuwania wolnych rodników ponadtlenkowych i nadtlenkowych oraz likwidowania tlenku azotu, kwasu podchlorawego i bardzo toksycznego nadazotanu. Pycnogenol obecny w Pine bark jest doskonale wchłaniany przez skórę oraz posiada wysokie powinowactwo do białek budujących skórę czyli kolagenu i elastyny. Wykazuje silną aktywność hamującą wobec kolagenazy, elastazy, hialuronidazy i ß-glukuronidazy, wszystkich enzymów związanych z degradacją kolagenu, elastyny i kwasu hialuronowego, a tym samym chroni skórę przed utratą jędrności i przedwczesnymi zmarszczkami. Właściwości kosmetyczne ekstraktu z Pine bark: *chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników; *zapobiega przebarwieniom posłonecznym; *łagodzi skutki poparzeń słonecznych; *wzmacnia włókna kolagenu i elastyny- wzrost jędrności i elastyczności skóry; *polepsza mikrokrążenie - profilaktyka cellulitu; *wzmacnia naczynia włosowate skóry - profilaktyka obrzęków i cieni pod oczami; pielęgnacja cery naczynkowej; *działa miejscowo przeciwzapalne i przeciwbakteryjne - przyspieszone gojenie drobnych otarć i zadrapań naskórka. Produkt został użyty w następujących formulacjach: Antyoksydacyjne serum z ekstraktem z pine bark - dla wszystkich rodzajów cer Bazowy krem do twarzy: biobaza + algi-bioferment + aloes + witaminy - dla cery tłustej i trądzikowej Bazowy krem do twarzy: biobaza + hydromanil + witaminy - dla cery tłustej i mieszanej Bazowy krem do twarzy: biobaza + kwas hialuronowy + witaminy + proteiny - dla cery tłustej i mieszanej Bazowy krem do twarzy: polawax + hydromanil + NMF + witaminy - dla cery suchej Bazowy krem do twarzy: polawax + karagenian + NMF + aloes + witaminy - dla cery suchej Bazowy krem do twarzy: polawax + kwas hialuronowy + NMF + witaminy + proteiny - dla cery suchej Koncentrat pod maskę trójalgową: pine bark + algi-bioferment - dla cery naczynkowej tłustej i trądzi Koncentrat pod maskę trójalgową: pine bark + karagenian - dla cery naczynkowej suchej i dojrzałej Lekkie serum nawilżające z olejem z dzikiej róży, maceratem z kasztanowca i pine bark
Wkoncu Pawełek,Dawidek i Hubercik maja siostrzyczke ![]() Nasz skarb nasze marzenie -Nicolka ząbale KLIK PLISSS http://[luksjab]471229[/luksjab] Edytowane przez Riana Czas edycji: 2009-07-13 o 19:31 |
|
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
Riana.
Podziękowania uważam,że powinny być indywidualne, a nie ściągać od kogoś. Chyba że chcesz mieć wzór jakiś? ~~*~~ ComeFromJamaica Tak wiem,że to taki model.Po prostu zachwyciłam się jak pięknie leży na Tobie. Materiał na dole BOMBA! ~~*~~ diya1983 zemdlała i okazało się że ma złe wyniki?! Bożeeeeee! Chroń NAS! ~~~*~~ Śliwieńka moi rodzice z rodzicami Tż tez się nie znają Jakoś nigdy nie było na to czasu, a teraz gdy by musieli się spotkać to każdy pracuje i nie wszystkim pasuje. Ale to tylko zasada którą można negować ![]() ~~*~~ Kitoa już doczytałam wcześniej, zanim zadałam Ci pytanie to Ty już wcześniej odpisałaś na nie bo Madzia je zadała ![]() ~~*~~ Dokładnie Madziu powinni to załatwić między sobą a nie brać ślub jako przygrywkę i bunt. No jak dzieci. ~~*~~ Jaga to szalona noc była Już takiej nie będzie kochana. Świetnie,że się super bawiłaś ![]() ~~*~~ Krawcowa kazała mi przytyć bo niby chudnę. Jak to stres przecież nic nie zrobię |
|
|
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.allegro.pl/search.php?str...personal_rec=0
ja osobiscie wybralabym bielende-uzywam pilingow.masek,kremow,par afin---rewelacja
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny widzę, że już kolejna część
Trochę mnie tu nie było, ale nie mam czasu ostatnio załatwiamy z tym mieszkaniem. Ciocia z Niemiec powiedziała, że da nam swoje stare meble i załatwiliśmy transport i mój mąż po nie pojechał teraz musimy je jeszcze przewieźć na nowe mieszkanie i urządzić się tam. A dzisiaj miałam pierwszy praktyczny egzamin na prawojazdy i nie zdałam, ale nie przejmuje się tym, bo za pierwszym razem mało kto zdaje. Następny 7 sierpnia bardziej się przygotuje i mam nadzieję, że lepiej mi pójdzie. Teraz się żegnam idę trochę odpocząć, bo męczący dzień miałam miłego wieczorku wszystkim
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Riana dziękuję kochana jesteś, zamówię
![]() Nie wiecie jak często robi się kawitację? Zaneta - miała złe wyniki, potem zemdlała i trafiła do szpitala- przynajmniej z tego co pamiętam tak Strippi pisała dokładnie nie wiem
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
mi strasznie ciężko jest do ostatniej chwili wierzyłam, że będzie u mnie na ślubie. Sylwia miała zaledwie 22 lata..
|
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Była taka młoda. Wiem co czujesz 3 lata temu straciłam przyjaciółke zmarła miesiąc przed swoimi 18 urodzinami Naprawdę współczuje i nie wyobrażam sobie co teraz czuje rodzina i jej narzeczony niedawno przygotowywali się do ślubu To bardzo smutne
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strippi Będzie z Tobą. Z góry na to wszystko będzie patrzyła |
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
22??????? o matko
|
|
#164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zabiegi moga byc laczone z naswietlaniem lampa sollux-filtr niebieski. Galwanizacja i jonoforeza z zastosowaniem wit.C lub chlorku wapnia. Sonoforeza z uzyciem preparatow przeznaczonych dla cer naczyniowych, nadajacych sie do wprowadzania wlasnie za pomoca ultradzwiekow. Z peelingiem kawitacyjnym bylabym ostrozna Phyris ma rewelacyjne ampułki dla cery naczynkowej do stosowania w domu. Jesli chodzi o kawitację to zalecam ostrożność bo ultradzwięki rozgrzewają tkankę a to nie służy rozszerzonym naczyniom. Jeśli jest sporo naczyń, kawitację robię na niezbyt dużej mocy i wtedy wszystko jest ok. No i oczywiście wtłaczam wit .C lub wapno - po serii zabiegów efekt murowany! W salonie w którym pracuję jest IPL ale niestety przy mocno rozszerzonych naczynkach np.na nogach nie zauważyłam specjalnej poprawy, natomiast widoczna poprawa jest przy rumieniu na twarzy zas rozszerzone naczynka nie sa przeciwskazaniem do kawitacyjnego peelingu! jesli zrobi sie kawitacyjny peeling , dodatkowo wprowadzi sie sonoforeza skałdniki zampułki dla tekiej cery to efekt super. samam jednak kawitacja tez nie robi krzywdy naczyniowcom W naszym zawodzie nie tylko ważna jest wiedza ale tez intuicja i nie zawsze jest tak,że jak coś nie jest przeciwskazaniem to można to stosować w kazdym przypadku. Pracujemy na żywym organizmie który niekoniecznie musi zachować się tak, jak byśmy tego chciały. Możecie mi wierzyć bo mam wyjątkowe szczęscie do przypadków niezwykłych i wiem co pisze analogicznie moze byc z kwasami 35 % np ziaji nic nie robia ale juz np jadwigi 35% juz sa silniejsze mimo iz stezenie takie samo ale generalnie nie pryztrafilo mi sie zeby kawitacja zle dzizlala na naczyniowciw, zawsze stosuje po niej sonoforeze na ampulki, koncentrqaty czy sera do cer z teleangiektazjami i efekty naprawde super.w sumie to przewidziec nigdy nie mozna jak cera sie zachowa ale odpowiednia czestotliwosc drgan no i czas bo przeciez nie trwa kawitacja wicznosc , nie? No i oczywiscie, jezeli cera kwalifikuje sie to zabieg zamykania naczynek tzw. laserem.
|
|
|
#165 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomyslec, ze pierwotnie mielismy brac slub wlasnie 11 lipca, kiedy mielismy wieczory swoje. Takze teraz bylibysmy juz malzenstwem...![]() Cytat:
Hehe, TZ juz mi zazdrosci zabawy Mowi, ze w te i w nastepna sobote nie daruje i tez pojdzie z kolegami na balety. Najsmieszniejsze jest to, ze dzis ze swiadkowa umowilysmy sie, ze w sobote znoww iziemy balowac. Ale o tym TZ nie wie. Przedluze se panienski ![]() Cytat:
A wiadomo co bylo przyczyna tego ze odeszla?
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga too szalejesz do końca
Heheh. Ja panieńskiego jak sama sobie nie zrobię to nikt na to nie wpadnie ![]() Jedno już miałam razem z Tż i z inna parą, ale to nie było samo babskie |
|
|
|
|
#167 |
|
Zadomowienie
|
rety Riana, jesteś skarbnicą wiedzy
byłam na 4 zabiegach kawitacji raz w tygodniu - teraz mam przerwę a potem idę raz na kompleksowe oczyszczanie plus kawitacja i wszelkie maseczki. Widzę poprawę
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam pozwolenie od koleżanki wstawić zdjęcia z jej wesela które przerobiłam.Prosiła mnie o zakrycie twarzy co trochę niszczy efekt,bo uśmiechy na ich twarzach są powalające. Moja przeróbka a potem zdjęcie fotografa. I jak się podoba? |
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam, ja nie mam cierpliwości
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam to robić. Co prawdą uczę się ale sprawia mi to satysfakcję. Aparat obecnie ma mój Tż, ale jak Ja go dorwę i mam venę to mnie nie ma... |
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
żaneta ty mi napisz po co ty szukac "póz" do zrobienia zdjec nie macie fotografa ktory bedzie was instruował?? przeciez to ma byc naturalne, to ma byc chwila taka jedna jedyna a nie ustawian taka jakas sztuczna
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
problemy z krwią miała transfuzję robioną kilka razy... nie wiem sama co to dokładnie była podejrzewam, że białaczka, albo coś podobnego... bo w kwietniu zachorowała i po 3 miesiącach umarła ;( ![]() ![]()
|
|
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
właśnie podczytałam przypadkiem że najlepiej urodzić 22-27, potem może być ciężko, a my nawet jeszcze nie planujemy...
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- choroby są straszne
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta, ja tez mowilam, ze jak sama sobie nie zrobie to nikt tego nie zrobi. U nas bylo "skladkowe". Najpierw spotkalysmy sie u mnie i kazda cos przyniosla. Zlozylysmy sie na rezerwacje stolika. I szczerze mowiac to lepszej impry miec nie moglam.
![]() Nawet moja siostra cioteczna, ktora byla na tym moim panienskim powiedziala, ze paniensko-kawalerski naszej drugiej siostry ciotecznej, ktore bylo dwa lata temu chowa sie gleboko przy moim. ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- strippi, ni, pamietam, ze ona miala strasznie zle wyniki kwri. Zastanawiajace bylo, ze szpik byl w porzadku... Kurcze, szkoda, taka mloda osobka
|
|
#175 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba nie ma odpowiednich słow, które by tutaj pasowaly....Byla w moim wieku..Planowala slub tak jak my, cieszyla sie...Zobaczcie jak w jednej chwili moze wszytsko runac...Jak sobie pomysle, ze dla mnie problemem jest żołkniecie plisowanego materiału a inni wlacza o zycie..to mi głupio ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie,że mamy i to robi zdjęcie GENIALNE. On Nas będzie ustawiał twarz żeby nie wyszła jakaś krzywa itp Ja chce też dołożyć od siebie do sesji. To że tym się interesuje to chce brać w tym udział. A przerobienie zdjęć to tylko zabawa, podobają mi się małe przeróbki i lubię to robić. A na pewno nic sztucznego nie będę miała,ani w studio z tłem jakimś z zamku,bo nie podoba mi się i tyle. Uśmiech szeroki i zdjęcie piękne ![]() ~~*~~ Jaga chyba będę musiała wziąć z Ciebie przykład ![]() ~~*~~ Lilputek widzę że cierpliwa nie jesteś Moja suknia robi się od podstaw i tez mam ten sam problem, aż się dziwie że się zdecydowałam na takie coś. Ale pocieszam się faktem,że NIKT takiej suknie nie będzie miał! Bądźmy TWARDE
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2009-07-13 o 21:25 |
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie to smutne![]() liliputku masz racje, my tu się głupotami przejmujemy, że suknia nie tak, że coś tam nie takie, a ktoś w tym czasie odchodzi... ktoś nam bliski, z takimi samymi planami na życie i marzeniami... takie to życie kruche |
|
|
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
Strippi, a widziałaś się z Sylwią przed jej śmiercią? Bo z tego co pisałaś, to nie wpuszczali do niej.
|
|
|
|
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co ja nie pamiętam z nicku tej Sylwii... ale kurde starsze to jest aż mi się płakać chce... To straszna tragedia... Boże ...
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zadomowienie
|
nic nie poradzimy...los bywa okrutny. ja bardzo boję się chorób, u siebie i bliskich, nie ma gorszego cierpnenia dla rodziny niż fakt, że ktoś umiera na Twoich oczach...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dokładnie nie wiem 

Mowi, ze w te i w nastepna sobote nie daruje i tez pojdzie z kolegami na balety. Najsmieszniejsze jest to, ze dzis ze swiadkowa umowilysmy sie, ze w sobote znoww iziemy balowac.
Ale o tym TZ nie wie. 
Takze teraz musze uwazac, jak bede chodzic po osiedlu...