Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-15, 16:27   #3361
azakowana
Zakorzenienie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

My byśmy chętnie gdzieś dalej pojechali, szczególnie dlatego, ze w tamtym roku bylismy w Turcji i nam się strasznie spodobało. Ale cóż jak popatrzyliśmy na ceny to podziękowaliśmy od razu
Stary 2009-07-15, 16:29   #3362
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

no właśnie, ciekawe czy u nas będą kiedykolwiek takie zarobki żeby sobie można było pozwolić bez zbytnich wyrzeczeń na takie luksusy
Stary 2009-07-15, 16:33   #3363
azakowana
Zakorzenienie

Aga u nas najgorsze jest to, że jest podział, ze ludzie zarabiają albo bardzo dużo albo bardzo mało. Nie ma tego przedziału pośredniego a większość uciech dostosowana jest dla tych pierwszych niestety.
Stary 2009-07-15, 16:39   #3364
beatrice1234
Rozeznanie

Mnie też przerażają ceny, ale będę polować na last minute, więc myśle że nie będzie tak źle. Tunezja w tej chwili to jeden z najtańszych krajów, wrzesien dlatego bo mam nadzieje że będzie taniej i lepsze oferty. W tamtym roku jak patrzyłam na oferty to można było znaleźć wycieczkę za 1100-1200 zł spokojnie oczywiście last minute i all inclusive.
Mehja piękne zdjęcia, wyglądałaś zjawiskowo.
beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 16:40   #3365
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

w mojej pracy niestety last minute odpada
Stary 2009-07-15, 16:43   #3366
azakowana
Zakorzenienie

Na taki wydatek za AI to chyba byśmy sobie mogli pozwolić. Ale weź tu znajdź taką ofertę
Dla Na Last Minute może byc bo mówię, ze chce wolne i mam na następny dzień na szczęście

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Kurcze znalazłam dziewczyny fajną bluzkę na all i nie wiem czy ja sobie kupić Jak zwykle mam dylemat - bo jak zwykle szkoda mi kasy. Jakby to były papierki to bym się nawet nie zastanawiała pewnie
http://www.allegro.pl/item686931290_...aly_46_48.html
Stary 2009-07-15, 16:46   #3367
beatrice1234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Na taki wydatek za AI to chyba byśmy sobie mogli pozwolić. Ale weź tu znajdź taką ofertę
Dla Na Last Minute może byc bo mówię, ze chce wolne i mam na następny dzień na szczęście
jak sie dobrze szuka to się znajdzie, moja znajoma była właśnie w Tunezji za 900zł, przelot, hotel, wyżywienie, była w końcówce maja. Była bardzo zadowolona. Ja uparcie szukam, bo kiedy będziemy jeździć, zostaje za rok podróż poślubna a potem to już pewnie inne wydatki.
beatrice1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 16:48   #3368
azakowana
Zakorzenienie

No my właśnie już zaliczamy się do tej grupy po podróży poślubnej i są inne wydatki hihi
Stary 2009-07-15, 19:51   #3369
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Na razie wam przesłałam te z kościoła bo dołożył nowe a z pleneru wam wysle jutro jak będę wszystkie.
Zgadzam się z Dziewczynami Mehja, wyglądałaś bardzo mlodziutko i nie mogę się napatrzeć na tą Twoją fryzurke tak dobrana, zgrabniutka, idealna dla Ciebie

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak byście miały miły wieczorek wrzucam cosik :hahaha :
Ta słynna niespodzianka Starszego dobreee

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez beatrice1234 Pokaż wiadomość
jak sie dobrze szuka to się znajdzie, moja znajoma była właśnie w Tunezji za 900zł, przelot, hotel, wyżywienie, była w końcówce maja. Była bardzo zadowolona. Ja uparcie szukam, bo kiedy będziemy jeździć, zostaje za rok podróż poślubna a potem to już pewnie inne wydatki.
Mój przyszły małżowinek (nie mogę z tego ) też się upiera na zagraniczną wycieczkę last minute, w sumie kusząca propozycja tylko znaleźć cos takiego będzie ciężko+ problemy z urlopem= problemy;/ na razie pozostaje nam Karpacz w zakresie tej promocji mojej sukni, ale zawsze coś
Dziewczyny ja już normalnie nie mogę- niedawno wróciliśmy z teściową, rodzicami i TŻem z Przystani- znów nie zastaliśmy właściciela, a umawialiśmy się wczoraj rano;/ jakiś niepoważny ten facet;/ potem zadzwonił jak już siedzieliśmy u mnie przy herbatce i ostatecznie umówiliśmy się na piątek;/kurcze no w kulki se leci;/ tyle nerwów trzeba sobie zszargać

Edytowane przez Marcia23
Czas edycji: 2009-07-15 o 19:54
Marcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 19:51   #3370
veroeve
Rozeznanie

Jak zwykle, gdy ja już jestem wolna, to tu pustki Ale dziś ostatni dzień na uczelni byłam, teraz mogę już pracować w domu, czyli trochę więcej się lenić. Ale nie wiem, co z wakacjami... Nas przygotowania do ślubu zupełnie spłukały i pozostaje nam siedzenie w Krakowie, a potem w Ostrowcu. Ehh, ciężko być tak długo studentką, to już męczące się staje tak ciągle nie pracować w normalnym trybie z umową o pracę. A teraz jak nawet obronię ten doktorat to gwarancji zatrudnienia nie mam nigdzie. Parszywy kraj, nie wiem, za co jeszcze go kocham.

veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 19:59   #3371
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez veroeve Pokaż wiadomość
Jak zwykle, gdy ja już jestem wolna, to tu pustki Ale dziś ostatni dzień na uczelni byłam, teraz mogę już pracować w domu, czyli trochę więcej się lenić. Ale nie wiem, co z wakacjami... Nas przygotowania do ślubu zupełnie spłukały i pozostaje nam siedzenie w Krakowie, a potem w Ostrowcu. Ehh, ciężko być tak długo studentką, to już męczące się staje tak ciągle nie pracować w normalnym trybie z umową o pracę. A teraz jak nawet obronię ten doktorat to gwarancji zatrudnienia nie mam nigdzie. Parszywy kraj, nie wiem, za co jeszcze go kocham.
No to gratki za ukończenie teraz to już z górki- obronisz napewno ja też jestem na etapie poszukiwania zatrudnienia- ciężko w tym naszym Ostrowcu jak ja Ci zazdroszcze tego Krakowa uwielbiam Kraków...
Zapomniałam Wam powiedzieć, że w niedzielę idę kupować z moją świadkową sukienkę dla niej ciekawa jestem jak nam pójdzie w każdym razie będę w swoim żywiole
Stary 2009-07-15, 20:11   #3372
Atena28
Raczkowanie

Mam nadzieję Marcia że uda Wam się coś fajnego upolować pamiętam swoje męczarnie i chodzenie za sukienką ...Powodzenia życzę ...

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

To ja sobie teraz poszperam trochę w znajomych u Azakowanej na NK

http://s4.suwaczek.com/200408013435.png

http://s10.suwaczek.com/20090620290114.png

Miłości trzeba się uczyć,
uczyć wciąż na nowo i bez końca
Atena28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 20:15   #3373
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Ano ciężko ciężko
Moi znajomi z fizyki pozostawali na doktoratach na uczelni i teraz też narzekają, bo muszą całymi dniami na uczelni siedzieć. Kilku osobom udało się załapać na praktyki w Grenoble i w Hamburgu czy CERN i pewnie tam zostaną ale reszta nawet nie wiedzą czy zostaną na uczelni. A jak nie zostaną to po takim kierunku ciężko im będzie znaleźć normalną pracę (Jeszcze chłopaki to prędzej, bo oni się interesowali jeszcze elektroniką, więc mogą się gdzieś załapać a dziewczyny po fizyce ehhh).
Mojemu mężowi promotor proponował, żeby został na doktoracie ale ten się bronił rękami i nogami i bardzo się z tego cieszę.
A Krakowa ja Ci z kolei nie zazdroszczę. Nie lubię tego miasta. Owszem do studiowania idealne ale do stałego mieszkania - chyba bym tam zwariowała. Strasznie zatłoczone, bloki jeden obok drugiego, tak, ze sasiadowi można o okien zaglądać. Bez sensu. A Żabiniec to już w ogóle porażka.
Stary 2009-07-15, 20:17   #3374
veroeve
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość
No to gratki za ukończenie teraz to już z górki- obronisz napewno ja też jestem na etapie poszukiwania zatrudnienia- ciężko w tym naszym Ostrowcu jak ja Ci zazdroszcze tego Krakowa uwielbiam Kraków...
Zapomniałam Wam powiedzieć, że w niedzielę idę kupować z moją świadkową sukienkę dla niej ciekawa jestem jak nam pójdzie w każdym razie będę w swoim żywiole
No nie do końca. W sumie to powinnam już skończyć zupełnie, ale wzięłam sobie przedłużenie, żebyśmy mogli mieszkać w akademiku, więc formalnie jeszcze studentka. Mam nadzieję, że uda mi się jakąś pracę podłapać na rok. W najgorszym wypadku pozostają korepetycje. Potem pewnie wyjedziemy z mężem na jego doktorat, a mojego albo post-doca, albo podejmę prace gdzieś w przemyśle, nie koniecznie na uczelni.

Moja świadkowa wspominała coś o błękitnej sukience. Myślę, że ładnie może to razem wyglądać. Dałam jej dowolność, zatem kolory bukietów dostosujemy jak już zobaczę sukienkę.

A Kraków to moje ukochane miasto, ale gorzka to miłość...

Edytowane przez veroeve
Czas edycji: 2009-07-15 o 20:23
veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 20:30   #3375
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
No nie do końca. W sumie to powinnam już skończyć zupełnie, ale wzięłam sobie przedłużenie, żebyśmy mogli mieszkać w akademiku, więc formalnie jeszcze studentka. Mam nadzieję, że uda mi się jakąś pracę podłapać na rok. W najgorszym wypadku pozostają korepetycje. Potem pewnie wyjedziemy z mężem na jego doktorat, a mojego albo post-doca, albo podejmę prace gdzieś w przemyśle, nie koniecznie na uczelni.

Moja świadkowa wspominała coś o błękitnej sukience. Myślę, że ładnie może to razem wyglądać. Dałam jej dowolność, zatem kolory bukietów dostosujemy jak już zobaczę sukienkę.
Moja jeszcze nie ma okreslonego koloru, pare juz przymierzała, ale nie widziałam szczerze mówiąc ale wiązankę też będę dostosowywała do koloru sukieneczki, nie będę jej oczywiście niczego narzucać
A teraz zwrócę się z prośbą o poradę do "już małżowinek"()Dziewczyny czy na Waszym weselu był ksiądz? jesli tak to ile plebanek przeciętnie może siedzieć na weselu? bo mamy zamiar zaprosić go, bo w sumie z tego co zdążyłam zauważyc, to na każdym weselu na jakim byłam, ksiadz zaszedł nawet na chwilke....w ogole to kiedy trzeba mu powiedzieć o tym, że go zapraszamy?
Aaaa apropos....dziś gadaliśmy z gospodynią księdza- ona nam będzie ubierała kościół damy jej 250 zł. na kwiaty i zrobi coś ładnego przez środek kościoła (te kwiaty na słupkach- troszke oklepane ale u nas w kosciele na ławkach nie ma oparć więc nic innego sie nie wymyśli), poza tym na podłoddze będą pączki róż i płatki, na filarach jakieś małe stroiki, pod ołtarzem duży kosz z kwiatami i tez kwiaty na bocznych ołtarzach. Zadna z dekoratorek za tą cenę nie zapewniła nam tego wszystkiego, więc myślę że korzystnie na tym wyjdziemy przynajmniej mam nadzieję jak myślicie?

Edytowane przez Marcia23
Czas edycji: 2009-07-15 o 20:32
Stary 2009-07-15, 20:37   #3376
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Jeśli umie to dobrze zrobić to czemu nie?
Ja nie zapraszałam księdza, w "moim" dniu były 4 śluby, więc musiałby się namęczyć bidula.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 20:40   #3377
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość
Moja jeszcze nie ma okreslonego koloru, pare juz przymierzała, ale nie widziałam szczerze mówiąc ale wiązankę też będę dostosowywała do koloru sukieneczki, nie będę jej oczywiście niczego narzucać
A teraz zwrócę się z prośbą o poradę do "już małżowinek"()Dziewczyny czy na Waszym weselu był ksiądz? jesli tak to ile plebanek przeciętnie może siedzieć na weselu? bo mamy zamiar zaprosić go, bo w sumie z tego co zdążyłam zauważyc, to na każdym weselu na jakim byłam, ksiadz zaszedł nawet na chwilke....w ogole to kiedy trzeba mu powiedzieć o tym, że go zapraszamy?
Aaaa apropos....dziś gadaliśmy z gospodynią księdza- ona nam będzie ubierała kościół damy jej 250 zł. na kwiaty i zrobi coś ładnego przez środek kościoła (te kwiaty na słupkach- troszke oklepane ale u nas w kosciele na ławkach nie ma oparć więc nic innego sie nie wymyśli), poza tym na podłoddze będą pączki róż i płatki, na filarach jakieś małe stroiki, pod ołtarzem duży kosz z kwiatami i tez kwiaty na bocznych ołtarzach. Zadna z dekoratorek za tą cenę nie zapewniła nam tego wszystkiego, więc myślę że korzystnie na tym wyjdziemy przynajmniej mam nadzieję jak myślicie?

Proboszcz się wybiera do Was na wesele? Nieźle Ja bym chyba tego nie zniosła hihi. Jakoś nie przepadam za nim i jego poglądami i sposobem prowadzenia mszy i w ogóle tego wyczytywani z imienia i nazwiska kto ile dał na budowę kościoła, kto w danym dniu był przy budowie i te zeszyty ehhh...
A Kościół nasz niestety nie jest jakiś piękny ale ładną dekorację można tam zrobić. Moja mama jak robiła tam dekoracje na ślub syna właścicieli Sezamu (Marcia będzie wiedziała o kogo chodzi) to postawiła stojaki z kwiatami tak aby powstała taka kwietna aleja połączone było ciulem i dużo kwiatów przy ołtarzu i jakieś stroiki na filarach. Wyglądało bardzo ładnie.
Stary 2009-07-15, 20:47   #3378
Atena28
Raczkowanie

U nas nie było księdza na weselu...z tego co słyszałam to na typowo wiejskich weselach praktykuje się taki obyczaj...inaczej sytuacja wygląda jeżeli ślubu udziela ksiądz z rodziny to wtedy chciał nie chciał będzie

http://s4.suwaczek.com/200408013435.png

http://s10.suwaczek.com/20090620290114.png

Miłości trzeba się uczyć,
uczyć wciąż na nowo i bez końca
Atena28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 21:01   #3379
Marcia23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Proboszcz się wybiera do Was na wesele? Nieźle Ja bym chyba tego nie zniosła hihi. Jakoś nie przepadam za nim i jego poglądami i sposobem prowadzenia mszy i w ogóle tego wyczytywani z imienia i nazwiska kto ile dał na budowę kościoła, kto w danym dniu był przy budowie i te zeszyty ehhh...
A Kościół nasz niestety nie jest jakiś piękny ale ładną dekorację można tam zrobić. Moja mama jak robiła tam dekoracje na ślub syna właścicieli Sezamu (Marcia będzie wiedziała o kogo chodzi) to postawiła stojaki z kwiatami tak aby powstała taka kwietna aleja połączone było ciulem i dużo kwiatów przy ołtarzu i jakieś stroiki na filarach. Wyglądało bardzo ładnie.
Nom wiem o kogo chodzi ja tez za nim nie przepadam, tak jak mówisz za tymi jego imiennymi wypominkami itd;/no ale cóż zrobić;/ a co do dekoracji to mam nadzieje że kobitka coś poradzi, bo faktycznie ta nasza kaplica jest taka se...
Nie wiedziałam że Twoja mamcia robi dekoracje, kurcze szkoda że nie wiedziałam wcześniej:
Stary 2009-07-15, 21:08   #3380
azakowana
Zakorzenienie

Bo ona się tym nie zajmuje jakoś często
Jak ją ksiądz prosił to dekoracje na święta co roku robiła kiedyś, na komunie, czasem ja ktoś poprosi, żeby na ślub zrobiła. Temu chłopakowi robiła też dekoracje weselną - oni mieli w plenerze wesele - na polanie w lesie Sprowadzali sobie parkiet do tańczenia mieli catering. Impreza była w takim ogromnym namiocie. Podobno Panna Młoda się uparła, że tak będzie taniej - ale tylko tak słyszałam, nie wiem jak było na prawdę
Stary 2009-07-15, 21:16   #3381
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ej no, wiecej nie dało sie napisac? Niedawno wróciłam, gdyby nie to, ze kolezanka wczesniej prace zaczyna to bysmy jeszcze troszke posiedziały, a raczej piły
Jutro zajrze do Was, bo teraz to ledwo siedze, ze zmeczenia rzecz jasna
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 21:17   #3382
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

a pewnie, że ze zmęczenia, od razu to wiedziałyśmy
Stary 2009-07-15, 21:18   #3383
azakowana
Zakorzenienie

oczywiście, że ze zmęczenia
Stary 2009-07-15, 21:20   #3384
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

No tak Padam juz, ale musiałam zajrzec do Was
Stary 2009-07-15, 21:22   #3385
azakowana
Zakorzenienie

To się chwali
Stary 2009-07-15, 21:23   #3386
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Przynajmniej jeden mam nałóg, a jaki zdrowy za to - WIZAZ Inni pala, pija a ja mam WAS hehe
Stary 2009-07-15, 21:25   #3387
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

i właśnie tak nam się miło zrobiło
Stary 2009-07-15, 21:26   #3388
azakowana
Zakorzenienie

No tylko, żeby to się nie stało chorobliwe
Ale nam to nie grozi, przecież my "tylko" ciamplotamy całymi dniami
Stary 2009-07-15, 21:29   #3389
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena28 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję Marcia że uda Wam się coś fajnego upolować pamiętam swoje męczarnie i chodzenie za sukienką ...Powodzenia życzę ...

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------
no właśnie Atena, upolowałaś w końcu jakąś sukienkię na poprawiny? bo pamiętam jak cię sprzedawczyni załatwiła i sprzedała twoją zamówioną kieckę.

Dziewczyny o czym wy piszecie? Pierwsze słyszę żeby księdza się na wesele zapraszało nikt mi nic o tym nie mówił

Ja właśnie wyprasowałam rzeczy z trzech prań, nienawidzę tego. Jutro idę na miasto kupić ciuchy na wyjazd, jakiś kostium kąpielowy, sukienki

Katalinka czekam na relację z Pragi bo planujemy się wybrać we wrześniu.

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-07-15 o 21:38
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 21:44   #3390
madziaciu
Zadomowienie

Fajny ten pomysł z weselem w plenerze... Jak na filmach. I wlascicieli Sezamu znam z widzenia bo to niedaleko mnie Mehja śliczne te zdjęcia. Na prawde pięknie wyglądaliście. Kiedy ja bede miec takie zdjęcia...

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

A i z zapraszaniem ksiądza to sie spotkałamale na wsi... Ze to znajomy ksiądz to niech wpadnie Ale tak normalnie to nigdy...
madziaciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości