![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co zjadłaś dzisiaj po treningu?
Nie. Jak pisałam wyżej- nie łączę zazwyczaj białka z węglowodanami. Na kolejny- 2 -posiłek po treningu jem białko (dzisiaj to był łosoś gotowany na parze z warzywami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
aha. ale ty cwiczysz silowo czy nie? bo ja nie pamietam..
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
♥
|
suz smaczne zdjecia
![]() ![]() dzisiaj po bieganiu i pływaniu : makaron razowy, kurczak z grilla i sałatka(sałata , pomidor, ogórek , pora, cebula , papryka ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
przed: placuszki owsiane z szynką, otrębami i ziołami + ketchup
od razu po: dwa wafle ryżowe z piersią z kurczaka + żurawina potem: trzy kawałki piersi z kurczaka w jajku + ryż parboiled + kalafior
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
przed treningiem: izotonik Isofaster 250 ml
5 min po: 100 ml izotoniku, woda 30 min po: owsianka na mleku z płatkami gold flakes, Vitaral *biegam od razu po przebudzeniu, bez śniadania (trasa 8 km)
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi się, tylko pare pytań mi się nasunęło, mogę? 1/ ile gram płatków poszło na placuszki? ja mam problem ze zjedzeniem jednego ![]() 2/ nie chciałabym żeby to zabrzmiało jak słowa wariatki, ale ketchup to cukier, tłuszcz, często konserwanty - chociaż z drugiej strony źródło likopenu 3/ zalewasz żurawinę wrzątkiem?
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
A czy moge spytac tak troche nie do konca na temat? Jak wielkie wedlug Was ma znaczenie godzina treningu? Ja wstaje o 5:40-6 i przygotowuje sie do pracy. Pracuję od 7 do 16-17. Rano nie mam sil cwiczyc musialabym wstac przed 5... Czy to bardzo zle ze cwicze dwa razy w tygodniu od 20 do 21 na aerobiku w klubie i raz w tygodniu na steperku w domu kolo 22...
Spac chodzę ok 2( roznie miedzy 1 a 3:30)
![]() |
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wyszły takie małe placuszki. robiłam z 4 łyżek płatków i jednej łyżeczki/dwóch otręb. ad. 2 jestem uzależniona od ketchupu i nie patrzę, co to gówno ma w sobie. chociaż dobrze, że mi zwróciłaś na to uwagę.. będę musiała przystopować z jego ilością, bo ostatnio leję go, gdzie popadnie. ad. 3 nie, nie zalewam. nie lubię takiego czegoś. wszystkie suszone owoce jem na 'sucho' ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
w wakacje ćwiczę rano. a w roku szkolnym zawsze starałam się zaplanować trening od 16-17.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynyyyyy czy taki posilek po treningu silowym jest ok?
100g wieśniaka, łyżka masła orzechowego, banan?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
upppp
dodam ze jestem na utrzymaniu i chce ciagle chudnąc |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
upppp
dodam ze jestem na utrzymaniu i chce ciagle chudnąc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Z tego, co wiem, po treningu nie powinno jeść się tłuszczów. Ale lepiej niech wypowie się ktoś bardziej kompetentny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
makaron razowy,pierś gotowana na parze (bleee
![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
suzana, poprosimy zdjecia
![]() tluszczy nie jemy po treningu, jorelia ma racje ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
już zjadłam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj tak o:
przed treningiem: placek owsiany z malinami z lyzka dzemu niskoslodzonego (niestety nie wyszedl taki ladny jak suzany ![]() ![]() od razu po treningu: 2 wafle ryżowe z miodem + kilka plastrów szynki (ale tego juz nie uwiecznialam.) godzine po: nalesnik z warzywami i z piersia z kurczaka- taka jakby fitnessowa tortilla. *nalesnik smazony na suchym teflonie.
![]() |
![]() |
#48 |
Wtajemniczenie
|
ok czyli ogranicze sie do banana i wieśniaka ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj po treningu tak trzyy trojkaty arbuza,trzy truskawki,jablko i troche borowek amerykanskich
A powiedzcie mi ...bo widze ze tutaj nikt po treningu owocow nie je...jak to wiec jest lepiej zmienic ten nawyk i wzorowac sie na waszych posilkach? Jakie to ma znaczenie dla organizmu??
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widze keczup ![]() Na Twoim miejscu zastąpiłabym wieśniaka pełnowartościowym białkiem np. czerwonym mięsem bądź chudą rybą, ewntualnie mięsem białym. Wieśniak to nabiał, u kobiety powinna się w tym momencie włączyć czerwona lampka pt. "LAKTOZA!"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
po treningu białko szybkoprzyswajalne.
kuźwa, ile można pisać? jest wszystko podwieszone w pierwszym poście, laski czytajcie a nie wpiepr.zacie te serki po 5 opakowań na dzień^^ Cytat:
![]() no ketchupu trochę wlałam do tortilli, ale staram się ograniczać jak mogę. musiał ktoś mi zwrócić uwagę, żebym się pozbyła tego nawyku ![]() ![]() edit: a co do węgli prostych, to czemu je ograniczasz? przecież po treningu można..
Ale jeszcze tu wrócę ![]() Edytowane przez dontknow Czas edycji: 2009-07-14 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wołowina zaraz po jajku kurzym jest najcenniejszym źródłem białka, poza tym zawiera ona bardzo dużo kreatyny i sterydów, zaraz po niej jest cielęcina, poźniej ryby i owoce morza (np. dorsz jest chudszy od kurczaka i indyka), a na końcu mięso białe (kurczak i indyk) mniej zasobne w białko aniżeli mięso czerwone. Paradoksalnie - bo wszyscy wcinają je aż się uszy trzęsą - wielkiej masy na nim się nie zbuduje. Stąd moje zamiłowanie do wołowinki. ![]() Odnośnie Twojego EDIT: czemu ograniczam węgle proste? Bo nie mogę ich za dużo jeść, właściwie obcięłam je do minimum. Na tyle znam swoje ciało i jego reakcje, że wiem jak działają na nie cukry proste - bardzo zgubnie ![]()
Edytowane przez suzana Czas edycji: 2009-07-14 o 18:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
aa.. no tak, ty masz większy staż ode mnie. ja to jeszcze nie widzę co jak na mnie działa. a co np. obserwujesz po cukrach?
ej, a ile dusisz np. takie mięso wołowe? a wieprzowe jesz czasami? jakbyś mi mogła podać kilka przepisów na priv, to byłabym wdzięczna ;* - chyba się jednak przerzucę na czerwone. ty patrz a tutaj jest napisane, że czerwone mięso rzadko jeść ;p
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz kto mi "kazał" jeść to miesko ![]() oczywiście nie jem jej codziennie, jest jak dla mnie za drogim mięsem, ale na pewno sięgam po nia 2-3 razy w tygodniu ile duszę? zależy jak grube "kotlety" poporcjuje - jutro z rana będę dusiła to Ci napisze na priva wieprzowiny nie jem, bardzo jej nie lubię a przyy folgowaniu z cukrami prostymi rośnie mi poziom BF co zauważałne jest głównie w dolnej części mięsnia prostego brzucha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
okurde. ja właśnie nie mogę poradzić sobie nigdy z tą częścią.. to irytujące się robi. górę mam twardą jak skała, a dół, ech szkoda gadać.
a ty przygotowujesz sobie więcej porcji na raz? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
bardzo często robię więcej porcji, zwłaszcza w czasie, gdy normalnie pracuję, bo wówczas zdarza się, że nie mam czasu kompletnie na nic
![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym przeciez i ja, i suzana i inne dziewczyny publikujemy tutaj nasze jedzenia. tak trudo sie wzorowac?^
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
PRZED: placek owsiany z daktylmi (robie sobie dzis dzien dziecka
![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.