|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
BAN stały
|
Dot.: typ słowiański czyli jak wygląda typowa polska uroda?
Cytat:
![]() -zawsze odgadną, że Polka. Poza sytuacją kiedy w Hiszpanii byliśmy na takiej inscenizacji ostatniej bitwy Cyda i zachowywaliśmy sie tak skandalicznie- trwająca 8 godzin głupawka, że facet, który tym wszystkim kierował powiedział, że musimy być Amerykanami- może miał z nimi złe doświadczenia. A z tego co teraz się dowiedziałam mamy jakieś dalekie korzenie węgierskie, co chyba urodowo jest bez znaczenia. W sumei nawet nie wiem jaki mam kształt twarzy. Na tym zdjęciu wygląda, że taki szpiczasty, na dwóch wcześniejszych, że bez szpica Edytowane przez kkknnn Czas edycji: 2009-07-14 o 14:42 |
|
|
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Ja też, ja też ja też!!
Wysoka w miarę jestem, jakieś 173 cm plus minus 1 cm, bo dokładnie nie wiem. Przy sporej wadze wszyscy nie mogą nadziwić się cienkości moich nadgarstków i kostek. Czytałam w tym wątku, że faceci słowiańscy mają skłonność do łysienia. W mojej rodzinie ( czyli dziadkowie, ojciec i jego kuzyni) nie ma żadnego łysego, wszyscy mają grube i gęste włosy. Kolory nieco przekłamane, mam jasną ciepłą cerę i włosy brązowe o złotym połysku, oczy to mieszanka żółci, zieleni i błękitu. Wysokie czoło, spory nosek, wydatnych kości policzkowych nie zauważono
ehhh Edytowane przez Delave Czas edycji: 2009-08-04 o 13:26 |
|
|
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
manY, a moja siostra?
mam tylko takie zdjęcie ![]() i męskie wyzwanie- mój chłopak... ciekawi mnie ;D ma cieeemną karnację, na tym zdjeciu nie widać wogóle mam ochotę Ci wszystkie moje koleżanki powysyłać haha ;D na razie się powstrzymam z góry dziękuje
sometimes's after the curtain close that the real reckoning comes whether is about who we wish we were who we wish we could be who we want to be with ![]() Edytowane przez Caramella Czas edycji: 2009-07-14 o 15:08 |
|
|
|
|
#484 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak ktoś się nie zna - jak ja to Ciebie uznałabym raczej za śliczną przedstawicielkę Południa niż Północy- zdjęcia z poprzedniej strony.
|
|
|
|
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
no i przyszedł czas na mnie :P na kogo wygląda wam Jutte
:P?
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
kkknnn, no własnie ja tak samo pomyślałam, mam bardzo ciemne włosy... strasznie sie zdziwiłam na tą słowiańską urodę, myślałam że jestem wręcz przeciwieństwem
może ta słowiańska uroda to te moje oczy, wystające kości policzkowe, mały nos ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Jutte, na pierwszym zdjęciu skojarzyłas mi się z jakąś Hiszpanką, cos w tym stylu ciemne oczy, włosy, ciemna cera ... ale ja sie nie znam ;D
|
|
#487 |
|
Raczkowanie
|
Ty mi Jutte tak.. hmmm kreolsko wyglądasz
Tak hiszpańsko-francusko ale ja się nie znam ani trochę na tymCiekawa jestem na kogo ja wyglądam
|
|
#488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie przez rysy twarzy i kolor oczu. Delave masz fenomenalny kolor oczu! Uwielbiam takie.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
|
|
|
#489 | |
|
BAN stały
|
Południe. Zdecydowanie Południe. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
A oczy masz przepiękne.
|
|
|
|
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
Kira87 za komplement
, takie trochę nie wiadomo jakie są.. ja tym Ci tych azjatyckich rysów zazdroszczę , a Twoi rodzice są także tacy "orientalni"??KKknnn obejrzałam Twój makijaż inspirowany Mirandą Kerr, Booskie, lepiej niż miranda jak dla mnie. aaa, jakie wy piekielnie różnorodne jesteście! Fajnie byłoby poznać nasz korzenie, fascynuje mnie to niesamowicie. A wie ktoś może jaki typ przeważa u nas?? Czy może jakie domieszki etniczne?
ehhh Edytowane przez Delave Czas edycji: 2009-07-14 o 15:44 |
|
|
|
|
#491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie też bardzo interesuje (już od dłuższego czasu) nie tylko antropologia (ale w wydaniu popularno-naukowym), ale również moje korzenie. Szkoda, że zanikła już tradycja rysowania drzew genealogicznych. Ja mam jakieś mętne informacje na temat herbu rodziny babci (od strony taty), ale na tym się moja wiedza kończy.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
||
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba jestem typową Słowianką, hm?
|
|
|
#493 |
|
Raczkowanie
|
Kira, u mnie podobnie. Babcia coś tam przebąkiwała o swoim dziadku i jakiś herbach, ziemiach itd. Na pewno mam jakieś rosyjskie i niemieckie korzenie i bodajrze jakiś włoskie czy cóś ale dokładnie nie wiadomo. Podobno można za grubą kase kazać ustalić "specjalistom"swoje drzewo genealogiczne ale z tego co słyszałam, to głównie znajdują Ci jakiś twoich niby szlacheckich przodków, żebyś mógł na ścianie sobie herb powiesić ale nie o to przecież chodzi, tylko o prawdziwe pochodzenie.
|
|
#494 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do korzeni to gdzieś tam sięgają Węgier, ale myślę że to nie wpływa na wygląd- mój przynajmniej. |
|
|
|
|
|
#495 |
|
Raczkowanie
|
O, to bardzo ciekawy wątek jest
Więc tak, mój dziadek miał korzenie czeskie... Ale nasze nazwisko (choć nie wiem czy to ma coś do rzeczy) pochodzi raczej z Niemiec/Holandi. A rodzinę mamy w Canadzie, także mieszanka jest ![]() Ale jaki ja mam typ urody? Edytowane przez Yukiri Czas edycji: 2010-08-07 o 13:44 |
|
|
|
|
#496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.dnanow.com/dnanow/botfram...ochodzenia.htm http://www.biogen.pl/Ustalanie_pocho...ia_genetyczna/ Moja mama bardzo chciałaby je przeprowadzić, gdy zobaczyła bodajże w Focusie wyniki na polskich "osobistościach"
Edytowane przez Noc(nik) Czas edycji: 2009-07-14 o 17:49 |
|
|
|
|
|
#497 |
|
Raczkowanie
|
Niestety, nie mam luźnych 620 złotych, ale dobrze wiedzieć
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tato zrobił może nie drzewo genealogiczne, a rodowód, bo tylko z jednej strony. Wyszło, że mój pradziad Dobiesław walczył w bitwie pod Grunwaldem
|
|
|
#499 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?u la laa Cytat:
hym.. troche sobie poczytałam o kreolskiej urodzie nawet nie wiedziałam ze takie cos istnieje ![]() u la la to mnie zdziwiłyście bo jak byłam we Włoszech to .. ee no wiecie jak Ci włosi :P heh gdybym wyglądała tak " południowo " to bym sie jakoś maskowała :PP heh ea miałam wrażenie ze wyglądam jak Rosjanka :P
|
|
|
#500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja sie z nim zgadzam.ManY zrobił w tym wątku prawdziwą furorę. |
|
|
|
|
|
#501 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
zarówno kkknnn jak i Patryka są typami mieszanymi choć u Kkknnn są widoczne niektóre Słowiańskie
cechy antropologiczne. Delave ma Słowiańską urodę. Caramella - Twój luby to również tym mieszany Jutte to typ Alpejski z ew. domieszką halsztacko-nordyckiego Dotka ma Słowiański typ urody z domieszkami innych typów Tukiri równiez Słowiański typ ale wyraźnie zmieszany z Tatarską urodą Co do drzewa geneologicznego to ja mam pewność że do ok 5 pokoleń wstecz byli to ludzie o typowo Słowiańskim pochodzeniu . Ps.Jaką urodę lubicie u facetów ?? Ja przyznam się że nie mam zbytniego powodzenia , Słowiański typ urody widocznie nie ma wzięcia jeszcze dodając moje zamiłowanie do folkloru i mój Poganizm i niestety to myslę że powoduje że nie mam lekko pod tym względem Szkoda że nie urodziłem się 1000 lat temu |
|
|
|
|
#503 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też się kojarzysz z Hiszpanką
![]() Możliwe, że przez ciemne oczy i stosunkowo ciemną cerę. ![]() Czy typowa, to nie wiem, ale wydaje mi się, że urodę masz faktycznie słowiańską. ![]() Cytat:
![]() Jaki masz kolor tęczówek?
|
|
|
|
|
#504 |
|
Raczkowanie
|
chyba nie lubicie typowo Słowiańskiej urody u faceta co ??
|
|
|
|
|
#505 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie bardzo lubię
Zarówno słowiańską jak i nordycką. Natomiast "południowcy" o śniadej skórze, ciemnych oczach i włosach jakoś zupełnie są nie w moim typie.
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie to słyszeć
Może kiedys wstawię swoje fotki w stroju obrzędowym ciekaw jestem jak ludziska zareagują. Ciekaw jestem co sądzicie o Słowiańskiej religii Etnicznej .Ja jestem tzw. Żercą czyli kapłanem Pogańskim
|
|
|
|
|
#507 |
|
Przyczajenie
|
hej
a co myślicie o mnie? czy według was mam typowo słowiańską urodę, czy moze kojarzę wam się z jakoś inaczej? mogę jeszcze dodać, że mam naturalnie brązowe włosy i szaro-niebieskie oczy. przepraszam, ale zdjęcia są niezbyt dobrej jakości.
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
Edervenne - masz raczej Słowiańską urodę.Oprócz tego co by nie mówić - Sliczna dziewczyna z Ciebie , masz coś takiego w sobie co zawsze mi sie podobało -ale nie wiem co to takiego
Brońcie Dziewczyny Słowiańskiej Tradycji - bo umiera ! Edytowane przez ManY? Czas edycji: 2009-07-14 o 23:15 |
|
|
|
|
#509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio zaczęłam czytać "Kolebkę Siemowita" pióra J. Roszko.
|
|
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
Ja też lubię folk-metal
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

Natomiast z buzi przypominasz mi...Francuzkę (czyli o ile pamiętam z tego co pisał ManY typ dynarski).
-zawsze odgadną, że Polka. 

Włosomaniaczka 

A oczy masz przepiękne.

Może kiedys wstawię swoje fotki w stroju obrzędowym ciekaw jestem jak ludziska zareagują. Ciekaw jestem co sądzicie o Słowiańskiej religii Etnicznej .Ja jestem tzw. Żercą czyli kapłanem Pogańskim

mogę jeszcze dodać, że mam naturalnie brązowe włosy i szaro-niebieskie oczy.