Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-14, 21:16   #1591
rzyrafka
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki, część IX

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
A odcisków palców na opakowaniach nienawidzę i zawsze wycieram
Ja też zawsze jak czegos użyję to poleruję o najbliższy kawałek ubrania, a już z tuszami Sexy Curves to mam zabawę- one są lustrzane

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
rzyrafko Ale to, że wzięłam tylko 1 żel nic nie znaczy, bo mam zamiar zrobić w tym tygodniu napad na Naturę i kupić jeszcze ze 2
Aha, rozumiem

Ech, próbowałam ograniczyć jedzenie w ciągu dnia- na sniadanko 2 kanapki, na obiadek 4 malutkie kiełbaski z piekarnika z sosem Salsa Winiary, na kolacje 3 zapiekanki z pieczarkami i właśnie kończę tabliczkę czekolady a miałam zjeśc tylko linijkę dziś
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 22:47   #1592
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość

luskap Tobie też świetnie idzie, jestem z Ciebie dumna
Dziękuję, ale już niedługo wymianki popsują mi licznik. Dziś przyszedł mi cień Artdeco magnetyczny- muszę zmienić licznik Pierwszy raz go mam i po przetestowaniu jest super-bardzo miękki i swietnie się nakłada. Trwałość też ok i taki delikatny, w sam raz na letni makijaż(mam kolor lekko różowy)

Użyłam dziś próbkę SVR SPF50 barwionego i strasznie pobielił- rozjaśnił mi skórę całkiem, trochę sie po jakimś czasie świeciłam, ale buzia gładka

Cytat:

Mówiłam wam, że u mnie taki porządek tylko w weekendy, w tygodniu wszystko leży rozwalone na biurku A odcisków palców na opakowaniach nienawidzę i zawsze wycieram
Ja też mam tak wszystko poukładane pod linijkę w kosmetykach, lubię mieć taki porządek, aż się przyjemniej używa I także nienawidzę odcisków i zawsze wycieram do połysku

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
ja właśnie sprzątam pokój - mam piękną wielką nową komodę a bardzo głębokimi szufladami - całą pierwszą zajmują kosmetyki pierwszej potrzeby
A wszystkie następne zapasy
Zazdroszczę szuflady Ja mam taką starą półkę z duszą, zrobioną przez mojego tatę lata temu, a ja ją pomalowałam na ecru i zrobiłam złote przetarcia, okucia też pomalowałam na złoto i wygląda bosko!Idealne miejsce dla moich skarbów! Wcześniej miałam ją całą zapchaną, ale teraz odłożyłam zapasy do wielkiego pudła, a w niej mam tylko to czego używam + Galeniczki i apteczne kosmetyki, żeby częściej na nie popatrzeć Tym sposobem nie kusi mnie, żeby używać kilku rzeczy na raz
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-14, 23:00   #1593
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Boszesz ty mój! Elizabeth Kaylta zdradziłaś nasze sekretne miejsce spotkań!

ja właśnie sprzątam pokój - mam piękną wielką nową komodę a bardzo głębokimi szufladami - całą pierwszą zajmują kosmetyki pierwszej potrzeby
O rany, przepraszam, myślisz, że ktoś niepowołany nam się na spotkanie wpakuje?
A ty zdradziłaś moją sekretną ksywkę
A komody zazdroszczę, swoje zapasy muszę po szafkach upychać, chciałabym móc je trzymać w jednym miejscu
Stary 2009-07-14, 23:27   #1594
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Ja się znajomym nie chwalę, tylko naocznie widzą, że lubię kolorowe makijaże A o szafie z zapasami pielęgnacyjnymi nawet TŻ nie ma pojęcia
Mój nie ma zielonego pojęcia o moim nałogu jeszcze Ja nie wiem, boję mu się powiedzieć, boję się jak zareaguje A zauważyłyście, jak są ogłoszenia w kąciku samotnych serc... to żadna z nas nie mogłaby napisać "bez nałogów"

Cytat:

Mówiłam wam, że u mnie taki porządek tylko w weekendy, w tygodniu wszystko leży rozwalone na biurku A odcisków palców na opakowaniach nienawidzę i zawsze wycieram
Dobra, dobra, u mnie nie ma takiego porządku nawet w weekendy, nioby układam ciągle na nowo kosmetyki, ale nigdy nie są takie śliczne jak u Ciebie

Cytat:
Boszesz ty mój! Elizabeth Kaylta zdradziłaś nasze sekretne miejsce spotkań!
Cytat:
Nie ma co się śmiać, jutro będą takie tłumy, że się nie odnajdziemy nawzajem

Czy już chwaliłam cienie edm? Super są, szkoda, że nie umiem ich nakładać jakoś ładnie, ale moooże kiedyś się nauczę Mam nawyk, żeby sprawdzać co chwila oczy, jeśli się maluję cieniami, bo przy moich mokrych powiekach często baza artdeco sobie nie radziła... A teraz mieszam cień z magicznym żelem, chodzę cały dzień, jeżdżę na rowerze, wieczorem patrzę w lustro, a tam wszystko tak jak się pomalowałam. Tajemnicza sprawa

Madziu, pisałaś, że chcesz moje edmki, ale które? Wszystkie? Czy tylko róże/podkłady/cienie?
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 00:17   #1595
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Mój nie ma zielonego pojęcia o moim nałogu jeszcze Ja nie wiem, boję mu się powiedzieć, boję się jak zareaguje A zauważyłyście, jak są ogłoszenia w kąciku samotnych serc... to żadna z nas nie mogłaby napisać "bez nałogów"
Haha, lepiej kup sobie sejf a TŻ lepiej niech tam nie zagląda, dla własnego dobra

Cytat:
Dobra, dobra, u mnie nie ma takiego porządku nawet w weekendy, nioby układam ciągle na nowo kosmetyki, ale nigdy nie są takie śliczne jak u Ciebie

Jak chcesz to przyjadę kiedyś do ciebie i ci poukładam kosmetyki

Cytat:
Nie ma co się śmiać, jutro będą takie tłumy, że się nie odnajdziemy nawzajem
Będę wam machać czerwoną wstążeczką

Cytat:
Czy już chwaliłam cienie edm? Super są, szkoda, że nie umiem ich nakładać jakoś ładnie, ale moooże kiedyś się nauczę Mam nawyk, żeby sprawdzać co chwila oczy, jeśli się maluję cieniami, bo przy moich mokrych powiekach często baza artdeco sobie nie radziła... A teraz mieszam cień z magicznym żelem, chodzę cały dzień, jeżdżę na rowerze, wieczorem patrzę w lustro, a tam wszystko tak jak się pomalowałam. Tajemnicza sprawa
Chwaliłaś, chwaliłaś, tak skutecznie, że jeden już siedzi w moim koszyku Czekam tylko, aż pędzle dowiozą i chyba sobie szczelę jakieś małe zamówionko
Stary 2009-07-15, 00:26   #1596
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak chcesz to przyjadę kiedyś do ciebie i ci poukładam kosmetyki
Tak kiedyś trzeba będzie zrobić, muszę tylko zdobyć jakieś ładne pudełka...

Cytat:
Chwaliłaś, chwaliłaś, tak skutecznie, że jeden już siedzi w moim koszyku Czekam tylko, aż pędzle dowiozą i chyba sobie szczelę jakieś małe zamówionko
Jutro Ci przywiozę ten ogródkowy muszę znaleźć tylko jakiś sensowny pojemniczek. A jaki cień wybrałaś?

Dobra, ja nie wiem, czemu my o tej porze siedzimy na wizażu, zamiast pracę pisać Chyba pójdę spać, dobranoc

Stary 2009-07-15, 00:47   #1597
your Angel
czyli Endżi

Ale macie fajnie z tym zlotem - same Warszawianki tu na wątku czy jak ? Zapowiada się zbiorowe szaleństwo - udanej zabawy dziewczyny

Dzisiaj doleciała do mnie kolejna mała pojemność Hypnotic Poison Diora O mamusiu, ale mnie wzięło na ten zapach. W ogóle na killerowate wanilie. Jeszcze na Amour Kenzo mam ochotę
Jeśli chodzi o Sephorowe Wanilie to mój aktualny stan posiadania (przy czym dwa flakoniki troszkę wirtualnie, bo są pod troskliwą opieką kochanej Em ) to 6 flakonów ... Paczula (x2), Wanilia, Mango, Karmel i Czekolada Plus kilka perfumetek 10ml z zestawu.

A dzisiaj przeczesałam Allegro pod kątem pewnych perfum Victoria's Secret. I znalazłam taki oto zestawik - fotencja w załączniku Malutki balsam do ciała, oliwka do masażu, dwie świeczuszki i 15ml perfum we flakonie z seksowną pompeczką Cena iście perełkowa - 50zł. Są jeszcze dostępne dwa takie zestawy.
Zapach oczywiście waniliowy

Usprawiedliwiam się, że kilka flakoników perfum i odlewek wyprzedałam więc zrobiło się trochę luzu. A poza tym potrzebowałam nowej perfumeryjnej krwi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg victoria's secret.jpg (76,8 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2009-07-15 o 00:50
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 07:50   #1598
isa666
Zakorzenienie

Angel jakie to ładne

Znów będzie dziś nieziemski upał. Nie ma to jak przesiedzieć 8 h w chłodnym biurze a potem wyjść na tą rozgrzaną patelnię Ale jeszcze 3 dni i wolne i będę się mogła powygrzewać na słoneczku
Może dziś pójdę do Natury o ile nie będzie popołudniu burzy jakiejś, bo zapowiadali...
Stary 2009-07-15, 08:32   #1599
Estella
Zakorzenienie

Kochanie zrobisz mi próbeczkę Waffle Cone?

Cytat:
A ty zdradziłaś moją sekretną ksywkę
A komody zazdroszczę, swoje zapasy muszę po szafkach upychać, chciałabym móc je trzymać w jednym miejscu
Ajm sorry, zobaczycie, że dziś pod H&M będzie mnóstwo kobiet
Muszę zrobić Wam fotkę komody, wszystko się mieści!
Cytat:
Będę wam machać czerwoną wstążeczką
A ja będę miała różę w zębach
Cytat:
Poczekaj na nas, bo będziemy robić zamówienie duże

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 09:08   #1600
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Tak kiedyś trzeba będzie zrobić, muszę tylko zdobyć jakieś ładne pudełka...
A nie lepiej kufer? Niekoniecznie jakiś wielki, są też średnie rozmiary. No i przetransportować zawsze łatwiej

Cytat:
Jutro Ci przywiozę ten ogródkowy muszę znaleźć tylko jakiś sensowny pojemniczek. A jaki cień wybrałaś?
Właśnie ten ogródkowy wybrałam, jedyny, który widziałam na żywo Tak więc nie rób mi odsypki.

Cytat:
Ajm sorry, zobaczycie, że dziś pod H&M będzie mnóstwo kobiet
Muszę zrobić Wam fotkę komody, wszystko się mieści!

A ja będę miała różę w zębach

Poczekaj na nas, bo będziemy robić zamówienie duże
Jeee, chcę zobaczyć komodę A kiedy szykuje się jakieś zamówienie? Bo chciałam też zamówić sampla tego pudru kaolinowego, może on skutecznie zmatowi mi ryjka więc potrzebuję go jak najszybciej.
Stary 2009-07-15, 09:38   #1601
isa666
Zakorzenienie

Dziewczyny(rzyrafko zwłaszcza) małe pytanko: wiecie może jak pachną te nowe żele Oriflame z kat. 10?
Stary 2009-07-15, 09:59   #1602
emememsik
po prostu Em :)

Wszystkie cytaty mi się skasowały.

Ja tak jak Estella mam wielką komodę, i w pierwszej szufladzie trzymam kosmetyki, których używam na co dzień, a w pozostałych.. No wiecie.

Angel, rzeczywiście niezłą masz manię na wszystko co waniliowe. Też kocham wanilię. Poza Sephorowymi mam też tę z YR, i Egg Nogg Demeter.

Edytowane przez emememsik
Czas edycji: 2009-07-15 o 10:00
emememsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 10:32   #1603
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Angel jakie to ładne [/COLOR]

Nie mogę się doczekać aż doleci

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Angel, rzeczywiście niezłą masz manię na wszystko co waniliowe. Też kocham wanilię. Poza Sephorowymi mam też tę z YR, i Egg Nogg Demeter.
No fakt - kochaaaaam wanilię Chyba niewiele mam perfum bez wanilii w składzie
A jak pachnie Egg Nogg? To chyba jakiś amerykański deser, co?
Stary 2009-07-15, 10:47   #1604
emememsik

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Chyba tak. Pachnie jak taki śmietankowo-waniliowy deser z cynamonem.
Stary 2009-07-15, 11:45   #1605
Hosenka*
Zakorzenienie

Tez miałam kiedys fazę na wanilię, ale przeszło mi dość szybko.

Dobrze, ze nie kupilam tego różanego lakieru Bell FC - pomalowałam walśnei panzokcie PR Salon Use nr 33 i on daje takie efekt jaki chcialam Różany, trochę ciemniejszy niż Astor 343. Tak to jest, jak się od razu nei wypróbuje kupionego lakieru

U mnie nadal kosmetyczne czystki. Dziś zużyłam szampon oczyszczajacy AT z Avonu. Został mi tylko pomarańczowy z Joanny, jakieś 1/3 butelki. Za jakiś zcas kupię kiwiowy Shaumy - byłam z niego zadowolona.

Dziś składam zamówienie z Avonu z K10 - wezmę sobie kaszmirową kredkę Gold Wrap z netto - ostatnio zamowiłam z Arabian Glow, ale za żółta mi się wydaje. Myśle, że Gold Wrap będzie lepsza - wtedy oddam do Avonu Arabian Glow

Rzyrafko: dziękuję za opinię o kremie lawendowym
A masz może porównanie z kremem z silikonem, albo Korzenne Aromaty?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-07-15 o 11:48
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 13:02   #1606
pakosta
Wtajemniczenie

Ja nie posiadam specjalnych półek ani szuflad. kosmetyki trzymam w ... barku Teoretycznie sa tam wydzielone stosowne pudełka (na cienie w kamieniu i pudry), koszyczki (na cienie sypkie) i puszki (na pędzle), ale praktyka jest taka, że wszystko wala się jak chce

Chcę w końcu kupić kufer, taki tego typu, ale ciągle są ważniejsze wydatki.

Kupiłam w końcu peeling bardzo mocny z Ziaji Pro, jutro odbieram, zobaczymy co to za cudo.

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 13:55   #1607
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeśli chodzi o Sephorowe Wanilie to mój aktualny stan posiadania (przy czym dwa flakoniki troszkę wirtualnie, bo są pod troskliwą opieką kochanej Em ) to 6 flakonów ... Paczula (x2), Wanilia, Mango, Karmel i Czekolada Plus kilka perfumetek 10ml z zestawu.
A ja dzisiaj w Sephorze usłyszałam od pani, że nie mają tych wanilii w ogóle, bo przecież to dawno wycofana seria

Cytat:
Kochanie zrobisz mi próbeczkę Waffle Cone?
Zroobię, tylko nie wiem, w co mam wsypać

Cytat:
A nie lepiej kufer? Niekoniecznie jakiś wielki, są też średnie rozmiary. No i przetransportować zawsze łatwiej

Właśnie ten ogródkowy wybrałam, jedyny, który widziałam na żywo Tak więc nie rób mi odsypki.

Jeee, chcę zobaczyć komodę A kiedy szykuje się jakieś zamówienie? Bo chciałam też zamówić sampla tego pudru kaolinowego, może on skutecznie zmatowi mi ryjka więc potrzebuję go jak najszybciej.
No wiesz, bronię się przed kufrem, bo to dla mnie opstatni krok przed przyznaniem się, że ma się bardzo dużo kosmetyków. A tak udaję przed samą sobą, ale głównie przed innymi, że mam problem

Ogródka mogę Ci przesypać kilka okruszków, to sobie zobaczysz, czy na pewno lubis zsypkie cienie I tego kaolina też, bo leży sobie u mnie, a mnie niestety nie matowi wcale

Cytat:
A to nie kogel-mogel jest? Jakoś coś mi się majaczy...

Dobra, muszę iść szukać pudełeczek na te prochy dla Was

Stary 2009-07-15, 14:09   #1608
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
U mnie nadal kosmetyczne czystki. Dziś zużyłam szampon oczyszczajacy AT z Avonu. Został mi tylko pomarańczowy z Joanny, jakieś 1/3 butelki. Za jakiś zcas kupię kiwiowy Shaumy - byłam z niego zadowolona.

Dziś składam zamówienie z Avonu z K10 - wezmę sobie kaszmirową kredkę Gold Wrap z netto - ostatnio zamowiłam z Arabian Glow, ale za żółta mi się wydaje. Myśle, że Gold Wrap będzie lepsza - wtedy oddam do Avonu Arabian Glow
Ja mam jeszcze niecałe pół oczyszczającego, a kiwi Schaumy kupiłam już dość dawno zachęcona Twoją opinią na KWC jak była promocja w Naturze. Ale jeszcze nie używałam stoi w zapasie, ale niebawem przyjdzie na niego kolej.

Ja dziś siedzę w domu i czekam na paczkę z Avonu. Zawsze przychodziła mi dzień wcześniej, a ostatnio w terminie (który wypada jutro). No i nie mam już z tego dla mnie przyjemności, skoro nic nie wzięłam dla siebie. No ale mama wzięła kremy ze złotej serii, razem z mleczkiem do mycia twarzy oraz cień z musem lilac to sobie potestuję. No i wzięłam płyn do kąpieli pina colada na domowy budżet to tak jakby też dla mnie
Stary 2009-07-15, 14:17   #1609
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
No wiesz, bronię się przed kufrem, bo to dla mnie opstatni krok przed przyznaniem się, że ma się bardzo dużo kosmetyków. A tak udaję przed samą sobą, ale głównie przed innymi, że mam problem
Eee tam, kufer fajna rzecz, można zamknąć na kluczyk i nikt już nie ma dostępu do twoich skarbów (bardzo przydatne, jak się ma rodzeństwo ).

Cytat:
Ogródka mogę Ci przesypać kilka okruszków, to sobie zobaczysz, czy na pewno lubis zsypkie cienie I tego kaolina też, bo leży sobie u mnie, a mnie niestety nie matowi wcale
Używałam już kiedyś sypkich cieni, więc wiem że trzeba się z nim trochę pobawić, ale kolor tego tak mi się podoba, że nie odpuszczę i zamówię sobie słoiczek. Zmartwiłaś mnie tym, że kaolin nie matuje, wiązałam z nim duże nadzieje. A jaki masz kolor? Bo ja po obejrzeniu swatchy na mineralnym zdecydowałam się na sunlight, choć on jakiś żółty się wydaje mam nadzieję, że nie zrobi ze mnie chińczyka Bo ten najjaśniejszy chyba jest prawie biały Jakbyś mogła to weź go dziś ze sobą, to chociaż kolor sobie na żywo obejrzę, ok?
Stary 2009-07-15, 14:17   #1610
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
No i nie mam już z tego dla mnie przyjemności, skoro nic nie wzięłam dla siebie.
Mnie cieszą paczki, nawet jak nic dla siebie nie biore

Kurcze ... nie wiem czemu, ale mi się te kufry wogóle nie podobają Nie rozumiem szału na nie. Takie ... tandetne mi się wydają. Wolałabym jakiś bambusowy zamykany koszyk, niż taką metalowa skrzynke.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-07-15 o 14:20
Stary 2009-07-15, 14:29   #1611
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Nie to, że mnie paczki nie cieszą wcale, ale już nie tak, jak mam sporo rzeczy dla siebie Chyba od 3 lat jak jestem w avonie nie było tak, że nie zamówiłam nic dla siebie

Mi tam też te kufry się wcale nie podobają.. I tak by mi się niewiele pomieściło, ja tam wole otwierać szafkę i mieć wszystko pod ręką i poukładane. Może fenomen kufra polega na tym, że wygląda tak profesjonalnie
Stary 2009-07-15, 14:42   #1612
iceflower
Przyjaciółka KWC

Mi też się kufry nie podobają i w ogóle nie widzę możliwości funkcjonowania z czymś takim. Ja z moim minimalizmem mieszczę się teraz w jednym małym koszyczku z Ikei.

A zapasy pielęgnacji trzymam w szafie na górnej półce.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 14:47   #1613
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja swoje zapasy pielęgnacyjne znacznie zminimalizowałam - do tego stopnia, że do pudła w którym trzymam częśc zapasów (mniejsza pielęgnacja jest w moim czerwonym kuferku, kupionym w lumpeksie za 5 zł chyba, czy za 3 nawet), kóre do niedawna sie nie domykało, mogłam spokojnie przełożyć część książek do ang, które niepotrzebnie zabierały miejsce na półce, skoro i tak z nich nie korzystam.

Instagram

Stary 2009-07-15, 14:49   #1614
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Zroobię, tylko nie wiem, w co mam wsypać

Może w pudełeczko po próbce Waffla?

Co to jest kurde ogródek?!
Cytat:
Używałam już kiedyś sypkich cieni, więc wiem że trzeba się z nim trochę pobawić, ale kolor tego tak mi się podoba, że nie odpuszczę i zamówię sobie słoiczek. Zmartwiłaś mnie tym, że kaolin nie matuje, wiązałam z nim duże nadzieje. A jaki masz kolor? Bo ja po obejrzeniu swatchy na mineralnym zdecydowałam się na sunlight, choć on jakiś żółty się wydaje mam nadzieję, że nie zrobi ze mnie chińczyka Bo ten najjaśniejszy chyba jest prawie biały Jakbyś mogła to weź go dziś ze sobą, to chociaż kolor sobie na żywo obejrzę, ok?
Ja mam ten najciemniejszy - jasny jest - on ma dość naturalny kolor; sunlight jest dla osób z żółtymi tonami, a ten jasny chyba dla różowych.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 15:17   #1615
kochanie
Wtajemniczenie

Hosenko! Dopiero zauważyłam: 15 kosmetyków zużytych w lipcu Łał, super! A ja byłam taka dumna z moich 4

Cytat:
A jaki masz kolor? Bo ja po obejrzeniu swatchy na mineralnym zdecydowałam się na sunlight, choć on jakiś żółty się wydaje mam nadzieję, że nie zrobi ze mnie chińczyka Bo ten najjaśniejszy chyba jest prawie biały Jakbyś mogła to weź go dziś ze sobą, to chociaż kolor sobie na żywo obejrzę, ok?
Mam ten jasny, już przesypałam i spakowałam, nie ma wyjścia, wezmę Za to cień przyniosę Ci następnym razem, no nie mogę znaleźć żadnego pudełeczka, może dzisiaj zdobędę jakieś w Sephorze

Cytat:
I tak by mi się niewiele pomieściło, ja tam wole otwierać szafkę i mieć wszystko pod ręką i poukładane. Może fenomen kufra polega na tym, że wygląda tak profesjonalnie
No właśnie super się dużo rzeczy mieści I jest tak równo poukładane, i wszystko widać, co się ma, a nie jak w szafce, że jedno stoi za drugim (tak jest u mnie)

Cytat:
Może w pudełeczko po próbce Waffla?

Co to jest kurde ogródek?!

Ja mam ten najciemniejszy - jasny jest - on ma dość naturalny kolor; sunlight jest dla osób z żółtymi tonami, a ten jasny chyba dla różowych.
No właśnie pudełeczko po próbce zamierzam brać ze sobą na wyjazdy Nigdy wcześniej nie uzywałam różu, a teraz traktuję go jak tusz do rzęs - niezbędny Ale nie bój się, już coś znalazłam, mam tylko nadzieję, że się nie rozsypie w torebce!

A ogródek to cień edm In the Garden, który ma długą nazwę i nie chce mi się jej pisać za każdym razem

Ten jasny kaolin nie wydaje mi się różowy, właściwie to go w ogóle nie widzę na twarzy, on chyba nie ma koloru

Dobra, lecę do krawcowej, bo się spóźnię na tajne spotkanie Będę miała niebieską bransoletkę, żebyście mnie poznały w tych tłumach

Stary 2009-07-15, 16:13   #1616
emememsik

Cytat:
A to nie kogel-mogel jest? Jakoś coś mi się majaczy...
Nie do końca.
napój mieszany, przyrządzany z rumu, ginu lub wina oraz surowego jajka, mleka i cukru. Podawany na zimno lub na gorąco.
Stary 2009-07-15, 16:15   #1617
Hosenka*
Zakorzenienie

Kochanie: zużytych mam 9 czy 10, resztę odłożyłam na wymianę albo na All

Instagram

Stary 2009-07-15, 17:18   #1618
pakosta
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurcze ... nie wiem czemu, ale mi się te kufry wogóle nie podobają Nie rozumiem szału na nie. Takie ... tandetne mi się wydają. Wolałabym jakiś bambusowy zamykany koszyk, niż taką metalowa skrzynke.
Cytat:

Mi tam też te kufry się wcale nie podobają.. I tak by mi się niewiele pomieściło, ja tam wole otwierać szafkę i mieć wszystko pod ręką i poukładane. Może fenomen kufra polega na tym, że wygląda tak profesjonalnie
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Mi też się kufry nie podobają i w ogóle nie widzę możliwości funkcjonowania z czymś takim. Ja z moim minimalizmem mieszczę się teraz w jednym małym koszyczku z Ikei.
Noooo, bo te kufry są po prostu brzydkie
Ale z braku (do czasu!) Ikei, nie bardzo na łódzkim rynku widze alternatywę... Mnie się marzy najbardziej toaletka. Co p[rawda to w ogóle nie mój styl, ja wolę prostotę, chrom, jasne drewno albo czerń... Ale ma coś w sobie, prawda? Albo taka, szkoda, że bez lusterka. Ooooo i taka, tylko zeby tych szufladek więcej było.

Rozmarzyłam się

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Nie do końca.
napój mieszany, przyrządzany z rumu, ginu lub wina oraz surowego jajka, mleka i cukru. Podawany na zimno lub na gorąco.
Brzmi jak coś, co bym chętnie wypiła, ale pachnieć to niekoniecznie

---
Kupiłam sobie nowy tusz Isa Dory, widziałam go na KWC, a teraz zniknął...

Wymiana
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 17:35   #1619
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Noooo, bo te kufry są po prostu brzydkie
Ale z braku (do czasu!) Ikei, nie bardzo na łódzkim rynku widze alternatywę... Mnie się marzy najbardziej toaletka. Co p[rawda to w ogóle nie mój styl, ja wolę prostotę, chrom, jasne drewno albo czerń... Ale ma coś w sobie, prawda? Albo taka, szkoda, że bez lusterka. Ooooo i taka, tylko zeby tych szufladek więcej było.

Rozmarzyłam się
Mnie kufry też nie kręcą. Toaletkę chętnie bym zagospodarowała ale nie mam gdzie jej wepchnąć bo w swojej sypialni mam tylko łóżko i szafę, nic innego nie wcisnę. Tak więc na razie wystarcza mi parapet kuchenny gdzie stoi pudło z kosmetykami i lusterko. Przynajmniej mam tak dobre dzienne światło

Szkoda, że nie jestem na dzisiejszym spotkaniu Niestety cierpię teraz na brak czasu, finansów, normalnej pracy(szukam i szukam i szukam...) i weny/motywacji do pisania pracy mgr... Ale jak się z tym uporam to przybędę

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Donoszę, że jest juz nowa gazetka SP
Stary 2009-07-15, 18:21   #1620
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny(rzyrafko zwłaszcza) małe pytanko: wiecie może jak pachną te nowe żele Oriflame z kat. 10?
na tyle ładnie że chcę je wszystkie, opisywałam ze 2 tyg temu jak sprawdzałam ale nei pamiętam dokłądnie
Cytat:
Rzyrafko: dziękuję za opinię o kremie lawendowym
A masz może porównanie z kremem z silikonem, albo Korzenne Aromaty?
silikonu nie miałam a korzennego nie pamiętam już
Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Mnie się marzy najbardziej toaletka.
Piękna!
Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Donoszę, że jest juz nowa gazetka SP
Ano, i połowę bym chciała wykupić (na szczęście nic z perfum i kolorówki )

Spadam na stepa
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości