|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
Cytat:
Nam rożek chyba moja mama sprezentuje, bo ostatnio też podpytywała czy to według mnie potrzebne czy nie ![]() Miałabym niezłego stresa gdybyś miała przyjść do mnie do domu ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja za to mam trudnosci w usnieci bez pizamki ![]() ![]() ![]() Wlasnie widze, ze pudel usnal z glowa na mojej poduszce, on mi sie tak ciagle kladzie ![]() ![]() ![]() Nic znowu musze powleczenie zmienic, bo co jak co, ale z psem na jednej poduszcze spac nie bede ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Do tego suczysko mi tak ostatnio linieje, ze nie moge dac rady ![]() ![]() Tez juz uciekam pod prysznic, bo mnie juz oczka od kompa bola ![]() Milych snow ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 1. obczaisz szpital dziewczyny uswiadomia cie co brac a co nie brac do szpitala, wiesz mi bardzo sie przydaje ja byalm tydzien przed porodem i potem spakowałam o połowe mniejsza torbę ![]() 2. Zrobią ci wszystkie niezbędne badania, farciarko pewnie poogladasz sobie wiecej dzidziusia i posluchasz serduszka na KTG ![]() 3. Bedziesz odpoczywac i ... kochana sprzątaja za ciebie, jedzonko podają, sielanka ![]() ![]() ... mam nadzieje ze choc troszke poprawialam humor ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak na poważnie to dobrze ze juz dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Laski co to jest dobre na zgage ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() Edytowane przez Tysiak7 Czas edycji: 2009-07-14 o 21:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- spożywaj małe, lecz częste posiłki zamiast obfitych - noś ze sobą paczkę suchych krakersów, aby je chrupać, gdy poczujesz zgagę - unikaj ostrych, ciężkich i tłustych pokarmów - unikaj jedzenia przed snem, ponieważ zgaga się pojawia gdy leżysz (postaraj się również pod głowę położyć kilka poduszek) niestety mi nic z tych rzeczy nie pomagało jedyny ratunek dla mnie to Rennie oraz unikanie tego co zauważyłam, ze powoduje zgagę jak np. soku grejpfrutowego ![]() też już zmykam ps. właśnie dopadła mnie zgaga ale soku pomarańczowego i suchych kabanosów napewno nie wykluczę i w takich wypadkach rennie jest niezastąpiony ![]() Edytowane przez sorejna Czas edycji: 2009-07-14 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Zadomowienie
|
kobietą w ciąży właśnie Rennie polecają ale jak w apcie zaproponują Tobie co innego, to daj znać, zawsze to lepiej mieć jakąś alternatywę
![]() dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam o podziale ręcznikowym. Pomimo, że zmieniam je dzień w dzień za każdym razem piorę w 90 stopniach. Inaczej się brzydzę ![]() Każdy ma jakiegoś bzika ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Idę spać bo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja właśnie przed chwilą przejechałam sufity w całym mieszkaniu miotłą ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fakt faktem że ja bym się bała dziecko kłaść na pleckach głównie przez ulewanie Cytat:
![]() Ja kupiłam rożek usztywniany z możliwością wyjęcia tego usztywniacza. Zapłaciłam 86 zł ale był taki słodki że nie mogłam się oprzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1630 |
Zadomowienie
|
Witam,
ja to mam porę na czytanie Was i pisanie ![]() Ciężko Was nadrobić - tyle skrobiecie ![]() Dziękuję wszystkim za gratulacje ![]() 2 dni odchorowywałam na kibelku tę obronę ![]() Poza tym lekarz powiedział mi, że skraca mi sie szyjka macicy i coś tam coś tam, generalnie, że grozi mi przedwczesny poród, a w moim 27 tygodniu byłoby to mocno niedobrze, więc muszę bardzo uważac i leżeć. Z tego wszytskiego jakoś tak wychodzi, że nie leżę prawie wcale, a dziś to już w szczególności na pełnych obrotach. Martwię się straaasznie ![]() Jutro z kolei jadę z mamą do Olsztyna... po odbiór łóżeczka ![]() A więc wybrałam ![]() Zdjęcia pokażę Wam jak już urządzimy pokoik, bo jutro wszystko mamy odebrać w paczkach, a remont ma sie dopiero zacząć za ok. 1,5 tygodnia, więc pewnie do końca sierpnia potrwa. W każdym bądz razie łóżeczko z jasnej sosny z takimi wyrzeźbionymi gwiazdkami i księżycami (320zł), do tego pościel, obiacia i baldachim w misie - drogie wg mnie, bo kosztowało to 290zł. Ale naprawdę śliczne ![]() Teraz jak sobie liczę jaki koszt nam odpadł to aż wzdycham z ulgą. Poza tym zamówilismy wózek. Jumper. Odbieramy go ze sklepu w sierpniu, jesli jutro będzie stał na wystawie to zrobię zdjęcie i Wam pokażę. Jak wzięłam do ręki te wózki to ten jednak okazał się najwygodniejszy. Dobra, jutro dzień pełen wrażeń, więc może bym już poszła spać ![]() Buziaki i kolorowych snów
#1631 |
Zadomowienie
|
Ja już na nogach od 5.00 bo zawiozłam mamę na busa do Warszawy, dziękuję Wam wszystkim za pocieszenie, szczerze jak by nie wasze wsparcie nie wiem jak bym to wszystko znosiła
![]() Tysiak twoje argumenty są pocieszające, ja dla swojego dziecka zrobie wszystko jak mi powie że mam iść do szpitala to pójdę. Fasoleczka sliczna mamusia z Ciebie ![]() Pojadę później kupić koszulę do szpitala to może trafie na jakieś fajne pieluchy tetrowe tylko nie mam pojecia ile sztuk mam kupić ![]()
#1632 |
Zadomowienie
|
ania nie martw się. Ten szpital to tylko na chwilkę, po to by zrobić badania
![]() Będe trzymać kciuki, żeby szybko Cię stamtąd wypuścili. Ja zamówiłam 10 szt pieluch tetrowych i 3 flanelki, położna w szkole rodzenia powiedziała nam, że potrzebnych jest 8 sztuk tetry i 2 flanelowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś się SUPER wyspałam, no i oczywiście od razu humor z rana lepszy ![]() Może się w końcu zabiorę za jakieś małe porządki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aniago trzymam kciuki ![]() Dziś zaczynamy 27 tc i tym samym wkraczamy w III trymestr ![]()
![]() |
#1634 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja 28 tc ![]()
![]() |
#1635 |
Zadomowienie
|
A ja się połozyłam i jeszcze zasnełam, pije kawusie i może pojadę po zakupach do babci musze troszke się odstresować, bo z rana brzuch mnie z lewej strony bolał i jest troche twardy.
Tequilla ja też pomyślałam że na poczatek 10 sztuk mi starczy najwyżej dokupię później.
#1636 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek moje drogie wizażanki!!! Dziś pospałyśmy sobie Gabi do 9.00!!! W końcu wyspałam się porządnie, yoopiiii... Dziś ma być ponad 30st, jaaak my to wytrzymamy?????
aniago Tysiak dobrze napisała, nie stresuj się i odpoczywaj ile w lezie w tym szpitalu, przynajmniej poznasz szpital w którym będziesz rodzić, ato duży plus przy porodzie, bo znasz już szpital i masz mniejszego stresa co gdzie jest. A my zaczęliśmy 31tc, Boshhh toż to już niedługo!!!
#1637 |
Wtajemniczenie
|
ależ się spieliście na wieczór, naprodukowałyście tyle ze hej
![]() ja dziś znów mam przespane 11 godzin, zaraz za śniadanko się wezmę, od rana słońce i gorąco ![]() no nic, lecę na śniadanko ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
![]() ![]() oglądałam wczoraj wózki i łóżeczka, mieliśmy wybrane łóżeczko w kolorze teak ale okazało się że schodzi z niego lakier ![]() chyba jednak zdecydujemy sie na jasny kolorek mimo że do reszty mebli nie pasuje ![]() Dziewczyny czy któraś ma może wózek Jedo Bartatina?
![]() ![]() |
![]() |
#1639 |
Zadomowienie
|
witam kochane piękny dzień się zapowiada...
dzisiaj mam fajny dzień bo - idę do kosmetyczki zrobić porządek ze sobą - fajnie fajnie lubie takie małe przyjemności musze jeszcze podjechać do banku i niestety do lecznicy z pieskiem bo młoda kuleje niestety i to napewno jet ta dysplazja - zrobią jej zdjęcie rendgenowskie i wszystko będzie wiadomo nawet przymierzam się do zakupu Arthrix Plus trochę kosztuje(169) ale może zadziała dzisiaj zaczynam 31 tc ![]()
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-07-15 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eloteteie powodzenia na obronie ![]()
![]() |
#1641 |
Wtajemniczenie
|
Kochane, a co myślicie o monitorze oddechu? planujecie kupić?
![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie
![]() Diana uważaj lepiej kobito na siebie. Miss.hot ja dzielę ciuszki do prania tak jak Ty. Zuzaneczka ja też mimo iż meble mam w kolorze wengi łóżeczko będę miała jasne, sosnowe. A mnie dziś o 8 ktoś obudził. Pukał do drzwi, ale na moje pytanie "kto tam" nie odpowiadał. Chciałam krzyknąć, jak w tym czeskim serialu, że "nikogo nie ma w domu" ale cóż położyłam się spowrotem do łóżka i zasnąć już nie mogłam. W nocy też dużo nie spałam, bo mi się prać zachciało o 12 i musiałam pilnować, by pralkę później wyłączyć i jeszcze pranie zdążyłam rozwiesić. Już chciałam nastawić następną porcję, ale na czas oprzytomniałam ![]() U mnie dziś piękne słoneczko świeci a ja się zastanawiam, co by tu oprócz prania zrobić ... aha dziewczyny, a jak ktoś wielorazowych pieluszek nie zamierza używać, to ile najrozsądniej tetry kupić do innych celów? 5szt. wystarczy? ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- ostatnio siostra wspomniała, że taki nam sprezentuje, tłumaczyła, że dobrze go mieć, bo dzieci często zapadają w głęboki sen i mimo, że rodzice śpią obok mogą tego nie zauważyć, a taki monitor od razu zaalarmuje ja osobiście nigdy o czymś takim bym nie pomyślała ale od czego ma się siostrę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 | |
Zakorzenienie
|
Nie planuję zakupu - myślę, że damy sobie radę bez tego
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1645 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mały wczoraj leniuchował a dziś szaleje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze, że więcej jest takich Kubusiów-człowiek może i czuje się jak wariat ale przynajmniej nie samotny wariat ![]() Jak byś usłyszała teksty wyżej wspomnianej babci to dopiero byś się uśmiała. W każdym razie to była babcia której bałyśmy się jak diabli, ale piesio to była świętość ![]() Ja też nie używam wkładek, jakoś nie mam takiej potrzeby. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masz rację-już nie długo. Tylko czekać aż zleci lipiec, potem sierpień i zaraz do szpitala... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
Właśnie wróciłam z pobrania krwi. Brrr... jak ja tego nie lubię ![]() Pocieszam się, że przed porodem będę musiała iść tylko jeszcze raz, i w szpitalu pewnie mnie pokłują. ja też nie robię tego zbyt często, ale wczoraj wieczorem coś mnie napadło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1650 | |
Zakorzenienie
|
my zamierzamy kupić, ale jeszcze nie mam nic wybranego, myślałam nawet o zestawie z elektr. nianią ale ona w sumie nie jest nam potrzebna.
Cytat:
![]() a kupujecie od razu laktator? właśnie się zastanawiam nad ręcznym, położna nam poleciła jedną firmę. Mówiła że elektryczny przydaje się tylko w razie jakiś większych problemów. A ręczny.. chyba tak czy siak się przyda? Sama nie wiem. ![]() Zastanawiam się też nad zestawem startowym butelek z Aventu - co sądzicie? http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=177 (przypadkowy link z zestawem)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.