Ostrowieckie Panny Młode cz.III - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-15, 21:44   #3391
Marcia23
Raczkowanie

Dot.: Ostrowieckie Panny Młode cz.III

Ja tez juz jestem zainfekowana tym wizażowym wirusem Dziewczynki zostawiam Was na troszkę bo mój TŻ przyszedł
Marcia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 21:46   #3392
azakowana
Zakorzenienie

Madziaciu to widzę, że kolejna Krajanka A Ty mieszkasz po stronie Kościoła czy Cmentarza?
Bo ja prawie na przeciwko Dworku
Stary 2009-07-15, 21:53   #3393
przeddzidzie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Katalinka czekam na relację z Pragi bo planujemy się wybrać we wrześniu.
Ja byłam w Pradze w czerwcu. Bardzo ładne miasto, ale i bardzo zatłoczone. Remontowana jest część mostu Karola i przez niego się idzie jak w kolejce za mięsem w PRL-u.
Nigdy też nie widziałam tylu jubilerów w jednym miejscu a biżuterię mają śliczną!!!!
Urokliwe miejsce aczkolwiek już bym tam nie chciała wracać ze względu na te tłoki właśnie.
Stary 2009-07-15, 21:56   #3394
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Ja właśnie wyprasowałam rzeczy z trzech prań, nienawidzę tego. Jutro idę na miasto kupić ciuchy na wyjazd, jakiś kostium kąpielowy, sukienki
jak kupisz jakąś fajną sukienkę to daj znać, ja już dawno chciałam sobie kupić bo mi się strasznie podobają, tylko nigdzie spotkać jakoś nie mogę
Stary 2009-07-15, 21:56   #3395
veroeve
Rozeznanie

Moja rodzina na wsi zawsze prosiła proboszcza, przychodził na obiad, pił kieliszek wódki i spadał. Ja chyba nie będę się wygłupiać z zapraszaniem obcego księdza, ale gdybym go znała to czemu nie. Zobaczymy przede wszystkim, kto tego ślubu będzie udzielał. W palach był ktoś ze znajomych, ale na złość nikt nie może. A znajomy byłby pewnie na całym weselu. Spotkałam się z tym, że ludzie się krępują za bardzo pić, dopóki klecha siedzi z gośćmi. Ale gdyby u mnie był znajomy zakonnik to pewnie chciałabym, żeby siedział dokąd wytrzyma, a nie usuwał się, żeby goscie czuli sie swobodniej. Ksiądz taki sam człowiek z poczuciem humoru, jak świecki. Ale obcy ksiądz będzie się czuł jak nieznajomu gość. Żaden komfort dla niego ani dla weselników.

veroeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 22:33   #3396
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przeddzidzie Pokaż wiadomość
Ja byłam w Pradze w czerwcu. Bardzo ładne miasto, ale i bardzo zatłoczone. Remontowana jest część mostu Karola i przez niego się idzie jak w kolejce za mięsem w PRL-u.
Nigdy też nie widziałam tylu jubilerów w jednym miejscu a biżuterię mają śliczną!!!!
Urokliwe miejsce aczkolwiek już bym tam nie chciała wracać ze względu na te tłoki właśnie.
dzięki. A gdzie spaliście?

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
jak kupisz jakąś fajną sukienkę to daj znać, ja już dawno chciałam sobie kupić bo mi się strasznie podobają, tylko nigdzie spotkać jakoś nie mogę
dam znać

Wiecie co? Ja nadal nie mogę uwierzyć, że jestem mężatką

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-07-15 o 22:34
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 22:36   #3397
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki. A gdzie spaliście?

dam znać

Wiecie co? Ja nadal nie mogę uwierzyć, że jestem mężatką
Przyzwyczaisz się z czasem

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

O właśnie bo ja miałam zapytać już wcześniej ale zapomniałam - a jakie nazwisko nosi Kacperek?
Stary 2009-07-15, 22:46   #3398
aniaa22
Zakorzenienie

a my wlasnie z kina wrocilismy. bylismy na "epoce" a teraz sobie pijemy pyszne drinki

co do ksiedza na weselu to jestem ze wsi ale nikomu do glowy nie przyszlo zeby ksiedza zapraszac
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 22:47   #3399
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wiem co miałam wam napisać tylko ciągle zapomniałam.
Tż mi opowiedział pewną historię ale średnio w nią uwierzyłam ale jak czesałam się do ślubu to fryzjerki zaczeły gadać o tym samym.
Było niedawno w Ostrowcu gdzieś wesele na którym panna młoda poszła na bara-bara z fotografem. Zamknęli się w łazience i działali i nakrył ich ojciec pana młodego i tak się wściekł że był koniec wesela

Elsi kwiatów w samym bukiecie miałam 12 +1 do włosów +1 do butonierki czyli 14 razem
To dużo tych kwiatów było i jeszcze raz powtórzę zarąbisty bukiecik miałaś
A ta historia to niezła na pewno skandal niezły w rodzinie był.

Cytat:
Napisane przez katalinka17 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja dziś nie bardzo się czuję, byłam dziś na pobraniu krwi, boli mnie troche ręka, no ale wyniki badań ok, czekam tylko na wyniki tsh w piątek...

Mój tż zaczyna urlop od przyszłego tygodnia, ruszamy do Sopotu, potem do jego rodziny do Legnicy, przy okazji odwiedzimy Karpacz i Pragę czeską
Byłam w Pradze w zeszłym roku i powiem że miasto mi się podoba, ale tam mandaty sypią dostaliśmy jeden bo nie zaparkowaliśmy tam gdzie trzeba ale cóż zapłaciliśmy i po sprawie.

Cytat:
Napisane przez Atena28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak byście miały miły wieczorek wrzucam cosik :hahaha :
Atena jaka zawiedziona Twoja minka jak się okazało że kimono miał pod gajerkiem

Cytat:
Napisane przez beatrice1234 Pokaż wiadomość
A jeśli dobrze pójdzie to we wrześniu spędzę 7 dni w Tunezji, jeśli dobrze pójdzie! Tak już się napaliłam na ten wyjazd że masakra, a tu moja kadencja w obecnej firmie może się skończyć w każdej chwili. W tamtym roku byliśmy we Włoszech no i wiadomo że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Zobaczymy, na razie jestem dobrej myśli

Mehja podeślij i mi fotki, bo ja żadnych nie widziałam.

Aha mój Tż też już ma skronie siwe, hm... obawiam się że do ołtarza pójdzie już gołąbkiem
Do Tunezji? My też tam myślimy jechać w podróż poślubną.

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Kurcze znalazłam dziewczyny fajną bluzkę na all i nie wiem czy ja sobie kupić Jak zwykle mam dylemat - bo jak zwykle szkoda mi kasy. Jakby to były papierki to bym się nawet nie zastanawiała pewnie
http://www.allegro.pl/item686931290_...aly_46_48.html
Trochę drogo za nią chcą ale popatrz na targu może taką znajdziesz bo gdzieś obiły mi się o oczy i możliwe za mniejszą cenę.A bluzka jest świetna jak na lato taka przewiewna.

Cytat:
Napisane przez Marcia23 Pokaż wiadomość
No to gratki za ukończenie teraz to już z górki- obronisz napewno ja też jestem na etapie poszukiwania zatrudnienia- ciężko w tym naszym Ostrowcu jak ja Ci zazdroszcze tego Krakowa uwielbiam Kraków...
Zapomniałam Wam powiedzieć, że w niedzielę idę kupować z moją świadkową sukienkę dla niej ciekawa jestem jak nam pójdzie w każdym razie będę w swoim żywiole
A ja zamiast kupować sukienki to chyba wezmę starą w której tylko raz byłam na weselu i przerobię ją na modniejszy fason.

Ja się nie spotkałam z zapraszaniem księdza na wesele.

Byliśmy dzisiaj na rozmowie z zespołem wszystko obgadane na pierwszy taniec zaśpiewają nam Paulę "Od dziś" a dla rodziców tą piosenkę
http://w283.wrzuta.pl/audio/5UuY7PDy...-_dla_rodzicow

...Po każdym dniu postaw kropkę, odwróć kartkę i zacznij na nowo...
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 22:48   #3400
mehja
Zakorzenienie

od urodzenia nosi nazwisko tatusia a ja dopiero teraz
jak oddawałam suknię do pralni to pani poprosiła o nazwisko a ja podałam stare, Tż mnie poprawił oburzony

Elsi ładna ta piosenka ja umyśliłam sobie "Kochani moi rodzice" i zespół zagrał i zaśpiewał ją cudownie, moja mama płakała
Dziękuję w imieniu bukietu. Jedna kalia kosztuje 12 zł więc nie wiem czemu Tara taką cenę podała na targu kosztuje 10zł i za bukiet zapłaciłam 120zł więc się zgadza. Nie wiem dalczego Tara tyle zawołała.

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2009-07-15 o 23:07
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 22:52   #3401
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsi81 Pokaż wiadomość

Trochę drogo za nią chcą ale popatrz na targu może taką znajdziesz bo gdzieś obiły mi się o oczy i możliwe za mniejszą cenę.A bluzka jest świetna jak na lato taka przewiewna.
Elsi ale ja nie mam jak iść na ten targ U nas w Gorlicach niestety nie ma tego typu bluzek a nawet w Ostrowcu nie znajdę na targu fajnej bluzki w rozmiarze 48 Taki mój los niestety, że albo muszę kupować na all albo chodzić w worach pokutnych, bo nawet w ciuchaczach w Gorlicach nie mają fajnych rzeczy.
Jak się wkurzę to sama sobie uszyję i będzie taka jaką chce

Edytowane przez azakowana
Czas edycji: 2009-07-15 o 22:54
azakowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-15, 23:06   #3402
Elsi81
Zakorzenienie

Aga no co Ty taki rozmiar nosisz ja bym tego nie powiedziała ze 40 to tak ale ze 48 to nigdy.

Stary 2009-07-15, 23:16   #3403
azakowana
Zakorzenienie

ano 48
a jak jest niska rozmiarówka -a czasem się to zdarza - to i 50

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Dobra dziewczynki ja spadam odespać poprzednią noc
Do jutra
Stary 2009-07-15, 23:22   #3404
Elsi81
Zakorzenienie

No pa,pa i miłych snów

Stary 2009-07-16, 07:21   #3405
Atena28
Raczkowanie

Witam Śpiochów Cóż wychodzi na to ze ja najwcześniej z Was kobietki pracę zaczynam i na wizaż zaglądam hihihihihihi

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Powysyłałam wczoraj trochę zaproszeń na nk ...mam tylko nadzieję ze dobrze trafiłam a dzisiaj ciag dalszy popołudniu poszukiwań będzie :P co by nieodstawać od innych dziewczynek

http://s4.suwaczek.com/200408013435.png

http://s10.suwaczek.com/20090620290114.png

Miłości trzeba się uczyć,
uczyć wciąż na nowo i bez końca
Atena28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 07:22   #3406
michel82
Wtajemniczenie

Dzień dobry!!!
Te 5 stron zaległości nie wiem kiedy nadrobię. Nie mam na razie na to czasu.
Wpadłam do Was tylko na chwilkę, żeby się pochwalić, że wczoraj po południu przyszły nam w końcu zaproszenia Już wczoraj rozdaliśmy ich 6, a dzisiaj po pracy jedziemy do Ostrowca i rozdamy część z nich, z jakieś 15 sztuk, bo na więcej nam czasu nie starczy.
Zdjęcia wrzucę później, bo muszę je najpierw zrobić.
Powiem tylko tyle, w realu wyglądają o wiele lepiej niż na zdjęciach, które były umieszczone na allegro

Maja jest już z nami
08.04.2012
michel82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 07:35   #3407
Atena28
Raczkowanie

Mehja kupiłam sukienkę na dwa dni przed ślubem w kolorze amarantu ....hihihi wiecie co jak sobie przypomnę minkę i reakcję mojego mężusia w dniu ślubu to mi przychodzi na myśl jedno skojarzenie...." Zobaczyć błysk i zachwyt w jego oczach -Bezcenne a za resztę zapłacisz kartą Master Card"

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
Napisane przez michel82 Pokaż wiadomość
Powiem tylko tyle, w realu wyglądają o wiele lepiej niż na zdjęciach, które były umieszczone na allegro
Zawsze tak jest michel, nigdy zdjęcie nie oddaje pięknaa i uroku czegoś tak jak to ma miejsce w realu

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Oj coś czuję ze ten dzisiejszy dzionek będzie ciężki- mam na myśli samopoczucie.... Pogoda szaleje i u mnie orgazizm takze zaczyna ...ehhhh ale przynajmniej weekend miło się zapowiada

Stary 2009-07-16, 07:40   #3408
madziaciu
Zadomowienie

Azakowana to chyba ja mysle o innym Sezamie Bo na Pułankach nie ma cmentarza A mieszkam sobie obok samolotu I nie wierze ze nosisz taki rozmiar. Popieram Elsi, to jakaś pomyłka,a ci co to szyją to niech sie pukną w...
Ja Mehja tez mam taka mame ze na pewno bedzie ryczec. I juz nie na podziękowaniach a na błogosławienstwie. A ja jak ją zobacze to tez bede wyćććć......

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Przez tez Wizaz to juz wszystko robie przy komp. Własnie wisienka z dzemu spadła mi na klawiature Zeby TŻ to widzial....
madziaciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 07:55   #3409
Atena28
Raczkowanie

Niestety Wizaż wciąga ....wczoraj mój misio się na mnie trochę wkurzył bo ja zamiast po pracy z nim przy obadku posiedzieć i porozmawiać to kompa odpaliłam i tutaj pisałam badź bawiłam sie w szpiega na NK ...ale potem i męzulkiem się zajełam a obiadek pyszny zrobił .....(tak na marginesie ) Azakowana bluzka śliczna - w moim guście ale trochę drogawa...nawet jak na all i podobnie jakoś nie mogę uwierzyć ze taka duża kobietka z ciebie po zdjęciach tego bym nie powiedziała

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

[QUOTE=madziaciu;13276420]<b><Ja Mehja tez mam taka mame ze na pewno bedzie ryczec. I juz nie na podziękowaniach a na błogosławienstwie. A ja jak ją zobacze to tez bede wyćććć......

Ja wybrałam opcję nie patrzenia się w tych momentach prosto w oczy mamuśki mojej tylko na całokształt i jakoś to było ...oczywiście przy podziekowaniach i wręczaniu prezentów głos mi się załamał i było blisko rozpłakania się ale jak zawsze i wtedy moje kochanie mnie wyratowało z opresji i dokończyliśmy wspólnie przemowę

Stary 2009-07-16, 08:31   #3410
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Hejka
Po pierwsze także pierwszy raz słysze ze zaprasza sie ksiedza na slub.
Po drugie tez obawiam sie, ze przy błogosławienstwie łzy mi poleca, bo gdy mama zacznie szlochac, to i ja wtedy tez.
Po trzecie ja tez nie wierze, ze Aga masz taki duzy romiar.
Po czwarte po raz kolejny napisze, ze mi marzy sie jakikolwiek wyjazd, a najchetniej nad morze.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 08:44   #3411
Atena28
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanko....Czy którakolwiek słyszała coś na temat ( przesąd ????)jeśli w trakcie pierwszego tańca pani młodej wypnie się (upadnie) na ziemię welon...??????

Stary 2009-07-16, 08:47   #3412
ninuska
Zadomowienie

Jestem i ja-konajaca Panna Młoda. Umieram znowu na brzuch a dopiero na 16 mam doktorka.

Co do księży to będzie u nas na weselu aż dwuch. Pisałam wam kiedys że jedyny brat mojego przyszłoego teścia jest księdzem i na weselu zawsze o 21 odmawia...Apel Jasnogórski Mówię wam-bomba, jak nagle 150 osób wstaje i się modli i to zero sprzeciwu.

Co do błogosławieństwa to chyba sobie z mamuśką cos na uspokojenie chlapniemy i już

A my chcemy jechać nad morze, i nawet mój facet się uparł,że pojedzie i juz.

Ale pogoda....brrrr......

Atena28 pierwsze słyszę.

Edytowane przez ninuska
Czas edycji: 2009-07-16 o 08:49
ninuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 08:54   #3413
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Atena tez pierwsze słysze i co niby to ma oznaczac?
Stary 2009-07-16, 09:17   #3414
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaciu Pokaż wiadomość
Azakowana to chyba ja mysle o innym Sezamie Bo na Pułankach nie ma cmentarza A mieszkam sobie obok samolotu I nie wierze ze nosisz taki rozmiar. Popieram Elsi, to jakaś pomyłka,a ci co to szyją to niech sie pukną w...
Ja Mehja tez mam taka mame ze na pewno bedzie ryczec. I juz nie na podziękowaniach a na błogosławienstwie. A ja jak ją zobacze to tez bede wyćććć......

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Przez tez Wizaz to juz wszystko robie przy komp. Własnie wisienka z dzemu spadła mi na klawiature Zeby TŻ to widzial....
Hehe Ja jestem wysoka i masa rozkłada mi sie na szczęście po całym ciele równo - Nie mam jakoś szczególnie uwydatnionego brzucha, pupy czy biustu - może dlatego. Ale powiem Wam, że Wy nie jesteście pierwsze. W sklepie jak mówię, że szukam ciucha w rozmiarze 48 to babki oczy w słupki stawiają i zawsze muszę najpierw przymierzyć coś mniejszego dla udowodnienia Jedynie moja krawcowa od razu jak na mnie spojrzała to wiedziała jaki mam rozmiar (A tak a propos krawcowej to już powinna zadzwonić że koronka na moją sukienkę weselną przyszła)
Ale naprawdę noszę rozmiar 48 - Mam nadzieję, ze już niedługo 46 ale jeszcze nie teraz

No mi chodziło o ten sezam na Kol Robotniczej

[QUOTE=Atena28;13276451]Niestety Wizaż wciąga ....wczoraj mój misio się na mnie trochę wkurzył bo ja zamiast po pracy z nim przy obadku posiedzieć i porozmawiać to kompa odpaliłam i tutaj pisałam badź bawiłam sie w szpiega na NK ...ale potem i męzulkiem się zajełam a obiadek pyszny zrobił .....(tak na marginesie ) Azakowana bluzka śliczna - w moim guście ale trochę drogawa...nawet jak na all i podobnie jakoś nie mogę uwierzyć ze taka duża kobietka z ciebie po zdjęciach tego bym nie powiedziała

No właśnie chyba jej nie kupie tylko poszukam czegoś zwiewnego w niższej cenie. Ale bardzo mnie się ona podobuje

Cytat:
Napisane przez madziaciu Pokaż wiadomość
<b><Ja Mehja tez mam taka mame ze na pewno bedzie ryczec. I juz nie na podziękowaniach a na błogosławienstwie. A ja jak ją zobacze to tez bede wyćććć......

Ja wybrałam opcję nie patrzenia się w tych momentach prosto w oczy mamuśki mojej tylko na całokształt i jakoś to było ...oczywiście przy podziekowaniach i wręczaniu prezentów głos mi się załamał i było blisko rozpłakania się ale jak zawsze i wtedy moje kochanie mnie wyratowało z opresji i dokończyliśmy wspólnie przemowę
Moja mama zaczęła ryczeć ja mnie zobaczyła w sukni ślubnej a męża w gajerku Po błogosławieństwie już nie miała makijażu na oczach i dopiero pod koniec mszy się uspokoiła
Na podziękowaniach już nie płakała bo jak powiedziała "nie miała czym"

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko....Czy którakolwiek słyszała coś na temat ( przesąd ????)jeśli w trakcie pierwszego tańca pani młodej wypnie się (upadnie) na ziemię welon...??????
Ja nie słyszałam o takim przesądzie nic.
Stary 2009-07-16, 09:35   #3415
Atena28
Raczkowanie

Nio ja też nie wiem czy to wogóle coś oznacza, bo u mnie tak się stało i nie wiem czy wogóle sobie tym głowę zaprzątać czy nie....?????

Stary 2009-07-16, 09:38   #3416
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

E tam, zawsze czegos na necie mozesz poszukac jak martwisz sie czyms.

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2009-07-16 o 09:38 Powód: dopisek
Stary 2009-07-16, 09:44   #3417
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Nio ja też nie wiem czy to wogóle coś oznacza, bo u mnie tak się stało i nie wiem czy wogóle sobie tym głowę zaprzątać czy nie....?????
Atena aż tak jesteś przesądna
Wiesz, jak chcesz to ja Ci jakiś wymyślę
Stary 2009-07-16, 09:54   #3418
Atena28
Raczkowanie

hihihhi Azakowana jak zykle niezastąpiona...przesądna aż tak to nie raczej ciekawa...

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Moje kochanie ma imieninki w sobotę a ja nie mam pojęcia co mu kupić..z drugiej strony ciekawe co ja dostanę jutro na urodzinki ..

Stary 2009-07-16, 10:01   #3419
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Kurde ubrałam sie dzis jakby miał byc upał jak wczoraj, a tu cos kropi. Do 16 to stopy mi zamarzna, jak zwykle na odwrót.
Stary 2009-07-16, 10:05   #3420
azakowana
Zakorzenienie

Atena zawsze do usług
Chodziło mi o pokazanie raczej, że każdy sobie może wymyślić tak przesąd a potem sporo osób się tymi plotami przejmuje niestety.

Ja z moim mężem raczej nie mam problemów z prezentami - wystarczy jakaś książka o programowaniu

Justyś a ja bym dała wiele za deszcz. Duszno bardzo jest, niebo zachmurzone a tu nic

Dziś idę do endokrynologa. Może się dowiem czegoś konkretnego dzisiaj. Bo mam już dosyć łażenia po jakieśtam kolejne hipotezy na temat mojego zdrowia.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości