|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
czekoladko, pięknie, ale ci zazdroszczę
kiedy my będziemy mieli własny kąt...no na koniec roku się przeprowadzamy ale to mieszkanko służbowe będzie... Aniu trzymam kciuki jeszcze pytanie mam wiem że jest wątek o gotowaniu, ale może któraś z was ma sprawdzony przepis na pyzy z męięsem żeby długo nie gotować?? bo ja te kartacze zawsze robię ale to sporo roboty a można jakoś z gotowanych i mąki ziemniaczanej podobno i potem kilka minut się gotuje... wie któraś z was jak??? Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-07-15 o 12:33 |
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Widzialam Fridzia ze zalozylas watek na odchowalni
ale cos mi sie wydaje ze narazie bedzie tam cisza, bo nasze mamusie nie maja czasu za bardzo teraz.......jak juz wszystkie bedziemy rozpakowane to moze watek bedzie tetnil zyciem
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
czekoladko bardzo fajna sypialnia
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, naprawdę te skosy są mega , ładne mebelki Może do mnie? Zobaczymy. Idę się położyć, jakoś mi ciężko
|
|
|
#695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem wam ze myslalam ze nie da sie urzadzic pomieszczenia z takim mega skosem a jednak- nawet mozna usiasc na lozku nie chaczac glowa- tż tez jest zdzwiony, a lozeczko stalo juz w roznych miejscach i tam jest chyba najlepiej bo nikt nie zachaczy glowa wyciagajac dziecko z lozeczka ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękna ta Wasza sypialnia. ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- U mnie właśnie pada. Ale tak leciutko. |
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#698 |
|
Ola-Unhola
|
Aniu, trzymam kciuki
![]() ![]() Czyżby kolejna Mamusia ![]() Miramej, fajny wózeczek Czekoladko, fajna sypialenka i nawet udało się to wszystko praktycznie poustawiać ![]() No to się dzisiaj wyspaliśmy. Razem z Bartuniem kimalismy do 11. W końcu jakaś odmiana. I nóżki moje lepiej wyglądają, choć do siebie nie doszły. Zaraz trzeba obiadek robić o posprzatać trochę, bo ostatnio tylko na noc do domu wracałam.
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz opanowalismy technike wstawania i jakos sie nie uderzamy..... tż przesuwa sie na koniec lozka i wstaje a ja ze jestem nizsza to nie mam takiej potrzeby i wstaje bez problemu ![]() myslalam ze bedzie duzo gorzej ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- ciekawe jak nasze mamusie Karolinka i Eleeri ![]() dawno sie nie odzywaly
|
|
#700 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podziel sie deszczem!!! U mnie 30 stopni w cieniu |
||||
|
|
|
#701 |
|
Raczkowanie
|
czekoladko widze ze mebelki z brw mam tez ten model tylko inne szafeczki tylko zastanawiam sie nad tymi plasikowymi uchwytami czywytrzymaja jak nasze dzieciaki podrosna napewno z mojej 5 szufladowej komódki Gabryś zrobi drabinke a ze stoi blisko łóżeczka to pewnie bedzie skoki trenował
czy zastanawialiscie sie nad blokadami do szafek i szuflad- wiem ze to odległy jeszcze temat ale ja tak sobie mysle - czy to sie sprawdza? Ania kciuki trzymam- a tak na marginesie to nam połozna mówiła z SR ze jak kobieta w ciąży moze obrac wiaderko kartofli to jeszcze moze siedziec w domku, i wrednie Ania sporo tych postów napisała - ale lepiej ze pojechala bo zawsze to inaczej niz w domku sie martwic tam przebadaja itp.kamilka ja mam tego duzo mniej i rzadziej wiec u mnie to jeszcze nie czop zreszta zawczesnie - raczej to paskuctwo czyli albo drozdzyca albo "owulacja". Ale jesli ty masz blisko do porodu to moze byc czop on potrafi sie wczesniej odklejac i nie musi od razu cały.
GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek 17. 08.2009 ALICJA 16.07.2014 Edytowane przez viki_22_83 Czas edycji: 2009-07-15 o 13:24 |
|
|
|
#702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przemilczał to... Ale widze, ze tutaj kolezanki juz na koncówkach tak maja... nie wiem, czy to go nie upewniło, ze moze byc juz "coś" na poczatku sierpnia... W ogóle dziewczyny!!! Ja nie wiem albo panikuje albo juz zgłupiałam... Pytałam wszystkie moje znajome o odczucia sprzed porodu... Jak im sie poród zaczynał i czy czuły cos... ze sie przygotowuja... bóle brzucha na jakis czas przed itp. Wszystkie mi powiedziały, ze nic nie czuły... Nawet te po terminach czuły sie swietnie... zero jakichkolwiek bólów... A ja... brzuch coraz czesciej pobolewa mnie jak na @... do 3 x na dzień dochodzi do tego twardnienie brzucha lub ból krzyży, czasem bolą mnie jajniki i pachwiny, non stop mam uczucie dosc mocnego ucisku w łonie... Nie wspomne, ze do toalety chodze w dzien co jakies 40 min a w nocy minimum co 2 h... Na dłuższe posiedzenie chodze conajmniej 2 x dziennie i problemu z wypróżnieniem nie mam... Zanim poszłam do lekarza tez to miałam ale jakos rzadziej i delikatniej... ale zauwazyłam, ze te uczucia robia sie coraz bardziej agresywne... dopóki nie widze krwi w wydzielinie to nie panikuje... ale jestem zdezorientowana... ![]() :conf used:Cytat:
|
|||
|
|
|
#703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co zauważyłam???? Że spuchły mi usta Zrobiły się pełniejsze, a szczególnie dolna warga ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-07-15 o 13:31 |
||
|
|
|
#704 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Usta ci spuchły?? ![]() ![]() Chyba sexu mi brak....
|
||
|
|
|
#705 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie
Dawno mnie tu nie było i zauważyłam że usunęłyście mnie już z listy mam |
|
|
|
#706 | |
|
celebriti
|
czekolada: bardzo ładnie wyglada ta sypialania, musze pokazac tż mojemu bo on jest przeciwnikiem skosów a u Ciebie efekt super! w ogole zazdroszcze my nie mamy lokum ;(
frida cos w tych ustach jest:P moze to z gorąca, bo ja juz takie miewalam latem ale fakt ze teraz jak po botoxie ahihihi
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
Lista mam była porządkowana podczas powstania 4 części. Teraz już mamy 5.
Mamusie które nie odzywały się co najmniej przez 2 mce zostały wymazane, bo stwierdziłyśmy że już o nas zapomniały |
|
|
|
#708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A deszcz mogę Ci wysłać kurierem Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#709 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak jakoś wyszło , na Jedo Fyn 4ds nie miałam szans nawet na obejrzenie, a mowa zakup przed porodem. Spodobał mi się Mutsy 4rider i już prawie go kupiłam, ale za samą wersję głęboką musiałabym zapłacić 1760 zł (poza tym gondola malutka), na początku na inne nie patrzyłam, bo chciałam skrętne koła, przyszłam do domu, weszłam na forum gazety i zaczęłam czytać o wózkach bez skrętnych kół, no i tak jakoś się skończyło... Oglądałam nawet Murę i Małż się zgodził, ale na żywo dla mnie sporo traci ten wózek. A Ty już kupiłaś?Cytat:
![]() Dziewczyny pewnie mają co robić przy maluchach, mam tylko nadzieję, że eleeri nie musiała iśc do szpitala, a Karola dogadała się z TŻ-em. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A więc na wszelki wypadek podam jeszcze raz dane Asia 22 lata niemcy imię dzidziusia Julia termin porodu na 19 lipca ale prawdopodobnie się przedłuży. Wiem wiem że długo mnie nie było ale miałam dość dużo na głowie i jakoś tak wyszło mam nadzieję że przyjmiecie mnie spowrotem
|
|
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
O Kurczaki!!!! Tak się zaczytałam, że zapomniałam włączyć mięsko na obiad. Miałam je wstawić o 13.30 a teraz patrzę a tu już prawie 14,00. Mam poślizg półgodzinny
|
|
|
|
#712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To był wstępny termin teraz jest na 19 ale wczoraj jak byłam u lekarza to gin powiedziała że jeszcze trochę może to potrwać bo główka jest jeszcze bardzo wysoko
|
|
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) ----------------- 10.04.09 - (24 tc) CC - Leo(712 g, 31 cm) Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ---------------------- 26.05.09 - (31 tc) CC - Nataniel (1980 g, 45 cm) mariolasl (Mariola, 34l, UK) ------------------------- 29.05.09 - (32 tc) CC - Antonio (1650 g, ?? cm) Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) --------------- 20.06.09 - (38 tc) CC - Kubuś (4080 g, 56 cm) marica5 (Marika, 23l, Chełmno) ----------------------- 23.06.09 - (39 tc) CC - Martynka(3570 g, 59 cm) megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) ----------------- 23.06.09 - (39 tc) SN - Amelka (2850 g, 53 cm) Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) -------------- 26.06.09 - (40 tc) SN - Zuzia (3660 g, 53 cm) p4w (Ola, 26l, Szczecin) ---------------------------------- 29.06.09 - (40 tc) SN - Tomuś (3220 g, 54 cm) jusali (Alicja, 20l, war.-mazurskie) ------------------- 01.07.09 - (39 tc) SN - Joachim (2870 g, 53 cm) musicman (Małgosia, ?? l, łódzkie) ---------------- 01.07.09 - (39 tc) CC - Bianka(4300 g, 59 cm) eleeri (Aśka, 31 l, małopolskie) ------------------------ 04.07.09 - (41 tc) SN - Mateusz (3500 g, 56 cm) ainka (???,??,???) -------------------------------------06.07.09 - (39 tc) CC - Weronika (3000 g, 51 cm) Truheart (Ola, 27 l, Łódź) ----------------------------- 07.07.09 - (40 tc) SN - Adaś (3620 g, 54 cm) miniusia91 (Asia, 18l, Łódź) ------------------------ 08.07.09 - (39 tc) CC - Maja (2300 g, 47 cm) Svinecka (Ania, 25 l, Szczecin) ---------------------- 09.07.09 - (39 tc) CC - Marcel (3320 g, 56 cm) |
|
|
|
#716 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie tak gorąco że nawet pies na polu siedzieć nie chce. Jak go wypuszczę, to biegnie siku, zrobi kontrolę ogrodu i skuczy pod drzwiami ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
20 sztuk mamy aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) -------------------------------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon / Michał mayaha (???, ?? l, podkarpacie) ---------------------------------- t.p. 10.08.09 - Zuzia ..................TAKO Easy Rider. annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ------------------------------ t.p. 06.07.09 - Dawid / Sebastian skierka (Teresa, 27l, Olsztyn) ------------------------------------- t.p. 09.07.09 - Amelka ................ Adbor Ring erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ------------------------------ t.p. 15.07.09 - Igor / Wiktor Ania0104 (Ania, 26l, podkarpacie) ------------------------------- t.p. 19.07.09 - Dawid / Bartek ........... Tako Jumper GT arinitti (???, 37l, Warszawa) --------------------------------------- t.p. 19.07.09 - Marysia ................ Mikado Milano AsssiiA (???, 22 l,Niemcy) -------------------------------------------t.p.19.07.09 - Julia Finka09 (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 20.07.09 - ??? bibi23 (???, ?? l, ...) --------------------------------------------------- t.p. 22.07.09 - ??? lub ??? agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) -------------------------- t.p. 22.07.09 - Alan ................... Tako Jumper X katarzynka00 (Kasia, ?? l, ...) ---------------------------------- t.p. 24.07.09 - Laura ................... X-lander w. limitowana magi77 (Marta, 31 l, mazowieckie) -------------------------------- t.p. 24.07.09 - Maciek majka versace (Beata, 31l, Manchester) ---------------------- t.p. 25.07.09 - Adrianek ................. Mamas&Papas Skate chrupcio (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------- t.p. 25.07.09 - Jagódka mirika (Magda, 28l, Warszawa) ------------------------------------ t.p. 26.07.09 - Jaśmina Wojtusia (Ania, 25l, lubelskie) ------------------------------------ t.p. 27.07.09 - Oliwia .................. Vektor Air kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) ----------------------------- t.p. 27.07.09 - Andrzej evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) --------------------------------------- t.p. 28.07.09 - Nelly nastyeddy (???, 22l, Wlk Brytania) ------------------------------t.p. 31.07.09 - ??? i ??? ![]() Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-07-16 o 21:16 |
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
28 sztuk mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) -------------------------------- t.p. 01.08.09 - Weronika .................. Tako Jumper X frida110 (Aśka, 28 l, dolnośląskie) --------------------------------- t.p. 01.08.09 - Kinga ................... Roan Kortina Miramej (Jola, 33l, 3-miasto) ------------------------------------- t.p. 02.08.09 - Kuba anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) --------------------------------- t.p. 03.08.09 - ??? ...................... Mutsy Urban Rider elita343 (Ela, 29l, Wrocław) --------------------------------------- t.p. 03.08.09 - Maja czarnolaska(???, ?? l, ???) --------------------------------------- t.p. 06 .08.09 - ??? ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------------------------------- t.p. 10.08.09 - ??? kamilka (Kamila, 22l, małopolska) ------------------------------ t.p. 10.08.09 - Sebastian cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) ---------------------------- t.p. 11.08.09 - Natan / Ksawery UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ---------------------------- t.p. 12.08.09 - Antoś Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) ----------------------------------- t.p. 12.08.09 - ??? AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ---------------------------------- t.p. 13.08.09 - Kalinka lenusia25 (Marlena, 26l, Poznań) ------------------------------- t.p. 13.08.09 - Wiktoria viki_22_83 (Ania, 25l, Świdnik) -------------------------------- t.p. 16 .08.09 - Gabriel Ulcia2512 (Ula, 27l, UK) ------------------------------------------ t.p. 17.08.09 - Kuba .................... Graco Tour Elite IwonkaAnna83(Iwona, ?? l, podkarpacie) ------------------ t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------------------------------- t.p. 19.08.09 - Maja ................... Mutsy Transporter Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ---------------------------------- t.p. 19.08.09 - Bartuś groszkolino(???, ?? l, ...) ---------------------------------------- t.p. 19.08.09 - ??? iwona.sz2403 (Iwona, 26l, Tychy) ---------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? Tulipfever (Maja, 29 l, Holandia) ------------------------------- t.p. 20.08.09 - ??? lub ??? .......... Bugaboo Cameleon angy (Ania, 31l, ...) ---------------------------------------------------- t.p. 20.08.09 - Zosia .................. Jedo Bartatina) + Maxi Cosi zioła (???, ?? l, ...) ----------------------------------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? WrednaAfrodyta (Irmina, 21l, Warszawa/Ostrołęka) ---- t.p. 25.08.09 - Adaś .................. Mikado Boston marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ---------------------------------- t.p. 25.08.09 - Maja .................. Baby Merc Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) --------------------------------- t.p. 27.08.09 - ??? aromatyzowana(???, ?? l, ???) ------------------------------ t.p. 29.08.09 - Lena Anielka_ (???, 25 l, ???) ------------------------------------------- t.p. 30.08.09 - ??? ![]() Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-07-16 o 21:13 |
|
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
Miło znowu się tu widzieć
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Miramej;13266025]
![]() Tak jakoś wyszło , na Jedo Fyn 4ds nie miałam szans nawet na obejrzenie, a mowa zakup przed porodem. Spodobał mi się Mutsy 4rider i już prawie go kupiłam, ale za samą wersję głęboką musiałabym zapłacić 1760 zł (poza tym gondola malutka), na początku na inne nie patrzyłam, bo chciałam skrętne koła, przyszłam do domu, weszłam na forum gazety i zaczęłam czytać o wózkach bez skrętnych kół, no i tak jakoś się skończyło... Oglądałam nawet Murę i Małż się zgodził, ale na żywo dla mnie sporo traci ten wózek. A Ty już kupiłaś?Ja kupiłam Jedo Bartatine, czyli też bez skrętnych kół, a najśmieszniejsze jest to, że był to warunek konieczny na początku Ania imienniczko trzymam kciuki Ja wymyśliłam sobie dzisiaj prasowanie ciuszków... Bardzo mądrze I tak jak nigdy nie puchłam to czuję sie teraz jak napompowany baleron![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- A mam jeszcze takie głupie pytanie... Jak się robi, żeby jak się kogoś cytuje żeby ten cytat był w ramce...?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

kiedy my będziemy mieli własny kąt...no na koniec roku się przeprowadzamy ale to mieszkanko służbowe będzie... 

, ładne mebelki 

...
... zje i jedziemy! 
(poza tym gondola malutka), na początku na inne nie patrzyłam, bo chciałam skrętne koła, przyszłam do domu, weszłam na forum gazety i zaczęłam czytać o wózkach bez skrętnych kół, no i tak jakoś się skończyło... Oglądałam nawet Murę i Małż się zgodził, ale na żywo dla mnie sporo traci ten wózek. A Ty już kupiłaś?
I tak jak nigdy nie puchłam to czuję sie teraz jak napompowany baleron