|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III
My byśmy chętnie gdzieś dalej pojechali, szczególnie dlatego, ze w tamtym roku bylismy w Turcji i nam się strasznie spodobało. Ale cóż jak popatrzyliśmy na ceny to podziękowaliśmy od razu
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Aga u nas najgorsze jest to, że jest podział, ze ludzie zarabiają albo bardzo dużo albo bardzo mało. Nie ma tego przedziału pośredniego a większość uciech dostosowana jest dla tych pierwszych niestety.
|
#3364 |
|
Rozeznanie
|
Mnie też przerażają ceny, ale będę polować na last minute, więc myśle że nie będzie tak źle. Tunezja w tej chwili to jeden z najtańszych krajów, wrzesien dlatego bo mam nadzieje że będzie taniej i lepsze oferty. W tamtym roku jak patrzyłam na oferty to można było znaleźć wycieczkę za 1100-1200 zł spokojnie oczywiście last minute i all inclusive.
Mehja piękne zdjęcia, wyglądałaś zjawiskowo. |
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Na taki wydatek za AI to chyba byśmy sobie mogli pozwolić. Ale weź tu znajdź taką ofertę
![]() Dla Na Last Minute może byc bo mówię, ze chce wolne i mam na następny dzień na szczęście![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Kurcze znalazłam dziewczyny fajną bluzkę na all i nie wiem czy ja sobie kupić Jak zwykle mam dylemat - bo jak zwykle szkoda mi kasy. Jakby to były papierki to bym się nawet nie zastanawiała pewnie![]() http://www.allegro.pl/item686931290_...aly_46_48.html
|
#3367 |
|
Rozeznanie
|
jak sie dobrze szuka to się znajdzie, moja znajoma była właśnie w Tunezji za 900zł, przelot, hotel, wyżywienie, była w końcówce maja. Była bardzo zadowolona. Ja uparcie szukam, bo kiedy będziemy jeździć, zostaje za rok podróż poślubna a potem to już pewnie inne wydatki.
|
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
No my właśnie już zaliczamy się do tej grupy po podróży poślubnej i są inne wydatki hihi
|
#3369 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak dobrana, zgrabniutka, idealna dla Ciebie![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Ta słynna niespodzianka Starszego dobreee![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
) też się upiera na zagraniczną wycieczkę last minute, w sumie kusząca propozycja tylko znaleźć cos takiego będzie ciężko+ problemy z urlopem= problemy;/ na razie pozostaje nam Karpacz w zakresie tej promocji mojej sukni, ale zawsze coś![]() Dziewczyny ja już normalnie nie mogę- niedawno wróciliśmy z teściową, rodzicami i TŻem z Przystani- znów nie zastaliśmy właściciela, a umawialiśmy się wczoraj rano;/ jakiś niepoważny ten facet;/ potem zadzwonił jak już siedzieliśmy u mnie przy herbatce i ostatecznie umówiliśmy się na piątek;/kurcze no w kulki se leci;/ tyle nerwów trzeba sobie zszargać Edytowane przez Marcia23 Czas edycji: 2009-07-15 o 19:54 |
||
|
|
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
Jak zwykle, gdy ja już jestem wolna, to tu pustki
Ale dziś ostatni dzień na uczelni byłam, teraz mogę już pracować w domu, czyli trochę więcej się lenić. Ale nie wiem, co z wakacjami... Nas przygotowania do ślubu zupełnie spłukały i pozostaje nam siedzenie w Krakowie, a potem w Ostrowcu. Ehh, ciężko być tak długo studentką, to już męczące się staje tak ciągle nie pracować w normalnym trybie z umową o pracę. A teraz jak nawet obronię ten doktorat to gwarancji zatrudnienia nie mam nigdzie. Parszywy kraj, nie wiem, za co jeszcze go kocham.
|
|
#3371 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz to już z górki- obronisz napewno ja też jestem na etapie poszukiwania zatrudnienia- ciężko w tym naszym Ostrowcu jak ja Ci zazdroszcze tego Krakowa uwielbiam Kraków... ![]() Zapomniałam Wam powiedzieć, że w niedzielę idę kupować z moją świadkową sukienkę dla niej ciekawa jestem jak nam pójdzie w każdym razie będę w swoim żywiole |
|
|
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Mam nadzieję Marcia że uda Wam się coś fajnego upolować
pamiętam swoje męczarnie i chodzenie za sukienką ...Powodzenia życzę ...---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- To ja sobie teraz poszperam trochę w znajomych u Azakowanej na NK
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi znajomi z fizyki pozostawali na doktoratach na uczelni i teraz też narzekają, bo muszą całymi dniami na uczelni siedzieć. Kilku osobom udało się załapać na praktyki w Grenoble i w Hamburgu czy CERN i pewnie tam zostaną ale reszta nawet nie wiedzą czy zostaną na uczelni. A jak nie zostaną to po takim kierunku ciężko im będzie znaleźć normalną pracę (Jeszcze chłopaki to prędzej, bo oni się interesowali jeszcze elektroniką, więc mogą się gdzieś załapać a dziewczyny po fizyce ehhh). Mojemu mężowi promotor proponował, żeby został na doktoracie ale ten się bronił rękami i nogami i bardzo się z tego cieszę. A Krakowa ja Ci z kolei nie zazdroszczę. Nie lubię tego miasta. Owszem do studiowania idealne ale do stałego mieszkania - chyba bym tam zwariowała. Strasznie zatłoczone, bloki jeden obok drugiego, tak, ze sasiadowi można o okien zaglądać. Bez sensu. A Żabiniec to już w ogóle porażka.
|
|
#3374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja świadkowa wspominała coś o błękitnej sukience. Myślę, że ładnie może to razem wyglądać. Dałam jej dowolność, zatem kolory bukietów dostosujemy jak już zobaczę sukienkę. A Kraków to moje ukochane miasto, ale gorzka to miłość...
Edytowane przez veroeve Czas edycji: 2009-07-15 o 20:23 |
|
|
|
|
#3375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wiązankę też będę dostosowywała do koloru sukieneczki, nie będę jej oczywiście niczego narzucać![]() A teraz zwrócę się z prośbą o poradę do "już małżowinek"( )Dziewczyny czy na Waszym weselu był ksiądz? jesli tak to ile plebanek przeciętnie może siedzieć na weselu? bo mamy zamiar zaprosić go, bo w sumie z tego co zdążyłam zauważyc, to na każdym weselu na jakim byłam, ksiadz zaszedł nawet na chwilke....w ogole to kiedy trzeba mu powiedzieć o tym, że go zapraszamy?![]() Aaaa apropos....dziś gadaliśmy z gospodynią księdza- ona nam będzie ubierała kościół damy jej 250 zł. na kwiaty i zrobi coś ładnego przez środek kościoła (te kwiaty na słupkach- troszke oklepane ale u nas w kosciele na ławkach nie ma oparć więc nic innego sie nie wymyśli), poza tym na podłoddze będą pączki róż i płatki, na filarach jakieś małe stroiki, pod ołtarzem duży kosz z kwiatami i tez kwiaty na bocznych ołtarzach. Zadna z dekoratorek za tą cenę nie zapewniła nam tego wszystkiego, więc myślę że korzystnie na tym wyjdziemy przynajmniej mam nadzieję jak myślicie?
Edytowane przez Marcia23 Czas edycji: 2009-07-15 o 20:32 |
|
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli umie to dobrze zrobić to czemu nie?
Ja nie zapraszałam księdza, w "moim" dniu były 4 śluby, więc musiałby się namęczyć bidula.
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proboszcz się wybiera do Was na wesele? Nieźle Ja bym chyba tego nie zniosła hihi. Jakoś nie przepadam za nim i jego poglądami i sposobem prowadzenia mszy i w ogóle tego wyczytywani z imienia i nazwiska kto ile dał na budowę kościoła, kto w danym dniu był przy budowie i te zeszyty ehhh...A Kościół nasz niestety nie jest jakiś piękny ale ładną dekorację można tam zrobić. Moja mama jak robiła tam dekoracje na ślub syna właścicieli Sezamu (Marcia będzie wiedziała o kogo chodzi ) to postawiła stojaki z kwiatami tak aby powstała taka kwietna aleja połączone było ciulem i dużo kwiatów przy ołtarzu i jakieś stroiki na filarach. Wyglądało bardzo ładnie.
|
|
#3378 |
|
Raczkowanie
|
U nas nie było księdza na weselu...z tego co słyszałam to na typowo wiejskich weselach praktykuje się taki obyczaj...inaczej sytuacja wygląda jeżeli ślubu udziela ksiądz z rodziny
to wtedy chciał nie chciał będzie
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tez za nim nie przepadam, tak jak mówisz za tymi jego imiennymi wypominkami itd;/no ale cóż zrobić;/ a co do dekoracji to mam nadzieje że kobitka coś poradzi, bo faktycznie ta nasza kaplica jest taka se...Nie wiedziałam że Twoja mamcia robi dekoracje, kurcze szkoda że nie wiedziałam wcześniej: |
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Bo ona się tym nie zajmuje jakoś często
![]() Jak ją ksiądz prosił to dekoracje na święta co roku robiła kiedyś, na komunie, czasem ja ktoś poprosi, żeby na ślub zrobiła. Temu chłopakowi robiła też dekoracje weselną - oni mieli w plenerze wesele - na polanie w lesie Sprowadzali sobie parkiet do tańczenia mieli catering. Impreza była w takim ogromnym namiocie. Podobno Panna Młoda się uparła, że tak będzie taniej - ale tylko tak słyszałam, nie wiem jak było na prawdę
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Ej no, wiecej nie dało sie napisac? Niedawno wróciłam, gdyby nie to, ze kolezanka wczesniej prace zaczyna to bysmy jeszcze troszke posiedziały, a raczej piły
![]() Jutro zajrze do Was, bo teraz to ledwo siedze, ze zmeczenia rzecz jasna |
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, że ze zmęczenia
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
No tak
Padam juz, ale musiałam zajrzec do Was
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
To się chwali
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Przynajmniej jeden mam nałóg, a jaki zdrowy za to - WIZAZ
Inni pala, pija a ja mam WAS hehe
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
No tylko, żeby to się nie stało chorobliwe
![]() Ale nam to nie grozi, przecież my "tylko" ciamplotamy całymi dniami
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny o czym wy piszecie? Pierwsze słyszę żeby księdza się na wesele zapraszało nikt mi nic o tym nie mówił ![]() Ja właśnie wyprasowałam rzeczy z trzech prań, nienawidzę tego. Jutro idę na miasto kupić ciuchy na wyjazd, jakiś kostium kąpielowy, sukienki ![]() Katalinka czekam na relację z Pragi bo planujemy się wybrać we wrześniu. Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-07-15 o 21:38 |
|
|
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
Fajny ten pomysł z weselem w plenerze... Jak na filmach. I wlascicieli Sezamu znam z widzenia bo to niedaleko mnie
Mehja śliczne te zdjęcia. Na prawde pięknie wyglądaliście. Kiedy ja bede miec takie zdjęcia...---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- A i z zapraszaniem ksiądza to sie spotkałamale na wsi... Ze to znajomy ksiądz to niech wpadnie Ale tak normalnie to nigdy...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

MM
teraz to już z górki- obronisz napewno
uwielbiam Kraków...

....

nikt mi nic o tym nie mówił