|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX
Ja też zawsze jak czegos użyję to poleruję o najbliższy kawałek ubrania, a już z tuszami Sexy Curves to mam zabawę- one są lustrzane
Cytat:
![]() Ech, próbowałam ograniczyć jedzenie w ciągu dnia- na sniadanko 2 kanapki, na obiadek 4 malutkie kiełbaski z piekarnika z sosem Salsa Winiary, na kolacje 3 zapiekanki z pieczarkami i właśnie kończę tabliczkę czekolady a miałam zjeśc tylko linijkę dziś
|
|
#1592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, ale już niedługo wymianki popsują mi licznik. Dziś przyszedł mi cień Artdeco magnetyczny- muszę zmienić licznik
Pierwszy raz go mam i po przetestowaniu jest super-bardzo miękki i swietnie się nakłada. Trwałość też ok i taki delikatny, w sam raz na letni makijaż(mam kolor lekko różowy)Użyłam dziś próbkę SVR SPF50 barwionego i strasznie pobielił- rozjaśnił mi skórę całkiem, trochę sie po jakimś czasie świeciłam, ale buzia gładka ![]() Cytat:
I także nienawidzę odcisków i zawsze wycieram do połysku ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę szuflady Ja mam taką starą półkę z duszą, zrobioną przez mojego tatę lata temu, a ja ją pomalowałam na ecru i zrobiłam złote przetarcia, okucia też pomalowałam na złoto i wygląda bosko!Idealne miejsce dla moich skarbów! Wcześniej miałam ją całą zapchaną, ale teraz odłożyłam zapasy do wielkiego pudła, a w niej mam tylko to czego używam + Galeniczki i apteczne kosmetyki, żeby częściej na nie popatrzeć Tym sposobem nie kusi mnie, żeby używać kilku rzeczy na raz
|
|
#1593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty zdradziłaś moją sekretną ksywkę ![]() A komody zazdroszczę, swoje zapasy muszę po szafkach upychać, chciałabym móc je trzymać w jednym miejscu
|
|
#1594 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie wiem, boję mu się powiedzieć, boję się jak zareaguje A zauważyłyście, jak są ogłoszenia w kąciku samotnych serc... to żadna z nas nie mogłaby napisać "bez nałogów"![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czy już chwaliłam cienie edm? Super są, szkoda, że nie umiem ich nakładać jakoś ładnie, ale moooże kiedyś się nauczę Mam nawyk, żeby sprawdzać co chwila oczy, jeśli się maluję cieniami, bo przy moich mokrych powiekach często baza artdeco sobie nie radziła... A teraz mieszam cień z magicznym żelem, chodzę cały dzień, jeżdżę na rowerze, wieczorem patrzę w lustro, a tam wszystko tak jak się pomalowałam. Tajemnicza sprawa ![]() Madziu, pisałaś, że chcesz moje edmki, ale które? Wszystkie? Czy tylko róże/podkłady/cienie?
|
|
#1595 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak chcesz to przyjadę kiedyś do ciebie i ci poukładam kosmetyki ![]() Cytat:
Cytat:
Czekam tylko, aż pędzle dowiozą i chyba sobie szczelę jakieś małe zamówionko
|
|
#1596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak kiedyś trzeba będzie zrobić, muszę tylko zdobyć jakieś ładne pudełka...
Cytat:
Jutro Ci przywiozę ten ogródkowy muszę znaleźć tylko jakiś sensowny pojemniczek. A jaki cień wybrałaś ?Dobra, ja nie wiem, czemu my o tej porze siedzimy na wizażu, zamiast pracę pisać
|
|
#1597 |
|
czyli Endżi
|
Ale macie fajnie z tym zlotem - same Warszawianki tu na wątku czy jak
? Zapowiada się zbiorowe szaleństwo - udanej zabawy dziewczyny ![]() Dzisiaj doleciała do mnie kolejna mała pojemność Hypnotic Poison Diora O mamusiu, ale mnie wzięło na ten zapach. W ogóle na killerowate wanilie. Jeszcze na Amour Kenzo mam ochotę ![]() Jeśli chodzi o Sephorowe Wanilie to mój aktualny stan posiadania (przy czym dwa flakoniki troszkę wirtualnie, bo są pod troskliwą opieką kochanej Em ) to 6 flakonów ... Paczula (x2), Wanilia, Mango, Karmel i Czekolada A dzisiaj przeczesałam Allegro pod kątem pewnych perfum Victoria's Secret. I znalazłam taki oto zestawik - fotencja w załączniku Malutki balsam do ciała, oliwka do masażu, dwie świeczuszki i 15ml perfum we flakonie z seksowną pompeczką Zapach oczywiście waniliowy ![]() Usprawiedliwiam się, że kilka flakoników perfum i odlewek wyprzedałam więc zrobiło się trochę luzu. A poza tym potrzebowałam nowej perfumeryjnej krwi
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2009-07-15 o 00:50 |
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Angel jakie to ładne
Znów będzie dziś nieziemski upał. Nie ma to jak przesiedzieć 8 h w chłodnym biurze a potem wyjść na tą rozgrzaną patelnię ![]() Może dziś pójdę do Natury o ile nie będzie popołudniu burzy jakiejś, bo zapowiadali...
|
#1599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kochanie zrobisz mi próbeczkę Waffle Cone?
![]() Cytat:
![]() Muszę zrobić Wam fotkę komody, wszystko się mieści! A ja będę miała różę w zębach Cytat:
|
|
|
#1600 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak więc nie rób mi odsypki.Cytat:
więc potrzebuję go jak najszybciej.
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny(rzyrafko zwłaszcza) małe pytanko: wiecie może jak pachną te nowe żele Oriflame z kat. 10?
|
#1602 |
|
po prostu Em :)
|
Wszystkie cytaty mi się skasowały.
Ja tak jak Estella mam wielką komodę, i w pierwszej szufladzie trzymam kosmetyki, których używam na co dzień, a w pozostałych.. No wiecie. ![]() Angel, rzeczywiście niezłą masz manię na wszystko co waniliowe. Też kocham wanilię. Poza Sephorowymi mam też tę z YR, i Egg Nogg Demeter.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2009-07-15 o 10:00 |
|
|
|
#1603 | |
|
czyli Endżi
|
![]() Nie mogę się doczekać aż doleci ![]() Cytat:
Chyba niewiele mam perfum bez wanilii w składzie A jak pachnie Egg Nogg? To chyba jakiś amerykański deser, co?
|
|
#1604 |
|
|
Chyba tak.
Pachnie jak taki śmietankowo-waniliowy deser z cynamonem.
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
Tez miałam kiedys fazę na wanilię, ale przeszło mi dość szybko.
Dobrze, ze nie kupilam tego różanego lakieru Bell FC - pomalowałam walśnei panzokcie PR Salon Use nr 33 i on daje takie efekt jaki chcialam ![]() U mnie nadal kosmetyczne czystki. Dziś zużyłam szampon oczyszczajacy AT z Avonu. Został mi tylko pomarańczowy z Joanny, jakieś 1/3 butelki. Za jakiś zcas kupię kiwiowy Shaumy - byłam z niego zadowolona. Dziś składam zamówienie z Avonu z K10 - wezmę sobie kaszmirową kredkę Gold Wrap z netto - ostatnio zamowiłam z Arabian Glow, ale za żółta mi się wydaje. Myśle, że Gold Wrap będzie lepsza - wtedy oddam do Avonu Arabian Glow ![]() Rzyrafko: dziękuję za opinię o kremie lawendowym A masz może porównanie z kremem z silikonem, albo Korzenne Aromaty?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-07-15 o 11:48 |
|
|
|
#1606 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie posiadam specjalnych półek ani szuflad. kosmetyki trzymam w ... barku
Teoretycznie sa tam wydzielone stosowne pudełka (na cienie w kamieniu i pudry), koszyczki (na cienie sypkie) i puszki (na pędzle), ale praktyka jest taka, że wszystko wala się jak chce ![]() Chcę w końcu kupić kufer, taki tego typu, ale ciągle są ważniejsze wydatki. Kupiłam w końcu peeling bardzo mocny z Ziaji Pro, jutro odbieram, zobaczymy co to za cudo. |
|
|
|
#1607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zroobię, tylko nie wiem, w co mam wsypać Cytat:
![]() Ogródka mogę Ci przesypać kilka okruszków, to sobie zobaczysz, czy na pewno lubis zsypkie cienie I tego kaolina też, bo leży sobie u mnie, a mnie niestety nie matowi wcale![]() A to nie kogel-mogel jest? Jakoś coś mi się majaczy... ![]() Dobra, muszę iść szukać pudełeczek na te prochy dla Was
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stoi w zapasie, ale niebawem przyjdzie na niego kolej.Ja dziś siedzę w domu i czekam na paczkę z Avonu. Zawsze przychodziła mi dzień wcześniej, a ostatnio w terminie (który wypada jutro). No i nie mam już z tego dla mnie przyjemności, skoro nic nie wzięłam dla siebie. No ale mama wzięła kremy ze złotej serii, razem z mleczkiem do mycia twarzy oraz cień z musem lilac to sobie potestuję. No i wzięłam płyn do kąpieli pina colada na domowy budżet to tak jakby też dla mnie
|
|
#1609 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(bardzo przydatne, jak się ma rodzeństwo Cytat:
mam nadzieję, że nie zrobi ze mnie chińczyka Bo ten najjaśniejszy chyba jest prawie biały Jakbyś mogła to weź go dziś ze sobą, to chociaż kolor sobie na żywo obejrzę, ok?
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze ... nie wiem czemu, ale mi się te kufry wogóle nie podobają
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2009-07-15 o 14:20 |
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
Nie to, że mnie paczki nie cieszą wcale, ale już nie tak, jak mam sporo rzeczy dla siebie
Chyba od 3 lat jak jestem w avonie nie było tak, że nie zamówiłam nic dla siebie![]() Mi tam też te kufry się wcale nie podobają.. I tak by mi się niewiele pomieściło, ja tam wole otwierać szafkę i mieć wszystko pod ręką i poukładane. Może fenomen kufra polega na tym, że wygląda tak profesjonalnie
|
#1612 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Mi też się kufry nie podobają i w ogóle nie widzę możliwości funkcjonowania z czymś takim.
![]() A zapasy pielęgnacji trzymam w szafie na górnej półce.
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swoje zapasy pielęgnacyjne znacznie zminimalizowałam - do tego stopnia, że do pudła w którym trzymam częśc zapasów (mniejsza pielęgnacja jest w moim czerwonym kuferku, kupionym w lumpeksie za 5 zł chyba, czy za 3 nawet), kóre do niedawna sie nie domykało, mogłam spokojnie przełożyć część książek do ang, które niepotrzebnie zabierały miejsce na półce, skoro i tak z nich nie korzystam.
|
#1614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to jest kurde ogródek?! Cytat:
|
|
|
#1615 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hosenko! Dopiero zauważyłam: 15 kosmetyków zużytych w lipcu
Łał, super! A ja byłam taka dumna z moich 4![]() Cytat:
Za to cień przyniosę Ci następnym razem, no nie mogę znaleźć żadnego pudełeczka, może dzisiaj zdobędę jakieś w Sephorze![]() Cytat:
I jest tak równo poukładane, i wszystko widać, co się ma, a nie jak w szafce, że jedno stoi za drugim (tak jest u mnie )Cytat:
Nigdy wcześniej nie uzywałam różu, a teraz traktuję go jak tusz do rzęs - niezbędny Ale nie bój się, już coś znalazłam, mam tylko nadzieję, że się nie rozsypie w torebce!A ogródek to cień edm In the Garden, który ma długą nazwę i nie chce mi się jej pisać za każdym razem ![]() Ten jasny kaolin nie wydaje mi się różowy, właściwie to go w ogóle nie widzę na twarzy, on chyba nie ma koloru ![]() Dobra, lecę do krawcowej, bo się spóźnię na tajne spotkanie Będę miała niebieską bransoletkę, żebyście mnie poznały w tych tłumach
|
|
#1616 |
|
|
Nie do końca.
napój mieszany, przyrządzany z rumu, ginu lub wina oraz surowego jajka, mleka i cukru. Podawany na zimno lub na gorąco.
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Kochanie: zużytych mam 9 czy 10, resztę odłożyłam na wymianę albo na All
|
#1618 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale z braku (do czasu!) Ikei, nie bardzo na łódzkim rynku widze alternatywę... Mnie się marzy najbardziej toaletka. Co p[rawda to w ogóle nie mój styl, ja wolę prostotę, chrom, jasne drewno albo czerń... Ale ma coś w sobie, prawda? Rozmarzyłam się ![]() Cytat:
![]() --- Kupiłam sobie nowy tusz Isa Dory, widziałam go na KWC, a teraz zniknął... |
||||
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że nie jestem na dzisiejszym spotkaniu Niestety cierpię teraz na brak czasu, finansów, normalnej pracy(szukam i szukam i szukam...) i weny/motywacji do pisania pracy mgr... Ale jak się z tym uporam to przybędę![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Donoszę, że jest juz nowa gazetka SP
|
|
#1620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ano, i połowę bym chciała wykupić (na szczęście nic z perfum i kolorówki )Spadam na stepa
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

A zauważyłyście, jak są ogłoszenia w kąciku samotnych serc... to żadna z nas nie mogłaby napisać "bez nałogów"
?
? Zapowiada się zbiorowe szaleństwo - udanej zabawy dziewczyny
O mamusiu, ale mnie wzięło na ten zapach. W ogóle na killerowate wanilie. Jeszcze na Amour Kenzo mam ochotę 

Bo ten najjaśniejszy chyba jest prawie biały
)